Het piramidespel van Flexkom?

Update: Flexkom is daadwerkelijk een piramidespel gebleken. Beloftes maakt Flexkom steeds niet waar en ze zijn een beetje door alle smoesjes heen. Honderden mensen die geld betaald hebben aan Flexkom zijn boos opgestapt en velen van hen hebben hun excuses aan mij aangeboden omdat ze niet allemaal even netjes gereageerd hadden op mijn blog. Lees onderaan deze blog meer updates.

Misschien heb je er al wat van voorbij zien komen. De afgelopen maand zijn er nogal wat mensen die je proberen lid te maken van het Flexkom ‘spelletje’, bijvoorbeeld via Linkedin groepen. Deze discussies verdwijnen echter als het woord piramidespel gevallen is. Zelf spreken de Flexkom agenten over een bedrijf, maar dat is het mijns inziens niet. In deze blog zal ik dat proberen uit te leggen.

Ik werd dit weekend voor het eerst met Flexkom geconfronteerd door iemand die in een Facebook groep voor ondernemers uit mijn regio begon over dit spel. In heel wollige taal vertelde hij dat Flexkom de wereld gaat veranderen en ongeëvenaard bezig is of zal gaan zijn. Wat Flexkom nou concreet deed dat vertelde hij niet. Dus ik voerde Flexkom in in Google en kreeg als eerste resultaat een topic op Tros Radar. Daar valt te lezen dat het een piramidespel betreft met alle gebruikelijke symptomen; Je moet geld betalen om mee te doen, vervolgens moet jij andere leden werven voor het spelletje en je zou er wel ontzettend rijk van worden.

Dus ik in dat facebook topic reageren. De reacties van de agent van Flexkom waren op zijn zachtst gezegd hilarisch. Mocht je die lange post niet helemaal willen lezen; In het kort kwam het er op neer dat ik een beperkt denkraam heb en geen ondernemer ben. Er werd niet ingegaan op de vraag wat Flexkom nou precies is.

In dat topic haal ik deze presentatie van Flexkom aan. (mirror is beschikbaar mocht de presentatie opeens om onduidelijke redenen ook offline gehaald worden). Laten we deze presentatie even ontleden.

Slide 1
Daar wordt al gesproken over “network marketing branche”, oftewel MLM. Daar is je piramide al.
Slide 3
Hier wordt gesproken over “Flexkom International NV”. Eerlijkheidshalve; ik weet niet wat hierover gezegd is in de zaal bij deze presentatie, maar tot op heden -de presentatie is een jaar oud- is er geen Naamloze Vennootschap onder de naam Flexkom of Flexkom International ingeschreven bij de KVK. Er is op dit moment überhaupt geen bedrijf met de naam Flexkom ingeschreven. Dat is best vreemd voor een bedrijf dat “ongeëvenaard” bezig zal gaan zijn. Het is bovendien strafbaar om je voor te doen als een rechtspersoon als je dat niet daadwerkelijk bent. Maar goed..
Slide 16 en 18
Tada, hier zien we de piramide uitgetekend. Het is de bedoeling dat jij mensen gaat werven (Flexkom noemt dit “een team bouwen”) die ook mee doen aan Flexkom.
Slide 20
Het kost veel geld om je plekje in de piramide te kopen
Slide 21
Gelukkig verdien je enorm veel geld en krijg je telkens een grotere Mercedes als je dat gedaan hebt.

Goed, lijkt me al voldoende om gillend weg te rennen. Niet voor iedereen helaas gezien het groeiende aantal mensen dat gewillig geld neer legt om mee te doen met dit spelletje. Laten we nog even wat verder gaan kijken dan.

In Duitsland, waar dit spelletje begonnen is, zijn ze wél ingeschreven, als FlexKom Europe GmbH. Ze zijn gevestigd in een kantoorverzamelpandje in Munchen. Voor de leuk heeft Flexkom daar haar logo op gefotoshopt. Op zich prima, waarom zou je dat niet doen. (Update 8-11: Dit kantoor staat gewoon helemaal leeg als je er spontaan, dus zonder afspraak, langs komt) Leuker wordt het als er gesproken wordt over hun hoofdkantoor, een imposant slot in Kreulingen, Zwitserland. Toevallig hetzelfde pand als het Zwitserse vermogensbeheerder Starcapital Swiss AG. Als dat al geen vraagtekens oproept..

Nog wat dingen om over na te denken;
– Flexkom propageert openlijk dat je er rijk van wordt. (met natuurlijk de stereotype Mercedessen er bij).
– Bekijk deze cijfers van een ander MLM bedrijf eens. Mocht je nog geen argwaan ten opzichte van MLM hebben, dan zou je dat nu wel moeten hebben.
– Piramides waarbij niet de verkoop van een product centraal staat, maar het werven van leden, zijn illegaal. Aldus de Hoge Raad.
– de royalties (de verdiensten van de lagen onder je) vallen onder Box 3 omdat dit als puur speculatief (kansspel) wordt beschouwd. Daarmee vallen ook de verliezen onder Box 3. Oftewel, ze zijn niet te verrekenen met winsten van eventuele andere activiteiten die je onderneemt.

Wat doet Flexkom nou daadwerkelijk?
Graag nodig ik agenten van Flexkom uit om hieronder in de reacties uit te leggen wat Flexkom nou precies doet. De agent uit mijn regio kon dat helaas niet doen, zoals je gelezen hebt in het Facebook topic. Zelf ben ik ook op onderzoek uit gegaan. Sites van mensen die betaald hebben aan Flexkom spreken elkaar tegen als het om de feiten gaat. Instapbedragen varieren van 399 euro tot 1490 + 149 euro jaarlijks. Sommigen volstaan met een enkele webpagina met daarin alleen een soort referral link naar de moedermaatschappij.
Hier is geprobeerd om een en ander uit te leggen. Er wordt begonnen door te suggeren dat je geld verdient door mensen aan te brengen in het netwerk. Zie hier weer het verboden piramidemodel. Verder op de pagina wordt begonnen met rekenmodellen. En hoe. Sommetjes die ik in de kleuterklas deed; “Als een winkel per maand 4000 euro opbrengt, dan verdien je met 10 aangesloten winkels 40.000 euro per maand”. Aha, dus zo zit dat. Het rekenvoorbeeld gaat verder, lees de site als je daar zin in heb. Samenvatting: Jij als “agent” moet eerst voor 1490 euro (+149 euro per jaar) het “recht” kopen om winkels aan te sluiten. Zo’n winkel moet dan vervolgens voor 390 euro een apparaat kopen om de Flexkom kaarten te kunnen accepteren. Vervolgens kan de winkelier voor 1 euro per stuk de kaarten van Flexkom kopen en uitdelen aan haar klanten. Het is dan de bedoeling dat deze winkel klanten met een Flexkom kaart korting geeft. Als de korting 5% van de aankoop is, dan moet de winkel ook 5% betalen aan de Flexkom. Kortom, de winkel is dan 10% van haar omzet alvast kwijt.

De korting die de klant krijgt wordt “gestort op de Flexkom kaart”. Er word, voor zo ver ik heb kunnen vinden, nergens ingegaan over hoe de klant dit kan verzilveren. Maar dat is voor het aanbrengen van nieuwe lagen in het piramidespel natuurlijk niet belangrijk. Daar gaat het om het verdienmodel. En die is als volgt:

Flexkom verdienmodel
Flexkom krijgt 40% en koopt daar auto’s van (wtf?) en de overige 60% wordt vaag verdeelt over bovenliggende piramidelagen. En onthoud dat de winkel eenzelfde bedrag moet uitkeren aan zijn eigen klant!

Ik hoef hier niet bij uit te leggen dat dit model volledig gefinancierd wordt door de aangesloten winkels. Die zijn dus continue sigaren uit eigen doos aan het uitdelen en de bovenliggende lagen aan het spekken. Hoewel de eigenaren van Flexkom waarschijnlijk al blij genoeg zijn met jouw anderhalf duizend euro die je ze gretig betaald hebt.

Ga hier zelf eens mee rekenen. Hoeveel klanten moet je aanbrengen en hoeveel moeten zij uitgeven voordat jij break-even gespeeld hebt? En nog leuker om te berekenen, hoeveel geld heeft het huis, in dit geval Flexkom, daarbij al binnen geharkt?

UPDATE 2-7

Hoeveel levert dit de retailers op die zo’n “POS” apparaat van Flexkom hebben gekocht?
Mensen die je flexkom aan proberen te verkopen -hier ben je je eerste 350 euro alvast kwijt-, vertellen telkens dat je als winkel veel verdient aan het systeem. Want, zo zeggen ze, klanten die jij een kaart gegeven hebt die kopen ook ergens anders en dan krijg jij daar ook weer royalties over! Dat klinkt goed, toch? Eens zien wie die royalties ook alweer betaalt.

In het schema hierboven zie je hoe de commissie voor flexkom verdeelt wordt. Laten we de percentage’s vervangen door eurocenten. Er gaat 40 cent naar flexkom, 60 cent wordt verdeelt over de piramide. De retailer ontvangt (60/0.20=) 12 cent voor elke euro die een collega retailer korting geeft aan de klant, en dus ook moet betalen aan Flexkom.  Dat betekent, dat er van elke euro die er naar Flexkom gaat, 12 cent naar het MKB gaat. Oftewel (1/0.12=8.33) om 1 euro terug te krijgen, moet de retail gezamenlijk 8,33 euro betalen aan Flexkom.

En dan hebben we het nog niet eens gehad over de korting voor de consument, die je als retailer moet storten op de kaart van je klant. Laten we er voor het gemak van uit gaan dat elke klant altijd al zijn tegoed uitgeeft, evenredig verdeelt over alle retailers. Effectief kost het je dan 0. Maar uiteraard zal niet iedereen haar tegoed altijd uitgeven, wordt het nooit helemaal evenredig verdeelt en verlies je bovendien rente aan het geld dat je parkeert op kaarten van de consument! Die berekening acht ik te moeilijk voor nu, maar ik daag jullie graag uit om dat uit te rekenen in de comments hieronder.

Flexkom licentie houders durven te zeggen dat dit de oplossing voor het MKB is. Nou, niet voor de retail, zoals je net met mij uitgerekend hebt. (Update 17-7: “Econometrist” geeft nog een goed argument waarom Flexkom niet kan werken.)

Mag dat allemaal zomaar?
In Nederland is deze piramide nog vrij nieuw. Er zijn nog weinig tot geen retailers die mee doen. In Turkije zijn ze al wat langer bezig. Naar zeggen van Flexkom zelf gaat dat enorm goed. Turkse media melden echter dat Flexkom licentiehouders en retailers zich massaal gedupeerd voelen. Het Turske OM heeft zelfs onderzoek(en) lopen naar Flexkom omdat ze verdacht worden van misleiding.

UPDATE 10-7

Inmiddels zijn er meer dan 100 reacties geplaatst. Sommige mensen die Flexkom spelen die deden hun best om netjes uit te leggen wat Flexkom nou precies is. Wat opvalt is dat deze mensen elkaar op de meeste punten volledig tegen spreken. De een vind het uitdrukkelijk geen MLM, de ander zegt dat er bewust voor MLM gekozen is. Zelfs over het product waar het bij Flexkom om zou draaien is grote verwarring. De een meent dat het klantenkaarten zijn, de ander heeft het over een marketing tool, weer een ander beweert zelfs dat er helemaal geen product is. Kortom, er is grote staat van verwarring onder Flexkom licentiehouders.

In geen van de reacties waarin men vind dat ik het niet bij het juiste eind heb dat Flexkom een piramidespel is, kon ook onderbouwd worden waarom dat niet zo is.

Ook kan ik vandaag melden dat de mensen achter Flexkom dezelfde mensen zijn als achter de Lyoness piramide.

UPDATE 15-7

Afgelopen weekend was de lancering van de Flexkom App, oftewel de FlexApp. Als die app gelanceerd zou zijn dan zouden wij wel zien hoe goed Flexkom zou zijn, werd meermaals medegedeeld in de reacties.

De lancering van de app ging, hoewel naar verluid bezocht door maar liefst 1400 man, zwijgzaam op twitter voorbij. Het is uniek te noemen anno 2013 om met een hele zaal à 1400 man gezamenlijk exact 1 hele tweet de lucht in te krijgen. Vooral als je bedenkt dat die zaal vol had moeten zitten met pioniers die nota bene de lancering van een nieuwe app gingen vieren. Daar hadden echt wel een paar honderd twitteraars tussen moeten zitten die live alle quotes vanaf het podium het internet op gooiden. We kunnen slechts gissen waarom het niet lukte (of niet mocht??) om te twitteren. De dag later, vandaag, verschenen wel op diverse Facebook pagina’s foto’s van het evenement. Het evenement heeft dus wel daadwerkelijk plaatsgevonden. Helaas is er op dit moment bizar weinig concrete info over de app te vinden op internet. Volgens enkele bronnen moet je inbellen op een Duits nummer om de app te kunnen gebruiken. Of dat klopt weet ik op dit moment nog niet zeker. Het lijkt mij namelijk erg sterk dat er voor zo’n ..onhandige.. optie gekozen is. De app is wel te downloaden in Google Play. Helaas moet je een speler zijn van Flexkom om hem te gebruiken, zo vertelt anvo ons. Dat maakt het een vrij dure app.

Ik had eerlijk gezegd tegen dit tijdstip, het is nu bijna dinsdag 16 juli, verwacht dat er minstens enkele Flexkom licentiehouders hier kwamen om mij te vertellen hoe ongelijk ik had nu de app te downloaden is op Google Play. Helaas is het oorverdovend stil aan het Flexkom front op dit moment.

Flexkom heeft vandaag ook haar eigen site geupdate. Ze hebben met twee sites, namelijk specials.de en tonytravel.de, affiliate overeenkomsten gesloten zodat er wat hotels en vakanties op de site staan. Boeken is op dit moment nog niet mogelijk. Op de pagina over FlexCall (waarmee je gratis zou kunnen bellen) staat een mooie disclaimer onderaan: Für den Verbindungsaufbau zu den FlexCall Servern können providerabhängige Kosten auftreten. Oftewel voor de verbinding naar de FlexCall server kan je provider kosten in rekening brengen. Maar verder bel je gratis.. (?)

Verder is de Flexkom site nog net zo duidelijk als de licentiehouder die mij in eerste instantie benaderde via Facebook. Het is allemaal geweldig en iedereen wordt er rijk van. Maar hoe dat allemaal werkt? Dat vertellen ze liever niet.

Ook na de ruim 200 reacties is er nog niemand (0) die kon onderbouwen dat ik het niet bij het juiste eind heb in deze blog. Ben benieuwd of daar nog verandering in komt.

UPDATE 25-7

Er is afgelopen week weer veel gebeurd. Wat hoogte- en dieptepunten:
Vrijdag 19 juli heb ik een webinar (live online presentatie) van Flexkom gevolgd. Verslag hier.
Jérôme de R. uit R. (RIP 2019) trok het nu al niet meer en wenste mij kanker toe, omdat hij binnenkort met Flexkom gaat beginnen.
Inmiddels staan er meer dan 500 reacties. Maar je raadt het al; geen van de Flexkom licentiehouders kon onderbouwen waarom Flexkom een goed bedrijf zou zijn..
Omdat de site wat traag en vooral erg langwerpig werd na zo veel reacties, zijn de reacties nu verspreid over meerdere pagina’s. De permalinks naar reacties die gemaakt zijn voordat deze update doorgevoerd werd, werken niet meer. Dus even de reacties doorzoeken als je zo’n dode link tegen komt.

Tot slot.

Ik vind dat een ieder zelf mag beslissen wat hij of zij met haar eigen geld doet. Wel vind ik het schrijnend dat veel mensen blind geloven op dat wat een bedrijf, waar deze mensen nota bene zelf veel geld aan betalen, tegen hen zegt. Ik hoop met deze blog de ogen van mensen wat te openen en ik hoop dat, mocht je overwegen om geld te betalen aan Flexkom, dat je dat ook goed overlegt met onafhankelijke mensen. Baseer je mening niet alleen op wat Flexkom je voorspiegelt. Zij verdienen aan jou en niet andersom, zorg dat je dat snapt. Een gewaarschuwd mens telt voor 2.

UPDATE 9-10
Inmiddels zijn er al meer dan 1200 reacties op de blog, waaronder geen een onderbouwde reactie dat Flexkom géén piramidespel is. Wel zijn er wat leuke documenten (document 1, document 2) naar boven gekomen waaruit blijkt dat een piramidespeler van Flexkom honderden tot duizenden euro’s krijgt als hij een nieuw leden aanbrengt. Flexkom noemt dit “Incentives”. Dat verklaart waarom velen zo heftig reageren; het is leuk geld binnen harken als je nieuwe slachtoffers lid maakt van het spelletje.

UPDATE 19-12
Eind oktober zou Flexkom live gaan. De langverwachte en immer uitgestelde Fase 3 zou dan beginnen. Verrassing!! Fase 3 is wederom uitgesteld en zal nu pas ergens in 2014 beginnen. Flexkom blijft ons verbazen. Of ook niet.

