Het piramidespel van Flexkom?

Update: Flexkom is daadwerkelijk een piramidespel gebleken. Beloftes maakt Flexkom steeds niet waar en ze zijn een beetje door alle smoesjes heen. Honderden mensen die geld betaald hebben aan Flexkom zijn boos opgestapt en velen van hen hebben hun excuses aan mij aangeboden omdat ze niet allemaal even netjes gereageerd hadden op mijn blog. Lees onderaan deze blog meer updates.

Misschien heb je er al wat van voorbij zien komen. De afgelopen maand zijn er nogal wat mensen die je proberen lid te maken van het Flexkom ‘spelletje’, bijvoorbeeld via Linkedin groepen. Deze discussies verdwijnen echter als het woord piramidespel gevallen is. Zelf spreken de Flexkom agenten over een bedrijf, maar dat is het mijns inziens niet. In deze blog zal ik dat proberen uit te leggen.

Ik werd dit weekend voor het eerst met Flexkom geconfronteerd door iemand die in een Facebook groep voor ondernemers uit mijn regio begon over dit spel. In heel wollige taal vertelde hij dat Flexkom de wereld gaat veranderen en ongeëvenaard bezig is of zal gaan zijn. Wat Flexkom nou concreet deed dat vertelde hij niet. Dus ik voerde Flexkom in in Google en kreeg als eerste resultaat een topic op Tros Radar. Daar valt te lezen dat het een piramidespel betreft met alle gebruikelijke symptomen; Je moet geld betalen om mee te doen, vervolgens moet jij andere leden werven voor het spelletje en je zou er wel ontzettend rijk van worden.

Dus ik in dat facebook topic reageren. De reacties van de agent van Flexkom waren op zijn zachtst gezegd hilarisch. Mocht je die lange post niet helemaal willen lezen; In het kort kwam het er op neer dat ik een beperkt denkraam heb en geen ondernemer ben. Er werd niet ingegaan op de vraag wat Flexkom nou precies is.

In dat topic haal ik deze presentatie van Flexkom aan. (mirror is beschikbaar mocht de presentatie opeens om onduidelijke redenen ook offline gehaald worden). Laten we deze presentatie even ontleden.

Slide 1
Daar wordt al gesproken over “network marketing branche”, oftewel MLM. Daar is je piramide al.
Slide 3
Hier wordt gesproken over “Flexkom International NV”. Eerlijkheidshalve; ik weet niet wat hierover gezegd is in de zaal bij deze presentatie, maar tot op heden -de presentatie is een jaar oud- is er geen Naamloze Vennootschap onder de naam Flexkom of Flexkom International ingeschreven bij de KVK. Er is op dit moment überhaupt geen bedrijf met de naam Flexkom ingeschreven. Dat is best vreemd voor een bedrijf dat “ongeëvenaard” bezig zal gaan zijn. Het is bovendien strafbaar om je voor te doen als een rechtspersoon als je dat niet daadwerkelijk bent. Maar goed..
Slide 16 en 18
Tada, hier zien we de piramide uitgetekend. Het is de bedoeling dat jij mensen gaat werven (Flexkom noemt dit “een team bouwen”) die ook mee doen aan Flexkom.
Slide 20
Het kost veel geld om je plekje in de piramide te kopen
Slide 21
Gelukkig verdien je enorm veel geld en krijg je telkens een grotere Mercedes als je dat gedaan hebt.

Goed, lijkt me al voldoende om gillend weg te rennen. Niet voor iedereen helaas gezien het groeiende aantal mensen dat gewillig geld neer legt om mee te doen met dit spelletje. Laten we nog even wat verder gaan kijken dan.

In Duitsland, waar dit spelletje begonnen is, zijn ze wél ingeschreven, als FlexKom Europe GmbH. Ze zijn gevestigd in een kantoorverzamelpandje in Munchen. Voor de leuk heeft Flexkom daar haar logo op gefotoshopt. Op zich prima, waarom zou je dat niet doen. (Update 8-11: Dit kantoor staat gewoon helemaal leeg als je er spontaan, dus zonder afspraak, langs komt) Leuker wordt het als er gesproken wordt over hun hoofdkantoor, een imposant slot in Kreulingen, Zwitserland. Toevallig hetzelfde pand als het Zwitserse vermogensbeheerder Starcapital Swiss AG. Als dat al geen vraagtekens oproept..

Nog wat dingen om over na te denken;
– Flexkom propageert openlijk dat je er rijk van wordt. (met natuurlijk de stereotype Mercedessen er bij).
– Bekijk deze cijfers van een ander MLM bedrijf eens. Mocht je nog geen argwaan ten opzichte van MLM hebben, dan zou je dat nu wel moeten hebben.
– Piramides waarbij niet de verkoop van een product centraal staat, maar het werven van leden, zijn illegaal. Aldus de Hoge Raad.
– de royalties (de verdiensten van de lagen onder je) vallen onder Box 3 omdat dit als puur speculatief (kansspel) wordt beschouwd. Daarmee vallen ook de verliezen onder Box 3. Oftewel, ze zijn niet te verrekenen met winsten van eventuele andere activiteiten die je onderneemt.

Wat doet Flexkom nou daadwerkelijk?
Graag nodig ik agenten van Flexkom uit om hieronder in de reacties uit te leggen wat Flexkom nou precies doet. De agent uit mijn regio kon dat helaas niet doen, zoals je gelezen hebt in het Facebook topic. Zelf ben ik ook op onderzoek uit gegaan. Sites van mensen die betaald hebben aan Flexkom spreken elkaar tegen als het om de feiten gaat. Instapbedragen varieren van 399 euro tot 1490 + 149 euro jaarlijks. Sommigen volstaan met een enkele webpagina met daarin alleen een soort referral link naar de moedermaatschappij.
Hier is geprobeerd om een en ander uit te leggen. Er wordt begonnen door te suggeren dat je geld verdient door mensen aan te brengen in het netwerk. Zie hier weer het verboden piramidemodel. Verder op de pagina wordt begonnen met rekenmodellen. En hoe. Sommetjes die ik in de kleuterklas deed; “Als een winkel per maand 4000 euro opbrengt, dan verdien je met 10 aangesloten winkels 40.000 euro per maand”. Aha, dus zo zit dat. Het rekenvoorbeeld gaat verder, lees de site als je daar zin in heb. Samenvatting: Jij als “agent” moet eerst voor 1490 euro (+149 euro per jaar) het “recht” kopen om winkels aan te sluiten. Zo’n winkel moet dan vervolgens voor 390 euro een apparaat kopen om de Flexkom kaarten te kunnen accepteren. Vervolgens kan de winkelier voor 1 euro per stuk de kaarten van Flexkom kopen en uitdelen aan haar klanten. Het is dan de bedoeling dat deze winkel klanten met een Flexkom kaart korting geeft. Als de korting 5% van de aankoop is, dan moet de winkel ook 5% betalen aan de Flexkom. Kortom, de winkel is dan 10% van haar omzet alvast kwijt.

De korting die de klant krijgt wordt “gestort op de Flexkom kaart”. Er word, voor zo ver ik heb kunnen vinden, nergens ingegaan over hoe de klant dit kan verzilveren. Maar dat is voor het aanbrengen van nieuwe lagen in het piramidespel natuurlijk niet belangrijk. Daar gaat het om het verdienmodel. En die is als volgt:

Flexkom verdienmodel
Flexkom krijgt 40% en koopt daar auto’s van (wtf?) en de overige 60% wordt vaag verdeelt over bovenliggende piramidelagen. En onthoud dat de winkel eenzelfde bedrag moet uitkeren aan zijn eigen klant!

Ik hoef hier niet bij uit te leggen dat dit model volledig gefinancierd wordt door de aangesloten winkels. Die zijn dus continue sigaren uit eigen doos aan het uitdelen en de bovenliggende lagen aan het spekken. Hoewel de eigenaren van Flexkom waarschijnlijk al blij genoeg zijn met jouw anderhalf duizend euro die je ze gretig betaald hebt.

Ga hier zelf eens mee rekenen. Hoeveel klanten moet je aanbrengen en hoeveel moeten zij uitgeven voordat jij break-even gespeeld hebt? En nog leuker om te berekenen, hoeveel geld heeft het huis, in dit geval Flexkom, daarbij al binnen geharkt?

UPDATE 2-7

Hoeveel levert dit de retailers op die zo’n “POS” apparaat van Flexkom hebben gekocht?
Mensen die je flexkom aan proberen te verkopen -hier ben je je eerste 350 euro alvast kwijt-, vertellen telkens dat je als winkel veel verdient aan het systeem. Want, zo zeggen ze, klanten die jij een kaart gegeven hebt die kopen ook ergens anders en dan krijg jij daar ook weer royalties over! Dat klinkt goed, toch? Eens zien wie die royalties ook alweer betaalt.

In het schema hierboven zie je hoe de commissie voor flexkom verdeelt wordt. Laten we de percentage’s vervangen door eurocenten. Er gaat 40 cent naar flexkom, 60 cent wordt verdeelt over de piramide. De retailer ontvangt (60/0.20=) 12 cent voor elke euro die een collega retailer korting geeft aan de klant, en dus ook moet betalen aan Flexkom.  Dat betekent, dat er van elke euro die er naar Flexkom gaat, 12 cent naar het MKB gaat. Oftewel (1/0.12=8.33) om 1 euro terug te krijgen, moet de retail gezamenlijk 8,33 euro betalen aan Flexkom.

En dan hebben we het nog niet eens gehad over de korting voor de consument, die je als retailer moet storten op de kaart van je klant. Laten we er voor het gemak van uit gaan dat elke klant altijd al zijn tegoed uitgeeft, evenredig verdeelt over alle retailers. Effectief kost het je dan 0. Maar uiteraard zal niet iedereen haar tegoed altijd uitgeven, wordt het nooit helemaal evenredig verdeelt en verlies je bovendien rente aan het geld dat je parkeert op kaarten van de consument! Die berekening acht ik te moeilijk voor nu, maar ik daag jullie graag uit om dat uit te rekenen in de comments hieronder.

Flexkom licentie houders durven te zeggen dat dit de oplossing voor het MKB is. Nou, niet voor de retail, zoals je net met mij uitgerekend hebt. (Update 17-7: “Econometrist” geeft nog een goed argument waarom Flexkom niet kan werken.)

Mag dat allemaal zomaar?
In Nederland is deze piramide nog vrij nieuw. Er zijn nog weinig tot geen retailers die mee doen. In Turkije zijn ze al wat langer bezig. Naar zeggen van Flexkom zelf gaat dat enorm goed. Turkse media melden echter dat Flexkom licentiehouders en retailers zich massaal gedupeerd voelen. Het Turske OM heeft zelfs onderzoek(en) lopen naar Flexkom omdat ze verdacht worden van misleiding.

UPDATE 10-7

Inmiddels zijn er meer dan 100 reacties geplaatst. Sommige mensen die Flexkom spelen die deden hun best om netjes uit te leggen wat Flexkom nou precies is. Wat opvalt is dat deze mensen elkaar op de meeste punten volledig tegen spreken. De een vind het uitdrukkelijk geen MLM, de ander zegt dat er bewust voor MLM gekozen is. Zelfs over het product waar het bij Flexkom om zou draaien is grote verwarring. De een meent dat het klantenkaarten zijn, de ander heeft het over een marketing tool, weer een ander beweert zelfs dat er helemaal geen product is. Kortom, er is grote staat van verwarring onder Flexkom licentiehouders.

In geen van de reacties waarin men vind dat ik het niet bij het juiste eind heb dat Flexkom een piramidespel is, kon ook onderbouwd worden waarom dat niet zo is.

Ook kan ik vandaag melden dat de mensen achter Flexkom dezelfde mensen zijn als achter de Lyoness piramide.

UPDATE 15-7

Afgelopen weekend was de lancering van de Flexkom App, oftewel de FlexApp. Als die app gelanceerd zou zijn dan zouden wij wel zien hoe goed Flexkom zou zijn, werd meermaals medegedeeld in de reacties.

De lancering van de app ging, hoewel naar verluid bezocht door maar liefst 1400 man, zwijgzaam op twitter voorbij. Het is uniek te noemen anno 2013 om met een hele zaal à 1400 man gezamenlijk exact 1 hele tweet de lucht in te krijgen. Vooral als je bedenkt dat die zaal vol had moeten zitten met pioniers die nota bene de lancering van een nieuwe app gingen vieren. Daar hadden echt wel een paar honderd twitteraars tussen moeten zitten die live alle quotes vanaf het podium het internet op gooiden. We kunnen slechts gissen waarom het niet lukte (of niet mocht??) om te twitteren. De dag later, vandaag, verschenen wel op diverse Facebook pagina’s foto’s van het evenement. Het evenement heeft dus wel daadwerkelijk plaatsgevonden. Helaas is er op dit moment bizar weinig concrete info over de app te vinden op internet. Volgens enkele bronnen moet je inbellen op een Duits nummer om de app te kunnen gebruiken. Of dat klopt weet ik op dit moment nog niet zeker. Het lijkt mij namelijk erg sterk dat er voor zo’n ..onhandige.. optie gekozen is. De app is wel te downloaden in Google Play. Helaas moet je een speler zijn van Flexkom om hem te gebruiken, zo vertelt anvo ons. Dat maakt het een vrij dure app.

