Het piramidespel van Flexkom?

Update: Flexkom is daadwerkelijk een piramidespel gebleken. Beloftes maakt Flexkom steeds niet waar en ze zijn een beetje door alle smoesjes heen. Honderden mensen die geld betaald hebben aan Flexkom zijn boos opgestapt en velen van hen hebben hun excuses aan mij aangeboden omdat ze niet allemaal even netjes gereageerd hadden op mijn blog. Lees onderaan deze blog meer updates.

Misschien heb je er al wat van voorbij zien komen. De afgelopen maand zijn er nogal wat mensen die je proberen lid te maken van het Flexkom ‘spelletje’, bijvoorbeeld via Linkedin groepen. Deze discussies verdwijnen echter als het woord piramidespel gevallen is. Zelf spreken de Flexkom agenten over een bedrijf, maar dat is het mijns inziens niet. In deze blog zal ik dat proberen uit te leggen.

Ik werd dit weekend voor het eerst met Flexkom geconfronteerd door iemand die in een Facebook groep voor ondernemers uit mijn regio begon over dit spel. In heel wollige taal vertelde hij dat Flexkom de wereld gaat veranderen en ongeëvenaard bezig is of zal gaan zijn. Wat Flexkom nou concreet deed dat vertelde hij niet. Dus ik voerde Flexkom in in Google en kreeg als eerste resultaat een topic op Tros Radar. Daar valt te lezen dat het een piramidespel betreft met alle gebruikelijke symptomen; Je moet geld betalen om mee te doen, vervolgens moet jij andere leden werven voor het spelletje en je zou er wel ontzettend rijk van worden.

Dus ik in dat facebook topic reageren. De reacties van de agent van Flexkom waren op zijn zachtst gezegd hilarisch. Mocht je die lange post niet helemaal willen lezen; In het kort kwam het er op neer dat ik een beperkt denkraam heb en geen ondernemer ben. Er werd niet ingegaan op de vraag wat Flexkom nou precies is.

In dat topic haal ik deze presentatie van Flexkom aan. (mirror is beschikbaar mocht de presentatie opeens om onduidelijke redenen ook offline gehaald worden). Laten we deze presentatie even ontleden.

Slide 1
Daar wordt al gesproken over “network marketing branche”, oftewel MLM. Daar is je piramide al.
Slide 3
Hier wordt gesproken over “Flexkom International NV”. Eerlijkheidshalve; ik weet niet wat hierover gezegd is in de zaal bij deze presentatie, maar tot op heden -de presentatie is een jaar oud- is er geen Naamloze Vennootschap onder de naam Flexkom of Flexkom International ingeschreven bij de KVK. Er is op dit moment überhaupt geen bedrijf met de naam Flexkom ingeschreven. Dat is best vreemd voor een bedrijf dat “ongeëvenaard” bezig zal gaan zijn. Het is bovendien strafbaar om je voor te doen als een rechtspersoon als je dat niet daadwerkelijk bent. Maar goed..
Slide 16 en 18
Tada, hier zien we de piramide uitgetekend. Het is de bedoeling dat jij mensen gaat werven (Flexkom noemt dit “een team bouwen”) die ook mee doen aan Flexkom.
Slide 20
Het kost veel geld om je plekje in de piramide te kopen
Slide 21
Gelukkig verdien je enorm veel geld en krijg je telkens een grotere Mercedes als je dat gedaan hebt.

Goed, lijkt me al voldoende om gillend weg te rennen. Niet voor iedereen helaas gezien het groeiende aantal mensen dat gewillig geld neer legt om mee te doen met dit spelletje. Laten we nog even wat verder gaan kijken dan.

In Duitsland, waar dit spelletje begonnen is, zijn ze wél ingeschreven, als FlexKom Europe GmbH. Ze zijn gevestigd in een kantoorverzamelpandje in Munchen. Voor de leuk heeft Flexkom daar haar logo op gefotoshopt. Op zich prima, waarom zou je dat niet doen. (Update 8-11: Dit kantoor staat gewoon helemaal leeg als je er spontaan, dus zonder afspraak, langs komt) Leuker wordt het als er gesproken wordt over hun hoofdkantoor, een imposant slot in Kreulingen, Zwitserland. Toevallig hetzelfde pand als het Zwitserse vermogensbeheerder Starcapital Swiss AG. Als dat al geen vraagtekens oproept..

Nog wat dingen om over na te denken;
– Flexkom propageert openlijk dat je er rijk van wordt. (met natuurlijk de stereotype Mercedessen er bij).
– Bekijk deze cijfers van een ander MLM bedrijf eens. Mocht je nog geen argwaan ten opzichte van MLM hebben, dan zou je dat nu wel moeten hebben.
– Piramides waarbij niet de verkoop van een product centraal staat, maar het werven van leden, zijn illegaal. Aldus de Hoge Raad.
– de royalties (de verdiensten van de lagen onder je) vallen onder Box 3 omdat dit als puur speculatief (kansspel) wordt beschouwd. Daarmee vallen ook de verliezen onder Box 3. Oftewel, ze zijn niet te verrekenen met winsten van eventuele andere activiteiten die je onderneemt.

Wat doet Flexkom nou daadwerkelijk?
Graag nodig ik agenten van Flexkom uit om hieronder in de reacties uit te leggen wat Flexkom nou precies doet. De agent uit mijn regio kon dat helaas niet doen, zoals je gelezen hebt in het Facebook topic. Zelf ben ik ook op onderzoek uit gegaan. Sites van mensen die betaald hebben aan Flexkom spreken elkaar tegen als het om de feiten gaat. Instapbedragen varieren van 399 euro tot 1490 + 149 euro jaarlijks. Sommigen volstaan met een enkele webpagina met daarin alleen een soort referral link naar de moedermaatschappij.
Hier is geprobeerd om een en ander uit te leggen. Er wordt begonnen door te suggeren dat je geld verdient door mensen aan te brengen in het netwerk. Zie hier weer het verboden piramidemodel. Verder op de pagina wordt begonnen met rekenmodellen. En hoe. Sommetjes die ik in de kleuterklas deed; “Als een winkel per maand 4000 euro opbrengt, dan verdien je met 10 aangesloten winkels 40.000 euro per maand”. Aha, dus zo zit dat. Het rekenvoorbeeld gaat verder, lees de site als je daar zin in heb. Samenvatting: Jij als “agent” moet eerst voor 1490 euro (+149 euro per jaar) het “recht” kopen om winkels aan te sluiten. Zo’n winkel moet dan vervolgens voor 390 euro een apparaat kopen om de Flexkom kaarten te kunnen accepteren. Vervolgens kan de winkelier voor 1 euro per stuk de kaarten van Flexkom kopen en uitdelen aan haar klanten. Het is dan de bedoeling dat deze winkel klanten met een Flexkom kaart korting geeft. Als de korting 5% van de aankoop is, dan moet de winkel ook 5% betalen aan de Flexkom. Kortom, de winkel is dan 10% van haar omzet alvast kwijt.

De korting die de klant krijgt wordt “gestort op de Flexkom kaart”. Er word, voor zo ver ik heb kunnen vinden, nergens ingegaan over hoe de klant dit kan verzilveren. Maar dat is voor het aanbrengen van nieuwe lagen in het piramidespel natuurlijk niet belangrijk. Daar gaat het om het verdienmodel. En die is als volgt:

Flexkom verdienmodel
Flexkom krijgt 40% en koopt daar auto’s van (wtf?) en de overige 60% wordt vaag verdeelt over bovenliggende piramidelagen. En onthoud dat de winkel eenzelfde bedrag moet uitkeren aan zijn eigen klant!

Ik hoef hier niet bij uit te leggen dat dit model volledig gefinancierd wordt door de aangesloten winkels. Die zijn dus continue sigaren uit eigen doos aan het uitdelen en de bovenliggende lagen aan het spekken. Hoewel de eigenaren van Flexkom waarschijnlijk al blij genoeg zijn met jouw anderhalf duizend euro die je ze gretig betaald hebt.

Ga hier zelf eens mee rekenen. Hoeveel klanten moet je aanbrengen en hoeveel moeten zij uitgeven voordat jij break-even gespeeld hebt? En nog leuker om te berekenen, hoeveel geld heeft het huis, in dit geval Flexkom, daarbij al binnen geharkt?

UPDATE 2-7

Hoeveel levert dit de retailers op die zo’n “POS” apparaat van Flexkom hebben gekocht?
Mensen die je flexkom aan proberen te verkopen -hier ben je je eerste 350 euro alvast kwijt-, vertellen telkens dat je als winkel veel verdient aan het systeem. Want, zo zeggen ze, klanten die jij een kaart gegeven hebt die kopen ook ergens anders en dan krijg jij daar ook weer royalties over! Dat klinkt goed, toch? Eens zien wie die royalties ook alweer betaalt.

In het schema hierboven zie je hoe de commissie voor flexkom verdeelt wordt. Laten we de percentage’s vervangen door eurocenten. Er gaat 40 cent naar flexkom, 60 cent wordt verdeelt over de piramide. De retailer ontvangt (60/0.20=) 12 cent voor elke euro die een collega retailer korting geeft aan de klant, en dus ook moet betalen aan Flexkom.  Dat betekent, dat er van elke euro die er naar Flexkom gaat, 12 cent naar het MKB gaat. Oftewel (1/0.12=8.33) om 1 euro terug te krijgen, moet de retail gezamenlijk 8,33 euro betalen aan Flexkom.

En dan hebben we het nog niet eens gehad over de korting voor de consument, die je als retailer moet storten op de kaart van je klant. Laten we er voor het gemak van uit gaan dat elke klant altijd al zijn tegoed uitgeeft, evenredig verdeelt over alle retailers. Effectief kost het je dan 0. Maar uiteraard zal niet iedereen haar tegoed altijd uitgeven, wordt het nooit helemaal evenredig verdeelt en verlies je bovendien rente aan het geld dat je parkeert op kaarten van de consument! Die berekening acht ik te moeilijk voor nu, maar ik daag jullie graag uit om dat uit te rekenen in de comments hieronder.

Flexkom licentie houders durven te zeggen dat dit de oplossing voor het MKB is. Nou, niet voor de retail, zoals je net met mij uitgerekend hebt. (Update 17-7: “Econometrist” geeft nog een goed argument waarom Flexkom niet kan werken.)

Mag dat allemaal zomaar?
In Nederland is deze piramide nog vrij nieuw. Er zijn nog weinig tot geen retailers die mee doen. In Turkije zijn ze al wat langer bezig. Naar zeggen van Flexkom zelf gaat dat enorm goed. Turkse media melden echter dat Flexkom licentiehouders en retailers zich massaal gedupeerd voelen. Het Turske OM heeft zelfs onderzoek(en) lopen naar Flexkom omdat ze verdacht worden van misleiding.

UPDATE 10-7

Inmiddels zijn er meer dan 100 reacties geplaatst. Sommige mensen die Flexkom spelen die deden hun best om netjes uit te leggen wat Flexkom nou precies is. Wat opvalt is dat deze mensen elkaar op de meeste punten volledig tegen spreken. De een vind het uitdrukkelijk geen MLM, de ander zegt dat er bewust voor MLM gekozen is. Zelfs over het product waar het bij Flexkom om zou draaien is grote verwarring. De een meent dat het klantenkaarten zijn, de ander heeft het over een marketing tool, weer een ander beweert zelfs dat er helemaal geen product is. Kortom, er is grote staat van verwarring onder Flexkom licentiehouders.

In geen van de reacties waarin men vind dat ik het niet bij het juiste eind heb dat Flexkom een piramidespel is, kon ook onderbouwd worden waarom dat niet zo is.

Ook kan ik vandaag melden dat de mensen achter Flexkom dezelfde mensen zijn als achter de Lyoness piramide.

UPDATE 15-7

Afgelopen weekend was de lancering van de Flexkom App, oftewel de FlexApp. Als die app gelanceerd zou zijn dan zouden wij wel zien hoe goed Flexkom zou zijn, werd meermaals medegedeeld in de reacties.

De lancering van de app ging, hoewel naar verluid bezocht door maar liefst 1400 man, zwijgzaam op twitter voorbij. Het is uniek te noemen anno 2013 om met een hele zaal à 1400 man gezamenlijk exact 1 hele tweet de lucht in te krijgen. Vooral als je bedenkt dat die zaal vol had moeten zitten met pioniers die nota bene de lancering van een nieuwe app gingen vieren. Daar hadden echt wel een paar honderd twitteraars tussen moeten zitten die live alle quotes vanaf het podium het internet op gooiden. We kunnen slechts gissen waarom het niet lukte (of niet mocht??) om te twitteren. De dag later, vandaag, verschenen wel op diverse Facebook pagina’s foto’s van het evenement. Het evenement heeft dus wel daadwerkelijk plaatsgevonden. Helaas is er op dit moment bizar weinig concrete info over de app te vinden op internet. Volgens enkele bronnen moet je inbellen op een Duits nummer om de app te kunnen gebruiken. Of dat klopt weet ik op dit moment nog niet zeker. Het lijkt mij namelijk erg sterk dat er voor zo’n ..onhandige.. optie gekozen is. De app is wel te downloaden in Google Play. Helaas moet je een speler zijn van Flexkom om hem te gebruiken, zo vertelt anvo ons. Dat maakt het een vrij dure app.

Ik had eerlijk gezegd tegen dit tijdstip, het is nu bijna dinsdag 16 juli, verwacht dat er minstens enkele Flexkom licentiehouders hier kwamen om mij te vertellen hoe ongelijk ik had nu de app te downloaden is op Google Play. Helaas is het oorverdovend stil aan het Flexkom front op dit moment.

Flexkom heeft vandaag ook haar eigen site geupdate. Ze hebben met twee sites, namelijk specials.de en tonytravel.de, affiliate overeenkomsten gesloten zodat er wat hotels en vakanties op de site staan. Boeken is op dit moment nog niet mogelijk. Op de pagina over FlexCall (waarmee je gratis zou kunnen bellen) staat een mooie disclaimer onderaan: Für den Verbindungsaufbau zu den FlexCall Servern können providerabhängige Kosten auftreten. Oftewel voor de verbinding naar de FlexCall server kan je provider kosten in rekening brengen. Maar verder bel je gratis.. (?)

Verder is de Flexkom site nog net zo duidelijk als de licentiehouder die mij in eerste instantie benaderde via Facebook. Het is allemaal geweldig en iedereen wordt er rijk van. Maar hoe dat allemaal werkt? Dat vertellen ze liever niet.

Ook na de ruim 200 reacties is er nog niemand (0) die kon onderbouwen dat ik het niet bij het juiste eind heb in deze blog. Ben benieuwd of daar nog verandering in komt.

UPDATE 25-7

Er is afgelopen week weer veel gebeurd. Wat hoogte- en dieptepunten:
Vrijdag 19 juli heb ik een webinar (live online presentatie) van Flexkom gevolgd. Verslag hier.
Jérôme de R. uit R. (RIP 2019) trok het nu al niet meer en wenste mij kanker toe, omdat hij binnenkort met Flexkom gaat beginnen.
Inmiddels staan er meer dan 500 reacties. Maar je raadt het al; geen van de Flexkom licentiehouders kon onderbouwen waarom Flexkom een goed bedrijf zou zijn..
Omdat de site wat traag en vooral erg langwerpig werd na zo veel reacties, zijn de reacties nu verspreid over meerdere pagina’s. De permalinks naar reacties die gemaakt zijn voordat deze update doorgevoerd werd, werken niet meer. Dus even de reacties doorzoeken als je zo’n dode link tegen komt.

Tot slot.

Ik vind dat een ieder zelf mag beslissen wat hij of zij met haar eigen geld doet. Wel vind ik het schrijnend dat veel mensen blind geloven op dat wat een bedrijf, waar deze mensen nota bene zelf veel geld aan betalen, tegen hen zegt. Ik hoop met deze blog de ogen van mensen wat te openen en ik hoop dat, mocht je overwegen om geld te betalen aan Flexkom, dat je dat ook goed overlegt met onafhankelijke mensen. Baseer je mening niet alleen op wat Flexkom je voorspiegelt. Zij verdienen aan jou en niet andersom, zorg dat je dat snapt. Een gewaarschuwd mens telt voor 2.

