Het piramidespel van Flexkom?

Update: Flexkom is daadwerkelijk een piramidespel gebleken. Beloftes maakt Flexkom steeds niet waar en ze zijn een beetje door alle smoesjes heen. Honderden mensen die geld betaald hebben aan Flexkom zijn boos opgestapt en velen van hen hebben hun excuses aan mij aangeboden omdat ze niet allemaal even netjes gereageerd hadden op mijn blog. Lees onderaan deze blog meer updates.

Misschien heb je er al wat van voorbij zien komen. De afgelopen maand zijn er nogal wat mensen die je proberen lid te maken van het Flexkom ‘spelletje’, bijvoorbeeld via Linkedin groepen. Deze discussies verdwijnen echter als het woord piramidespel gevallen is. Zelf spreken de Flexkom agenten over een bedrijf, maar dat is het mijns inziens niet. In deze blog zal ik dat proberen uit te leggen.

Ik werd dit weekend voor het eerst met Flexkom geconfronteerd door iemand die in een Facebook groep voor ondernemers uit mijn regio begon over dit spel. In heel wollige taal vertelde hij dat Flexkom de wereld gaat veranderen en ongeëvenaard bezig is of zal gaan zijn. Wat Flexkom nou concreet deed dat vertelde hij niet. Dus ik voerde Flexkom in in Google en kreeg als eerste resultaat een topic op Tros Radar. Daar valt te lezen dat het een piramidespel betreft met alle gebruikelijke symptomen; Je moet geld betalen om mee te doen, vervolgens moet jij andere leden werven voor het spelletje en je zou er wel ontzettend rijk van worden.

Dus ik in dat facebook topic reageren. De reacties van de agent van Flexkom waren op zijn zachtst gezegd hilarisch. Mocht je die lange post niet helemaal willen lezen; In het kort kwam het er op neer dat ik een beperkt denkraam heb en geen ondernemer ben. Er werd niet ingegaan op de vraag wat Flexkom nou precies is.

In dat topic haal ik deze presentatie van Flexkom aan. (mirror is beschikbaar mocht de presentatie opeens om onduidelijke redenen ook offline gehaald worden). Laten we deze presentatie even ontleden.

Slide 1
Daar wordt al gesproken over “network marketing branche”, oftewel MLM. Daar is je piramide al.
Slide 3
Hier wordt gesproken over “Flexkom International NV”. Eerlijkheidshalve; ik weet niet wat hierover gezegd is in de zaal bij deze presentatie, maar tot op heden -de presentatie is een jaar oud- is er geen Naamloze Vennootschap onder de naam Flexkom of Flexkom International ingeschreven bij de KVK. Er is op dit moment überhaupt geen bedrijf met de naam Flexkom ingeschreven. Dat is best vreemd voor een bedrijf dat “ongeëvenaard” bezig zal gaan zijn. Het is bovendien strafbaar om je voor te doen als een rechtspersoon als je dat niet daadwerkelijk bent. Maar goed..
Slide 16 en 18
Tada, hier zien we de piramide uitgetekend. Het is de bedoeling dat jij mensen gaat werven (Flexkom noemt dit “een team bouwen”) die ook mee doen aan Flexkom.
Slide 20
Het kost veel geld om je plekje in de piramide te kopen
Slide 21
Gelukkig verdien je enorm veel geld en krijg je telkens een grotere Mercedes als je dat gedaan hebt.

Goed, lijkt me al voldoende om gillend weg te rennen. Niet voor iedereen helaas gezien het groeiende aantal mensen dat gewillig geld neer legt om mee te doen met dit spelletje. Laten we nog even wat verder gaan kijken dan.

In Duitsland, waar dit spelletje begonnen is, zijn ze wél ingeschreven, als FlexKom Europe GmbH. Ze zijn gevestigd in een kantoorverzamelpandje in Munchen. Voor de leuk heeft Flexkom daar haar logo op gefotoshopt. Op zich prima, waarom zou je dat niet doen. (Update 8-11: Dit kantoor staat gewoon helemaal leeg als je er spontaan, dus zonder afspraak, langs komt) Leuker wordt het als er gesproken wordt over hun hoofdkantoor, een imposant slot in Kreulingen, Zwitserland. Toevallig hetzelfde pand als het Zwitserse vermogensbeheerder Starcapital Swiss AG. Als dat al geen vraagtekens oproept..

Nog wat dingen om over na te denken;
– Flexkom propageert openlijk dat je er rijk van wordt. (met natuurlijk de stereotype Mercedessen er bij).
– Bekijk deze cijfers van een ander MLM bedrijf eens. Mocht je nog geen argwaan ten opzichte van MLM hebben, dan zou je dat nu wel moeten hebben.
– Piramides waarbij niet de verkoop van een product centraal staat, maar het werven van leden, zijn illegaal. Aldus de Hoge Raad.
– de royalties (de verdiensten van de lagen onder je) vallen onder Box 3 omdat dit als puur speculatief (kansspel) wordt beschouwd. Daarmee vallen ook de verliezen onder Box 3. Oftewel, ze zijn niet te verrekenen met winsten van eventuele andere activiteiten die je onderneemt.

Wat doet Flexkom nou daadwerkelijk?
Graag nodig ik agenten van Flexkom uit om hieronder in de reacties uit te leggen wat Flexkom nou precies doet. De agent uit mijn regio kon dat helaas niet doen, zoals je gelezen hebt in het Facebook topic. Zelf ben ik ook op onderzoek uit gegaan. Sites van mensen die betaald hebben aan Flexkom spreken elkaar tegen als het om de feiten gaat. Instapbedragen varieren van 399 euro tot 1490 + 149 euro jaarlijks. Sommigen volstaan met een enkele webpagina met daarin alleen een soort referral link naar de moedermaatschappij.
Hier is geprobeerd om een en ander uit te leggen. Er wordt begonnen door te suggeren dat je geld verdient door mensen aan te brengen in het netwerk. Zie hier weer het verboden piramidemodel. Verder op de pagina wordt begonnen met rekenmodellen. En hoe. Sommetjes die ik in de kleuterklas deed; “Als een winkel per maand 4000 euro opbrengt, dan verdien je met 10 aangesloten winkels 40.000 euro per maand”. Aha, dus zo zit dat. Het rekenvoorbeeld gaat verder, lees de site als je daar zin in heb. Samenvatting: Jij als “agent” moet eerst voor 1490 euro (+149 euro per jaar) het “recht” kopen om winkels aan te sluiten. Zo’n winkel moet dan vervolgens voor 390 euro een apparaat kopen om de Flexkom kaarten te kunnen accepteren. Vervolgens kan de winkelier voor 1 euro per stuk de kaarten van Flexkom kopen en uitdelen aan haar klanten. Het is dan de bedoeling dat deze winkel klanten met een Flexkom kaart korting geeft. Als de korting 5% van de aankoop is, dan moet de winkel ook 5% betalen aan de Flexkom. Kortom, de winkel is dan 10% van haar omzet alvast kwijt.

De korting die de klant krijgt wordt “gestort op de Flexkom kaart”. Er word, voor zo ver ik heb kunnen vinden, nergens ingegaan over hoe de klant dit kan verzilveren. Maar dat is voor het aanbrengen van nieuwe lagen in het piramidespel natuurlijk niet belangrijk. Daar gaat het om het verdienmodel. En die is als volgt:

Flexkom verdienmodel
Flexkom krijgt 40% en koopt daar auto’s van (wtf?) en de overige 60% wordt vaag verdeelt over bovenliggende piramidelagen. En onthoud dat de winkel eenzelfde bedrag moet uitkeren aan zijn eigen klant!

Ik hoef hier niet bij uit te leggen dat dit model volledig gefinancierd wordt door de aangesloten winkels. Die zijn dus continue sigaren uit eigen doos aan het uitdelen en de bovenliggende lagen aan het spekken. Hoewel de eigenaren van Flexkom waarschijnlijk al blij genoeg zijn met jouw anderhalf duizend euro die je ze gretig betaald hebt.

Ga hier zelf eens mee rekenen. Hoeveel klanten moet je aanbrengen en hoeveel moeten zij uitgeven voordat jij break-even gespeeld hebt? En nog leuker om te berekenen, hoeveel geld heeft het huis, in dit geval Flexkom, daarbij al binnen geharkt?

UPDATE 2-7

Hoeveel levert dit de retailers op die zo’n “POS” apparaat van Flexkom hebben gekocht?
Mensen die je flexkom aan proberen te verkopen -hier ben je je eerste 350 euro alvast kwijt-, vertellen telkens dat je als winkel veel verdient aan het systeem. Want, zo zeggen ze, klanten die jij een kaart gegeven hebt die kopen ook ergens anders en dan krijg jij daar ook weer royalties over! Dat klinkt goed, toch? Eens zien wie die royalties ook alweer betaalt.

In het schema hierboven zie je hoe de commissie voor flexkom verdeelt wordt. Laten we de percentage’s vervangen door eurocenten. Er gaat 40 cent naar flexkom, 60 cent wordt verdeelt over de piramide. De retailer ontvangt (60/0.20=) 12 cent voor elke euro die een collega retailer korting geeft aan de klant, en dus ook moet betalen aan Flexkom.  Dat betekent, dat er van elke euro die er naar Flexkom gaat, 12 cent naar het MKB gaat. Oftewel (1/0.12=8.33) om 1 euro terug te krijgen, moet de retail gezamenlijk 8,33 euro betalen aan Flexkom.

En dan hebben we het nog niet eens gehad over de korting voor de consument, die je als retailer moet storten op de kaart van je klant. Laten we er voor het gemak van uit gaan dat elke klant altijd al zijn tegoed uitgeeft, evenredig verdeelt over alle retailers. Effectief kost het je dan 0. Maar uiteraard zal niet iedereen haar tegoed altijd uitgeven, wordt het nooit helemaal evenredig verdeelt en verlies je bovendien rente aan het geld dat je parkeert op kaarten van de consument! Die berekening acht ik te moeilijk voor nu, maar ik daag jullie graag uit om dat uit te rekenen in de comments hieronder.

Flexkom licentie houders durven te zeggen dat dit de oplossing voor het MKB is. Nou, niet voor de retail, zoals je net met mij uitgerekend hebt. (Update 17-7: “Econometrist” geeft nog een goed argument waarom Flexkom niet kan werken.)

Mag dat allemaal zomaar?
In Nederland is deze piramide nog vrij nieuw. Er zijn nog weinig tot geen retailers die mee doen. In Turkije zijn ze al wat langer bezig. Naar zeggen van Flexkom zelf gaat dat enorm goed. Turkse media melden echter dat Flexkom licentiehouders en retailers zich massaal gedupeerd voelen. Het Turske OM heeft zelfs onderzoek(en) lopen naar Flexkom omdat ze verdacht worden van misleiding.

UPDATE 10-7

Inmiddels zijn er meer dan 100 reacties geplaatst. Sommige mensen die Flexkom spelen die deden hun best om netjes uit te leggen wat Flexkom nou precies is. Wat opvalt is dat deze mensen elkaar op de meeste punten volledig tegen spreken. De een vind het uitdrukkelijk geen MLM, de ander zegt dat er bewust voor MLM gekozen is. Zelfs over het product waar het bij Flexkom om zou draaien is grote verwarring. De een meent dat het klantenkaarten zijn, de ander heeft het over een marketing tool, weer een ander beweert zelfs dat er helemaal geen product is. Kortom, er is grote staat van verwarring onder Flexkom licentiehouders.

In geen van de reacties waarin men vind dat ik het niet bij het juiste eind heb dat Flexkom een piramidespel is, kon ook onderbouwd worden waarom dat niet zo is.

Ook kan ik vandaag melden dat de mensen achter Flexkom dezelfde mensen zijn als achter de Lyoness piramide.

UPDATE 15-7

Afgelopen weekend was de lancering van de Flexkom App, oftewel de FlexApp. Als die app gelanceerd zou zijn dan zouden wij wel zien hoe goed Flexkom zou zijn, werd meermaals medegedeeld in de reacties.

De lancering van de app ging, hoewel naar verluid bezocht door maar liefst 1400 man, zwijgzaam op twitter voorbij. Het is uniek te noemen anno 2013 om met een hele zaal à 1400 man gezamenlijk exact 1 hele tweet de lucht in te krijgen. Vooral als je bedenkt dat die zaal vol had moeten zitten met pioniers die nota bene de lancering van een nieuwe app gingen vieren. Daar hadden echt wel een paar honderd twitteraars tussen moeten zitten die live alle quotes vanaf het podium het internet op gooiden. We kunnen slechts gissen waarom het niet lukte (of niet mocht??) om te twitteren. De dag later, vandaag, verschenen wel op diverse Facebook pagina’s foto’s van het evenement. Het evenement heeft dus wel daadwerkelijk plaatsgevonden. Helaas is er op dit moment bizar weinig concrete info over de app te vinden op internet. Volgens enkele bronnen moet je inbellen op een Duits nummer om de app te kunnen gebruiken. Of dat klopt weet ik op dit moment nog niet zeker. Het lijkt mij namelijk erg sterk dat er voor zo’n ..onhandige.. optie gekozen is. De app is wel te downloaden in Google Play. Helaas moet je een speler zijn van Flexkom om hem te gebruiken, zo vertelt anvo ons. Dat maakt het een vrij dure app.

Ik had eerlijk gezegd tegen dit tijdstip, het is nu bijna dinsdag 16 juli, verwacht dat er minstens enkele Flexkom licentiehouders hier kwamen om mij te vertellen hoe ongelijk ik had nu de app te downloaden is op Google Play. Helaas is het oorverdovend stil aan het Flexkom front op dit moment.

Flexkom heeft vandaag ook haar eigen site geupdate. Ze hebben met twee sites, namelijk specials.de en tonytravel.de, affiliate overeenkomsten gesloten zodat er wat hotels en vakanties op de site staan. Boeken is op dit moment nog niet mogelijk. Op de pagina over FlexCall (waarmee je gratis zou kunnen bellen) staat een mooie disclaimer onderaan: Für den Verbindungsaufbau zu den FlexCall Servern können providerabhängige Kosten auftreten. Oftewel voor de verbinding naar de FlexCall server kan je provider kosten in rekening brengen. Maar verder bel je gratis.. (?)

Verder is de Flexkom site nog net zo duidelijk als de licentiehouder die mij in eerste instantie benaderde via Facebook. Het is allemaal geweldig en iedereen wordt er rijk van. Maar hoe dat allemaal werkt? Dat vertellen ze liever niet.