Ik had eerlijk gezegd tegen dit tijdstip, het is nu bijna dinsdag 16 juli, verwacht dat er minstens enkele Flexkom licentiehouders hier kwamen om mij te vertellen hoe ongelijk ik had nu de app te downloaden is op Google Play. Helaas is het oorverdovend stil aan het Flexkom front op dit moment.

Flexkom heeft vandaag ook haar eigen site geupdate. Ze hebben met twee sites, namelijk specials.de en tonytravel.de, affiliate overeenkomsten gesloten zodat er wat hotels en vakanties op de site staan. Boeken is op dit moment nog niet mogelijk. Op de pagina over FlexCall (waarmee je gratis zou kunnen bellen) staat een mooie disclaimer onderaan: Für den Verbindungsaufbau zu den FlexCall Servern können providerabhängige Kosten auftreten. Oftewel voor de verbinding naar de FlexCall server kan je provider kosten in rekening brengen. Maar verder bel je gratis.. (?)

Verder is de Flexkom site nog net zo duidelijk als de licentiehouder die mij in eerste instantie benaderde via Facebook. Het is allemaal geweldig en iedereen wordt er rijk van. Maar hoe dat allemaal werkt? Dat vertellen ze liever niet.

Ook na de ruim 200 reacties is er nog niemand (0) die kon onderbouwen dat ik het niet bij het juiste eind heb in deze blog. Ben benieuwd of daar nog verandering in komt.

UPDATE 25-7

Er is afgelopen week weer veel gebeurd. Wat hoogte- en dieptepunten:
Vrijdag 19 juli heb ik een webinar (live online presentatie) van Flexkom gevolgd. Verslag hier.
Jérôme de R. uit R. (RIP 2019) trok het nu al niet meer en wenste mij kanker toe, omdat hij binnenkort met Flexkom gaat beginnen.
Inmiddels staan er meer dan 500 reacties. Maar je raadt het al; geen van de Flexkom licentiehouders kon onderbouwen waarom Flexkom een goed bedrijf zou zijn..
Omdat de site wat traag en vooral erg langwerpig werd na zo veel reacties, zijn de reacties nu verspreid over meerdere pagina’s. De permalinks naar reacties die gemaakt zijn voordat deze update doorgevoerd werd, werken niet meer. Dus even de reacties doorzoeken als je zo’n dode link tegen komt.

Tot slot.

Ik vind dat een ieder zelf mag beslissen wat hij of zij met haar eigen geld doet. Wel vind ik het schrijnend dat veel mensen blind geloven op dat wat een bedrijf, waar deze mensen nota bene zelf veel geld aan betalen, tegen hen zegt. Ik hoop met deze blog de ogen van mensen wat te openen en ik hoop dat, mocht je overwegen om geld te betalen aan Flexkom, dat je dat ook goed overlegt met onafhankelijke mensen. Baseer je mening niet alleen op wat Flexkom je voorspiegelt. Zij verdienen aan jou en niet andersom, zorg dat je dat snapt. Een gewaarschuwd mens telt voor 2.

UPDATE 9-10
Inmiddels zijn er al meer dan 1200 reacties op de blog, waaronder geen een onderbouwde reactie dat Flexkom géén piramidespel is. Wel zijn er wat leuke documenten (document 1, document 2) naar boven gekomen waaruit blijkt dat een piramidespeler van Flexkom honderden tot duizenden euro’s krijgt als hij een nieuw leden aanbrengt. Flexkom noemt dit “Incentives”. Dat verklaart waarom velen zo heftig reageren; het is leuk geld binnen harken als je nieuwe slachtoffers lid maakt van het spelletje.

UPDATE 19-12
Eind oktober zou Flexkom live gaan. De langverwachte en immer uitgestelde Fase 3 zou dan beginnen. Verrassing!! Fase 3 is wederom uitgesteld en zal nu pas ergens in 2014 beginnen. Flexkom blijft ons verbazen. Of ook niet.

Ondertussen zijn de meeste Flexkommers er achter gekomen dat Flexkom inderdaad de boel aan het flessen is. Diverse ex-licentiehouders zijn acties gestart, onder andere de volgende:
AskerRenzeFredGerda (ook per mail)
Kees Holleman

Ondertussen raken de weinig overgebleven gelovigen in paniek. Alleen al een foto van alweer een nieuwe versie van een POS zorgt er voor dat de trieste gevallen spontaan denken dat er alsnog geleverd is door Flexkom.

Inmiddels lijkt het mij zo klaar als een klontje dat Flexkom over en uit is en dat alle licentiehouders hun geld kwijt zijn. Geloof je er nog steeds in? Niemand is perfect. Voor sommigen is het moeilijk te bevatten dat datgene waar ze maanden in geloofden en waarvan ze hoopten dat het hun rijk ging maken, niet blijkt te bestaan. Weet wel dat veel mensen het je kwalijk zullen gaan nemen dat je nog steeds door gaat met het werven van nieuwe slachtoffers, nu het overduidelijk is dat Flexkom gelijk staat aan oplichting.

Update 12-6 ’14;
Er wordt gestart met een Class Action Lawsuit. Als je je geld van Flexkom terug wilt kan je je hier inschrijven:
Rechtsraad.nl

Lees ook de drie vervolgblogs die ik geschreven heb;
Flexkom zo lek als een mandje. Alle persoonsgegevens van deelnemers lagen op straat.
Reactie van Flexkom. De reactie die er uiteindelijk nooit is gekomen. Loze beloftes alom.
Flexkom faalt in Turkije. Ik heb eens gekeken hoe het in Turkije vergaat met Flexkom.

3.240 gedachten over “Het piramidespel van Flexkom?”

  1. Maak er dan maar Walter van, dat bekt over de grens wat lekkerder. Of niet Wouter? Ik vraag me af wat de rol van Gerda Zeiss is. Zij is volgens mij de enige SD in Nederland maar kan me vergissen. In tegenstelling tot de andere 99,5% heeft zij waarschijnlijk wel flink aan Flexkom verdiend. Hoe heeft ze dat voor elkaar gekregen? Doortrapt zieltjes winnen of is het haar vanwege de vroege instap (?) min of meer in de schoot geworpen?

   1. Io weet wat een RC is wat een GTM is, maar wat is een SD nou weer? SuperDealer? Sicherheitsdienst? En idd, wat doet die Gerda Zeiss precies? Betekent haar Duitse achternaam dat ze een vriendje van Cengiz is?

     1. Nu wordt het eng. Ik persoonlijk vind het een beetje raar om grieken nu in de top van een supermulti te zien. Hopelijk zijn het spoken die ik zie en geen beren…

     2. Indeed devious! Die Grieken moeten gedacht hebben: als Turken heel Europa kunnen scammen, dan kunnen wij dat ook. Veel sympathie voor ons lijken ze toch al niet te hebben. Dat zes van de acht leiders Grieks zijn logenstraft trouwens onmiddellijk dat BeepXtra echt internationaal en wereldomvattend zou zijn. Gewoon een ideetje uit een Griekse koffiehuis. (ergens in Engeland ws)

     3. nou, mevrouw heeft anders wel een typische flexkom smaak wat auto’s betreft. Patserig, patseriger, patserigst. Maar weet niemand wat meer van haar? Wat voor rol speelt ze?

    1. Mjah. Even een paar dagen wachten, wellicht heeft het nieuws dat Flexkom uit elkaar gevallen haar nog niet bereikt.

     Daarnaast zie ik ook nog wat losse Flexkommers berichten van die pagina liken, die zijn kennelijk ook nog niet wakker.

     Wat vaak ook gebeurd is dat een paar -meestal iets minder slimmere- mensen hun kans schoon zien en de scam voort proberen te zetten en er een leuk verhaaltje omheen verzinnen over onenigheid binnen het bedrijf, bezuinigingen, of en ander slap excuus dat zo’n beetje iedereen er uit moest. We wachten in spanning af.

 1. http://www.beepxtra.com/en/board-of-directors. Die Lyndon Farrington, ‘managing director’van Beep, komt zo uit het nog warme Flexkom nest rollen. Beep website: ‘Lyndon has taken three separate businesses from zero to a multi-million pound turnover” . Dergelijke teksten staan ook bij die al die clowns van Flexkom, dan weet je genoeg. Welkom in de MLM-wereld.

  Filmpje waarin hij Flexkom promoot http://www.youtube.com/watch?v=cTeO0fCDLy4

  Is hij de stem naast Flexkom scammer Micah Theard op het debunked filmpje? Heeft er wel wat van weg maar kan me vergissen. http://www.youtube.com/watch?v=L18pH3WLu9k

 2. ———- Doorgestuurd bericht ———-
  Van:
  Datum: 16 november 2013 11:52
  Onderwerp: Nieuwsbrief van 15 november 2013
  Aan:

  Beste collega’s,

  Meetings in Nederland en België
  Iedere donderdagavond presentatie in het FlexKom kantoor te Gent.
  Ontvangst: 19.30 u
  Start: 20.00 u
  Einde: 21.00 u
  Van 21.00 tot 21.45 u opleiding voor teamleden.
  Voorafgaand, van 18 to 18.45 uur, is er beltraining waarbij we met het team om de beurt een prospect bellen.
  Adres: F. Rooseveltlaan 348, 9000 Gent
  Je kunt je met je gasten hier aanmelden en meer informatie vinden.

  Iedere maandagavond is de Franstalige presentatie in Brussel.
  Ontvangst: 19.30 u
  Start: 20.00 u
  Einde: 21.30 u
  Adres: Pegasuslaan 5, 1831 Diegem
  Je kunt je met je gasten hier aanmelden en meer informatie vinden.

  GTM-opleiding door Paul Peterson, zondag 15 nov a.s. in Genk
  Ontvangst: 13.30 uur
  Start: 14.00 uur
  Einde rond 18.00 uur
  Adres: Albert Remansstraat 1, Genk
  Je kunt je hier aanmelden en meer informatie vinden. Ook Nederlandse GTM’rs welkom!

  Dinsdag 19 nov presentatie in Langerak/Ieper
  Ontvangst: 19.30 u
  Start: 20.00 u
  Einde: 21.30 u
  Adres: Zonnebekestraat 6, Langemark
  Je kunt je met je gasten hier aanmelden en meer informatie vinden.

  Woensdag 20 nov presentatie in Hasselt door Francis Vermeulen
  Ontvangst: 19.30 u
  Start: 20.00 u
  Einde: 21.30 u
  Adres: H. van Veldekesingel 150, Hasselt
  Aanmelden is voor deze presentatie niet nodig.

  Met vriendelijke groet,

  Renze en Fred
  Flexkom HQ Amsterdam
  Ditlaar 7
  1066 EE Amsterdam

  Alle bijeenkomsten in NL lijken geschrapt te zijn. Renze Deelstra en Fred ten Haaf gaan nog even door met het loskloppen van geld bij de goedgelovigen.

 3. Dit bericht onderaan kreeg ik laats nog binnen ze blijven maar mensen achterlijk maken dat het ze echt gaat lukken yeah right hahaha eerst Amsterdam volbouwen echt niet !!!.

  Op zal 29 en of 30 november een start worden gemaakt met de 1e pilot in Nederland. De strategie hier is: “Eerst Amsterdam volbouwen met 50 – 100 – 300 POS3-terminals en vervolgens na een goede introductie de overige pilots uitzetten. We gaan nu uit van zo’n 10 pilot projecten. Deze kunnen bij goed functioneren gaan dienen als referentie waar je je prospects life kunt demonstreren.

  Inmiddels heeft de directie een toezegging van de fabrikant dat zij 50.000 stuks POS3- terminals per maand kunnen produceren. Dit betekent dat we na de pilots snel door kunnen bouwen. De nieuwe POS3 zal als compleet pakket aangeboden gaan worden.
  M.b.t. 3)
  In Izmir Turkije draaien inmiddels 150 winkeliers op het ‘oude’POS2-systeem. In Leipzig (DE) is inmiddels het nieuwe POS-3 systeem getest (zie eerdere video’s). Hier zijn zo’n 100 winkeliers ingestapt, maar deze zijn door onvoldoende begeleiding in de opstartfase nog niet allemaal actief. Nu zijn rond de dertig winkels actief en de rest wordt op zeer korte termijn getraind en begeleid bij de opstart. Dit is dus een mooi leermoment voor de invoering in andere landen.
  M.b.t. 4)
  29 november bezoekt Genzis Eliz Nederland. Locatie en informatie volgt spoedig via Fred. De reeds verkochte kaarten werden in de pauze via Fred uitgedeeld. Er zijn nog kaarten verkrijgbaar ( € 15.-) via Fred. Bestel tijdig en noteer in je agenda!
  M.b.t. 5)
  Op 7 december 2013 wordt er een groot Event in Las Vegas georganiseerd. Hier verschijnt nog een Newsletter over. Na wat problemen met de voorgaande CEO is nu een nieuwe SEO-Amerika aangetrokken vanuit KPMG. Zaken die in de communicatie zijn misgelopen worden snel hersteld.
  M.b.t. 6)
  Er wordt een Roadshow georganiseerd vanaf 1-1-2014. De doelstelling is om eind juni 2014 100.000 winkeliers operationeel te hebben.
  M.b.t. 7)
  Er komt een Flexkom branded DEBET-CARD! Winkeliers krijgen hiermee straks realtime commissies. Dit gaat functioneren binnen een eigen gesloten betalingssysteem.