Ondertussen zijn de meeste Flexkommers er achter gekomen dat Flexkom inderdaad de boel aan het flessen is. Diverse ex-licentiehouders zijn acties gestart, onder andere de volgende:
AskerRenzeFredGerda (ook per mail)
Kees Holleman

Ondertussen raken de weinig overgebleven gelovigen in paniek. Alleen al een foto van alweer een nieuwe versie van een POS zorgt er voor dat de trieste gevallen spontaan denken dat er alsnog geleverd is door Flexkom.

Inmiddels lijkt het mij zo klaar als een klontje dat Flexkom over en uit is en dat alle licentiehouders hun geld kwijt zijn. Geloof je er nog steeds in? Niemand is perfect. Voor sommigen is het moeilijk te bevatten dat datgene waar ze maanden in geloofden en waarvan ze hoopten dat het hun rijk ging maken, niet blijkt te bestaan. Weet wel dat veel mensen het je kwalijk zullen gaan nemen dat je nog steeds door gaat met het werven van nieuwe slachtoffers, nu het overduidelijk is dat Flexkom gelijk staat aan oplichting.

Update 12-6 ’14;
Er wordt gestart met een Class Action Lawsuit. Als je je geld van Flexkom terug wilt kan je je hier inschrijven:
Rechtsraad.nl

Lees ook de drie vervolgblogs die ik geschreven heb;
Flexkom zo lek als een mandje. Alle persoonsgegevens van deelnemers lagen op straat.
Reactie van Flexkom. De reactie die er uiteindelijk nooit is gekomen. Loze beloftes alom.
Flexkom faalt in Turkije. Ik heb eens gekeken hoe het in Turkije vergaat met Flexkom.

3.240 gedachten over “Het piramidespel van Flexkom?”

 1. Ja, dat lijkt mij ook dat ze dat zullen proberen. Alleen, als ze geld gaan vragen voor die tablets, zullen winkeliers nog minder geneigd zijn om er op in te gaan. En de tijd dringt voor de agenten, want dat Flexkom oplichting en een kansloze affaire is, is een verpletterende waarheid die langs alle hoeken en gaten naar buiten dringt.

  Maar Flexkom heeft dit best slim gedaan. Laat de agenten voor de kosten opdraaien, zodat relatief veel winkeliers zullen denken “baat het niet dan schaadt het niet” en een tabletje zullen accepteren. Zo kan Flexkom de schijn van succes ophouden en nog meer goedgelovigen paaien om agent te worden. En dan duurt het best even voordat iedereen er achter is dat je geen cent met Flexkom kan verdienen.

  In Nederland is de strijd al gestreden, maar in België worden er nog serieuze recruterings feestjes gehouden. En in Oost-Europa en Italië bijvoorbeeld lopen ze nog helemaal gelukzalig met hun hoofd in een roze Flexkom wolk. Daar zijn ze ongeveer zo ver als wij hier 1 jaar geleden. Dat komt denk ik omdat ze geen Engels lezen.

   1. Zou kunnen, maar dat weet je natuurlijk niet precies, wat er in die landen allemaal aan antiflexkom activiteit is. Ik heb de indruk dat het tegenvalt. Ook in Frankrijk is er maar weinig antiflex geluid. En dat komt dan denk ik toch voor een groot deel omdat er in die landen weinig Engels gelezen wordt. Wouter heeft zich ook goed ingelezen op engelstaltige sites hoor. Als je geisoleerd alles moet ontdekken, elke keer het wiel opnieuw moet uitvinden omdat je niet weet wat er in andere landen gebeurt, dan kom je niet ver. Isolatie is Flexkom’s vriend. Niet voor niks dat ze hun schaapjes altijd zo geisoleerd mogelijk proberen te houden. Ze mogen dit blog bijvoorbeeld niet lezen, op straffe van (fl)excommunicatie.

    1. Geachte heer F.ten Haaf ,

     Op 26-04-2013 heb ik mij ingeschreven bij flexkom als goldpartner.
     Ook heb ik veel geld betaald hiervoor.
     Nu bijna een jaar heb ik nog steeds de 2 daagse opleiding niet ontvangen.
     Ik heb schoon genoeg van jullie oplichtingpraktijken en eis onmiddellijk mijn geld terug.
     Indien ik niet binnen10 dagen mijn betaalde geld terug hebt ontvangen zal ik de oplichtings flexkompraktijken in Nederland bij Tros Radar in de media laten brengen. Ook zal ik kontakt opnemen met de ombudsman.
     Ik wens gewoon onmiddellijk mijn betaalde geld terug….met minder neem ik geen genoegen.

     Beste Robert,
     Ik stuur je email door naar Paul van Montfoort. Hij houdt kantoor in Apeldoorn en hij zal u graag te woord staan en is Country Manager Nederland.
     De trainingen waar u het over heeft is afgelopen jaar al 1 keer uitgevoerd en in deze periode worden er al meerdere trainingen gegeven.
     Komende zondag is er een evenement in Ede waar u de POS4 werkend kunt zien. Vanaf maandag kan Flexkom actief de markt op gaan om kastjes bij ondernemers te plaatsen.
     Neem contact met Paul van Montfoort op is mijn advies.
     Zijn gegevens:
     Paul van Montfoort
     Country Manager Nederland
     Flexkom Nederland Business Center
     Gladsaxe 28
     7327 JZ Apeldoorn

     aan mij

     Goedemorgen Robert,
     ik kreeg jouw boze mail doorgestuurd van Fred.
     In het verleden zijn er inderdaad veel beloftes gedaan en niet allemaal waargemaakt.
     Ik heb sinds 2 weken alle zaken overgenomen en probeer dingen snel te regelen.
     We kunnen nu echt naar de winkels, alle brochures zijn vertaald en liggen klaar.
     Op 22 februari is er weer een certificeringstraining waar geen kosten aan verbonden zijn.
     Ik heb er echter voor gekozen om een 1 daagse training te organiseren vanwege het feit dat iedereen aangeeft niet op twee dagen te zitten wachten.
     De training is helemaal volgeboekt maar ik kan zeker nog een plaats voor jou inruimen.
     Je kunt nu dus echt in overleg met je Regiocoördinator winkels gaan aansluiten en geld verdienen.
     Ik persoonlijk ben niet verantwoordelijk voor het verleden maar kan niet meer doen dan nu snel de boel echt organiseren.
     Ik hoop dat je boosheid wat zakt en dat je met volle moed snel de draad oppakt en eindelijk kan doen wat je al heel lang wilt.

     Mocht je echter boos blijven en toch je geld terug willen dan moet je een schriftelijk verzoek indienen bij München, daarmee het je een licentieovereenkomst.

     Ik ben daarvoor niet verantwoordelijk en kan je daarmee dan ook niet helpen.
     Ik hoop dat je kunt leven met dit antwoord
     Met enthousiaste groet,
     Paul van Montfoort
     Country Manager Nederland
     Flexkom Nederland Business Center
     Gladsaxe 28
     7327 JZ Apeldoorn

     Heb een brief geschreven naar het hoofdkantoor en tot op heden geen antwoord mogen vernemen…Tja ik ben gewoon opgelicht door Flexkom en al mijn geld kwijt betaald voor de gold licence.

     E-mail: kantoornederland@gmail.com

     Mobiel kantoor: +316-30444800

     Mobiel privé: +316-53577153

 2. Ik zou bovendien iedereen die overweegt om zich aan te sluiten bij een juridische actie stellig adviseren dit NIET te doen als je nog kans wil maken om je geld terug te krijgen. Het hele idee van de gezamenlijke juridische actie is om één blok te vormen en je te laten vertegenwoordigen door één persoon. Echter, wat als deze persoon niet te vertrouwen is? Mensen die zich aansluiten bij Renze, Gerda of Fred verdienen naar mijn idee al helemaal een Darwin Award.

  Deze juridische acties zijn kenmerkend voor de afwikkeling van piramidespelen als Flexkom (of Flexcom zoals het tegenwoordig heet). In het beste geval wordt er een schikking getroffen en krijg je een klein bedrag (zeer klein!) terug als schadevergoeding. In het slechtste geval hoor je er helemaal niets meer van en is de vogel gevlogen. De zaak kan vervolgens in de doofpot, zodat de topondernemers Cehliz en Sakinmaz een nieuwe piramide kunnen opzetten. En daarmee begint het verhaal van voor af aan.

  1. Bedoel je nou dat Flexkom op de achtergrond de regie heeft over dit soort juridische initiatieven? Dat ze bijvoorbeeld Gerda, Renze en Fred betalen om zo een veilige aftocht te kunnen blazen? Dat zou wel heel slim en devious zijn (sorry Devious 😉 ) en ook verklaren waarom we niks meer van Rechtsraad horen. Zou Rechstraad.nl niet te vertrouwen zijn? Dat de ‘bende van drie’ (Renze, Fred, Gerda) niet te vertrouwen is lijkt me duidelijk.
   Die Darwin award, is die voor die het langst tegen zijn eigen survival vecht door in Flexkom te blijven geloven?

    1. Erg fijn voor hem. maar breek ons alsjeblieft de bek niet open over dit treurige schepsel. Renze Deelstra is volkomen afgebrand en totaal ongeloofwaardig. Samen met partners in crime Gerda Zeiss en Fred ten Haaf. Niemand van de exflexkommers zal behoefte hebben om met een van hen nog iets te ondernemen. Alsof je een hond vraagt om even op broodje worst te passen.

 3. Rechtsraad is een kulverhaal…de hele Flexkomclassactie is destijds in het leven geroepen door de onvrede over Flexkom met maar 1 doel, zoveel mogelijk mensen in het Beepkamp te trekken. Marcel Holt is een van de aanvoerders geweest. Ik heb me destijds ook aangemeld maar geloof niet dat daar ooit enige actie uitkomt, en zowel, inderdaad weinig tot geen kans van slagen heeft. Ik hoor en in elk geval niets meer van. Wel wordt ik nog steeds gemaild door de Beep mensen. Dus ik geloof niet echt in jouw theorie Jaap. Paul van Montfoort doet er alles aan om Flexkom Nederland te “redden” en die anderen die genoemd worden hebben alle banden met Flexkom allang en breed verbroken. Er wordt niemand betaald door Flexkom, zelfs Paul moet alles uit eigen zak betalen volgens zeggen.

 4. Rechtsraad is een verdacht bedrijf. Als het al een bedrijf is. Ik heb het eens nagetrokken maar het lijkt niet meer dan een facade. Net zoals Flexkom dus, alleen maar buitenkant en geen echte inhoud.
  Dat er iets mis is met rechtsraad blijkt uit:
  – verschillende taalfouten op de website
  – site staat op naam van ene Victor van Hoyningen. Daar is niets over te vinden
  – Rechtsraad zelf is volkomen onbekend. Buiten de Flexkom zaak is er helemaal niks over te vinden. -Rechtsraad lijkt speciaal gecreerd te zijn om Flexkom klachten af te vangen (en te laten verdwijnen?)
  – Geen kantoor, tel nrs en fax nr onbekend.. Het amsterdamse nr kom je in een loop terecht via de automatische beantwoorder.
  Op het Enschedé nr neemt ene Bram Hulsebos op. Over hem cirkuleren allerlei oplichtingsverhlaen op het net.
  – Op de Rechtsraad site wordt geen nekele naam genoemd. Beetje apart voor ee nserieus bedrijf.

  Dus, al met al, ik vertrouw die rechtsraad.nl voor geen meter meer. Dit lijkt me een Flexkom actie om juridische actie te frustreren of een initiatief van mister Hulsebos om de Flexkom slachtoffers nog eens een keertje te tillen.

  1. Jantje, grappig dat we allebij tegelijktijdig met hetzelfde bezig waren. Alleen is het toch wel iets meer dan alleen een kulverhaal. Het is gewoon een oplichtingspoging van die Bram Hulsebos. Ik heb hem gesproken. Het klinkt zeer overtuigend allemaal, maar na een internet speurtochtje valt hij genadeloos door de mand. Die wil de Flexkom slachtoffers laten betalen voor een zgn rechtszaak en er dan zelf met de poet vandoor. En in hoeverre is Marcel hierbij betrokken dan?

 5. Marcel heeft een oplichtersverleden. Vele mensen en bedrijven zijn gedupeerd geweest in de bouwsector en met het bouwen van hun huis wat nooit is afgekomen. Van kavel tot kasteel tot eurowonen…jaja.
  Het zou me niets verbazen als Marcel allemaal oplichtersvriendjes heeft die wel ff wat regelen. Een gladdere prater als hem ben ik nog niet tegengekomen.
  Pas op voor deze man kan ik niet te vaak benadrukken.

 6. Jaap,
  Marcel heeft destijds deze actie in het leven geroepen samen met enkele ex-FKers. Ze hebben iedereen aangeschreven uit Flexkom en zo velen meegekregen in hun nieuwe Beep. Zou zomaar kunnen dat Marcel een dealtje heeft willen maken met die Bram, in elk geval is hij geslepen genoeg om munt uit te slaan uit de puinhopen van Flexkom. Er heeft hier al eerder iets op het blog gestaan over hem maar dat is later weer verdwenen. Ging ook over bouwfraude zoals TK hier schrijft.

 7. (een update)
  zeg beste mensen – zoek zelf eens op google

  Faillissement ( )
  vele gedupeerde gezinnen )

  zo was zijn start in Flexkom!

  hij woont samen met a d en runt beep daar
  zeggen dat ze 20k members hebben in beep – er zijn mensen
  die zoeken Marcel ivm zijn verleden ( haard en huis verloren)

  ze kunnen hem vinden op het Beep kantoor:
  Planetenbaan 100, 3606 AK Maarssen
  (navigatie Kometenweg 2, Maarssenbroek)

  MODBREAK: Persoonlijke info weggehaald. Dit blog is niet de plek om zulke informatie te dumpen.

 8. Rechtsraad is niet mijn initiatief ik heb mij net als anderen daar aangemeld maar hoor of zie ik niets van.

  Of ik mensen zou hebben opgelicht, helaas is dit onjuiste info ik kan dat ook eenvoudig bewijzen dat het juist andersom is echter hoef ik mij voor iemand hier niet te verantwoorden of te verdedigen.

  Mensen die mij kennen weten van de hoed en de rand.

  Wil iemand mij spreken, bel 0631959474 ik heb geen geheimen.

  Tot horens.
  Marcel

 9. Marcel, het boeit mij verder niet wat jouw bouwverleden is, maar waar ik dan wel benieuwd naar ben tav Flexkom van wie het initiatief van Rechtsraad wel afkomt want via via heb ik wel begrepen dat jij een van de kartrekkers bent geweest die mensen daar heeft heengestuurd. Daarom heeft het de schijn dat dit door jou is ingezet. Er zijn meer mensen die zich afvragen waarom ze niets van rechtsraad horen. Weet jij bij wie ik me kan vervoegen voor meer informatie dan?
  Al met al heb ik geen hoop meer mijn licentiegeld nog terug te zien.

  1. Tja, weer een nieuwe vorm om licenties te slijten. Verrassend zeg, NOT! Dit is niet eens belachelijk meer , dit is gewoon genant. Oplichters die dwangmatig ‘hun ding doen’, totdat ze erbij neer vallen. Dat ze de moeite blijven doen om weer van die nieuwe verpakkingen te blijven ontwerpen. Al hebben ze er deze keer ook niet echt veel werk van gemaakt. Die posjes zwevend boven de zee kan iedere idioot in 5 minuten elkaar flansen. Way to go Flexkom!

 10. Dag Jantje, iemand anders heeft gesprekken gevoerd met Rechtsraad en deze persoon heeft ook de mail rond gestuurd.. De link is hier door meerdere gepost. Je kan gewoon via de site van rechtsraad contact opnemen.. ik ken ze niet en weet alleen dat ze in september een meeting zouden houden..echter niets gehoord of vernomen. Ik heb ook nooit de POS4s ontvangen bij de VIP..krijg geen reactie en geen geld terug..velen die ik ken wachten op commissie en dubbele credit kaart afschrijvingen die niet terug worden gestort.. verrassend nee.. dus geld terug..nee geloof ik niet..ik ga er ook geen tijd of aandacht meer aan besteden.. jammer van de tijd en het geld.. Succes Jantje.. wie je ook bent.. en ga gewoon langs kantoor in Apeldoorn en vraag Paul om je geld. Die kan misschien iets voor je betekenen..