Ook na de ruim 200 reacties is er nog niemand (0) die kon onderbouwen dat ik het niet bij het juiste eind heb in deze blog. Ben benieuwd of daar nog verandering in komt.

UPDATE 25-7

Er is afgelopen week weer veel gebeurd. Wat hoogte- en dieptepunten:
Vrijdag 19 juli heb ik een webinar (live online presentatie) van Flexkom gevolgd. Verslag hier.
Jérôme de R. uit R. (RIP 2019) trok het nu al niet meer en wenste mij kanker toe, omdat hij binnenkort met Flexkom gaat beginnen.
Inmiddels staan er meer dan 500 reacties. Maar je raadt het al; geen van de Flexkom licentiehouders kon onderbouwen waarom Flexkom een goed bedrijf zou zijn..
Omdat de site wat traag en vooral erg langwerpig werd na zo veel reacties, zijn de reacties nu verspreid over meerdere pagina’s. De permalinks naar reacties die gemaakt zijn voordat deze update doorgevoerd werd, werken niet meer. Dus even de reacties doorzoeken als je zo’n dode link tegen komt.

Tot slot.

Ik vind dat een ieder zelf mag beslissen wat hij of zij met haar eigen geld doet. Wel vind ik het schrijnend dat veel mensen blind geloven op dat wat een bedrijf, waar deze mensen nota bene zelf veel geld aan betalen, tegen hen zegt. Ik hoop met deze blog de ogen van mensen wat te openen en ik hoop dat, mocht je overwegen om geld te betalen aan Flexkom, dat je dat ook goed overlegt met onafhankelijke mensen. Baseer je mening niet alleen op wat Flexkom je voorspiegelt. Zij verdienen aan jou en niet andersom, zorg dat je dat snapt. Een gewaarschuwd mens telt voor 2.

UPDATE 9-10
Inmiddels zijn er al meer dan 1200 reacties op de blog, waaronder geen een onderbouwde reactie dat Flexkom géén piramidespel is. Wel zijn er wat leuke documenten (document 1, document 2) naar boven gekomen waaruit blijkt dat een piramidespeler van Flexkom honderden tot duizenden euro’s krijgt als hij een nieuw leden aanbrengt. Flexkom noemt dit “Incentives”. Dat verklaart waarom velen zo heftig reageren; het is leuk geld binnen harken als je nieuwe slachtoffers lid maakt van het spelletje.

UPDATE 19-12
Eind oktober zou Flexkom live gaan. De langverwachte en immer uitgestelde Fase 3 zou dan beginnen. Verrassing!! Fase 3 is wederom uitgesteld en zal nu pas ergens in 2014 beginnen. Flexkom blijft ons verbazen. Of ook niet.

Ondertussen zijn de meeste Flexkommers er achter gekomen dat Flexkom inderdaad de boel aan het flessen is. Diverse ex-licentiehouders zijn acties gestart, onder andere de volgende:
AskerRenzeFredGerda (ook per mail)
Kees Holleman

Ondertussen raken de weinig overgebleven gelovigen in paniek. Alleen al een foto van alweer een nieuwe versie van een POS zorgt er voor dat de trieste gevallen spontaan denken dat er alsnog geleverd is door Flexkom.

Inmiddels lijkt het mij zo klaar als een klontje dat Flexkom over en uit is en dat alle licentiehouders hun geld kwijt zijn. Geloof je er nog steeds in? Niemand is perfect. Voor sommigen is het moeilijk te bevatten dat datgene waar ze maanden in geloofden en waarvan ze hoopten dat het hun rijk ging maken, niet blijkt te bestaan. Weet wel dat veel mensen het je kwalijk zullen gaan nemen dat je nog steeds door gaat met het werven van nieuwe slachtoffers, nu het overduidelijk is dat Flexkom gelijk staat aan oplichting.

Update 12-6 ’14;
Er wordt gestart met een Class Action Lawsuit. Als je je geld van Flexkom terug wilt kan je je hier inschrijven:
Rechtsraad.nl

Lees ook de drie vervolgblogs die ik geschreven heb;
Flexkom zo lek als een mandje. Alle persoonsgegevens van deelnemers lagen op straat.
Reactie van Flexkom. De reactie die er uiteindelijk nooit is gekomen. Loze beloftes alom.
Flexkom faalt in Turkije. Ik heb eens gekeken hoe het in Turkije vergaat met Flexkom.

3.240 gedachten over “Het piramidespel van Flexkom?”

 1. Lees dit onderstaande bericht het is een verslag van de afgelopen coördinatoren meeting in Zoetermeer.
  Sinds wanneer heeft die Paul van Montfoort met Wouter telefonisch gesprek gehad ???.

  Eerste FK Regio coordinatoren meeting dd 26 november in Nieuwegein

  Asker: onrust. Komt vaak voor in de MLM. Als concept succesvol lijkt, altijd negatieve reacties. In Turkije waren in de grootste krant 3x paginagroot advertenties over piramidespel FK. Toch nu weer meer vertrouwen.
  Start in Turkije. Alles draait nu in Turkije echter het oude systeem, (kaart en chip) niet op mobile zoals hier gaat gebeuren. Enige probleem daar was dat er veel opstartproblemen zijn geweest. Teveel mensen schreven al direct in. Daardoor negativiteiten uit die groep. 3 PT ‘s gefraudeerd en gestolen. Werden ontslagen maar hadden een groot team van duizenden die veel negativiteit over FK hebben gespuid via social media etc.

  Systeem werkt vanaf nu! Gebruiksvriendelijkheid van App en terminal gaat worden verbeterd maar het werkt. FK hotel, holiday en call is klaar voor 50%
  Geo location van de App, werkt al maar er wordt nog module gebouwd zodat klant en winkel elkaar kunnen gaan vinden

  29e nov event belangrijk als aftrap fase 3
  RC’s moeten begrijpen wat het belang is van fase 1 en 2

  Nu in Izmir het nieuwe systeem geintroduceerd. Turkije krijgt een nwe wetgeving over MLM. FK gaat geen problemen krijgen omdat tegen de tijd dat de wet doorkomt is fase 1 weg uit Turkije. In januari start de werving voor FK M-commerce wordt gigantisch, al 1000 tickets verkocht. Er zijn 26 miljoen mobiele telefoongebruikers op 75 miljoen inwoners in Turkije

  Nadat bleek dat M-commerce het ‘oude’ systeem zou moeten vervangen dacht FK een compleet nieuw systeem in 6 maanden ontwikkeld te hebben. Is niet gelukt. Vandaar telkens uitsteldatum. Toch de markt opgaan betekent dan zelfde problemen als in Turkije. Ondertussen komen er nu nieuwe concepten van anderen de markt op. complete kopieen, zelfs zelfde powerpoint. Niet van schrikken, dat gebeurt altijd. 90% hiervan gaat dezelfde problemen tegenkomen.
  Afgelopen 18 maanden heeft FK ongelooflijk veel geld in het nwe concept gestoken. Ook de top verdient niets extra, alles gaat nu in het verder ontwikkelen van FK.

  Er worden nu 2000 nw terminals in Azie gemaakt om te ontdekken of grote aantallen waar te maken zijn. Bij eerdere leveranciers moest 1 miljoen per jaar af worden genomen. Nu een nwe producent gevonden in China (Peter Grúnewald is er nu) witte Samsung, wit op metalen voetstuk. De reden om niet met een fabriek in Duitsland in zee te gaan is dat FK niet afhankelijk wil zijn als een dergelijk bedrijf de afspraken niet waar kan maken.
  Nl, Belgie, Frankrijk en Engeland krijgen als eerste de nieuwste terminals voor plaatsen in december, eerst voor de pilot en daarna direct bij de verkoop aan winkeliers. V.a. 2014 kan tot 50.000 per maand worden geleverd.

  GTM moet zich zien als Pionier
  Afgelopen 12 maanden aan voorbereiding, zijn achter de rug
  December/januari ter voorbereiding naar winkeliers. Doel is om 500 winkels aansluiten, allemaal succesvol dus moet worden begeleid. Kunnen ons geen negativiteit hierbij permitteren.
  Er moet een Team NL/Belgie komen dat structuur gaat aanbrengen voor de coaching van dit traject

  VANUIT DE RC-Groep:
  – Er moet een representatief kantoor FK komen centraal in Nederland
  – Een callcenter
  – Er moet een goed werkende Mobile site komen. Slecht of niet vertaald.
  First movers? Hier kunnen we niet mee aankomen.

  Asker: FK heeft geen tijd gehad. Veel tijd verloren gegaan o.a. door de problemen in Amerika. In de komende 2 maanden gaat alles aangepakt worden zodat de winkeliers fatsoenlijke informatie kan vinden.

  Als wordt gegoogled moet FK zorgen dat FK bovenaan komt. Niet de negatieve blogs. FK is ook daarmee bezig. De blog gaat naar 2e of 3e pagina + er zal met de blogschrijver gesproken worden door Asker en Paul van Montfoort. Paul heeft vandaag met Wouter Hol telefonisch gesprek gehad waarbij bleek dat het ook voor Wouter uit de hand is gelopen en dat wil ook hij niet. Daarnaast is bij FK bekend dat er 4 negatievelingen veel naars spuien. Deze mensen krijgen hun informatie van fK-ers, ook die zijn bekend. Men is ook in het bezit van het complete emailadressenbestand van licentiehouders en er worden zelfs vervelende mails naar deze adressen verstuurd. Ook is men bezig winkeliers te waarschuwen voor FK.
  Asker belooft hiermee aan de slag te gaan maar ondertussen is het advies: niets doen, geen reacties geven of in discussie gaan. Dit advies kreeg men ook van
  Baker en McKenzie.

  Deze avond blijkt vanuit alle Rc’s: er is slechte of geen communicatie. COMMUNICATIE IS HET ALLERBELANGRIJKST
  Asker verontschuldigt, te weinig tijd gehad was veel weg en laten versloffen
  Pilot belangrijk, bekende winkeliers aansluiten waarmee het vertrouwen van nieuwe winkeliers gekregen wordt.

  Opmerkingen vanuit de RC’s: Commissies en bonussen worden niet altijd correct of zelfs helemaal niet uitbetaald
  Asker accordeert deze. Hij schrikt hiervan en gaat uitzoeken wat er misgaat. Ook in het belang van FK, want alles wat niet goed gaat kan FK zich niet permiteren.

  Alles wat niet klopt: CENTRAAL DOORGEVEN AAN ASKER
  Francis uit belgie zorgt voor een document wat aan ons wordt toegestuurd. Hierop wordt geïnventariseerd:
  – geen factuur ontvangen
  – geen commissie ontvangen
  – geen bonus ontvangen
  – status “niet betaald” terwijl wel betaald is
  – machientje gekregen maar nooit de 100 kaarten ontvangen
  – oud machientje om mogen ruilen voor nw systeem
  – etc.

  Voor problemen waar je echt niet uitkomt:
  A.sakinmaz@flexkom.com

  Asker accordeert momenteel dagelijks handmatig. Incentivebonussen zijn niet geautomatiseerd. Wordt momenteel door CM gedaan.
  In de toekomst commissies e.d. gaan geautomatiseerd via backoffice.

  Conclusies:
  – NL ligt op zijn gat (mede door blogs)
  – Belgie heel erg op en neer qua resultaten (mede door blogs en geen trainingen, voor Franstaligen moesten daarvoor naar Parijs!) daar gaat Paul Petterson nu mee aan de slag
  – Frankrijk loopt heel erg goed, groeit elke maand. (Heeft geen blog)

  Voorbeeld door Asker vanuit Turkije:
  Herbalife zeer negatief in grootste tv show door professor. Ingredienten zouden voor dieren zijn bedoeld. In elkaar gestort. Na 2 jaar weer helemaal in de lift door goed Leadership.
  Aloa vera zeer negatief in belangrijkste tv show door professor. Je zou er kanker door krijgen. In elkaar gestort. Na 2 jaar weer in de lift. Door goed Leadership

  NL: negatief blog en slechte interne communicatie . Dat wordt nu opgelost, beter leadership! Regio coordinatoren kritisch zichtbaar maken, Asker zal serieus naar oplossingen zoeken.

  Regio coordinatoren samenwerken en doelgericht werken. Vanaf nu Elke 2 weken een RC meeting. Direct een nwe afspraak voor 11 december. In de agenda voor de komende 90 dagen. Op zijn minst via Skype overleg. Een team samenstellen: advisory board meeting. Samengesteld uit RC’s zoals ondernemers, sales, communicatie. Paul van Montfort gaat voorzetje doen (Lilian helpt ivm verbeteren communicatie)
  Er moet van het RC veld feedback komen, vanuit winkeliersbezoeken en klantperspectief.
  RC’s zijn nu enorm belangrijk. De ‘brand’/’merk’ FK op de kaart zetten.
  Als er 100 of 200 winkels zijn aangesloten, dan de media benaderen door FK corporate, niet eerder want er moet iets te zien zijn. Daarna in fase 4 veel geld investeren in marketing.

  Bedoeling was 500 machientjes per januari in de markt maar nu wordt het doel 1000 machientjes plaatsen?
  Daarom:
  Vrijdag bij de lancering met Cengiz: er worden investeerders gezocht die 5 of 10 machientjes afneemt en die bij winkels plaatst. Er worden pakketten hiervoor gemaakt waar FK niet veel op zal verdienen maar met als doel om hiermee snel in de markt te zeten en hiermee het vertrouwen te bouwen
  Hiermee voor de GTM dubbele commissie (20%+ 20 % (vanuit FK deel). + 500€ commissie) 20% voor de ondernemer die het plaatst

  Pleidooi door Paul Petterson om de GTM ers de gelegenheid te geven om tegen kostprijs machientjes te mogen nemen om in te zetten.. Wordt door Asker voorgelegd aan Cengiz.

  1: Eerst de pilot in Amsterdam
  2: nwe model (zoals beschreven hierboven) 2000 machientjes plaatsen
  3| plaatsen per zo spoedig mogelijk

  Compensatieplan nogmaals goed toelichten en alle vragen beantwoorden erg belangrijk. Staat op de agenda voor 11 december

  Winkeliersmeeting in januari.

  FlexKom International AG

  1. Ik heb nooit met Paul contact gehad. Wel met andere licentiehouders, overigens.

   Voor een bedrijf dat eerder keihard aan het schreeuwen was dat ze geen MLM bedrijf zouden zijn, maken ze verrassend veel referenties aan andere MLM bedrijven.