  1. Beetje vage site waar dit op staat. Een site voor Turkse tandartsen o.i.d. Deze reactie zou van Marcel zijn, maar het verwijst naar zijn facebook pagina en daar staat in ieder geval niks op. Twijfelachtige betrouwbaarheid dus.
   Inhoudelijk is het wel interessant. Er wordt beweert dat Flexkom de lancering uitstelt naar juni volgend jaar! Zo’n enorm uitstel gaan de schaapjes echt niet trekken hoor. Ze zijn niet (helemaal) achterlijk. Dit komt bijna neer op een opheffingsverklaring.
   Verder staat er dat er helemaal geen terugkoppeling vanuit die app is naar een database bij Flexkom. Iets waar Econometrist hier ook al achter was gekomen.

    1. Ja, het aantal Flexkom spijtoptanten begint aardig te groeien. Verder is er een grote middengroep die zich nu heel rustig houdt, in bange afwachting. En er zijn nog een paar hardnekkige sufkoppen die denken dat het nog steeds business as usual is. Dat zijn de types die je met een verdovingsgeweer moet neerleggen wil je voorkomen dat ze financieel en emotioneel helemaal stuk lopen op flexkom.

 4. Hoe lang duurt het voordat de profeet in Noord Holland Noord beseft dat Flexkom wordt omgedoopt tot beepxtra? en waarom post hij dingen over de grootste bedrijven ter wereld? Nu wordt Yahoo en Google genoemd als een voorbeeld van vooruitgang, probeert men hiermee Flexkom te legitimeren of beepxtra te introduceren? Heeft men niets anders zinnigs te melden? Het doek is echt gevallen voor Flexkom, interessant wordt om te zien hoe men zich nu in een beepxtra jasje laat gieten en toch de achterban in het gareel gaat houden… https://www.facebook.com/flexkom.noordhollandnoord?fref=ts

 5. Hij is reeds gestopt met Flexkom.
  Of Flexkom inderdaad omgedoopt wordt tot BeepXtra dat weet ik niet, maar dat lijkt mij heel sterk. Vast staat wel dat veel Flexkommers overstappen op BeepXtra. Zo vreemd is dat niet, Beepextra is vrijwel hetzelfde als Flexkom, alleen kost het je, voorlopig, nog geen geld.

 6. Ik krijg net een berichtje van een ex flexkomster die eruit is gegooid omdat ze haar team van het bestaan van Beep op de hoogte bracht. Ze is er kapot van (en dus ook nog niet helemaal wakker)
  Maar dit zou er op kunnen wijzen dat FK zelf de boel ook aan het sluiten is. Of misschien is nu de fase van de terreur aangebroken, nu de verleiding niet meer werkt. Misschien dat daarom veel ex flexen zo stil zijn?

  1. Om bij de 100K club te mogen was het ook al een vereiste dat je niet bij andere MLM bedrijven aangesloten was. Dat werd ook al wel gehandhaafd, in elk geval bij de entree tot die club. Deze ex-flexkomster is er misschien kapot van, maar ze is nu in elk geval beter af dan dat ze was toen ze nog bij Flexkom zat.

   Het is bij MLM niet ongebruikelijk dat er druk uitgeoefend wordt op mensen zodat ze niet uit de school klappen. Het kan best zijn dat de druk nu opgevoerd wordt nu er een concurrent opgestaan is en nu veel mensen het schip sowieso verlaten.

 7. In afwachting van wouters volgende blog wil ik alvast een nieuwe discussie opstarten.

  Er komt straks een moment dat het kaartenhuis instort: De overgebleven Flexkommers realiseren dat ze in de spreekwoordelijke aap zijn gelogeerd. Cengiz en consorten zijn met de noorderzon vertrokken en het geld is weggesluisd naar een Caribisch eiland. Maar wie is de schuldige?

  – Zijn het alleen de bestuursleden van de holding, zoals Cengiz en Asker, omdat zij het meest van deze oplichting hebben geprofiteerd?
  – Zijn het de National Directors, zoals Renze Deelstra en Ian Driscoll, omdat zij het ‘product’ hebben geïmporteerd?
  – Zijn het de Sales Directors, zoals Gerda Zeiss, omdat zij een enorme downline hebben opgebouwd en daarvoor zijn beloond in de vorm van geld en een nieuwe auto?
  – Zijn het de kantoordirecteuren, zoals Marcel Holt, omdat zij een werkplek hebben aangeboden aan tientallen – soms honderden – Flexkommers?
  – Of is iedereen die heeft deelgenomen aan Flexkom schuldig? Omdat iedereen heeft geloofd in sprookjes? Omdat iedereen naief en goedgelovig was? Omdat iedereen kennelijk in een stemming van verstandsverbijstering was?

  1. Wie er daadwerkelijk schuldig bevonden gaat worden is aan de rechter om te bepalen, maar ik kan mij voorstellen dat diegene die het spelletje naar een bepaald land gehaald hebben in elk geval grote verantwoordelijkheid dragen en waarschijnlijk ter verantwoording geroepen zouden gaan worden door de lokale overheid.

   Er mist in dit rijtje nog een lijn met mensen die achter de schermen werken bij Flexkom. De gezichten die op de website van Flexkom staan zijn slechts diegene die publiekelijk acteren. Ik kan mij zo voorstellen dat er achter de schermen ook nog een aantal mensen aan de touwtjes trekken.

  2. Ik ben bang dat schuldig in juridische zin nooit aangetoond gaat worden. Daarvoor zijn de heren te slim en te ervaren in het oplichtingsvak. Laten we het dus over morele schuld hebben. Het belangrijkste onderscheid is daar bij wie er op de hoogte was van het feit dat Flexkom oplichting is en wie niet. Ik denk dat sowieso de 8 glibbers die op de flexkom website staan dat wisten. Ik denk ook dat de country managers in het complot zitten. Dus ook Renze Deelstra is fout. Die Gerda Zeiss is een twijfelgevalletje. Ze weet zich aardig uit de wind te houden, dus zo dom is ze niet. Weet iemand meer over haar rol?
   Alle anderen zijn gewoon voor de gek gehouden, en dus zeker slachtoffers. Maar als ze veel anderen de piramide in gesleept hebben zijn ze daarnaast ook dader. Al is het dan tegen wil en dank geweest. Het zou ze sieren als ze daar verantwoording over af zouden leggen. Schouders ophalen en weglopen, wat nu lijkt te gebeuren, is te makkelijk.

   1. In juridische zin kan je ook schuldig zijn als je met grove veronachtzaamheid hebt gehandeld. Neem nu bijvoorbeeld een delict als heling. Stel dat jou een gloednieuwe smartphone wordt aangeboden voor 100 euro door een junk. Hoewel je niet zeker weet of deze telefoon gestolen is, moet je gezien de omstandigheden (prijs, persoon, plaats) toch twijfelen. Koop je de telefoon toch, maak je je schuldig aan heling, ondanks dat je zelf niet hebt gestolen.

    De mensen die in deze piramide zijn gestapt zijn ook zeer naïef geweest. Op bijeenkomsten van Flexkom worden dingen verteld waaraan toch echt getwijfeld moet worden. Het bekende ‘wir haben es nicht gewusst’ (zeer toepasselijk omdat het een Duits bedrijf is), die vlieger gaat helaas niet op. Voor de zogenoemde spijtoptanten, de uittreders, de afvalligen geldt dat zij ook een rol kunnen spelen in het behoeden van anderen voor dezelfde misstap. Door bijvoorbeeld een blog te schrijven of hier te reageren. Tot op heden is dat nog maar mondjesmaat gebeurd.

    1. Naïviteit is niet strafbaar. Stellen dat mensen door de schone schijn de oplichting hadden moeten herkennen is wel common sense, maar juridisch nooit hard te maken. Bewijzen dat flexkom bewuste oplichting is geweest is ook zo goed als onmogelijk. Dat het zeer aannemelijk is wil nog niet zeggen dat het ook bewezen kan worden.
     Maar laten we eens afwachten of de schaapjes hun tomeloze energie nog eens gaan aanwenden tegen Flexkom. Voorlopig wijst daar nog weinig op, men likt liever in stilte zijn wonden.
     Een beetje laf is dat wel. Zo trekt niemand er lering uit en helpen ze ook niet mee nieuwe slachtoffers tegen Flexkom (en andere MLM’s) te beschermen.

 8. Agent for Flexkom
  FLEXKOM
  oktober 2012 – november 2013 (1 jaar 2 maanden)worldwide
  German Swiss company with says that they have an unique terminal that should brings the retailers in connection with the customers by an bad working application. They should start in july 2013 but till now nothings happens…m

  Dit staat er dus op zijn profiel over Flexkom

  1. Nou, zo geweldig is het eigenlijk niet.
   In de discussie wie nu eigenlijk de schuldigen zijn in dit hele verhaal, zijn mensen als deze Henny van der Leden de typische slachtoffers. In wat blijkbaar zijn laatste poging is geweest om zijn im- & export/isolatie-advies bedrijfje te redden heeft hij zich blijkbaar voor nog eens 1600 euro extra het schip in laten jagen en is nu uitgeschreven uit het handelsregister.

   Best wel sneu dat varkens die in dure auto’s rondrijden van het geld van goedgelovige naïeve mensen dat ze via dit soort scams ontfutseld wordt, de ene na de andere oplichterspraktijk kunnen starten.

   Aan de andere kant WIL de mensheid blijkbaar bedrogen worden, gezien het feit dat ook de slachtoffers telkens weer van scam naar scam lopen. Lees de verslagen van willekeurige mlm-‘ondernemers’ er maar eens op na; stuk voor stuk zijn ze al deelnemers geweest in andere mlm’s, en altijd hebben ze NU juist de goeie gevonden die precies bij hun past, en waar ze ook al aardig mee verdienen, in aanloop naar de tijd dat het NOG veel beter wordt…

   Als het doel van deze blog dan ook is om mensen te waarschuwen, ben ik bang dat ik slecht nieuws heb…

    1. Deze filmpjes dateren van de beginperiode en men wist toen niet beter. Inmiddels valt alles op zijn plaats. Noem het voortschrijdend inzicht met voor velen tragische gevolgen!! Zeer triest.

     Heeft Renze al een appartementje in Spanje gescoord van ons geld?? (zijn woorden)
     Hoeveel persoonlijke faillissementen van jou moeten nog volgen Renze? En wie trek je nu weer mee?
     Je oneliners die je uit boekjes haalt stellen niets maar dan ook niets voor.

     1. Ja dat bedoelde ik juist. In deze periode van ruim een half jaar terug waren het dit soort mensen die erin tuinden.

      Met name deze eerstgenoemde Henny zat blijkbaar in de problemen met zijn echte bedrijf, gezien het feit dat die inmiddels is uitgeschreven bij de KvK.

      Zo iemand is nog eens voor 1600 euro extra getild, en kan zeker niet als mede-verantwoordelijke van deze scam worden aangemerkt.

   1. Ik verbaas me daar ook steeds meer over. Er zijn mensen die al jaren van de ene in de andere MLM rollen, zoals Cengiz dat met scams doet. Je zou denken dat één keer opgelicht worden voldoende moet zijn om je lesje te leren. Maar nee, ze gaan gewoon door met Beep, Telexfree, Bonofa en god mag weten wat allemaal nog mer. Er zijn er zoveel.
    Ik kan dit echt niet meer begrijpen. Wat denken die mensen dan? Dat ze nu wel geluk zullen hebben? Of dat ze nu hoog in de piramide zullen zitten? Of dat deze MLM bij wijze van uitzondering echt wel betrouwbaar is? Waarom willen mensen het niet snappen? Wie kan er iets zinnigs zeggen over de psychologie van een MLM junk?

 9. Even iets over Asker Sakinmaz:

  Geeft aan bedrijfskundig ingenieur te zijn (roept dit op alle bijeenkomsten) en is pertinente een leugen!!! Onderzoek heeft dit uitgewezen.
  Tech. Universiteit Eindhoven heeft een database waar alle ingenieurs staan geregistreerd. (geldt voor alle technische universiteiten in Nederland: Sakinmaz komt in geen enkel bestand voor. (referentie: Mevrouw J.W. Czech TU Eindhoven)
  Onderzoek heeft 7 dagen geduurd en niets te vinden over deze man.

  Ook de Philips International Institute kent Asker niet. (Dit is het opleidingscentrum van Philips). Philips heeft een waterdicht systeem waarbij elke cursist met naam, toenaam, functie en datum geregistreerd staat.

