Dagcoin, de zoveelste ponzi en piramide scam in cryptocurrency

“Hoi Wouter! Ik ben […], je weet wel, van de twee klas in de havo! Tijd niet gesproken man! Ik hoorde dat jij ook bezig bent met cryptos! Ik heb nou toch wat voor je, dit gaat het helemaal worden! Het heet Dagcoin! Over een jaar is dit de enige crypto die er nog toe doet! Als je via mij investeert dan krijgen we allebei een leuke bonus!”

Na even kort de documentatie van Dagcoin bekeken hebben heb ik hem vriendelijk bedankt voor de eer en de gezelligheid, en verzocht om mij nooit meer lastig te vallen en wakker te worden uit zijn droom. Hij probeerde me namelijk te charteren voor een piramidespel. Een beetje dom van hem, hij had makkelijk kunnen weten dat ik daar een broertje dood aan heb als hij even de moeite genomen had om mijn blogs te lezen. Enfin, hierbij een mooie uiteenzetting van Dagcoin.

Cryptocurrency is hot. Niet alleen bij de ‘gewone’ mensen en ‘gewone’ media, maar ook onder oplichters. Zo is 2 of 3 jaar terug de eerste grote scamcoin gelanceerd. Dat was Onecoin. Onecoin was een ponzischema. Lees meer op wikipedia over Onecoin. Binnen de kenners van crypto was Onecoin direct al ontmaskerd en werd er vaak de draak mee gestoken op het internet. Ondertussen werd Onecoin in diverse landen aangepakt voor het drijven van een piramidespel en/of ponzischema. Bijvoorbeeld 2,5 miljoen euro boete in Italie, diverse arrestaties en strafrechtelijke onderzoeken in India, Kazachstan, Duitsland, enz. Toch zou het nog bijna 2 jaar duren voordat de laatste Onecoiners het eindelijk opgaven en Onecoin zouden verlaten. Pas nadat de CEO van Onecoin al maanden spoorloos was en er een inval in het hoofdkantoor gedaan werd, gaven de meeste van deze figuren het op.

Edit 17-5: In de comments onder dit artikel is in maart een reactie geplaatst van een Dagcoin aanhanger die meent dat alle onderzoeken naar Onecoin afgerond zijn zonder dat er strafbare feiten gevonden zouden zijn. Niets is minder waar. In mei werden er nog 119 Onecoin promotors gearresteerd.

Edit 1-6: Een andere Dagcoin aanhanger kwam ook beweren dat Onecoin weer toegestaan zou zijn in de landen waar ze verboden was. Uiteraard had deze aanhanger daar geen enkel bewijs voor, anders dan van horen zeggen van andere Onecoiners. In Italië hebben ze ook opgemerkt dat hier bewust verwarring over gezaaid wordt door Onecoin oplichters. Onecoiners misinterpreteren bewust een uitspraak van de Italiaanse rechtbank dat de boete niet meteen betaald hoeft te worden, hangende het onderzoek. Onecoin oplichters doen alsof daarmee de zaak afgedaan is. Niets is minder waar. Het onderzoek loopt nogsteeds en Onecoin is nog altijd verboden in Italië. Zie ook consumer.bz.it.

Edit 11-3-2019: Dit weekend is bekend geworden dat de Amerikaanse justitie de leiders van Onecoin heeft opgepakt op verdenking van miljardenfraude (!) met een ponzischema. Daarbij 32 pagina’s aan uitgelekte mails van de leiders van Onecoin, waarin ondubbelzinnig duidelijk wordt dat Onecoin een scam was vanaf de dag dat ze begonnen.

Edit 16-7-2019: In Italië, waar Onecoin uiteraard nog altijd verboden is, zijn een kleine 2 weken terug arrestaties uitgevoerd. Men had een bijeenkomst van OneCoin georganiseerd en toen de grote ‘leiders’ landden op het vliegveld zijn ze aangehouden. Zie het persbericht van de Italiaanse overheid.

Edit dec. 2020: In juni 2020 is OneCoin ook door de Nederlandse rechter bestempeld als een piramidespel en werd bepaald dat iemand werven voor Onecoin een onrechtmatige daad is. Niet het bedrijf achter Onecoin, maar diegene die iemand werft, dient de schade (namelijk de inleg) aan het slachtoffer terug te betalen. De rechter vindt het niet van belang dat diegene op zijn beurt ook deelnemer in het systeem is.

Wie of wat zit er achter Dagcoin?

De officiële site van Dagcoin is Dagcoin.org. Op het eerste gezicht best een aardige site. Wat mij echter gelijk opvalt is dat enige adresgegevens en registratienummers van de organisatie die er achter zit, in het geheel ontbreken. Dat is geen best voorteken.

Wel wordt er genoemd wie de CEO is van dit feestje. Op de About Us pagina wordt Nils Grossberg genoemd als CEO. Hij was 1 van van de topverkopers van Onecoin in Estland en Letland. Op zijn Linkedin profiel heeft hij alvast alle verwijzingen naar Onecoin weggehaald. Ik vermoed dat hij zal gaan proberen om zijn sporen verder uit te wissen, maar op zich doet dat er niet toe. Aan de hand van talloze websites en artikelen, waaronder deze van FTM, valt gemakkelijk vast te stellen dat veel van de Onecoin verkopers zich nu verbonden hebben aan Dagcoin en dat die verkopers het er inmiddels ook mee eens zijn dat Onecoin een scam was. Mensen die dus eerst al dan niet bewust een doorzichtig ponzischema promootten, zijn nu over gestapt naar Dagcoin. Ook dat is een niet al te best voorteken, als je het mij vraagt.