   Verder een hoop van het oude gepreek in dit bericht. Overal is het moeilijk, moeilijk maar we komen er bovenop en we worden een enorm succes, ooit ergens in de toekomst. Natuurlijk.

   Dit stukje is ook hilarisch:

   Vrijdag bij de lancering met Cengiz: er worden investeerders gezocht die 5 of 10 machientjes afneemt en die bij winkels plaatst. Er worden pakketten hiervoor gemaakt waar FK niet veel op zal verdienen maar met als doel om hiermee snel in de markt te zeten en hiermee het vertrouwen te bouwen

   De miljoenen die Flexkom verdient heeft aan de 1500 euro die elke licentiehouder betaald heeft, zijn reeds kwijt? Belachelijk management als dat waar zou zijn.

   Wij weten inmiddels beter maar stel dat Flexkom een bonafide bedrijf zou zijn dan had Flexkom zelf geïnvesteerd en gratis de winkels aangesloten, in plaats van te verlangen dat derden dat voor hen betalen.

   1. “Vrijdag bij de lancering met Cengiz: er worden investeerders gezocht die 5 of 10 machientjes afneemt”

    Ik denk dat dit een opzetje is om de agenten zover te krijgen die POS pakketjes zelf af te nemen en op eigen risico proberen te slijten aan winkeliers. Nou, be my guest. In Leizpig konden ze zelfs met gratis weggeven nog geen tien winkels zo gek krijgen.

  2. Wat een kulverhaal, wat een bedrijf…. Echt leadership om het feit dat NL op z’n gat ligt te wijten aan een negatief blog terwijl je eigen non-product nog steeds niet marktrijp is. Of bedoeld hij dat de bouw v/d piramide in NL vertraging heeft opgelopen? Het Franse blog met de meeste reacties wordt ook steeds negatiever. We wisten het natuurlijk al; die Bart Smit terminals kwamen gewoon vanaf dag 1 uit China, niks ‘made in Germany’. Oooh.. POS 5 wordt wit met een metalen voetstuk – hoera! Hoeveel leugens bevatten deze notulen eigenlijk?

   1. Marco, kun je een paar links van die Franse blogs plaatsen? Dan ga ik ze daar in mijn beste Frans eens een beetje bijpraten. Want het is wel duidelijk dat wij hier in NL voorop liggen in de ont-Flexkommunisering!

    1. http://www.trav-ordi.com/flexkom-arnaque-ou-pas-avis-et-temoignage/

     Dit is volgens mij de enige die er wat toe doet, voor de rest wat verspreide commentaren. Of kent iemand nog andere? Het gaat daar net als hier; de FK-ers vallen langzaam af. Ik had een keer een reactie van een paar regels in het Engels geplaatst maar kreeg direct een mail terug dat alleen Frans commentaar wordt geaccepteerd. Reactie werd verwijderd, typisch Frans zullen we maar zeggen.

  3. 5 a 10 machientjes; Wow!! Ze hebben echt wilde plannen! Was dit niet het bedrijf dat op een award zit voor het snelst groeiende bedrijf in Europa?

   Enig schuldgevoel dient ons allemaal wel te bekruipen; door deze blog blijkt het met Flexkom niet zo goed te gaan in Nederland, daar kan blijkbaar het sterke leadership van Asker en consorten niet zoveel aan veranderen, terwijl het toch zo’n geweldig, gepatenteerd, awardwinning concept is.

   Misschien was het dan toch beter geweest om op communicatief niveau iets meer tegenspraak te leveren op dit blog; de kritieken de kop indrukken, gratis reklame, en nog meer succes voor Flexkom op de koop toe. Hoe heeft het toch zover kunnen komen dat ze deze kans hebben laten liggen…?

   1. Toch nog even er op door breien;
    Die apparaten worden voor 350 euro verkocht bij een Flexkom licentie van een winkel. Verkoopwaarde is dus 1750 tot 3500 euro voor 5 tot 10 apparaten. Wat zou dat inkoop zijn? Stel dat ze een slechte deal gemaakt hebben en 200 euro voor een tablet betalen? De personen (Asker Sakinmaz, Chengiz Ehliz, enz.) die zelf in dure sportauto’s rondrijden zoeken “investeerders” om 1000 tot 2000 euro te “investeren”!? Gaat het niet?

    Als je dat verhaal nog gelooft dan is het wel ernstig gesteld met je. Maar nog niet zo ernstig als het management van FLexkom wat op het laatste moment nog slachtoffers zoekt om nog even de laatste beetjes geld bij elkaar te schrapen.

    1. Zeer dom om met dergelijke auto’s te pronken. Dat gaat in mindere tijden altijd tegen je werken. Ik gok dat ze wereldwijd zo’n 40/50.000 licentiehouders hebben gescoord à ca. 1.250 Euro p.p. hetgeen zo’n 50/60 Miljoen Euro zou betekenen. Nu zijn de duimen een aardige onkostenpost, hebben ze een aantal fte’s in loondienst, huisvesting, alle andere bedrijfskosten en niet te vergeten de commissies voor de piramidebouw. Maar dan nog, er moeten miljoenen aan de strijkstok zijn blijven hangen. Toch maakt het op mij een armoedige indruk, of het geld er echt niet is. Zou er dan toch een foute investeringsgroep of een ander MLM bedrijf achter Flexkom schuilgaan die de boom leeg plukt? De start in Turkije destijds zal ongetwijfeld aardig wat centjes hebben gekost die Tsjengizzz echt niet zelf heeft ingebracht, en bij een bank was hij met zijn geniale idee uiteraard volstrekt kansloos. Ben benieuwd wat er na het aanstaande exit nog naar buiten komt. Vooralsnog natuurlijk volstrekt belachelijk om van je licentiehouders – die je al een jaar in de kou hebt laten staan – te verlangen dat ze de posjes voorfinancieren. De wereld op zijn kop.

     1. Ik denk dat de oorzaak van het schijnbare geldgebrek meer down to earth is: ze zijn net zo hebberig als hun schaapjes en willen ze min mogelijk geld investeren in het onderhouden van de scam. Dat is immers verloren geld uit hun perspectief. Dus alleen het hoognodige, zodat er grotere jachten en sportauto’s gekocht kunnen worden.
      Wel denk ik dat ze zo slim zijn om wat meer geld en tijd er tegen aan te gooien als het vertrouwen van de schapen plotseling ernstig afneemt, zoals hier NL gebeurt is.

     2. Het is inderdaad onhandig om zo te pronken. Maar het is een essentieel onderdeel van het standaard MLM verhaal. “Kijk mijn auto, ik heb veel geld, jij kan ook veel geld verdienen als je doet wat ik zeg”. Tja….

     3. ach, de “P” naast me is nog beschikbaar hoor. Voor zover ik weet zijn de auto’s geen eigendom en rouleren ze met “eigenaars”. Of ze op naam van een holding/postbusBV staan weet ik nog niet, maar het zou me niets verbazen. Of ze hebben zelf een autoverhuur.
      Maar dat er grotere jongens met grotere sommen geld achter het FlexKom verhaal zitten moge duidelijk zijn.

     4. De auto’s worden gehuurd bij een Duitse vestiging van Europcar, zo gaat het gerucht. Maar zelfs al zouden de auto’s daadwerkelijk op naam van de mannetjes zelf staan, dan nog klopt het niet dat ze niet bereid zijn of niet het geld hebben om zelf even een paar ruggen te lappen om te bewijzen dat het door hen bedachte systeem in de praktijk ook werkt.

   2. Dat hebben ze niet gedaan omdat………………….ze dat niet kunnen. Er valt niks de kop in te drukken hier, want het is immers oplichting en dat kunnen ze moeilijk ontkennen.
    Maar er is nog een andere oorzaak: in de MLM oplichters branche geld de gouden regel dat je nooit je tijd en energie moet verspillen aan mensen die je oplichting toch al doorzien hebben. Die moet je doodzwijgen en links laten liggen. Zie ook de tips van Asker hierboven. Ze weten ook dat hun schaapjes het toch afleggen qua argumentatie en intelligentie hier. Ze willen het liefst dat wij ze helemaal met rust laten, zodat ze rustig hun schapen naar de slachtbank kunnen leiden. En dat is precies waarom wij ze moeten blijven lastig vallen. Hier, maar zeker ook door hun (beoogde) slachtoffers rechtstreeks te benaderen. Dat heeft een groot effect.

    1. Daar wil ik persoonlijk toch even een statement maken; (Potentiële) slachtoffers ongevraagd lastig vallen door ze rechtstreeks te benaderen, ook al zou het met goede bedoelingen zijn, is niet waar ik persoonlijk achter sta. Verder moet een ieder zelf weten hoe hij invulling geeft aan zijn behoeftes na het lezen van mijn blog. 🙂

  4. Dus die machientjes komen in Oktober, eh, November, eh toch maar Januari. Wauw hebben ze zo nog eens een kwartaal gewonnen om licenties te verkopen.
   En de licentie-houders accepteren het ook nog. Sorry maar dan verdien je bijna niet beter dan om opgelicht te worden.

  5. Ik wil jullie nog even wijzen op iets grappigs in het verslag van de flexkom meeting hierboven. Het zeg ook veel over Flexkom. Aan het begin van de samenvatting (en ook van de avond?) is er nog sprake van 500 winkels aansluiten. Iets verderop wordt dat al 1000 ‘machientjes’ Aan het eind is dat ook weer niet genoeg en moeten het er 2000 worden. Je ziet Asker al staan, in vuur en vlam en met het schuim op zijn mond: 500 !, nee 1000 !!, wat zeg ik? 2000!!! Het lijkt gvd Monty Pyton wel.
   Betrouwbaar bedrijf hè?

   En nog iets, die wensen van de RC’s, een representatief kantoor, een callcenter en een fatsoenlijke website? Dat gaat echt niet gebeuren hoor. Ik wed dat ze zelfs te beroerd zijn om die website eindelijk te vertalen.

 2. Dank je Parisa, voor dit uitgebreide verslag. Nice work. En dan de inhoud: Tja, Asker doet zijn uiterste best om het vertrouwen te herstellen, krijg ik de indruk. En er worden weer veel mooie beloften gedaan, die over een tijdje allemaal loos blijken te zijn geweest. Van Paul van Montfoort had ik gedacht dat hij genezen was, maar die is dus weer helemaal in de Heere?
  Vraag: Begint nou morgen fase drie, zoals je je schrijft (29 nov aftrap fase 3) of is het slechts weer een pilot? (in Amsterdam)

  Verder ben ik heel benieuwd naar de sfeer. Waren er veel kritische vragen? Had Asker tegen het eind iedereen weer omgeluld of bleven er mensen kritisch? Is het hem gelukt om het vertrouwen te herstellen?
  Je bent toch zelf wel een beetje virusvrij gebleven daar 😉 ?

  1. Ik ben virus vrij gebleven haha ik heb het verslag van via een licentie Holder binnen geregen die nog steeds zo overtuigd is dat hij er van gaat profiteren .
   De sfeer die ik bij de meetings van flexkom zag was kan ik geen sfeer noemen triest als je die arrogante zombies daar ziet rond lopen .
   Sprak met een man die z,n tv ooit had verkocht om de licentie te betalen what the hell hij had geen werk meer en wilde zo snel mogelijk uit zijn situatie.
   Tja en Asker kiest na de speech het liefst zo snel mogelijk het hazenpad in z,n Porsche Cayenne .

 3. geinig dat ze het non-succes aan een blog wijten. Laat ik nou allang meerdere franse blogs kennen. En ook vrij negatief over FK. Het stelt nu nog niet veel voor, vooral veel deeplinks naar de bekende plekken op internet.
  Ik krijg het idee dat ze voor de FK nieuwsbrieven eerst hier komen inlezen over de lopende problemen…Da’s echt Leadership jonguh!

  1. Beetje sneu dat ze dat doen. Eerst mij bestoken met advocaten en als blijkt dat zoiets alleen maar averechts werkt (no shit sherlock) dan doen ze daar zielig over.

   Als Asker nou gewoon een man van zijn woord was en mij, conform onze afspraak, voorzien had van uitleg en onderbouwing over het hoe en waarom van Flexkom en vooral wat er niet zou kloppen aan mijn blog, dan hadden ze een veel kleiner probleem gehad. Maar goed, afspraken nakomen is blijkbaar iets waar Flexkom een broertje dood aan heeft. Ben benieuwd of Asker het nog een keer gaat proberen. Als hij dat doet dan hoop ik dat dit maal op een beschaafde en volwassen manier mag gaan.

   1. Ik zou er maar niet op rekenen. Bovendien krijg je dan de totale lulkoekbingo over je uitgestort. Wel even afturven die lulkoek hè, als ie toch belt.
    Maar ondertussen kunnen we de eerste leugen alweer noteren. Want “Paul heeft vandaag met Wouter Hol telefonisch gesprek gehad”, daar is toch echt geen spraken van geweest hè?

    1. Paul niet, maar andere licentiehouders hebben wel contact met mij gehad. Ik vermoed diegene die dit verslag geschreven heeft -het betreft een interne mail die Parisa hier geplaatst heeft, meen ik- een naam verwisseld heeft.

     Ik heb duidelijk gemaakt dat Asker mij mag mailen en dat hij er mee akkoord gaat dat de mail gepubliceerd kan worden. Dus als het “lulkoekbingo” gaat worden wat Asker wilt vertellen, dan gaat de mail integraal het web op.

 4. @devious “Maar dat er grotere jongens met grotere sommen geld achter het FlexKom verhaal zitten moge duidelijk zijn.”

  Ik weet het niet. Waarom dan? Zoveel hoef je als MLM opstarter niet te investeren hoor, behalve tijd dan. Een keer een kantoortje huren, logootje ontwerpen, promootje laten maken. Verder natuurlijk de nodige bling bling in de vorm van kleding, horloges en auto’s, maar dan heb je het wel. Die websites zijn zo slecht, die maken ze gewoon zelf . Bovendien heeft Cengiz natuurlijk al flink gecashed met zijn vorige scams, en de meeste andere glibbers ook.
  Dus ik denk niet dat er een investeerder achter zit, maar dat onze glibbers er gewoon hun eigen ‘eerlijk verdiende’ geld in hebben zitten. Een spiering uitwerpen om een kabeljauw te vangen.