  Deze man, Asker, geeft zich dus uit als ingenieur en misleidt hiermee mensen doelbewust. (vertrouwen wekken met een titel voor wat betreft kennis en kunde en is dus totaal misplaatst)
  Zie ook de site van Flexkom.com en zegt Dipl. ingenieur te zijn. Dit is een academische titel (universiteit) en een zeer belangrijke titel in Duitsland: een titel heeft Asker beslist niet.

  Verder onderzoek heeft uitgewezen dat de man LTS (lagere Tech. School) heeft gedaan waar overigens niets mis mee is en daarna een paar jaar MTS.

  Straf voor het ten onrechte voeren van een titel is geregeld in artikel 435 Wetboek van strafrecht en gaat Sakinmaz minimaal 3800 euro kosten. Schriftelijke melding hiervan is vandaag gemaakt naar de betreffende instanties inclusief bewijsstukken zoals bandopnames (beeld, spraak en geluid) van presentaties en andere bewijsstukken.

  Mede aanleiding voor mij om licentie houder te worden van Flexkom zijn de succesverhalen in Turkije door Asker en Renze waarbij een werkend systeem inclusief infrastructuur werd aangeprezen en getoond!! De presentaties staan op video met dito uitspraken van de heren. Ik ben nu een jaar verder met valse beloftes en niet nagekomen toezeggingen en concludeer: de Flexkom oplossing bestaat niet en zal er nooit komen.

  devam eden / to be continued

  1. Dank voor de info, ik had niet anders verwacht. Askertje schreef al eens op de US website van Flexkom dat hij op zijn 23e zijn eerste miljoen dollar had verdiend. Dan weet je genoeg. Hij zal nog nooit iets noemenswaardigs hebben gepresteerd en daar, in combinatie met zijn geringe lengte, een aardig complex aan hebben overgehouden. Daarom showt hij waar het maar even kan zijn luxe huurbolides en geilt hij er enorm op hoe ‘zijn onderdanen’ tegen hem op kijken en hem ‘onze CEO Asker Sakinmaz’ noemen. Zielige prutser.

   Intussen kan je er gerust vanuit gaan dat 90% (of toch 100%) van alle Flexkom publicaties ordinaire leugens zijn. Er zit zelfs geen kern van waarheid meer in.

   Tellerstand FlexApp downloads :18 nov. ca 17.500 / 19 nov. ca. 135.000 / 20 nov. 20.20 uur exact 137.000. Waarom verbaas ik me niet meer?

   1. Lees ook het bericht over het aantal downloads va de app via Google play: tussen de 5 en 10k……

    Los van het grote aantal apps wat is gedownload en wat niet waar is: wat kan je met de app? Helemaal niets !!!!!

  2. ASKER İS GEEN İNGENİEUR ……OF WEL ?

   Beste Aldatma,

   wie ben je toch jongen of meisje?

   Je gebruikt een een Turkse uitdrukking in je naam, kennen we elkaar ?
   İk denk niet dat je uit mijn woonplaats komt, want dan had je geweten dat ik daadwerkelijk Bedrijfskundig İngenieur ben en de titel mag gebruiken. İn je Blog ga je helemaal de mist in:

   Aangezien je niest te doen hebt en genoeg tijd hebt om mijn diploma te onderzoeken, graag je hulp 🙂

   Maar eerst moet ik je bij brengen dat een titel als İngenieur op 2 manieren gebruikt wordt namelijk als İr. en als İng. Hoe precies mag je uitzoeken…..jammer voor je tijd 🙂

   Let op, start nu je onderzoek bij de HTS op de Rachelsmolen in Eindhoven….en breek s’nachts in en zoek in het archief naar İng.Asker Sakinmaz, geboren 1 maart 1966……..

   Mocht je iets vinden, bel me dan….Wouter heeft mijn nummer…..

   1. Ontzettend belangrijk dat je een titel hebt. Gefeliciteerd ermee. En welke titel krijgt men als men ooit kan afstuderen aan de FlexKom-academy? Gold-digger? VeryIgnorant+Pathetic PseudoBoardMember of the Galaxy?
    Ga je moeder vervelen of zoek een goed heenkomen.

   2. Hmm. Als dit echt onze vriend Asker is (Wouter, kan je daar iets over zeggen?) dan zouden we wel eens beet kunnen hebben met die ingenieurs titel. Beetje dom omdat hier te gaan lopen ontkennen. Als ik een beetje google op die Asker Sakinmaz dan vind ik er wel een die op de Het Hooghuys school voor praktijkonderwijs in Oss zit. Die is geboren 12-07-1997. Maar dus te jong om de ons bekende geniale CEO van Flexkom te zijn. Waarschijnlijk is het zijn zoon. Wijst altijd een beetje op grootheidswaanzin, om je kinderen naar jezelf te noemen, dus wat dat betreft klopt het wel.
    Bovendien heeft hij het hierboven over de Rachelsmolen. Dat is een Fontys instelling, en dus een HBO en geen universiteit. Terwijl dat op FK site in zijn bio daar wel geclaimed wordt. Dus weer de gebruikelijke leugens. Toch wel de moeite waard om dit uit te zoeken denk ik, want als hij hier over liegt dan kan dat wel bewezen worden.

   3. Zo, een wel erg late en ongevraagde reactie. Dat had je een paar maanden geleden moeten doen. Kan je er niet tegen wanneer er een onjuistheid over je wordt geschreven? Ongetwijfeld liet je grote ego het niet toe om dit over zijn kant te laten gaan. Dan begrijp je misschien een heel klein beetje hoe tal van naïeve mensen zich momenteel voelen die jij met je mooie praatjes hun zuurverdiende geld uit hun zakken hebt geklopt. Gefeliciteerd met je diploma, maakt het extra pijnlijk dat je zo diep bent gezonken.

    @ Wouter, als dit de ‘one and only’ Asker blijkt te zijn dan mag je mijn reactie weghalen.

   4. “en breek ‘s-nachts in”… Een CEO van een wereldveroverend bedrijf die dit in een reactie op een blog schrijft?!
    Ach ja, het zal allemaal wel de normaalste zaak binnen de leugenachtige wereld van Flexkom zijn.

   5. @asker HTS?? volgens mij refereer ik aan een academische titel = ir en geen hbo titel (ing). Zie Flexkom site en daar geef jij je uit (in het Duits) voor Dipl. ing = ir = universiteit. In Duitsland is een Dipl. ing een ir. = academische titel en heeft een zeer hoog aanzien!
    Overigens denk ik dat de echte Asker niet blij is met je mail + je bent in overtreding. Graag onderzoek Wouter bvd

    1. HTS klopt inderdaad niet met het verhaaltje op Flexkom.com. Linksom of rechtsom wordt er hier gelogen volgens mij. Of dit is niet de echte Asker of Asker heeft er wat bij gefantaseerd nadat hij zijn HTS diploma gehaald heeft.

   6. Ik weet niet zeker of dit “de echte” Asker is, wel kan ik melden dat het IP adres nog niet eerder voorgekomen is in de reacties en dat ik aan de hand van het email adres absoluut niet zeker kan zeggen of dat het Asker is. Een ieder kan immers elk willekeurig email adres invullen. Het zou prima “de echte” kunnen zijn, het zou prima iemand kunnen zijn die zich nogal verveeld en ons zit te trollen.

    Wel hoogst opmerkelijk dat Asker op eens meent te moeten reageren op zaken die slaan op zijn opleiding (if any) maar vervolgens wel de complete discussie mbt. Flexkom negeert.

    De manier van spreken (“kennen wij elkaar?”) komt wel overeen met hoe Asker deed aan de telefoon bij mij. Ik zou inzetten op dat dit wel echt Asker was.

     1. Onvoorstelbaar dat een CEO op een dergelijke manier reageert en dan ook – zoals al door jou opgemerkt – de kern van dit blog volledig negeert.
      Zegt genoeg over de persoon en de onderneming, fluttitels en een flutonderneming, FLUTkom!

 10. Scamtracker”Bewijzen dat flexkom bewuste oplichting is geweest is ook zo goed als onmogelijk. Dat het zeer aannemelijk is wil nog niet zeggen dat het ook bewezen kan worden”.

  Helaas voor Flexkom is bewuste oplichting waterdicht te bewijzen.
  In een strafproces geldt de presumptio innocentiae (Latijn: vermoeden van onschuld) ofwel Flexkom moet haar onschuld bewijzen en dat gaat ze niet lukken.

  Ook al moet fase 3,4,5 of welke fase dan ook nog komen!!!!!
  Dat is de escape van Flexkom (denkt men).
  Forensisch onderzoek zal voor elke rechter het antwoord geven op de genomen stappen van Flexkom en te nemen stappen.

  Ofwel: Iets nu proberen / ontwikkelen wat je jaren geleden al wist (dat het niet werkt) gaat je niet lukken als Flexkom.

  1. Die “presumptio innocentiae” betekend volgens mij iets anders, nl dat een verdachte onschuldig is totdat zijn schuld bewezen is. In ieder geval in Europa is dat zo, in Turkije kan het anders liggen maar ik denk het eigenlijk niet.
   Maar als die Asker zich ten onrechte een titel heeft aangemeten kan hij daar mogelijk wel voor veroordeeld worden. Dat doet hem dan financieel misschien niet zoveel pijn, maar hij gaat wel officieel de boeken in als oplichter.

 11. aanvullend op mijn vorige mail en voor de duidelijkheid:

  Als ik wist dat het systeem niet zou werken was ik 1,5 jaar geleden nooit licentiehouder geworden!!!!

 12. @scamtracker. Geldt voor beiden echter het zwaartepunt in dit soort gevallen ligt hem in het bewijzen van je onschuld.(Dit gezien het grote aantal gedupeerden)
  En hoeveel gedupeerden (bewijzen) wil je spreken!!! En hoeveel privé opnames van presentaties wil je horen waar pertinente leugens worden verteld?

  Vele licentiehouders durven niet te klagen omdat men bang is haar/zijn licentie kwijt te raken.

 13. er zou op hoger niveau politiek een stokje moeten worden gestoken tegen MLM Piramide praktijken. Het wordt niet de kop ingedrukt omdat alleen het incriminerende aspect te vaag is. Flexkom is in sommige opzichten een bank, maar ook een charity, een belbedrijf, etc. Authoriteiten moeten teams op loyalty cards zetten en grotere oplichting meteen de kop indrukken. Als je hier politie over spreekt krijg je alleen maar te horen, ja meneer, het is misdadig maar niet beschreven in het Wetboek van strafrecht. Daardoor doe je dit ongestraft 5x achter elkaar.

 14. Even koud van de pers van een bevriende relatie bij Google:

  Er zijn via Google Play 6142 downloads geweest van de Flexkom app waarvan waarbij opgemerkt dient te worden dat 87% van de e-mailadressen meer dan 1 keer voorkomt………
  Verklaring /uitleg hiervan krijg ik morgen maar trek reeds de conclusie dat 1 dezelfde persoon meerdere keren de app heeft gedownload omdat ie niet werkte. Dus op zijn toestel heeft gewist en opnieuw heeft gedownload. De app van Flexkom werkt niet???? huh da’s raar….

  Kijk ook op de site Google play en lees dat er tussen de 5000 en 10000 installaties zijn geweest.
  Het aantal downloads via de Apple store weet ik morgen.

  Ofwel de teller op 137.000 op de Flexkom site?? Weer een leugen.

  1. Die 137.000 extra downloads zijn zeer onwaarschijnlijk, omdat het aantal kort geleden nog zeer veel lager was. Ook het aantal kaarthouders onrealistisch hard gestegen in korte tijd.

   De verhouding tussen het aantal kaarten en het aantal app’s is behoorlijk raar te noemen. Slechts 3% van de kaartbezitter maakt ook gebruik van de App. Volgensmij heb je nogsteeds de app nodig om te zien wat er op jouw kaart staat.

   Als we uitgaan van die 6142 downloads, waarvan we 87% van de downloads door twee delen, krijgen we 3470(,23) actieve gebruikers, ofwel 0,076% van het aantal kaartbezitters.

   Vreemde cijfers

 15. @Jan
  De uitleg door Google is iets anders.

  Van het totale aantal downloads (100%) van de Flexkom app bij Google Play is geconstateerd dat in 87 van de 100 keer door hetzelfde email adres de app is gedownload, dus in ieder geval meer dan 1 keer. Het kan dus best zo zijn dat 1 email adres misschien wel 10 keer de app heeft gedownload!!!! Reden: app werkt niet , dus gewist op de smartphone en opnieuw gedownload en in dit voorbeeld 10 keer gedaan heeft. De teller loopt dan wel door maar in werkelijkheid is het maar 1 download geweest en niet 10. De teller bij Google Play geeft een vertekend beeld.