Als we wat sites van deze promotors bekijken en zouden mogen geloven, dan zou dit waar moeten zijn:

De Dagcoin Blockchain

Onecoin had talloze bezwaren en feiten die tegen haar werkten. Een van die feiten was dat er geen blockchain was, waarmee ze per definitie nooit een cryptocurrency kon zijn. Dagcoin heeft dat opgelost, want die heeft een blockchain! Deze blockchain gebruikt de technologie van de Byteball cryptocurrency. Andere crypto’s die deze techonologie ook gebruiken zijn IOTA en RaiBlocks. Dit zijn alle drie redelijk respectabele cryptocurrencies. Zou Dagcoin dat dan ook kunnen zijn? Om dat vast te stellen moet er helaas iets meer voor handen zijn dan alleen een blockchain. Hoewel een blockchain er voor de leek misschien imposant uit ziet en dus misschien vergist wordt als ‘bewijs’ dat het allemaal bonafide is wat er aan de hand is, is niets minder waar. Een mooi voorbeeld hiervan was BitConnect. BitConnect stond ooit in de top 20 van de cryptocurrencies op alle grote exchanges. Helaas hadden ze een piramidespel gekoppeld aan hun crypto. Die piramide is begin dit jaar ingestort. Maar goed, dat is een ander verhaal.

Nu we het toch hebben over de blockchain, kunnen we gelijk alvast controleren of het klopt wat de diverse promotors roepen over het aantal beschikbare muntjes. Eerst een klein stukje ELI5 (Explain Like I’m 5) over crypto. Als er een nieuwe cryptocurrency begonnen wordt, dan kan het zijn dat er een max aan het beschikbare muntjes gesteld wordt. Deze muntjes kunnen ofwel naar verloop van tijd beschikbaar komen door ze te mijnen, zoals bij Bitcoin gebeurd. Ze kunnen ook allemaal in 1 keer beschikbaar komen, zoals bij Dagcoin gebeurd. De ‘regels’ hiervoor worden vastgelegd in de broncode van de cryptocurrency. Deze broncode is openbaar en kan dus door iedereen gelezen worden. Op die manier weet iedereen hoe of wat de crypto werkt.
Als je blockchain vrij vertaald naar het Nederlands, dan zou je dat kunnen vergelijken met een kralenketting. In elke kraal van de ketting worden transacties vastgelegd. Op het moment dat er een transactie gedaan wordt, komt er dus een nieuwe kraal aan de ketting. Deze kralen kan je niet meer weghalen. Op die manier kan je niet knoeien met transacties en kan geld bijvoorbeeld niet 2x uitgegeven worden. In principe kan iedereen de blockchain, en dus alle transacties, bekijken. Dit is ook het geval bij Dagcoin.
Als er een limiet op het aantal muntjes zit en als deze muntjes in 1x uitgegeven worden, dan komen deze beschikbaar in het genesis block. Dat is de allereerste kraal waarmee de ketting begonnen wordt. Dagcoin heeft ook keurig netjes zo’n genesis block, namelijk nummer 9dCcQmuGNO3FSewX6GVJEqvbk/lTzjIrDLPcLL1jNtU=. Hier een screenshot van de gegevens van de genesis van Dagcoin:

Het (de?) genesis block van Dagcoin. Te zien is hoe er 1,000,000,000,000,000 Dagcoin muntjes beschikbaar komen.

Eerder gaf ik al aan dat alle promotors roepen dat er 1 miljard Dagcoin beschikbaar zou zijn. Nu weet ik niet of dat ingegeven is door een totaal gebrek aan kennis, of ze voorgelogen zijn, of dat ze de rest voorliegen. Maar zoals je kan zien is dat gewoon niet waar. Er zijn niet 1 miljard, maar 1 biljard Dagcoin muntjes beschikbaar. Dat is een miljoen keer zo veel als dat er voorgespiegeld wordt!

[Update 6-3 Ruud van T. gaf, na wat aandringen van mij, aan dat er tot 6 bits achter de komma gerekend wordt.]

Hoe kom je aan Dagcoin?

In tegenstelling tot reguliere cryptocurrency, staat Dagcoin op dit moment op geen enkele exchange. Dat betekent dat Dagcoin niet openbaar verhandeld wordt. Dit geeft meerdere problemen, daar kom ik zo op terug.

Je kan Dagcoin alleen kopen bij of via een promotor van Dagcoin. Op de site van Dagcoin staat weliswaar dat ze in de toekomst op exchanges zullen gaan staan, maar dat is tot op heden nog niet het geval.

Deze promotors bieden je verschillende pakketten aan. Zo’n pakket varieert in prijs. Wat opvalt is dat als je meer betaalt in dollars, dat je dan ook meer Dagcoin per dollar krijgt. Het Starter pakket van Dagcoin kost 100 dollar en daar krijg je 100 Dagcoin voor. Echter, bijvoorbeeld het Expert pakket kost 2500 dollar maar geeft maar liefst 3000 Dagcoin. Het grootste pakket heet het Investor pakket en die geeft voor 25000 dollar maar liefst 35000 Dagcoin. Bron 1, Bron 2
Hiermee lijkt Dagcoin een economische wet overtreden te hebben. Het is in de echte wereld niet zo dat als je meer van een bepaalde valuta koopt, dat je dan naar verhouding ook meer van die valuta krijgt. Er geldt altijd een (1) vaste koers en of je nu 1 of 1,000,000,000 muntjes koopt, je krijgt altijd volgens de vaste koers je nieuwe valuta uitbetaald. Dit geldt voor zowel ‘echt’ geld als Euros en Dollars, als voor cryptocurrency. Maar niet bij Dagcoin dus, die lapt die economische wet aan hun laars. Omdat je meer muntjes per dollar krijgt als je meer dollars inlegt, kan er ook nooit 1 vaste koers bepaald worden. Dat is heel erg vreemd. Laten we dit Vreemd Feit 1 noemen.