  1. Kort onderzoek naar de bedrijfsregistraties in oa. Zwitserland laat zien dat er achter de schermen een georganiseerde club aanwezig is. Dezelfde club als achter Lyoness zit, met bedrijfjes over de hele wereld. Met name bedrijfjes in vermogensbeheer, belastingadvies en dergelijk. Allemaal in handen van een handjevol dezelfde mensen. Niet persee in handen van de publieke bestuurders zoals ze op de site van Flexkom staan, overigens. Althans, niet officieel. Kan zijn praktische redenen hebben.

  2. Je bent knettergek als ondernemer om NIET anoniem te cashen. Je geeft een charismatisch persoon een hand vol geld, maakt het bedrijf.. beetje turnkey idee en wacht op alle gelovigen en hun geld. Je weet dat het gaat klappen en wie krijgt de schuld? Degeen die heeft staan prediken voor de meute en niet jij. Lekker toch? Ondertussen ben je allang bezig met andere scams en het geld stroomt binnen en blijft binnenstromen. De stromannen zijn betaald en de volgende heb je alweer gepaaid met mooie kleertjes en mooie auto’s. Huisje, hoertje en hoppa…daar komt de volgende lading. Net zo handig en bewezen effectief. Zou me ook niet verbazen als er een (drugs)kartel achter zit. Maar dat ga ik niet uitzoeken. Ik blijf me wekelijks verbazen dat er nog steeds zoveel mensen instinken. Echt raar.

   1. Nou drugshandel lijkt me wat vergezocht. Ook onlogisch. Waarom zou je een risicovol vak als drugsproductie/handel/transport er bij doen als je prima kan leven van piramidespellen? Daders van een piramidespel worden vrijwel nooit gepakt. Op drugs controleert de overheid veel strenger.

    1. maar nu vergeet je de andere kant van de wereld Wouter. In Latijns- en ZuidAmerika staat Europa vooral bekend als een regio waar je zo geld kunt halen. Kostendekkend voor bepaalde operaties, het zou me niets verbazen. En die organisaties zitten verweven door de hele bestuurlijke structuur daar. Pakkans: nihil.

     1. Als je het toch over Zuid-Amerika heb , een van de flexkom licentie holders was van plan om flexkom in Colombia te starten .
      Misschien denkt die persoon in de voetsporen van Escobar te treden .
      Misschien moet tie het ook eens gaan proberen in Mexico city denk niet dat die gangs daar op zitten te wachten om opgelicht te worden :).

   2. Grappig. Je schets nu een heel carrièrepad voor oplichters. Dat zou idd best zo kunnen bestaan. Dus Cengiz zijn idee van pensioen is straks een beetje op afstand jonge oplichters te begeleiden in hun eerste scam. Als een soort commissaris. Misschien nog een boek schrijven over zijn ervaringen. MLM is eigenlijk een hele way of life, zowel voor de schapen als voor de wolven.

     1. Bij Flexkom is niks onmogelijk. Tsjengizzz heeft zich de titel aangemeten van President & Founder, is toch wat anders dan President & Owner.

 5. Is er nu vanavond nog die bijeenkomst in Nieuw Vennep ? Ben toch wel nieuwsgierig wat er te doen is ? Woon in Abbenes , misschien ga ik wel even buurten in het restaurant daar!:)

  1. Ja, doe dat! Wij hier smullen altijd van dat soort geheime sfeer impressies. En we zijn benieuwd hoeveel anderhalve mannen en paardenkoppen (zultkoppen?) er nou op komen draven.

 6. Ik ga mijn best doen om even rond te kijken , maar ga niet voor die onzin betalen . Elke piek kan beter op de kerstboom komen of naar de voedselbank te gaan. Maar uiteindelijk wel sneu voor de mensen die hun zuurverdiende geld in een put storten.

 7. Ben rond 19.00 even langsgereden. Kort maar krachtig, weinig volk was er. Zover ik kon zien was er een grote tafel met Flexkommers in absolute geen grote getale… De dure auto’s op de parkeerplaatsen waren in geen velden of wegen te bekennen. Paar Belgische kentekens en 1 Duitse Mercedes stationcar C klasse,.ook geen duur ding dus .. De waarde van de auto’s daalt dus hard net als Flexkom ? Mijn indruk, kansloos avondje .. al zullen de bezoekers wel anders erover denken die hebben immers betaald om er te ” mogen ” zijn. Mijn mening is dat het gebeuren aan het doodbloeden is !

  1. Dat was dan tijdens het “VIP diner”. Het “evenement” zou om 19.30 uur beginnen. Maar dan hadden er toch minstens wel wat BMW M series, Mercedes S en Porsches moeten staan, lijkt mij. 1 C klasse is wel wat magertjes. Ik ben benieuwd of meneren Ehliz en Sakinmaz aanwezig waren.

 8. Dus een man of zes á zeven, zo lijkt het. Een paar Belgen en nog twee of drie diehard Nederlandse gelovigen. Zeg maar het clubje dat nog braaf likes plaatst op de enig overgebleven FB pagina. Voor de die kat zijn k hebben Asker en Cengiz dus staan speechen. Die speech zullen ze wel flink ingekort hebben dan.
  Dat was dus de glorieuze inleiding van fase 3 in NL. Wat een treurig zootje. Toch zullen ze de moed nog niet opgeven, want zoals Asker in de RC meeting zei (zie hierboven) kan een scam met goed management weer nieuw leven ingeblazen worden. Dat duurt dan wel een paar jaar, maar van een beetje uitstel kijken de schapen ondertussen niet meer op.
  Dus, wat zou er gaan gebeuren? Laten ze NL gewoon vallen, als een hete aardappel? Of prikkelt dit hun eergevoel en gaan ze voluit om van Flexkom in Nederland alsnog een groot scamsucces te maken?

  1. Weer een franchise coach…

   Ik maak me een beetje zorgen om deze goede man. Ik betwijfel of hij zich straks met die vetpens snel genoeg uit de voeten kan maken als het tot die 1000 mensen doordringt dat ze door hem voor 1,6 miljoen in de boot genomen zijn….

  2. Hoeveel is redelijk? Ik geloof niks van die downline van 1000 mensen. Ik vind dit een rare, a-typische post. Is dit wel de echte Carpe Diem? Wouter, kijk eens naar het ip adres ajb.

   1. Het is de “echte” carpe diem. Er is niets mis met het plaatsen van wat feiten. Bekijk de enig overgebleven flexkom facebook pagina (fk global) maar. Er zitten best wat mensen in de zaal.

    En een ‘downline’ (wat een vreselijke term) van 1000 mensen is niet zo bijzonder. De mensen die er vroeg in springen hebben gerust een paar duizend mensen onder zich in de piramide. Zo werkt een piramidespel.

    1. Ja, maar als alleen die Batin 1000 mensen in zijn downline heeft, dan zou dat betekenen dat er veel meer slachtoffers zijn dan we tot nu toe voor mogelijk hielden. Dan moeten er meer dan 10.000 licenties verkocht zijn, schat ik in. Ongelofelijk. Wat denken jullie?

   2. Niet vergeten dat er vanuit NL heel wat lijntjes naar andere landen lopen. Wanneer je als eerste iemand uit een nieuw land in je ‘downline’ krijgt die ook weer zieltjes wint dan kan het snel gaan.

    Zelf schat ik dat ze in NL totaal zo’n 3000 schaapjes hebben gescoord van wie er – totdat de boel een paar weken geleden uiteenviel zo’n 1000/1500 min of meer actief zijn gebleven. Maar is eigenlijk niet meer dan een wilde gok. Iemand beter inzicht?

    1. Inderdaad, sommige mensen hebben kennissen in bijv. Rusland, kenya, enz en als je daar als eerste de juiste persoon van een groot landelijk mlm netwerk benadert heb je in no time 1000+ mensen. Daar draaien schema’s zoals Flexkom op.

 9. Ik wil nog even een aanvulling geven: door jullie is al genoemd dat de licentiehouders aan het lijntje worden gehouden met de zogenaamde ‘probleempjes’ met het apparaatje in kwestie. Dat is waar, maar het gaat dieper. Het is namelijk geen optie voor het management om werkende apparaatjes te leveren. Want als ze wel werkende apparaatjes gaan leveren, wat denk je dan dat er gebeurt? Dan zetten ze zelf de fatale laatste fase in van: het definitief door de mand vallen. Zolang ze geen werkende apparaatjes leveren, kunnen ze de niet bestaande omzet namelijk wijten aan…de ‘tijdelijke’ probleempjes met het apparaatje. Er komt dus gewoon nooit een werkend apparaatje, want ze kunnen alleen maar extra licentiehouders werven (wat hun enige inkomstenbron is) zolang het apparaatje niet werkt. Ik ken iemand die in deze scam getrapt is, maar ik heb er geen medelijden mee, want deze licentiehouder probeert ook anderen mee te slepen in deze ellende. Ik ben intussen redelijk klaar met die types die elke keer in die MLM shit trappen en daarbij ook de nodige mensen uit hun omgeving hebben meegesleept in hun road to hell. Licentiehouders mogen zich wel eens bewust worden dat ze vuile handen maken wanneer ze vrienden, familie en kennissen betrekken bij deze rotzooi. Amen.

  1. Dit is helemáál fraai. Gelezen in diezelfde nieuwsbrief, meteen ná het stukje over bloggers (en ik zát al te schuddebuiken)…

   In januari gaan de prijzen van de licenties wederom omhoog. Flexkom raadt zijn partners aan snel nog al hun contacten langs te gaan om ze een licentie aan te schaffen, omdat… de kerstdagen zo duur zijn!!!

   December is zo’n dure maand, dat je het volgens Flexkom moreel verplicht bent je contacten te wijzen op dit voordeeltje!

   1. In het kader van Flexkom humor zijn ook de tweets van Marcel G de moeite waard. Een van zijn laatste luidt: “Ik denk gemiddeld vijf keer groter dan andere mensen.”

    Die verdient een eervolle vermelding in de lulkoekbingo.

 10. Tja, de gebruikelijke stierenstront. En wat hebben ze toch een last van ons hè. Nu zijn we ze zelfs aan het chanteren, zegt Flexkom, door aan te bieden de blog weg te halen in ruil voor cash. De wens is ws de vader van de gedachte. Nu het dreigen met juridische actie niet geholpen heeft, krijgt Wouter misschien nog wel eens een offer he can’t refuse. Maar ik geloof het niet, daar zijn ze te slim voor.
  Verder lijkt het er idd op dat FK hier in NL een sprintje gaat trekken. Ik had al voorspeld dat ze zo zouden reageren op de recente ineenstorting. Er komt hier en in België dus een Flexkom Business Center (althans, dat beloven ze hè) en “We will start building up FlexKobis in Netherlands and Belgium immediately”
  Ik neem aan dat ze daarmee de pilot in Amsterdam bedoelen, die vandaag gestart zou moeten zijn, maar ze houden het als gebruikelijk weer lekker vaag. Nooit harde data noemen, dat is alleen maar lastig. Ook de datum van 15 februari voor de Europese start van fase drie is niet hard, maar slechts een streven.

  1. Volgens de informatie die ik heb gekregen hebben ze nog geen voorstel gedaan. Wouter, kan jij hier uitsluitsel over geven?

   Deze blog heeft ook in zekere zin in het voordeel gewerkt van Flexkom. Op de bijeenkomst in juni waar ik aanwezig was werd namelijk al eens gezegd: ‘Er zullen mensen zijn die kritiek op ons gaan leveren. Dat is nu eenmaal altijd het geval bij succesvolle mensen.’ Een self-fullfilling prophecy.

   Verder zeggen ze dingen als: ‘Woutertje snapt het niet. Hij weet niet hoe ons bedrijf in elkaar zit en roept maar wat.’

   Of: ‘Wouter is een Internetondernemer. Hij voelt de bui al hangen. Door Flexkom gaat hij zijn omzet verliezen.’

   Of: ‘Van de 16,6 miljoen Nederlanders is er maar één iemand die kritiek heeft op ons bedrijf. U begrijpt: onze oplossing wordt breed gedragen in de maatschappij.’

   Allemaal drogredenen uiteraard, maar bij het laatste argument hebben ze wel een punt. Want hoe kan het dat zoveel ontevreden licentiehouders zijn, maar dat het Internet hierover nagenoeg zwijgt? De gedupeerden leggen Sakinmaz en consorten geen strobreed in de weg om op dezelfde voet door te gaan. Sterker nog: Ik heb zelfs een verhaal gehoord dat een licentiehouder zijn contract bij Flexkom heeft ‘afgekocht’. Dus je betaalt eerst een vermogen om deel te nemen en vervolgens moet je extra geld betalen om van het contract af te komen. Het is de wereld op z’n kop.

   1. Ik snap wel waarom de meeste ex-flexen zo stil zijn. Ze zijn nl bang dat anders hun licentie waardeloos wordt. Dat betekent meteen ook dat ze het nog steeds niet echt begrepen hebben. Hun licentie heeft nl nooit waarde gehad. Omdat Flexkom nooit de bedoeling gehad heeft een echt werkend product over de wereld uit te rollen. Daarom werkt bijv die app ook helemaal niet en communiceert hij niet met een server. Dat was niet nodig. Alles wat Flexkom maakt of doet hoeft alleen maar een glimmende buitenkant te hebben, dat is voldoende. Echt werken is niet nodig en zelfs een bedreiging voor Flexkom, zoals Alfred Kwak hierboven al uitlegde.
    De agenten moeten dus snappen dat hun licenties sowieso waardeloos zijn, nooit waarde hebben gehad en accepteren dat dat zelfs nooit de bedoeling is geweest. Zodra ze dat snappen zijn ze vrij en zullen ze niet aarzelen Flexkom aan te pakken en hier van zich te laten horen.
    Muisstil in een hoekje blijven zitten is precies wat Flexkom in de kaart speelt.

   2. Je moet het omdraaien; van de 16,6 miljoen inwoners heeft 16,5 miljoen (99,4%) nog nooit van Flexkom gehoord en zal er ook nooit van horen.

    De groep die tot de 0,6% behoort bij wie Flexkom wel bekend is – lang niet altijd positief – bestaat uit (ex)-licentiehouders, familie, vrienden, kennissen en een paar detaillisten die er mee in aanraking zijn gekomen.

    Wow Flutkom, wat een geweldig resultaat!