  Hier wordt aan gewerkt bij Google. Het zou namelijk de indruk kunnen wekken dat bij een hoog aantal downloads de app zeer populair is maar in werkelijkheid niet is. En bij betaalde apps een stimulans om door een potentiële klant te kopen.(is marketing truc). Ofwel: zijn er zoveel downloads? dan zal het wel goed zijn en koop ik de app. Er is een case bekend bij Google waarbij door 1 email adres bijna 1 miljoen downloads zijn gedaan op 1 app. (Door de ontwikkelaar van de app…)
  Zo slim is Flexkom niet geweest en heeft gewoon handmatig de teller verhoogd. (is platte tekst)

  1. Ik heb hier ook een aanname gedaan, aangezien het gemiddelde niet bekend was. Maar het feit blijft dat de cijfers er niet om liegen. En deze kunnen alleen maar slechter worden als het gemiddelde aantal downloads per mailadres omhoog gaat. Lager kan immers niet.

 16. Prima, echter voor mijn beeldvorming het volgende:

  Krijg je verzoekberichten om:
  a: eigen berichten aan te passen / verwijderen?
  b: andermans berichten verwijderen / aan te passen?

  Rectificatie of aanpassen eigen berichten lijkt me duidelijk: dat kan jezelf doen.

  Overigens vind ik de commentaren / opmerkingen in het blog in relatie tot hetgeen Flexkom doet / heeft gedaan zeer netjes, uiterst correct en rechtvaardig. (je praat wel over mijn geld!!!)

  Het benoemen van het probleem, inderdaad met naam en toenaam, geeft het probleem een gezicht. En voor alle duidelijkheid: het zijn niet de licentiehouders die er een zooitje van maken en hun geld zien verdampen.(je mag als lezer een oordeel hebben over de motieven van de licentiehouder)Echter het is het management van Flexkom die aan misleiding doet waarbij afspraken niet worden nagekomen en het spel blijven spelen. We praten hier over mensen die geloofden in de verhalen van Asker, Renze en Gerda. Achteraf en tot op heden loze beloftes en praatjes. Ik begrijp inmiddels dat Gerda “in between jobs” is.

  Even voor de duidelijkheid: de licentiehouder heeft geld geïnvesteerd om Flexkom in staat te stellen het concept uit te rollen om daarmee als licentiehouder geld te kunnen verdienen. Je hebt het over vertrouwen (o.a geld) geven en tot op heden is het een beschamende vertoning en werkelijk niets is waargemaakt.

  1. Ik krijg beide verzoeken. Soms van mensen die zelf iets geschreven hebben waar ze spijt van hebben (licentiehouders die beweerd hebben dat Flexkom een prima systeem is), meestal van mensen die een bericht van iemand anders aangepast willen hebben omdat hun naam er in genoemd wordt. In beide gevallen pas ik de berichten in de regel niet aan. Ik ben geen trekpop. Er is geen enkele reden om zulke berichten aan te passen.

   Alleen als er echt dingen geschreven zijn in de trant van ” [persoon] is een oplichter/klootzak/lelijkerd” dan wil ik de persoonsnaam nog wel eens weghalen.

   Het is overigens niet mogelijk om je eigen berichten aan te passen. Alleen ik kan berichten aanpassen.

 17. Het is niet misselijk wat ze op de FB-pagina publiceren: Flexkom lanceert fase 2 in Trinidad & Tobacco. Altijd belangrijk om te weten hoe dit dekselse dwergstaatje met zijn 1,5 mio inwoners ervoor staat. Die arme mensen daar hebben geen idee hoeveel fases ze nog te wachten staat voor ze beseffen dat ze hun inleg kwijt zijn. Over ‘fase 3’ in Turkije, Duitsland, Oostenrijk, UK, en Nederland – samen goed voor zo’n 240 mio inwoners – uiteraard stilte….. En we weten intussen; bij stilte is het een hopeloze mislukking en bij publicaties zijn het halve waarheden of een leugens.

  Iemand een voorgevoel wat CE hier op 29 november komt doen, behalve een nieuw verhaaltje uit zijn Grote Flexkom Sprookjesboek vertellen? En hoe de sfeer zal worden; wordt het een Flexkom Goooooo party of zullen de aanwezigen het eindelijk aandurven om ‘en public’ kritiek te opperen en wellicht een zacht tomaatje richting podium te verplaatsen?

  1. Ik wed dat het niet doorgaat. De kans is veel te groot dat hij weggehoond gaat worden. Of met agressie te maken krijgt. Flexkom ligt in NL op zijn gat en het ziet er niet naar uit dat daar nog verandering in komt.

 18. De zaal zal vol zitten met ontevreden mensen, kan niet anders door het simpele gegeven dat geen enkele, ik herhaal geen enkele belofte is nagekomen. En gaat ook niet gebeuren.

  Wat CE komt doen is heel voorspelbaar: de meute vertellen hoe goed het gaat met Flexkom, yeah sure. De opper ja knikkertjes Renzie, Freddie en Askertje zullen ijverig ja knikken. (Gerda Nr 3 in de Flexkom organisatie is reeds van het toneel verdwenen)Misschien gooit Renzie er nog zo’n mooie oneliner doorheen.YES go for it Renzie!!! Het zal een beschamende vertoning worden er vanuit gaande dat CE komt. Insiders zeggen mij dat ie niet komt. Is bang dat ie klop krijgt.
  Maar of iemand op zal durven staan? Ik denk van niet.
  En wat het zachte tomaatje aangaat? Aan de schandpaal met die man. De man heeft 5 (of meer) faillissementen aan zijn broek hangen met duizenden gedupeerden met als saillant detail: het waren bedrijven a la Flexkom….. oeps

 19. Ik vind je wel erg honend en denigrerend overkomen hoor Aldata. En eigenlijk zeg je ons niks nieuws. Als ik zo naar je posts kijk dan denk ik dat je een gedupeerde bent met erg veel wrok. Hier op het blog schrijven doet de FK-bonzen niets. En de mensen die te nuchter zijn om mee te doen met FK kunnen geen verhaal halen op CE en consorten, dat mag duidelijk zijn. Als je zo graag iemand op z’n bakkes geslagen ziet worden moet je dat gewoon zelf doen en niet proberen anderen voor je karretje te spannen. Want dat gevoel krijg ik. En ook hier hoop ik dat ik er naast zit.
  Uiteindelijk zijn alleen de gedupeerden debet aan het debacle. De bedenkers zijn geslaagd in hun opzet. Dus boos, dat mogen de gedupeerden op zichzelf zijn.

 20. Ik citeer: ” De gedupeerden debet aan het debacle?”.
  Je logica ontbreekt volledig en in je conclusies / aannames sla je de plank volledig mis.
  Volgens mij begrijp je een en ander niet. En het mag duidelijk zijn dat Flexkom niet geheel volgens plan(understatement) gaat en ik bevestig dat in mijn schrijven. Of gaat het wel goed volgens jou ?

  Maar, wat is je punt? En wat is jouw rol?

 21. Zonder gedupeerden was er geen FlexKom…Dus het succes van FlexKom ligt aan het aantal meelopers licentiehouders. Ik zou niet meedoen aanm iets wazigs èn ik zou het ook niet eens op poten kunnen zetten zoals is gebeurd met FlexKom.
  De bedenkers van FlexKom weten wel degelijk waar ze mee bezig zijn, alleen dit blog dreigde even voor een te vroeg einde te zorgen in Nederland. Achter de schermen is men allang bezig met ponzi #3 terwijl #2 nog moet uitrollen. Gehaaide jongens, vies glad.
  Met mij gaat het dus goed en ik ben buitenstaander. En ik verbaas me over jouw agressieve houding, ben je nou gedupeerd of niet?

 22. Ik kan me wel voorstellen dat Aldata boos is dat hij opgelicht is door Flexkom. Daar is ook niks mis mee. Maar wat wel enige irritatie oplevert is dat Aldata met het nodige lawaai hier binnen komt zeilen en een aantal dingen onthult die wij hier ook al uitgevonden hadden. Er mag verwacht worden dat je je eerst even inleest, en/of een iets minder hoge toon aanslaat bij het binnenkomen. Maar goed, dit zijn niet heel wezenlijke punten misschien en iedereen heeft zijn eigen stijl. En laten we niet vergeten waarom we hier zijn: het bestrijden van Flexkom.
  Misschien kan je iets meer vertellen over hoe je erbij kwam, Aldata? Je bent volgens mij van Turkse afkomst (Aldata betekent opgelicht in het Turks meen ik). Speelde dat nog een rol?

 23. @scamtracker: Is niet mijn bedoeling echter mijn schrijven geeft wel aan hoe ernstig ik (wij) de Flexkom situatie vind(en). Ik ben bij Flexkom betrokken omdat 2 mensen in mijn directe omgeving te goeder trouw licenties hadden gekocht met de wetenschap dat er binnen 3 tot 6 maanden geld verdiend zou gaan worden. Helaas zijn deze mensen in financiële problemen gekomen en daarom heb ik aan deze mensen geld geleend: de waarde van hun goldpack licenties. Ik strijd nu namens deze mensen (2 dames van middelbare leeftijd) en zij hebben mij verzocht om niet deel te nemen aan de blog van Wouter (schaamte). Vorige week hebben zij mij alsnog gevraagd te reageren via de blog en heb ik gedaan.

  Ik heb een fulltime baan en houd mij niet bezig met Flexkom tot nu toe. Financieel is het jammer maar zal mijn kop niet kosten. Het gaat over vertrouwen en leugens en daar zal ik voor strijden namens deze dames.

 24. Even nieuws vanaf het front:

  De laatste Flexkommers hebben het bedrijf nu de rug toegekeerd. Onder deze groep onder andere Marcel Gotjé en (hoe verrassend) Gerda Zeiss. De status van Willem R is mij onbekend, maar vermoedelijk is ook hij exit.

  Enkele licentiehouders zijn woedend op Sakinmaz en consorten. De belangrijkste reden hiervoor is het constant uitstellen van Fase 3. Op dit moment zijn er zeker 1000 mensen in Nederland lid geworden van Flexkom, maar er is nog geen winkel aangesloten. In België zijn er wel winkels aangesloten, maar die zijn op één hand te tellen.

  Maandag zal er een gesprek plaatsvinden tussen Asker en mensen van het kantorennetwerk. Mocht het gesprek niets opleveren (d.w.z. een directe start met fase 3), dan trekt ook de 100K-club zich terug. Er zijn signalen dat de gehele ploeg overstapt naar BEEP Xtra.

  Dit kreeg ik door van mijn contactpersoon bij Flexkom. Voor de aardigheid heb ik me (onder zijn downline) aangemeld voor Beep Xtra, het is toch gratis.

  1. Er zijn idd nog veel flexkommers, zo blijkt ook uit mijn contacten, die nu nog steeds niet snappen dat ze opgelicht zijn. Ze zitten zich af te vragen waarom fase 3 maar niet van de grond komt, waarom flexkom de boel zo traineert. Want het concept is geniaal, daar zijn ze nog steeds van overtuigd. Ik ben een zeer geduldig mens, maar deze dikschedeligheid begint mij nu toch te irriteren. Ik ga het nog een keer uitleggen, de flexers die het dan nog niet snappen moeten maar als total loss worden afgeschreven.
   Het zgn geniale concept van kaart/app en cashback systeem kan niet werken, dat toonden we hier in de eerste posts al aan. Recent liet Econometrist al zien dat de app ook helemaal niet ontworpen is om echt te werken http://wouterhol.nl/het-piramidespel-van-flexkom/comment-page-10/#comment-2251
   Dit werd nog eens bevestigd door flexkom kantoorhouder Marcel Holt op http://flexkomfraud.wordpress.com/
   Die app is snel in elkaar geflanst en doet net alsof hij werkt, maar er wordt helemaal geen tegoed bijgehouden, alleen in de smartphone zelf wordt er iets opgeteld. M.a.w. de app is ontworpen om mensen voor de gek te houden.
   De app en de kaart, het cashback systeem en het hele circus aan flexholidays, flexcall, flexdit en flexdat zijn helemaal nooit bedoeld om te werken. Daarom zijn ze zo slecht en slordig gemaakt. Het hoefde alleen maar een glimmende buitenkant te hebben, want Flexkom wist van te voren dat ze nooit aan fase drie zouden toekomen. Zoals alles bij Flexkom alleen maar buitenkant is.
   Het ‘geniale concept’ van Flexkom heeft twee doelen:
   – het verbergen van het echte doelwit, nl de portemonnees van de agenten. Zolang die in het concept geloven hebben ze niet door dat zij opgelicht worden.
   – Bescherming tegen justitie. Een piramidespel is verboden, maar zolang er een product is (kaart/app) kan de rechter Flexkom niks maken. Dat het product vervolgens alleen maar een wassen neus is, jammer dan. Dat dat oplichting zou zijn is dan weer heel lastig te bewijzen. Dat kan nl ook slecht management zijn.

   Zo zit het in elkaar, en niet anders. Flexkom is ordinaire oplichting, niet meer en niet minder. Wel is het oplichting van goede kwaliteit. Het ‘geniale’ van Flexkom is dat ze een scam hebben neergezet waarvan de slachtoffers maar blijven geloven in de eerlijkheid van hun oplichters. En dat is misschien best knap. Maar je kunt ook met van Gaal spreken: Zijn zij nou zo slim, of zijn jullie nou zo dom?
   Waarschijnlijk beiden.