 11. Bij Paul langs gaan heeft geen zin, hij heeft het zelf al lastig genoeg met het goed praten van alle missers die er de afgelopen tijd hebben plaatsgevonden. Ik vind het bewonderingswaardig dat hij, ondanks alle kritiek nog in FK blijft geloven en met nieuwe plannen en licenties op de proppen komt. Ben toch wel heel benieuwd hoe lang hij dit vol blijft houden. Ik wil niets goed praten maar ik heb Paul leren kennen als een enthousiaste en bevlogen man met een enorme positieve instelling. Helaas is daar door FK Munchen op grove wijze misbruik van gemaakt. Hij hoeft wat mij betreft niet de zwarte Piet te krijgen maar Asker en die Gengiz horen achter de tralies. En alles wat ze bezitten moet worden afgepakt zodat ze geen nagel meer hebben om aan hun kont te krabben. Zij zijn medogenloos en beseffen niet dat mensen die ten goeder trouw hun baan t.g.v. FK hebben opgezegd (vanwege hun beloftes) nu zo zwaar aan de grond zitten dat die gedwongen hun huis moeten verkopen of nog erger. Waarschijnlijk zit Asker in Turkeye en laat zijn gezicht voorlopig niet meer in NL zien want geloof mij dat er mensen zijn die hem heel graag in de hoogste boom willen zien bungelen.. Maar ik ben er heilig van overtuigd dat dit soort types hun verdiende straf hoe dan ook gaan krijgen, want Karma is a Bitch.

 12. Ik heb via een kennis van mij dit onderstaande bericht in mijn mail box gekregen het is een erg lange tekst ik ben in ieder geval blij dat ik niet mee heb gedaan met die troep.

  Afscheid van Flexkom‏

  Beste FK collega’s, oud collega’s en vrienden,

  na lang wikken en wegen hebben wij ( Richard, Milan en Rik ) toch besloten om naar buiten te treden om ons afscheid van Flexkom, of moeten wij zeggen Flexcom, toe te lichten.

  Neem de moeite om deze brief goed te lezen en zorg ervoor dat je ook niet in de financiële problemen komt, zoals vele van ons die FK te lang fulltime hebben gedaan.

  Wij schrijven deze brief niet om jullie droom weg te kapen maar wel om te laten weten hoe FK onze droom uiteen heeft laten spatten met in onze ogen, hun leugens, bedrog en pure misleiding.

  Hieronder geven wij een samenvatting van de laatste 2 jaar FK zoals wij deze beleefd hebben.

  LICENTIES:

  Net als iedereen zijn wij op een bepaald moment gestart met FK met de daarbij behorende voorwaarden, rechten en plichten.

  Een werkend POS met een kaartsysteem voordat de app en POS 3, 4 en 5 er bij kwamen.

  Deze voorwaarden ( denk hierbij bijv. aan het verkrijgen van de RC status bij het bereiken van een bepaalde positie zoals SM ) worden continue veranderd ten gunste van FK en ten nadelen van de licentiehouder.

  We hebben junior-, business- en global pakketten gehad waarna de VIP, KTM en K-pakketten werden gelanceerd en met als klap op de vuurpijl straks het nieuwe BOTM, Blue Ocean Team Member

  Hierbij een toelichting:

  VIP Pakket:

  Bij de introductie van het VIP pakket werden er niet alleen een ‘GRATIS’ POS apparaat beloofd maar ook extra verdiensten, commissies en heel belangrijk, ‘KOSTENLOOS’ en LEVENSLANG trainingen voor u zelf maar ook voor uw partner.

  Dit pakket was zo mooi dat wij zelfs dringend werden geadviseerd door de huidige CM om deze 800 euro te investeren zodat wij straks nog meer commissie konden verdienen en van alle trainingen gebruik mochten maken.

  De bijbehorende bonussen van 50 euro met een max. van 500 voor het inschrijven van een VIP zijn lang niet allemaal uitbetaald. Per gedeelde app zou er 50 euro worden uitbetaald.

  KTM PAKKET:

  Het KTM pakket kwam net zo snel als dat het weer verdween.

  Ooit was het de bedoeling om de POS te verkopen aan de winkelier maar met de KTM pakketten konden wij de winkelier ‘GRATIS’ een POS aanbieden waardoor er snel een groot aantal winkels zouden worden aangesloten.

  Vele honderden POS apparaten zijn verkocht en uiteindelijk, na hard werken van het Nederlandse management, ook grotendeels uitgeleverd. Echter kennen wij gevallen van mensen die tot op de dag van vandaag nog steeds geen POS hebben ontvangen maar wel hebben betaald. Voorbeelden en bewijs hiervan zijn op kantoor Apeldoorn aanwezig.

  Uiteraard krijgen deze mensen en hun sponsors hiervan de schuld en ligt het niet aan FK, volgens onze CM. In een aantal gevallen zal dit zeker waar zijn maar het amateuristische administratieve werk van FK heeft hier zeker niet aan meegeholpen.

  INVESTEERDER:

  Tijdens de verkoop van de KTM pakketten kwam er een investeerder op de proppen die 5000 POS zou aanschaffen voor de Benelux.

  Contracten waren in München getekend en onze CM had vele duizenden euro’s in deze man geïnvesteerd. Echter is deze man niet goed en professioneel gescreend door FK en CM omdat achteraf bleek dat deze investeerder een fantast was.

  Marketing zou geregeld worden door deze man en Project Den Haag was geboren.

  Het Project Den Haag kreeg vorm in Rimini waar wij met een aantal enthousiaste en hele fijne collega’s een plan bedachten welke daarna is voorgelegd en goedgekeurd door het management.

  Er gloorde weer hoop en de voorwaarden m.b.t. de commissies die hieraan gekoppeld waren namen wij voor lief.

  Richard heeft zelf het hele Project Den Haag gepromoot, samen met het team Rimini, door heel Nederland en vele mensen weer enthousiast gemaakt getuige de ruim 220 aanmeldingen voor het project.

  De teleurstelling was dan ook wederom heel groot voor iedereen toen bleek dat dit hele project de prullenbak in kon.

  MUNCHEN:

  Na dit debacle, we zijn er met open ogen ingetrapt allemaal, volgde er een trip naar

  München die wij jullie niet willen onthouden zodat ook jullie begrijpen dat de integriteit van FK ver, heel ver te zoeken is en dat onze directeuren Asker en Cengiz NIET te vertrouwen zijn en dan drukken wij ons nog heel voorzichtig uit.

  De doelstelling van deze trip was om de Benelux veilig te stellen voor onze CM, invloed te gaan krijgen betreffende de vertalingen, technische ondersteuning te krijgen en om het nieuwe BCM verhaal te horen evenals de klachten over de werking van onze producten en diensten die tot op dat moment niet naar behoren functioneerde.

  Tevens was het de bedoeling om 500 POS incl. marketing los te krijgen zodat Project Den Haag toch nog doorgang kon vinden en wij konden bewijzen dat onze strategie de juiste was.

  Echter kon ons hele plan gelijk van tafel omdat de CM van België, E. Fally, aanwezig was. Onze CM gaf toen in niet mis te verstane woorden aan, dat wij met ‘DEZE CRIMINEEL’ niet aan tafel gaan.

  FK had al heel lang het contract voor de Benelux klaar liggen en had alleen nog geen afscheid genomen van E. Fally ondanks herhaaldelijk aandringen van onze CM.

  En dan komt de klasse van onze CEO Cengiz naar boven.

  I.p.v. op te stappen, zoals wij hadden afgesproken, zaten wij daar 2 dagen 18 uur lang te luisteren naar een BCM verhaal welke wij nooit zouden gaan uitvoeren en natuurlijk zat E. Fally gewoon in de zaal en werd de hemel in geprezen.

  Deze mensen kunnen iedereen zo goed manipuleren dat je er bijna met een goed gevoel weggaat terwijl je niet veel van je doelstellingen hebt bereikt. Op het moment dat Richard tijdens de training van Savas een opmerking maakte over onze app en het product werd er woedend gereageerd en werd de training stil gelegd en ons verteld dat wij GEEN BCM zouden worden als wij hier over bleven klagen……

  Nee, we moesten BOUWEN, BOUWEN en BOUWEN om zoveel mogelijk licenties te verkopen…. ( wij noemen dat geld binnen harken voor de company )

  Uiteindelijk dachten wij weg te gaan met de volgende resultaten:

  1. Onze CM zou de CM Benelux worden en E. Fally ( lees: ‘CRIMINEEL’ ) zou keihard aan de kant worden geschoven.

  Huidige situatie is dat E. Fally gewoon de BeLux doet samen met onze CEO Cengiz en niet de CM Nederland.

  2. De vertalingen zouden door onze mensen worden gedaan en dat is gedeeltelijk gelukt ware het niet dat er vele vertalingen niet konden worden gedaan vanwege administratieve wanorde van FK kant.

  3. 500 POS heeft onze CM geregeld, waarvoor groot respect, inclusief de belofte voor budget voor de Haagse tram, welke wij al hadden beloofd aan onze winkels.

  Zoals jullie weten zijn die 500 POS wel gekomen alleen alle beloofde marketing gaan wij niet krijgen.

  K-Pakket:

  Zoals iedereen die nu nog actief is weet zijn we nu weer bezig met de volgende licenties. K-pakketten met de daarbij behorende nieuwe strategie, de zoveelste verandering binnen het FK concept.

  Je ziet door de bomen het bos niet meer en snapt niet wie welke commissies krijgt en wat nu de doelstelling is van FK.

  Er is een POWER TEAM in het leven geroepen om met een stuk of 40 mensen FK

  Nederland opnieuw op te zetten met de daarbij behorende enorme verdiensten tot wel 11.000 euro per maand. Helaas is, zie de e-mails van de CM, er maar voor een beperkte groep mensen plaats in dat POWER TEAM en ben je niet meer welkom op dit moment omdat het vol is.

  Als men succesvol wil blijven binnen FK zal men mee moeten draaien met het nieuwe concept. Je moet weer investeren en een kaart kopen á 39 euro, nieuwe mensen een kleine 50 euro, om de trainingen de komende 48 maanden gratis te kunnen volgen.

  Dit zijn uiteraard weer hele andere trainingen die je als VIP-er zou krijgen en wat je beloofd is. Immers hebben de VIP mensen al hun trainingen al betaald d.m.v. het upgraden van hun licentie met 800 euro……TOCH?

  Het is weer veranderen van voorwaarden en het breken van beloftes en afspraken.

  O ja, voor andere meetings en trainingen moet je wel gewoon je entree geld betalen om op de hoogte gehouden te worden van de laatste ontwikkelingen binnen Flexkom via bijvoorbeeld een “Mastermind”

  Ongetwijfeld gebeurt dit in de ogen van Flexkom met legitieme redenen, maar niet meer voor ons.

  Mensen die een bepaalde “status” hebben gekregen behorende bij een betaalde licentie zijn deze kwijt en de voordelen hierbij horend worden gewoon aan de kant geschoven. Je hebt er maar mee te dealen.

  We hadden meer als 1500 licentie houders in Nederland en er zijn wereldwijd honderdduizenden POS verkocht.

  Waar zijn die apparaten nu en vooral waar zijn die mensen gebleven die ooit gedacht hadden iets te kunnen bereiken voor zichzelf en het noodlijdende MKB.

  Dat zijn niet de ‘juiste’ mensen, de zwakke broeders van onze samenleving volgens FK.

  Schandalig hoe deze mensen behandeld zijn door FK.

  Blue Ocean Team Member ( BOTM ):

  En jawel, zoals jullie gister hebben kunnen lezen in de nieuwsbrief gaan ook de K-Pakketten op de schop en komt Flexkom met iets nieuws…. De BOTM.

  Een nieuw, tot in details uitgedacht en uitgewerkt, concept wat de wereld van MLM gaat veroveren. Met deze pakketten gaan wij honderden nieuwe mensen inschrijven…dit is het.

  Natuurlijk kunnen de bestaande leden ( lees: melkkoeien ) UPGRADEN voor ‘slechts’ 199 euro en krijgen zij daar WEER heel veel extra persoonlijke QR codes bij en de mooie verdien percentages van 20% en 10% of 20% en 20%.

  BIJ WELKE PAKKETTEN HEBBEN WIJ DAT MEER GEHOORD!

  Ondertussen zijn veel mensen van een Global licentie naar een VIP licentie gegaan om zo dan weer tot de K20 te kunnen behoren met als klap op de vuurpijl nu te kunnen upgraden naar een BOTM 1 of 2?

  Tussendoor hebben zij nog een mooie trainingskaart gekocht die dan natuurlijk niet geldig is voor een Mastermind.

  POSITIE ALS RC ( REGIO COORDINATOR )

  De wel bekende druppel die de emmer deed overlopen voor ons was dat de positie als RC ( levenslang 5% commissie van alle winkels uit jouw postcodegebied ) komt te vervallen.

  Hoogst waarschijnlijk heeft FK dit met voor bedachte rade gedaan want NOOIT maar dan ook NOOIT hebben zij ook maar iets klaar gehad voor de RC’s.

  Geen postcode indeling in München ( wij hadden in Nederland alles op orde ), het systeem kon de postcodes niet indelen en de contracten werden vaak gewijzigd om het de RC zo moeilijk mogelijk te maken.

  Het lijkt er op dat FK nooit van plan is geweest om de positie van RC ten uitvoer te brengen maar puur en alleen maar gebruikt is om een boost te krijgen in de productie en verkoop van licenties, waarmee FK haar zakken weer vulde.

  Aan ons allemaal is een vette worst voor gehouden, niet 1 maal maar tientallen malen. Wij zien Asker nog staan op het podium op diverse locaties. Wordt SM in 30 dagen en verwerf zo de status van RC. Bestaande mensen konden met 1 nieuwe licentie en positie SM ook RC worden en zo geschiedde. Wij werden dan ook gehuldigd, door onze CEO Asker, als Regio Coördinator in het van der Valk hotel in Nuland.

  Volgens Asker, hij heeft dit vele malen op het podium verteld, konden wij nu een Playstation en 7 pyjama’s kopen of lekker op een luie strandstoel gaan liggen want de vele duizenden euro’s zouden gaan binnen stromen en daar hoefde wij dan niets meer voor te doen.

  Daar het er op lijkt dat FK de RC positie en het behalen hiervan alleen maar heeft gebruikt om zo snel mogelijk en zo veel mogelijk licenties te kunnen verkopen is het dan natuurlijk ook heel logisch dat FK deze positie wil afschaffen.

  De RC positie levert geen geld meer op en als ze zouden uitbetalen kost het geld. Dat laatste staat niet in het woordenboek van FK.

  Vandaar de introductie van het BCM concept.

  Om ‘NETJES’ afscheid te nemen van de huidige RC’s heeft FK een zeer amateuristische mail verzonden ( deze mail kan op verzoek worden doorgestuurd ) met alle email adressen openbaar waarin een nieuw eisen pakket staat vermeld die men moet halen anders wordt de status van RC opgeheven.

  De eisen zijn als volgt:

  Sluit per 100.000 inwoners 100 winkels aan binnen 6 maanden. Wij hebben allemaal een gebied van 200.000 + en dus minimaal 200 winkels per RC binnen 6 maanden nodig.

  Daar de 6 maanden voor iedereen al voorbij zijn krijgen wij van het zeer LOYALE FK een kans om tot het einde van 2014 de bovenstaande doelstelling te realiseren.

  Wij hoeven hier voor ´slechts´ 25 nieuwe BOTM in te schrijven voor 17 oktober 2014 en onze tijd wordt dan verlengd tot eind 2014.

  Een hele mooie geste van FK en ook zo integer van ons management.

  FLEXKOM vergeet 1 cruciaal onderdeel in het bovenstaande, men moet ons wel

  FACILITEREN MET EEN WERKEND PRODUCT en niet met een goedkoop Chinees of Koreaans POS af te schepen, om maar te zwijgen over het niet kunnen betalen met de Flexapp, waarover hier later meer uitleg.

  Kortom, hoe goed je ook zou zijn als RC vanwege het bovenstaande is het bijna onmogelijk om überhaupt aan de eisen te voldoen die FK opstelt en zodoende heeft FK wat het hebben wilde, productie gehad, geld binnen geharkt en niets uitbetaald.

  Kan je het als RC, door diverse legitieme redenen, niet volhouden wordt er door FK gewoon keihard en meedogenloos afscheid van je genomen en ben je niet de juiste persoon volgens FK.

  Na 1,5 jaar van keihard werken, vele opofferingen op privé gebied en financiële malaise verder om maar te zwijgen van de illusie en droom die uiteen is gespat heeft FK gewoon maling aan je en zijn ze zo hard als een doorgewinterde crimineel die niets ontziend verder gaat met het binnen halen van licentie gelden op diverse manieren.

  Nooit is er ook maar 1 uitbetaling gedaan wereldwijd die betrekking heeft op de 5% commissie voor de RC.

  SYSTEEM:

  Zoals gezegd werken we nog steeds met een niet werkend systeem ondanks alle beloftes en mooie praatjes. Vele miljoenen euro’s ( volgens FK ) en de expertise van ingehuurde en onder contract zijnde “professionals” verder heeft men het na al die tijd nog steeds niet voor elkaar.

  De FLEXAPP en het POS ( alweer POS5) doen niet wat ze zouden moeten doen.

  Op het moment dat wij naar de winkeliers toe gingen kwam er een update waarbij de betaallink in eens verdwenen was.