   3. Ik heb geen voorstel in de vorm van “deze zak geld in ruil voor jouw blog offline” ontvangen. Is dat wat je bedoelt, Carpe Diem?
    Ik heb Asker Sakinmaz wel (via een licentiehouder) een aanbod gedaan. Hij mag mij een (1) mail sturen met tekst en uitleg. Heeft hij tot op heden nog niet gedaan. Ik acht Asker trouwens ook niet in staat om een normale mail met heldere feiten en onderbouwde argumenten te sturen, maar wieweet wat hij uit zijn hoge hoed tovert.

    Over je opmerking dat het internet nagenoeg zwijgt over ontevreden licentiehdouers: Een licentiehouder zal niet zomaar uit de school klappen, al helemaal niet in het openbaar of onder zijn/haar eigen naam. Iedereen kent elkaar. Niet iedereen wordt even blij als je uit de school klapt over Flexkom. Je maakt je in zo’n geval dus niet populair onder je eigen “vrienden”. Overigens zijn er wel al diverse licentiehouders die hier en daar klagen. Eerder kwam er al een linkedin pagina van iemand voorbij waarop hij iets vermeld had in de trant van dat Flexkom leugenaars waren, er is de blog van Brian Mckennty (of hoe ie ook heet) welke nu bij BeepXtra zit enz.

    1. Het is goed dat Wouter hier nog eens ondubbelzinnig duidelijk maakt dat Flexkom geen geld heeft geboden en dat Wouter ook geen geld heeft gevraagd, met als zgn tegenprestatie de verwijdering van het blog.
     Wellicht een beetje overbodig, maar flexkom doet deze belachelijke beschuldiging in haar laatste nieuwsbrief. Je kunt het niet onweersproken laten.

    2. Hoi Wouter,
     Misschien is het wenselijker dat onze politie en geheime diensten o.a. worden ingezet om dit soort organisaties te infiltreren en op te rollen, dan dat ze al hun tijd en energie steken in het dwarsbomen van De Roy van Zuydewijn…en het oprollen van kwekerijen…

  1. En what about onze bloedeigen Renze D, de man van de ronkende oneliners? Ik hoorde een gerucht dat hij weg zou zijn bij Flexkom? Zou hij niet wat meer moeten trekken aan het dode flexkom paard? Volgens Asker kan een dood paard in twee jaar met goed management weer tot leven worden gewekt. Dus Renze, kom op, laat de handjes eens wapperen.

  1. Nu woon ik vlakbij de grote “3-er” …die Autobahn van Arnhem naar Oberhausen en ik zag een gehuurde Cayenne voorbij stuiteren met een gehuurde aanhanger….ik denk richting een gehuurd huisje in Neue-Sorge…in de buurt van Lulsfeld

 11. Ik had gisteren een MLM’er aan de deur. Van Herbalife. Hij belde aan en vroeg of ik een enquete over voeding wilde invullen, die zou hij dan later op komen halen. Ik zei al ja, maar vroeg toch nog even waar het over ging. Herbalife dus. Toen meteen vriendelijk bedankt en nog klein discussietje in de deuropening gehad. Later nog even wat nagetrokken. Herbalife is wel MLM, maar lang zo slecht niet als Flexkom. Het is geen oplichting. Alleen maar overprijste rotzooi 😉

  1. Herbalife is een prima organisatie waar met hard werken een eerlijk en goed inkomen te verdienen valt over de kwaliteit van de producten zijn de meningen verdeeld maar dat gebeurt wel vaker een vergelijk met Flexkom in welke vorm dan ook is onmogelijk en ten onrechte.

  1. Goh, toch best kritisch voor zo’n propaganda blaadje. Er staat dat die Wintorp afgehaakt is omdat het aantal app downloads en flexkobi’s tegenviel.
   Bij de apps heeft Flexkom daar onmiddellijk wat aan gedaan (nl gewoon het getal verhoogd op hun site) , bij de kobi’s (winkels) ligt dat wat moeilijker natuurlijk. Ze proberen het wel. Zo waren er volgens de app al zo’n honderd kobi’s in Leipzig, later bleek dat toch maar zes te zijn.
   Wij zijn benieuwd naar het lijstje van kobi’s in Groot Amsterdam, waar de pilot sinds 1 december loopt. Reken maar dat we die na zullen trekken.

 12. Het is al weer even stil hier. Net zoals op de laatste overgebleven NL Flexkom Facebook pagina. Zouden zij er eindelijk ook achter gekomen zijn dat Flexkom een fiasco gebleken is?

  1. Volgens een deskundige zijn slachtoffers van piramidespelen vooral heel erg boos op de oplichters.
   Nou, daar merken wij hier nog niet zo veel van hè? Dat sterkt mij in de overtuiging dat het merendeel van de flexkommers in bange onzekerheid heel stil in een hoekje blijft zitten. Het volle besef dat ze opgelicht zijn is er nog niet. Ze hebben nog hoop.

   Dat is jammer, want hoe langer ze wachten, hoe kleiner de kans dat ze er nog iets tegen kunnen doen.

   1. Of ze weten al wel dat ze opgelicht zijn maar durven niet naar buiten te treden uit angst voor represailles vanuit Flexkom of vanuit het groepje mensen dat nog wel gelooft in Flexkom.

    Er zijn overigens al best wat ontevreden licentiehouders hier voorbij gekomen en in mijn mailbox zitten er nog heel wat meer.

    1. Er is nog een reden waarom veel Flexkommers zo stil zijn. Velen onder hen hebben nog geld tegoed van Flexkom. Ze zitten al maanden op hun commissies te wachten.
     Flexkom houdt dat geld achter, ondanks veelvuldige beloftes het onmiddelijk uit te gaan betalen. Onlangs Asker nog, schrok zich zgn te pletter dat er geen comissies uitbetaald waren. Maar dit doen ze ws bewust. Zo zorgen ze er voor dat de agenten zich rustig houden, zodat zij zich rustig op de Amerikaanse markt kunnen richten.

     Flexkom speelt dat slim uit. Je ziet hier toch duidelijk de ruime scam ervaring van de heren in terugkeren.

 13. De dombo’s hebben het zo druk in Amerika dat ze helemaal vergeten op hun zaakjes hier in Europa te letten…
  En hoe is het toch met de pilot in Groot Amsterdam? Daar horen we helemaal niks van. Dat betekent vast dat het stilletjes een reuzensucces aan het worden is, toch?

 14. ‘Na de goede sint is er Renze! Vers terug van het grote Las Vegas event. Hier werd de POS 4 gedemonstreerd met de sluitende loop naar de backoffice/klant. Het moment waar we zo lang naar toe hebben gewerkt, komt steeds dichterbij. In jan mogen we al 120 terminals bij Amsterdamse ondernemers plaatsen!’

  https://www.facebook.com/GlobalFK

  Kijk ze eens gebroederlijk naast elkaar op de foto staan; Snuf en Snuitje in Las Vegas.

  Dus vanaf januari kunnen we de fris witte POS 4S bij 120 winkeliers in Amsterdam bewonderen. Na zo’n 3 maanden blijkt het ‘systeem’ echter toch nog een paar laatste onvolkomenheden te herbergen die na de komst van de gloednieuwe goudkleurige POS 5 XLS Turbo rond juni worden opgelost. Na de onvoorstelbaar succesvolle Amsterdamse pilot worden een kleine 100 video’s op You Tube geloosd waaruit onweerlegbaar zal blijken dat het ‘systeem’echt werkt.

  Mega Pipo Tsjengizzzz kom in juli persoonlijk naar Nederland om tijdens een groots event de prelaunch van fase 3 aan te kondigen. Winkeliers krijgen dan ook een unieke mogelijkheid om eenmalig voor slechts 750 Euro de POS 5 XLS Turbo aan te schaffen en hun oude POS 1, 2, 3, 4, of 4S terminal voor 50 Euro cashback in te ruilen.

  De uiteindelijke lancering van fase 3 zal – naar het zich nu laat uitzien – op 26 oktober 2014 plaatsvinden.

  1. Ja, uitstel tot juni 2014, het is om je dood te lachen. Maar heel stiekem hebben ze de pilot in Groot Amsterdam ook 1 maand uitgesteld. Want volgens de belofte gedaan in de Rustende Jager had die 1 december al begonnen moeten zijn. Sneaky hoor.

   1. Zoals altijd raaskallen ze maar wat voor de vuist weg.

    Uit het verslag (top van deze pagina) van de FK regio coordinatoren meeting van 26 november: “Bedoeling was 500 machientjes per januari in de markt maar nu wordt het doel 1000 machientjes….”

    Een paar weken later zijn dat er nog 120…

    Deze is ook geweldig:

    “Als er 100 of 200 winkels zijn aangesloten, dan de media benaderen door FK corporate, niet eerder want er moet iets te zien zijn. Daarna in fase 4 veel geld investeren in marketing.”

    Media benaderen? Marketing? Wat anders dan wat flappen naar Dikke Deur overmaken en een paar video filmpjes?

    Geen idee wat Paul van M. met dit treurige zooitje ongeregeld denkt te bereiken. Of is de hypnose bij hem nog steeds niet uitgewerkt?

 15. Ik denk dat ik begrijp waarom Flexkom zo’n belang hecht aan Trinidad en Tobago. Ze gebruiken het als een stepping stone naar de V.S. Veel Trinidadianen (of hoe noem je die eigenlijk) hebben verwanten wonen in de V.S. Zo kunnen ze ook weer gebruik (misbruik eigenlijk) maken van de etnische factor. Net zoals ze in Turkije hebben gedaan. Zoals een Turk in Europa niet verwacht dat hij door een andere Turk zal worden opgelicht, zo zal dat ook voor Trinidadezen gelden. Aangezien de meeste Trinidadianen (wat een woord) zwart zijn, is het dan nog maar een klein stapje naar de rest van de zwarte bevolking in de V.S. En dat lijkt ook hun prooi te zijn.
  Bijkomend voordeel is dat Trinidad nog behoorlijk naief is op MLM scam gebied. Er zijn al 5000 licenties verkocht op een bevolking van 1,5 miljoen. Wat een slachting.

  Je ziet dat vaker, dat oplichters iets misbruiken wat vertrouwen wekt bij het slachtoffer. Zo heb je oplichters die zich voordoen als strenge christenen, en zo heel makkelijk het vertrouwen kunnen winnen van bijv. onze Bible Belt bewoners.
  Flexkom lijkt ook elke keer zo’n factor te zoeken. Daaraan kun je zien dat het slimme en ervaren scammers zijn.

 16. Vandaag even gechat met onze “grote leider” Renze Deeltra, de landmanager van flexkom Nederland, ik ben namelijk al een maand of vier bezig om mijn commissie uitbetaald te krijgen.
  Ondanks vele mailtjes naar het hoofdkantoor en naar München, geen enkel resultaat.
  Na wat stevige woorden en mijn verzoek om al mijn geld terug te geven, werd ik prompt ontvriend op facebook. Dit soort struisvogelpolitiek zijn we wel gewend van Flexkom.
  Als je ontvriend bent krijg je geen kritiek meer, en dus is het probleem opgelost, denken ze dan, bij flexkom althans, ikzelf denk daar iets anders over.
  “ Lees je contract” wordt er gezegd als je je geld terugvraagt, in je contract is dat natuurlijk goed dichtgetimmerd, zo zijn deze gewiekste doorgewinterde oplichters allang iedereen op voor.
  Het probleem is alleen dat er steeds meer flexkommers ontevreden zijn over de gang van zaken, de beloftes die gemaakt zijn in het contract worden van de kant van Flexkom ook niet nagekomen.
  Er wordt constant gelogen over aangesloten kastjes, Turkije is een flop, de ene rechtszaak na de andere wordt zoveel mogelijk verstopt of geheim gehouden.
  Kastjes in Leipzig werken niet. Het constante uitstel van het plaatsen van kastjes in Nederland, de crisis is de ideale speeltuin om mensen in geldnood of op zoek naar andere verdiensten de Flexkomworst voor te houden. In de hoop superrijk te worden.
  Helaas is de praktijk anders, alleen een paar Flexkommers in Nederland rijden een auto van de zaak, en alleen maar als ze maandelijks zich uit de naad werken en een bepaald bedrag aan omzet halen, dat geeft al te denken.
  En terwijl de top nu lekker feest viert van ons geld in Vegas, en de landenmanager Renze Deelstra, niet eens de verantwoording durft te nemen voor zijn daden, “neem maar contact op met München” of “ mail even naar het hoofdkantoor in Amsterdam” , wordt alles weer lekker op de lange baan geschoven. De ultieme tactiek om met problemen om te gaan op de Flexkom manier.
  Vele duizenden gezinnen zijn hun geld kwijt in de hoop wat rijker te worden, velen hebben zich in de schulden gestoken om mee te doen met de droom van deze gewiekste doorgewinterde oplichters, die met rechtszaken om de oren worden geslagen.
  Hoelang kan iemand zolang zijn gang gaan, zonder dat iemand er iets aan doet ?
  Dit soort mensen zijn een schandvlek op het netwerk-marketing gebeuren,
  en zouden eigenlijk direct achter de tralies moeten verdwijnen, helaas weten zij op slinkse wijze alle wetten te omzeilen.
  In deze tijd van internet, twitter, facebook, linkedin,
  Ik roep bij deze iedereen op die zich belazerd voelt door flexkom om zich te melden via info@antiex.nl
  Laten we er samen iets aan doen, schaam je er niet voor dat je geld bent kwijtgeraakt, maar kom er voor uit, en doe er iets aan.
  Mvg

  Kees Holleman
  Flexkom-slachtoffer

 17. Welkom op dit forum Kees. En met een goede post. Er is moed en kracht voor nodig om deze stap te nemen als je zo diep in Flexkom hebt gezeten. Respect.
  Kun je wat meer vertellen over hoe dat met die commissies ging? Hebben ze helemaal niks uitbetaald? Of alleen een beetje in het begin?
  En wat je zegt over die auto van de zaak, Gerda Zeiss rijdt van Flexkom geloof ik, maar ik had niet de indruk dat die zich kapot werkte. Hoe bedoel je dat precies? Hoe werken ze zich uit de naad dan?
  Wat denk je trouwens van Gerda Zeiss? Is dat een ingewijde in de oplichting of een gelovige? Zijn er behalve Renze meer ingewijden in Nederland?
  En inderdaad, probeer je als Flexkom slachtoffers te verenigen en kijk samen wat je tegen ze kan ondernemen. Als je wilt kun je van mij de e-mail adressen van de exflex 100K club krijgen. Die site heb ik nog kunnen kopieren voordat hij offline ging.