UPDATE 9-10
Inmiddels zijn er al meer dan 1200 reacties op de blog, waaronder geen een onderbouwde reactie dat Flexkom géén piramidespel is. Wel zijn er wat leuke documenten (document 1, document 2) naar boven gekomen waaruit blijkt dat een piramidespeler van Flexkom honderden tot duizenden euro’s krijgt als hij een nieuw leden aanbrengt. Flexkom noemt dit “Incentives”. Dat verklaart waarom velen zo heftig reageren; het is leuk geld binnen harken als je nieuwe slachtoffers lid maakt van het spelletje.

UPDATE 19-12
Eind oktober zou Flexkom live gaan. De langverwachte en immer uitgestelde Fase 3 zou dan beginnen. Verrassing!! Fase 3 is wederom uitgesteld en zal nu pas ergens in 2014 beginnen. Flexkom blijft ons verbazen. Of ook niet.

Ondertussen zijn de meeste Flexkommers er achter gekomen dat Flexkom inderdaad de boel aan het flessen is. Diverse ex-licentiehouders zijn acties gestart, onder andere de volgende:
AskerRenzeFredGerda (ook per mail)
Kees Holleman

Ondertussen raken de weinig overgebleven gelovigen in paniek. Alleen al een foto van alweer een nieuwe versie van een POS zorgt er voor dat de trieste gevallen spontaan denken dat er alsnog geleverd is door Flexkom.

Inmiddels lijkt het mij zo klaar als een klontje dat Flexkom over en uit is en dat alle licentiehouders hun geld kwijt zijn. Geloof je er nog steeds in? Niemand is perfect. Voor sommigen is het moeilijk te bevatten dat datgene waar ze maanden in geloofden en waarvan ze hoopten dat het hun rijk ging maken, niet blijkt te bestaan. Weet wel dat veel mensen het je kwalijk zullen gaan nemen dat je nog steeds door gaat met het werven van nieuwe slachtoffers, nu het overduidelijk is dat Flexkom gelijk staat aan oplichting.

Update 12-6 ’14;
Er wordt gestart met een Class Action Lawsuit. Als je je geld van Flexkom terug wilt kan je je hier inschrijven:
Rechtsraad.nl

Lees ook de drie vervolgblogs die ik geschreven heb;
Flexkom zo lek als een mandje. Alle persoonsgegevens van deelnemers lagen op straat.
Reactie van Flexkom. De reactie die er uiteindelijk nooit is gekomen. Loze beloftes alom.
Flexkom faalt in Turkije. Ik heb eens gekeken hoe het in Turkije vergaat met Flexkom.

3.240 gedachten over “Het piramidespel van Flexkom?”

 1. Copy page Face Book van een die hard Francis Vermeulen:
  Waar staan ze ??????
  Francis Vermeulen heeft de foto van Flexkom France gedeeld.
  Gisteren
  Het tweede Europese land waar op één week terminals in de winkels staan.

  En :
  Francis Vermeulen heeft de foto van FK Global gedeeld.
  9 februari
  Nederland staat in brand! Ruim 300 GTM’rs waren er vandaag getuige van dat de FlexKom Point of Sales-terminal werkt en ontvingen hun eerste, echte Flexmoneys. Het startschot is gegeven! Retail Nederland: u kunt ons aan uw deur verwachten met een speciale (tijdelijke) openingsactie!

  Dan ben ik benieuwd naar de reactie van Francis welke winkels er nu een kastje hebben….. Als dat zo zijn , had men het wel van de daken geschreeuwd …….

  De klok tikt en tikt verder … Of moet men wachten op An other Grand Start ?:)

 2. Jullie bloggers zijn geschiedenis aan het schrijven door later erkend te worden als de 10 sukkels die maar bleven schrijven waarom Fk het niet zou maken, terwijl de expansie doorgaat als een sneltrein. Zoals niemand Facebook, Google, Apple of Microsoft heeft kunnen tegenhouden, zo zal ook niemand Fk kunnen tegenhouden, wie dat wel denkt te kunnen gaat tevens de geschiedenis in als meest naieve Nederlanders met de meest dure hobby aller tijden. Maar ja, wat verwacht je van een ‘zakenmannetje’ die nog bij zijn ouders woont en een negatieve blog nodig heeft om zijn kabeltjes een beetje in de picture te krijgen. Hij lacht zich helemaal kapot dat hij 9 gelijkgestemde sukkels gevonden heeft die zijn blog maar blijven voeden. Wie het laatst lacht…en dat zijn wij en zullen we blijven ook al beginnen jullie nog 10 blogs.

  1. Normaal gesproken maakt het mij niet uit of iemand al dan niet anoniem deel neemt aan een discussie. Iemand wiens identiteit onbekend is kan net zo goed feiten en goede argumenten ter tafel brengen. Echter ben jij, meneer/mevrouw Die Hard, nogal wanhopig bezig. Je vergelijkt je klantenkaartje met bedrijven als Facebook en Google. Je denkt dat ik bij mijn ouders woon (dat is al jaren niet meer zo en al zou dat zo zijn, wat maakt dat uit?) en je noemt andere deelnemers in deze discussie een sukkel. Dat getuigd niet echt van intellect en inzicht.

   Als je werkelijk denkt dat Flexkom een succes zou worden, zou je dan niet gewoon onder je echte naam de feiten zoals ze er volgens jou bij liggen ter tafel durven brengen? Dan zou iedereen kunnen zien hoe een fantastisch succes Flexkom gaat worden. Nu ziet iedereen alleen maar de laatste wanhopige aanhangers van flexkom (die zichzelf nota bene ook nog Die Hard noemen) erg zielig gedrag vertonen. Niet echt zakelijk en professioneel.

   Ik stel voor dat een volgende post van jou onder jouw echte naam geplaatst wordt en feiten bevat, geen wanhopig geroeptoeter. Goed idee, of niet dan?

  2. De vergelijking van Flexkom met de bedrijven die je noemt (Apple, Microsoft, FaceBook, Google) is lachwekkend. Al deze bedrijven zijn klein (!) begonnen en zijn een succes geworden omdat het produkt aansloeg bij het publiek.

   Flexkom levert aantoonbaar alleen maar beloftes en leugens, geen produkten (althans geen werkende), maar blaast wél wereldwijd hoog van de toren over een uniek ‘concept’ waarmee je heel veel geld kunt verdienen als je er eerst heel veel geld in stopt. Word wakker…

   1. @ Bart: mensen als Die Hard moet je gewoon niet serieus nemen leven in hun eigen wereld.Het feit dat dit soort mensen opgelicht worden vind ik niet eens heel erg. Alleen de mensen om hun heen die dit soort figuren vertrouwen heb ik medelijden mee.

    @DieHard: Wouter hol werkt wel lekker voor zichzelf en verdiend echt geld.Jij verdient niet eens Flexmoney.

  3. Kijk, zo mogen we het horen. Die Hard schuimt van het zelfvertrouwen. Ik mag aannemen dat ik ook een van de 9 ‘sukkels’ ben (het lijkt of hij ze nauwkeurig geteld heeft) en gezien de bron beschouw ik dat als een compliment.
   Wat wel grappig is bij MLM’ers is dat je vaak hun beschuldigingen linea recta om kan draaien en dat die dus eigenlijk juist op hen zelf slaan. Zo ook nu weer. Hij beschuldigt ons ervan blind door tegaan terwijl het succes zich al lang en breed zou aftekenen. Dit kun je letterlijk omdraaien: Die Hard gaat blind door terwijl bijna iedereen zich al lang van Flexkom heeft afgekeerd. Dat weet hij zelf trouwens ook wel, daarom noemt hij zich ook Die Hard.
   Dan werpt hij ons voor de voeten dat we als de meest naieve Nederlanders de geschiedenis in zullen gaan en er ook nog een dure hobby op na hielden. Wat hij daarmee precies bedoelt is mij niet duidelijk, maar als je deze uitspraken op hem zelf betrekt heb je opeens de waarheid. Al is “de geschiedenis ingaan” misschien een beetje te enthousiast voor de FK slachtoffers, maar een dure hobby was het zeker.
   Dan beschuldigt hij ons van negativisme, terwijl de enige die echt negatief en is op de man speelt Die Hard zelf is, getuige ook zijn opmerking over nog bij zijn ouders wonen. Waarschijnljk woont of woonde hij zelf dus nog bij zijn ouders, en ervaart hij dit als een grote schande.
   Dan stelt hij dat Wouter dit doet om zijn kabeltjes te verkopen. Dat dit onzin is zal iedere objectieve lezer willen bevestigen. Maar het zegt ook weer veel over Die Hard zelf. Het is me al vaker opgevallen dat MLM’ers niet kunnen geloven dat je geen verborgen finacieel moetief hebt. Steevast gaan ze er van uit dat je wel een hidden agenda zal hebben, dat je anti Flexkom activiteiten wel een opzetje zullen zijn om mensen te ronseelen voor je eigen money making scheme o.i.d. Dit wantrouwen zegt veel over hoe MLM’ers zelf zijn. Zoals de waard is vertrouwt hij zijn gasten zeg maar.
   Dan beweert hij dat wij (de 9 sukkels) het blog maar blijven ‘voeden’. Grappig ook dit taalgebruik. Want het is natuurlijk precies wat Flexkom met zijn schaapjes doet, af en toe ‘voeden’ , zodat het vertrouwen op peil blijft.. Toch denk ik niet dat Die Hard een ingewijde is bij Flexkom, maar juist zelf ook een gelovige.
   Als laatste nog een complimenmt aan Die Hard: eindelijk een beetje zelfvertrouwen t.o.v. het blog en niet dat gehuil van jullie hebben Flexkom kapot gemaakt.

  4. Boos Die Hard? jij trekt het je wel erg aan he ,het zijn er maar 10 hoor !Het valt wel op, dat jij reageert op Francis Vermeulen ,als jij DIE HARD zo zeker bent van jou gelijk ,waarom neem je dan de moeite om op die DOMME BLOGGERS te REAGEREN? Ben jij soms een VROUW DH ,want je reactie is vrij EMO…..Niet??

  5. @Die Hard De sneltrein die jij noemt staat op een dood spoor. Het wordt tijd om uit te stappen.
   Busje komt zo om je op te halen. Geeft niets we maken allemaal fouten. Wat erger is is dat je het zelf niet door hebt.

 3. Over feiten gesproken. Feit is dat de Flexkom site compleet veranderd is. Zo’n beetje alle informatie (en dat was al bizar weinig informatie voor een bedrijf dat blijkbaar net zo groot als Google gaat worden) die er op stond is verwijderd. De weinige dingen die er nu op staan die zijn ook nog eens niet waar.

  Allereerst valt op dat de meeste producten verdwenen zijn. FlexHotel, FlexHoliday, enz. allemaal weg. Nu is het nog slechts FlexCard, FlexApp en FlexCall.

  De hoofdjes van de mensen achter Flexkom zijn weggehaald.

  De neppe tellers voor het zogenaamd aantal gedownloade apps en uitgedeelde kaarten zijn weggehaald.

  De neppe keurmerken van BDS en EBCON zijn weggehaald.

  Nog altijd 0 aangesloten winkels terug te vinden. Er is niet eens een pagina gereserveerd om de aangesloten winkels te tonen. Niet dat die winkels er zullen komen (concurrent Lyoness heeft in 10 jaar tijd al 2 winkels in Amsterdam, kan je nagaan), maar ze houden niet eens de schijn op.

  De Nederlandse vertaling (die al heel dramatisch was) is volledig weg.

  Op de pagina van FlexCall staat dit:

  Use the collected FlexMoney for free Phone calls

  FREE phone calls? Wat een leugen. Zoals iedereen weet betaal jij als consument zelf in keiharde euro’s voor elke Flexmoney die jij spaart! Wat nou gratis bellen.

  Vergelijk deze twee pagina’s:
  http://flexkom.com/de/flexcard
  http://flexkom.com/en/flexcard

  Allereerst merk je op dat de pagina zou moeten gaat over de FlexCard, maar dat er eigenlijk alleen over de FlexApp gesproken wordt. Maar dat is nog niet eens het meest droevige aan die pagina. Onderaan staat een neppe testimonial. In het Duits is het Melanie uit Berlijn, in het Engels is het Sarah uit Mobile (??). Wat een grappenmakers.

  1. Helaas ziet hij er nu wel een stuk gelikter uit. Het gebrek aan inhoud is nu wel heel schrijnend, maar daar letten de schaapjes toch niet zo op. Het is dus een typisch flexkom product geworden: Bling Bling buitenkant, lege binnenkant.
   Die NL vertaling moet nou geen probleem meer zijn, want er staat toch nauwelijks tekst meer op. Dat vertaal je in een kwartiertje. Wat niet wegneemt dat ik toch verwacht dat flexkom hier minimaal een paar maanden voor gaat nemen.
   Mobile is volgens mij een stadje in Amerika. En de nepcertificaten verwacht ik nog wel terug, net als de neptellertjes. Een pagina met aangesloten winkels zal er wel nooit komen. Liegen is daarmee nl niet zo makkelijk, en de waarheid is gewoon ‘too embarrasing’.

   1. Gelikt of niet, dat zal de Flexkommer een worst wezen. Denk maar aan de websites van de licentiehouders zelf. Na commentaar van oa. mijn blog besloot Flexkom dat die sites maar moesten verdwijnen. In het buitenland zijn ze nog niet zo ver. Nog een paar pareltjes:
    http://mcomapp.com/ Extra lollig zijn de testimonials: “As a shopaholic this app suits me just fine. The discounts are FABULOUS and merchants are always within reach. I call and I shop, now that’s what I call MULTI-TASKING.” ..er zijn geen Flexkom winkels, maar deze dame vindt dat de winkels altijd binnen bereik zijn.
    http://www.flexkomsystem.com/ Groot op de pagina: Minimaal 4000 pond per maand extra inkomen, je hele leven lang! Welja joh, natuurlijk!

  1. Kan allebij volgens mij. Op hun website staat wel een slordig foutje, er staat een keer FlexKob ipv FlexKobi. Ik zeg maar niet waar exact, dan moeten ze nog even moeite doen om het te zoeken.

  2. Je zit er iets naast. Het “make shopping simple” is het credo van de FlexCard, jij vat het op als uitleg.
   In het Nederlands:
   FlexCard: vereenvoudig het winkelen

   En wat jij bedoelt: FlexCard vereenvoudigt het winkelen…..

 4. Zouden ze wel doorhebben dat als het systeem eenmaal werkt, dat de winkeliers/MKB-ers degene zijn met de minste centen? En dat ze dus beter net zoals jij hele dagen kunnen gaan shoppen en daarmee verdienen? Dus er verdwijnen winkels, maar iedereen kan veel meer blijven kopen omdat ze een stijgend passief inkomen hebben…dus….
  Kan DirkS net zo goed wéér een bank beginnen, zo slecht deed hij het nou ook weer niet…

  1. Fotos en filmpjes met de duimpjes omhoog zegt mij niks DH ,voor ons is het resultaat dat telt! Ons voorbeeld in BE was FV en zijn Madam ,en die hebben er NIETS van GEBAKKEN! Zo is dat MAN/VROUW. DH. Mijn MOTTO is nog altijd HEERLIJK/EERLIJK duurt het langst! IS het niet BLOGGERS!!!

  2. Het stukje tekst van Obtainer is belachelijk simpel onderuit te halen. Voordat ik begin, wil ik je graag vragen wat jij precies uit het stukje haalt en waar jij denkt dat de beweringen in dat stukje op gebaseerd zijn. Het stuk zelf bevat namelijk vrijwel geen bronnen. Om je een idee te geven:

   Er wordt bijvoorbeeld dit gezegd:

   That this coherent concept works outstandingly has been shown by the test market Turkey.

   Dat is niet waar, heb ik al uitgebreid aangetoond: http://wouterhol.nl/flexkom-faalt-in-turkije/ Flexkom werkt helemaal niet in Turkije, niemand gebruikt het en vrijwel iedereen die betrokken was bij flexkom (namelijk 30.000 van de 40.000 licentiehouders) zijn ontevreden en willen hun geld terug.

   The focus was on the American launch in 2014 because in the motherland of MLM there isn’t a concept like FlexKom’s yet

   Lyoness is vrijwel identiek (en faalt overigens al 10 jaar lang).

