Het piramidespel van Flexkom?

Update: Flexkom is daadwerkelijk een piramidespel gebleken. Beloftes maakt Flexkom steeds niet waar en ze zijn een beetje door alle smoesjes heen. Honderden mensen die geld betaald hebben aan Flexkom zijn boos opgestapt en velen van hen hebben hun excuses aan mij aangeboden omdat ze niet allemaal even netjes gereageerd hadden op mijn blog. Lees onderaan deze blog meer updates.

Misschien heb je er al wat van voorbij zien komen. De afgelopen maand zijn er nogal wat mensen die je proberen lid te maken van het Flexkom ‘spelletje’, bijvoorbeeld via Linkedin groepen. Deze discussies verdwijnen echter als het woord piramidespel gevallen is. Zelf spreken de Flexkom agenten over een bedrijf, maar dat is het mijns inziens niet. In deze blog zal ik dat proberen uit te leggen.

Ik werd dit weekend voor het eerst met Flexkom geconfronteerd door iemand die in een Facebook groep voor ondernemers uit mijn regio begon over dit spel. In heel wollige taal vertelde hij dat Flexkom de wereld gaat veranderen en ongeëvenaard bezig is of zal gaan zijn. Wat Flexkom nou concreet deed dat vertelde hij niet. Dus ik voerde Flexkom in in Google en kreeg als eerste resultaat een topic op Tros Radar. Daar valt te lezen dat het een piramidespel betreft met alle gebruikelijke symptomen; Je moet geld betalen om mee te doen, vervolgens moet jij andere leden werven voor het spelletje en je zou er wel ontzettend rijk van worden.

Dus ik in dat facebook topic reageren. De reacties van de agent van Flexkom waren op zijn zachtst gezegd hilarisch. Mocht je die lange post niet helemaal willen lezen; In het kort kwam het er op neer dat ik een beperkt denkraam heb en geen ondernemer ben. Er werd niet ingegaan op de vraag wat Flexkom nou precies is.

In dat topic haal ik deze presentatie van Flexkom aan. (mirror is beschikbaar mocht de presentatie opeens om onduidelijke redenen ook offline gehaald worden). Laten we deze presentatie even ontleden.

Slide 1
Daar wordt al gesproken over “network marketing branche”, oftewel MLM. Daar is je piramide al.
Slide 3
Hier wordt gesproken over “Flexkom International NV”. Eerlijkheidshalve; ik weet niet wat hierover gezegd is in de zaal bij deze presentatie, maar tot op heden -de presentatie is een jaar oud- is er geen Naamloze Vennootschap onder de naam Flexkom of Flexkom International ingeschreven bij de KVK. Er is op dit moment überhaupt geen bedrijf met de naam Flexkom ingeschreven. Dat is best vreemd voor een bedrijf dat “ongeëvenaard” bezig zal gaan zijn. Het is bovendien strafbaar om je voor te doen als een rechtspersoon als je dat niet daadwerkelijk bent. Maar goed..
Slide 16 en 18
Tada, hier zien we de piramide uitgetekend. Het is de bedoeling dat jij mensen gaat werven (Flexkom noemt dit “een team bouwen”) die ook mee doen aan Flexkom.
Slide 20
Het kost veel geld om je plekje in de piramide te kopen
Slide 21
Gelukkig verdien je enorm veel geld en krijg je telkens een grotere Mercedes als je dat gedaan hebt.

Goed, lijkt me al voldoende om gillend weg te rennen. Niet voor iedereen helaas gezien het groeiende aantal mensen dat gewillig geld neer legt om mee te doen met dit spelletje. Laten we nog even wat verder gaan kijken dan.

In Duitsland, waar dit spelletje begonnen is, zijn ze wél ingeschreven, als FlexKom Europe GmbH. Ze zijn gevestigd in een kantoorverzamelpandje in Munchen. Voor de leuk heeft Flexkom daar haar logo op gefotoshopt. Op zich prima, waarom zou je dat niet doen. (Update 8-11: Dit kantoor staat gewoon helemaal leeg als je er spontaan, dus zonder afspraak, langs komt) Leuker wordt het als er gesproken wordt over hun hoofdkantoor, een imposant slot in Kreulingen, Zwitserland. Toevallig hetzelfde pand als het Zwitserse vermogensbeheerder Starcapital Swiss AG. Als dat al geen vraagtekens oproept..

Nog wat dingen om over na te denken;
– Flexkom propageert openlijk dat je er rijk van wordt. (met natuurlijk de stereotype Mercedessen er bij).
– Bekijk deze cijfers van een ander MLM bedrijf eens. Mocht je nog geen argwaan ten opzichte van MLM hebben, dan zou je dat nu wel moeten hebben.
– Piramides waarbij niet de verkoop van een product centraal staat, maar het werven van leden, zijn illegaal. Aldus de Hoge Raad.
– de royalties (de verdiensten van de lagen onder je) vallen onder Box 3 omdat dit als puur speculatief (kansspel) wordt beschouwd. Daarmee vallen ook de verliezen onder Box 3. Oftewel, ze zijn niet te verrekenen met winsten van eventuele andere activiteiten die je onderneemt.

Wat doet Flexkom nou daadwerkelijk?
Graag nodig ik agenten van Flexkom uit om hieronder in de reacties uit te leggen wat Flexkom nou precies doet. De agent uit mijn regio kon dat helaas niet doen, zoals je gelezen hebt in het Facebook topic. Zelf ben ik ook op onderzoek uit gegaan. Sites van mensen die betaald hebben aan Flexkom spreken elkaar tegen als het om de feiten gaat. Instapbedragen varieren van 399 euro tot 1490 + 149 euro jaarlijks. Sommigen volstaan met een enkele webpagina met daarin alleen een soort referral link naar de moedermaatschappij.
Hier is geprobeerd om een en ander uit te leggen. Er wordt begonnen door te suggeren dat je geld verdient door mensen aan te brengen in het netwerk. Zie hier weer het verboden piramidemodel. Verder op de pagina wordt begonnen met rekenmodellen. En hoe. Sommetjes die ik in de kleuterklas deed; “Als een winkel per maand 4000 euro opbrengt, dan verdien je met 10 aangesloten winkels 40.000 euro per maand”. Aha, dus zo zit dat. Het rekenvoorbeeld gaat verder, lees de site als je daar zin in heb. Samenvatting: Jij als “agent” moet eerst voor 1490 euro (+149 euro per jaar) het “recht” kopen om winkels aan te sluiten. Zo’n winkel moet dan vervolgens voor 390 euro een apparaat kopen om de Flexkom kaarten te kunnen accepteren. Vervolgens kan de winkelier voor 1 euro per stuk de kaarten van Flexkom kopen en uitdelen aan haar klanten. Het is dan de bedoeling dat deze winkel klanten met een Flexkom kaart korting geeft. Als de korting 5% van de aankoop is, dan moet de winkel ook 5% betalen aan de Flexkom. Kortom, de winkel is dan 10% van haar omzet alvast kwijt.

De korting die de klant krijgt wordt “gestort op de Flexkom kaart”. Er word, voor zo ver ik heb kunnen vinden, nergens ingegaan over hoe de klant dit kan verzilveren. Maar dat is voor het aanbrengen van nieuwe lagen in het piramidespel natuurlijk niet belangrijk. Daar gaat het om het verdienmodel. En die is als volgt:

Flexkom verdienmodel
Flexkom krijgt 40% en koopt daar auto’s van (wtf?) en de overige 60% wordt vaag verdeelt over bovenliggende piramidelagen. En onthoud dat de winkel eenzelfde bedrag moet uitkeren aan zijn eigen klant!