 25. Mooi, dat gaat de goede kant op. Zijn er niet veel meer dan 1000 slachtoffers hier in NL?
  En wat zal Asker in dat gesprek van maandag proberen te doen? Hij zal de hoop levend proberen te houden op een lancering volgend jaar. Volgens Marcel Holt zou dat juni 2014 worden. En hij zal dreigen met intrekken van licenties. Zodat de schaapjes nog even hun kop houden en niet te veel mekkeren. Volgend jaar interesseert het niemand meer en zitten de glibbers hoog en droog op de Seychellen oid.

 26. Hoi Wouter, in een eerdere reactie stelde jij geen berichten aan te passen. Toch is bij een vorig bericht van mij een naam gecensureerd. Heb jij dat gedaan of was dat iemand anders?

 27. Wacht, wacht. Ze zijn nog niet helemaal dood. 9 december hebben ze “vrijblijvende presentatie in kleine kring” in Amersfoort olv de clown uit België. Het is gratis. (de wet van vraag en aanbod laat genadeloos zien in welke positie ze zitten) Uit de tekst blijkt ook dat ze gewoon opnieuw willen beginnen. Zo gaat het over “nieuw project dat op dit moment wordt gelanceerd in Europa”
  Dus er is weer werk aan de winkel! Laten we niet vergeten deze smeulende restjes ook nog uit te stampen. Voordat de glibbers er in slagen een nieuwe agenten brandstapel te creëren.

  1. Het lijkt mij persoonlijk niet nodig om deze laatste mafkezen (sorry, maar naar mijn maatstaven ben je een mafkees als je nu nog denkt dat Flexkom een “geniaal” idee is) koste wat kost te overtuigen van hun ongelijk. Vroeg of laat komen ze daar wel achter. Flexkom is over en uit, als je dat nu nog niet in wil zien dan is er niets meer dat je kan redden van je eigen naïviteit, stupiditeit of vul maar in.

   1. Mafkees vind ik nog veel te zwak uitgedrukt voor de buizerdbreinen die nu nog in Flexkom gaan stappen. Het zullen er ook nog maar één of twee zijn. Wel zou ik die ‘flexkommers der laatste dagen’ graag nog eens te zien krijgen. Dat moeten toch wel fraaie exemplaren zijn. MLM kanonnenvoer.
    Maar een waarschuwing mogen ze van mij toch nog wel krijgen. Wat ze daar mee doen moeten ze maar zien.

 28. Staat er verder nog wat te gebeuren in flexkomland? Volgens mijn bronnen was er vandaag een meeting tussen Asker en een paar kantoorhouders. Daar zouden ze een nieuwe launch datum gaan prikken. Nu hoor ik zelfs geluiden dat ze volgend weekend willen lanceren! Dat lijkt me toch niet helemaal serieus te nemen. Zal wel weer over een pilotje gaan.
  En de komst van Cengiz aanstaand weekend? Gaan we daar nog wat over horen of proberen ze dat nu stilletjes onder het vloerkleed weg te moffelen? Net doen alsof het nooit gezegd is. Dat is ook makkelijk met al die vage facebookpaginaatjes die om de haverklap weer opgedoekt worden.
  Andere Kremlinwatchers nog iets gehoord?

  1. Naar mijn weten is die afspraak niet doorgegaan. Donderdag hadden ze ook al een gesprek met Sakinmaz, maar dat ging niet zo soepel geloof ik. Sakinmaz was te laat en vragen werden alsnog niet beantwoord en meneer Sakinmaz sprak zichzelf tegen.

   Vanavond zouden enkele ex-flexkommers, waaronder kantoorhouders, wel vergaderd hebben over hoe nu verder om hun geld terug te krijgen, geloof ik. Ik heb nog niet vernomen wat daar uit gekomen is.

   1. Grappig dat jij zo consequent de term “meneer” blijft hanteren. Al holt dat de waarde van dat begrip wel behoorlijk uit. Of eigenlijk: Wouter Holt de term meneer uit.
    (Mwah, toch niet zo’n hele goeie. Misschien moet ik de woordgrapjes maar aan Renze overlaten. die schijnt daar nogal goed in te zijn)

    1. Strikt genomen is het een meneer toch?
     Renze is meer van het schip verlaten als hij aan het zinken is. In de webinar van afgelopen donderdag zei hij zoiets als dat hij niet meer op de hoogte is van wat er in Nederland gebeurd omdat hij nu werkzaam is in andere landen. Mooie manier om te doen alsof je onschuldig bent als blijkt dat de toko die je aan het pushen bent de boel aan het flessen is. Anyway, dat oordeel is niet aan ons.

     1. Ja, ik denk dat hij binnenkort Flexkom op de Seychellen mag gaan opbouwen. De grond zal hem op een gegeven moment te heet onder de voeten worden hier.
      Goh, geld terug vragen van flexkom. Ben benieuwd hoe ze daar op reageren. Waarschijnlijk gewoon niet. Renze Deelstra schijnt wel vaak gezegd te hebben tegen de agenten dat als ze wilden dat ze dan hun geld terug konden krijgen. Maar dat ligt nu ongetwijfeld heel anders, nu de arme ziel helemaal niet meer weet wat er in Nederland gebeurt.

 29. Neen, ik hoor gelukkig helemaal niks meer over fk. Die ene die ik wenste te bekeren heeft het nu aan de stok met vele instanties. Geldgebrek, kinders in zomerjassen, knallende ruzie thuis en toch nog geloven in fk. Hoe is het toch mogelijk. BX is nog gratis, wellicht is dat het onderwerp in Amersfoort, die ene is er ook al mee bezig. De parkeerplaats naast mijn oude S-klasse heb ik alweer ge-onreserveerd voor deze

  1. Om deze junk van zijn flexkomverslaving af te helpen raad ik electroshocks aan. Lobotomie zou ook kunnen helpen, maar bij flexkommers loop je dan toch het risico dat er te weinig over blijft 😉

 30. Het is toch niet helemaal stil bij flexkom toch proberen ze weer met die rotzooi mensen binnen te halen voor de aankomende zaterdag lees het onderstaande bericht.

  Beste colllega,s

  Event van 29 november met Cengiz Ehliz, Asker Sakinmaz en Renze Deelstra

  Dit event wordt gehouden bij “De Rustende Jager” in Nieuw Vennep.

  Het adres is:
  Venneperweg 471
  2153 AD Nieuw Vennep
  tel: 0252 629 333
  email: info@hotelderustendejager.nl

  Voor Personen die willen blijven slapen zijn 20 kamers gereserveerd. De prijs is € 59 voor 1 of 2 personen. Deze prijs is exclusief ontbijt en 6% toeristenbelasting.

  Het programma is als volgt:

  16:30 uur: VIP Diner met Cengiz en Asker (voor geinteresseerden)
  19:00 uur: Registratie
  19:30 uur: Zaal open
  20:00 uur: Start van het Event
  21:15 uur: Pauze
  21:45 uur: Vervolg Event
  22:45 uur: Einde Event
  23:00 uur: VIP Borrel, foto shoot
  00:30 uur: Einde Event

  Er zijn in totaal 50 VIP tickets beschibaar. Er zijn ook nog enkele gewone tickets beschikbaar.

  Voor elke Early Bird upgrade naar VIP is een standaard ticket beschikbaar.

  Tickets zijn te reserveren per email en moeten VOOR donderdag 27 november aangemeld en betaald zijn.
  Het gaat op basis van moment van reservering en daarna betaling. Bij geen betaling op de 27e dan komt de reservering te vervallen.

  Standaard ticket prijs: € 17,50
  Upgrade naar VIP: € 17,50
  VIP ticket (event inclusief VIP borrel en foto shoot) € 35
  Aan de zaal zijn alleen maar tickets beschikbaar als er nog plaats is! Reserveringen gaan voor!

  Als VIP tickethouder is ook een mogelijkheid om Gengiz en Asker te spreken tijdens het VIP Diner.
  U moet zich daar wel voor opgeven.
  Uw diner en uw consumpties zijn wel op eigen kosten. Het restaurant heeft al een tweegangen diner voor €15 (zie attachment)

  U kunt ook gewoon in het restaurant eten.

  Tot vrijdag!

  Dit bericht is alleen verstuurd naar de gecertificeerde Regio Coordinatoren. Geef het adres door aan uw teamleden die een Early Bird Ticket hebben gekocht.

  Met vriendelijke groet,

  Renze en Fred
  Flexkom HQ Amsterdam
  Ditlaar 7
  1066 EE Amsterdam

  FlexKom International AG

  1. Nog steeds die fotoshoot. Leuk voor als je Justin Bieber of K3 bent, maar als volwassenen onder elkaar die menen zaken met elkaar te moeten gaan doen kan je dat toch onmogelijk serieus nemen?

   1. Inderdaad wouter Justin Bieber of k3 hahahahah wouter ik krijg buik pijn van het lachen Justin Bieber of k3 ik lig echt te schudde buiken hier zo .
    Ze zijn echt ziekelijk gestoord foto shoot ze verwachten vrouwen in latex pakken of zo kinky shoot en nog steeds voor de foto shoot extra betalen een soort van nep VIP pakket.
    Ik heb een keer gezien dat er mensen naar binnen zijn gelopen zonder te een kaart te hebben gekocht .En VIP foto shoot daar konden mensen ook zonder VIP ticket met Asker op de foto dat er mensen zijn die met Asker op de foto willen en daar nog voor extra willen betalen hoe diep willen ze nog verder zinken .

 31. Het lijkt mij grootspraak. Ze doen net alsof er nog hordes idioten staan te dringen om zich door Flexkom te laten naaien. Volgens mij komen hier nog geen vijf sukkels op af, laat staan nieuwe.
  Maar goed, Cengiz schijnt dus toch te komen. Dapper van hem. En wat is er zaterdag?

  1. Zaterdag is er niets ik dacht dat de 29e op een zaterdag zou vallen maar het is dus vrijdag.
   Al hoewel het event wel in de nacht uren stopt op zaterdag 00:30 misschien gaan ze daarna wel golfen in de nacht.

   1. Het betreft een uitnodiging voor het jaar 2014! Donderdag 27 november kennen we niet in 2013. 🙂

    En ze willen weer op de foto? Ha ha. De gemiddelde Flexkommer (en kwel) ziet er uit als een standwerker of in ieder geval iemand die geen succes in het leven heeft gehad. Allemaal op zoek naar de jackpot. Slapend rijk worden… “de Rustende Jager”… haha

     1. Je moet voor donderdag 27 november je plekje reserveren. Je hebt dus nog precies een jaar de tijd om te bedenken of je daar je tijd wilt verdoen.

 32. In Duitsland zijn de mannen al lang bekend. Verduidelijken door te gaan en te voorkomen dat uw geld hoe meer mensen. In Duitsland was het met IQ Concept + Tivibo 5000 – door Ehliz & Co ! by Google Übersetzer.

  1. Hallo Peter,

   Du kanst besser in Deutsch oder Enlisch schreiben, weil dieze Google translation überhaupt nicht functioniert. Deine post is total unverstandlich fur uns.

 33. @Scamtracker, danke für die Info. Diese Abzocker sind in Deutschland schon lange bekannt, seit 1998 angefangen mit Quorum, Innoflex….bis IQ Concept ( die Urzelle von Flexkom ) , Wunderbox Tivibo. Alleine bei Tivibo + IQ Conzept waren es ca. 5000 +++ Geschädigte. Gewinner ist immer der “Weltökonom”. Rechtlich kaum angreifbar, der Verkauf von Lizenzen für eine Geschäftidee ist nicht strafbar. Wer kauft ist selbst schuld, Orginalton deutsche Staatsanwaltschaft. Vielleicht helfen eure Seiten ein paar Leuten ihr sauer verdienstes Geld zu retten………Gruss aus Deutschland Peter.

  1. Thank you Peter. We already knew about his previous scams. We also read the German Café4eck blog, although it seems to be out of order now. I answer you in English cause this will be easier for the other members here.
   Were there any criminal cases against them in Germany? Against Cengiz Ehliz?

    1. Op Cafe4Eck zie je (helemaal onderaan) onder het lege reactie veld staan. Wanneer je hier op klikt worden nieuwe berichten geladen. Moet je verderop nog eens doen. Blog is denk ik niet berekend op zoveel reacties….

     1. Wanneer ik tekst tussen ‘kleiner dan’ en ‘groter dan’ teken zet dan valt de tekst weg. Dus nu zonder tekens: op WEITERE LADEN klikken.

     2. Ah, kijk, dat verklaart.

      De haakjes doen het niet omdat de reacties op mijn blog in HTML code staan. Tussen die haakjes zet je normaal gesproken HTML code.