  FK heeft een kapitale blunder gemaakt en zijn op hun vingers getikt door bepalende instanties en mogen op de manier waarop ze het cash back systeem ten uitvoer wilde brengen niet doorvoeren.

  Men moet hiervoor een banklicentie hebben volgens FK en zij beweren dan ook dat deze er komt en dat er al vele miljoenen zijn geïnvesteerd in de FK bank.

  Kortom dit is niet 1,2,3 geregeld en men heeft gewoon erg amateuristisch zitten slapen en hun zaken niet op orde gehad. Na diverse beloftes wanneer het wel op orde gaat komen, worden de genoemde datums steeds verder weg vooruit geschoven.

  September, oktober, november 2014 en nu ook al geluiden richting de ondernemers dat het pas januari of februari 2015 zou kunnen gaan worden. Zo zijn we weer een jaar verder!

  Als tussen oplossing kwam FK vervolgens met een “uitbetaal-link” voor de klant welke in half Duits half Engels was geschreven en NIET werkte.

  Na het invullen van de gegevens verscheen er in het beeldscherm dat er zo snel mogelijk contact met je wordt opgenomen door Flexkom. Dit gebeurde vervolgens niet, zowel niet via email als niet via SMS.

  Was het GEDACHTENGOED VAN FLEXKOM EN HAAR MENSEN niet dat de klant het gespaarde geld altijd weer uitgaf bij de aangesloten winkels.

  Dit was en is voor vele mensen de reden geweest om te starten met FK. Want hiermee zou je het MKB een echte boost geven, wat zij ook nodig heeft op dit moment.

  Maar in plaats daarvan kan de klant ( als zij geluk heeft ) het geld via een link laten overmaken of via een debit card zodat het geld uit de muur kan worden getrokken en het dus meestal niet bij het MKB terecht zal komen.

  FK wijkt dus 180 graden af van haar zogenaamde idealistische concept waarbij het MKB en haar klanten op nummer 1 staat.

  Kwaliteit POS:

  Er is een hoge uitval van POS-systemen (vanuit het project wat wij gedraaid hebben in Den Haag e.o. is ons bekend dat gemiddeld 4 van de 10 geplaatste en geleverde POS het of al gelijk niet deden bij ontvangst of binnen een periode van nog geen 1 á 2 maanden kapot waren. Dit kan absoluut niet. Er was 100% garantie gegeven op een volledig werkend systeem, eerder zouden wij niet de markt opgaan.

  Website:

  Als ‘First Mover in M-commerce’ is het toch van de gekke dat je na een aantal jaar nog steeds geen goede website hebt. Denk hierbij o.a. aan de vertalingen, die volgens ons management heel veel geld kosten en daarom nog steeds niet op orde is.

  Dat geld gebruikt men liever voor de Maserati’s en Porsche ’s en bonussen voor de top van ons bedrijf, getuige de bonus van meer dan ¾ miljoen voor Asker en de gouden Mercedes van Cengiz van ruim 250.000 euro.

  Nee, dan laten we liever de licentiehouders en onze winkeliers tegen een half Duitse en half Engelse website aankijken. Laat staan het feit dat wij nog niet eens een mobiele website hebben

  SEPA:

  Met de SEPA formulieren schijnt van alles mis te zijn. Er wordt namelijk geen geld geïncasseerd bij de ondernemer en dus ook niet uitbetaald aan de licentiehouders.

  Het antwoord van Flexkom en Flexkom Nederland, dat zij na onderzoek hebben ondervonden dat meer als 80% de SEPA formulieren niet goed ingevuld heeft?

  Een bizarre constatering, zeker ook omdat er ondernemers zijn die alles online hebben gedaan en goedgekeurd. De fout ligt dus weer eens bij een ander en niet bij FK.

  Foutmarges worden overal gemaakt, maar 80% kom op?

  Flexapp:

  De bedoeling was ooit dat de winkelier zijn apps ging uitdelen maar aangezien zij dan een professionele ICT cursus moeten gaan volgen hebben wij gezegd dat wij de winkelier gaan helpen met het delen van de app via klantenteams.

  Echter is het product nog steeds maar voor 50% gereed en is het onvoorstelbaar moeilijk om deze te delen. Dan hebben we het ook nog niet eens over de verschillende talen die gebruikt worden in de Flexapp.

  Op bepaalde platformen zoals Black Berry of Windows-phone heb je per definitie pech. Daar draait de app niet op en gaat deze ook nooit op komen te draaien.

  Flexcard:

  Omdat de Flexapp niet of nauwelijks gedeeld wordt gaat men toch weer terug naar de Flexcard. Deze kunnen wij nu uitdelen met een mooie bijbehorende folder ( wie gaat deze betalen ) waarbij de klanten zich niet hoeven te registreren.

  De registratie volgt pas als de klant geld wil opnemen.

  ‘Fantastisch’ voor de winkelier die tot die tijd zijn klant niet kan bereiken met het video mailing systeem of met andere aanbiedingen.

  In alle presentaties van FK wordt er lokale reclame en marketing beloofd met billboards advertenties en zelfs lokale televisie. Waarschijnlijk zal FK pas op televisie komen bij programma’s zoals Opgelicht of bij Opsporing Verzocht want tot nu to maken ze deze beloftes ook niet waar.

  Wij geven hierbij aan wat voor gevoel FK bij ons oproept na 1,5 jaar van leugens en valse beloftes. Wij hebben honderden getuigen, misschien uzelf wel.

  Backoffice winkelier:

  De backoffice van de ondernemer ziet er niet goed uit en is slecht werkbaar. Vertaling is prut en nog steeds niet in goed Nederlands. Er zou een geweldig videomail systeem zijn waarbij je met 1 druk op de knop vele mensen zou kunnen bereiken. Je eigen klanten maar ook alle andere klanten?

  Dan moet het wel werken en dat doet het dus niet? Blijkbaar geen prioriteit, beloftes maken en er niet goed over nagedacht hebben, maar wel al op de markt brengen.

  Web winkel:

  Bestellingen vanuit de webwinkel lopen dramatisch. Men betaald en vervolgens moet je meer als 4 weken wachten op je spullen waar maximaal 1 week is beloofd.

  De goederen zijn veels te duur naar onze mening, maar dit komt omdat de CM en de BCM daar nog provisie voor krijgen. Na alle fouten die gemaakt zijn zou je toch iets meer coulance verwachten van FK en de prijzen lager houden.

  Trainers Academie:

  De trainers academie is om onduidelijke redenen afgeschaft. Wederom verandering van voorwaarden. Mensen hebben hier tijd, energie en geld in zitten. Hebben stad en land af gereisd tegen nul euro vergoeding om de mensen in het land te trainen.

  Het onvermijdbare afscheid van Paul P. is ons dan ook zwaar gevallen en is voor ons nog steeds onbegrijpelijk dat FK zo omgaat met zo’n trainer.

  E-Kiss:

  Het E-kiss verhaal, om de klanten te gaan maken is als eerste gaan draaien in Amerika. Inmiddels is al bekend dat dit een grote flop is geworden en dat dit geen doorgang zal vinden. ( bij interesse kunnen wij u deze informatie toe mailen )

  Mobiele telefoon FK:

  En natuurlijk komt Flexkom straks met hun eigen mobiele telefoon op de markt. Waarom niet eerst alles in orde maken en de zaken goed regelen voordat er weer een nieuw product wordt geïntroduceerd.

  Nee, ze gaan weer een product op de markt brengen waar ze geld mee kunnen verdienen. Deze zullen we allemaal waarschijnlijk zelf weer moeten gaan kopen en er zal ongetwijfeld een verdienmodel aan zitten op het moment dat we de telefoons door verkopen. Gezien de ervaringen uit het verleden, belooft het niet veel goeds. Hoe willen ze gaan concurreren met deze miljarden industrie.

  Afsluiting:

  De geluiden van ontevreden mensen stapelen zich op. Juridische stappen worden genomen en voorbereid. Niet alleen vanuit Nederland, maar in vele landen waar Flexkom actief was of is geweest. Niet alleen civiel maar ook strafrechtelijk.

  De grootste ommekeer is geweest na de CM meeting van Salzburg waarbij we Paul P. kwijt raakte en onze huidige CM het roer volledig omgooide.

  Hij ging bouwen aan teams en voor het eerst in 1,5 jaar tijd ‘zelfs’ zijn eigen netwerk benaderen. Iets wat hij tot dan toe, volgens eigen zeggen, nog niet had gedaan omdat het vertrouwen heel broos was.

  Tevens heeft hij vele malen tegen diverse mensen en tegen ons gezegd dat als ‘dit of dat’ niet zou doorgaan hij zou stoppen om er dan vervolgens voor te gaan zorgen dat FK ook wereldwijd niet zal gaan slagen. Minimaal op 4 verschillende momenten heeft hij dit aangegeven er zo voor te staan. Het feit dat stoppen en doorgaan zo dicht bij elkaar liggen zaait al een hoop onrust.

  Alles wat de CM vóór Salzburg heeft betekend voor ons daar verdiend hij oprecht ons grootste respect voor. Daarna heeft hij ons publiekelijk af geserveerd door zelfs in Nieuwegein te melden dat Project Den Haag een debacle is geworden en dat Zoetermeer ook is afgelopen.

  Dat zal vast aan ons gelegen hebben en niet aan de ‘fantastische faciliteiten’ die FK ons heeft geboden in die periode.

  Contracten worden verscheurd en er wordt gewoon keihard gezegd: ”klaag ons maar aan”

  Wij kunnen nog zeker een heel boek schrijven met ongelofelijk veranderingen etc. Want we hebben het nog niet eens gehad over de persoonlijke QR codes die iedereen heeft. Na alle upgrades gemiddeld zo een 2000 en bij elkaar opgeteld genoeg om heel Nederland 4 x te vullen met klanten.

  Maar als we nu doorgaan dan wordt dit verhaal zo dik als de Dikke van Dale en dat is niet de bedoeling.

  Wij willen iedereen bedanken met wie wij heel fijn hebben samen gewerkt en hopen ook dat de ogen van vele mensen open gaan en dat zij zich niet laten leiden door manipulerende FK eigenaren en hun CM.

  Wees kritisch en volg je verstand, kijk even naar links en rechts en verlaat die tunnel.

  Niemand, maar dan ook niemand verdient er op dit moment geld en dat zal voorlopig ook zo blijven.

  Een kleine twee jaar FK waarin wij ontzettend veel geleerd hebben en wijze levenslessen hebben meegemaakt.

  Dankbaar zijn wij voor het leren kennen van nieuwe vrienden en enthousiaste mensen met heel veel verschillende kwaliteiten, dat was onbetaalbaar zodat wij de reis uiteindelijk als positief ervaren.

  Helaas voor ons komt hier een einde aan en dat doet ons pijn, heel erg veel pijn. In onze ogen is dit de juiste en enige beslissing die we moeten nemen.

  Wij hopen jullie snel in een andere setting te zien en wensen jullie al het goeds toe voor de toekomst in vooral een goede gezondheid.

  1. Ze hadden die mail ook korter kunnen doen door gewoon te zeggen “Wouter Hol had gelijk”.

   Maar mooi dat alles nog een keer bevestigd wordt door mensen die er zelf in geloofden.

   1. Ja dat klopt een heel lang verhaal maar inderdaad ze hadden gewoon kunnen zeggen wouter had gelijk maar daar schamen ze zich voor .En na dit gaan vervolgens toch weer in een andere piramide van MLM systeem er zijn al te veel van dit oplichterij over het hele net te vinden in een zeer korte tijd en nog in kant en klare jip en janneke taal so be aware and watch out .

   2. De laatste dikke duim is voor jou Wouter !! Wat een SOAP! Al die slimmeriken in hun hemd gezet door GOEROES met gouden mercedessen. Als het niet zo intriest was ,zouden wij eens goed kunnen lachen .

  2. En wat hebben we nou geleerd van FK buiten een toffe vriendschap met mensen van verschillende pluimage …Hoe je snoepreisjes kan organiseren, je eigen partner beduvelen, een proces voorbereiden, en met zen allen naar India trekken op bezinning! Liefst in goede gezondheid! En dat allemaal gratis .Daar drink ik alvast een Duvel op .

  3. bedankt voor de grondige uitleg.
   ik ben zelf vorig jaar ziek geworden waardoor ik (dacht tijdelijk) niet door kon gaan met FK maar toen had ik er al een beetje een hard hoofd in. Ik heb in de loop van dat jaar ook gezien hoe het verloop ging en heb toen mijn conclusie al getrokken. Met een kostenplaatje van ruim 3000€ voor een de 1e vip Antalya licentie, Golden GTM status met 100 kaarten en een POS1 systeem.
   Als ik deze lang genoeg in bezit hou verdien ik er misschien nog geld mee als “scam items of the century”. (p.s. ze zijn te koop. ;^)

   Ik krijg de flexkom mail nog steeds maar het bleef mij in het begin ook verbazen dat dit nog steeds niet in het Nederlands was……. De mail van kantoor Utrecht, Paul van Montfoort, krijg ik ook al maanden niet meer.

   Om even terug te komen op jouw mail>
   Om ‘NETJES’ afscheid te nemen van de huidige RC’s heeft FK een zeer amateuristische mail verzonden ( deze mail kan op verzoek worden doorgestuurd ) met alle email adressen openbaar waarin een nieuw eisen pakket staat vermeld die men moet halen anders wordt de status van RC opgeheven.

   graag zie ik deze mail tegemoet.
   Alvast bedankt

   Christine

 13. @Jaap

  PvM is 100% juridisch aansprakelijk te Salzburg heeft hij weer een FK Fantasie certificaat ondertekend – er zwerven ook leuke geluid opnames van hem/FK rond.
  Het strafrechtelijk proces vannuit België zal veel dood hout naar boven brengen en het antwoord
  geven om de lachwekkende statement van de FK Ceo vandaag – totaal geen zelfreflectie en
  nee hoor FK is onschuldig – alle commissie zijn betaald en 100% levering van de POS4 systemen.

  Deze soap kent maar 1e einde wat ons betreft – de Cengiz Rudie Asker Michael achter tralies!

  🙂 KT

 14. Hi All

  Please find below the latest email from a highly informative Group here in the US, from last Saturday, when Volker held a meeting in Washington DC.

  How he got into the country, nobody knows, since he is barred for 18 months!

  As you can read in the email, this account and several others have caused quite a disruption of their criminal cycle and government agencies forced them to change the entire program.

  However, they are finding new loopholes, again, to get to people’s money.
  It is heartbreaking to listen to the reports from the few participants, believe it or not they were almost crying on a conference call – otherwise stout men, about all the good things they will help FK to accomplish for the merchants and children … in the future … That nothing is working, they shut that knowledge out or are so coerced, that they turned their brain off.

  Volker gets them with pretending to be religious.
  Myself and several others observed how he literally moved himself into such vicious presentation.
  The remaining few are primarily from the very religious South of the US.

  This is a FB page exposing the “FKA Games” https://www.facebook.com/profile.php?id=100008007166724
  I feel, if we join forces together, strategically not emotionally, we can get them to justice.

  Sigi

 15. Top Nieuws uit het rovers nest….

  Paul van Montfoort is 100% in the Game! ( en verantwoordelijk)
  let op seconde 17/18/19 en op 1:25 – 1:30 / 2:33 / 2:42 / 3:44
  klik op deze link:
  https://www.youtube.com/watch?v=XtzUa2YLIU0
  VIDEO FLEXCOM Message CM Meeting Austria
  hierna werden de Skulls and Bones certificaten ondertekend
  en werd een Cult groet gebracht aan Cengiz.. (grijze Wolf geluid?)

  De grote afwezige is Asker – die net op de laatste nieuwsbrief er
  op het nippertje in was ge photo shopt.. (footer)
  Het zal we fijn zijn in Ankara in de bergen met zijn nieuws speelgoed.

  Wat ook smullen is zijn de nieuws PRE LAUNCH pack, jaja na 3 jr
  ff lekker weer in PRE LAUNCH want vip en vip+ is zo 1980
  check de BAYO video – en trek direct je credit card
  https://www.youtube.com/watch?v=ToKFe2aM-C8

  de Flexkom Titanic is compleet…

  1. Wat een clown die Bayo zeg. Doet me denken aan die Indische hulpjes in O moeder wat is het heet. Of aan Borat’s kazakstan parodie. En tot slot heeft ie ook wel wat van Manuel ‘I know nothing’ van Fawlty Towers. Hoe kun je zo’n flapdrol nou toch serieus nemen?

 16. Gerda Zeiss dacht dat de Flexkom storm inmiddels wel voldoende was gaan liggen om haar facebook paginaatje weer in de lucht te brengen: https://www.facebook.com/gerda.zeiss
  Even goed uitgekuisd, alle flexkom vuiligheid er uit gegooid en hopsakee, we zijn weer klaar voor een leuk nieuw scammetje!
  Vorige week samen met haar oplichtersvriendjes Renze, Fred, Vinus e.a. een bekentenis mailtje rondgestuurd en daarmee dacht ze dat het zaakje wel erledicht zou zijn. Jaja, zo makkelijk gaat dat in oplichtersland. Alleen vergeet ze dat haar naam voor eeuwig gekoppeld is aan Flexkom en ze dus gebrandmerkt is als oplichtster. Leve internet, de moderne schandpaal!