Ik hoef hier niet bij uit te leggen dat dit model volledig gefinancierd wordt door de aangesloten winkels. Die zijn dus continue sigaren uit eigen doos aan het uitdelen en de bovenliggende lagen aan het spekken. Hoewel de eigenaren van Flexkom waarschijnlijk al blij genoeg zijn met jouw anderhalf duizend euro die je ze gretig betaald hebt.

Ga hier zelf eens mee rekenen. Hoeveel klanten moet je aanbrengen en hoeveel moeten zij uitgeven voordat jij break-even gespeeld hebt? En nog leuker om te berekenen, hoeveel geld heeft het huis, in dit geval Flexkom, daarbij al binnen geharkt?

UPDATE 2-7

Hoeveel levert dit de retailers op die zo’n “POS” apparaat van Flexkom hebben gekocht?
Mensen die je flexkom aan proberen te verkopen -hier ben je je eerste 350 euro alvast kwijt-, vertellen telkens dat je als winkel veel verdient aan het systeem. Want, zo zeggen ze, klanten die jij een kaart gegeven hebt die kopen ook ergens anders en dan krijg jij daar ook weer royalties over! Dat klinkt goed, toch? Eens zien wie die royalties ook alweer betaalt.

In het schema hierboven zie je hoe de commissie voor flexkom verdeelt wordt. Laten we de percentage’s vervangen door eurocenten. Er gaat 40 cent naar flexkom, 60 cent wordt verdeelt over de piramide. De retailer ontvangt (60/0.20=) 12 cent voor elke euro die een collega retailer korting geeft aan de klant, en dus ook moet betalen aan Flexkom.  Dat betekent, dat er van elke euro die er naar Flexkom gaat, 12 cent naar het MKB gaat. Oftewel (1/0.12=8.33) om 1 euro terug te krijgen, moet de retail gezamenlijk 8,33 euro betalen aan Flexkom.

En dan hebben we het nog niet eens gehad over de korting voor de consument, die je als retailer moet storten op de kaart van je klant. Laten we er voor het gemak van uit gaan dat elke klant altijd al zijn tegoed uitgeeft, evenredig verdeelt over alle retailers. Effectief kost het je dan 0. Maar uiteraard zal niet iedereen haar tegoed altijd uitgeven, wordt het nooit helemaal evenredig verdeelt en verlies je bovendien rente aan het geld dat je parkeert op kaarten van de consument! Die berekening acht ik te moeilijk voor nu, maar ik daag jullie graag uit om dat uit te rekenen in de comments hieronder.

Flexkom licentie houders durven te zeggen dat dit de oplossing voor het MKB is. Nou, niet voor de retail, zoals je net met mij uitgerekend hebt. (Update 17-7: “Econometrist” geeft nog een goed argument waarom Flexkom niet kan werken.)

Mag dat allemaal zomaar?
In Nederland is deze piramide nog vrij nieuw. Er zijn nog weinig tot geen retailers die mee doen. In Turkije zijn ze al wat langer bezig. Naar zeggen van Flexkom zelf gaat dat enorm goed. Turkse media melden echter dat Flexkom licentiehouders en retailers zich massaal gedupeerd voelen. Het Turske OM heeft zelfs onderzoek(en) lopen naar Flexkom omdat ze verdacht worden van misleiding.

UPDATE 10-7

Inmiddels zijn er meer dan 100 reacties geplaatst. Sommige mensen die Flexkom spelen die deden hun best om netjes uit te leggen wat Flexkom nou precies is. Wat opvalt is dat deze mensen elkaar op de meeste punten volledig tegen spreken. De een vind het uitdrukkelijk geen MLM, de ander zegt dat er bewust voor MLM gekozen is. Zelfs over het product waar het bij Flexkom om zou draaien is grote verwarring. De een meent dat het klantenkaarten zijn, de ander heeft het over een marketing tool, weer een ander beweert zelfs dat er helemaal geen product is. Kortom, er is grote staat van verwarring onder Flexkom licentiehouders.

In geen van de reacties waarin men vind dat ik het niet bij het juiste eind heb dat Flexkom een piramidespel is, kon ook onderbouwd worden waarom dat niet zo is.

Ook kan ik vandaag melden dat de mensen achter Flexkom dezelfde mensen zijn als achter de Lyoness piramide.

UPDATE 15-7

Afgelopen weekend was de lancering van de Flexkom App, oftewel de FlexApp. Als die app gelanceerd zou zijn dan zouden wij wel zien hoe goed Flexkom zou zijn, werd meermaals medegedeeld in de reacties.

De lancering van de app ging, hoewel naar verluid bezocht door maar liefst 1400 man, zwijgzaam op twitter voorbij. Het is uniek te noemen anno 2013 om met een hele zaal à 1400 man gezamenlijk exact 1 hele tweet de lucht in te krijgen. Vooral als je bedenkt dat die zaal vol had moeten zitten met pioniers die nota bene de lancering van een nieuwe app gingen vieren. Daar hadden echt wel een paar honderd twitteraars tussen moeten zitten die live alle quotes vanaf het podium het internet op gooiden. We kunnen slechts gissen waarom het niet lukte (of niet mocht??) om te twitteren. De dag later, vandaag, verschenen wel op diverse Facebook pagina’s foto’s van het evenement. Het evenement heeft dus wel daadwerkelijk plaatsgevonden. Helaas is er op dit moment bizar weinig concrete info over de app te vinden op internet. Volgens enkele bronnen moet je inbellen op een Duits nummer om de app te kunnen gebruiken. Of dat klopt weet ik op dit moment nog niet zeker. Het lijkt mij namelijk erg sterk dat er voor zo’n ..onhandige.. optie gekozen is. De app is wel te downloaden in Google Play. Helaas moet je een speler zijn van Flexkom om hem te gebruiken, zo vertelt anvo ons. Dat maakt het een vrij dure app.

Ik had eerlijk gezegd tegen dit tijdstip, het is nu bijna dinsdag 16 juli, verwacht dat er minstens enkele Flexkom licentiehouders hier kwamen om mij te vertellen hoe ongelijk ik had nu de app te downloaden is op Google Play. Helaas is het oorverdovend stil aan het Flexkom front op dit moment.

Flexkom heeft vandaag ook haar eigen site geupdate. Ze hebben met twee sites, namelijk specials.de en tonytravel.de, affiliate overeenkomsten gesloten zodat er wat hotels en vakanties op de site staan. Boeken is op dit moment nog niet mogelijk. Op de pagina over FlexCall (waarmee je gratis zou kunnen bellen) staat een mooie disclaimer onderaan: Für den Verbindungsaufbau zu den FlexCall Servern können providerabhängige Kosten auftreten. Oftewel voor de verbinding naar de FlexCall server kan je provider kosten in rekening brengen. Maar verder bel je gratis.. (?)

Verder is de Flexkom site nog net zo duidelijk als de licentiehouder die mij in eerste instantie benaderde via Facebook. Het is allemaal geweldig en iedereen wordt er rijk van. Maar hoe dat allemaal werkt? Dat vertellen ze liever niet.

Ook na de ruim 200 reacties is er nog niemand (0) die kon onderbouwen dat ik het niet bij het juiste eind heb in deze blog. Ben benieuwd of daar nog verandering in komt.