Zoals je inmiddels weet zijn er 1 biljard DagCoin beschikbaar. Als je middels de pakketten koopt, dan kost dat je dus ongeveer 1 dollar per DagCoin. Dat maakt dat Dagcoin meent dat hun totale market cap (waarde van alle muntjes) 1 biljard dollar zou zijn. Om je een idee te geven hoe bizar dat is; De totale market cap van alle andere cryptocurrency bij elkaar is minder 500 miljard euro. Dagcoin meent dat hun muntje alleen al (1,000,000,000,000,000 / 500,000,000,000 =) 2 miljoen keer méér waard is dan alle andere cryptocurrency bij elkaar. Of, om het anders te verwoorden, de de totale waarde is bij benadering meer dan al het geld in de wereld. Hoewel schattingen uiteen lopen, zou het totaal beschikbare geld en waarde in de hele wereld volgens sommigen de 1 biljard benaderen.
Te gek voor woorden dat Dagcoin toch meent dat ze zo veel waard zouden zijn. Laten we dit Vreemd Feit 2 noemen.

Dit verklaart ook gelijk waarom Dagcoin niet op de reguliere exchanges staat. Zou dat namelijk gebeuren, dan knalt de waarde van het muntje gelijk omlaag naar een waarde die heel dicht op de 0 ligt. Zodoende roepen ze al vrij lang dat ze naar de grote publieke exchanges gaan, maar zullen ze dat zeer waarschijnlijk nooit doen. Eerst zouden ze 1 oktober 2017 naar de grote publieke exchanges gaan, maar dat ging niet door. Op dit moment staat er februari 2018 op de site van Dagcoin, maar we zitten inmiddels al in maart. Op deze site valt te lezen dat er in plaats van publieke exchanges, blijkbaar alleen sprake zal zijn van interne Dagcoin exchanges. Dat zijn door Dagcoin zelf beheerde exchanges waar alleen leden van Dagcoin bij kunnen. De huidige interne exchange van Dagcoin heet Swipex.

In de comments onder dat artikel zie je dat mensen daar oncomfortabel van worden:

Op dit moment is het de organisatie achter Dagcoin zelf die de waarde van het muntje vaststelt. Dit druist niet alleen in tegen de basisprincipes van Cryptocurrency waarbij alles decentraal (dus niet door 1 organisatie) geregeld wordt, maar ook tegen het meest elementaire economische principe: De wet van vraag en aanbod.
Hoe de Dagcoin organisatie de ‘koers’ precies bepaalt, is niet duidelijk, maar het ligt voor de hand dat dit op dezelfde manier als bij Onecoin gebeurt: door zelf een waarde te plakken op het muntje zonder dat daar enige logische verklaring aan ten grondslag ligt. Het feit dat je meer Dagcoin muntjes krijgt als je meer dollars investeert, versterkt die gedachte. De waarde komt in elk geval niet tot stand door vraag en aanbod op openbare exchanges. Laten we dit Vreemd Feit 3 noemen.

Dagcoin en het MLM systeem

Het houdt niet op met de vreemde zaken. Dagcoin wordt namelijk gepromoot volgens het MLM (Multi-Level Marketing) principe. Ik wil niet al te veel uitweiden over MLM in het algemeen. Een ieder mag een mening over MLM hebben, die van mij is ‘ren weg, zo hard je kan’ als het om MLM gaat.
Bij dit principe word je beloond als je andere mensen inschrijft bij het MLM bedrijf. Je krijgt dan vaak een kleine bonus als je een nieuw lid, verkoper of distributeur werft. Hoe dit werkt bij Dagcoin wordt uitgelegd in het Compensation plan. (slides die er bij horen)  (bron 3)

Zit je er klaar voor? Dit wordt namelijk smullen!!
Allereerst krijg je maar liefst 10% van de inleg van de mensen die jij werft. Lijkt misschien weinig. Maar onthoud dat we hier te maken hebben met handel in valuta, niet met handel in producten waar misschien een enorme marge op zit. Op handel in valuta zit per definitie nul marge. Eerder gaf ik al aan dat het heel vreemd is dat als je meer Dagcoin koopt, je naar verhouding meer krijgt. Maar het is dus blijkbaar ook nog zo dat 10% van de inleg gaat naar diegene die jou sponsort. Dat maakt dat de werkelijke waarde van Dagcoin nog veel lager moet liggen. Of dat er opeens geld uit het niets verschijnt. Het gaat echter nog veel verder.

Er wordt ook nog een wekelijkse bonus uitbetaald van 10% van de verkopen van iedereen onder jou in de piramide. Afhankelijk van welk pakket jij zelf gekocht hebt, loopt de maximale wekelijkse bonus op tot een onthutsende 50,000 dollar per week. Maar daarmee zijn we er nog lang niet.

Daarbovenop is er nog een Leadership bonus van nog eens 5% over wat iedereen onder jou verkoopt, tot 5 niveaus diep. Hatseflats, nog meer gratis geld!