   Verder staat er een heel stuk tekst over dat Flexmoney een wereldwijde valuta zou worden. Er wordt gesteld dat de valuta die we nu hebben niet goed zouden zijn en dat Flexmoney daarom een goede oplossing is. Een paar zinnen verderop wordt echter doodleuk gezegd dat 1 FlexMoney gelijk staat aan 1 Euro. Met een eventuele neergang van de Euro zou de Flexmoney dus net zo hard naar beneden gehaald worden. De bewering in dat stukje van Obtainer slaat dus helemaal nergens op.

   Verder staat er dat Flexkom er eindelijk ook achter gekomen is dat 1 euro gelijk stellen aan 1 flexmoney wat praktische problemen geeft bij internationale transacties. Hier was ik al ruim een half jaar geleden achter gekomen. FLexkom heeft nog geen oplossing, ze zeggen in het stukje dat er ‘meerdere mogelijkheden’ zijn om het op te lossen. Een concrete oplossing is er niet.

   Verder is al meermaals aangetoond dat de Obtainer een zeer onbetrouwbare bron is. Kijk eens rechts van de pagina. Daar staat een enorme banner (“Reach financial freedom now”. Ben jij al financieel vrij door Flexkom, Die Hard? Of is dit ook een leugen van Flexkom?) van Flexkom. Flexkom en Obtainer zijn vriendjes. Ze geven elkaar prijzen (Meest innovatieve bedrijf van 2013? Wat een grappenmakers) en betalen elkaar voor marketing. Dat is dus net zo veel waard als dat ik zeg dat ik de beste ben omdat ik dat vind.

   Hier schreef ik al eerder over de betrouwbaarheid van Obtainer: http://wouterhol.nl/het-piramidespel-van-flexkom/comment-page-10/#comment-2127

   Voor nu lijkt me dit wel een zeer genereuze repliek van mijn kant. Nu is het jouw beurt, meneer/mevrouw Die Hard. Nu mag jij onderbouwen waarom Flexkom gaat werken op basis van feiten, niet op basis van verhaaltjes in een gesponsord blaadje.
   En waarom plaats je de berichten niet gewoon onder je eigen naam? Dan kan iedereen later zien wie het was die gelijk had tegenover de 9 sukkels die dachten dat Flexkom niet zou kunnen werken!

 5. Een mens zou al beginnen denken dat D Hard ,halve GURU L.Bakker is ,die is ook DIE HARD als het over hun
  INKOMEN gaat ,en vraag maar eens aan VERMEULEN ,waar zijn FLEXKOM/Money naar toe is ,ge zou nog eens kunnen verschieten DIE HARD !
  Maar ik denk dat jij dat beter weet is het niet ?!Reageer je daarom op Wouter! Veel jonger dan jullie (FLEXK,S) 49/50 /60? en lekker zijn eigen ZAKEN( IN EURO,S) wel te verstaan ,mijn dochter steekt haar vinger in haar keel ,als ze jou commentaar leest (en ze is niet dom hoor !)spreekt 5talen waaronder Russisch!
  Je zou er van verstelt staan hoeveel leuke en verstandige mensen op dit BLOG zitten (steekt de ogen uit he DH)

 6. Go Go Go Go ,money ,money ,money ,gold gold gold ?!pfff bij ons noemen ze dat GOLDDIGGERS!!
  EN als het wat tegen gaat hebben ze een GOEROE nodig om te bezinnen (breekt mij de mond niet open he !DH

 7. Ben wel benieuwd of de aan gehaalde Prof.-Dr. Bernd-Thomas Ramb in het artikel waarnaar Diehard verwijst op de hoogte is van het gebruik van zijn naam en informatie in het “schijn “artikel op de Obtainer website .
  Kwestie van tijd dat dit artikel ook niet meer online is , schat ik in…. Zie de Obtainer als een platform waarop je alles mag neezetten zolang je maar flink stort voor de advertenties..

  1. Dat lijkt mij wel. Veel MLM bedrijven gebruiken mensen met titels om hun producten te verkopen. Weinig mensen kunnen nee zeggen tegen een leuke zak met geld, titel of niet. Bij MLM producten die medische claims doen zie je vaak dat iemand met een doctorstitel de boel aan het promoten is. Overigens steevast zonder wetenschappelijke onderbouwing, zoals ook met Flexkom het geval is.

   De betreffende professor is trouwens een van de voorvechters om de Deutsche Mark weer terug in te voeren in DE. Soort van Wilders, maar dan met titel. Apart dat hij dan blijkbaar ook gaat voor een fictieve valuta die rechtstreeks gekoppeld is aan de Euro. Dat strookt niet echt met zijn idealen om terug te gaan naar de D-Mark.

 8. Ze raken wel heeeeeel snel door de nep ipads heen :
  Liesbeth Bakker Ludo, sinds vorige week is Nederland open en kunnen er terminals worden geplaatst. Frankrijk ed is nu alleen ook open, dus nieuwe terminals zijn pas weer leverbaar eerste week maart.

  Waar staan die paar apparaten dan ??????? In elke geval heeft onze vriend Asker er geen 1200 in Amsterdam weten te plaatsen en omgeving Ede is ook nog niet aangedaan !

  Kom op Flexkom waar is de verwijzing naar alles winkels ? Is dat zo moeilijk?
  Ja… want er zijn geen aansluitingen……is mijn mening!

 9. @ Die Hard

  Al wat verdiend bij Flexkom? Geweldige slotzin in het verhaaltje van de Obtainer: “So, don’t be surprised if your neighbor asks you: Do you also have a FlexMoney and FlexGold account with the FlexBank yet?” Wederom een legendarisch hilarisch stukje tekst.

  De valuta geweldenaar Prof. Dr. Bernd-Thomas Ramb, in het verhaaltje omschreven als “renowned currency expert”, is tevens ‘redacteur’ bij Pour Erika – een ander door Flexkom gesponsord vodje. Als je echt nergens aan de slag komt dan ga je gewoon onzin in dubieuze regionale kolderblaadjes schrijven. Deze enge, rechts extremistische Flexkom-propagandist doet me denken aan die andere oplichter, je weet wel Dr. Stefan Kletz van Ebcon.

  Ja, Pipo Tsjengizzzz weet zijn soortgenoten wel te vinden.

  Benieuwd wie je bent en welke ‘functie’ je in Flexkom-piramide hebt bereikt. Woorden als naïef en argeloos zijn hier vele malen gevallen, maar jij bent een overtreffende trap. Laat even weten wanneer FlexGold, FlexBank, FlexHoliday, FlexHotel, FlexPhone en al die andere FlexVerzinsels operationeel zijn.

  Wikipedia: “Bernd-Thomas Ramb, Mitglied der ehemaligen Partei Bund freier Bürger – Offensive für Deutschland.“

 10. Ook iets om over na te denken voor de Flexkom volgers; Waarom schrijft de gewone media nooit eens over Flexkom? Met gewone media bedoel ik alle tijdschriften, websites, enzovoorts die niet door MLM geld gefinancierd worden. Voor een bedrijf dat roept dat ze het meest innovatieve bedrijf van de wereld zijn wordt de mainstream media belachelijk goed ontweken. Nog geen 1 keer heb ik een positief of op zijn minst neutraal artikel over Flexkom gelezen in de gewone media.

  Ja, de enige keer dat Flexkom in de mainstream media was, namelijk in The Mirror, was het erg negatief bericht. Om de flexkom volgers te matsen tellen we die niet mee.

  Ik bedoel, zelfs ik won zelf ook wel eens een prijsje en ik stond paginagroot in de Spits, in diverse tijdschriften, 1x zelfs op de cover (van de bijlage van Quest magazine, dat dan wel weer, maar toch!) en ik deed er niet eens mijn best voor. Die media benaderden mij met de vraag of ze over mij mochten schrijven.

  Hoe komt het toch dat Flexkom keer op keer maar niet genoemd wordt door bekende sites als Frankwatching, Emerce, e-tailtrends, Twinkle, enz. enz.? Die sites en tijdschriften melden zo’n beetje elke scheet die gelaten wordt in de e- en m-commerce wereld. De First Mover in M-Commerce (whatever “frist mover” dan ook mag betekenen) zou toch ook wel eens opgemerkt mogen worden?

  Of is Flexkom eigenlijk niet meer dan een opblazen verzinsel om geld los te kloppen bij goedgelovige mensen tijdens besloten bijeenkomsten, en is dat de reden dat de gewone media het niet interessant vindt om daar haar kostbare tijd en ruimte aan te besteden?

 11. Er is een Sanei N78 tablet onderweg naar mij toe. Ze verwachten hem ergens in maart af te leveren.

  Ik heb hem gekocht via Amazon.de:
  http://www.amazon.de/gp/product/B00G8L37CS/

  Inclusief verzendkosten kostte hij 69,20 euro.
  De POS 4S kost bij afname van 1 stuk 399 euro ex. BTW, oftewel 482,79 euro inclusief BTW

  Nu zoek ik nog een vrijwillige (ex-) flexkommer die de POS 4S ter beschikking wilt stellen voor een vergelijkend warenonderzoek. Eens zien of de Flexkom POS4S echt die extra 413.59 euro waard is.

  Mocht je een POS 4S hebben, laat het mij even weten via een mailtje of via een reactie op mijn blog.

  1. Je maakt er geen half werk van….

   Hier is de ‘manual’ van de hoogst geavanceerde POS 4S terminal ofwel het Sanei N78 tabletje van 69 Euro. Uiteraard geen specificaties te zien om het zoeken naar de fabrikant niet bij voorbaat al te eenvoudig te maken. Het laatste wat je in dergelijke gevallen doet is een product 1:1 identiek aan het merkproduct in te kopen en deze enkel in je eigen doosje om te pakken. Kan je wachten tot iemand, zoals in dit geval Filip, achter de fabrikant komt. Tekenend voor een totaal gebrek aan zakelijk & commercieel niveau bij Flexkom, uiteraard hierbij de bouw van een bijzon der lucratieve piramide buiten beschouwing latend. Want eerlijk is eerlijk, dat kunnen die duimen!

   http://support.flexkom.com/hc/de/article_attachments/200430913/flexpos_manual_english.pdf

  2. Bij je vergelijkend onderzoek zou je eigenlijk nog wel moeten incalculeren dat de Flexkom POS wordt geleverd met een voet, een stukje software en dat er iemand moet komen om het systeem te integreren (zowel in de winkel als de backoffice). Voorts zal de winkelier ook getraind moeten worden. Verder denk ik dat er een statusverschil is: Een biertje drinken bij de Winkel van Sinkel heeft een andere allure dan bij een gemiddelde bruinkroeg. Net zoals een Flexkomtablet helemaal hip is, want daarmee kan je tenminste met je duimpje omhoog op de foto net als The Board of Dutch Leader Speakers. Die zaken moet je ook meewegen in je vergelijkend warenonderzoek, maar zelfs dan nog denk ik dat Flexkom duurder is.

   1. @ Carpe diem

    Ga jij nu mensen vergelijken met waren?
    Aanvullend: Het zou kunnen zijn dat met een “prul POS” heel veel geld te verdienen is.
    Wouter heeft met zijn onderzoek iets anders voor ogen en heeft dat goed aangegeven.
    Dat het Flexkom concept zelfs met het allerbeste POS niet werkt is voor mij een vaststaand gegeven.

   2. Op zich kan ik je gedachtegang volgen. Toch ben ik het niet met je eens.

    Je stelt dat je bij Flexkom meerwaarde zou krijgen als je hun POS koopt. Meerwaarde in de vorm van installatie in je winkel, meerwaarde in de vorm van de voet en eventuele training. De ballon gaat niet op, want het is namelijk niet de winkelier die de POS4S betaalt. Het zijn de licentiehouders zelf die de POS4S betalen zodat hij “gratis” geplaatst wordt bij de winkelier..

    Een licentiehouder moet nog telkens betalen voor elke bijeenkomst en training die hij wilt volgen. De meerwaarde in de vorm van trainingen en installatie zit dus niet bij de prijs in. Sterker nog, die kosten komen er nog eens boven op!

    Wat ik dus wil onderzoeken is of de software van Flexkom ook draait op elke willekeurige andere Android tablet. Naar ik vermoed zal dat prima gaan. Voor de gein doe ik dat op een tablet die, ook naar ik vermoed, exact hetzelfde is als een de POS4S. Als blijkt dat die tablet hetzelfde is, dan staat ook vast dat Flexkom qua hardware absoluut niet innovatief is.

    Stel dat de Flexkom software prima draait op een willekeurig andere Android tablet, dan staat het volgende vast:
    – Flexkom probeert met een overdreven dure tablet extra geld los te kloppen bij haar licentiehouders dan wel winkeliers, omdat die hardware helemaal niet benodigd is.
    – Flexkom had een stuk innovatiever, laagdrempeliger en goedkoper kunnen zijn omdat de winkeliers/licentiehouders geen nieuwe tablet hadden hoeven te kopen. Ze kunnen een eventuele tablet die ze al hadden gebruiken of kopen zelf een goedkoop model bij een elektronicazaak.

    1. Meerwaarde, in relatie tot de oplossing van Flexkom, zou voor een winkelier uitgedrukt moeten worden in meer omzet. Niets meer en niets minder.
     En dat het POS systeem goedkope junk is waar veel teveel voor betaald is is mij reeds duidelijk.

    2. Ik denk dat je de spijker op z’n kop slaat. Waar ik alleen op doelde is dat er bepaalde computermerken zijn die vergelijkbare tablets op de markt brengen (dat zijn dan wel nieuwe tablets) maar dan voor een veel hoger bedrag verkopen. Puur omdat het merk status geeft. Zou dat misschien voor Flexkom ook zo zijn? Misschien goed om dat mee te wegen.

     Wat ik verder opmaak uit jouw reactie is dat de winkelier met een tablet nog geen werkend systeem heeft. Daarvoor zal de franchisehouder eerst weer moeten bijlappen voor een training en de integratie in de backoffice. Net op het moment dat je denkt dat het niet smeriger kan, kan het nóg smeriger. Overigens vind ik het opvallend dat dit systeem een training nodig heeft, want als ik de video’s van eerdere transacties (bijvoorbeeld in Leipzig) bekijk dan zie ik op het scherm maar twee opties: Zahlen en Zammelen. Meer hoeft dat ding ook niet te kunnen. Maargoed, een traininkje levert de glibbers weer wat extra op. Want Cengiz Ehliz wil ook af en toe een nieuwe auto of boot kunnen kopen.

     Een mooie extra aanvulling zou zijn het toevoegen van een derde testobject, namelijk de BEEPXtra EPOS. Welke tablet is nu beter? Die van Flexkom of Beep? Het zal een leuke strijd kunnen laten losbarsten tussen de twee MLM-bedrijven, die toch al niet op goede voet staan met elkaar.

     1. @ Carpe Diem

      Dank je voor je prima schrijven en antwoord!

      En inderdaad de training zal weer extra geld opleveren. Alle logica ontbreekt en we wachten op de eerste winkel die zich aansluit. Zal me een klapper geven!

   3. Die 399 euro excl. btw is gewoon een psychologisch bedrag. Voor die prijs móet het wel een technonogisch hoogstandje zijn. Bij een lagere prijs vermoeden mensen éérder dat het troep is en bij een nóg hogere prijs haken ze af.

    1. Dat inderdaad, plus het feit dat dit de enige manier voor Flexkom is om (nog meer) geld te verdienen.

     Zou Flexkom namelijk gewoon een eerlijk bedrijf zijn en gewoon een goede app voor de winkelier en een goede app voor de consument maken, dan laten ze heel veel geld liggen bij de duizenden goedgelovige mensen.

     En daar komt bij, als een winkelier simpelweg een goede app kon downloaden om een systeem zoals dat van Flexkom te kunnen gebruiken, dan zijn alle duizenden licentiehouders opeens overbodig geworden. Dat druist natuurlijk helemaal in tegen het “levenslange passieve inkomen” dat iedereen beloofd wordt.

     1. Ongelofelijk he, de oplichting ligt er zó dik bovenop. Als bonafide bedrijf faalt Flexkom opzichtig. Als oplichters die nietsvermoedende mensen de een na de andere poot willen uitdraaien slaagt Flexkom met vlag en wimpel.