  Probeer ook je exflex lotgenoten wakker te krijgen. Er zijn er nog veel die uit angst, schaamte en/of valse hoop doodstil in een hoekje blijven zitten.

 18. Onderstaande mail ontving ik gelukkig hedenmorgen in mijn mailbox. In aansluiting op het bericht van Kees Holleman is onderstaande groep ook bezig om gerechtelijke stappen te ondernemen. Misschien verstandig om je mail ook naar hun te sturen als jij je geld terug wilt hebben. Samen sterk zou ik zo zeggen. Als we niets doen weten we zeker dat we ons geld kwijt zijn.

  Van: AskerRenze FredGerda [mailto:askerrenzefredgerda@gmail.com]
  Verzonden: zondag 15 december 2013 19:49
  Aan: undisclosed-recipients:
  Onderwerp: Licentiegelden terughalen bij FlexKom

  Beste FlexKom Licentiehouder,

  Veel licentiehouders zijn ontevreden en willen niet langer meer deel uitmaken van een bedrijf wat een jaar lang in Nederland leugens heeft zitten te verspreiden en valse beloftes heeft gemaakt.
  Daarbij zul jij je moeten afvragen of je überhaupt wel met een bedrijf en zulke mensen wilt samenwerken. Immers zijn er feitelijke leugens verteld, daar wil je toch geen deel van uitmaken?

  Wij weten niet in welke situatie jij zit en of je gevangen bent in het web van FlexKom en er nog in geloofd. Stel FlexKom levert een POS 4s systeem en het werkt.. wat heb je dan? Juist een veredelde Loyalty Kaart in een App. Dus sparen van kortingen.
  Dit bestaat al, lieve mensen. FlexKom zou de Online en Offline wereld doen versmelten..is iedereen vergeten dat 14-7-2013 met heel veel Bombarie FlexHotel en FlexHoliday en FlexCall werd geïntroduceerd? Het ging LIVE..bij de countdown..

  Teleurstellend was dat de App alleen voor Android was en teleurstellend was ook dat er geen enkel beloofd bel abonnement ooit live is gegaan..Jij zou toch 1 FM per gedeelde App krijgen als die een Bel Abonnement af zouden sluiten van 10FM…
  Tot op heden kan dat niet.

  Heb jij al eens een Voucher voor FlexHotel gekocht? Dan kom je er achter dat dit ook nog niet werkt.

  Even een opfriscursus waarom je voor FlexKom hebt gekozen:
  Uit de Powerpoint van februari 2013, met daarachter wat de werkelijke stand van zaken is
  Start Augustus 2010 met de ontwikkeling
  Eigen İT en R&D team met + 50 personen in TR+EU ( Dit is niet waar er waren in München slechts 3 IT mensen, waarvan er niet 1 een simpele vraag kon beantwoorden als het om veiligheid van data gaat..stemt je hoopvol..lees maar verder..)
  Ervaren international Management-Team (Dit is niet waar er zit niet 1 persoon in de Board die ervaring heeft in het Managen van een internationale firma, alleen in netwerken hebben ze ervaring)
  43.000 Coordinatoren & ca. 3 Milj. klanten kaarten (dat zijn nog geen 100 klanten per GTM..dus niet succesvol) Terwijl iedereen 100 Kaarten met 20 FM heeft ontvangen in Turkije bij zijn Licentie…of is dat ook nooit uitgeleverd..Misschien daarom naar een QR code met 2FM..dat kost helemaal niets om te maken..kaarten wel….

  FlexKom Europe GmbH: München
  FlexKom International AG Turkey: Istanbul
  FlexKom Niederlassung Schweiz: Zürich (Nooit geopend..is opeens een AG geworden in Kreuzlingen..vraag jij je eens af waarom?)
  FlexKom Niederlassung France: Paris (TOT OP HEDEN GEEN OFFICIEEL KANTOOR VAN FLEXKOM)
  FlexKom Niederlanssung Niederlande: Amsterdam (TOT OP HEDEN GEEN OFFICIEEL KANTOOR VAN FLEXKOM)

  DIT IS DUS BEWUSTE MISLEIDING

  Opbouw fase 1 , Team Members in Europa D / CH / A / NL / BE / F / UK
  Start Test winkels begin 2013 (HET IS NU EIND 2013 EN IN NEDERLAND IS NOG GEEN ENKELE WINKEL..OOK niet in een ander land dan behalve Oostenrijk… ze houden je rustig met het verhaal dat overstappen naar M-Commerce een jaar heeft gekost..
  LET OP in Turkije was ook eerst een POS1 en toen een POS2 kort daarna.. Klinkt bekend..? POS 3 en nu heel kort daarna POS 4..tot heden is nog geen enkele klantenkaart uitgegeven in Oost-Duitsland en worden daar Rechtszaken voorbereid omdat afspraken niet na worden gekomen en de GTM zijn nek heeft uitgestoken, immers 1 AUGUSTUS ging OOST DUITSLAND OPEN!!)

  Herinner je deze nog van de PowerPoint..jij zit daar in die grote zaal..en naast jou zit..blablabla..Hoeveel mensen heb jij in de zaal op 26-10-2013??? Nou hoeveel had jij er voor de GRAND OPENING??? Waarom denk jij dat dat nooit is doorgegaan? Het is nooit de bedoeling geweest, net als de incentive van Februari om naar Mallorca te gaan, wij vertegenwoordigen mensen die dat gehaald hadden maar dus nooit op reis zijn geweest..Kortom ze jagen je op om Licenties te verkopen!!)
  Grand Opening EUROPA = 8.000 bezoekers( 4.000 partners + 4000 gasten)

  Ken je deze nog?? DE PREZI..daar is nachten aan gewerkt..en wat staat daar..ze hebben 13.000 EPOS (online Pos systemen) in de markt gezet..
  En dat met hoeveel Partners?? In realiteit… Er zijn in Turkije circa 2.000 WINKELS echt aangesloten.. Dit POS verhaal is een soort van GTM simulatie module geweest..Maar wel mooi om mensen zoals jou mee te misleiden..Want tijdens een presentatie, en wij hebben alle grote Events op TAPE staan, meldde Asker Sakinmaz trots dat er in deze korte tijd dus 13.000 Winkels zijn aangesloten..Het was Booming!!
  Je bent niet de enige die misleid is door leugens en valse beloften…

  Vraag jezelf af waarom Ierland, een van de landen die zo goed ging, er niet meer is? Dat komt niet door een concurrent…nee zij wilden alvorens te betalen een overeenkomst zien van FlexKom..Deze is nooit gekomen…ik zou zeggen Google eens goed..

  En ja Innovator FlexCommerce…. Laat eens ZIEN DAN!! Want ze hebben nog niets geïnnoveerd…het zijn Visies..Dromen.maar niets komt uit..want ze kunnen het gewoonweg niet.
  FlexCall geen abonnementen
  FlexHotel, koop een voucher en probeer hem in te wisselen..lukt niet
  FlexHoliday, niemand krijgt zijn commissie… Klopt ook want FlexKom heeft geen eigen Agentnummer zoals ze beweren…check http://www.specials.de Daar heeft FlexKom de Template van en daar kun jij ook gewoon Affiliate worden…Kortom gewoon ff van het internet geplukt..

  Snelst Groeiend..Meest Innovatief, etc etc allemaal Obtainer nieuws.. Obtainer het grootste Direct Sales Magazine verhaal wat er is..Neen..alleen voor MLM bedrijven een Promotie kanaal, zeker niet objectief en neutraal. In de Direct Sales wereld is deze club niet bekend..geen enkele gerenomeerde Direct Sales Club staat in dit blad..denk aan bedrijven als KPN, VODAFONE etc..allemaal Direct Sales..of dacht je dat dat anders heette??

  Denk eens aan Kenya..daar verdient iemand per jaar 400 Euro..dus met 3 a 4 jaarsalarissen kunnen de Kenyanen mee gaan doen..Integer? Nee zeker niet..Want als je product werkelijk het beste ter wereld is, dan verkoopt dat vanzelf..en je gaat toch het meeste verdienen als je eens live gaat zou je denken..nee hoor eerst nog wat mensen geld uit de zak trekken.
  Zo ook in Trinidad..er gaan berichten van ene Bayo dat er 5.000 licenties zijn verkocht..echter er zijn maar 1.5 miljoen inwoners..??

  Renze Deelstra wil nog een TOUR doen en nog even tot 10.000 licenties verkopen in NL..hoezo 1 op de 5.000… Ze noemen dat de 20/80 regel..echter FlexKom is toch geweldig, dus iedere winkel wil mee doen..dan kan toch iedereen 5 winkels doen..dan heb je al meer dan 50% marktaandeel..KORTOM wederom Licenties Licenties etc.

  En rararara wat kwam er bij Cengiz uit de hoge hoed..jawel..jij in jouw regio hebt pech als je zelf geen mensen kent die geld hebben, want nu mogen investeerders ff jouw markt wegkapen..Integer?? Wat is dat?

  Wil jij je geld terug, bundel dan de krachten! Stuur eerst een mail naar support@flexKom.com en zet ons in CC, dan nemen wij je mee in ons bestand en zullen wij gezamenlijk zorgen dat iedereen zijn geld terugkrijgt.

  Een Tip van ons, verkoop geen enkele licentie meer, neem geen enkele ondernemer mee naar 15 januari, want FlexKom gaat nooit Online en Offline met elkaar verbinden…dat snapt iedereen nu toch wel. Overigens doe zelf onderzoek, geloof niet de verhalen van Asker/Renze of wie er ook maar de kar trekt… Ga zelf, als je denkt ik ga nog geld verdienen met FlexKom, naar Leipzig zonder afspraak en ga naar de winkels in de App, doe dat!

  Maar vooral…denk na..keer op keer op keer ben je voorgelogen en misleid..denk je dat dat stopt als ze een werkend POS hebben, want de rest is er dan nog steeds niet..Ze hebben al moeite om een bonus te betalen..laat staan passief inkomen uitbetalen..van duizenden transacties..

  Wij hebben besloten niets met leugenaars te maken te willen hebben, of ze nu wel of niet iets leveren. Heb jij daar geen moeite mee?

  Wij zien de aanmeldingen graag tegemoet en wij verzekeren je je staat niet alleen, zeker internationaal niet.

  Tot Slot…ga naar play.google.com en toets in FlexKom..zie dat de teller tussen 10.000 en 50.000 staat. Dit is Android.
  Android heeft een groter marktaandeel dan Apple Iphone..kortom max kunnen het maar 100.000 Apps zijn die gedownload zijn.
  Dan kun je jezelf nog de vraag stellen, hoe vaak heb ik de App verwijderd en weer opnieuw gedownload en heb ik hem ook op andere apparaten staan.. Kortom de Teller van 118.000 op de site is MISLEIDEND..dit kan nooit kloppen.

  Tot Slot nog 1tje dan…wist jij dat de website van FlexKom niet beveiligd is en dat een certificaat aanvragen daarvoor een kleinigheid is..waarom hebben ze dat dan niet gedaan? Kijk op http://www.wouterhol.nl FlexKom is zo lek als een mandje… Dat is dus nog steeds zo. Ook winkeliers die inloggen hebben geen HTTPS staan maar gewoon HTTP… ook klanten…KORTOM alle gegevens liggen op straat..zal de consument leuk vinden..maar wat dacht je van de winkelier..zijn hele financiële transactie historie staat daar…

  FlexKom heeft geen antwoorden, de CTO is een oud Alarmverkoper en weet niets van programmeer werk…vermoedelijk is er helemaal niemand die er ook maar enig verstand van heeft…

  Ga eens met jouw inlog naar een goed IT bedrijf en laat het eens checken..dan hoor je eens van experts wat zij van FlexKom vinden..oja laat ze dan ook even deze zien http://pos-app.flexkom.com De Transactie Site ..ook al niet beveiligd…

  Wij zien je mail in CC graag tegemoet..Dus nu naar support@flexkom.com mailen als je meer kans van slagen wilt hebben want het doek zal snel vallen en de gelden zullen dan verdwenen zijn.

  PS, wij kunnen er voor zorgen dat je anoniem blijft mocht je bang zijn voor rare acties van mensen die blijven geloven.

  Oja..1 ding nog… Hoeveel PT’s heb jij uit Turkije voorbij zien komen die bakken met geld verdienen? Enige wat wij weten is dat elke PT in Turkije er uit is gestapt omdat ze nooit de beloofde bonussen hebben ontvangen..vreemd he..zo succesvol, maar naast CEO Davüt uit Turkije heb je nog nooit 1 Turk gezien die blij is..op Asker na dan.. Dus niemand heeft daar zijn dromen waar kunnen maken met de beloftes die FlexKom deed..ook daar hadden ze een FlexCall app..die is verdwenen..zomaar terwijl Asker beweerde dat er bijna 40.000 mensen mee belden en dat daardoor het net werd overbelast…Iedereen even 20FM opwaarderen en weer..8 TON binnen..makkelijk he…wou dat wij dat verzonnen hadden..

  1. Beste Ex-Flexkommers,

   Wij hebben de eerste stappen ondernomen om ons geld terug te krijgen via Flexkom. Er hebben zich ondertussen (in 2 weken tijd) al meer 80 mensen aangemeld. Helaas kunnen wij niet iedereen bereiken, vandaar deze oproep via deze blog van Wouter Hol.

   Wilt u meedoen en aansluiten bij ons meld u zich dan bij ikwilmijngeldterug@outlook.com .
   Plaats uw naam, telefoon nummer, plaatsnaam en uw ID nummer in de mail hierboven en wij houden u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

   Met vriendelijke groet,

   TEAM
   Ik Wil Mijn Geld Terug van Flexkom

 19. Beste forummers,
  Ik wil bij deze mijn identiteit bekend maken. Ik heb tot nu toe op dit forum onder de naam Scamtracker gepost. Het is op fora en blogs vrij gebruikelijk om onder een alias te posten, en ik zag daar tot voor kort weinig kwaad in. Door de recente discussies en oproepen van (ex) Flexkommers ben ik van mening veranderd. Er is tenslotte niks waarvoor ik me zou moeten schamen en ik sta achter al mijn postings. Voortaan doe ik die dus onder mijn eigen naam, Jaap Kries.
  Met open vizier in de strijd tegen Flexkom!