Als we dat optellen, dan komt het er dus op neer dat er van elk pakket dat er gekocht wordt door iemand, er 10% gaat naar diegene boven hem/haar, (5 x 5%=) 25% nog eens verdeelt over de 5 bovenliggende niveaus en daarnaast nog eens maximaal 10% over de wekelijkse verkopen in het geheel. Tel je dat bij elkaar op dan blijkt dat maximaal 45% van het ingelegde geld uitgekeerd wordt als commissie aan de mensen in de piramide. Dat maakt dat ofwel de werkelijke waarde van het muntje 45% lager moet liggen als dat hij gewaardeerd werd op het moment van aanschaf, of dat er ergens spontaan geld gecreëerd wordt.

Is dat het? Nee joh, er zijn ook nog auto’s, goudstaven, Rolex horloges en zelfs een nieuw huis dat je kan krijgen als je maar genoeg zieltjes voor Dagcoin weet te winnen! Je verzint het niet.

Een goudstaaf van een halve kilo, een nieuwe auto, een nieuw huis. Als je genoeg zieltjes werft krijg je het gratis!

Zoals je kan zien in de diverse presentaties en documenten die Dagcoin beschikbaar heeft, worden nieuwe ‘investeerders’ in Dagcoin zo veel mogelijk aangemoedigd om andere mensen te werven.

Deze wervingen vinden met name plaats middels besloten bijeenkomsten. Dat is goed gebruik in de MLM wereld. Bij zo’n bijeenkomst worden in de regel 1 of meer ‘grootverdieners’ in de spotlight gezet en als een guru aanboden en toegejuicht door het publiek. Er heerst een hallelujah sfeer. Je zou het prima kunnen omschrijven als een sekte. Bij Dagcoin gaat dat precies op dezelfde manier. Er staan talloze filmpjes op het internet van deze sektarische bijeenkomsten.

Je krijgt dus allemaal extra geld en bonussen als je mensen werft. Mag dat zomaar? Nou, zo lang het een kleine bonus is en de verkoop van een product of dienst centraal staat, dan mag dat volgens de wet. Dan is het een legaal MLM systeem. Dagcoin heeft echter geen product dat centraal staat. Ja, ze doen alsof ze ‘educatiepakketten’ verkopen onder de noemer Daguniversity. Toevallig precies zoals OneCoin dat deed met hun OneLife University. Leuk, maar het is overduidelijk dat niemand mee doet vanwege de educatiepakketten. Daarbovenop wordt er geen prijs geplakt op de educatiepakketten, maar wordt er een (fictieve) koers geplakt op de dagcoin en zijn het de muntjes die je koopt. De dekmantel van de Daguniversity is dus irrelevant. In alle presentaties en op alle websites draait het om de investeringsmogelijkheid van de Dagcoin cryptocurrency.

Het voorgespiegelde rendement is dus in zeer sterke mate afhankelijk van het aantal mensen dat jij weet te werven. Dit maakt dat het een piramidespel is waarmee we hier te maken hebben. Laten we dit Vreemd Feit 4 noemen. 

Dagcoin ponzischema

Het gaat nog veel verder allemaal. Het volgende is namelijk ook nog eens aan de hand. Zoals je in de compensatieplannen kan lezen, krijg je niet meteen de beschikking over je vers aangekochte Dagcoins. Als je een pakket Dagcoins koopt, dan wordt dat tegoed 8 maanden lang bevroren. 8 maanden lang kan je dus je Dagcoins niet uitgeven. Om dat te compenseren belooft Dagcoin een rendement van 3 procent per week over alle Dagcoins die je op je balans hebt staan.

Laat dat even inzinken.

3 procent per week. Als je dat snel leest dan lijkt dat misschien niet eens zo veel. Vroeger kreeg je misschien wel 7% rente op je spaarrekening. Of over je hypotheek betaal je nu misschien ook wel 3% rente. Alleen zijn die percentages op jaarbasis. De 3 procent van Dagcoin is per week. Dat is 52 keer zo veel als een percentage per jaar.

Stel dat Dagcoin inderdaad een systeem of wat dan ook had om zo ontzettend veel winst te maken. Waarom hebben ze dan nog jouw geld nodig?

Want laten we eens aannemen dat je 1000 euro investeert in Dagcoin. Slim als je bent ga je voor de lange termijn, dus her-investeer je steeds weer als je uitbetaald zou krijgen. Hoeveel zou je na bijvoorbeeld 5 jaar hebben? Nou, dat is eenvoudig uit te rekenen: ( 1000 (1+0,03) ^260 ) = 2.176.097,86. Je leest het goed. Met slechts 1000 euro inleg zou je alleen aan de rente die Dagcoin beloofd al muli-miljonair zijn na 5 jaar. Na 10 jaar heb je ruim 4 miljard euro en zou je het nog langer vol hebben dan heb je na pak’m beet 20 jaar meer geld hebben dan er op de hele wereld voorhanden is.

De enige manier om zo ontzettend veel rendement te kunnen beloven en in het begin ook nog eens daadwerkelijk uit te kunnen keren, is als ze de inleg van nieuwe leden aanwenden om de leden die eerder ingestapt zijn uit te betalen. Dit principe heet een Ponzischema. Dat ze dit principe gebruiken verklaart ook gelijk hoe ze het voor elkaar kunnen krijgen om de extreem hoge bonussen uit te keren in het MLM systeem, terwijl er geen sprake is van enige marge of winst die het bedrijf zou kunnen maken.