UPDATE 25-7

Er is afgelopen week weer veel gebeurd. Wat hoogte- en dieptepunten:
Vrijdag 19 juli heb ik een webinar (live online presentatie) van Flexkom gevolgd. Verslag hier.
Jérôme de R. uit R. (RIP 2019) trok het nu al niet meer en wenste mij kanker toe, omdat hij binnenkort met Flexkom gaat beginnen.
Inmiddels staan er meer dan 500 reacties. Maar je raadt het al; geen van de Flexkom licentiehouders kon onderbouwen waarom Flexkom een goed bedrijf zou zijn..
Omdat de site wat traag en vooral erg langwerpig werd na zo veel reacties, zijn de reacties nu verspreid over meerdere pagina’s. De permalinks naar reacties die gemaakt zijn voordat deze update doorgevoerd werd, werken niet meer. Dus even de reacties doorzoeken als je zo’n dode link tegen komt.

Tot slot.

Ik vind dat een ieder zelf mag beslissen wat hij of zij met haar eigen geld doet. Wel vind ik het schrijnend dat veel mensen blind geloven op dat wat een bedrijf, waar deze mensen nota bene zelf veel geld aan betalen, tegen hen zegt. Ik hoop met deze blog de ogen van mensen wat te openen en ik hoop dat, mocht je overwegen om geld te betalen aan Flexkom, dat je dat ook goed overlegt met onafhankelijke mensen. Baseer je mening niet alleen op wat Flexkom je voorspiegelt. Zij verdienen aan jou en niet andersom, zorg dat je dat snapt. Een gewaarschuwd mens telt voor 2.

UPDATE 9-10
Inmiddels zijn er al meer dan 1200 reacties op de blog, waaronder geen een onderbouwde reactie dat Flexkom géén piramidespel is. Wel zijn er wat leuke documenten (document 1, document 2) naar boven gekomen waaruit blijkt dat een piramidespeler van Flexkom honderden tot duizenden euro’s krijgt als hij een nieuw leden aanbrengt. Flexkom noemt dit “Incentives”. Dat verklaart waarom velen zo heftig reageren; het is leuk geld binnen harken als je nieuwe slachtoffers lid maakt van het spelletje.

UPDATE 19-12
Eind oktober zou Flexkom live gaan. De langverwachte en immer uitgestelde Fase 3 zou dan beginnen. Verrassing!! Fase 3 is wederom uitgesteld en zal nu pas ergens in 2014 beginnen. Flexkom blijft ons verbazen. Of ook niet.

Ondertussen zijn de meeste Flexkommers er achter gekomen dat Flexkom inderdaad de boel aan het flessen is. Diverse ex-licentiehouders zijn acties gestart, onder andere de volgende:
AskerRenzeFredGerda (ook per mail)
Kees Holleman

Ondertussen raken de weinig overgebleven gelovigen in paniek. Alleen al een foto van alweer een nieuwe versie van een POS zorgt er voor dat de trieste gevallen spontaan denken dat er alsnog geleverd is door Flexkom.

Inmiddels lijkt het mij zo klaar als een klontje dat Flexkom over en uit is en dat alle licentiehouders hun geld kwijt zijn. Geloof je er nog steeds in? Niemand is perfect. Voor sommigen is het moeilijk te bevatten dat datgene waar ze maanden in geloofden en waarvan ze hoopten dat het hun rijk ging maken, niet blijkt te bestaan. Weet wel dat veel mensen het je kwalijk zullen gaan nemen dat je nog steeds door gaat met het werven van nieuwe slachtoffers, nu het overduidelijk is dat Flexkom gelijk staat aan oplichting.

Update 12-6 ’14;
Er wordt gestart met een Class Action Lawsuit. Als je je geld van Flexkom terug wilt kan je je hier inschrijven:
Rechtsraad.nl

Lees ook de drie vervolgblogs die ik geschreven heb;
Flexkom zo lek als een mandje. Alle persoonsgegevens van deelnemers lagen op straat.
Reactie van Flexkom. De reactie die er uiteindelijk nooit is gekomen. Loze beloftes alom.
Flexkom faalt in Turkije. Ik heb eens gekeken hoe het in Turkije vergaat met Flexkom.

3.240 gedachten over “Het piramidespel van Flexkom?”

 1. Als wij het nu toch over het “prive” hebben haal dan de foto,s van mijn Vader en Nonkel van FK Global af ,want dat is dan ook “prive” op een “meeting” met Francis ! Het mes snijd aan twee kanten mv Bakker.Of is het No Chit?

  1. Dag Tenzin en Lien, ik wil gerust de foto verwijderen van FK Global, maar dan moet ik wel zeker zijn dat jullie dochter en moeder zijn van Marcel Cogen. Ik wil het dan ook graag ineens op een akkoord gooien. Suzie, tot op vandaag hebt u een bloedhekel aan Francis omdat uw echtgenoot een relatie zou hebben met zijn ex…. Uw dochter is hier nu blijkbaar ook al actief geworden. Ik haal de foto weg (graag datum dat deze is gepost) en als u of uw dochter op deze blog schrijft, dan gaat het louter en alleen over FlexKom. Akkoord?

    1. Nathalie, als je in hele, Nederlandse zinnen met me wilt communiceren wil ik graag aan je verzoek voldoen, MITS je akkoord gaat de deal die ik voorstelde. Ik heb geen tijd voor puzzels.

     1. Dames, wissel e-mail adressen uit en ga dit lekker buiten het forum oplossen. Wij willen hier helemaal geen publiek van zijn!

 2. Back to the subject: https://www.youtube.com/watch?v=o-LEb6LgWoQ
  Onze klomp brak toen we vanochtend dit promo-filpmje binnenkregen, over de Grote Start van Europe op 15 jan in Oberhausen. Opeens verscheen zelfs Asker weer ten tonele waarvoor dat het voor ons eigenlijk niet duidelijk was of hij was gestopt of opgepakt in Turkije (maar ruzie met Cengiz heeft hij zeker weten we uit betrouwbare bron) en we zijn allemaal door de grond gezakt toen Karin Vandekerckhove op het podium kwam om aan iedereen te vragen om terug te komen, want “nu gaat het ECHT gebeuren!! Het is voor jezelf en je kinderen, en voor alle kinderen in de hele wereld. En FlexKom gaat de hele economie veranderen!”
  Opvallend is dat er moeite is gedaan om filmpjes te maken in alle talen, maar Frankrijk ontbreekt. Kan iemand ons informeren wat er in Frankrijk aan het gebeuren is?
  Beste Karin, dat een nieuwkomer hierin trapt omdat hij de voorkennis niet heeft, is begrijpelijk. Maar dat jij na 2,5 jaar er nog met beide benen intrapt en echt gelooft dat dit gaat gebeuren, kan ik mij niet voorstellen. Denk aan je integriteit. Er is een leven na FlexKom.

  1. De hoeveelste Grote Start is dat eigenlijk al wel niet? De vierde gok ik.
   Tja, die Karin Vandekerckhove lijkt me ernstig in de war. Net zoals Caroline Rabaay. Mensen die in dit stadium nog geloven, hebben denk ik grote psychische problemen, waardoor ze de realiteit niet meer kunnen zien. Die hebben gewoon hulp nodig.
   Frankrijk vinden wij ook een beetje vreemd. Het is doodstil daar. Er zijn ook nauwelijks anti FK geluiden, maar ook de voorstanders zijn stil. Die CM, Hervé Roual o.i.d. , is wel vertrokken, en ze hebben nog geen nieuwe. Misschien dat het daar aan ligt. De laatste week zie ik wel een paar Fransen verschijnen op de Anti FK Facebook sites. Ik heb ze benaderd, maar ze geven nog geen sjoege. Is er iemand die weet hoe het in Frankrijk zit en is er iemand met Franse FK contacten?