 20. Dit onderstaande bericht kreeg ik via een flexkom holder in mijn mail te lezen die gerda zeis begint ook met advocaten te preken ze zal er niet ver mee komen weer dat zogenaamde dreigingen met advocaten .

  Team,

  Het is al een tijdje onrustig in onze Flexkomorganisatie, de redenen weten we denk ik onderhand allemaal wel inmiddels.

  Afgelopen week hebben we een succesvolle meeting gehad met pakweg 40 RC’s en Asker. Er is een planning gemaakt en een opzet om fase 3 in te luiden.

  Een verslag hiervan is gedaan aan het team vrijdag in de webinar.

  Ik heb er alle vertrouwen in dat met Paul van Montfoort aan de leiding in de NL BV die wordt opgericht en waar men momenteel een geschikte kantoorlokatie voor zoekt, de uitrol van fase 3 goed gaat verlopen. We zijn het jaar bijna uit, onze POSsystemen zijn onderweg, en we gaan ervoor in Jan 2014.

  Nu blijven we momenteel allemaal gebombardeerd worden met emails door Marcel Holt, die een andere keuze heeft gemaakt. Een andere keus is zijn goed recht. Ik respecteer dat. Echter de mails en de inhoud zijn van dien aard dat het onrust en twijfel brengt.

  Daarnaast is er vanmorgen een andere mail rondgegaan met als afzender askerrenzefredgerda@gmail.com dit keer met een oproep mee te doen aan de actie licentiegeld terug. Dat niet duidelijk is wie er achter deze mail zit vind ik kwalijker. Momenteel wordt onderzocht van wie deze mail afkomstig is.

  Ik heb vanochtend vele vragen gehad, varierende van wat moet ik ermee, vraag om advies, boze mensen, ongeruste mensen etc etc.

  Gezien de druk die er bij de mensen gelegd word in deze mail, betitel ik de mail(s) als manipulatief . Daarnaast heeft Marcel mij persoonlijk geschreven niet te zullen rusten voordat Flexkom en zijn mensen volkomen beschadigd zijn. Vraag jezelf af of dit gezonde uitspraken zijn.

  De boodschappers van de mails zijn boos en teleurgesteld, wat ik kan begrijpen. Dat de psychische druk die nu wordt gelegd in het team zo groot wordt, vind ik echter verwerpelijk. Los gezien van de inhoud overigens.

  Ik laat aan een ieder met respect de keus wat ze ermee willen doen. Bedenk daarbij ook, dat meedoen met dergelijke oproep deel te nemen aan een rechtszaak, de deur naar Flexkom definitief afsluit. Bedenk ook, dat bij het starten van een proces bij het eventueel in het ongelijk stellen de kosten gelijkelijk zullen worden verhaalt op de initiatiefnemers. Is er niet te vorderen bij een persoon vanwege schulden etc, zal voor diegenen waar wel te vorderen is ook het gedeelte van de “kale kip” worden doorberekend. Krachten bundelen betekend dan uiteindelijk de kosten dragen voor degenen waar verhaal te halen is. Ben geen jurist, maar heb wel 5 jaar op de juridische afdeling gewerkt bij Achmea waar ik samengewerkt heb met diverse advocaten.

  Tot slot: Ik heb hier 19 maanden levenswerk inzitten, mijn baan voor opgegeven, offers gebracht, heb er altijd geloof in gehad, ondanks alle uitstel, fouten en tekortkomingen en laat me niet vlak voor de finish pootje haken.

  Succes met jullie keuze. De mijne is gemaakt. We gaan door met de mensen die volmondig JA zeggen.

  Ik wens jullie allemaal hele fijne en vooral vredige feestdagen toe.

  PS De nieuwsbrief wordt ook weer opgepakt, dus de communicatie zal vanaf nu weer op gang komen.


  Met vriendelijke groet,

  Gerda Zeiss

   1. Spreekt ze die niet dan? Schriftelijk lijkt ze die toch aardig te beheersen. Het is sowieso een gehaaide tante, dunkt me. Gerda Zeiss is een van de leidende figuren binnen Flexkom, zeker in Nederland, maar weet tot nu toe haast volledig onder de radar te blijven. Ze lijkt erg bang dat haar naam gekoppeld raakt aan die van Flexkom. Maar met bovenstaande mail bekend ze wel kleur. Ze kiest ervoor om de ondergang van Flexkom aan den lijve te ervaren, net als Paul van Montfoort.
    Hun verantwoordelijkheid weegt zwaarder dan die van een simpele GTM’er.

    1. Zij is ook een van de mensen die in 2012 naar Antalya gegaan zijn om daar Flexkom “in het echt” te zien. Dat bleek achteraf een neppe demo te zijn, zoals we inmiddels weten. De winkels daar zijn helemaal niet aangesloten op Flexkom. Wellicht heeft ze daar wat over te zeggen?

    2. Je hebt helemaal gelijk. Gerda Zeiss heeft zich altijd achter andere personen zoals Marcel verscholen en lekker anoniem een forse som aan provisie opgestreken. Ze zal nu dus uit haar veilige nestje moeten komen, en dat zal ze weten ook!

     Ik ben trouwens wel benieuwd wat de fiscus van de huurauto truc zou vinden.

     1. Dat is inderdaad waar, voorheen had ze haar ‘mannetjes’ die voor haar in de publiciteit stonden, maar op Paul van Montfoort na zijn ze allemaal wakker geworden en vertrokken bij Flexkom.

      Ik ben wel benieuwd of ze ook daadwerkelijk betaald krijgt door Flexkom voor het werven van nieuwe zieltjes. Ik had de indruk dat zij en Renze de grote leiders waren in NL, naast natuurlijk Asker “ik heb een diploma!” Sakinmaz.

     2. ik heb de indruk dat Gerda Zeiss een van de weinigen is die echt grof geld verdient hebben aan het Flexkom drama. Ruggen gemaakt over de ruggen van duizenden voor de gek gehouden agenten. Gerda, Renze ‘oneliner’ Deelstra en Asker “ik heb een diploma!” Sakinmaz. (die laatste is wel grinniken)
      En dat alle andere flexen en exflexen geld hebben verloren.
      Maar goed, ik geef toe dat dit niet meer dan een indruk is. Misschien dat de goed ingevoerde exflexen die we de laatste tijd op het forum zien er meer over kunnen zeggen?

    3. Gerda Zeiss schrijft dat ze zich niet ‘vlak voor de finish’ pootje laat haken. Dus eigenlijk beweert ze dat fase 3 de finish is terwijl dat eigenlijk juist het begin zou moeten zijn.

     Maar zoals wij weten is fase 3 niet de finish, ook niet het begin maar het einde van deze tragische comedy.

     1. Juist. En daarom zal fase 3 er ook nooit komen. Ze zullen het spel spelen totdat er geen licenties meer verkocht kunnen worden. M.a.w totdat er geen hond meer instinkt. Dan halen de glibbers de site offline en gaan voor een paar jaar genieten van een ‘welverdiende’ vakantie ergens op een eiland in de Pacific. Zo gaat het keer op keer in de MLM scam wereld.

      Maar die vlieger zal niet opgaan voor Paul en Gerda. Daar zouden ze eens over na moeten denken…

     2. Wellicht een freudiaanse verspreking?

      Alles wat er tot nu toe gebeurde zou slechts de voorbereiding zijn voor het echte werk, namelijk Fase 3 (4, 5, 6, enz.). Dat kan nooit de finish zijn. Tenzij de finish eigenlijk was dat er maximaal aantal licentiehouders ingeschreven staan en de boel dan ophoudt met bestaan. In dat geval zitten ze inderdaad vlak voor de finish.

  1. Je linkjes waren weggevallen, ik heb de html code in je bericht even gerepareerd.

   EDIT de linkjes werken alsnog niet, het lijkt er op dat je niet de goede links naar tinypic geplaatst hebt.

  1. Natuurlijk kunnen ze wel aangeklaagd worden voor oplichting. Aanklagen kan immers altijd. Maar wij hebben er hier nooit een geheim van gemaakt dat een rechtszaak tegen ze winnen heel moeilijk zal zijn. Ze kunnen idd claimen geen illegaal piramidespel te zijn, omdat ze immers een product hebben. Dat het product geen ene reet voorstelt en er alleen maar is als dekmantel voor de oplichting, dat mag dan zou zijn, maar dat is juridisch heel moeilijk te bewijzen. De oorzaak van de puinhoop kan nl ook incompetentie en slecht management zijn. Het is zonneklaar dat dat niet zo is, maar bewijzen kun je het ws niet.
   Er zijn wel andere manieren om Flexkom aan te pakken:
   – publiciteit zoeken. Daar zijn ze heel erg gevoellig voor
   – Asker heeft zich uitgegeven voor ingenieur, wat hij ws niet is. Dat is dus wel heel makkelijk te bewijzen.
   – alle slachtoffers verenigen en advocaat inschakelen. Een echte jurist zal beter kunnen zien wat de mogelijkheden zijn.

   1. omdat ze immers een product hebben.

    Dat ben ik niet met je eens. Er is nooit een product geweest en dat product zal er, zoals het er nu uit ziet, ook niet komen. Ze hebben hoogstens een paar tablets, banners en kaartjes laten zien en een non-functionele app gelanceerd. Dat was het. Dat kan je nooit als product (of dienst) beschouwen.

    1. Omdat iedereen (met gezond verstand) kan en moet weten dat Flexkom zal verdwijnen voordat fase 3 begint, zal er uiteindelijk nooit een ‘product’ gerealiseerd worden. Maar het gaat er om dat je als je wilt bewijzen dat het een piramidespel is, dat je dan 100 % hard zal moeten maken dat het product ook nooit bedoeld is geweest om te werken en dat het van het begin af aan als oplichting geconstrueerd is.
     Dat zal bijna onmogelijk zijn. Dus een veroordeling als piramidespel zit er niet in. Misschien dat oplichting nog op andere manieren te bewijzen is, maar ik denk dat ook dat moeilijk wordt. De heren hebben een uitgebreid scamverleden (dit hadden jullie kunnen weten GTM’ers!) en zijn dus ervaren genoeg om te weten hoe ze zich voor de wet kunnen vrijwaren.
     Het zit gewoon slim in elkaar. De agenten zijn investeerders geworden in een project, en projecten kunnen misluken. Dat daar bewuste oplichting achter zit, is heel aannemelijk. Maar nogmaals, of je dat ook kan bewijzen, dat is een heel ander verhaal.

     Neemt niet weg dat de slachtoffers het toch moeten proberen. In de toch al vrij lange periode dat Flexkom bezig is in NL en Europa, hebben ze ongetwijfeld fouten gemaakt. Geen enkele oplichter is perfect. Volgens AGRF staan alle meetings op tape, dus daar moet je juridisch iets mee kunnen. Ik wens ze succes.

     Ik heb hier boven al een paar zaken genoemd waar Flexkom wel op aan te pakken valt. Ik wil er nog een noemen: het patent dat ze zeggen te hebben. Daarvan is eenvoudig aan te tonen dat dat een leugen is. (worldwide.espacenet.com)

  2. Potjandorie zou het echt zo simpel zijn? Je laat duizenden mensen duizenden euro’s betalen voor een niet bestaand systeem. Iedereen komt er naar verloop van tijd achter dat het verhaal aan alle kanten niet klopt en wilt je voor de rechtbank slepen. Hoe los je dat op? Plaats 1 foto van 1 tablet op 1 facebook pagina! Opgelost!

   Ik hoop dat jouw bericht, net als het mijne, sarcastisch bedoelt is.

   1. Ze hebben nog steeds niets geleverd en ook is nog niet bewezen dat de 5e POS wel zal werken.

    En het commentaar van die Francis Vermeulen: “Ik weet wat er onder de boom gaat liggen.” Dan spoor niet.

    Kind: “Papa, welk cadeau wil jij dit jaar voor de Kerst?”
    FV: “Ik wil niets liever dan dat de Kerstman dit jaar een mooie witte POS 4S voor papa onder de kerstboom legt”

     1. Dat hij heel wat mooie praatjes moet doen wil hij er iets aan overhouden ,en ik ben wel eens benieuwt waar zijn BOOM nu eigenlijk staat ,in BE of in NL.

     2. Ik heb de indruk dat de country managers rechtstreek in het complot zitten. En dus ook direct mee mogen graaien uit de ruif met geld. Maar jij denkt dat FV financieel wat te klagen heeft?

     3. Erwin Fally is de countrymanager van Belgie. Eerder had ik dat ook wel eens foutief vermeld, geloof ik. Francis is zeg maar de Gerda van België.

     4. De Gerda van België, hihi.
      Maar qua zichtbaarheid is de situatie omgekeerd aan Nederland. Want die Fally is onzichtbaar, terwijl je Francis echt overal tegenkomt. Dus Francis staat eigenlijk wel in zijn recht als ie een grotere graai uit de ruif wil.

  3. Maar FlexKom was toch geen “winkel” waar je een tablet kon kopen? Het draaide om die kaart/systeem, die tablet/pos4 is slechts een hulpmiddel/stuk gereedschap. Maar beslist niet het product.
   Maar nog steeds lastig aan te pakken. Zolang er mensen zijn die in dat soort sprookjes geloven zal het blijven bestaan.

  4. Nog eventjes daar op voort borduren. Jij lijkt dus daadwerkelijk te denken dat er “geleverd” is als ze een foto van een tablet op een facebook pagina hebben staan. En die vorige tablets dan? De POS 2? De POS 3 die overal tentoongesteld werd en als demo gebruikt werd? Hoe zit het daar dan mee? Wat is hier nou precies anders aan dat het maakt dat er bij jou de gedachte leeft dat er geleverd zou zijn?

 21. Geleverd, geleverd…. Ze hebben een foto van een tablet op facebook geplaatst.
  Maar dit is ws een reactie op de stormen van onrust en paniek die er door Flexkom land razen nu. Ze proberen de boel een beetje tot bedaren te brengen. Er zullen nog wel meer van dit soort “kop op jongens, het gaat toch nog lukken” teksten los komen.