 17. Beste allen

  Het heeft niks te maken met de schaapjes in het veld – sorry voor mijn Nederlands maar het is een Turkse aangelegenheid
  De zammam krant kwam niet aan zijn trekken – en dus is een andere politieke partij waar het FL geld heen gaat..
  Ik krijg verzoek uit België voor vertaling naar Nederlands, de rechtzaak zal aantonen dat 99% van de leden zijn misleid door een paar slimme Turken – Asker en Michael hebben ooit in 2009 in de Turkse gevangenis doorgebracht voor een andere verkoop systeem – ok u kunt geen Turks lezen – zoek iemand die het wel kan..
  Focus op de mensen die hard doorbouwen met deze club – paul van Montfoort is de grote man nu en verdient de aandacht…

  Op Facebook zie je dat Asker Frankrijk heeft afgeschreven – stank voor dank..

  0,0 van de pos systemen draaien in Europa
  In de USA is alles gesloten – tijd dat de heren bij verstek te België worden gearresteerd – en dan door Interpol worden opgepakt tijdens hun snoepreisjes..

  Brief van de CEO is lachwekkend – hij rijd een nieuwe Porsche van uw geld en heeft grote bel over oud leden – u word uitgelachen

  Grusse aus München Ali

  1. Beste Ali,
   Al zou het zo zijn dat alle geld gebruikt wordt voor een interne Turkse strijd, tusen kranten of weet ik veel wat, maakt dat dan veel uit? Ik dacht het niet. Feit blijft dat hier veel mensen slachtoffer zijn van de Flexkom oplichting. En waar de oplichters het geld dan precies voor gebruiken, om gouden horloges te kopen of Turkse kranten te spekken, of allebij, dat is tamelijk secundair en zal ons worst wezen.

   En waarom in godsnaam de laatste der Mohikanen act van Paul van Montfoort nog even roemen? Denk je dan werkelijk dat hij recht kan maken wat krom is? Wat krom geboren is? Flexkom is als een scam op de wereld gezet en zal als scam ten onder gaan. Daar kan Paul van Montfoort niets aan veranderen, jij niet, ik niet en niemand niet.
   Verder sluit ik me aan bij Jantje: je noemt wel veel zaken, maar kom ook eens over de brug met inhoud. Waar is die FB pagina waar Asker dat zegt? Waar is die CEO brief?
   Overigens een compliment voor je Nederlands. Foutloos is het nog niet, maar het is nu tenminste wel begrijpelijk.

 18. Ali,

  Wat kan je meer vertellen over het proces in Belgie? Is dat via Francis V of zijn er meerdere partijen in Belgie die een proces voorbereiden. En heb je misschien een link naar die opmerking over Asker/Frankrijk want ik kan het niet vinden op facebook. Alvast dank.

 19. Gerda, Renze, en anderen zijn MEDE VERANTWOORDELIJK voor al de miserie die de licentiehouders hebben.

  Ik kan me niet voorstellen dat zij geen enkele TWIJFEL hadden of het effectief op de markt zou komen en mensen dus EFFECTIEF geld zouden verdienen.

  Als je zelf TWIJFELS hebt, dan rekruteer je niet, laat je mensen NIET betalen voor een twijfelachtige investering.

  Grote arrogantie ten top, zo kun je Renze het best verwoorden. Want hij heeft het GEMAAKT, hij heeft the KNOW HOW, om uiteindelijk zelf NIKS meer te hebben. Laatst lacht best lacht? Idioot dat hij is.

  Francis Vermeulen en zijn madam hebben dezelfde ARROGANTIE ten opzichte van zogenaamde NIET SUCCESVOLLE licentiehouders,
  dat ze uiteindelijk gestopt zijn en klachten gaan indienen, doet niet ter zake.
  Ze blijven MEDE VERANTWOORDELIJK.

  Ongeoorloofd gerekruteerd met de enige gedachte om een bepaalde positie te bereiken om meer aanzien te krijgen.

  De echte correcte licentiehouders hebben simpel afspraken gemaakt met mogelijke geïnteresseerde dat bij de 100 % aflevering en start er gesproken zal worden voor een MOGELIJKE investering.

  Deze mensen hebben CORRECT en EERLIJK gehandeld en hebben enkel hun inleg verloren maar dienen geen team van woedende of teleurgestelde massa te vertegenwoordigen.

  Dus heren en dames, zit op je blaren en vergoed ZELF moreel of financieel je SUPER TEAM. Van een passief inkomen gesproken.

  1. In mijn ogen zijn de enige schuldigen Asker en Gengiz. Zij zijn degene die de boel opgehouden hebben onder het mom van groter en beter. De rest zijn slechts marionetten die de boodschap ter goeder trouw hebben overgebracht omdat zij ergens in geloofden. Ook ik geloofde in het concept en ben vrijwillig ingestapt, niemand is gedwongen om mee te doen dus ik vind het te makkelijk om mensen te beschuldigen van oplichting. Je kunt n.l. alleen iets overbrengen bij mensen als je heilig in iets geloofd en er 100% achterstaat.

   1. zelfs die twee glibbers zijn niet de bazen in het MLM-wereldje. Er zit nog iets veel ergers achter. Maar goed, daar kun je niet bij komen. En dat is het vervelende aan al dat ge-MLM. Het zijn telkens de grote jongens die een volgens scam kunnen opzetten met andere stromannen…Dat er veel geld in om gaat moge duidelijk wezen. En als er ergens veel geld te verdienen is dan liggen de echte engerds klaar om een paar kilo graan ( of een hele silo ) mee te pikken..
    Mensen er voor behoeden dat ze er mee in zee gaan is vooralsnog de beste manier om dat MLM zo klein mogelijk te houden. En dan maar hopen dat de put opdroogt…

    1. Je doelt op de in Ziwtserland ingeschreven eigenaren van Flexkom? Ik geloof daar niet zo in, dat zij de werkelijke machthebbers en begunstigden zouden zijn. Het zijn volgens mij eerder stromannen.

   2. “Je kunt n.l. alleen iets overbrengen bij mensen als je heilig in iets geloofd en er 100% achterstaat.”

    Dat klopt niet helemaal Dorien. Het geld wel voor normale mensen, maar niet voor mensen ‘met speciale eigenschappen’ zoals oplichters. Die hebben vaak geen geweten en geen empathie, en kunnen dus zonder schuldgevoel iemand genadeloos oplichten. Begaafde oplichters, zoals Cengiz, Asker en Bayo, zijn hier zeker erg goed in. Ze kunnen er ook nog echt van genieten. Ze hebben werkelijk plezier in hun ‘werk’ en scheppen er ws eer in een geweldig goede oplichter te zijjn.

    Ik denk ook dat we voorzichtig moeten zijn met mensen oplichters te noemen. Ik ben bang dat ik dit zelf ook iets te snel gedaan heb, omdat ik me eenvoudig niet kon voorstellen dat het nog mogelijk zou zijn om oprecht in Flexkom te geloven. Ik heb nu begrepen dat dit wel zo is en zal voortaan voorzichtiger zijn..

   3. Inderdaad, De grote schuldigen zijn Cengiz, Asker en de anderen.

    Maar de voorheen genoemde namen, hebben door gerekruteerd terwijl ze GROTE TWIJFELS hadden over het concept. Dat is mensen laten BETALEN terwijl er geen zekerheid te bieden is.
    Dat is verkeerd en daar moeten ze hun VERANTWOORDELIJKHEID voor nemen.

    1. Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald zegt het spreekwoord.
     Sommigen hebben langer tijd nodig om dingen te begrijpen. De namen die worden genoemd zijn allang niet meer actief met Flexkom. Daarentegen zijn er vandaag de dag nog steeds mensen WEL actief aan het werven en winkels aan het aansluiten, Businesscenters aan het opzetten en noem maar op, en houden vol tot… ja tot wat eigenlijk… Dat betekent in mijn ogen ook nog steeds NIET dat dit oplichters zijn. Jaap merkt zeer terecht op dat je voorzichtig moet zijn met deze uitspraken.
     Er is onderhand genoeg geschreven om te zien wie de “echte oplichters” Sakinmaz en Ehliz zijn en ik vind het ergens diep triest dat er vandaag de dag nog steeds een team bestaat olv Paul van Montfoort dat nog steeds in Flexkom gelooft.

     1. Jantje je slaat de spijker op de kop. Ik vraag me af hoe lang ze het vol houden. Er moet toch eens een lichtje gaan branden bij deze of geen? En Dennis mensen die twijfels hebben kunnen moeilijk andere overtuigen om zich in te schrijven, tenzij je meedogenloos bent natuurlijk. En dat laatste kan ik me moeilijk voorstellen bij de mensen die ik persoonlijk heb ontmoet. Ik blijf het zeggen dat niemand gedwongen word en een ieder is verantwoordelijk voor zijn/haar keuze. You win some, you loose some. En als je nooit eens een risico neemt kom je nooit verder in het leven. Ik neem mijn verlies want de kans dat we ons geld terug krijgen is denk ik heel klein.

     2. Dorien,

      Niemand wordt gedwongen misschien, maar mensen worden met leugens op het verkeerde been gezet. En niet alleen door Asker en Gengiz. Met ragfijne oplichtersretoriek, demonstraties van de POS in winkels die helemaal niet aangesloten zijn, worden mensen voor de gek gehouden. Wat is dan nog tweeduizend euro investering, als jou belooft wordt dat het geld straks net duizenden euro’s tegelijk op je bankrekening binnenstroomt.

      Jij hebt het hele proces meegemaakt. Heb je wellicht tips voor anderen om te voorkomen dat ze in een soortgelijke scam trappen, ga je bij een nieuwe ‘business opportunity’ anders te werk, anders dan ‘You win some, you lose some”?

 20. Ik ben het met je eens Dorien, ben maar 1x in München geweest
  en het hele zwikje in de Top functioneert als een sekte!

  check: http://flexkomfraud.wordpress.com/category/iq-concept-cengiz-ehliz/
  dit hebben ze al eerder gedaan met een Duitse groep waar er heel veel mensen
  in op gingen – let wel – jouw persoonlijk sponsor heeft jouw/mij in geschreven en
  niemand heeft mij/jouw een pistool op zijn/mijn hoofd gezet, ik heb ook de
  voorwaarden geaccepteerd en het mee pionieren – mijn perspectief is voortschrijdend
  inzicht – men heeft in de Top Asker/Cengiz/Michael iedere maand het prg bijgesteld
  en het veld iedere keer een andere richting op gestuurd

  het Turkije proces herhaald zich – zie welke leiders er zijn op gestapt:
  http://flexkomfraud.wordpress.com/category/who-resigned/

  precies wat er nu in USA en EU gebeurd – Kantoor USA is dicht en mensen stappen
  massaal uit – echter in de USA werkt men samen om dit aan te pakken en in
  de EU verzand men politiek/drama – in Turkije is men succesvol in het aanpakken
  van de heren – en men kan op elk moment gearresteerd worden – laat deze
  zgn Top maar eens landen in een van de Aziatische landen – Dan kun je lachen
  want ze zijn al aangegeven bij verschillende overheden en worden direct
  gearresteerd – waarom? omdat ze de nieuwe CM’s en Team aan hun laars
  lappen! het is een Sekte!

 21. Bart, ik heb niet het hele proces meegemaakt maar werd wel goed op de hoogte gehouden. Gelukkig was mijn investering niet zo hoog. Tips geven is lastig. Van nature is de mens hebberig en wil altijd meer en daar speelt men handig op in helemaal in tijden van crisis. Niet alleen FK maar alle MLM systemen beloven mensen gouden bergen, maar de enige die echt winst behalen zijn de jongens aan de top. Tuurlijk zijn er ook MLMers die veel geld hebben verdient maar dit is een kleine groep. Ik heb het zowiezo niet op MLM systemen ik ben n.l. niet goed in gelik en geslijm en vriendjes worden met de hele wereld om vervolgens weer uitgekotst te worden als je niet volgens de normen presteerd. Het enige wat ik kan zeggen is dat als er grote investeringen worden gevraagd en je het geld niet kunt missen,of dat er producten moeten worden afgenomen waarvan je eigenlijk al weet dat je die niet kwijt raakt, of dat je eerst een enorm netwerk moet bouwen om aan je centen te komen doe het dan niet. Het kost veel tijd, energie en ergernis. Dat is wat ik om mij heen heb gezien en heb het niet uit eigen ervaring.

  1. Mag ik dit even samenvatten en inkorten tot: MLM, niet doen!

   MLM is altijd een slecht idee, omdat het een heel slecht business model is. Het is bijna onmogelijk om er op een eerlijke manier geld mee te verdienen. Vandaar dat het ook zo veel oplichters en hun slachtoffers aantrekt. Maar Flexkom is binnen de foute wereld van de MLM toch nog wel een extreem voorbeeld van oplichting.

  2. Dorien,

   Daar noem je denk ik inderdaad een paar goeie punten om een scam te herkennen: Er worden gouden bergen beloofd (met een ‘uniek concept’!), er wordt inleg gevraagd en je wordt aangemoedigd een netwerk op te bouwen.

   Zolang mensen er in blijven trappen zullen er nog vele bedrijven als Flexkom verschijnen en net zo snel weer verdwijnen. Er zijn ook nog wel varianten te bedenken waarbij de inleg minder hoog is en een netwerk opbouwen niet noodzakelijk is, elke inleg is er één tenslotte. Maar de Gouden Bergen en het Unieke Concept zijn wel universele scam-indicator denk ik. Net zoals het feit dat iedereen kan instappen, opleiding/ervaring is niet nodig.

   En in het geval van Flexkom, de weinige mlm-ers die hun investering terugverdiend hebben of zelfs winst gemaakt hebben, weten dat dat geld níet van klanten afkomstig is want die zijn er niet…

 22. Een statement van Flexkom CEO Rudi Engelsberger. Hij zeurt wat over de kritische geluiden die de schaapjes via internet bereiken. Daar moeten ze zich vooral niets van aantrekken, want dat zijn toch alleen maar gefrustreerde exflexen die er niet hard genoeg aan getrokken hebben. Of anders wel snode concurrenten, die jalours zijn op het geweldige succes van Flexkom. Nou ja, we kennen dit soort stierenschijt van ze.
  Origineel is wel dat ze nu een paar CM’s de schuld geven. Die zouden er met de poet van door zijn gegaan en zo hun eigen agenten opgelicht hebben. Dat heeft voor grote frustraties onder de GTM’s gezorgd , maar Flexkom is daaraan onschuldig, zegt der Rudi.
  Nou zal dit wel niet waar zijn, gewoon omdat alles wat de snakes zeggen bijna zeker een leugen is, maar slim is het wel. Ze zaaien verdeeldheid in de kudde, zorgen voor wantrouwen tussen de CM’s en de schapen. Je reinste Verdeel en Heers dus.
  Hier is het statement, met typfouten en al:

  Dear FlexCom Partner, Kreuzlingen, 2014/09/25

  In the last few days there have been several emails and links to dubious internet sites
  received from our partners with desperate tries, to lead those FlexCom sales partners
  away from their path of success. Partially there are other companies initiating illicit
  unfair poachings through this channel. I am confident, that you will form your own
  opinion concerning all your decisions and assessments, and won’t be influenced
  seriously by those kind of attempts.
  But to help you handling those kind of affairs in the future even more confident, I
  thereby permit myself to give an official statement in my role as the CEO of FlexKom.
  This statement includes my own personal opinion which I of course stand behind
  completely.
  The initial position
  Principally it is to state that even though the internet has a lot of positive oportunities it also helped developing an incredible legal vacuum. Everybody can spread here
  without any judical relevance,unrestrained by law, rumours and lies about every other
  person. Even pictures will be published by the operators without the written consent oft he affected persons.
  Especially in the chat rooms operated by competitors of the company those
  machination will be tolerated by most of the providers like Google, Twitter or Facebook under the supposedly right of „free speech“ and even promoted. Sometimes one feels reminded in such phases of the incredible sad times of world history with „burning of witches caused by anonymous defamations“ in the Middle-Ages or the systematical intrigues and malicious campaigns of political groups or whole state-regimes of the modern times.
  Legal decisions like the obligation for removal of links from citizens oft he EU- Area in
  the case of Google shows those problematic developments. In printed media there is
  the term of an account from an opposing point of view, which hasn’t been used for the Internet so far.
  The dubious machination
  In the concrete case of our company some former sales partners spend their time
  spreading rumours. These people belong mostly from these three groups.
  The members of the first group are mostly disappointed with the sucess of the
  FlexCom System. When a sales partner doesn’t achieve the desired results this is very regrettable for us as a company. Because we too would increase our success through the success of this sales partner.
  FlexCom International AG • CH-Switzerland • 8280 Kreuzlingen • Burgstrasse 8
  Maybe this sales partner just set the wrong priorities or used the wrong activities for
  the realization of the business model. That does not make a sales partner a loser, but
  in entrepreneurship one has to learn from the experiences and initiate improvements..
  And from time to time one has to realize after a time of induction phase that the
  necesarry work process is not so much fun after all. It is only sad if in that case one
  doesn’t draw a clean final stroke and uses those experiences for another career
  option, to be sucessful maybe in another field.
  The second group consists mainly of people who have shown a certain „roller-coaster
  effect“ in the past already. In the beginning they are extremely motivated, but at some
  point the disillusion starts, that even with FlexCom hard and consequent work is the
  cause of success. Yes it is true „ success is a matter of cause and effect“. Those
  people have often either not worked consequently enough or stayed in their personal
  comfort zone after their registration as a partner. Now they often ask themselves why
  their hasn’t been any success even though they haven’t acted enough. In this case it is of course better fort he own self-esteem, to dump the responsibility on the company, at best in a very loud manner. If people would have just shown the same dedication to their actions in the company.
  The persons who create the third group have often shown a very different idea of
  ethical faultless behavior with the sales partners. Often we have discovered those
  dubious and ethical reprehensible machinations and consequently parted with those
  persons, sometimes even without previous notice.
  Two prominent cases should on this occasion serve as an example. I will refrain from
  a namely mention to enable them to stop those defamation:
  There was one person in the special position of a country manager who has received
  for months the special allowances (Country-Manager Bonus) , payed for by FlexCom,
  which should be used for the building up of a country, without using that money by the majority for the support of the sales partner in this country. When this Country Manger moved to another country he gave up the position in his original country, but hasn’t made the money available for his successor, as expected, but used it for himself. He left his successor out in the rain and tried to replicate this process in a new country. As we also got at that time, parallel to those events some documented information about poaching attempts by another company we had to initiate for the protection of our employees the instant dismissal.
  Another person with the special position of a Country-Manager has for months let new employees pay their licence payments on the account of said Country Manager. As those payments have not been received by FlexCom, the licences for those partners haven’t been activated, which led to an immense damage for those persons. Only by some detours have we heard about that problem quite recently, and have offered our sales partners our support and an unproblematic solution for their licences.
  Of course that sort of behavior resulted in an instant dismissal. Here have been to the
  best of my knowledge already some criminal complaints been initiated. I wish that
  those sales partners can assert their rights and that deceptive person will be
  prosecuted with the full rigour of the legistlation.
  Both of those persons now try to justify their behavior with the support of their helpers
  through the invention and publication of untruths.
  FlexCom has like every other company collected experiences during the start-up
  phase and had to solve surprising challenges. But this has been also the case with all big concerns like Amazon, Microsoft or similar companys. Even one of the most
  successful entrepreneurs in the world, Sir Richard Branson has collected experiences, if necessary adapted strategies and if unavoidable stopped certain processes. Even so this person is a role model for a whole generation of managers.
  Please do not see those comments of mine as a general cash up with critics, I just
  wanted to take a clear side once, as you should never allow that those rumours and
  persons hinder you in the achievement of your goals.
  A special comment for the end:
  I am confident, that even without my consent this statement of mine will be available
  on the Internet soon. That is why I want to direct my last words directly at the
  previously described group of people who concentrate mostly anonymously on the
  confusion of potentially successful partners of FlexCom to distract from their own
  failure.
  At the same time I hereby permit the publication of my statment as I always stand
  behind my opinions and stand up for them. As a person of character I find this just
  normal. But I prohibit unmistakably the in part or changed publicatin of my statement
  and will be personally prosecute that noncompliance as an official member of the
  „Bavarian Journalist Association BJV“
  Now to you, dear anonymous persons:
  It is indeed a big sign of weekness to spread over Internet Sites, without publication
  details and therefore without judical relevant contact data, rumours and lies.
  Every logical thinking person knows that if you had any provable factual evidence you would not have a problem to hide behind disguised IP-Adresses but would be officially boast with your discoveries.
  I know that in Sports the best player will always be the one to be attacked and put
  under pressure the most. We will also still disregard the blackmailing attempts directed. So you can spare yourself that time. In the last thirty years of my
  entrepreneurship I have often experienced people full of envy and resentment.
  That’s why I take those anonymous attempts as a clear acknowledgement of our head start.
  I offer every serious person amongst you a fair and constructive exchange.
  But for that I ask you to name your real personal data so I can clearly personalize you.
  Please think about this:
  Nothing makes us more cowardly and unconscionable than the desire to be
  loved by all people. Marie von Ebner-Eschenbach
  I wish to all of our sales partners especially with the latest optimization great sucess in „our FlexCom“ and want to thank you for all of the positive feedback to the latest
  improvements. You have earned that support through your commitment and loyalty.
  Rudolf Engelsberger
  CEO FlexCom International AG
  Ingenious people start works great,
  hardworking people they complete.
  Leonardo da Vinci (1452-1519), ital. artist

  1. Oh ja, nóg een universele scam-indicator: bij gebrek aan een goed onderbouwd verhaal strooien oplichters met citaten van beroemde ontzagwekkende figuren. In deze huilbrief, waarin alles en iedereen de schuld krijgt behalve een niet-werkend pos-systeem en een onmogelijk verdienmodel, worden bijvoorbeeld Richard Branson, Leonardo da Vinci en Maria von Ebner-Eschenbach opgevoerd….

 23. Ja, en dan nog verkeerd ook, althans die van Leonardo da Vinci onderaan de tekst. Wat een patjepeeër. Der Rudi heeft een hoog Hyacinth Bucket gehalte (the lady of the house, van Schone Schijn)

  1. Wat hebben ze jou (FK) toch aangedaan Mr Kries dat jij er van wakker ligt!? Of woon jij ook in een villa wijk, en weet jij met jou tijd ook geen blijf!?

   1. Ieder heeft zijn eigen beweegredenen om mensen te waarschuwen voor de oplichterspraktijken van Flexkom. Daar hoef je niet voor in een villawijk te wonen, je hoeft niet zelf opgelicht te zijn, en je hoeft ook geen zeeen van tijd te hebben.

   2. Flexkom heeft mij persoonlijk helemaal niks aangedaan. Ik was en ben geen slachtoffer en ben nooit bij een meeting geweest, jammer genoeg. Ik ben erbij betrokken geraakt doordat een vriend van mij er tot over zijn nek in zat. Toch heb ik nog steeds een sterke motivatie om oplichting zoals Flexkom te bestrijden. Dat heeft met dingen uit mijn jeugd te maken.
    En jij Joni? Hoe zit het met jouw betrokkenheid bij Flexkom? Het valt me op dat je de standaard aanval van MLM’ers gebruikt. En die luid: waarom gebruik jij je tijd om oplichting te bestrijden? Ga eens wat nuttigs met je tijd doen.
    Alsof het bestrijden van oplichting niet nuttig zou zijn. En alsof het verdacht zou zijn iets te doen waar je zelf niet direct beter van wordt, waar je zelf geen geld mee verdient. Dat vinden MLM’ers blijkbaar wel verdacht. Maar dat zegt misschien meer over hen dan over mij.

 24. Ikke ben verbaasd over de grappen hier en op Facebook, mijn moslim broeders Asker cengiz en Bayo hebben niks met christelijk geloof te maken.

  Mischien doet die ex CEO USA Volker een beetje kerkelijk maar de rest zeker niet.
  Het is niet ok als Volkert doet alsof hij naar de kerk gaat on de Amerikanen in te pakken, maar laat mijn broeders er svp buiten.

  Dit kan echt niet hoor.

  Ali

  1. Asker komt wel degelijk met het christelijke geloof op de proppen. Hij zegt dat God ons het vermogen heeft gegeven geld te verdienen, dat we op de wereld zijn met een taak, en die taak is arme mensen te helpen. Dat komt helemaal goed met het goede-doelen-programma van Flexkom. Zie onderstaande presentatie, hij bouwt het lekker op, en doet die uitspraak zo rond 4:00

   http://www.youtube.com/watch?v=tQ8r9t8D2H8

   1. Hij kan natuurlijk ook Allah bedoelen als hij het over God heeft. Maar wat een ongelofelijk onbeschaamde toespraak is dat zeg! Hij gaat maar door over het redden van arme kindertjes, zijn missie in het leven, zijn eerlijkheid etc. Dat die man zo unverfroren kan liegen is bijna niet te bevatten.

    1. Inderdaad onbeschaamd. Dit filmpje kwam ik vorig jaar al tegen. Ik had over Flexkom gehoord en wilde het verhaal wel eens van de grote baas zelf horen. Ik wist gelijk genoeg.

  2. Typisch weer dat je valt over een dingetje zoals geloof. Hier worden hun oplichtingspraktijken besproken. Het is blijkbaar geen probleem als je een crimineel bent of genoemd wordt, zo lang je maar geen vergissingen maakt over welk geloof die crimineel aanhangt?

   1. Misschien dat dat moslim zijn ze wel helpt. Het is bekend dat fanatieke moslims vinden dat ze alles mogen doen wat ze willen met christenen en ongelovigen. Dat zijn toch maar Kafir. Die mag je best oplichten van Allah. Van de Koran mag je ook liegen tegen Kafir, (ongelovigen). Staat er gewoon in. En na een keertje waarschuwen dat ze toch echt moslim moeten worden, mag de kop er ook af.

    1. Inderdaad onbeschaamd. Dit filmpje kwam ik vorig jaar al tegen. Ik had over Flexkom gehoord en wilde het verhaal wel eens van de grote baas zelf horen. Ik wist gelijk genoeg.

     1. Oeps… op de verkeerde reply-knop gedrukt. Zou je deze weg kunnen halen Wouter, hij staat er nu dubbel in?

 25. Het is weer eens mis met de beveiliging bij Flexkom. De FB pagina Flexkom Scam publiceert steeds meer gegevens direct uit de BackOffice van Flexkom. Deze was idd 0,0 beveiligd, dus niet zo moeilijk te hacken. En dat is dan ook gebeurd.
  Interessant zijn de gegevens uit de account van Giuseppe Cazzorella, de CM van Italië. Hij heeft over de maand september maar liefst 3,50 euro commissie gekregen, en dat terwijl er in Italië toch al zo’n vijfhonderd winkels zijn. Volgens Flexkom dan. Aangezien elke CM een percentage van elke winkel krijgt, kan dat alleen maar beteken dat ze gewoon niet werken. Of fake shops zijn.
  Flexkom geeft er ook nog bij aan dat die 3,50 euro “unconfirmed” zijn. Wat ze daarmee bedoelen weten we niet, maar het klinkt niet echt vertrouwenwekkend. Flexkom kennende, verklaren ze later alle euro’s die unconfirmed zijn gewoon als verloren.

 26. Tja Power… ? het net sluit zich…

  hij zal uitgeleverd worden door Duitsland aan Turkije
  vandaag vol in de krant – Erol Pakel veroordeeld voor 1jr als regio manager
  door mensen in te schrijven en geen waarde te leveren met de zgn Tablets
  waren ze maar bij pos2 gebleven!
  ze hebben zich gebrand aan het geëxperimenteer – niks is af

  vol in de kranten vandaag in Turkije:
  http://www.zaman.com.tr/_flexkom-yoneticisine-dolandiriciliktan-hapis-cezasi_2248871.html
  (gebruik google translate)

  nu zijn ze achter cengiz davut en asker aan, asker zullen ze snel vinden in Turkije

  ook Erwin F – Karin v K en andere kar-trekkers zullen deze hitte gaan voelen

  Paul van M is erg stil op dit moment – is er nog iemand op kantoor geweest onlangs?

  The Truth will come out!

 27. Nieuws Update
  Country Manager Paul v Montfoort is gestopt met FlexKom. Linkedin al veranderd en gaat nu voor het volgende MLM bedrijf in de gezondheid naar wat ik heb gehoord. Dit terwijl hij altijd beweerde dat wanneer FlexKom niet zou leveren hij op zijn kosten een rechtszaak zou starten. Dus Paul wanneer gaat dat gebeuren?

  1. Eindelijk. Hoe weet je dit trouwens?
   Het feit dat glibber Bayo laatst een nieuw team aankondigde voor Nederland zal we de druppel geweest zijn. Of er was toen al een breuk, dat lijkt me eigenlijk nog waarschijnlijker.
   Hiermee is Flexkom NL officieel ten grave gedragen. Er zijn alleen hier en daar nog wat gelovigen, maar dat zijn er niet veel. Gert Jan Lauwe gelooft nog. Verder zou ik niemand meer weten.
   Ik wil toch nu mijn steun uitspreken voor Paul van Montfoort. Het moet een enorme klap voor hem zijn, dit Flexkom drama. 2 jaar ingestoken, ws financieel ook flink te grazen genomen, psychisch in de kreukels en je reputatie naar de haaien. Dit is natuurlijk voor alle exflexen zo, maar voor de CM geldt het des te meer.
   Mijn advies is hetzelfde als aan alle FK slachtoffers: ga niet stil in een hoekje zitten, maar doe openlijk je verhaal Reken publiekelijk af met deze pijnlijke misstap. Je zult het hele drama daardoor veel beter en sneller kunnen verwerken. En er zal meer begrip ontstaan voor je positie en hoe het toch mogelijk is geweest dat je er zo lang in bent blijven geloven. De zwijgzaamheid van de Flexkommers veroorzaakt onbegrip en leidt tot woede en (misschien onterechte) beschuldigingen van oplichting

   1. Ik denk niet dat die PvM geestelijk een knak heeft gekregen. Het gaat blijkbaar gewoon door in het geMLM. Niets geleerd dus, of ernstig verslaafd… Het is maar waar je van houdt. En als hij er echt geld mee verdient..tja, dan kun je em weinig kwalijk nemen.

    1. Naar mijn bescheiden mening is het onmogelijk geld in de MLM te verdienen, tenzij je er zelf een opzet. Of door als ‘vriendje’ binnen te komen om dan door de eigenaar in de hoogste rangen geschoven te worden, zoals we nou ook weer bij Flexkom zien.
     Verder lijkt me wat Dorien oppert een goed idee. Een meeting voor alle Flexkom gedupeerden om nog eens goed na te huilen en lachen. Kan zo’n zaaltje ook eindelijk eens nuttig gebruikt worden 😉

 28. PAul van M is en blijft een goede vriend van mij en valt hem niets te verwijten .
  Echter kan ik net als vele mensen fluiten naar mijn geld.
  En heb ook nog eens juni 2013 te vel betaalt en nooit terug gekregen . € 1639
  Zegt heel veel over. FK en ben er gelukkig maanden geleden uitgestapt .
  Nogmaals Paul heeft te goede trouw gehandeld en is net als veel mensen gewoon slachtoffer .
  Niet meer of minder .
  Maar afsluiten en opnieuw beginnen het is niet anders .
  Het is een harde les maar we moeten allen verder .

  1. Ik vind het erg sneu voor Paul, hij heeft zijn stinkende best gedaan om FK groot te maken. Hij zou er goed aan doen om naar buiten te treden met zijn visie van het geheel. Misschien is het een idee om een meeting te houden voor alle gedupeerden.

  2. Beste M.
   Paul van Montfoort ook gedupeerd? Te goeder trouw?
   Niet echt.. hij zou proberen FlexKom een integer bedrijf te maken en dat lukte ook vertelde hij vaak.
   En mocht het toch niet lukken dan zou hij persoonlijk voor de ondergang van FlexKom gaan zorgen en ze aan de juridische schandpaal nagelen.. tja en nu maar weer verder met wat ik vernomen heb Wellstar.. ook weer een bedrijf die licentiegelden ophaalt en reisjes beloofd..Nee Paul is heel integer.. en echt gedupeerd..nog even een paar honderd POS 4 en 4S en verkocht a 50 euro per stuk die hij in zijn zak stak.. meetings van Masterminds waar geld voor werd gevraagd ookal was je VIP zoals jij..want dan zou je gratis trainingen krijgen.. ja echt heel erg integer allemaal.

   Paul zou een vent zijn als hij nu echt FlexKom gaat aanpakken en voor zijn TEAM gaat staan..want hij moest voor zijn team wel proberen er een succes van te maken en een integer bedrijf van te maken..daarom wilde hij ook grip en wilde hij Country Manager worden..ondanks de interviews met Asker Sakinmaz die op tape staat toe te geven dat het allemaal inderdaad gelogen was in Turkije en dat er geen IT team was van 95 man en dat hij daar inderdaad over had gelogen..maar toch trapte Paul er in.. want Asker zei.. we moeten kijken waar we nu staan en wat we hebben..dat duurt jaren voor andere bedrijven om dat te bouwen..nu gaan we echt leveren.

   En wat lees je nu in de reactie van Milan Serdic.. dat je nog steeds niet met je gespaarde flexmoneys kunt betalen. ja ja..het werkt nu echt..niet dus.