 3. Ikben 2 jaar geleden in aanraking gekomen met flexkom duutsland … fase 3 zou december 2013 van start gaan . Na overwegen heb ik het niet gedaan omdat het allemaal te vaag was . Blijkt nu Gelukkig

 4. Ik denk dat France dood is – net als USA – “Der Spiegel” is de doodsteek voor Flexcom
  en ze zullen allen met deze Titanic ten onder gaan! ze halen deze datum niet!

  Karin vd K niet! – ze (her) gebruikt de Flexcom dropouts in dit programma:
  http://behindmlm.com/companies/civil-fraud-charges-filed-against-us-emgoldex-investors/
  en daarna in dit programma:
  http://behindmlm.com/companies/geteasy-under-police-investigation-in-portugal/
  en anders herstart in Flexcom – dus ze weet exact waar ze mee bezig is – ik denk
  verslaafd aan de sponsoring in geld spelletjes – vele mensen zien nu haar masker
  afvallen – en nemen instant afstand van deze dame.
  Toch wel leuk – dat men FlexCom financiert met andere piramide spelletjes,
  het grote verschil met piramide meester Madoff en Karin is – Madoff stal van de rijken
  en deze dame van een andere sociale klasse – waar ze zeer goed in is….
  en dit wordt toegelaten – Madoff werd gestraft door de rijken..

  Maar goed – ze zullen hun levenslang over hun schouder moeten kijken,
  oud CM van Rusland FBKH heeft een half miljoen dollar opgehaald en
  in eigen zak gestoken – nu komen de Russen naar München – denk dat de T
  Turken in een eigen gemaakte sauna terechtkomen…

  Misschien kunnen ze nog in de rebound bij geld spel no 1 of no 2 bij Karin.
  Het is een apart wereldje waar men elkaar kannibaliseert – niet is wat het lijkt.

  The Truth will come out!

 5. Liesbeth, een belangrijk onderdeel uit jouw betoog is:

  We hebben vanuit authenticiteit in de tijd dat we met FlexKom bezig waren mensen enthousiast willen maken voor het geniale concept, want dat is het, wees eerlijk.

  In het blog van Wouter staan vele logische argumenten die aantonen dat het Flexkom-concept allesbehalve geniaal is. De houtje-touwtje techniek bijvoorbeeld, of de forse afdracht per verkocht produkt voor de winkelier, zowel naar Flexkom als naar de klant. Het zou zelfs voor zowel de winkelier als voor de klant lonender zijn om de klant te vragen de flexkom-pas NIET te gebruiken, en contante korting aan de kassa te geven.

  En zelfs al zouden de overige aanwijzingen voor oplichting, zoals het niet-bestaande EBCON keurmerk, en de prijzen voor ‘meest innovatieve bedrijf’ die Flexkom in feite aan zichzelf heeft gegeven, terzijde worden geschoven, dan was alleen al uit het Flexkom-concept op te maken dat dit nooit zou aanslaan bij klanten en winkeliers.

  Op dit blog zijn Flexkommers nooit verder gekomen dan alleen te roepen dat het concept geniaal is, en bij kritische vragen met scheldpartijen te komen in plaats van met antwoorden.

  Dus… dit is een mooie gelegenheid! Wat vind jij geniaal aan het Flexkom-concept? En wat zijn de zwakheden volgens jou?

  1. Als OPLICHTINGS-concept is Flexkom wel briliant. Maar niet nieuw. FK is in feite een copycat van Lyoness. Ik snap wel wat Liesbeth bedoeld: het aaneenschakelen van alle kleine middenstanders in een groot netwerk, zodat ze zouden kunnen concurreren met internetshop en groot winkel bedrijven. Right? Dat concept hebben we hier al regematig besproken en telkens geconcludeerd dat het niet kán werken. Ik ga nou niet alle argumenten opnieuw noemen. maar waarom geloof je daar dan nog wel in Liesbeth? Flexkom is nl als oplichtings bedacht, en het concept is daar op afgestemd. Het is nooit bedoeld als een echt marketing concept. Het concept heeft maar één doel: zoveel mogelijk geld bij de deelnemers weghalen en dat zo lang mogelijk volhouden. Daarvoor moest het flink ingewikkeld worden en zit het vol met smoke and mirrors, zodat de deelnemers niet snel in de gaten hebben waar het werkelijk om gaat. Al het doen en laten va nde glibbers is daar ook op afgestemd, op het vasthouden van het vertrouwen van de deelnemers. Dat is ook de sport voor de oplichters, daar zit de uitdaging in. Dat je daar volkomen gewetenloos voor moet zijn is duidelijk. Anders kan je dit niet.

   1. Kijk, ik heb geen idee wat er technisch wel en niet mogelijk is, dat is niet mijn metier, noch heb ik zin om alles nog eens opnieuw uit te gaan diepen hier., sorry.
    Degene die het schrijven van Karl Roller hebben gelezen (ik zal het op FK Global plaatsen), kan begrijpen hoe wij met FlexKom zijn gestart. Als ondernemer kom je in contact met potentiële diensten of producten. In dit geval was het FlexKom. Ik wil benadrukken dat wij altijd hebben geloofd in het potentieel van het product. Anders stop je toch niet zóveel tijd, passie en geld in een project? Dit staat totaal los van het management en hun aanpak. De echte ondernemers die betrokken waren bij FlexKom, waren allemaal van mening dat ze het management wel een handje konden helpen om het concept goed in de markt te krijgen. Zelfs de persoonlijke inzet en financiële bijdrage van bepaalde toppers ten spijt hebben alleen maar aangetoond dat FlexKom geen enkele interesse heeft om het concept operationeel te krijgen.
    Geloof ik in het concept dat FK ooit presenteerde? Ja, maar het momentum is voorbij, zelfs met een goed en oprecht management.
    Ik heb inmiddels een nieuw project, dus vergeef me dat ik hier niet nog maanden blijf filosoferen over het ‘hoe en als’. Ik ben heel blij dat we http://www.fkclaim.com hebben kunnen opzetten waarmee we iedereen wereldwijd de gelegenheid bieden om voor kostprijs een claim in te dienen en wens van harte dat we daarmee, op meerdere vlakken :), zeer succesvol zullen zijn.
    Btw, sinds 5 minuten kun je op deze site ook lezen welk advocatenkantoor ons vertegenwoordigt.

     1. Om het MKB te verbinden, hoe winkelier reclame kon maken (dat je last minute bijv promotie kon verzenden als je restaurant of hotel leeg was), dat FK winkeliers klanten naar elkaar door zouden sturen, maar vooral de grotere visie trok mij: het op z’n kop zetten van de geldstroom. Want in fase 4 bijv zouden we ook terminals gaan plaatsen bij de grote bedrijven en dan zouden commissies terugstromen naar de kleine winkeliers.

     2. Het is juist de geldstroom waar het hem wringt; De geldstroom zoals Flexkom en de vele andere MLM klantenkaartsystemen (Lyoness, BeepXtra enzovoort) hem graag willen hebben, kan niet bestaan. Je verlangt namelijk van een winkel of bedrijf dat ze een vast percentage van hun omzet afstaan aan mensen die er verder niets voor doen (het is immers “passief inkomen” voor jullie, niet?). Dat zorgt er voor dat er onnodig veel geld opgehoest moet worden door de winkels of bedrijven en dat dat geld besteed wordt aan iets dat geen waarde toevoegt aan het systeem. In de blog heb ik het al uitgelegd; voor elke euro die uit dit systeem moet vloeien, moet er 8.33 euro ingepompt worden door de winkels. Elk ander systeem dat niet met MLM en/of “passief inkomen” zou dus per definitie al stukken goedkoper zijn en daarom juist wél kunnen werken.