    2. Zo spannend is die tablet nou toch ook weer niet. Het is gewoon een voor de hand liggend middel om de afrekening mee te doen. Het had ook met een pc of telefoon gekund. Het is een waanzinnig simpele handeling die er moet plaatsvinden, die Flexkom toch nog ingewikkeld en omslachtig weet te maken met dat QR gedoe. Maar in wezen heb je aan een simpel tabletje genoeg. De reden om het over de specs van dat ding te hebben is dat 400 € dus veel te veel is voor zo’n bescheiden ding. Daarbij is hij nu al zo verouderd dat de GTM’er er na het ontwaken uit de boze droom niets aan zal hebben.
     Dat de GTM’ers het ding gaan installeren en zels gaan integreren met de backoffice, daar gelook ik helemaal niks van. Dat kunnen ze gewoon niet. Zelfs bij het simpelweg connecten op de wifi van de winkelier kunnen al zoveel problemen ontstaan dat dit 99 van de 100 boven de pet zal gaan. Laat staan integreren in de backoffice of beoordelen of de verbinding ook veilig is. Dit is dus ook alweer een bewijs hoe slecht doordacht het bij Flexkom allemaal in elkaar zit. Een paar showcase winkels aansluiten, dat zal nog wel lukken, maar op grote schaal pos systemen gaan aansluiten met een stel zichzelf overschreeuwende GTM’ers? No way!
     L

     1. Daar heb je zeker een punt en dat is ook de grote reden dat ik nu al vrijwel zeker weet dat de POS 4s van Flexkom gewoon een goedkoop Chinees rommel tabletje zal zijn.

      De handeling die plaats moet vinden is zo bizar simpel, daar heb je echt geen hoogstaande hardware voor nodig. Wat knopjes, een rekensommetje, een QR code genereren en de data heen en weer versturen.. Dat kon een Nokia 3310 ook al.
      Ook heb ik al vernomen dat er wederom geen enkele beveiliging op de verbinding zit, dus de klantgegevens kunnen letterlijk uit de lucht gegrepen worden door elke wannabe-hacker met een smartphone die in de buurt van de winkel staat.

     2. Voor het hacken hoef je niet bang te zijn…. Er zijn geen winkels aangesloten ! Dus dat beveiligings probleem is ook al opgelost:)!

 12. Nog even over die POS 4S. (Ik start maar een nieuw topic want de vorige zat vol) Het was toch de bedoeling dat het ding met een een dubbele verbinding zou worden uitgerust? Juist vanwege de veiligheid? Of was dat nou alleen voor die vorige POS versie? Als ze dubbele verbinding willen, 1x wifi en 1 x LAN was het plan dacht ik, dan wordt het helemaal godsonmogelijk voor amateurs om te installeren….

 13. Ondergetekende is werkzaam voor een beursgenoteerd Frans bedrijf. Wij ontwikkelen o.a. software voor multinationals en wij hebben wereldwijd onze vestigingen. Wij doen ook zaken met grote winkelketens en dochterondernemingen waarbij duizenden winkels zijn aangesloten. Om je een voorbeeld te geven: 1 keten heeft 34.763 verkooppunten en miljoenen consumenten. De backoffice is bij deze anders geregeld maar het aantal transacties is oneindig. De door ons ontwikkelde relationele database is in staat om elke virtuele (ongeacht plaats en tijdstip) aankoop realtime te registreren.
  Op mijn verzoek zijn wat vragen gesteld aan Flexkom in Duitsland. (in het kader van mijn onderzoek)

  Hieronder wat tekst die ik uit de mail heb gehaald welke ik net per mail van mijn Franse collega heb ontvangen.

  Unfortunately, this ticket open for seven weeks. (het ticket heb ik weggehaald omdat de naam van mijn bedrijf en contactpersoon vermeld staan en ik dit doe op persoonlijke titel)
  No one helped; one time somebody picked up the phone and just said someone will call; we are still waiting for the call . There was no response to all of our questions. See questions below.

  1.Which platform are you using for your POS System?
  2. What is your overall plan for new POS technologies?
  3. In addition, we queried Flexkom what rollouts they’ve recently completed, and what new capabilities they plan on releasing in the year ahead.

  Aanvullend op 1:
  Het platform werd niet eens genoemd en is belangrijk voor onderhoud. Zal geen enkel bedrijf moeilijk over doen om dat te vermelden. En is voor de toekomstige winkelier en licentiehouder belangrijk als Flexkom omvalt en wie dan de support kan geven. Bij een zelf ontwikkeld platform, dat kunnen ze niet) , is niemand in staat om support te verlenen.

  Aanvullend op 2:
  Spreekt voor zich

  Aanvullend op 3:
  Waar is de POS reeds operationeel en wat zijn de verbeterpunten (is vrije vertaling)

  Wat we al wisten wordt hier nogmaals door Flexkom zelf bevestigd: Er is geen plan, er is een pruts POS apparaatje die elke consument voor en fractie van de prijs kan aanschaffen. Er staat geen door Flexkom ontwikkelde software op het apparaatje. Grote kul. Een voorgeprogrammeerde chip, kosten € 1,73 maakt verbinding met een externe server van Flexkom die er misschien wel zal zijn maar zal niet werken.
  De keten zoals hierboven is benoemd is 29,7% aan kosten per jaar kwijt om het systeem te onderhouden. 12 callcenters zijn er verdeeld over de regio’s EMEA, NA en Canada ASIA RIM Pacific voor support.
  Hoe gaat Flexkom dit doen?
  Voorbeeldje:
  In 1 straat staan 12 Flexkom winkels. Ik als consument doe mijn aankopen bij 8 winkels en dat zal real time moeten gebeuren. Zo ook de door mij uitgegeven kaarten (een andere consument doet daarmee inkopen in Duitsland) zullen real time geregistreerd moeten worden want ik wil immers bijgeschreven flexmoney direct kunnen gebruiken. Om een systeem real time te laten opereren kost het bedrijf 7,4% extra op de onderhoudskosten. We praten bij bovenstaand bedrijf/keten over miljarden aan kosten alleen al om het systeem in de lucht te houden. In termen van Flexkom is deze keten een flutbedrijf. Dus de kosten voor Flexkom zijn vele malen hoger!
  Maar zoals Flexkom het zo mooi zegt: we passen in het rijtje van Shell, Google, Microsoft etc. Yeah sure.

  Wake up mensen die nog geloven in Flexkom. En voor de nieuwkomers: trek je conclusie. En Paul van M.
  Waar ben je mee bezig?

  Vooralsnog is bovenstaande voor velen misschien nog gebakken lucht en het is zoals de Engelsen het zo mooi kunnen zeggen: the proof of the pudding is in the eating. Ofwel de pudding/taart kan nog zo lekker ruiken het gaat erom als je hem eet is ie dan nog steeds zo goed. Dat er mensen “opgegeten” gaan worden is voor mij een vaststaand gegeven. Geef me nog even de tijd.

 14. “Een voorgeprogrammeerde chip, kosten € 1,73 maakt verbinding met een externe server van Flexkom ”

  Een extra chip in die tablet laten inbouwen? Daar geloof ik nou helemaal niks van. Dat zou heel duur zijn en ook technisch heel onverstandig. Ik weet waar ik het over heb want dit is mijn vakgebied. Ik weet niet waar deze bewering vandaan komt of wie dit beweert (Flexkom? Aldatma?) maar het is in ieder geval onzin Het zal juist wel om een stukje software gaan, een klein appje dus. En dat hoeft niet veel te doen, zoals we hierboven al aanhaalden.
  En het platform is natuurlijk gewoon Anrdoid, Versie 4.12 om precies te zijn.

  1. Beste jaap,

   We hebben het over de bios Jaap. Een (bestaande) chip is duidelijker voor de gemiddelde lezer ipv de aangepaste bios.

   Flexkom Aldatma????.
   Ik zie het als geen meerwaarde om mijn echte naam te geven in dit stadium. Ik ben anti Flexkom maar geen licentiehouder. Ik werk achter de schermen Jaap, ik herhaal achter de schermen Jaap. Je hebt geen flauw idee wat er gaande is maar daar zal, naar ik hoop, snel verandering in komen.

   Ik vertegenwoordig een groep Flexkom licentiehouders en mijn schrijven / reacties doe ik in mij vrije uren. Naast mijn fulltime job ben ik zeer begaan met deze mensen. Deze mensen zijn niet de golddiggers echter hardwerkende mensen waar (vooralsnog) een financiële poot is uitgedraaid.

   Beste Jaap Android platform???? Dit is nu precies waarom de Flexkommer nat gaat. Ik heb het niet over het besturingssysteem van het POS systeem!!!!!!!! Dit is de minst belangrijke schakel in de oplossing. Blijkt ook wel want ik kan zo’n ding kopen via het internet.

   Je doet uitspraken die er helaas niet toe doen. De meesten weten hoe je handmatig verbinding met een server maakt (in the cloud ), in dit geval een server van Flexkom. Je moet wel over de juiste inloggegevens beschikken. Nu gebeurt dat automatisch en kost inderdaad 1,73 euro om dat af fabriek te doen. Deze bootstrap routines zorgen er dus voor dat het systeem zichzelf kan inloggen. De door ons getest systeem van Flexkom pos 4 heeft 1 enkele chip. Echte systemen hebben een dual chip.Is een absolute must!!!!! Misschien weet jij ook het waarom als ict er?

   1. Beste Aldatma,
    Het was niet mij bedoeling jou aan te vallen. Het is ook zeker niet mijn bedoeling om een wedstrijdje ict verplassen aan te gaan. Ik wil slechts duidelijkheid over wat je nou precies bedoelt. Misschien dat ik in mijn irritatie over de onduidelijkheid niet diplomatiek genoeg was. Sorry daarvoor.Je zal het niet express doen, maar soms zijn jouw posts onduidelijk en voor meerdere uitleg vatbaar. Ze roepen soms meer vragen op dan ze beantwoorden. Als ik de post hierboven als voorbeeld mag nemen, kan ik misschien duidelijke maken wat ik bedoel:
    – Je hebt het over het platform van die tablet. Normaal gesproken wordt daarmee het besturingssysteem bedoeld. Dus in het geval van een tablet is dat dan Android, IOS (Apple) of Windows. Maar jij bedoeld er misschien iets anders mee? En hoe gaat de Flexkommer dan precies nat?
    – Wat je zegt over die bootstrap kan ik eerlijk gezegd geen touw aan vast knopen. Een tablet heeft helemaal geen bootstrap, en ook geen bios, waar je het eerder ook over hebt. Ik denk dat je in de war bent met de pc wereld. Daar is sprake van bootstraps, BIOS’en en die kunnen dan idd ook dubbel uitgevoerd zijn. Wat op zich trouwens niks met security te maken heeft, maar meer met de crashbestendigheid. Bij een tablet is er helemaal geen sprake van een BIOS of een opstartchip o.i.d. Dat gaat gewoon vanaf het flash geheugen van de tablet. Mij is dan ook echt niet duidelijk wat je precies bedoeld met dat verhaal van die chip van 1,73 €. Uit het manualtje kun je ook afleiden dat alles softwarematig werkt, en dat er geen speciale hardware aan te pas komt. Dat zou ook heel onverstandig zijn, zoals ik hier boven al heb duidelijk gemaakt.
    Dus misschien kun je nog een keer proberen het verhaal te verhelderen. Als je het niet weet of de jusite info nog niet hebt, kun je dat ook gewoon zeggen. Dat is geen schande.
    Dus nogmaals: dit is geen poging om je aan te vallen. Waarom ook, we strijden beiden tegen Flexkom. En het spijt me als mijn woorden te geirriteerd klonken. Ik weet dat tekst soms een stuk ongenuanceerder kan overkomen dan face to face communicatie. Maar dat laatste zit er hier op het blog niet in.

    1. Nou Jaap… je bent nu ook op mijn vakgebied aan het schaatsen. een tablet heeft uiteraard wel een BIOS, het is het stukje software voor de ingewanden van de tablet. Het uiterlijk , de GUI, wordt in Android met skin aangestuurd. Via een bootstrap, die wordt geactiveerd na het opstarten. Daarom zijn er ook vele verschillende soorten GUI’s voor Android. Elk merk heeft zijn eigen GUI/skin. En het blijft toch hetzelfde platform. En als je dit als toch een wedstrijdje verplassen ziet: niet doen. Ik wil je ook helemaal niet terechtwijzen of terugfluiten of whatever. Een gewone normale discussie moet kunnen, we zijn immers ver verheven boven het FK-niveau.
     Ik ook van jullie..;-)
     * mijn gezondheid gaat (te)hard achteruit, geen idee of ik nog veel kan meedoen aan de antiFK-beweging, de AFKB…lol

     1. Ben het toch niet met je eens Devious. Een (Android) tablet heeft géén bios, zoals een pc die wel heeft. Slechts een zeer beperkt chipje dat verwijst naar de plaats waar de tablet zijn software kan laden. Meer info kun je er bijv hier over vinden: http://www.kpbird.com/2012/11/in-depth-android-boot-sequence-process.html

      Verder wil ik hier liever niet op doorgaan, omdat het voor dit forum zinloos is. Het heeft ook niets meer te maken met de vraag waar het om ging: wordt er nou ingelogd op de Flexkom server dmv een chip of gebeurt dat softwarematig? Zelfs die vraag is eigenlijk al beantwoord vanuit dat maualtje, waaruit blijkt dat het softwarematig is.
      Ik hoop dat je gezondheid omgekeerd evenredig mag zijn aan die van Flexkom, zodat we nog lang van jouw droog-komische bijdragen kunnen blijven genieten.

     2. De terminologie is inderdaad niet correct, maar werkt wellicht enigzins verhelderend voor het “grote” publiek en de GTM-ers? Die moeten die dingen toch aan gaan sluiten? Overigens is mijn ziektebeeld een flinke (co)sinus. Men gaat niet dood aan MS .Dus kan zomaar zijn dat ik volgende week weer mee kan irriteren. Hier op de zaak lukt het me al wèl…

 15. Nog even een aanvulling op mijn vorige bericht, omdat ik geloof dat veel mensen een opgeklopt idee hebben van de Flexkom POS 4S. Het gaat dus gewoon om en standaard Android tablet, de goedkope Sanei N78. Hierop heeft Flexkom een klein appje geplaatst dat automtisch opstart, zodat je niet driect toegang hebt tot de normale tabletfuncties. Dat appje doet de berekening, stuurt en ontvangt data naar de Flexkom server (als die er al is) en genereert de QR code, die de klant dan vervolgens weer moet scannen. Dat is alles. Dit blijkt ook uit het miniscule manualtje dat Marco van B.hierboven linkt. Dus niks ingewikkelds, de POS 4S is gewoon een Android tablet met een voorgeinstalleerd appje erop. De Sanei wordt geleverd met Android 4.12, dus het ligt niet voor de hand dat Flexkom een ander platform zal gaan gebruiken.

  Er komen dus verder geen ingebouwde of voorgeprogrammeerde extra chips aan te pas. Dat zou ook heel duur en dom zijn, omdat een voorgeprogrammeerde chip nauwelijks meer aan te passen is. Een kleine verandering aan de Flexkom server zou dan resulteren in een grootschalige terugroep actie om alle tablets weer aan te passen. Of ze splitsen iedereen weer een nieuwe POS in de maag, kan natuurlijk ook.

  Ik hoop dat hiermee wat misverstanden omtrent die POS 4S zijn weggenomen. En zo zullen mensen misschien beter snappen dat het vervangen van POS 3 door POS 4 , door POS 4S en god mag weten wat er nog meer komt, echt onzin is. Dat doodsimpele appje zou idd op een Nokia uit de vorge eeuw ook nog draaien. Natuurlijk moet ie af en toe geupddate worden, maar dan update je de app zelf en niet het platform of de hardware.
  Uit het manualtje kun je afleiden dat er geen dubbele beveiliging is, laat staan driedubbele. Alle beveiliging is afhankelijk van de router van de winkelier. In die pdf staat zelfs het password voor de toegang naar Android openlijk vermeld, nl “aaa”. Dat betekent dat iedere klant in een onbewaakt moment even lekker met die tablet aan de gang kan. Even de wifi sleutel kopieren, of er bijv. een keylogger op zetten om zo het flexkom wachtwoord van de winkelier te achterhalen. Dan kan hij een dag later terugkomen en zelf een paar miljoen flexkmoneys op zijn rekening bijschrijven. Echt weer Flexkom, nul inhoud. Veel geschreeuw en weining wol.
  En nou maar uitrollen die dingen. Want de GTM’ers weten natuurlijk alles van modems, routers, WLAN standaarden, firmware, wifi troubleshooting etc. En draaien er ook hun hand niet voor om als de winkelier geen draadloos internet heeft, of zelfs helemaal geen internet. Wat een ongeloofelijke flauwekul is dit eigenlijk allemaal. Hoe kun je in deze onzin geloven?