   En Paul maar zeggen..als het in December 2013 nog niet geregeld is pak ik ze aan..inmiddels 1 jaar later..

   Jammer Paul wat valt mij dit toch van je tegen.. Je doet niet wat je zegt al tijden niet.. dus hoe kan men jou nu nog vertrouwen en jou integer vinden?

   Succes, hoop dat je tot inkeer komt en FlexKom voor jouw team gaat aanpakken..

   Ik zie je wel weer op de camping!

  1. Werd die pagina echt onderhouden door Paul? Ik dacht dat daar een bepaalde vrouw achter zat, namelijk.

   Nog wel online (niet echt actief) zijn;
   Flexkomonline.nl
   Flexkomnl.nl

   Maar die sites zijn al maanden lang niet geupdate en staan vol met wanhopige tekst. Dingen als dat er een Visa kaart met een Flexkom logo er op gephotoshopt is zou moeten bewijzen dat FLexkom een GENIAAL concept is enzo. Toetoet.

   1. briljant.. die kende ik gelukkig nog niet. Moest toch weer lachen bij het zien van dit

    Ons doel is om de komende jaren in 50 landen 200.000.000 actieve FlexCard-klanten op te bouwen. Daardoor kan FlexKom honderdduizenden mensen een uniek perspectief bieden:

    Een Home Based Business met extra inkomen.
    Als beroep met een lucratief en naar inzet te bepalen inkomen.
    Steeds terugkerend passief inkomen.
    Voor Top-Leaders de absolute financiële vrijheid.

    Hi-La-Risch is ook

    Via een netwerk van lokale agenten zullen de flexkom-kaarten verdeeld worden. De agenten verdelen de Flexkom-kaarten.

    Hmm, hoe komen we nu aan die kaarten?

    1. Alleen al dat feit, dat je maar heel moeizaam aan zo’n kaart kan komen, wijst er al op dat Flexkom helemaal niet de bedoeling had om er echt een succes van te maken. Anders hadden ze die kaarten wel veel meer gepushed, en via een website op aanvraag beschikbaar gemaakt. Flexkom wil helemaal niet dat er echt vraag ontstaat naar die kaarten. Dat interesseert ze helemaal niet. Het enige wat ze willen is heel veel sukkels ronselen die licenties kopen. Dat gedoe met die kaart en die app is allemaal sideshow, is alleen maar nodig om de agenten voor de gek te kunnen houden. Er gaat dan ook weinig energie van de slangen naar toe.

 29. beste mensen – luister eens naar deze opgenomen call
  http://vimeo.com/108666864
  ex USA Ceo Volker zit te janken op deze Call
  de USA leaders confronteren en grillen hem
  Flexkom USA haalt de kerst niet!

  Tja en Paul v Montfoort loopt uit de puinhoop weg
  en probeert zieltjes te winnen in Flexkom NL voor
  zijn anti rimpel machine.. ipv de 300x issues op
  te lossen – van niet betaalde commissie en niet
  geleverde POS4 – laat staan refunds te regelen

  PVM is en blijft uw juridische partner!

  zie deze oudere post:
  (Paul van Montfoort is 100% in the Game! ( en verantwoordelijk)
  let op seconde 17/18/19 en op 1:25 – 1:30 / 2:33 / 2:42 / 3:44
  klik op deze link:
  https://www.youtube.com/watch?v=XtzUa2YLIU0
  VIDEO FLEXCOM Message CM Meeting Austria )

   1. Het is wel een prachtige verzameling karikaturen bij elkaar zeg… Die vent op 4:30-4:33! Deze bijeenkomst doet me denken aan de surrealistische film Ingourious Bastards waarbij de crème de la crème van de, laat ik het netjes houden, fanatieke tak van de duitse bezetter een feestje houdt in een Parijse bioscoop.

 30. Ja hoor, er is weer en artikel over Flexkom uitgebracht in een propaganda blaadje op internet. Deze keer luistert het gedrocht naar de naam Performance-vertraulich. Voorwaar een zeer vertrouwen inboezemende naam. Waarschijnklijk is het blaadje speciaal opgericht om wat vuilnis over Flexkom te spuien. Afijn, hier is het allemaal te bewonderen: http://www.performance-vertraulich.de/
  Het is wel een beetje vreemd en overklaarbaar. Wat willen ze nou eigenlijk nog? En waarom in het Duits? Alsof Flexkom in Duitsland en Oostenrijk nog wat te zoeken zou hebben. Het lijkt wel of Cengiz en de andere slangen ook maar gewoon op de automatische piloot een beetje doorgaan met het enige waar ze echt goed in zijn: oplichten!

  1. Voor dat artikel hebben ze waarschijnlijk een leuke som geld betaald..om op hun “oplichters”manier weer wat “bewijs” in de nog niet wakkere landen te dumpen. Net als al die neppecertificaten….

   1. Inderdaad. Het is specifiek gericht op Hongarije. Het lijkt een op bestelling gemaakt artikel om wat twijfelende Hongaren ervan te overtuigen dat Flexkom echt wel tof is en een echte banklicentie heeft.
    Het is wel weer best goed gedaan. Ze voeren ook een artikel op dat zogenaamd uit juli 2014 is, waarin de dringende behoefte aan die Hongaarse banklicentie vast even gesignaleerd wordt. Het wordt zelfs een fatale zwakte genoemd dat die er nog niet is. Komt dat even goed uit uit dat hij er nu wel is. Wat fijn dat het cirkeltje weer rond is en dat we dit goede nieuws nu kunnnen brengen.
    Maar helaas, volgens Google cache is die hele site pas 4 dagen in de lucht! Precies zolang als het artikel met het goede Hongaarse Flexkomnieuws bestaat dus. Wat een toeval, hè?
    Dus performance-vertraulich is ook gewoon bedrog. Net zoals al die blaadjes waarschijnlijk. Als ze niet digitaal waren kon je er misschien je kont nog mee afvegen 😉

     1. Het kind dat ze op de coverpage van haar FB pagina op haar arm heeft blijkt………. De zoon van opperglibber Cengiz te zijn! Hij heeft er inderdaad wel wat van weg. Alleen kijkt hij met een heel andere blik de wereld in dan zijn vader. Maar verder moeten we hem met rust laten en wil ik ook hier zijn naam niet noemen. Hij kan er tenslotte niets aan doen dat zijn vader een oplichter is.
      Dat geldt helaas niet voor zijn moeder, Siana Petrova. Zij lijkt wel een rol te spelen in de oplichting. Op zijn minst een passieve, doordat ze haar naam leent voor de registratie van zo’n nepblaadje. De relatie met gifslang Cengiz dateert trouwens al vanaf 2009. Lijkt mij moeilijk om na vijf jaar dan nog niet op de hoogte te zijn.

 31. De gevoelens van twee mensen hebben niets met oplichting te maken ,dat geld ook voor de kinderen .”Prive” is “prive” oplichting is een andere zaak .Ook “engerds” hebben “gevoelens”.

  1. Cengiz en Asker hebben GEEN gevoelens!! Zij hebben geen ENKEL geweten!!!!
   Anders zouden ze niet meer slapen wetende wat voor puinhoop ze hebben achtergelaten in alle landen!!!

  2. Ben het deels wel met je eens Tenzin. Cengiz zijn zoontje heeft nergens om gevraagd en heeft het recht overal buiten te blijven. Dat gaf ik trouwens ook al aan hierboven. Maar Cengiz zelf? Heeft die recht op een privé leven? Dat vind ik toch niet. De slangen gebruiken zelf ook hun privé leven om sympathie te wekken bij de beoogde slachtoffers. Asker bijvoorbeeld met zijn huilverhalen over hoe hij alleen naar school moest lopen en Bayo en Volker als ze zich als superchristenen voordoen. En als ze Cengiz dan haar naam laat gebruiken om een flutblaadje te registreren, heeft ze dan nog recht om er buiten te blijven? Mevrouw is daarbij ook behoorlijk actief in het Flexkom circuit.
   Dus nee, ik vind niet dat wij hun privé leven moeten ontzien. Daar komt nog bij dat ze juist daar wel te raken zijn. Dit zijn mannetjes met een torenhoog ego. Ze vinden zichzelf zo ongeveer achtste wereldwonderen. Ze zullen zich in hun omgeving presenteren als succesvol zakenman, en niet als sluwe oplichter. Juist daarom kan het flink pijn doen als hun omgeving dan door krijgt dat het eigenlijk gewoon ordinaire oplichters zijn. Veel meer pijn dan rechtszaken of scheldpartijen.
   Ik vind dat die familie en virenden recht hebben om te weten hoe de vork in de steel zit. Wou jij ze dat ontzeggen dan?

   1. En inderdaad, een geweten hebben ze niet. Dat is trouwens een kenmerk van bijna alle oplichters. En veel gevoel zullen ze ook niet hebben. Gespeeld gevoel, ja daar hebben ze geen gebrek aan. Maar hun echte gevoel en hun werkelijke zelf zijn ze al lang kwijt. Ik denk niet dat de kleine Ehliz te benijden is. Zou jij bij zo’n vader willen opgroeien?

 32. Rechtsraad heeft de handdoek geworpen. Op de site staat een verklaring over het waarom. Die verklaring is ondertekent door V. (Victor) van Hoyningen, maar die bestaat dus helemaal niet. Bram Hulsebos, de figuur die achter de website (want meer is het niet) Rechtsraad.nl zit, zag kennelijk geen mogelijkheden meer de Flexkom slachtoffers nog een keer te tillen. Waarschijnlijk vanwege de onthulling hier dat Rechtsraad.nl ook gewoon oplichting is.
  Mooi. Dit oplichters karretje hebben we in de poep laten rijden voordat er slachtoffers gevallen zijn.
  http://rechtsraad.nl/flexkomeuclassac.html

  1. Exact, maar dit hoorde dus bij het plan. Rechtsraad.nl is een initiatief van de heren van Flexkom zelf. Vooral dit zinnetje is kenmerkend:

   “Wij wensen iedereen veel succes met pogingen om betalingen terug te vorderen van Flexkom.”

   Zo zou een goed jurist die natuurlijk nooit verwoorden. Een juridische actie moet geen positief gegeven zijn en iemand ermee succes wensen is al helemaal not done. Het feit is dat rechtsraad nooit iets gedaan heeft voor de gedupeerden.

   Wat er wel gebeurd is, is het verzamelen van de bewijsmaterialen, zodat mocht het echt tot een juridische actie komen, de heren van Flexkom in ieder geval weten wat hen te wachten staat. En een antwoord kunnen vormen op de vele uren aan beeldmateriaal, de provisorische contracten en de uitbreide mailwisselingen.

   Wat nog een gunstig neveneffect is: De gedupeerden zullen het er nu vaak bij laten zitten. Ze worden telkens teleurgesteld en zijn het zat. Om nu opnieuw een advocaat in te schakelen, opnieuw hun verhaal te doen, opnieuw bewijs te verzamelen, daar hebben ze helemaal geen zin in.

   De vraag is natuurlijk of de heren van BeepXtra nog iets van zich laten horen. Of is dat toevallig ook een piramide opgezet door stromannetjes van Ehliz en consorten? Ondanks de vele inspanningen van de MLM’ers die zich hebben aangesloten bij dit bedrijf, is er nog bijzonder weinig gepresteerd. En dat terwijl een groot gedeelte van de Flexkomaanhang zich hierbij heeft aangesloten.

   1. Rechtsraad.nl is een initiatief van de heren van Flexkom zelf.

    Nou dat denk ik niet. Die site zorgde er namelijk voor dat nog eens honderden tot duizenden mensen wereldwijd stopten met Flexkom. Ik ben er van overtuigd dat Flexkom zelf niets te maken had met die site.

    De kerel achter die site is een aasgier. Het type mens dat valt voor een scam als Flexkom is waarschijnlijk zeer makkelijk over te halen voor nog een scam. Er circuleren lijstjes met namen van mensen die al eens eerder gevallen zijn voor een bepaalde scam, zogenaamde sucker lists. Ik denk dat rechtsraad de gedupeerden van Flexkom nog een keer wilde uitknijpen.

    Er zit inderdaad geen advocaat achter Rechtsraad, die heeft er nooit gezeten ook.

   2. Nee, ik weet ook zo goed als zeker dat Flexkom hier niet achter zit. Achter Rechtsraad.nl blijkt ene Bram Hulsebos te zitten, over wie verschillende oplichtingsverhalen de ronde gaan. Google er maar eens op. Hij heeft Rechtsraad.nl opgezet met de bedoeling de Flexkom slachtoffers nog eens opnieuw op te lichten, door ze wijs te maken dat Rechtsraad een advocatencolectief zou zijn dat een rechtzaak tegen FK zouden gaan starten. Dan zou er natuurlijk gelapt moeten worden door iederen die daar op inschreef en met dat geld wilde Bram zich ws uit de voeten maken. Amerikanen noemen zoiets een reload scam. Slachtoffers wijsmaken dat je ze gaat helpen geld terug te krijgen en ze dan nog een keer tillen. Maar zover is het nu dus niet gekomen gelukkig.
    Wat Wouter zegt is ook een factor: voor oplichters zijn slachtoffers van scams erg aantrekkelijk, omdat ze al bewezen hebben niet door de oplichting heen te kunnen prikken. Laten we niet vergeten dat, hoe goed de glibbers ook zijn, de meeste mensen toch meteen in de gaten hebben dat Flexkom oplichting is.
    Lees anders nog even terug wat er gepost is rond 25 spetember, toen we ontdekten dat Rechtsraad een reload scam was. Daar zegt Marcel Holt dat niet hij, maar iemand anders van de leaders gesprekken had met Rechtsraad. En die heeft vervolgens mails rondgestuurd over deze mogelijkheid, die toen nog geldig leek. Ik heb een paar weken geleden zelf ook met die Bram gesproken en moet zeggen dat hij mij ook volkomen overtuigde met zijn verhaal. Dat klonk echt als zeer ter zake kundig. Maar toen ik daarna even wat ging googelen viel hij alsnog door de mand. En het is juist deze stap die scam victims vaak overslaan. Of gewoon niet beheersen.
    Ik weet niet wie die persoon van de Flexkom leaders is die met Bram Hulsebos gesproken heeft. Die zou er meer van moeten weten.

 33. Flexkom Juridische procedure van start! U kunt deelnemen!
  Beste collega-ondernemers,
  In 2012 zijn wij allen als FlexKom-agenten in een veelbelovend concept gestapt, in de overtuiging dat we een meerwaarde zouden kunnen creëren voor de kleine en middelgrote ondernemers, de consumenten, ons netwerk en onszelf.
  Onophoudelijk hebben we gewerkt en gebouwd aan ons netwerk, Team of bedrijf tot op het punt dat het zowat voor iedereen duidelijk werd dat er van het mooie FlexKom concept ten spijt van alle beloftes en vernieuwingen in de detailhandel nooit iets terecht zal komen.
  Toen we beslisten om met Flexkom te stoppen, zijn we ons ook de vraag gaan stellen hoe we de schade konden beperken en of we toekomstige schade voor derden konden vermijden.
  Na overleg met en tussen diverse internationale juristen hebben wij als voormalig Belgische FlexKom kantoorhouders beslist om de zaak niet te laten voor wat het was. Als Belgen hebben we een buitenkans om via een uitzonderlijke juridische procedure het op te nemen voor alle nationale en internationale gedupeerden en wij willen hier dan ook onze verantwoordelijkheid in nemen door het neerleggen van een strafklacht bij een onderzoeksrechter. Indien we via deze weg een correctionele veroordeling kunnen verkrijgen kan elke deelnemer die participeert een persoonlijke financiële claim indienen.
  Na de bekendwording van ons initiatief om een strafrechtelijke procedure op te starten tegen FlexKom en enkele van zijn ‘mandatarissen’ zijn we letterlijk overspoeld door (voormalige) FlexKom agenten, Kobi Team Members en zelfs winkeliers die ook hun investering/inleg willen terugeisen door deel te nemen aan de klacht. Voormalige FlexKom licentiehouders uit diverse landen en continenten hebben ons de laatste weken laten weten mee in te willen stappen in onze groepsklacht die we de naam FK Claim hebben gegeven.
  Om snel en efficient persoonlijke dossiers te kunnen opbouwen, zijn wij over moeten gaan tot het automatiseren van de registratie en administratie. Via de website FKClaim.com hebben we een platform in het leven geroepen die wereldwijd FlexKom gedupeerden moet informeren en helpen bij het inschrijven voor de claim en het opbouwen van een persoonlijk schadedossier.
  Ieder die dit wenst kan zich via een van de tachtig talen laten informeren of registreren via onze website http://WWW.FKCLAIM.COM Vanaf heden is dat dan ook nog de enige manier om u te registreren voor deelname.
  Mogen wij u vriendelijk verzoeken deze mail door te sturen naar uw netwerk zodat iedereen die wil in de mogelijkheid is om te participeren.
  Via sociale media starten wij een gerichte campagne. Als u deze wilt ondersteunen, graag!