     3. Liesbeth, tof dat je alsnog hebt toegelicht wat er volgens jou geniaal is aan het Flexkom-principe. En niet alleen volgens jou, maar ook volgens vele andere Flexkommers uiteraard. Want wat jij noemt, het terugvloeien van geldstromen naar de kleine winkeliers (en de Flexkommers die de winkels aangesloten hebben) klinkt geniaal, maar valt zoals Wouter berekend heeft inderdaad behoorlijk tegen.

      Het misleidende van Flexkom, is dat zij dit zo hebben gebracht dat het lijkt of de winkeliers hier aan gaan verdienen. Dat is ook het terugstromen van commissies waar jij het over hebt. Maar inderdaad vloeit slechts 1 euro van de 8,33 euro die afgedragen wordt, terug naar de winkeliers.

      Je kunt het vergelijken met dat ik een schilder zoek voor mijn huis. Schilder A rekent 35 euro per uur. Schilder B werkt via een geheeft een geniaal concept waarbij meerdere schilders aangesloten zijn, en waarbij ik 10 euro terugverdien!!! Dat klinkt goed! Echter, het uurloon van schilder B blijkt 83,30 euro te zijn…

      De enige manier om wellicht toch wat te verdienen als winkelier, is om zelf geen commissie af te dragen aan Flexkom (om niet af te rekenen via de terminal dus), en het afdragen van commissie aan anderen over te laten. Je merkt al dat dit gewoon niet gaat werken. Ook de ‘grote bedrijven’ zullen niet meedoen, want het zou alleen interessant voor hen worden als er NOG grotere bedrijven mee gaan doen. Je merkt het al, het probleem van wie er geld in gaat pompen wordt steeds verschoven en gaat dus niet werken.

      Flexkom heeft dit niet-werkende systeem, dat door Flexkom uiteraard heel anders gepresenteerd wordt, gebruikt om deelnemers te doen geloven dat een flink rendement heel goed mogelijk is, wat de investeringen in licenties en POS systemen moest gaan rechtvaardigen en dat vind ik meer dan misleidend.

    1. Jullie zullen moeten opschieten met de rechtzaak. Er zijn voortekenen dat Flexkom binnenkort gaat verdwijnen en doorstart onder een andere naam. Blue Ocean waarschijnlijk. Ik weet niet wat dat juridisch precies gaat betekenen, maar die advocaten weten dat ws wel. Cengiz heeft deze truc al vaker uitgehaald (Innoflex werd Germanway werd Optimal-Grün werd Flextröm) en het voorspelt niet veel goeds. Het kan zelfs zo zijn dat Cengiz het moment van de rechtzaak afwacht om Flexkom op te heffen.

 6. Kan en mag ik jullie er op wijzen dat N hier helemaal niets mee te maken heeft ,het is Mijn Vader en Nonkel die te kijk staan op F KGlobal ,Zij zijn uit beleefdheid en vriendschap naar een “meeting” met Francis gegaan ,en wij zijn tot de vaststelling te komen dat het toch niet sluitend was ,en het is door de alertheid van mensen met doorzicht zoals N en S dat er geen financiele schade is voor ons .En inderdaad door de jarenlange (zakelijke) relatie met F en D was er vertrouwen , wat schaamteloos misbruikt werd (prive).En er moet niet op gewezen worden hier , ga toch mailen ,door de jaren heen weten Francis en zijn Madam waar ons te bereiken (ook per gsm) zodoende ook Francis partner in crime .En beste Liesbeth ,ons familie heeft geen bloedhekel aan Francis of zijn gevolg ,maar aan arrogante mensen ,die het verschil nog niet zien tussen zaken en prive !Verkoop openlijk show op youtube of Fk global maar laat ons integere familie hierbuiten !Dank u !

 7. En beste Liesbeth ,zou het niet verstandiger zijn eindelijk eens te antwoorden op Jaap ,Wouter, Bart !? Of gaat dat je petje te boven ? De vraag is toch eenvoudig wat vind of vond jij zo “geniaal” aan Flexkom?Op mij moet je niet meer antwoorden ,de familie heeft het nu onderhand wel gehad. hier stopt het dan ook ! Hopelijk voor jou ook ( Die hard? Door? No Shit?).

 8. Goh, in de laatste nieuwsbrief van Flexkom wordt Renze Deelstra genoemd. Er wordt gezegd dat Flexkom hem eruit gegooid zou hebben wegens “onethische praktijken”. Natuurlijk is dit niet waar, om de simpele reden dat niks wat Flexkom beweerd ooit waar is. Sterker nog, het is een aanwijzing dat Renze toch iets goeds gedaan moet hebben. Misschien is hij toch een proces begonnen tegen Flexkom. in ieder geval zal er ruzie tussen beide partijen zijn.

  1. Of hij is gewoon een ander MLM spelletje aan het promoten geslagen. Dat is ook al tegen de voorwaarden van Flexkom in en wordt dus ook al als onethisch beschouwd.

 9. Holland is Dead like the rest of Europe (nothing going on in France&UK)

  list of leaders who have been used by Cengiz:
  http://flexkomfraud.wordpress.com/category/who-resigned/

  Top Leader always are removed – Cengiz lives on Breakage
  Video report from Turkey – off all fake things
  https://www.youtube.com/watch?v=_Fii5fkJYnI

  wait until this hits the main stream media in Germany and de rest of EU
  Do you really think that there is a Shop who likes this shit?
  to be the milk cow of this system?

  No Way – Cengiz is only looking for a legit reason to pull the Plug!
  (and keep your money)

 10. Er is een vacature bij FlexCom:

  Eine besondere Karrierechance wartet auf Sie

  Sehr geehrte Handelspartner und Pioniere in den Niederlanden,

  wie Sie vielleicht schon erfahren haben, haben Paul v. Montfoort und die FlexCom International AG die Zusammenarbeit in seiner Funktion als Country Manager beendet.

  Dies hat mehrere Gründe, doch eines möchten wir an dieser Stelle deutlich anmerken:
  Herr v. Montfoort hat mit Herzblut und Engagement seine Erfahrungen in den Vertriebsaufbau der Niederlande investiert.

  Doch sind jedoch seine Erfahrungen im Bereich Organisation deutlich größer gewesen als im Bereich Vertriebssteuerung. Gerade dieser Bereich ist in der unmittelbaren Vorbereitung der Erfolgssystems „Blue Ocean“ eine der Kernaufgaben. So ist es nur ein konsequenter Schritt, die gemeinsame Zusammenarbeit in gegenseitigem Einvernehmen positiv zu beenden.

  Wir wünschen Herrn v. Montfoort in seinem neuen Wirkungskreis alles erdenklich Gute und möchten uns an dieser Stelle noch einmal für seinen Einsatz in unserem Hause bedanken.

  Selbstverständlich bietet diese besondere Situation aber auch eine hervorragende Chance für Ihre persönliche Karriereentwicklung innerhalb FlexCom.

  Natürlich werden wir weiterhin einen Koordinator für die vertrieblichen Segmente in den Niederlanden einsetzen. Aus diesem Grunde können Sie sich, sofern Sie sich für diese Aufgabe bewerben wollen und auch über eine ausreichende Erfahrung im Vertriebsaufbau und der Vertriebssteuerung haben für diese hervorragende Position bewerben.