Om een ponzischema vol te kunnen houden is het zaak dat je de deelnemers ontmoedigd om hun geld op te nemen en ze daarin ook zo veel mogelijk vertraagd. Als de bestaande leden namelijk meer geld opnemen dan dat nieuwe leden inleggen, dan stort het hele systeem als een kaartenhuis in elkaar. Dat verklaart waarom ze bedacht hebben dat je de eerste 8 maanden niet over je aangekochte Dagcoin kan beschikken; dit vertraagt het uitbetalen en zal er dus voor zorgen dat ze het schema iets langer in stand kunnen houden.

Het ligt dus voor de hand dat ze zich schuldig maken aan ponzifraude. Laten we dit Vreemd Feit 5 noemen.

De vereiste registratienummers ontbreken

Ik gaf het al aan in het begin van dit verhaal. Maar Dagcoin biedt dus een investeringsmogelijkheid. Ze geven daarbij ook de garantie op bepaalde rendementen en spiegelen bepaalde inkomsten voor. Dat maakt dat ze een financieel product verkopen. Om dat te mogen doen moet je geregistreerd zijn bij de autoriteiten. In Nederland is dat de AFM. Je raadt het al; Dagcoin is daar niet geregistreerd. Ook in het buitenland zijn ze bij geen enkele autoriteit geregistreerd. Niet vreemd natuurlijk, omdat we reeds logisch beredeneerd hebben dat ze zowel een piramidespel als een ponzischema opereren en dat is in de meeste landen hartstikke verboden. Maar goed, Vreemd Feit 6, ze zijn nergens geregistreerd.

Dagcoin weet dat ze verkeerd bezig is.

Dagcoin, of in elk geval veel van de promotors, weten dondersgoed hoe de vork in de steel steekt bij hun schema. Hooggeplaatste promotors hebben namelijk een historie in ponzi’s en piramidespellen en weten dus best hoe het werkt. Ik vind het zelf niet echt nodig om aan naming en shaming te doen, maar bekijk gerust het CV eens van de mensen die op het Dagcoin-podium toegejuicht worden.

Op veel promotiesites valt deze tekst te lezen:

Dagcoin has not been developed for purposes of trading and speculations on the exchanges, but for everyday use! Therefore, we ask you not to compare Dagcoin to the existing cryptocurrencies.

Dat is natuurlijk ironie ten top. Elk nieuw lid wordt een enorm rendement voorgespiegeld aan rente, bonussen en commissies, en daarbovenop wordt jouw tegoed ook nog eens 8 maanden bevroren. Letterlijk de enige reden om je geld in Dagcoin te stoppen is voor speculatie, in de hoop dat je er winst mee maakt voordat de hele zooi ineenstort. Je kan er niet mee betalen bij winkels en het muntje staat niet eens op publieke exchanges. Het muntje is dus voor alles behalve dagelijks gebruikt bedoelt.

Toch vragen ze je vriendelijk om Dagcoin niet te vergelijken met andere (lees: echte) cryptocurrencies. Misschien omdat dat zou laten blijken dat Dagcoin 1 grote scam is? Laten we eens snel wat vergelijkingen maken:

 • Een echte cryptocurrency staat op exchanges.
 • Een echte crypto heeft geen MLM of Ponzi-stuctuur, laat staan extreme bonussen en commissies voor het werven van zieltjes.
 • Koop je echte crypto muntjes dan krijg je die direct ter beschikking, er bestaat geen wachttijd in de echte wereld van cryptocurrency.
 • Een echte crypto werkt niet met verkopers/vertegenwoordigers, laat staan met hallelujah bijeenkomsten waar de grootverdieners toegejuicht worden.

Update 29-4: Inmiddels staat mijn bericht al enige tijd bovenaan in de zoekmachines als je op Dagcoin zoekt. De reactie van de dagcoiners daarop is hilarisch. Citaat uit een wervingsmailtje van een Dagcoin scammer:

p.s. haal uw informatie bij de bron, op internet zwerft veel fake nieuws, zeker over bedrijven die het goed doen.

Je leest het goed. Je mag alleen naar de oplichters zelf luisteren, ze willen niet hebben dat jij onafhankelijk onderzoek gaat doen naar Dagcoin. Want dan kom je zaken zoals mijn blog tegen, waarin inhoudelijk onderbouwd wordt dat het een scam is. Daar kunnen ze niks tegenin brengen, dus doen ze het maar weg onder de noemer fake news.

Conclusie over Dagcoin

Nou, zoals je inmiddels gelezen hebt ben ik niet al te positief over Dagcoin. Even los van het feit dat Dagcoin met name gepromoot wordt door mensen die voorheen betrokken waren bij de Onecoin scam, zijn dit de Veemde Feiten nog even op een rijtje;

 1. Er is geen vaste koers en die kan er ook nooit komen, want als je meer geld investeert krijg je meer Dagcoin muntjes per dollar/euro.
 2. Dagcoin meent dat hun totale waarde een onthutsende 2 miljoen-voud is van alle andere crypto bij elkaar opgeteld, zelfs net zo veel als er totaal aan geld en waarde in de wereld is.
 3. Dagcoin zou, ondanks punt 1, een bepaalde koers hebben, ook al is ze niet publiek te verhandelen. De koers kan daarom alleen maar arbitrair door Dagcoin zelf verzonnen zijn.
 4. Het is overduidelijk een piramidespel.
 5. De enige verklaring voor het kunnen betalen van het hoge rendement en extreme bonussen is het drijven van een ponzischema.
 6. Elke wettelijke verplichte registratie ontbreekt.