  1. Leer mij de MLM-ers kennen. Die zeggen hun zegje en daarna gaan de vingers weer in hun oren en schreeuwen heel hard: LALALALALALALALALLA IK HOOR JE NIET!!! FLEXKOM IS GEWELDIG!!!

   Je maakt van een Jehova getuige nog sneller een atheïst, dan dat je iemand van Flexkom, flexkom-af maakt.

   Een andere site had ook een paar feiten op een rijtje over Flexkom.

   Toen kwam Nederlandse grootste MLM fan en plaatste heel veel letters, maar zei inhoudelijk niks.
   ——————————————————————————————————————–

   Rob B
   februari 14, 2014 at 03:54
   FlexKom is nog steeds 1 van de meest originele, juiste timing …aller aller spannendste, …beste, goedkoopste, complete en meest innovatieve concepten waar ik ooit aan deel heb genomen en waar ik nog steeds erg trots op ben dat te mogen gebruiken.

   Kijk en beslis zelf maar (klik hier) http://www.flexkom.com/

   Ooit met de oprichter en leiders persoonlijk gepraat te hebben heeft me nog steeds bewogen te helpen het wereldwijd tot een succes te brengen.

   Petje af voor mijn knoerthard werkende upline fellows Radjen, Raoul en Erwin. Dank jullie wel voor de enorme medewerking, de support, het olifanten geduld en jullie flexibiliteit.

   Ik wens iedereen in de hele wereld enorm veel succes met het ondersteunen van de oprichters en mensen in het FlexKom netwerk.

   Misbruik van mijn videootjes zal, wanneer dat nodig is vervolgt worden.
   FlexKom is een te gekke mogelijkheid en ik waardeer de oprichters en visionairs die dit ter wereld hebben gebracht ten zeerste.

   Doe mee (klik hier) http://www.flexkom.com/

   Natuurlijk Altijd aan een ieder individu de vraag:
   FlexKom? ”Fles half vol…of …Fles half leeg?”
   That’s 100% up to YOU! …en zegt genoeg over je houding en mindset…

   Ik weet mijn antwoord… en heb daar nooit aan getwijfeld!
   ”Volledig VOL!”

   Go FlexKom Go!
   Kom gerust aan boord en we helpen jouw je eigen wereldwijde FlexKom mogelijkheden te benutten. (Klik Hier) http://www.flexkom.com

   Rob B
   Serial Networking Entrepreneur en Avatar zelf ontwikkelings-trainer.

   http://mlmforum.nl/flessentrekkerij-bij-flexkom/
   ——————————————————————————————————————————-

   Het verhaal raakt kant noch wal. Het slaat helemaal nergens op. Zijn bericht gaat precies Nul keer in op de feiten.

   Zelfs al zou je Rob Buser willen helpen. Het heeft geen enkele zin.

   Net als die mensen die al tientallen relaties hebben gehad, en tientallen keer met zijn bedrogen. Je ziet ze lopen met een nieuwe vlam. ‘Ja, maar met deze ga ik wel oud worden’.

 16. De vraag van de dag : Welke winkels hebben zich nu aangesloten ? Men ging los…. Of na de nieuwe lancering van begin maart met de man in charge Paul van Montfoort. Is het Nederlandse Flexkom kantoor in Apeldoorn nu geopend of is ook dat alles weer een loze belofte ? Paul van Montfoort zal toch nu wel wat berichten naar de serieuze pers gaan sturen ?

 17. Of deze van de Flexkom site :

  Lieve GTM’er, stel je voor dat de POS4 live gaat in NL morgen, dan beleef je een historisch moment met onze nieuwe Country Manager! Hij staat al in je FlexApp.

  Inderdaad: STEL JE VOOR….

  Zou volgens mij in Amsterdam al bij 1200 winkels zou geweest moeten zijn. Onze vriend Askar zou Amsterdam wel even aan gaan sluiten./….

 18. In other news;

  De Sanei N78 is zojuist bezorgd bij mijn kantoor! Dat is een stuk sneller dan de leverdatum tussen 1 en 20 maart die Amazon.de opgaf. Binnen 4 werkdagen bezorgd voor in totaal 69,20 euro.

  Eerste indruk is dat het een stevige tablet is. Ik zal even kijken of ik een leuke unboxing video kan maken om het plaatje compleet te maken.

  1. Wat een top apparaat is dit. Ik zet hem aan. Opstarten duurt even (half minuutje?) terwijl hij een Chinees opstart scherm laat zien.

   Dan komt het Android scherm tevoorschijn ..in het Nederlands! Het apparaat heeft dus blijkbaar zijn locatie gechecked en zichzelf in het Nederlands ingesteld! (Remind you; het apparaat is van Chinese makelaardij, zit in een Chinese doos en is in Duitsland besteld). Hij komt standaard met Facebook, Youtube, Angry Birds, Angry Birds Space app. Best vet!

   1. Vaak zitten er op zo’n chinese tablet ook nog allerlij chinese apps die er vaak heel moeilijk af te krijgen zijn. Maar het is dus wel een aardig ding? Dan hebben de GTM’ers er misschien nog wat aan om als gewone tablet te gebruiken. Al denk ik toch dat ie door de beperkte hoeveelhied geheugen snel achterhaald zal zijn.
    Eigenlijk zou je ook dat POS appje van Flexkom erbij moeten hebben, zodat we dat eens tegen het licht kunnen houden. Weet iemand of dat ergens te krijgen is? Het kan natuurlijk ook op andere Android apparaten geinstalleerd worden.

    1. Er zit maar 1 chinese app op, genaamd ShangYi. Rest is allemaal wat ik ook op mijn S4 zou kunnen hebben staan. Chrome, Flash Player, Gmail, enz. Allemaal standaard werk.

     Die POS app van flexkom zal ik er op gaan zetten door een backup te draaien van de POS 4S en die backup vervolgens te plaatsen op de tablet. Als dat lukt dan betekent dat dat elke licentiehouder van Flexkom minimaal 300 euro kan besparen door ook een Sanei N78 (of elk ander willekeurige goedkope android tablet) te kopen en daar de Flexkom app op te installeren.

     Zoals al eerder gezegd; het is sowieso bizar dat Flexkom haar eigen hardware forceert op de winkelier. Flexkom had er veel beter aan gedaan door de apps gewoon beschikbaar te maken op Google Play zodat elke winkel zijn eigen tablet kan gebruiken. Veel winkels hebben immers al tablets en sommige winkels willen een bepaalde huisstijl hebben waardoor bijv. een Apple of juist een felgekleurde tablet beter zou staan.

     1. Brilliant idee! Leg ze gewoon in het schap op kabeltje.com. En verkopen voor 200 € of iets dergelijks, zodat dat voor jou, voor de GTM’er en voor Flexkom kan vertalen naar een Win-Win-Lose deal, haha.

     2. Het is vrj eenvoudig om van die Flexkom terminal app met een adroid utility weer een installeerbare app te maken, zag ik op het web. Daar kun je bijvoorbeel de andoid app Free-apk voor gebruiken.
      Dus iedere GTM die zijn tablet officieel van Flexkom gaat betrekken is gewoon een dief van zijn eigen portemonnee. En een beetje ‘entrepreneur’ ziet hier zijn kans schoon om echt wat aan het Flexkom drama te verdienen. Nl door zijn collega GTM’s die POS tablets voor de helft van de Flexkom prijs te verkopen. Ik zou het bijna zelf gaan doen, ware het niet dat Flexkom gewoon oplichting is en ik daar niet aan mee wil werken.

    1. Wellicht begrijp je nu enigzins waarom ik helemaal niet tegen die chinese tabletjes ben. Goedkoop, het werkt en volgend jaar een nieuwe..En je kunt ze customrommen, rommodden…geinig spul hoor.

    2. In die unboxing video wordt gezegd dat hij 1 GB Ram zou ehbben, terwijl de info die op het web staat het over 512 MB had. Kun jij eens kijken heoveel Ram dat ding van jou nou echt heeft Wouter? Als het echt 1 GB is, dan is dat ding gewoon zijn prijs meer dan waard en misschien zelfs wel een prima tablet., Als hij tenminste in de bediening ook prettig is.

     1. Hij heeft inderdaad 1GB ram. Staat ook op Amazon, dacht ik? Ik heb er even op zitten klooien en wat benchmarks gedraait en voor nog geen 70 piek doet hij het prima.

     2. Ah heb het gevonden. Er zijn blijkbaar meerdere varianten van.

      Deze heeft 512mb ram maar wel een sim kaart slot:
      http://www.amazon.com/dp/B00DOTR6GU/ref=cm_sw_su_dp
      Deze (die ik besteld heb) heeft het dubbele aan geheugen en opslag maar geen sim kaart slot:
      http://www.amazon.de/gp/product/B00G8L37CS/

      Als ik Antutu Benchmark draait dan denkt hij dat het merk van de tablet softwinners is. Ik vermoed dat Sanei een merk van een distributeur of iets dergelijks is en dat softwinners whitelabel tablets maakt. Ik kan niet wachten tot de testresultaten van de Flexkom POS.

     3. Die tablets worden op basis van een SOC (System On Chip) gemaakt. In die Sanei zit een Alwinner A20 SOC. Dat is een hele populaire die in honderden tablets zit. Die tablets zullen dus maar heel weinig van elkaar verschillen. Het zou me trouwens niet verbazen als die Flexkom tablet wel die mindere versie is met maar 512 MB aan geheugen. Die zou ik niet willen hebben, maar die met 1 GB voor 70 € klinkt als een hele goede deal. Is leuk voor de GTM’ ers, dan houden ze er in ieder geval nog een bruikbare tablet aan over.
      Flexkom beweert afgelopen weekend 10.000 pos setjes in Parijs verkocht te hebben. Aan hun eigen GTM’s dus, niet aan winkeliers. Met een winst van pak hem beet 300 € per tablet hebben ze daar toch weer 3 miljoen uit hun mensen geperst.
      Het flexkom geloof is weer steigende. Er zijn links en rechts een paar winkels aangesloten geloof ik. Dat zal binnenkort dus wel op FK global staan. Maar het is wel heel laag hangend fruit heb ik de indruk. Eentje is bijv de schoonheidsalon van Patricia Hobo, die zelf ook een flexer is. De stormloop op de winkeliers zal wel na 2 maart komen dan schat ik. Maar ws verzinnen ze nog wel iets om dat weer uit te stellen.

 19. Er schijnt een Jappanner aangesloten te zijn ergens. Er wordt enthousiast verslag van gedaan op FK global. Zolas ik verwacht had worden er dus idd een paar winkels aangesloten. Wat ik gek vind en niet begrijp is dat ze dit zo anoniem doen. Geen naam van het japanse restaurant, dus niemand kan checken dat het ook echt zo is. Toch geloof ik wel dat er nu een paar winkels aangesloten zullen worden, zie ook mijn vorige post. Alleen waarom dan toch nog die geheimzinnigheid? Ze zouden juist trots moeten zijn toch? Is er nog een flexkommer die het aandurft om hier wat over te zeggen?

  1. Er zullen er inderdaad nog wel meer volgen. Kijk maar naar Lyoness, die heeft in 10 jaar tijd toch ook al zo’n 160 winkels in heel NL weten aan te sluiten.

   Overigens maakt de geheimzinnigheid van de Flexkommers het er niet makkelijker op om te geloven dat er een winkel is aangesloten. De foto op de facebook pagina van FK Global is uiterst vaag. Je moet haast zoeken om de POS te zien staan. Voor hetzelfde geldt hebben ze dat ding er zelf stiekem neergezet en toen vanaf een afstand een foto er van gemaakt.. Al neem ik aan dat ze niet zo triest zijn om dat te doen, zou me dat niets verbazen.

   Waarom niet gewoon een lijst met alle aangesloten winkels op de website? Of is dat nog te innovatief en komt dat pas met de POS 7 eind 2015?

   1. volgens iemand hier op kantoor gaat het op die foto niet om een POS4 maar om een ander 7 inch tablet. En ikzelf vind de stand van de tablet niet op een POS4-op-standaard lijken. En natuurlijk kunnen we er allemaal naast zitten…

   2. 160 winkels, daar zou Flexkom een moord voor doen. Maar idd, over 10 jaar is gezien is het erg weinig. Bovendien lijkt mij dat aantal van 160 nog veel te hoog. Die lijst heb ik laats ook eens bekeken. Daar staan een heleboel winkels bij die misschien ooit wel meededen, maar nu al lang niet meer. Of kortingen waarbij het er meer op lijkt dat het voordeel gewoon voor iederreen zou gelden, lyonesskaart of niet. Zoals bijvoorbeeld bij die Sony kortingsbon die ze aanbieden. En dan die kortingspercentages: 2% of 3 % . Tja, das niet echt een omweg waard hè? De Flexkom kortingen zullen ook nooit echt aantikken, aangezien de winkelier het kortingspecentage nog eens moet verdubbelen vanwege het gedeelte dat Flexkom pakt.
    Dit lijkt mij dan ook het maximale wat er voor Flexkom inzit,: hetzelfde zieltogende bestaan als Lyoness. Mind you, dat moet Flexkom eerst nog maar eens zien te bereiken, de kans dat ze gewoon verdwijnen lijkt mij veel groter. Maar stel dat ze zich zo ontwikkelen, ben je dan opgelicht als GTM’er? Juridisch gezien niet, praktisch gezien wel. Het geld wat je er in gestoken hebt krijg je niet terug, en zal door de heren van Flexkom op recreatieve wijze 😉 besteed gaan worden. Daar zijn ze zelfs al mee begonnen, getuige de 670.000 euro’s die Asker in zijn zak heeft laten glijden.

  1. Het klinkt ongeloofwaardig, maar Renze Deelstra heeft zelf een keer tijdens een webinar gezegd dat ‘Flexkom hele goede contacten heeft met de politiek’. Dat deze contacten op een dergelijk hoog niveau zouden zijn, had zelfs de meest naïeve Flexkommer niet durven dromen.

 20. We moeten Pipo Tsjengizzzz hier niet onderschatten hoor. Pipo is op alle vlakken een visionair, dat heeft zijn verleden met al z’n schitterende successen wel bewezen. In zijn enorme netwerk zullen zich best een paar extreem rechtse politici uit Bayern en Oostenrijk bevinden. Goed dat Renze dat in zijn webinair nog eens heeft benadrukt.

  Al bekend waar het giga mega ‘klap & juich’ spektakel op 2 maart gaat plaatsvinden? En waar de kaart blijft waar alle aangesloten winkels op te bewonderen zijn? Ook mensen zonder Flexapp moeten toch kunnen zien bij welke winkels ze hun gespaarde FlexMonkeys kunnen uitgeven?

  Voor de rest weer het oude liedje zodra ‘fase 3’ wordt aangekondigd ……. *stilte*……Een treurige, bijna lege website en een FB-pagina waar dit jaar twee nietszeggende berichtjes op zijn geplaatst, waarvan de laatste op 9 januari. Kortom: *bagger*.

  PS – het woord *kortom* wordt opvallend vaak door MLM-ers gebruikt, bijna altijd om een verdere discussie en toelichting/uitleg te voorkomen.

 21. Vanwege de carnaval zijn we helaas genoodzaakt de Grand Opening van 2 maart naar het eerste weekend van april te moeten verplaatsen … KORTOM 🙂 nog even geduld !
  Dit excuus zou zomaar uit de koker kunnen rollen…. En aan de app 🙂 en lijstje van de vele aangesloten winkels wordt hard gewerkt :)… NOT

 22. De Grand Opening is a.s. zondag in Krasnapolsky Amsterdam. Jullie zijn hierbij allemaal uitgenodigd om met eigen ogen te zien hoe we van Fk een succes gaan maken. Inloop 13.00 uur en aanvang 13.30 uur. Kaarten zijn aan de zaal verkrijgbaar voor 25 euro pst.

  1. Oh, en voor wat betreft de presentatie dit weekend; Ik neem aan dat jullie de gehele avond opnemen en plaatsen op Youtube, zodat ook mensen die niet aanwezig waren kunnen zien hoe jullie van FK een succes gaan maken.