  Gerade Menschen, die in der Funktion eines landesverantwortlichen Business- Leader erfolgreich tätig sind, haben den Vorteil an allen Umsätzen des gesamten Landes einen Provisionsanteil mit zu verdienen. Auch Sonderaktionen, wie besondere Investoren-Lösungen werden immer für diese Personen eine lukrative Provisionseinnahme verursachen.

  Stellen Sie sich einmal vor, Sie würden bei jedem Einkauf in den Niederlanden einen kleinen Umsatzanteil für sich selbst realisieren können. Dies ist dann sicher ein passives Einkommen der besonderen Art. Und wie Sie auf der legendären FlexAtion am 17.01.2015 erfahren werden, starten wir schon in Kürze mit einem unglaublichen zusätzlichen Wachstum durch.

  Natürlich gibt es für eine solche Position auch gewisse Voraussetzungen, die man erfüllen muss. Doch wenn Sie ernsthaftes Interesse an dieser verantwortungsvollen Position haben, kommen Sie gerne auf mich persönlich zu, um die Rahmenbedingungen einmal zwanglos zu besprechen. Ich freue mich auf Ihre Bewerbung unter r.engelsberger@flexkom.com.

  Viele Grüße

  Rudolf Engelsberger
  CEO FlexCom International AG

  1. Lijkt me de uitgelezen kans voor je, Wouter.. kun je alles van binnen meemaken en wellicht kom je dan tot de conclusie dat het echt goed werkt..
   [ sarcasm off]

 11. Jesus! In Amerika zijn er mensen voor 40.000 dollar het schip in gegaan. Daar werd de mogelijkheid geboden om een ND carieère te kopen. Misschien wel buiten Flexkom om, op initiatief van de CM Bill Resides. Als Cengiz dat toch eens wist…;-)
  Hier is zoiets toch nooit aan de orde geweest? Gelukkig maar.

  1. zoals het nu is : duidelijk : onoverzichtelijk en gewoonweg bedrog !

   het feit om via smartphone-applicaties goederen en diensten van winkeliers te promoten met allerhande acties en prijzen, via sms en ‘geolocalisatie’ op jouw smartphone is op zich een interessante zet (trouwens hoe langer hoe meer zal men in het openbaar ook met zijn gsm produkt-info kunnen opvragen en wellicht binnenkort ook zal men bestellingen kunnen plaatsen, ze betalen en aan huis geleverd kunnen worden door gewoonweg met zijn smartphone codes af te lezen in het straatbeeld) …

   maar wat met Flexcom wel heel zonderling overkomt, slordig, onoverzichtelijk en volstrekt onbetrouwbaar is dat ‘piramidesysteem’ (‘multilevel marketing’) met een hoge instapkost, voor zowel de zeflstandige ‘agent’, die winkeliers en klanten aanbrengt, als voor de aangesloten winkeliers zelf, die eerst een nog vrij hoge instapkost moeten betalen, desgevallend een scan- of leestoestel moeten aanschaffen + eventueel een bedrag per aangemaakte klant aan de agent overmaken, ttz. een bedrag per klant aan wie zij een applicatiekaart schenken, en die voorts nog een aardig deel van hun commissie weggesnoept zien, dus niet alleen ten voordele van de klant die met dito korting koopt, maar ten voordele van eenieder, in de eerste plaats van FLEXCOM en de agent die op de transacties van zijn winkeliers en aangesloten klanten en op deze van de agenten onder hem (piramide) en naast hem (netwerk) een percentje ontvangt ; met bovendien daarnaast nog een onduidelijke deelname in commissies op de verkopen van ander aangesloten winkeliers, inclusief ‘cashback’ (het opsparen van een % van de promotiecommisies, voor bvb. goudaankoop of reisjes of wat dan ook) ….

 12. Flexkom is in Turkije als piramdespel veroordeeld. http://flexkomfraud.wordpress.com/category/cengiz-ehliz-case/
  En ondertussen gaan er geruchten rond onder een paar goedgelovige arme zielen dat het Felxkom systeem “nu echt gaat werken” . Ja, dat lijkt mij eigenlijk ook wel. Dus kom op, allemaal nog de laatste centen in hun nieuwe, wereldschokkende Blue Ocean concept steken. Dan zal Cengiz wel zijn biezen pakken en naar de Seychellen emigreren en zijn we er hier eindelijk van af.

 13. Yes Yes Yes.. nu gaan we allemaal geld verdienen.. de nieuwe CEO van het bedrijf Clixzz en best2ndpaycheck Renze Deelstra gaat in iedereen zijn broekzak zitten en de wereld veroveren. Iedereen zal geldverdienen, dat is de visie van het bedrijf van Renze Deelstra..en tja laten we dan maar starten in Rusland..want daar kennen ze hem nog niet zo goed. Eerst doorgaan tot het einde met geld ophalen in FlexKom en nu alle sukkels weer meesleuren in zijn nieuwe Spel..natuurlijk iedereen gaat geld verdienen, maar wel eerst even investeren en dus inleggen maar weer! http://youtu.be/ia10WQc1sjw
  http://russia.clixzz.com/about/ http://www.clixzz.com/ https://www.youtube.com/channel/UCMUbgFe-K3RlsyKndI4GlJg maar deze is het allermooiste.. hoor.. CEO aan het woord.. http://youtu.be/ia10WQc1sjw

  Wouter Misschien een idee om hier een ITEM over aan te maken.. genaamd Clixzz ..

  1. Flexkom heeft mij zo’n 1500 uur werk gekost. Allemaal leuk en aardig, maar ik kan daar de hypotheek niet van betalen. Nu mag iemand anders een blog schrijven over het volgende piramidespelletje.

 14. Beetje flauw vinden jullie niet? besteed je tijd aan iets anders bijvoorbeeld hoe krijgen we geld terug van Flexkom. Je kunt er niet van uit gaan dat ieder MLM systeem of welk systeem dan ook oplichting is en iedereen maar te pas en te onpas oplichter te noemen. En nee ik zit niet in andere mlm constructies voor het geval jullie dat mogen denken.

  1. Ik moet het eerste MLM bedrijf dat haar eigen volgelingen niet uitknijpt en misbruikt nog tegen komen. MLM is in de basis al niet goed om aan mee te doen naar mijn idee, omdat het model ontworpen is om te falen. Maar goed, dat staat los van Flexkom.

   Qua strategie om je geld terug te krijgen heb ik begin dit jaar al een en ander geschreven; het werkt het best door een hoop stennis te schoppen op het internet en vooral diegene die jou ingeschreven heeft (en daar dus een bonus over ontvangen heeft) te sommeren om je geld terug te geven. Dat heeft in meerdere gevallen al succes opgeleverd. Of dat nog steeds werkt betwijfel ik, want er is vrijwel niemand meer die nog in Flexkom gelooft en dus is het voor eigenlijk niemand meer van belang om de schijn op te houden.

   De gezamelijke rechtszaak van FKclaim ziet er op zich niet verkeerd uit, alleen ben ik er wel vrij zeker van dat het niets gaat opleveren. Om Flexkom heen zit een heel spinneweb van vage bedrijfjes op tropische eilanden, Zwitzerland, enz. Al het geld dat Flexkom binnen gehaald heeft is gegarandeerd al verdwenen en ontraceerbaar. Zelfs al zou Flexkom veroordeeld worden; van een kale kip kan je niet plukken.