  Vriendelijke groeten,

  Francis Vermeulen

 34. Die 121 euro deelname aan fkclaim is weggegooid geld! Ook al zouden ze deze zaak winnen op alle aanklachten, dan nog zal Pipo Chengiz z’n lange rode piponeus trekken en al lang met de poet op een luilekker eiland in de zon liggen…

  1. Goed initiatief, wat moet je anders? De website ziet er netjes en duidelijk uit. Gewoon lappen die 121 euro wanneer je het kan missen en er vanuit gaan dat elke euro die je later eventueel terug krijgt is meegenomen. Wanneer deze claim breed gedragen wordt is de kans zeker aanwezig dat Het Flexkom Bedrog van Pipo Tsjengiz (zijn zoveelste) en rioolratje Sakinaz (waar spookt ie uit?) eindelijk door de serieuze media wordt opgepikt. Dus de krachten bundelen en aanpakken die oplichters. Ik denk niet dat Pipo echt zit te wachten om ergens in luilekkerland te gaan wonen. Die narcistische dorpsgek met zijn reusachtige ego en waanzinnige grootheidswaanzin wil gewoon in Duitsland of Turkije wonen om daar aanbeden te worden als een groots visionair met zijn unieke, geniale, briljante, enz. Mijn voorkeur voor zijn toekomstige verblijfplaats blijft een Turkse cel.

 35. Wij claimen diverse mandatarissen en het bedrijf.
  Een mogelijke veroordeling is internationaal, iedereen moet voor zichzelf beslissen of ze door een deelname hun inleg of investeringen mogelijks terug kunnen krijgen.

  Niet geschoten is altijd mis..

  Francis

 36. Altijd doen! Dit ziet er wel betrouwbaar uit, in tegenstelling tot Rechtsraad.nl Van de duizenden euro’s die de meesten van jullie al weg gegooid hebben aan Flexkom, zijn deze 121 euro het beste besteed. Misschien krijg je inderdaad geld terug. En anders heb je de bevrediging dat je wat terug doet. Dit kan zeker publiciteit opleveren. Der Spiegel, Duitslands meest prestigieuze blad, is bezig met een artikel en zal deze rechtzaak graag meenemen. Rechtzaken en publiciteit zijn de twee dingen waar oplichters echt bang voor zijn. Aanpakken die glibbers!

 37. Laatste optreden 12 juni 2014 van Asker
  Te nieuw gein zei Asker 28x
  “Geloof me mensen”
  Daarna, ik Kom terug om paul v Montfoort en Jullie te helpen in augustus..
  Het huis aan de ussense straat no4 te Oss stond toen leeg…
  Schande en schaamte in de Turkse gemeenschap nu..

  1. Ja? Is de Turkse gemeenschap in Oss dan op de hoogte van dit drama dan?
   En waar zou ie zitten, onze Asker ‘ik heb een diploma’ Sakinmaz? Ik denk niet in Turkije, want daar kan elk moment een arrestatiebevel tegen hem uitgevaardigd worden. Hij kan wel eens in Zuid-Duitsland bij opperglibber Cengiz zitten. Die verhuizing is natuurlijk niet zomaar. Wat zal hij zich opgeljaagd voelen.

  2. Hé Ali, misschien weet jij dat. Ik hoorde via,via dat Asker niet in Turkye maar zich wellicht in Munchen schuilhoud? Dan zou het toch niet moeilijk moeten zijn om deze broeders in het kwaad te arresteren!

 38. Ik sta perplex. Het Flexkom-boegbeeld van Belgie, die alle aanwijzingen voor oplichting maandenlang naast zich neer heeft gelegd, schuift alle schuld van zich af en gaat nu wereldwijd met de pet rond. Met een website ‘vertaald in 80 talen’, maar niet heus, het is gewoon een automatische translater die vanuit het engels vertaalt en nog slecht ook, gezien (zelfs!!!) de nederlandse teksten.

  ‘Na overleg met en tussen diverse internationale juristen’… Hoe geloofwaardig is hij nog. Welk advocatenkantoor in de arm wordt genomen wordt niet vermeld.

  Niet geschoten is altijd mis, inderdaad. Maar met een strandbal haal je de doellijn niet.

  1. Francis Vermeulen en Liesbeth Bakker zijn in de zomer tot inkeer gekomen en hebben daarvan op http://www.facebook.com/GlobalFK verslag gedaan. Dus dit komt niet uit de lucht vallen. Je kunt je altijd afvragen of het genoeg geweest is, en een spijtbetuiging hier op forum was wel sjiek geweest. Juist hier. Ik vind dat toch altijd wel van klasse getuigen als mensen die moed kunnen opbrengen.

   We moeten mensen niet kwalijk nemen dat ze zich voor de gek hebben laten houden. Je laat je tenslotte niet expres oplichten. Wij hier, en ik heb me daar ook aan bezondigd, zijn iets te snel geneigd om aan te nemen dat mensen ‘het nu toch onderhand wel moeten weten’. Van de oplichting bedoel ik dan. Als ze het niet willen weten, gaan we er te snel van uit dat dat kwade opzet is, en mensen dus eigenlijk bewust met de oplichters meewerken. Je mag niet onderschatten dat mensen zichzelf ook vreselijk voor de gek kunnen houden. Als je ergens heel erg in wilt geloven, sneuvelt de ratio vaak als eerste. Dat is zeker bij veel Flexers het geval geweest. Misschien bij Paul van M. ook wel. Verder denk ik dat Francis en Liesbeth zich actief opstellen, en niet in een hoekje wegkruipen. Dat is goed. Al zou ik graag hun verhaal nog horen.
   Dit inititatief verdiend lof en steun. En die krijgen ze van mij.
   En Bart, net zoals het voor exflexers even wennen is dat wij niet meer de vijand zijn maar juist vrienden, zal het voor jou ook even wennen zijn om Francis en Liesbeth niet meer als tegenstanders te zien maar als medestanders. Dat is ook normaal.

   1. Francis en Liesbeth medestanders? Misschien ooit, zodra ik het idee krijg dat ze er wat van geleerd hebben. Maar tot nog toe mis ik hun excuses richting de gedupeerden, en zijn ze in mijn ogen te uitdrukkelijk bezig hun eigen straatje schoon te vegen.

    1. Nou ik moet ze wel nageven dat zij, in tegenstelling tot de meeste anderen, wel openlijk zeggen dat ze er geen vertrouwen meer in hebben en ze lijken er ook nog wat mee/aan te willen doen.

     Vele anderen doen alsof hun neus bloedt, verwijderen alles van het internet en gaan vrolijk weer verder met de volgende MLM scam.

     1. Precies! En op verschillende manieren is er al samenwerking aan het ontstaan. Kijk maar eens op http://www.facebook.com/flexkom.erwinfally Die pagina is ook vet komisch trouwens.
      Maar ik probeer het zo genuanceerd mogelijk te zien, het hele Flexkom drama. De exflexen zijn geen slechte mensen omdat ze erin getrapt zijn. Wij zijn ook geen betere mensen omdat we het wel goed zagen. En ook niet persé slimmer trouwens. Vallen voor oplichting betekent dat je ergens een zwakke plek hebt in je persoonlijkheid, waardoor je gevoelig bent voor het gemanipuleer van dit soort glibbers. Dat is vervelend, heel vervelend zelfs, maar geen schande. Iedereen heeft zwakke plekken in zijn persoonlijkheid, alleen dan weer op andere vlakken. In die zin is dit inderdaad een levensles voor de gedupeerden. Ze moeten zich echt afvragen hoe het nou toch in godsnaam mogelijk was dat ze hier voor vielen, dat ze de oplichting niet zagen. Het afdoen met “dat had iedereen kunnen overkomen” is een zwaktebod en zal ze niets leren en ook niet beschermen tegen toekomstige manipulators en oplichters. De slachtoffers moeten echt beseffen dat zij iets niet zagen wat negen op de tien mensen wel zien. Zien is trouwens het verkeerde woord, het gaat meer om voelen. Een goed voorbeeld daarvan staat op de FB pagina van GJ Louwe, waar een zekere Petra Prins precies verwoordt hoe je zonder iets van Flexkom te weten toch in de gaten kan hebben dat het oplichting is. Gewoon vanuit de onderbuik, vanuit je intuitie. Zo ging dat bij mij ook toen ik ze voor het eerst bezig zag (in een video) Ik kreeg er meteen een vies gevoel bij. De meeste mensen reageren zo, en de mensen die dat niet doen, missen dus een antenne die ze waarschuwd tegen manipulatie. Het kan geen kwaad om je daarvan bewust te zijn, om het eens eufemistisch uit te drukken.
      Hier is de link van die discussie: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=766950536695628&set=a.182500165140671.46118.100001420672885&type=1&theater

      De enige manier om die antenne te ontwikkelen en/of gevoeliger te maken is je verhaal doen, erover praten. Zolang je dat niet doet is de kans levensgroot dat het je weer overkomt. Misschien niet persé in een MLM setting, maar er zijn vele vormen van manipulatie.
      Dus, exflexers, blijf je niet in een hoekje zitten schamen, maar kom met je verhaal. Het zal je veel goed doen, en daarna ben je ook vrij om de jacht op Flexkom te openen. In die zin heeft Bart ook gelijk: eerst rekenschap geven, dan met open vizier verder in het anti-flexkom kamp. Francis en Liesbeth hebben deze stap al genomen, al hebben we hun verhaal nog niet echt gehoord. Waar blijven de andere GTM’ers en leaders? Paul? Gerda? Fred? Marcel? Misschien zelfs Renze? Een open en eerlijk verhaal kan je psychologisch veel goed doen, en je reputatie ook!

 39. Tja Francis! Bart heeft gelijk ,als je naar de foto,s kijkt die er nog rondcirkelen van jou met jou “Spirituele madammen” Annelies, Liesbeth, Dina, Marleen, Patricia kom jij inderdaad niet zo geloofwaardig meer over .Als ik mij goed herinner ben je twee jaar geleden al op de hoogte gebracht dat jullie in een piramide spel zaten ,en dat werd weggehoond !Leer je dat niet in het “Boeddhisme”, dat je simpel weg niets moet aannemen omdat het beweerd word, en leer je daar ook niet over “verlichting” in plaats van “oplichting”.
  Ik wens je veel “wijsheid”.

 40. Het initiatief ziet er iets beter uit dan dat van Rechtsraad, maar dan nog; Zoals Bart ook al zei mis ik een of meerdere namen van de advoca(a)t(en). Zonder dat je weet welke advocaat je gaat vertegenwoordigen zou ik nooit zomaar geld overmaken.

  1. Het lijkt mij ook dat die info nog wel moet volgen. Ik snap de overweging wel. De advocaat is bang plat gebeld en gemaild te gaan worden. Maar alleen al vanwege de onprettige ervaring met Rechtsraad.nl kun je niet verwachten dat mensen op goed vertrouwen blind geld overmaken. Denk ook aan de buitenlanders. Die kennen jullie helemaal niet

 41. Lien is nu Tenzin? Wat heeft het privé leven van Francis, of wie dan ook, spiritueel of niet, met zaken te maken? Voor zover ik het begrijp richt dit blog zich op FlexKom. Als je iemand iets anders te melden hebt, stuur een mail zou ik zeggen of pak de telefoon. Het is heel laf zo te blijven trappen, vooral nog onder een schuilnaam ook, dus kom eens uit de schaduw als je durft.

  Mijn verhaal: op een zomermiddag deed Erwin Fally het verhaal aan Francis en mij. En vertellen kan hij wel… Wij werden enorm gegrepen door de missie van FlexKom. Wie bedenkt nou dat FlexKom nooit echt zou willen uitrollen?? Misschien was ik nog te MLM-bleu ;). Maar hoeveel hadden ze kunnen verdienen als ze dit gewoon echt in de markt hadden gezet!? Ik vond het een mega concept en was er echt zeer over begeisterd. Bij twijfel heb ik me lang om laten praten met het verhaal: het is een jong bedrijf, het komt allemaal goed, etc.
  Ik heb sinds kerst 2013 de rem er al op gezet en had ik mijn ogen extra open. Mijn laatste inschrijving was van zomer 2013. Deze persoon participeert nu in de claim… Met de benoeming van Paul van Montfoort kreeg ik nieuw vertrouwen, maar ja, die heeft het ook niet chic afgerond, to say the least. Affijn, ik ging winkels benaderen in het Gooi. Ik had een paar prachtige ‘ambassadeurs’ die als eersten met de POS zouden gaan draaien. Toen mijn terminals maar niet werden geleverd, had ik het helemaal gehad. Daarom heb ik in de zomer gebroken met dit louche bedrijf en de ambassadeurs eerlijk verteld hoe de vork in de steel zat aan de hand van mijn ervaringen. Ik had alle hoop verloren dat het ooit nog goed zou komen.
  We hebben vanuit authenticiteit in de tijd dat we met FlexKom bezig waren mensen enthousiast willen maken voor het geniale concept, want dat is het, wees eerlijk. Nu delen we vanuit authenticiteit dat dit bedrijf het e-c-h-t n-o-o-i-t rond gaat krijgen en hebben we een methode gevonden zonder jarenlang met dure advocaten te moeten procederen dit bedrijf hopelijk minder succesvol te laten zijn in het rekruteren van nieuwe mensen. Tegelijkertijd kunnen mensen voor een schijntje meedoen in dit proces en krijgen we hopelijk (een deel) van de investeringen terugbetaald. Als je mee wilt doen, welkom. Zo niet, even goede vrienden. Ik hoop van harte dat we succesvol gaan zijn. Hoe meer mensen mee doen, hoe groter die kans.
  Weer een illusie armer, maar veel leuke, nieuwe mensen ontmoet. Op naar een nieuwe uitdaging!

  1. Dit gaat helemaal niet over “prive” dit gaat over zakenmensen ronselen voor FK .Je kan mischien beter je verontschuldigen aanbieden aan die mensen in plaats van je ware aard hier te tonen en te speculeren wie er op het blog zit .De foto,s zijn ook helemaal niet “prive” maar FK meetings in zowel B als NL met “overtuigende” lachende gezichten met de “duimpjes” omhoog! Hier op het blog zijn er al andere dingen gezegd over het “prive” van de “Bazen”. En laat ons eerlijk zijn ,jullie willen alleen het FK geld terug dat jullie verloren hebben ,de rest kan jullie gestolen worden !En het is fijn voor jullie dat je leuke nieuwe mensen ontmoet ,de oude zullen wel twee keer nadenken lijkt mij .

  2. Welkom op het forum Liesbeth! Trek je niet al te veel aan de negatieve reacties hier en daar. Mensen moeten misschien nog wennen aan jullie nieuwe positie. En het is ook wel begrijpelijk dat we niet zomaar vergeten zijn dat jullie je maanden lang ingespannen hebben ten bate van de oplichters. Daar zullen jullie zelf toch ook wel problemen mee hebben. Maar het gedoe over privé zaken moet afgelopen zijn! Daar is dit forum niet voor. Dus dames, als jullie privé zaken uit te vechten hebben doe dat dan buiten dit forum om.
   Dank dat je je verhaal wilde doen. Er valt vast nog veel meer te vertellen. Jullie hebben de oplichting van dichtbij ‘mogen’ meemaken en ik ben benieuwd hoe dat was. Vooral de directe omgang met de glibbers ook. Ik heb van een Amerikaanse anti-FK strijdmakker gehoord dat Cengiz heel erg oppervlakkig is in de omgang. Dat kan ik mij goed voorstellen en zal wel bewust gedrag zijn. Om zo min mogelijk weg te geven over zijn werkelijke intenties. Cengiz, Asker, Bayo en de andere snakes spelen toch wel in de Champions League van de oplichting denk ik. Alleen de grootschaligheid van Flexkom al. Hun leugens zijn ook van hoge kwaliteit. Ik heb deze week het verschil nog eens mogen ervaren toen ik met de “Vice CM'” van België aan het chatten was. Zijn leugens waren vrij simpel te ontmaskeren.
   Ik zou ook graag willen weten hoe het nou precies ging met de shops ,de flexkobi’s. Wat werkte er nou wel en niet? En hoe hebben ze daar leugens en misleiding ingezet om jullie voor de gek te houden? Hebben jullie wel eens 1 cent commissie mogen ontvangen? En hebben jullie een idee waarom die hele fase 3 opeens niet meer doorging en doodgezwegen werd? Was dat om extra verwarring te stichten?

  3. We hebben vanuit authenticiteit in de tijd dat we met FlexKom bezig waren mensen enthousiast willen maken voor het geniale concept, want dat is het, wees eerlijk.

   Liesbeth, wat is er zo geniaal aan het Flexkom-concept?

 42. Je lijkt mij een vrouw met “ballen” Liesbeth ! Mijn deur staat open !Let wel … Ik woon in een dikke villa ..in een dure villawijk!(knipoog),ik weet nu al dat ik commentaar ga krijgen van Jaap !Het zij zo .

Geef een antwoord