  2. Is dat nog altijd GEEN succes ?? Als ik mij niet vergis zit FM al 2jaar in NL .
   En naar Amsterdam!?Om een JUDAS kus zeker!!!!!
   Zo ontvangt FK host ons in BE ! Intro happiness workshop D en FM jagers…SN .
   Aanvang 19.30 bijdrage 10 EU
   Bewustwording in handelen
   Bewustwording van vrijheid
   Creeren van verandering .Ook dit is Fexkom !!En voor anwoorden ?T,ja ,weten ze zelf het antwoord!?

 23. Sterker nog, ik denk dat Flexkom al een succes is, naar de maatstaven van Tjengiz en de andere glibbers. Ik denk dat het de interne doelstelling al lang en breed gehaald heeft. Maar waarom stoppen? Deze mensen hebben op hun manier ook oprecht plezier in hun werk. Ze beschouwen het als een enorm spannend spel waarin ze het geloof van honderduizenden GTM’ers overeind moeten houden. Dat is ook wat ze bedoelen als ze het over ‘goed management’ hebben. In die zin kunnen ze ook min of meer oprecht met alle GTM’ers een feestje vieren. Hun idee van Flexkomsucces is alleen wat anders dan dat van de GTM’ers. Maar daar kunnen ze prima mee leven, omdat ze een zwaar onderontwikkelde gewetensfunctie hebben.

 24. Welk toekomst scenario zien jullie voor Flexkom? Ik zie op dit moment steeds meer een soort Lyoness toekomst voor Flexkom. Dus ik denk dat die phase 3 er wel gaat komen en er zullen ook wel winkels aangesloten gaan worden. Alleen veel zullen het er nooit worden en al vrij snel zal Flexkom net als Lyoness een marginaal bestaan leiden. Op deze manier zal Flexkom ook nooit echt in elkaar klappen en verdwijnen, maar op waakvlam draaiend aanwezig blijven. Zo zullen ze ook maximaal beschermd zijn tegen de aanklacht van oplichting, kunnen ze evt de draad ooit weer eens oppikken als ze dat willen en hoeven ze ook Europa niet uit te vluchten.
  Wat denken jullie? Is dit waarschnijlijk of is het nog steeds plausibeler dat Flexkom in elkaar klapt en op een gegeven moment opgeheven wordt? Zoals alle voorgaande speeltjes van opperglibber Tjengiz?

 25. In het normale bedrijfsleven vier je alleen feestjes als er werkelijk succes is. FK viert zaken die geen Euro oplevert of zal gaan opleveren… Neen, men laat zelfs hun partners betalen om naar een nietszeggend klapmiddagje te mogen komen ! Lekker bedrijf is dat. Denk niet V&D haar personeel laat betalen voor de Grand opening van een filiaal :). De aangesloten winkels zijn in nog geen velden en wegen te bekennen…..
  Waar blijft het lijstje Flexkommers ? ! Amsterdam zou toch even aangesloten worden in januari en Ede zou volgen….. Wat blijft ? Een restaurant in Parijs! Geweldig succes mensen !

 26. Ik volg dit al een hele tijd ik vind het toch knap dat die mensen zich in de gedachten gang van hun volgelingen kunnen plaatsen, zodat die mensen die echt geloven in flexkom zich niet gek laten maken door mensen die weten dat het toch niets kan worden mijn bewondering hiervoor.

  1. Aan de ene kant is het misschien knap, aan de andere kant lukt dit soort oplichting alleen als je keihard, schaamteloos en recht in iemands gezicht kan liegen. De glibbers kunnen dit. Ze hebben waarschijnlijk een psychopatische afwijking en een gebrek aan empathie en geweten. Vroeger gaven ze dit soort mensen een brandmerk op hun voorhoofd. Een tikje barbaarrs misschien, maar de samenleving werd zo wel gewaarschuwd en beschermd tegen dit soort mensen. Onze rechtstaat laat Tjengiz al 12 jaar lang zijn gang gaan. In die tijd heeft hij onnoemelijk veel schade aangericht.

   1. Zo is het, ontelbare keren kei- en keihard liegen, zonder blikken of verblozen. Bij Pipo Tsjengizzzz en Sakinmaz is het al lang een way of life geworden. Meest treffend voorbeeld waren voor mij de propagandafilmpjes uit Leipzig waar Sakinmaz in scene zette dat ‘het systeem’ zou functioneren, dus met een perfecte aansluiting op de backoffice. Niks was minder waar. Hoe gek moet het worden; hoe ontzettend dom, radeloos en goedgelovig is dat groepje Die Hards wel niet dat nu nog steeds aan de kar hangt? Ik neem aan dat Flexkom inderdaad de kant van Lyoness op zal gaan. In veel landen wat bedrijfjes aansluiten die vrijwel geen Euro met dit Mickey Mouse concept gaan omzetten. De huidige licentiehouders zullen in de loop van de tijd afhaken en weer vervangen worden door nieuwe slachtoffers. Wanneer Tsjengizzzz nu de boel laat klappen zal hij er niet zomaar mee wegkomen. Daar geloof ik niets van.

    Maar vanmiddag dus de Grand Opening. Iedereen met het schrijfblokje op schoot aandachtig luisterend naar alle flauwekul en oneliners die de revue gaan passeren. Dat alles in een onvervalste hoera stemming want eindelijk kunnen ze de winkeliers lastig gaan vallen met dit MLM-prul. Tijd om te bewijzen dat we er hier totaal niets van begrijpen. Trouwens, waar is Gerda gebleven?

    1. Ben het grotendeels met je eens. Alleen niet met de gedachte dat Flexkom er in zou slagen een 2e generatie GTM’s te werven. Ik kan me dat haast niet voorstelen. Is Lyoness hier wel in geslaagd dan? Je gaat toch niet meer in een paar jaar oud bedrijf instappen als dat bedrijf al bewezen heeft dat het concept niet op grote schaal aanslaat? Of onderschat ik nou de oplichtingskunde van de glibbers en de goedgelovigheid van het MLM kanonnenvoer?
     Ik ben ook bang dat Tjengiz wel overal mee weg gaat komen. Ik zie en hoor nog niet zoveel van alle aangekondigde rechtszaken. Zijn er uberhaupt wel eens succesvolle rechtszaken tegen MLM oplichters gevoerd?

     1. Of een volgende generatie licentiehouders zich ook een Flexkom-oor laten aannaaien? Wie weet…. Alles wat onlogisch is blijkt in de MLM-scene toch telkens een normale zaak te zijn. Bij Tsjengiz zal bij een volgend exit toch ooit een keer zijn beruchte ‘arbeids’verleden gaan meespelen? Maar de kans is zeker aanwezig dat hij er ook voor een 8e keer mee gaat wegkomen. Zolang Flexkom bestaat – ook al is het op een waakvlam – is er voor hem niks aan de hand. Narcisten als Tsjengiz met een ego zo groot als een Airbus A380, zie ik ook niet zo snel naar een ver land emigreren. Die gek wil in Turkije en Duitsland geadoreerd worden door het grote publiek. Hij ziet Flexkom groter en belangrijke worden dan bijv. een Google. Weet je nog, de Flexkom doelstelling tot 2016: 50 landen, 500 miljoen klanten x 50 Euro omzet per maand = 300 miljard Euro omzet per jaar……. Ben je dan van de pot gerukt of niet?

      http://www.marbi-products.nl/FlexKom%20Presentatie%20okt%202013%20PDF.pdf

 27. Kees
  De mensen die echt geloven in die onzin ,zijn zelf mensen (winkels) die het water aan de lippen staat.
  Daarom gebruiken ze ook de (trukken van de foor) met a w ,slinkse trucjes, manier om met zo weinig mogelijk inspanning iets te bereiken.Voorbeeld…Leerling :”waarom heb ik nu maar een half punt gekregen op die oefening meester? Mijn uitkomst is toch juist ?
  Leraar:”het is goed dat je een uitkomst hebt ,maar je moet het wel op de juiste manier berekenen!
  Het is zoals Liesbeth Bakker zegt ,in Ede ,bij een foto van een kleding zaak ,te triest voor woorden !

 28. Net waar je denkt dat een MLM’er het dieptepunt toch echt wel bereikt heeft, kan het dus nóg erger. Simon, marketeer van SimonSoetersMarketing en partner bij Flexkom, Bonofa, BeepXtra, International Silver Network, Infusionsoft en Telexfree heeft onlangs deze video geupload:

  http://www.youtube.com/watch?v=qVgl5wR5yrM

  Echt jongens… kan het nog erger?

  1. Wat zou er toch te mlm”en vallen aan poepen? Willen ze die houtblokken waar hij het over heeft gaan verkopen? Ik denk dat dit non-commercieel is. Hij heeft een boekje gelezen over prehistorisch poepen en wil nu de wereld daar mee redden.

 29. Overigens, vandaag gaat de markt eindelijk open voor Flexkom. Na jarenlange voorbereiding gaat Nederland eindelijk live! Nico van der Linden (huispianist van Ramses Shaffy) treedt samen met zanger Tom de Jong op om het evenement een feestelijk tintje te geven. Het is toch onvoorstelbaar dat Flexkom een artiest van dat kaliber heeft weten te regelen.

 30. Vandaag waren zo’n 500 Flexkommers getuige van een zeer geslaagde Grand opening van Flexkom (zie foto’s op Facebook).
  Blijkbaar zien niet allen de GTMmers- maar ook investeerders brood in Flexkom, want vanmiddag werden binnen een uur zo’n 2500 POS systemen verkocht die gratis bij winkeliers geplaatst gaan worden.
  De sfeer was uitermate goed en al deze 500 mensen hebben duidelijk gezien dat Flexkom de toekomst heeft en dat daar geen enkele gefrustreerde blogger, die zelf nog nooit iets fatsoenlijks voor elkaar gekregen heeft, daar verandering in kan brengen.
  Voordat jullie straks echt openbaar te schande gezet worden als de groep van 10 die het beter dachten te weten dan duizenden mensen in de reeds 17 door Flexkom geopende landen, zou ik snel eieren voor mijn geld kiezen. Karma is a bitch and it will soon hit you back, which will be 100 times worse then the cheap joy you got from trying to damage a courages and brilliant concept as Flexkom is.
  Ik wens jullie daarom veel sterkte tijdens het overkomen van de geestelijk opgelopen schade van jullie mislukte pogingen en vele vergeefs verspilde uren.

  1. Enig bewijs ontbreekt uiteraard weer.
   Je slaagde er weer niet in om vragen te beantwoorden.
   Weer denk je dat het beledigen van mensen zakelijk en professioneel is, althans, in de Flexkom wereld is dat blijkbaar hoe men met elkaar omgaat.
   En weer durfde je er niet je eigen naam bij te zetten.

   Zo zelfverzekerd ben jij dus blijkbaar helemaal niet, meneer/mevrouw Die Hard.

   Als Flexkom werkelijk een goed concept was dan had jij (of waarschijnlijk eerder iemand anders) al lang uitgelegd waarom dat zo was. Nu is er volgens jou een groot evenement geweest en zag iedereen hoe een groot succes dat gaat worden. Toch is het enige dat jij hier uit kan kramen dat “geen enkele gefrustreerde blogger, die zelf nog nooit iets fatsoenlijks voor elkaar gekregen heeft, daar verandering in kan brengen.”. Niet alleen doe je dan net alsof je niet weet dat ik een miljoenenbedrijf opgezet heb (hoewel ik niet zie wat dat te maken heeft met de discussie die we hier voeren), het is bovendien niet erg beschaafd van je om je zo uit te laten.

   Het enige dat we van Flexkom zien zijn imbecielen zoals jij. Netjes, professioneel en zakelijk is niet iets wat Flexkom is of kan zijn, blijkbaar.

   Ik heb het je nou al vaak genoeg verzocht. Je gaat hier netjes en inhoudelijk reageren. Dit is geen kinderspeeltuin, dit is zakelijk. Toon je nog een keer aan dat jij niet weet wat dat is, dan is jouw tijd op mijn blog voorbij.

  2. Ach, ik snap zijn reactie wel. Die Hard en ook anderer Flexers demonstreren een duidelijk toegenomen zelfvertrouwen, en niet te ontkennen valt dat Flexkom in de laatste weken ook een paar stappen heeft gezet. Zo lijkt het erop dat er daadwerkelijk een Fase 3 gaat komen, iets wat wij hier toch niet echt voor mogelijk hielden. Verder laat zijn emotionele reactie zien dat hij ws niet tot de ingewijden binnen Flexkom behoort, en dat spreekt in zijn voordeel.
   Verder denk ik zeker dat het wel gaat lukken om een aantal kobi’s te openen, zeker met 2500 gratis te installeren POS’jes. Verandert dat iets aan mijn mening over Flexkom? Nee, eigenlijk niet. Het is nog steeds oplichting. Ik herzie “niet van de grond komen” naar “nauwelijks van de grond komen”. Er zijn ook nieuwe slachtoffers bij gekomen, nl de investeerders die zo gek zijn geweest om die veel te dure POS setjes te kopen. Dat zal in veel gevallen familie van de GTM’s zijn en die gaan nu dus mee de bietenbrug op.
   Er zullen best wat winkeliers bereid zijn om zo’n gratis POS setje te accepteren. Of ze ook kortingen willen geven is een andere zaak, en helemaal of ze ook die korting nog willen verdubbelen naar Flexkom toe. Het aantal winkels zal zo klein blijven , dat in het beste geval de GTM’s en de investeerders een paar euro per maand zullen verdienen aan passief inkomen. Net als bij Lyoness dus. En die hebben toch echt heel wat meer kaarten uitgezet als Flexkom.
   Waarschijnlijk breekt en nu een periode aan waarin Flexkom er met de pet naar gooit en de GTM’s in Europa in de kou laat staan. Het vertrouwen van de GTM’s is nu immers op een hoogtepunt, en dat is waar het Flexkom om gaat, het managen van het vertrouwensniveau.
   Maar gefeliciteerd Die Hard, met het geslaagde feestje. Zitten jullie nou ook officieel in fase 3?

   1. Volgens mij zitten ze nog altijd niet niet in fase 3, anders hadden we dat wel groots gelezen op de facebook pagina’s. Ik vermoed dat dat ook de reden voor wederom de overtrokken en gefrustreerde reactie van Die Hard is. Wéér kon hij/zij niet aantonen dat het systeem eindelijk gaat werken en dat ze dan eindelijk live gaan.

    Ook de vraag over welke Japans restaurant er aangesloten is staat al 5 dagen open. Dat geeft niet echt hoop op dat het waar is dat zo’n restaurant daadwerkelijk aangesloten is.

    1. oh..hier op kantoor wordt iemands dag goedgemaakt? Toch een “gewoon” 7inch tablet? Om te lezen, leren, iets dat mogelijk is tijdens de dode uurtjes achter de teek?

     Ik hoop ook niet dat je em echt bant. Ik lig elke keer weer in een deuk om zijn posts. Het gescheld raakt niemand en het geeft duidelijk aan dat het weer veel geschreeuw en weinig wol is. Beetje dat kind dat op de vloer van de AH ligt te spartelen, boos omdat het geen chippies krijgt…

  3. maar euh… je denkt toch niet echt dat de Club-van-10 ervan overtuigd is dat hullie in 1 enkel middagje 2500 tablets à 300 euri het stuk hebben verkocht? Gemiddeld 5 per slachtoffer maakt 1500 euri pp ? En dat op een middag? En die dingen moeten ze dan gratis weggeven? En dan moet het MKB ineens de korting aan FK gaan geven?
   Even denken hoor…nee, not going to happen.
   Overigens doet je schrijfstijl me denken aan die ene Mr.Proper Prophet …

    1. Nog een laatste reactie dan maar aan de mensen die wel- en niet anoniem schrijven op deze blog. Ik voel niet de behoefte om mijn identiteit bekend te maken aan mensen waarvan sommige zo laag gezakt zijn dat ze Flexkommers gingen hacken omdat ze het wellicht beu werden om zichzelf steeds maar te moeten herhalen in hun negativiteit en dus dringend op zoek moesten naar meer informatie. Ik dacht dat dat alleen gedaan werd door ratten als Murdoch en consorten maar nee dus, ze worden getolereerd op deze blog. Over illegaliteit gesproken.
     Flexkom daarentegen is een erkend legaal bedrijf dat reeds in 17 landen zaken doet. Dit is waarom we in alle openbaarheid in de beste Hotels onze events kunnen houden en artiesten van naam daar hun medewerking aan verlenen. Jullie valse beschuldiging dat we een piramide zijn wordt hiermee gelogenstraft omdat we alles volgens de bestaande wetten doen.