   1. Ja. Een kinderhand is snel gevuld en die van Pieter blijkbaar ook. Als Pieter dit als “leveren” beschouwd, dan zit ik te popelen om zaken met hem te doen…

   2. Maar deze jongeman is er minder mee in zijn sas..

    Huub Censuur
    ‘Vers van de pers’ of ‘Heet van de naald’? Ben eigenlijk meer benieuwd naar de POS7 waarmee FlexKom eind 2017 zich gaat opmaken om de eerste MKB-er aan te sluiten. Na alle mooie beloftes om ‘binnenkort’ de wereld aan de voeten te krijgen, wordt het tijd dat er eens de daad bij het woord wordt gevoegd. Arme GTM-ers… de investeringen zijn verdampt en naar de centen kunnen jullie waarschijnlijk fluiten. Het blijft pappen en nathouden…

    1. Zo jong ben ik inmiddels nou ook niet meer, Devious. Je hoeft mijn achternaam niet weg te halen, hoor. Op de betreffende FB pagina sta ik immers ook met naam en toenaam.

     Beetje plagen daar moet kunnen. Ik ben geen slachtoffer en ben zo langzamerhand van mening dat de mensen die nu nog, tegen beter weten in, in het verhaal ‘geloven’ ofwel mijn medelijden verdienen voor de ellende waarin ze nu zitten ofwel willens en wetens het bedrog in stand proberen te houden. Je nu nog van de domme houden is er niet meer bij.

     1. Maar meneer Censuur toch… Het is toch beter om je iets beter in te dekken. Die mensen moeten straks iemand de schuld geven en liever niet zichzelf. Dus zullen ze keren naar iemand die ze de schuld kùnnen geven…
      Ik persoonlijk heb liever niet dat ze allebei komen schelden op mijn Fb 😉

     2. Been there, done that, Devious. Knappe jongen als je wat op mijn FB pagina kwijt kunt. Er was één FlexKom adept die dat kon, maar die heeft me inmiddels ontvriend nadat mijn steeds minder subtiele waarschuwingen hem niet meer bevielen en ik een zielige pestkop werd.

     3. Hmm, ik wil best een poging wagen om je Facebook te kraken hoor. Maar ik las niet

      Wouter
      … immers 40+ (50+?) en heeft niet heel veel verstand van nieuwe technologie.

      Ik kan het niet dus…
      😉

  1. waarom zou het kaartnummer als QR-code op de achterkant staan? Echt veilig en fraudebestendig. Misschien dat ik mijn pincode ook maar als QR op mijn bankpas plak..
   Zouden chipcards te duur zijn?

  2. Wel mooi als de maatjes Sakinmaz en Ehliz dingen op hun Facebook zetten. Je kan dan in 1x zien wie er nog geloof. Ook komt er wat shit bovendrijven bij de mensen die het bericht delen.

   Francois Colin krijgt het vuur aan de schenen. Hij komt ijzersterk terug met “Er komt elk jaar ook zeker 1 nieuw iPhone uit… Wie geloofd (sic) dat nog.”. Mind=blown.
   Vikash Dhingra heeft een foto van The Board of Dutch Leader Speakers op zijn facebook staan. De vervangers van de kantoorhouders gok ik zo.
   Ook blijkt Marcella “We zien je rectificatie tzt graag verschijnen. trieste man!” van Eijsden nog stug te geloven.

   1. Die foto…..De verleiding is heel groot om daar eens lekker de draak mee te gaan steken.
    Maar ik zal het toch maar niet doen. Ik blijf deze mensen toch liever als misleide slachtoffers zien. Bovendien zullen ze zich binnenkort de ogen uit hun kop schamen voor hun domheid en misplaatste arrogantie. Ze beseffen nog niet dat dat de weg is die alle flexen zullen moeten gaan.

   2. De Flexsmurf zou trouwens een aardige aanwinst voor het leger blauw-witte mannetjes zijn. En dan graag in gelovige én in ingewijde uitvoering. En dan maar flexen met die duimpjes.
    Ik heb die foto maar even opgeslagen. Het is toch wel een beeld waar de hele tragi-komedie in een keer in zit.

 22. Ja… eindelijk weer een berichtje in een van de Duitse flutblaadjes. Zelfs deze pulp wordt telkens wat kritischer.

  500 miljoen klanten = nu 200 miljoen klanten
  50 landen = nu 40 landen
  300 miljard = nu 120 miljard

  En zoals altijd ook weer even Trinidad & Tabacco om de aandacht af te leiden.

  Pipo Tsjengizzzz raaskalt er zo te lezen weer clownesk op los.

  http://www.nawito.de/2013/12/17/flexkom-chaos-und-sorgen-lassen-cengiz-ehliz-und-asker-sakinmaz-noch-unbeeindruckt/

   1. Er staat ook: in geval van faillissement (of de stekker eruit halen) er wel degelijk sprake is van bestuurlijke aansprakelijkheid en Ehliz, Sakinmaz & Co zullen moeten bewijzen dat er een X aantal acceptatiepunten zijn opgebouwd. De vorige 5/6/7 keer is Ehliz er op een of andere manier mee weggekomen maar ik denk dat het nu lastiger zal worden.

    1. Ja, raadselachtig. Wat kan daar nou de bedoeling van zijn, vanuit propaganda oogpunt gezien? Is dit om de GTM’s gerust te stellen? Zo van: we móéten er wel een succes van maken want anders slepen ze me voor de rechter?
     Het zou leuk zijn om te weten hoe de verhoudingen tussen Flexkom en zoiets als Nawito precies liggen. Ook vind ik het gek dat ze maar in het Duits bezig blijven. De duitstalige landen zijn zo goed als verloren voor Flexkom. In Duitsland is het veel minder aangeslagen dan hier. Ze kennen Cengiz daar te goed.

     1. Ik denk dat het inderdaad als soort geruststelling voor licentiehouders moet worden gezien. Zal Tsjengizzzz wel weer een paar flappen hebben gekost. In Duitstalige landen is Flexkom totaal kansloos vanwege zijn scamverleden, maar dat heeft deze narcist met zijn reusachtige ego niet juist ingeschat. Juist in Duitsland (en Turkije) wil hij als een grootheid/übermensch worden gezien. Het zal uiteindelijk niet de troon maar de schandpaal worden.

  1. Jammer. Deze keer zijn ze erg voorzichtig. Ik denk dat ze de vorige keer flink onderuit de zak hebben gekregen, toen ze zomaar plompverloren schreven dat het hoofdkantoor in Munchen leeg stond. Daar zal Cengiz wel niet om hebben kunnen lachen. Daar betaald hij deze MLM schreeuwlelijkerds tenslotte niet voor.

    1. Da’s ook handig: De naam een foto in het plaatje anoniemiseren en vervolgens in de zoekregel van facebook in hetzelfde plaatje de naam volledig laten staan.

    2. Best een goed artikel. Niet om dat ik er nou toevallig in genoemd wordt, maar omdat het best objectief is. Zouden dit soort blaadjes dan toch een soort redactionele onafhankelijheid hebben?

     1. Ach. Wil ik even opzoeken wat piramidespel ook al weer in het Duits is, dus ik denk ik kijk even in dat artikel van Saguntum, is het al weer weg. Zeker toch iets te objectief volgens de glibbers. Toch geen journalistieke onafhankelijkheid dus.

     2. Sapperdeflap… het artikeltje in Nawito over chaos en zorgen bij Flexkom is inmiddels ook verdwenen.

      Het begint er steeds meer op te lijken dat het stripboek The Obtainer de exlusieve rechten heeft verworven om louter positief over de chaos bij Ehliz, Sakinmaz & de rest van de toneelspelers te schrijven.

 23. Maar bij die pos 4 krijg je geen ipad meegeleverd. Je betaald dus voor een houder/standaard voor in je winkel.
  Ik weet niet waarom mijn foto’s het niet doen maar je kan ze vinden op de fb van Asker.

  Eigenlijk is hij echt slim. Elke keer bij een award uitreiking, het presenteren van een pos etc weet hij gewoon dat het nep is. Hij neemt duizenden mensen in de maling en ze geloven hem.
  Maar ik denk dat vele in de top wel inzien dat het op pyramide gaat en het product nooit komt. Ze weten dat ze geld kunnen verdienen op mensen inschrijven. Bij ACN is het product ook onzin, het is er wel, maar het is een super slecht product. Toch is het een groot succes.

  1. Op de Facebook van Asker Sakinmaz zie ik wel degelijk een Android tablet afgebeeld. Hoe weet je dat die tablet niet bijgeleverd wordt?

   Overigens zie ik op de foto waar men bezig is met het inpakken van de dozen totaal geen standaards of tablets, alleen platte dozen en gevouwen dozen. Maar wellicht worden die dozen elders voorzien van inhoud.

   1. Weet iemand wat voor tablet het precies is en wat ze de agenten er voor vragen?
    Het was een Samsung tablet, dus zal het misschien de Galaxy Tab 3 7 inch zijn. Die kost zo’n 150 € op de markt. Ik ben namenlijk wel benieuwd of Flexkom dit keer de verleiding kon weerstaan om agenten en winkeliers een pootje uit te draaien. Het zal wel weer niet.

  2. Daar mag je wel van uitgaan, dat de top van Flexkom zich bewust is van de stinkende werkelijkheid achter de schone schijn. Anders zouden ze de scam ook niet zo goed kunnen managen.
   Tegelijkertijd zal het ook zo zijn dat ze een aantal kromme gedachten, psychische rationalisaties, gebruiken om voor zichzelf en hun omgeving de boel recht te praten.
   De iets normaleren van de glibbers zullen dat nodig hebben. De opperglibbers hebben geen geweten, en hebben dat dus ook niet nodig. Die genieten voluit van het in hun ogen prachtige spel.

 24. Het meest kritische stukje tekst tot nu toe. Ik heb de tekst gekopieerd voor het weer wordt weggehaald zoals eerder bij Nawito en Saguntum het geval was.

  http://wanus.de/2013/12/15/stuerzt-flexkom-bald-sich-zusammen/

  Stürzt FlexKom bald in sich zusammen?

  München – Haben Sie schon von FlexKom gehört? Mit einem ausgefeilten System von Verbraucherrabatten und Konsumbelohnungen wollten die Kaufleute Cengiz Ehliz, Asker Sakinmaz und andere die Märkte Europas und Nordamerikas aufrollen. Doch während es mit einigem Erfolg gelang für das “Recht” FlexKom zu vertreiben Vertriebler zu gewinnen, waren alle anderen Versprechungen der FlexKom-Truppe bislang nur heiße Luft. Nichts gelang wirklich. Zweifel kamen im Markt auf, ob die als visionär vorgestellte FlexKom-App wirklich funktioniert. Auch die FlexKom-Akzeptanzstellen lassen sich nach wie vor nur zufällig finden. Der Einzelhandel nimmt FlexKom nicht an.

  Das wäre insofern eben ein Vermarktungsproblem für Cengiz Ehliz und Partner, doch es bahnt sich ein Debakel an. Viele angeworbene FlexKom-Vertreiber fühlen sich schon geprellt. Sie mußten für das Recht mit FlexKom zu hausieren erst mal an die inzwischen nur noch undurchsichtigen Konstruktionen der FlexKom Unternehmungen investieren. Hoffnungsfroh war man bei FlexKom eingestiegen und mußte nun erkennen, dass man scheinbar schon der Endkunde in der Firmenphilosophie der FlexKom war.

  Die FlexKom-Elite residiert derweil in einem angemieteten Schlößchen im schweizerischen Kanton Thurgau. In den USA hat die nordamerikanische “FlexKom-Wunderwaffe” Karl Roller ein Vermögen versenkt, ohne dass es sich abzeichnet wirklich im amerikanischen Markt Fuß gefasst zu haben. Doch die Hoffnung stirbt zuletzt!

  Zudem gibt es auch mit Behörden, beispielsweise in der Türkei und den Niederlanden, schon Probleme. Diese seien zwar erklärbar. Doch je tiefer man an der Legende von FlexKom kratzt, desto stärker mehren sich Zweifel.

  Bald müssen die noch jungen FlexKom-Unternehmungen liefern. Bilanzen müssen veröffentlicht werden. Es wird spannend zu sehen, wie FlexKom wirtschaftet.

  1. Dit is idd het kritische toppunt tot nu toe van de flutblaadjes. Alleen het woord oplichting ontbreekt hier nog, verder zou je dit zo tot officiele forum visie kunnen bestempelen.

   Deze blaadjes stellen mij nog steeds voor raadsels. Ik neem aan dat ze in opdracht van Flexkom schrijven. Denken jullie dat ook? Iemand die denkt dat deze blaadjes op eigen inititatief schrijven?
   Als je er vanuit gaat dat ze in opdracht schrijven, wat willen ze dan toch met zo’n bericht? Is dit dan bedoeld om de Flexkom gelovigen op het einde voor te bereiden? Maar waarom zouden ze dat doen als ze in de VS nog bezig zijn de markt te veroveren. Of lukt dat idd heel slecht zoals het artikel ook stelt? En hebben de glibbers de conclusie getrokken dat ze niet veel licenties meer gaan verkopen en vinden ze dat het nu mooi geweest is?
   Is dit vooral bedoeld om de aftocht te dekken, zodat ze over een tijdje onbezwaard met hun volgende scam kunnen beginnen?

   1. Sommige overgebleven Flexkommers (een uitstervend soort, inmiddels) zoals Ed Boon hebben ook trots op hun Facebook gezet. Hij heeft of de moeite niet genomen om het stuk te lezen en zijn gedachten gingen niet verder dan “Hey, Flexkom, dat ken ik en dat moet ik promoten!” of hij heeft het stuk niet begrepen.

  1. Thanks for your wishes. I wish you all the best. Any thoughts on Flexkom for 2014? Maybe a preview of the new delay tactics that are going to be used to delay Flexkom some more to get more people to pay the license fee?

 25. Wat een krom Engels op die kaart. Nou is het Engels van de glibbers ook niet altijd perfect, maar dit is duidelijk beneden hun standaard en komt dus niet hun. Evengoed bedankt hoor, en zelf ook een happy xmas gewenst, met een minimum aan Flexkom ellende in 2014.

 26. Kinderen kon je nog voor de gek houden dart de boot van Sinterklaas vertraagd was. Hoe zit het met de levering van die paar doosjes ? Boot verkeerde afslag genomen of is de luchtvracht afhandeling in staking ? En de Flexkommers slapen verder en verder en dieper en dieper zzzzzzzzzzzzzzz……..Wake up mensen !!!!

 27. Kinderen kon je nog voor de gek houden dat de boot van Sinterklaas vertraagd was. Hoe zit het met de levering van die paar doosjes ? Boot verkeerde afslag genomen of is de luchtvracht afhandeling in staking ? En de Flexkommers slapen verder en verder en dieper en dieper zzzzzzzzzzzzzzz……..Wake up mensen !!!!

Geef een reactie