Nou jongens, deze 6 feiten lijkt me ruim voldoende om te concluderen dat Dagcoin dus een hybride scam is (namelijk een combinatie van een piramidespel en een ponzischema) en dat ze duidelijk slecht nagedacht hebben om dat te maskeren. Tel daar bij op dat alle vooraanstaande promotor’s van dit schema een verleden hebben in andere dubieuze praktijken, en ik kan je zo op een briefje meegeven dat dit een scam is.

Op het moment dat Dagcoin wel op een exchange zou komen en/of op het moment dat de aanwas van nieuwe leden verminderd, zal de waarde van een Dagcoin de 0 benaderen. Dat maakt dat iedereen die geld steekt in Dagcoin in feite waardeloze puntjes krijgt.

Het is een kwestie van tijd totdat dit schema jammerlijk in elkaar stort, net zoals zijn voorganger Onecoin.

Is mijn mening uniek? Nah, niet echt. Overal wordt Dagcoin al direct ontmaskerd. Wat linkjes op een rij:

Ik ben benieuwd naar jullie gedachten, laat gerust jouw mening hier onder achter. Onthoud; houdt het netjes en beleefd. Gratis tip: Mocht je het niet met mij eens zijn, probeer dan zo goed mogelijk te onderbouwen waarom ik het mis zou hebben. Met Flexkom heb ik geleerd dat mensen die betrokken zijn bij dit soort scams vaak niet echt voor rede vatbaar zijn, ik ben benieuwd of dat met Dagcoin misschien anders is.

104 gedachten over “Dagcoin, de zoveelste ponzi en piramide scam in cryptocurrency”

 1. Ik was benieuwd wat de koers zou zijn volgens Dagcoin zelf. Op hun site vermelden ze dat helaas niet.

  Ik vond op de facebook pagina van Natalie ter Haar, Dagcoin promotor, een niet nader onderbouwde bewering dat de koers “varieert van €1,15 tot €3”. Dat zou suggereren dat Dagcoin denkt dat hun muntje 1 tot 3 keer meer waard is dan al het geld en waarde op de hele wereld.

  Wat ook opvalt is dat zij spreekt van 5% rendement per maand over je muntjes, in tegenstelling tot wat in de documenten van Dagcoin zelf staat en wat er in alle online presentaties staat waar duidelijk gesproken wordt over 3% rendement per week.

  Hier de post van Natalie ter Haar:

  Mijn berichtje heeft ze binnen een paar minuten alweer weggehaald van haar pagina zonder inhoudelijk te reageren. Ik laat het aan jullie over om daar je conclusies aan te verbinden.

  1. Wouter, jouw blog loopt gigantisch achter op de feiten.
   Allereerst zijn de onderzoeken in Bulgarije, Duitsland en Italie naar Onecoin afgehandeld en dit zijn de conclusies :
   – geen enkel bewijs gevonden van illegale praktijken zoals ponzi en pyramide systemen.
   – onafhankelijk Duits IT bedrijf heeft aangetoond : Onecoin is een echte crypto met Blockchain
   – alle in beslag genomen computers en servers zijn teruggeven en Onecoin is weer operationeel
   – hierdoor is Onecoin weer toegestaan in bovenstaande landen EN 190 andere landen

   Graag aanpassen in je blog a.u.b. !

   met vriendelijke groeten,

   Ruud van Trigt

   1. Hoi Ruud,

    Enige onderbouwing ontbreekt in jouw bericht. Ik ben er vrij zeker van dat jij niet de waarheid spreekt en slechts herhaalt wat jou wijsgemaakt is door andere Onecoiners. Stomtoevallig heeft Carpe Diem een half uur voordat jij een bericht hier plaatste, hier een uitspraak van de Nederlandse Rechtbank gelinkt waarin een leraar van een school ontslagen is omdat hij leerlingen probeerde te werven voor een bepaald piramidespel, namelijk OneCoin..

    Maar voel je gerust niet bezwaard om bewijs en onderbouwing te leveren voor het tegendeel.

    Groetjes!

 2. Bedankt Wouter,
  Goede uiteenzetting van de feiten.
  Een goede vriend van mij gelooft heel erg eerst in onecoin nu in dagcoin. We moeten het elke keer aan horen, ik waarschuw de mensen dan dat ze er niet mee in moeten gaan. Ik kan ze dit artikel dan ook doorsturen om naïeve zielen te redden.

  1. Bedankt voor je compliment, Gerrie. Ik hoop dat die vriend van jou snel wakker wordt uit zijn droom en weer met beide benen op de grond gaat staan. Ik hoop dat de feiten die ik vermeld heb daarmee helpen!

 3. Wouter, bedankt voor deze uiteenzetting. Nog wel een opmerking: Cryptocurrency kwalificeert niet als financieel instrument en daarom valt het niet onder de Wet Financieel Toezicht. Een registratie bij de AFM is niet noodzakelijk, sterker nog, niet eens mogelijk. Een inschrijving in het handelsregister uiteraard wel.

  Ben je trouwens bekend met Igor Alberts? Deze man, die altijd frivole pakken draagt, was een belangrijke spil in OneCoin en heeft nu de overstap gemaakt naar DagCoin. Ook Gerda Zeiss (van Flexkom) heeft deelgenomen aan OneCoin. Mogelijk is ook zij overgegaan naar DagCoin, want de ervaring leert dat MLM-spelletjes verslavend zijn.

  1. Gerda Zeis is inderdaad overgestapt naar DagCoin. Ook zij zat bij OneCoin, en was toen nog een fervent hater van Igor Alberts, waar ze nu achteraan loopt. Hoe raar kan de wereld zijn.