     De reden dat we de reeds aangesloten winkels in Nederland nog even onder de pet houden, is dat we willen voorkomen dat jullie deze winkeliers gaan bellen, ontmoedigen en hun kansen voor een gezonde financiële toekomst gaat verpesten.
     Dat we verder geen uitleg meer geven over de werkzaamheid van dit systeem, is, dat ik het als nutteloos beschouw omdat mensen die in een negatieve flow zitten een visie van dit kaliber toch niet kunnen bevatten of ambiëren.
     Ik wens jullie veel sterkte en zorg ervoor dat jullie zelf niet van de voor ons beoogde bietenbrug af gaan vallen want zo haatdragend zijn we nu ook weer niet.

     1. Flexkom daarentegen is een erkend legaal bedrijf dat reeds in 17 landen zaken doet.

      Wat bedoel je daar mee? Bedoel je ‘erkend’ als in dat ze ingeschreven is in het handelsregister en dat er, op Turkije na, nog geen rechtszaken verloren zijn door Flexkom?

      De reden dat we de reeds aangesloten winkels in Nederland nog even onder de pet houden, is dat we willen voorkomen dat jullie deze winkeliers gaan bellen, ontmoedigen en hun kansen voor een gezonde financiële toekomst gaat verpesten.

      Tja, dat komt natuurlijk weer mooi uit voor jullie management. We geven het blog de schuld er van dat wij nog niet in staat zijn om namen te noemen van aangesloten bedrijven. Liever doen ze er dus geheimzinnig over en proberen ze zo veel mogelijk te voorkomen dat er informatie openbaar komt? Lekker bedrijf heb je dan..

      Dat we verder geen uitleg meer geven over de werkzaamheid van dit systeem, is, dat ik het als nutteloos beschouw omdat mensen die in een negatieve flow zitten een visie van dit kaliber toch niet kunnen bevatten of ambiëren.

      Ook dat is weer een erg slap excuus. Nogmaals, als Flexkom werkelijk een goed bedrijf zou zijn dan had dat allang door iemand, bijvoorbeeld door Asker Sakinmaz, uitgelegd geworden op dit blog. Zoals je weet heeft Asker mij in juli vorig jaar al gebeld en hadden we helder en duidelijk met elkaar afgesproken dat hij mij uitleg zou geven. Echter blijkt dat niet mogelijk voor hem om te doen. Je zou kunnen geloven dat dat komt omdat ze het als nutteloos beschouwen. Je zou ook kunnen beargumenteren dat er blijkbaar niets recht te lullen valt, omdat het niet recht is wat er bij Flexkom gebeurd.

      En over nutteloos gesproken, als het werkelijk nutteloos was en het werkelijk niet de moeite waard is om ons te vertellen hoe het werkelijk in elkaar zit, waarom wordt er dan wel de schuld aan dit blog gegeven dat Flexkom niet kan vertellen welke winkels er aangesloten zijn en waarom ben jij hier dan al maanden jezelf aan het opwinden over wat wij hier bespreken?

     2. “Jullie valse beschuldiging dat we een piramide zijn wordt hiermee gelogenstraft omdat we alles volgens de bestaande wetten doen.”

      Leg eens uit waarom Flexkom legaal is.

      Wellicht dat je ook wilt toelichten hoe de cheque van 667.000 echte Euri’s voor Sakinmaz werd bekostigd? Naar mijn mening uit inleggelden van licentiehouders omdat er na 4 jaar nog steeds geen andere bron van inkomsten is. We kunnen dan gerust over een piramideachtige constructie spreken. Of zie jij het anders?

      Op presentaties zien we telkens weer zielige kindjes. Dat zal ongetwijfeld slaan op de goede doelen waarvan Flexkom heeft toegezegd 10% van haar verdiensten aan af te staan. Maar… welke goede doelen zijn dat eigenlijk? En waarom zo lang hiermee wachten? Omdat er nog geen verdiensten zijn (buiten de licenties)? Of is de door Flexkommers alom aanbeden Sakinmaz het goede doel?

     1. Daarmee suggereer je dat hij of mensen in zijn omgeving aan de grond zitten door Flexkom. Dat is interessante informatie. Kan je dat ook onderbouwen?

  4. Nog niets voor elkaar gekregen ? Financieel onafhankelijk geworden van echt hard werken… Garage vol met bovenmatig gemiddelde auto’s… En dit alles door eerlijk hard te werken en niet mensen gouden bergen beloven en geld aftroggelen! nee, Diehard je zult moeten werken voor je geld en niet de boel in de maling nemen zoals Flexkom pleegt te doen door de mensen zaken voorspiegelen die de werkelijkheid niet zijn!

   1. Bovenmatig gemiddelde auto’s…. Ik snap wel wat je bedoeld maar dit prikkelt de fantasie. Wat zou de aller bovenmatigst gemiddelde auto zijn? Een Kadet, een Golfje?

    1. Jongens, laten we het wedstrijdje ver plassen ergens anders doen.

     Die Hard heeft zelf geen argumenten en al helemaal geen feiten om aan te kunnen tonen dat Flexkom gaat werken en daardoor valt hij terug op het persoonlijk aanvallen. Andere middelen heeft hij niet. Laten wij ons niet verlagen naar zijn niveau.

     1. “Jongens, laten we het wedstrijdje ver plassen ergens anders doen.”

      Was slechts als grapje bedoelt. Ik vind wel dat Die Hard enige ruimte moet krijgen op het forum. Hij is de enige overgebleven Flexkommer hier en wij bezondigen ons ook wel eens aan minder diplomatiek taalgebruik. (bijv jijzelf als je hem voor imbeciel uitmaakt hierboven) Ik maak me er zelf ook schuldig aan, al probeer ik wel mijn respect voor de slachtoffers te behouden. Discussies zoals deze zijn denk ik heel moeilijk op een neutrale manier te voeren, omdat ze ze emotioneel geladen zijn voor beide partijen. Voor de Flexers is Flexkom niet minder dan een religie, voor ons is het de boosheid die schaamteloze oplichting teweeg brengt. Dat is het voor mij althans, ik weet niet hoe dat voor jullie precies ligt. Hoe ligt dat precies voor jullie?

     2. Hoewel ik mijzelf misschien wat liet gaan, denk ik wel dat we het wel eens kunnen zijn dat het gedrag van de persoon achter Die Hard te classificeren valt als het gedrag van een imbeciel. Zelfs als we helemaal voor hem uitschrijven hoe en wat hij moet reageren en vertellen, dan nog laat hij zichzelf afzakken door een persoonlijke aanval uit te voeren en verder totaal geen inhoud te geven. Aan zulk gedrag hebben wij niets en zelfs Flexkom heeft daar niets aan. Als hun enig overgebleven vertegenwoordiger zich zo blijft gedragen dan krijg ik uiteindelijk vanzelf weer een brief van Flexkom waarin ze verzoeken of zijn bijdragen verwijderd kunnen worden omdat ze menen dat hij niets met Flexkom te maken zou hebben.

      Dus zo lang als dat Die Hard zulke aanvallen achterwege laat en gewoon normaal en inhoudelijk reageert, komen zijn bijdragen door. Doet hij dat niet, dan komt zijn schrijfsel niet op mijn site te staan.

  5. Nog een dingetje. Eerder had je het over Krasnapolski in Amsterdam, maar op de Facebook pagina’s staat Papendal in Arnhem. Typfoutje of twee evenementen op 1 dag?

 31. Hij zelf ,en mensen in zijn onmiddellijke omgeving ja. En ik klets niet uit mijn nek ,zoals Die Hard!
  Wij zijn er niet bij nee ,ik was wat slimmer ja ,maar maak de mensen die ze brainstormen dat maar eens wijs !
  Die L Bakker heeft er ook een handje van weg (brainstormen)ze hebben zogezegd de wijsheid in pacht ,met hun Goeroe verhalen. Als ge ook maar een beetje verstand hebt prik je er zo doorheen ! Let wel ..GEZOND verstand !

  1. Je bedoelt denk ik brainwashing (hersenspoelen) in plaats van brainstorming (met zijn allen nadenken en ideeën aan elkaar vertellen). Brainwashing is inderdaad in grote mate aan de hand.

   En je prikt er inderdaad zo doorheen. Zoals een maand terug nog dat ze er van overtuigd was dat 64% van de NL beroepsbevolking in de detailhandel werkte. Toen bleek dat dat toch echt niet klopte heeft ze dat bericht toch maar van haar Facebook weggehaald.

 32. Lees nogmaals : De reden dat we de reeds aangesloten winkels in Nederland nog even onder de pet houden, is dat we willen voorkomen dat jullie deze winkeliers gaan bellen, ontmoedigen en hun kansen voor een gezonde financiële toekomst gaat verpesten.

  Dus een wereldwijde organisatie laat zich de wet voorschrijven door een paar bloggers ? Wat een argument . Hoe kunnen die paar bloggers al die ” honderden” winkels gaan bellen ? Of bang dat die 2 winkels gebeld worden ? Indien FK zo stevig in haar schoenen staat en dan bang zijn voor een paar bloggers ? En FK meet zich met Microsoft en Google ? Te lachwekkend voor woorden dit!

  1. Flexkom zou het allergrootste bedrijf van de wereld worden. Met name in Amerika en in het VK denken sommige licentiehouders dat nog. Wel, als ze hun strategie aanpassen op wat blogjes zoals die van mij schrijven, dan kunnen ze beter gelijk inpakken en wegwezen.

  2. Nou, één van die winkels is al bekend. Dat is de schoonheidssalon Harmony and You van Patricia Hobo in Den Bosch ( www,harmonyandyou.nl ) Al heeft ze ondertussen alle sporen van Flexkom en het nieuwe POSje maar weer verwijderd van haar website en FB pagina . Ongetwijffeld op aandrang van Paul van Montfoort of van the ‘board of dutch leaders’ en aanverwante grapjassen. En waarom zouden wij die arme Patricia dan gaan bellen? Ze zit al vanaf het begin tot over haar oren in Flexkom! Daar is een belletje echt niet voldoende meer, daar moet echt een officiele sekte onthechtings therapie aan te pas komen hoor.
   En het is idd wel treurig als Flexkom niet naar buiten durft te komen met winkels uit angst voor ons. Kom op flexers, laat eens zien dat nieuwe zelfvertrouwen!

   1. De winkel die in juli vorig jaar aangemerkt werd als de allereerste Flexkom winkel van NL, namelijk de Laminaatfabriek in Breda, zit inmiddels bij de concurrent BeepXtra.

 33. Omdat mijn laatste DH reactie niet geplaatst is nog even een laatste reactie dan maar aan de mensen die wel- en niet anoniem schrijven op deze blog. Ik voel niet de behoefte om mijn identiteit bekend te maken aan mensen waarvan sommige zo laag gezakt zijn dat ze Flexkommers gingen hacken omdat ze het wellicht beu werden om zichzelf steeds maar te moeten herhalen in hun negativiteit en dus dringend op zoek moesten naar meer informatie. Ik dacht dat dat alleen gedaan werd door ratten als Murdoch en consorten maar nee dus, ze worden getolereerd op deze blog. Over illegaliteit gesproken.
  Flexkom daarentegen is een erkend legaal bedrijf dat reeds in 17 landen zaken doet. Dit is waarom we in alle openbaarheid in de beste Hotels onze events kunnen houden en artiesten van naam daar hun medewerking aan verlenen. Jullie valse beschuldiging dat we een piramide zijn wordt hiermee gelogenstraft omdat we alles volgens de bestaande wetten doen.
  De reden dat we de reeds aangesloten winkels in Nederland nog even onder de pet houden, is dat we willen voorkomen dat jullie deze winkeliers gaan bellen, ontmoedigen en hun kansen voor een gezonde financiële toekomst gaat verpesten.
  Dat we verder geen uitleg meer geven over de werkzaamheid van dit systeem, is, dat ik het als nutteloos beschouw omdat mensen die in een negatieve flow zitten een visie van dit kaliber toch niet kunnen bevatten of ambiëren.
  Ik wens jullie veel sterkte en zorg ervoor dat jullie zelf niet van de voor ons beoogde bietenbrug af gaan vallen want zo haatdragend zijn we nu ook weer niet.

   1. Lezen is teveel gevraagd. Daar kunnen ze geen tijd aan besteden, dus brullen ze maar wat. En als ze maar hard en lang genoeg blijven brullen, dan gaan ze het vanzelf geloven….

  1. Tja Die Hard, dit is idd niet zo sterk. Nou kan iedereen een keer ergens overheen kijken, maar het valt me toch op dat jij en ook veel andere flexers vaak zo slecht lezen en zo weinig bereid zijn om info te verwerken. En het valt op dat jullie vaak niet op je eigen oordeel af durven te gaan, maar liever verttrouwen op wat de guru als waarheid de wereld ingeslingerd heeft. Ook al is dat klinkllare onzin, zoals in het voorbeel van Liesbeth Bakker en 64 % in de detailhandel.
   Is dit dan misschien een van de oorzaken voor het opgelicht worden? Dat flexers niet voor zichzelf durven of kunnen nadenken en dan in armoei maar afgaan op wat een of andere guru uitkraamt?

  2. In de blog van Wouter wordt héél duidelijk onderbouwd waarom Flexkom een piramidespel is. Op deze onderbouwing is, ondanks herhaaldelijke verzoeken, nooit gereageerd door Flexkommers, of door Flexkom zelf.

   En nu komt u beweren dat Flexkom géén piramidespel is, omdat Flexkom dit spelletje wereldwijd speelt, in hotels meetings houdt en artiesten uitnodigt? Heeft u écht geen betere argumenten?

   1. Dit is een redenering die flexkommers keer op keer naar voren brengen. We worden niet gearresteerd, we hebben een visa card nr en we mogen zaaltjes huren, dus er kan toch niks mis met ons zijn? En in het verlengde daarvan : als flexkom echt oplichting was , dan had de overheid er toch al lang wat aan gedaan?
    Tja, wat moet je daar nou van zeggen? Het is naief natuulijk. En ook welneen beetje hypocriet, omdat ze vaak ook veel kritiek op de overheid hebben en zich in de steek gelaten voelen door de overheid. Maar ergens hebben ze ook wel een punt. De overheid laat ze ook vallen en zou ook veel meer bescherming moeten geven tegen MLM oplichters.

  3. Meneer! u bent een beetje laat. in November vorig jaar was het al duidelijk voor de meeste Flexkom gedupeerden dat ze waren geflest voor hun inleg. De FK pyramide is al afgekloven en men zit nu in biepekstra, of andere pyramides waar nu gretiger op wordt ingestapt. FK is oplichterij op de meest ordinaire manier…

 34. Antwoord voor Jaap, wat mij vooral boos maakt ,is hoe mensen waar ik jaren respect voor had en die zichzelf zo slim waanden ,zo ineens kunnen opgaan in een zo doorzichtig spel ,en niet meer voor rede vatbaar zijn ,en het is juist dat ,dat ik Francis en zijn MADAMMEN (hij heeft er meer dan een )zo kwalijk neem .Overal gaan prediken dat je vooral moet zijn !(Zie hun jaarlijkse 7 daagse bezinning naar India )en niet hebben !! Maar zelf BMW ,s onder de kont (reet in nl),dat ze maar eens goed op hun bek gaan.!(I CAN’T WAIT)

 35. Als het goed is ontvang ik nog deze week de peperdure POS 4s! Eens kijken of dat apparaatje zijn prijs waard is en of het lukt om de software ook op een goedkope android tablet te laten draaien. Spannend!

  1. Ik ben heel benieuwd! Ook naar wat de app nou eigenlijk kan, kortom of het inderdaad interessante functionaliteit heeft voor zowel winkelier als klant, want daar is Flexkom zéér schimmig over.

   1. In de filmpjes zijn ze daar niet zo schimmig over. Uit de filmpjes blijkt al dat het invoeren van een transactie handmatig moet gebeuren en dus een zeer omslachtig proces is. Daar is totaal niet over nagedacht door Flexkom. Voor een winkelier kost het 1 a 2 minuten extra tijd om een Flexkom klant te helpen. Stel je voor dat dat ding in een supermarkt staat. Moet je zomaar 5 minuten langer wachten omdat er 3 klanten voor je staan. Dat slaat dus helemaal nergens op.