   1. @scamtracker. Leider ist mein englisch noch schlechter als mein “google holländisch”. Ich denke ihr seid allgemein + mit Cafe 4 Eck gut informiert, unten auf “weiter laden” klicken dann kommen die aktuellen Beiträge bis ende November. Einen guten Strang über Cengiz Ehliz und IQ Concept + Tivibo gibt es noch hier http://www.das-iq-concept.com/ im Gästebuch, dokumentiert ab ca. 2007/8 mit etlichen 1000 Zuschriften der härteren Art. Den Betreiber von diesen Seiten hat das Gesindel mittlerweile mit einstweiligen Verfügungen eingedeckt. Deswegen ist dort zur Zeit Ruhe. Strafanzeigen gab es genügend zum Beispiel bei der Staatanwaltschaft München. Sie wurden aber eingestellt, weil der Verkauf von Lizenzen oder einer Geschäftsidee nicht strafbar ist und -Zitat- die Staatsanwaltschaft nicht Kindermädchen für erwachsene Geschäftleute ist. Wobei die meisten Teilnehmer garnicht wissen das sie handelsrechtlich selbstständige Kaufleute sind. Wenn’s was neues gibt schreibe ich es diesen Blog -in Deutsch.

 34. Ik kreeg net weer een mail te zien dat ze nog 50 kaarten bechikbaar hebben en de VIP tickets komen te vervallen haha ze dachten nog even dat mensen die VIP tickets toch zouden kopen weg foto shoot het geeft al duidelijk aan dat er zeer weinig mensen zullen komen .

  Event van 29 november met Cengiz Ehliz, Asker Sakinmaz en Renze Deelstra

  Dit event wordt gehouden bij “De Rustende Jager” in Nieuw Vennep.

  Het adres is:
  Venneperweg 471
  2153 AD Nieuw Vennep
  tel: 0252 629 333
  email: info@hotelderustendejager.nl

  Voor Personen die willen blijven slapen zijn 20 kamers gereserveerd. De prijs is € 59 voor 1 of 2 personen. Deze prijs is exclusief ontbijt en 6% toeristenbelasting.

  Er zijn nog een kleine 50 tickets beschibaar.

  Deze zijn te reserveren via flexkom.kantoor.amsterdam@gmail.com en mogen aan de zaal betaald worden.

  Ticket prijs bij reservering €17,50

  De VIP tickets zijn komen te vervallen.

  Overleg Asker met meer dan 40 Regio Coordinatoren in Nieuwegein

  Asker heeft gisteren aan meer dan 40 Regio Coordinatoren van Nederland en Belgie een sneak preview gegeven over de planning van de komende maanden.
  Deze Coordinatoren zetten hun schouders onder dit programma.
  Vrijdag zal Cengiz persoonlijk voor u de modus operandus bekend maken over de werkwijze in Nederland en in Belgie.

  Met vriendelijke groet,

  Renze en Fred
  Flexkom HQ Amsterdam
  Ditlaar 7
  1066 EE Amsterdam

   1. Die woorden vallen exact goed op z.n plek ik zie dat modus operandus geen bestaand woord is maar modus operandi wel daar kan geen toeval in zitten zo,n woord te denken .Ze hebben het dus van modus operandi gekopieerd en de laatste letters veranderd .

   2. Er staat dus letterlijk nu : Vrijdag zal Cengiz persoonlijk voor u de criminele werkwijze bekend maken over de werkwijze in Nederland en in Belgie.
    Hahaha dear you go flexkom .

    1. Modus operandi betekent gewoon werkwijze. Maar als je niet echt weet wat het is kan je het ook beter niet gebruiken, want dan ga je dus de mist in. Dat krijg je als mensen geforceerd chique willen gaan praten om indruk te maken. Je ziet dat vaker bij oplichters, en dus ook bij Flexkommers. ( Emily Monteiro een paar weken geleden hier in de reacties, toen ze het over de Wright brothers had)

     1. Ik krijg ineens zo’n balorig idee… een ‘scam’-bingokaart maken, een variant op de hilarische lulkoek-bingo (voor degenen die het niet kennen, google er maar eens op…)

      Leuk om in te vullen tijdens een Flexkom-presentatie. Als je vijf termen op rij hebt roep je SCAM!!

      Hier alvast wat suggesties:

      Groot denken
      Je dromen achterna
      Passief inkomen
      First mover
      EBCON certificatie
      Win-win-win-win situatie
      Viraal
      Baten model
      Modus operandi

     2. Leaders
      Topmeeting!
      GTM VIP
      Lieve mensen
      Vol gas!
      Duim
      Topleaders
      Visionair
      Miljonairsbonus
      Awards
      Worldwide Mega Mall
      Slager & bakker
      Gepatenteerd en bewezen
      3 jaar – 50 landen – 500 miljoen – 300 miljard
      Powerbonus
      Dromen durven doen!
      WOW!
      Coming soon….
      Pipo
      Prelaunch
      Making waves all over the world
      We Benefit People!
      Geo Business Intelligence Infrastructure
      Trinidad & Tobacco
      Meest innovatieve bedrijf ter wereld
      Geniaal & uniek
      Grand opening
      Kiss Your Friends!
      Reddingsboei voor het MKB
      Sport Bücherl in der Oberpfalz
      De werkelijke en waarachtige waarheid
      Blue Ocean
      Adviseur Financiële Vrijheid
      Toni.travel.net
      Goooooo Flexkom Goooooo
      Het product vindt de klant
      1 Flexmoney = 1 Euro
      POS 1,2,3,4,…
      Turbo Multiplier
      M-Commerce BOM
      Powertraining
      Ongelovige en cynische denkers
      Super Saturday!
      4-Fasen-Hybrid-Verdienmodel
      Online en offline versmelten…
      Flexkom Child Foundation
      Super Sunday!
      Upline, downline, inline, crossline
      Gerda Cashback Shopping
      Het werkt echt!

     3. Dat zijn er al 60!

      En dan hebben we ook nog…

      Testland Turkije
      40.000 euro per maand
      M-N-D-F strategie
      Aktuelle Flexkom Karten
      Success happens
      Right place right time
      Gepatenteerd NFC-POS 4 systeem
      Groter dan FB
      Mensenmens
      Volledig gratis
      You build people
      Survival kit voor het mkb
      Beleef een inspirerende avond
      Ir. Sakinmaz

    2. Dat lijkt mij heel leuk, zon lulkoek bingo. Dat zou zo’n flexkom halleluja bijeenkomst ook een stuk dragelijker maken. “Global” moet er dan ook op vind ik. En eigenlijk alle overtreffende trappen. Dus elke keer als een Flexer beste, grootste, mooiste oid gebruikt mag je ook een kruisje zetten. Op die manier wil ik nog wel eens naar een (gratis) FK bijeenkomst gaan.
     Wie weet er nog meer termen die niet mogen ontbreken?

  1. Over die meeting met 40 RC’s zou ik wel wat meer willen horen. Ben benieuwd hoe de sfeer daar was en wat Asker allemaal uit de kast heeft moeten trekken om de schaapjes weer in het gareel te krijgen.

 35. Vraagje:

  Ik zag deze week ineens een variant voorbij komen.
  BEEP.

  Lijkt wel een copy van Flexkom maar hoef je niets te betalen om in te stappen. Wel dezelfde constructie.
  Zat eventjes bij FLEXKOM maar ben er mee gestopt door alle negatieve aandacht.
  Wat vinden jullie hiervan? Integer bedrijf? Heb geen idee.
  http://www.beepxtra.nl

  Mark

  1. Ik durf hardop te zeggen dat ik betwijfel of BeepXtra een integer bedrijf is. Zet het volgende tegen elkaar af:

   – Deelname is gratis, althans, dat is het nu.
   – Iedereen die wil die kan mee doen, ongeacht kwalificaties, competenties en ervaring
   – Je krijgt je leven lang geld uit betaald als je een paar winkels aansluit, althans, dat is wat je beloofd wordt.
   – Er is geen werkend software systeem, althans, ik heb het nog nergens werkend gezien.

   Goed, op eerste gezicht lijkt het aardig want het is toch gratis, dus waarom niet. Maar ga er eens serieus over na denken. Waarom zou een bedrijf een vrij fors deel van hun winst delen met mensen die niets toevoegen? Heb ik al eens eerder gezegd -flexkom zei het immers ook te gaan doen-, maar dat slaat helemaal nergens op. Je bent als bedrijf dan gewoon geld aan het weggooien. Geld dat je ook had kunnen uitbetalen aan gekwalificeerd personeel om je bedrijf verder te laten groeien. Geld dat je had kunnen investeren in techniek, marketing en andere zaken. Geld dat je concurrent wel uitgeeft aan dingen waar ze wat aan hebben en waarmee de concurrent je dus voorbijstreeft.

   En dan hebben we het nog niet eens gehad over de vele opportunisten en domweg geldgeile mensen die zich maar aansluiten en dus uit naam van BeepXtra gaan communiceren. Dat bezorgt je gegarandeerd een slechte naam en zorgt bovendien voor ongelimiteerde concurrentie tussen de licentiehouders onderling. Hoe moet je nou een winkel aansluiten als er nog honderden anderen Beepers -ik geloof dat ze zichzelf zo noemen- in je stad actief zijn?

   Linksom of rechtsom gaat ook BeepXtra het niet redden. Bedrijfseconomisch gezien kán BeepXtra zelfs helemaal niet werken, in elk geval niet voor de gratis licentiehouder.

   Dat is wat ik er van denk.

   1. van Tros Radar geplukt…management van Beep

    Something I’ve been researching for the past few days.

    Browsing the Skype rooms a few days ago I noticed some chatter regarding an individual called Lyndon Farrington. I had heard the name before but I couldn’t quite place it. Curious I put out a few emails asking others if they could tell me anything as they are the big team leaders/account holders.

    I had a fast response from one individual who explained Lyndon Farrington is a UK based BB member and a very interesting person but very much unknown as he has attempted to keep a low profile. This didn’t really tell me anything but they put me on a call with another individual who has had their BB account managed by Lyndon Farrington and my mind nearly exploded at the details they shared, so here we go :

    Lyndon was one of the early people into BB back in 2011

    He worked with two guys, Richard Weals and Michael Bowe, they created a little setup in Banners Broker where Richard and Michael would sign off Lyndon’s position. They would then have a business idea of managing accounts, Lyndon would do the managing but all the accounts would be signed below Richard’s account to give him sales credits which would then pass up to Lyndon’s position.

    Lyndon and Richard would then start to approach people they either didn’t know or knew from previous schemes. Lyndon had an agreement with Kul Josun and his backing. People were given a plan, if they allowed Lyndon to manage their account for x amount of months, Lyndon could get them x amount per month out of BB.

    The managing terms were you had to join with £5,000 or more, you would send Lyndon the money to his own personal bank account in his company name. He would then take 20% of that amount upfront as a fee, then set up your account and send BB the money.

    The individual reported knowing people who did this with Lyndon for larger amounts £10/20/30/40,000, all to his personal bank account and he took the 20% cut every time.

    After a few months Lyndon then told everyone if they didn’t give him £3,000 for him to get them an offshore company and bank account, they would end up having to pay tax with the changes in BB. He would setup everything and then give them the details, so they sent him £3,000 to the same bank account and not the business who would form their offshore companies. It was said he had the backing of Kul Josun to do this. The majority did this out of fear, in the end they spent £3,000 and Lyndon never gave them a company nor bank account offshore.

    Lyndon was increasingly difficult to reach and very vague when answering questions regarding account questions and matters regarding BB as a business.

    Eventually Lyndon stopped managing the account due to BB rules. BB then stopped paying out leaving them high and dry, whilst Lyndon has made a fortune and brought them into BB with grand tales of huge earnings per month, if they gave him x months to grow their account. The current state of BB prompted them to embark on a deeper look into Lyndon Farrington by reaching out to other people who have done business with him and a family member calling in a favour with a private investigator friend. Below is what they found out and were comfortable to share with me:

    It’s a near certainty the £3,000 offshore charges and the 20% fee were not reported to HMRC by Lyndon Farrington as everything was cleverly put in his wife’s name and moved around is seems. With everything combined they estimate through BB Lyndon has pocketed around £300,000

    So by getting a big house and acres of land with BB not paying out anymore and him jumping between ponzi schemes, he needs money as the bills pile up.

    He was involved with Amway in the past and now seems to jump on anything that comes along to con them into joining so they pay monies and he makes money from them joining things like Karatbars (pay more for gold than the value over time) Chartfords (buying art print scam that failed twice before and everyone again lost their money ), Lifeclub (forex system that almost collapsed last year)

    After the call I looked over my notes and started my research.

    Lyndon’s website
    http://businessopportunitiesinuk.org/
    https://www.facebook.com/businessopportunitiesinuk
    https://www.facebook.com/lyndon.farrington

   2. Even de knuppel in het hoenderhok… 😉

    Voor iemand die adverteert bij Google,(cpc = € ?) en ook creditcards accepteert ( % ?)als betaalmiddel, maar zo te zien geen gebruik maakt van een affiliate programma vindt ik het een rare gedachten gang.