 4. Een cryptocurrency zelf hoeft niet bij AFM geregistreerd te zijn inderdaad. Net zoals de euro dat ook niet is. Maar mensen die een cryptocurrency (of wat dan ook) als investeringsmogelijkheid presenteren moeten wel geregistreerd zijn bij AFM. Overigens is Dagcoin geen cryptocurrency, net zoals OneCoin dat ook nooit geweest is.

 5. Beste Wouter,

  Het is een woelige wereld, die nieuwe wereld van de Crypto’s .
  ICO’s buitelen inmiddels over elkaar heen, tijdelijke sites trekken funding voor (bekende) coins die in ieder geval nooit door hen zullen worden uitgegeven. Het percentage ‘geslaagde ICO’s daalt gestaag. Er zullen ook wel heel veel falende ondernemingen tussen zitten, misschien wel meer dan het stop/faillissements percentage, dat we traditioneel kennen. Want in de ‘normale’ economie redde ook 80% van de starters de eerste twee jaar niet.
  Ruim 500.000 Nederlanders hebben een cryptorekening ergens. En fijn dus dat de overheid eindelijk gaat nadenken over het reguleren van enkele van de processen (voor zover ze dat kunnen). Als is het voornamelijk uit eigen belastingbelang en voor het behoud van monetaire regie (lekker doorprinten dat fiatgeld). De schaal waarop het mis kan gaan wordt uiteraard inmiddels ook wel heel groot, dus er is ook een soort zorgplicht jegens de burgers 😉
  Dat vooraf om het nieuwe domein te schetsen waarin wordt geopereerd.

  Door naar je artikel…
  Ik heb OneCoin gepromoot, en bij gebrek aan transparantie ben ik daarmee gestopt. Ik ben nog wel eigenaar van OneCoins. En ik hoop, dat de 3,5 miljoen OneCoin bezitters de visie van het bedrijf wel bewaarheid zien worden. Het onderzoek in Bulgarije is inmiddels afgerond en het bedrijf mag gewoon door met haar activiteiten. Na onderzoek is de Italiaanse markt ook weer open én de boete was er voornamelijk voor enkele promotors, die een loopje met de waarheid namen (rotte appels heb je overal, zeker in een groepsgrootte van ruim 3,5 miljoen ‘onecoiners hou je niet iedereen binnen de lijntjes).
  Het Onelife netwerk functioneert, organiseert in vele landen nog events, het http://www.dealshaker.com platform is een plek waar je goederen en diensten (deels) met OneCoin kunt betalen. Maar goed, bij mij is het ook meer hopen, dan weten… dat dit avontuur goed komt.

  Ondernemen is risico nemen, dat weet jij als bekroond ondernemer als geen ander.
  Ondernemen in de crypto is helemaal risico nemen. De rendementen kunnen navenant zijn. Ik heb ondertussen ook in enkele ICO’s deelgenomen. En adviseer mensen om alleen geld te investeren, dat ze kunnen missen…. Ook daar kom je overigens vaak affiliate bonusjes tegen hoor (ook scam, dan?). Maar dat terzijde.

  Educatie in dit domein is uiterst belangrijk. Want tendentieuze meningen en artikelen zijn er al voldoende. Vandaar DagUniversity, dat lessen in ondernemerschap en ‘geld’ beschikbaar stelt in het dashboard van alle accounthouders.

  DagUniversity hoort bij Dagcoin, waar je ook over spreekt.
  Dagcoin is een bedrijf uit Estland. Digitaal het meest onderlegde en vooruitstrevende land van Europa. De Dagcoin is gebaseerd op DAG(chain) technologie én in die zin compleet anders dan 99% van de coins, die op Blockchain gebaseerd zijn en vroeg of laat aanlopen tegen schaalbaarheidsproblemen, hoge energiekosten en oplopende transactiekosten.
  IOTA, Byteball (platform waarop Dagcoin nu gebaseerd is) maken gebruik van ± deze techniek.
  Dagcoin is nu dus een asset op het Byteball platform. Zoals zovele coins en tokens dat zijn op het Ethereum platform.

  Ik ken de eigenaren van Dagcoin persoonlijk, ben in Tallinn geweest. De visie en de missie van de heren én het bedrijf zijn duidelijk: een betaalmiddel creëren voor wereldgebruik, veilig, snel, voordelig.
  Dat gaan ze doen, daarvan ben ik op basis van de zaken die ze nu opleveren meer dan overtuigd.

  Over die 1 miljard Dagcoins. En de 6 cijfers achter de komma. Uiteindelijk heeft ook Bitcoin zijn ‘satoshi’s’. Dat zijn één/miljoenste bitcoins. Lijkt me dus een gangbaar verhaal.

  Terug naar Dagcoin, het bedrijf. Dat heeft zijn start gemaakt in 2016/2017. Al zaken aangekondigd, niet altijd geleverd… in 2017. Dat zal je als ondernemer ook bekend zijn.
  En sinds januari 2018 heeft Dagcoin gelukkig enorm de wind in de zeilen doordat meerdere grote netwerkmarketeers mogelijkheden zien en het bedrijf zijn gaan ondersteunen. Onder hen bevinden zich twee grootgewichten, de heer Wahlroos en de heer Igor Alberts met zijn vrouw Andreea Cimbala. Met ongetwijfeld enkele netwerkzepers in hun 30-jarige carrière, ook uiterst succesvol in meerdere bedrijven actief geweest. Zij geven letterlijk een boost aan de snelheid en uitvoering van dit project.