   1. Daar ben ik ook bang voor. Flexkom veroordelen zal best lukken, maar geld terug? Dat wordt moeilijk. Cengiz heeft heel wat ervaring in oplichtingszaakjes, hij doet het tenslotte al vijftien jaar. Hij zal dus wel maatregelen genomen hebben om de buit veilig te stellen. Maar aan de andere kant: het is zijn eerste internationale scam, de vorige waren allemaal in Duitsland zelf. Dus het kan heel goed zijn dat hij fouten heeft gemaakt, omdat de rechtsregels overal weer anders zijn. En al komt er geen geld meer terug of maar weinig, de bevrediging om de Flexkom slangen veroordeeld te zien zal toch ook niet gering zijn.

  2. Ik heb meneer Deelstra in een Flexkom-webcast live in actie gezien en zou een ieder aanraden alles dat hij beweert in twijfel te trekken. Hij hield de Flexkommers voor dat ze er niet van moesten schrikken wanneer het geld met duizenden euro’s tegelijk op hun rekening zou binnenstromen.

 15. In het buitenland wordt er nog volop geloofd in Flexkom. In Italië geloven ze nog net zo hard in Flexkom als een vijfjarige hier in Sinterklaas. En in Frankrijk ook, Oost-Europa en ze schijnen nu ook bezig te zijn in Z. Amerika. Allemaal landen waar ze slecht Engels spreken en dat is niet voor niks natuurlijk. De relevante info op het net is immers in het Engels. En in het Nederlands, vanwege deze site. Het zou me niet verbazen als ze toch nog 15.000 sukkels weten te vinden om die Arena in Düsseldorf mee vol te plempen op 17 januari. Maar in veel landen is Flexkom morsdood, met Nederland voorop. België is ook erg dood, al denkt die nieuwe leugengenerator daar, Pascal Sagaert, dat nog te kunnen veranderen. De Flexkom slangen zijn zelfs op zoek naar een nieuwe CM hier in Nederland. Ze zoeken een ‘leader’ die zijn hele team in een keer bij Flexkom naar binnen kiepert. Gaat nooit lukken natuurlijk, maar goed, misschien met een naamsveranderingetje,, wie weet.
  Iemand nog iets van Paul van Montfoort gehoord? Of van de winkels? Die zullen er toch zo langzamerhand ook wel achter zijn dat Flexkom oplichting is/was. Ze zullen in ieder geval hun SEPA machtiging aan Flexkom moeten laten intrekken, anders lopen ze het risico dat Flexkom bij hen ook nog een flinke greep in de kas doet. Geen denkbeeldig risico denk ik, gezien de hebzucht van de slangen. Het lijkt me dan ook dat de GTM’s hier de winkels z.s.m. voor moeten waarschuwen.

 16. Wat mij steeds meer verbaast is dat het aantal landen waar ze iets met/tegen FK doen meer is dan ik had gehoopt. Zelfs ZuidKorea kotst FK alweer uit. Ze hebben echt miljoenen opgehaald…ongelofelijk. Echt.

  1. Lekkere nieuwsbrief weer, met een foto van een spectaculaire bijeenkomst die helemaal niet van Flexcom is. Het Flexcom-logo is doodleuk over het mega-projectiescherm geplakt. Dit truukje, deze zelfde foto hebben ze al in een eerdere nieuwsbrief uitgehaald, toen Flexcom nog Flexkom heette.

   En de flexkommers die ooit voor heel veel geld zo’n pakket gekocht hebben krijgen ook nog een trap na. Nu is het tijd om eindelijk terug te verdienen! Schrijf vijf nieuwe slachtoffers in (de kassa bij Flexcom gaat rinkelen!) en word uitbetaald in ‘aandelen’!

   Joepie…

 17. Even een opmerkelijk en lekker duidelijk stukje uit bovenstaand nieuwsbrief, dat u even weet wat een MICROJOBBER is:

  Wat was er nu het eerst? De kip of het ei? Dat
  was ook de hamvraag wat FlexCom betreft.
  Wanneer een TM een Kobi bezoekt, komt
  gegarandeerd de vraag “hoeveel klanten kent
  het systeem?”.
  Ook wanneer een TM de app. wenst te
  distribueren levert dat veelal problemen op.
  “Hoeveel handelaars zijn er aangesloten?”
  Daar is nu een oplossing voor gevonden: de
  MikroJobber.
  Een MikroJobber dupliceert niet enkel zichzelf
  maar daardoor ook handelaars en klanten
  opdat een gemeente, regio, land, continent of
  zelfs de hele wereld in een mum van tijd
  gedekt wordt.
  Op dat moment is het, als het ware, een
  verplichting voor de handelaar om zich aan te
  sluiten bij het mobile cashback & payment
  systeem van FlexCom. Net zoals dat nu al het
  geval is voor Visa/Mastercard.

  Ieder land heeft een eigen contingent aan
  MikroJobbers. Waar kan U aan Mikrojobbers
  geraken?
  Bestaande agenten kopen een ticket voor
  Flexation. Bij een single ticket zitten 100 MJ
  inbegrepen. Koopt U een Family Ticket, heeft
  U 300 MJ.
  Nieuwe agenten bekomen via het BOTM Ipakket
  aan 100 MJ, via BOTM II 300 MJ

  SNAPT IEDEREEN DIT? ZONIET BEL PASQUALE
  Oja tickets slecht 199€ dat dan weer wel.

 18. Nou, nou, nou, tickets van 200 euro per stuk. Dat is niet misselijk. Maaaaar zegt Flexkom, ze zijn eigenlijk gratis. Want je krijgt 100 euro op een smartphone die er nooit komt en ‘een contingent’ microjobbers die helemaal niet bestaan. Er zullen gelukkig nog maar heel weinig mensen zijn hier die het nou nog niet door hebben. Dus uit NL en BE zal de belangstelling nihil zijn. In andere landen is Flexkom still going strong. Al schijnen Italië en Frankrijk wel in elkaar te storten nu. De FB pagina’s daar laten dat zien. Die Arena komt niet meer vol, dat is wel duidelijk. Ik gok op nog zo’n 1000 schapen….

   1. Zoek eens op wat een ponzischema is.

    Een ponzi schema betaalt juist wel uit. Het nare is dat het geld dat jij gekregen hebt, geld is dat andere mensen ingelegd hebben en dus verloren hebben.

    Mocht je willen aantonen dat het geen ponzischema is, dan moet je kunnen aantonen dat het geld dat jij ontvangen hebt, met geen mogelijkheid gefinancierd kan zijn door inleggeld van andere deelnemers. Bij PlanB4You is er geen andere stroom van inkomsten anders dan de inleg van leden. PlanB4You is dus een ponzischema en jij maakt je dus schuldig aan ponzifraude.

    Maar verder gaat dit blog over Flexkom. Ook geen frisse zaak, net als PlanB4You, dat wel. Maar verder graag over Flexkom praten en niet over smerige ponzispelletjes zoals PlanB4You.

 19. INCENTIVE “WORDT FLEXCOM- AANDEELHOUDER- SM”

  Beste Partners,

  Een nieuw jaar staat voor de deur. Een jaar vol nieuwe kansen en succes. De FlexCom Board of Directors wenst U allen te belonen voor het harde werk van afgelopen maanden. De board beseft dat het voor België, Nederland en Luxemburg, wegens de inmiddels gekende omstandigheden, moeilijk is om nu nog SD te worden. Daarom een nieuwe incentive voor wie al SALES MANAGER is of op weg is om dat te worden: de “Wordt FlecKom-aandeelhouder – SM” – incentive.