    Hou me ten goede..
    Met in het achterhoofd het nog verse Flexkom debacle, en een Beep Co-founder die tot 3 maanden geleden nog 1 van de Flexkom leiders in UK was (en in April zelfs nog op het podium stond voor een motivational speech tijdens de kick-off in London) is inderdaad uiterste voorzichtigheid geboden.

    Maar als je als (web-)winkelier klanten terug kunt laten komen, EN nieuwe klanten kunt winnen door een korting aan te bieden via een loyaliteitskaart/stempelkaart/airmiles/freebees etc. die jij wel en je concurrent niet aanbied wat kan daar op tegen zijn ?

    Vanaf 1 Dec. a.s gaan we zien of en hoe e.e.a. zich ontwikkeld.

    Tot die tijd en daarna….eerst zien, dan geloven!

    1. Ik schreef het bericht gezien vanuit de persoon met de gratis licentie en gezien vanuit BeepXtra zelf. Het is niet logisch om iemand levenslang geld te geven omdat hij 1x een (paar) winkel(s) aangesloten heeft. Dat drukt je winst enorm. Een concurrent die het met een normaal systeem (personeel dat in dienst is) doet, die heeft zijn kosten veel beter onder controle en kan bovendien steeds vernieuwen. BeepXtra is per definitie duurder dan een concurrent of kan minder innoveren dan een concurrent omdat ze steeds geld weg moet geven aan de duizenden licentiehouders.

     Als we er van uit gaan dat het systeem voor de winkel ook gratis is -berichten spreken elkaar tegen, sommigen claimen dat het gratis is, anderen hebben het over een paar honderd euro- is er op zich niet zo heel veel tegen. Als je er voor moet betalen dan wil je wel zeker weten dat er uberhaupt een werkend en bewezen systeem is. BeepXtra heeft nog helemaal niets van een werkend systeem laten zien, net zoals Flexkom.

     Gezien vanuit de winkelier:
     Als systeem A mij 2,75% van mijn omzet kost terwijl systeem B mij bijvoorbeeld 1% kost omdat B niet geld weg hoeft te geven aan de persoon die mij het systeem ooit eens verkocht heeft, dan kies is voor systeem B.

     Begrijp me niet verkeerd; ik ben niet tegen een klantenkaart systeem of wat dan ook. Wel heb ik -terecht, naar mijn idee- veel vraagtekens bij de manier waarop deze systemen (BeepXtra, Flexkom, Lyoness) in de markt gezet worden. Er is geen enkele reden om het op deze manier in de markt te zetten. We leven in 2013. Je hoeft niet een leger zombies te hebben om je product/dienst aan de man te brengen. Er is internet, er is TV, er is radio. Als je daadwerkelijk een werkend systeem hebt dan hoef je geen zombies te hebben. Je gebruikt nieuwe media om in 1x een complete bedrijfstak te bereiken.

  2. Mooi trouwens, deze tekst op de site van beepxtra:

   ** GRATIS DEELNAME **
   (GEEN Flexkom of Lyoness !)

   Ik ben wel benieuwd waarom BeepXtra denkt dat het dit keer wel gaat lukken om iedereen rijk te maken met een klantenkaart systeem.

   1. Je moet je dit eens afvragen stel je hebt een uitvinding wat fantastisch werkt of waarvan je van uit gaat dat het zal werken ga je privé te werk .
    Je gaat niet eerst mensen vragen om onder jou te komen nog voor licentie geld of gratis het is jou uit vinding dus waarom zou je dan tijd insteken in andere mensen die niks bij jou product te zoeken hebben die alleen maar met jou ideeën er vandoor gaan .
    Ik ben ook niet door de studenten van de TU Delft benaderd of ik wat in hun project zag voor de snelste elektrische auto om daar even licentie geld voor te betalen of gratis bij hun aan te sluiten .Het is hun uit vinding en de rest is geheim of het nou straks massaal op de weg rijd of niet .
    BeepXtra moet gewoon zich bij de ideeënbus aanmelden maar dat doen ze toch niet want als je niks goeds komt heb je er niks te zoeken.

   2. “en dus uit naam van BeepXtra gaan communiceren…”

    Dit is een goed voorbeeld, want het is niet 1 van de maar2 sites van Beepxtra zelf die op de homepage staan
    Alle andere versies en vormen waar Beep… inzit doen zich voor als..

 36. Client-loyalty cards zijn alleen maar interessant voor winkelketens en warenhuizen met een zeer breed assortiment. Maar dan is de client loyalty kaart gewoon van de keten zoals de bijenkorf of C&A; om bij elke aankoop korting te sparen bij een specifieke keten.. Een kleinere winkelier een koop aanbieden en in ruil marge in te laten leveren gaat niet. Hij geeft die korting ook niet aan de klant, dat doet hij misschien liever. Beepxtra is een afleidingsmaneuvre om Flexkom de das om te doen en de kopstukken stilletjes te laten verdwijnen is zoals ik het zie.Ik denk dat het in Januari helemaal stil is rond Flexkom

  1. Ik sluit inderdaad niet uit dat BeepXtra puur en alleen opgericht is om Flexkom omver te werpen, hoewel mij dat eerlijk gezegd wel sterk lijkt. Sterk, maar niet uitgesloten.

 37. Beste lezers en schrijvers van dit blog,
  Ik begrijp dat er flinke commotie is ontstaan over het komen en (aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid) gaan van Flexkom. Dat daar deze blog over gaat lijkt me duidelijk. Dat er veel mensen zijn die hun geld hebben geïnvesteerd in een bedrijf wat niet is dat ze zeggen te zijn en niet nakomen wat ze beloven en velen in wanhoop achterlaten is een zaak die staat als een huis. Echter het idee van Flexkom om middels een bundeling van kleine bedrijven een enorme macht te creëren is nog niet eens zo’n raar idee. Vele loyaliteitsprogramma’s in de wereld getuigt dat er behoefte aan is. Klantenbinding is van alle tijden. Denk maar eens aan alle spaarkaarten en andere klanten bindende middelen. (shell zegeltjes, DE punten, airmails, freebees enz.) Bedrijven doen er alles aan om klanten te krijgen en te behouden. Zeker ten tijde van het internet. Denk alleen maar eens aan bedrijven als Groupon, Scoopy, Groupdeals, vakantieveilingen ect. ect. Vele varianten zijn er op de markt. Bedrijven betalen grif aan deze systemen mee on klanten te werven en te behouden. Bv. Groupon, daar ben je verplicht om +/- 50 % korting aan de klant te geven en als bedrijf betaal je 30 % kosten over de andere 50 %. Dus blijft er van € 100,- omzet € 35,- omzet over, incl. 21% btw. Daadwerkelijke omzet € 28,92. En hoeveel bedrijven doen mee met Groupon? Dagelijks loopt m’n mailbox vol met aanbiedingen. Deze bedrijven bestaan als enkele jaren, dus klantenloyalteitsprogramma’s werken!

  Dat er nu een bedrijf is opgestaan dat dezelfde ambities heeft dan wat Flexkom doet geloven maar niet nakomt, lijkt mij nu niet het moment om dit bedrijf meteen geheel plat te branden. Over iedereen en elk bedrijf is wel wat te vinden. Denk maar eens aan de vele financiële claims en boetes bij de banken (Rabobank zeer recentelijk) die wij toch allemaal vertrouwen, of niet? En met wie z’n geld werken ze? En wie krijgt de rekening? Juist ja… u en ik!. Om meteen bij iets wat nog in de startblokken staat gelijk trosradar te raadplegen in de hoop met negativiteit naar buiten te kunnen treden, is niet fair.
  Bij dit nieuwe bedrijf BeepXtra Ltd. kun je nog geen conclusies trekken. alleen maar speculairen. En ik geloof dat de top in Nederland van Flexkom en allen die nog in Flexkom geloven er alles aan zullen doen, om welke bedreiging het ook gaat, meteen in de kiem te smoren. Want ze zien het als een bedreiging.

  Naar hoe ik het heb bekeken zit het zo, en niet meteen op de man te spelen maar op de bal: BeepXtra geeft nu de mogelijkheid om gratis te registreren voor een klantenkaart. Degene die ambitieus zijn en ook winkels kunnen benaderen en, als ze daar capabel genoeg voor zijn, de voordelen van dit systeem kunnen verkopen, kunnen er een leuke boterham aan overhouden. Alleen inzet word beloond. Het helpt dus niet om 1000 mensen in een team te hebben als niemand iets gaat doen. (in tegenstelling bij Flexkom, waarbij de licentiegelden worden verdeeld). Of het programma altijd en voor iedereen gratis blijft valt te bezien.
  In ieder geval moeten we gewoon nog even geduld hebben, nog een dikke 2 dagen en dan gaan we het zien wat er achter zit. Dan gaan ze live. Laten we daar vooral op wachten.

  BeepXtra.nl is geen officele site van het bedrijf zelf. Deze domeinnaam staat op naam van een zekere Arie van Wingerden en is geregistreerd door Bafoon Internet Service in Beverwijk.
  Dus laat je niet gek maken door allemaal site’s die iets melden hebben en zomaar eens de verkeerde info kunnen verspreiden. Hou het bij de bron: beepxtra.com en beepstores.com

  Multilevelmarketing is zeker een legale manier van werken, getuige de vele echte multinationals die hier mee werken en heeft niets te maken met een spel. Multilevelmarketing is een marketingconcept waarbij de producent alle tussen liggende marketing kanalen uitschakelt en rechtstreeks hun product of dienst aan de consument in de mark zet en zo heel veel kosten kan besparen. Elk multilevelmarketingbedrijf heeft een compensatieplan en hebben allemaal sterke overeenkomsten. Verdiep je daar maar eens in….

  Bedankt voor het lezen en de groeten van Bart.

  1. Hoera, weer een adept die een product verdedigt en er weer andere zaken bijhaalt om aan te geven hoe succesvol het product wel niet kan zijn en dat je er levenslang een passief inkomen aan overhoudt en dat je op de lange termijn maandelijks een nieuwe Mercedes kunt kopen. Moet ik mijn plaatsje op de P naast mijn oude Benz maar weer reserveren?
   Dag Bart, we zien mensen als jij dagelijks komen en gaan. En als je niet tot de scammers zelf behoort dan kom je rijker dan dat je gaat. BiepBiep is nu al gedoemd tot falen. Zoals hier op het blog al zo vaak aangegeven: geen winkelier gaat BiepBiep betalen om eenzelfde bedrag als korting aan een klant te geven. Alleen korting of tweemaal zoveel korting voor deklant is voor winkelier en voor klant veel prettiger en directer. Meer leg ik niet uit hoor. We vallen zo in herhalingen hier, ik vraag me ook af waarom ik ook alweer reageer. Oh ja, omdat ik me irriteer aan dat gedoe en de mooipraterij. Dag Bart.

   1. BeepXtra heeft een flatrate van 2,75% over de omzet die ze willen hebben. Dat staat los van de korting.

    Op zich ook wel slim, want in Turkije geven de weinige winkels die aangesloten zijn vaak maar 0,5% korting. Dat schiet natuurlijk niet op.

  2. Over MLM in het algemeen wil ik niet al te veel woorden vuil maken. Lees deze artikels eens door als je denkt dat MLM een systeem is dat kan werken, oftewel, dat jij geld er aan kan verdienen:
   http://www.vandruff.com/mlm.html
   http://www.mlmmyth.org/summary-of-common-mlm-myths/

   Je brengt Groupon ter sprake. Je bent niet de eerste die dat doet. Laten we niet al te veel uitweiden over Groupon, maar lees bijvoorbeeld dit eens door:
   http://www.higherlevel.nl/forum/index.php?board=14;action=display;threadid=37629;start=msg349955#msg349955
   Het is algemeen bekend dat een gemiddelde ondernemer niets heeft aan de constructie van Groupon. Je ziet ook dat met name ondernemers die het moeten hebben van uren gebruik maken van Groupon. Op je eigen uren kan je makkelijk 80% korting geven. Een retailer (iemand die heb moet hebben van de marge op producten) die heeft geen marge om de korting die Groupon eist te kunnen dekken. Zij maken steevast verlies via Groupon en komen er achter dat die klanten die zij enorme korting niet terug komen; het zijn slechts koopjesjagers. Maar dat alles buiten beschouwing gelaten: Groupon gebruikt geen MLM om haar diensten in de markt te zetten.

   Verder stel je dit:

   Deze bedrijven bestaan als enkele jaren, dus klantenloyalteitsprogramma’s werken!

   Graag wijs ik je op Bernie Madoff. Zijn ponzischema bestond tientallen jaren. Werkt het systeem daarom toch wel? Je redenatie klopt niet.

   Stellen dat het niet fair is om te discussiëren over een bedrijf dat pas net begonnen is of nog moet gaan beginnen slaat nergens op. Flexkom moet ook nog steeds beginnen, is wat ze zeggen. Vind je daarom dat er niet over Flexkom gepraat mag worden? Hetzelfde geldt voor BeepXtra. Ze werven nu mensen, er mag dus nu gerust over gediscussieerd worden.

Geef een antwoord