    En bovenop het omslachtige en langdurige proces komt ook nog eens dat het handmatig moeten invoeren van de transactie zorgt dat het erg foutgevoelig is. Even de komma verkeerd plaatsen zorgt voor catastrofale gevolgen. Zwaar achterhaalde techniek.

    1. Dat absurd omslachtige proces van alles handmatig invoeren en dan een klant die het QR plaatje moet inscannen met zijn smartphone zorgt er in iedergeval voor dat winkels met een hoge omloopsnelheid sowieso geen Flexkom POS zullen gaan gebruiken. Stel je inderdaad een supermarkt voor, of een café, een friettent, een bakkerij, slager, groentezaak. Allemaal onmogelijk om met Flexkom te werken. Een paar pilsjes afrekenen in een halfdonker café terwijl iedereen met zijn hand omhoog staat om te bestellen? Ik dacht het niet. Dus zelfs als dit soort winkels het POSje al zouden nemen, dan zullen ze er heel snel achter komen dat het gebruik ervan klanten eerder massaal wegjaagd dan dat het nieuwe klanten aantrekt. Maar daar heeft bij Flexkom idd nog nooit iemand over nagedacht. Dat moeten ze eerst hier lezen voordat de GTM’ers daar vragen bij gaan krijgen.
     Dit probleem kun je ook niet oplossen met een nieuws POSje o.i.d, helaas voor Flexkom. Alleen een volledig geautomatiseerde afhandeling kan dat oplossen, waarbij de winkelier het pasje van de klant scant en de saldo veranderingen automatisch gemaakt worden in de Flexkom database. Een beetje zoals dat gaat bij de airmiles kaart bijvoorbeeld. Maar dat zou een vergaande integratie van Flexkom in de automatisering van de winkelier vereisen. Daar hebben die kleine winkels helemaal de automatisering niet voor.En Flexkom de kennis niet. Beste GTM’er, vraag je eens af waarom kleine winkels nog niet aan het airmilesprogramma meedoen? Waarom doen alleen grote ketens mee aan airmiles? Denk je niet dat als het doenbaar was om kleine shops erbij te nemen dat Airmiles dat dan allang gedaan zou hebben?

     Zomaar een paar redenen waarom Flexkom gedoemd is te mislukken. En dus ook nooit als serieus business concept bedoeld is geweest. Ik zeg het nog maar een keertje: Flexkom is slechts opgezet om goedgelovige MLM blindgangers van hun zuurverdiende spaarcenten af te helpen. Een Flexkom GTM’er is niet meer dan een portie MLM kanonnenvoer!
     Niet dat ik de illusie koester dat deze argumenten ook maar één GTM’er uit zijn gelukzalige roes zullen halen. Flexkom is een sekte, en moet ook als een sekte bestreden worden. Een psychologische benadering heeft veel meer zin dan een die gericht is op overtuigen.

 36. Heb op geen enkele serieuze site nieuws kunnen ontdekken van de Grand opening. Een normaal bedrijf doet er een bom van persberichten uit op het moment dat een groot project van start is gegaan . FK kan dit natuurlijk niet omdat het geen normaal bedrijf is en het product geen kans van slagen heeft . Het verdien model zit nl in de piramide .En het aftroggelen van de mssnen moet natuurlijk nog minimaal een jaartje doorgaan.
  Nogmaals : waar blijft het lijstje met de winkels zodat ik ook eindelijke Flexkom money kan gaan verdienen op de app :):).

  1. Hoewel de indruk werd gewekt heb ik nergens kunnen ontdekken dat het de *grand opening* van Flexkom Nederland zou betreffen. Dus gewoon het zoveelste ordinaire besloten Flexkom feestje om de kudde bij elkaar te houden en aan te verdienen. En natuurlijk om in de algehele euforie een paar …… over de streep te trekken om voor 2990 Euro te ‘investeren’ in 10 Sanei N78 POSjes met een Flexkom standaard. Af en toe wat flauwekul en grootheidswaanzin naar de kudde bleren en iedereen weer dolenthousiast naar huis in afwachting van de echte *grand opening* die misschien ooit zal plaatsvinden.

   PS – mocht dit onverhoopt toch de *grand opening* zijn geweest dan moeten we dus op heel korte termijn minimaal 2500 aangesloten winkels te zien krijgen die zich allemaal laten verleiden door een gratis POSje en de belofte dat ze veeeeeel meer klanten en omzet gaan krijgen.

  2. Die lijst met winkeliers komt als het aansluiten los gaat na de feestelijke introductie van de pos 5. Kaarten zijn nog verkrijgbaar voor dit feest à 25 euro per stuk, inclusief 2 drankjes. Maar voordat het zover is moeten eerst de vertegenwoordigers nog worden opgeleid om te kunnen werken met deze pos 5. Voor de cursus hiervoor kan je nog inschrijven, 150 euro per dagdeel, inclusief lunch. En dat is geen geld als je ziet wat cursussen tegenwoordig kosten….

 37. Het lijkt idd een bewuste strategie van Flexkom om maximale vaagheid over die fase 3 te laten bestaan. Dat is ook zo in andere landen. Niemand weet of ze wel of niet fase 3 zitten.

 38. Heb vanmiddag de POS 4s al kunnen testen.

  Qua uiterlijk is hij identiek aan de Sanei N78, zoals we al konden zien van de productafbeeldingen.

  Hardwaretechnisch is hij dat niet. Hij beschikt slechts over 500 mb RAM, wat de helft van de Sanei is. Hij heeft 1,3 GB opslag, wat zes keer minder dan de Sanei is. Dat is dus niet al te best.

  Wat wel opvallend is, is dat de CPU van de Flexkom POS iets sneller is, al scheel het niet veel. Daarmee is ook de I/O van het geheugen iets beter dan de Sanei. Wat ook opvallend is, is de frontcamera. Die heeft een resolutie van 4,9MP, wat voor een frontcamera erg veel is. De rearcamera heeft ook een resolutie van 4,9MP

  Voordat de Flexkommers een gat in de lucht springen; jullie pos wordt hier vergeleken met een 70 euro kostend Chinese rommeltablet. Voor iets meer eurootjes, namelijk 139 euro, heb je een tablet van een A merk, zoals de ASUS Memo Pad HD 7. De specificaties van deze ‘budgettablet’ van Asus zijn astronomisch in vergelijking met zowel de Sanei als de Flexkom POS. (dubbel zoveel rekenkracht, meer dan het tienvoudige aan opslagcapaciteit, enz.) En hij kost nog niet eens een derde van wat Flexkom voor haar tablet vraagt.

  Ik zal deze week even een mooie videoreview maken en die op youtube knallen.

  1. En het is me gelukt om de flexkom app te installeren op de Sanei N78. Belachelijk simpel en effectief. Backup maken van de FlexKomTerminal V2.5.0 app, met App Backup & Restore. Het backup bestand (gewoon het .apk bestand) gemaild naar mezelf, geopend op de Sanei, installeren, klaar.

   Het werkt precies zoals op de Flexkom POS; hij vergrendelt de tablet en als je de tablet opstart dan start automatisch de Flexkom app op.

   Conclusie; je hebt de POS 4s helemaal niet nodig, alleen het installatiebestandje van de app is voldoende.

   1. Te simpel dus. Hebben ze ook iets aan de skin gedaan? Of is dat hetgeen op de tablet staat?
    Het klinkt me weer te makkelijk in de oren, maar als ze ècht zoveel kassies hebben verkocht: toch knap.

    1. Wat bedoel je met skin?

     De Flexkom POS is gewoon een standaard Android tablet met specs uit 2010. Het enige dat er gedaan is, is dat FlexkomTerminal V2.5.0 er op geïnstalleerd is. Verder staan alle standaard Android applicaties er op. Niks geks mee gedaan. Je hebt zelfs root access op de POS, dus als je verstand van die dingen zou hebben kan je er leuke dingen mee doen.

     1. Wouter, complimenten voor deze onderzoeksresultaten. Misschien is het een goed idee om dit in een aparte blog te vermelden. Na zoveel reacties is het moeilijk om de informatie nog gestructureerd op te nemen.

     2. Dat is heel slecht, als je daar standaard Root access op hebt. Dat is vragen om problemen. Dan kan hij heel makkelijk gehacked worden of (door een klant) allerlij gevaarlijk en ongeautoriseerde app opgezet worden.
      Verder is het dus een veel minder ding als jouw voorbeeld Sanei. Nauwelijk bruikbaar als gewone tabelt met die specs. Daar heeft Flexkom dus ook veel minder voor betaald dan de 70 € van de Sanei N78. Ik denk een euro of 20 per tabletje.

     3. Nou veel minder dan mijn Sanei zou ik niet durven zeggen. De opslagcapaciteit en RAM geheugen zijn fors minder, maar de CPU is (daardoor?) wel een klein beetje sneller. In de benchmarks ontlopen ze elkaar niet zo heel veel, maar de Flexkom POS eindigt wel steeds iets beter dan de Sanei. Maar dat zegt nog niets, want de Sanei is dus zeven keer goedkoper dan de Flexkom POS. En dan vergelijk ik de retail prijs van de Sanei met de wholesale prijs van de Flexkom POS. Althans, ik ben uitgegaan van het goede van Flexkom en ga er dus van uit dat Flexkom zal zeggen dat zij minimale marge maken op hun tablet.

      Hoe dan ook, duidelijk is dat je qua hardware echt troep krijgt in vergelijking tot wat je er voor betaalt. Voor de bijna 500 euro die de Flexkom POS kost kan je een high end tablet zoals de iPad mini of de Lenovo Miix 2 kopen. Je hebt dan een tablet die vele malen beter is dan de Flexkom POS. Daarnaast kan je ook nog eens riant uit eten met je hele gezin, voordat je hetzelfde bedrag kwijt bent.

      Ik snap daarom niet echt waarom Die Hard zo negatief en bekrompen blijft. Hij heeft zojuist kennis genomen van het feit dat hij en alle andere Flexkommers honderden euro’s per aangesloten winkel gaan besparen, en nog blijft hij mij iemand zonder visie noemen.

      Ik doe dit allemaal gratis en belangeloos, omdat ik een schijthekel heb aan mensen die andere mensen oplichten. Door mijn onderzoek besparen de Flexkommers honderden of zelfs duizenden euros. Ze zouden mij juist moeten belonen in plaats van mij telkens maar weer afzeiken. Ik stel voor dat ik per aangesloten winkel 50 euro krijg. Een kleine geste ten opzichte van de 400 euro winst die nu extra gemaakt wordt per aangesloten winkel, niet?

      Niet dat Flexkom nu opeens wel gaat werken, maar dat is weer een ander verhaal.

     4. Op android tablets kun je bepalen hoe en wat je laat zien direct na het opstarten. De skin. Elk merk heeft zo zijn eigen lay-out. Daarom lijken de android-tablets nooit zo op elkaar. Root-acces is soms handig, maar er zijn app’s die juist niet functioneren als er root-access is.

     5. Ah.. nou voor zo ver ik kan beoordelen ziet het er allemaal vrij standaard uit. Ik heb vandaag wat gefilmd met mijn mobiel maar dat is allemaal erg schokkerig en ziet er niet uit, eigenlijk. Wellicht publiceer ik vanavond alvast een filmpje zodat ik dit weekend van de opbrengst daarvan een professionele cameraman kan inhuren om de boel te filmen. Passief inkomen, je weet toch.

  1. Nou, door die site ben ik nu toch wel om; met dat blondje op 0:27 – 028 in het filmpje “Country Opening HU & SK & CZ” helemaal onderaan de pagina, wil ik best in een flexcobi stappen….

 39. De geschiedenis leert ons dat visieloze mensen een briljante ontdekking eerst belachelijk maken, daarna gaan aanvallen en tenslotte, nadat iedereen het geaccepteerd heeft, het dan ook maar accepteren.
  Dat slechts een handjevol ‘hobbyisten’ hun tijd verdoen aan het schrijven op deze blog, terwijl dagelijks duizenden mensen zich in 17 landen aansluiten bij Fk, spreekt boekdelen.
  Een POS systeem afkraken op kwaliteit en prijs, terwijl je weet dat iedere POS standaard geleverd wordt met 1000 aps en 100 kaarten, die allen voor-geladen zijn met 2 euro beltegoed, getuigd eens te meer van jullie werkelijk intenties.

  1. terwijl je weet dat iedere POS standaard geleverd wordt met 1000 aps en 100 kaarten, die allen voor-geladen zijn met 2 euro beltegoed, getuigd eens te meer van jullie werkelijk intenties.

   Lees je gebruiksvoorwaarden van Flexkom eens door. Die 2 FlexMoneys worden pas gegeven nadat een klant 200 FlexMoneys gespaard heeft, oftewel 1% extra nadat de klant 200 euro betaald heeft. Reken ook even mee, stel dat er gemiddeld 5% korting gegeven wordt via Flexkom (ik denk dat dat hoog ingeschat is, maar toch) dan zou de klant in totaal voor 4000 euro uitgeven bij Flexkom winkels voordat hij zijn starttegoed krijgt.. Zo’n goeie deal is dat dus helemaal niet.

   Daar komt bij dat je deze extra korting weggeeft, en dat het dus voor jou zelf geen enkele waarde vertegenwoordigd. Jij betaalt dus korting die de winkel ook nog eens een keer weg moet geven, oftewel, er wordt 2x betaalt aan Flexkom. Weet je zeker dat je dat standpunt wilt blijven houden?

   Mocht je de gebruiksvoorwaarden even niet meer helder hebben, hier kan je ze nog even lezen. Onderaan de eerste pagina valt kristalhelder te lezen:
   *De opgeladen 2 FlexMoney Bonus wordt bij de klant gecrediteerd na het bereiken van cumulatief 200 FlexMoney’s

  2. En jij zou het als Flexkom aanhanger ook positief kunnen bekijken. Je weet nu dat je helemaal geen 482,79 euro hoeft te betalen voor een Flexkom POS, maar je kan ook gewoon een tablet van een paar tientjes kopen. Scheelt je honderden euro’s. En ook daar krijg je de 1000 app’s met 1% korting bij 200 euro spaartegoed bij, want die genereer je immers via je backoffice. Krijg je zomaar gratis advies van iemand zonder visie, welke jou honderden euro’s bespaart. Misschien zelfs wel duizenden euro’s, als je veel winkels gaat aansluiten. Graag gedaan hoor.

  3. Dat slechts een handjevol ‘hobbyisten’ hun tijd verdoen aan het schrijven op deze blog, terwijl dagelijks duizenden mensen zich in 17 landen aansluiten bij Fk, spreekt boekdelen.

   Ja. En wat nog meer boekdelen spreekt: dat handjevol ‘hobbyisten’ hier heeft net zoveel ondernemers aangesloten als die duizenden flexkommers uit 17 landen; namelijk helemaal NUL!!!

   En ondertussen is de eerste organisator er al met 6,5 ton tussenuit geknepen, 6,5 ton die niet van consumenten komt, niet van de bonussen op de kortingen, en niet van flexkom zelf. Die 6,5 komt komt gewoon uit de inschrijfpremies van die duizenden mensen uit 17 landen, vooralsnog de ENIGE inkomstenbron van flexkom in de afgelopen 4 jaar. Nee, dan heb je echt visie als je je daarbij aansluit…

 40. Ik doe dit allemaal gratis en belangeloos, omdat ik een schijthekel heb aan mensen die andere mensen oplichten. Door mijn onderzoek besparen de Flexkommers honderden of zelfs duizenden euros. Ze zouden mij juist moeten belonen in plaats van mij telkens maar weer afzeiken. Ik stel voor dat ik per aangesloten winkel 50 euro krijg. Een kleine geste ten opzichte van de 400 euro winst die nu extra gemaakt wordt per aangesloten winkel, niet?

  Niet dat Flexkom nu opeens wel gaat werken, maar dat is weer een ander verhaal.

  dus de grootste tegenstander van Flexkom wil verdienen aan Flexkom

  1. Hoi Berry (als dat al je echte naam is. Hoe gaat het met kantoor Den Haag?). Ik laat zojuist zien dat je honderden euro’s per winkel kan besparen en dan is jouw enige reactie dat je valt over een grapje van mij? Nu had ik al wel door dat humor schaars is binnen Flexkom, maar een klein “Dank je wel Wouter” kan er zelfs ook al niet af? Het is wel crisis bij jullie zeg.

Geef een antwoord