  Om aandeelhouder te worden als (toekomstig) SM zijn er een aantal voorwaarden:

   Ga met 5 nieuwe prospecten naar de eerst volgende officiële BIS. Schrijf U daarvoor in via de event-kalender in uw back office.

   Op de BIS vraagt U uw deelnemingsformulier voor het incentive.

   Vul deze in en overhandig het formulier aan iemand van het event-team . De BCL van BENELUX zal het formulier ter ondertekening voorleggen aan Board Member en Vice- President of Sales Adebayo Surakatu. Hij staat borg voor de goede verloop van deze incentive. Het gaat immers om een stichteraandeel ter waarde van €300.000 !

   Bestel voor uw nieuwe prospecten, vrienden, familieleden of kennissen 5 Family-tickets voor FLEXATION 2015 in Oberhausen.

   Ga met hen naar Flexation op 17 januari 2015.

  Eerst komende BIS:

  29/12 om 20u – Kasteel en Koetshuis, Lindendreef 7, 8630 Veurne 30/12 om 20u – Kasteel en Koetshuis, Lindendreef 7, 8630 Veurne

  Toegang: €10
  Dresscode: Business

  Er is nog meer goed nieuws. Het aanbod is geldig tot … 17 januari 2015 ! Gelukkig Nieuwjaar!

  FlexCom International Holding

  Board of Directors

  1. Goh, de snakes hebben toch weer een mogelijkheid gevonden om hun Nederlandse schaapjes nog een keer te scheren. Alleen zullen er geen schapen meer klaar staan voor deze behandeling. Ze zijn allemaal wakker geworden. Ik denk niet dat ze ook maar één aandeel hier gaan verkopen. De rest van Europa is trouwens ook in hoog tempo aan het wakker worden. Polen, Italie, Frankrijk, Hongarije, Slovenië, overal stort Flexkom in elkaar. Het wordt heel erg rustig op die Flexation 17 januari. Hij zal wel gecancelled worden.

 20. Nou, er zijn toch nog geen terugtrekkende bewegingen wbt die Flexation. Kijk dit filmpje maar eens: http://youtu.be/MXPCm8aNXBU
  De heren lijken het dus toch te willen proberen. Dat kan niet anders dan een verschrikkelijke afgang worden. Volker Whining noemt even de ‘mindblowing sensations’ waarvoor je absoluut naar de Arena in Oberhausen zou moeten. Als belangrijkste is daar: de presentatie van de nieuwe website! Goh, moeten ze daar in Zuid Amerika echt voor in het vliegtuig stappen? Het lijkt me toch dat Cengiz zijn hand aan het overspelen is.

 21. Gouden tip. Ik heb vernomen uit goede bronnen binnen flexkom dat de uitrol in maart gaat beginnen. Dus ik heb mijn membership heel snel geupgrade. Kostte me maar duizend euro. Binnenkort word ik rijk en koop ik kabeltje.com dan heb ik alle kabels en dus alle macht.

  1. Godver de godver wat slim! Ik ga denk ik toch maar naar die Flexation, dan ben ik nog net iets eerder rijk dan jij, en koop ik snel Kabeltje.com. Wie de laatste kabel heeft, lacht het best en één kabeltje maakt geen zomer.

 22. Morgen allen daarheen !

  Dear Partners,

  Tomorrow is the day we all have been waiting for. The Blue Ocean Concept will start and many new services will be launched. The board has many surprises for you during this event.

  Mr. Adebayo Surakatu asks us to be loud when BeNeLux is presented. Please bring something ORANGE (The Netherlands) or RED (Belgium) or BLUE (Luxembourg) to show from what countru we are. Do not forget to bring your tickets!

  What if you have ordered and payed the tickets but didn’t receive any?

  Print out your order and the confirmation that your order has been payed. Do the same with proof of payement by your bank. Then go to the TROUBLE SHOOTER DESK at the entrance. A small advice: be sure that you arrive before noon so you do not need to wait long time. The desks opens at 12:00.

  What if you didn’t order a ticket but still want to go or you are a ticket short?

  Some Partners have one or more tickets left. Mail pascal.sagaert@gmail.com if you need a ticket or when you have one or more tickets to offer. I will bring both parties in contact so nobody needs to stay home or no one payed for ticket that never are going to be used.

  Enjoy !!

  Pascal Sagaert

  Country Manager’s Team

  FlexCom Be(Ne)Lux

  1. New services… wat een prietpraat… Flexkom/com heeft in al die jaren nog nooit iets van de grond gekregen. Illusies verkopen, voor een flinke duit, dat is het enige waar ze goed in zijn.

  2. Nou, nou wat zal het druk worden, NOT! Ik denk dat er nog geen 500 man zullen zitten. We zullen het zien aan de foto’s. Als we alleen maar close-ups te zien krijgen of vage overzichtsfoto’s, dan weten we al voldoende.

 23. 1.5 jaar na de ONGELOFELIJKE lancering van de VIRALE FLEX-APP,

  lanceert FlexKom of FlexCom, weeral een ONNAVOLGBAAR SYSTEEM,

  namelijk http://www.WEECONOMY.COM.

  Met WE bedoelen ze vooral ZICHZELF.

  De WIJ ECONOMIE betekent dat iedereen gaat verdienen voor de centen van het managment.

 24. Ik volg deze blogs van Wouter met belangstelling. Zelf ben ik ingestapt bij het nieuwe bedrijf van Renze Deelstra.
  BSP oftewel Clixzz.

  De naam BSPbeliever heb ik met een knipoog gekozen.

  1. De niewsbrief van februari lezende, ben ik Ik bang dat fkclaim inderdaad alleen maar door belgische flexkom-kopstukken is opgericht om als bliksemafleider te dienen en de flexkom-slachtoffers wederom geld afhandig te maken. Sakinmaz krijgt lekker de schuld van alles. Ebcom trekt zijn licentie aan Flexkom in. Wat een lachertje, een advocatenkantoor dat Ebcom serieus neemt? En oh ja, alles komt toch nog goed want Flexcom, het nieuwe Flexkom, is nu volwassen. Je kunt je weer helemaal suf kopen aan nieuwe licenties en opleidingen, hoera!

   1. Nee, dat denk ik toch niet. FKclaim is wel integer. En die alinea’s die zeggen dat Flexom nu echt echt echt gaat leveren zijn sarcastisch bedoeld.

 25. homebusiness.org houdt op dit moment een poll over welke MLM de meeste klachten oplevert. Dat is een eufemistische manier om te vragen wat de grootste scam is. homebusiness.org is nogal voor MLM en dus proberen ze de woorden scam en oplichting te vermijden. Anyway, Flexkom staat bovenaan. Zijn ze toch nog ergens de grootste in. Stemmen kun je op : http://www.businessforhome.org/2015/02/direct-sellling-companies-complaints-poll-february-2015/

 26. Enkele jaren geleden kwam ik ook in aanraking met Flexkom. Ik moest toen heel snel huis verkopen omdat ik net als veel anderen de crisis niet aankonden……..

  Nu ik dit allemaal lees ben ik super blij dat ik toen niet had mee gedaan! Zit je in de crisis en dan proberen ze je alsnog te naaien!

  1. Hij is weer bezig met een ander spelletje genaamd Clixzz. Worden weer gouden bergen belooft maar niks klaargespeeld. Hij is gewoon een ordinaire oplichter waar keer op keer weer mensen intrappen.

Geef een reactie