  Over netwerkmarketing wordt veel gezegd. Het is een verkoopmethode en de aanbieders die voor verkoop van hun producten of diensten van netwerkmarketing gebruik maken, draaien ruim € 200 Miljard omzet. Mond-tot-mond, affiliate, netwerk, multilevel… deze methode kent vele namen. Het werk niet altijd perfect én het werkt wel. Voor startende ondernemers (lage kosten, veel leren, hard werken = mogelijk veel verdienen). Sommige mensen krijgen er een beetje jeuk van (aan al je vrienden en bekenden ‘verkopen’ = angstwekkend), anderen hebben er hun leven compleet mee kunnen veranderen.

  Niet perfect dus, maar wel een mooi systeem wanneer ook daarin de ‘verkoop’ integer plaatsvindt.
  En geldt dat niet voor alle verkoop? Dan kunnen we sommige banken, keukenaanbieders, verzekeraars, autoboeren e.d. ook wel in je blog opnemen.

  Over de vrije verkrijgbaarheid…
  In een pre-launch van welke Coin dan ook wordt de exchange pas ‘later’ bekend gemaakt en actief.
  Er zijn twee platformen voor Dagcoin in ontwikkeling als Open en Eigen Exchange. Hierop kunnen Dagcoins ook buiten het netwerk om gekocht worden.
  Je kunt je al registreren op http://www.paygety.ee en http://www.swipex.com
  Over enkele dagen zijn deze echt functioneel, zal er trading plaatsvinden en komt Dagcoin als ‘opgemerkt’ ook over enkele weken in de coinmarketcap.com. Want dan ben je blijkbaar ‘echt’.
  Met airmiles kun je ook betalen… staan volgens mij niet op coinmarketcap (geintje, wel om aan te geven dat een ruilmiddel bij acceptatie als zodanig door voldoende mensen ook een ruilmiddel wordt zonder dat het op een beurs of overzicht staat).

  De 8 maanden escrow (dat je Dagcoins dus vaststaan en waarvoor je 5% coinbonus krijgt) is bedoeld om koersschommelingen tegen te gaan. Want grote volatiliteit moet voorkomen worden om winkeliers en andere partijen mee te krijgen als acceptant van Dagcoin als volwaardig ruilmiddel..
  Wanneer heb jij voor het laatst met Ethereum, Monero, ZCash, Verge, Ripple, Dogecoin, Litecoin of één van de andere Altcoins betaald. Niet toch?
  Ze schieten allemaal aan hun oorspronkelijke doel voorbij én zijn alleen maar een speelbal van grote partijen en investeerders, die er flink op los manipuleren.
  Dagcoin komt binnenkort met de eerste ‘anchor-merchants’, die Dagcoin al betaalmiddel gaan accepteren.

  Over die Escrow…
  Bij startende bedrijven is er vaak een soortgelijke ‘vesting’periode voor de eerste ontvangers van aandelen. Die mogen dan bijvoorbeeld ook pas die aandelen ‘cashen’ wanneer het bedrijf door zijn startjaar of -jaren goed heengekomen is.

  Dagcoin wordt een gebruiksmunt, althans dat is het doel.
  Waarbij de gebruikers bekend zijn (KYC, verificatie), zodat het inpasbaar is in het huidige systeem.

  Een ruilmiddel heeft vele gebruikers nodig, die niet (alleen maar) willen speculeren.
  Een waardevaste digitale munt is wat de wereld goed kan gebruiken, want er staan miljarden mensen economisch buiten spel.
  Zonde… wereldwijd allemaal potentiële klanten voor jouw kabeltje.com

  Meld je webwinkel eens aan via https://dagpay.io/private
  Met een API koppeling kun je in je dagwallet betalingen accepteren.
  En via https://merchant.dagcoin.org/private kun je je ook vindbaar maken voor eigenaren van Dagcoins.
  Kijk hoe het voor je werkt, neem contact op met de Estoonse support (slimme toegewijde collega’s) en beoordeel dan dit project opnieuw.

  Van onderbuik, snelle conclusies op basis van het (vermoede) verleden van deelnemers, tendentieuze berichtgeving hebben we al voldoende.
  Ga met de eigenaren in Tallinn in gesprek. Ze zijn druk maar ontvangen je wellicht graag wanneer je echte info zoekt. Kom eens naar een infosessie van het netwerk, dat inderdaad goed betaald wordt voor hun inspanningen (en die daarvoor ook constant moeten opboksen tegen blogs als die van jou én die mensen toch weerhouden om álle info te vergaren).

  Voor rede vatbaar zijn mag wat mij betreft van twee kanten komen.
  Ik heb even tijd in mijn reactie aan jou gestoken.
  Ik zie jouw bericht graag tegemoet.

  1. Bedankt voor je uitgebreide reactie, Paul.

   Je zegt dat het onderzoek naar OneCoin afgerond is. Dat lijkt mij niet. Ik heb begrepen dat bij OneCoin presentaties dit uiteraard wel zo gemeld werd (een oplichter zal immers altijd blijven ontkennen dat hij de boel opgelicht heeft), maar enige onafhankelijke bron om te onderbouwen dat het onderzoek door Europol inderdaad afgrond is zonder strafbare feiten gevonden te hebben, ontbreekt steeds. Als je werkelijk denkt dat OneCoin onschuldig is, dan zie ik daar graag bewijs voor. Hearsay van andere OneCoiners is géén bewijs.
   Daarentegen zijn er zat overheidssites die nog altijd melding maken van de fraude die gepleegd is door OneCoin, zoals ik ze ook gelinkt heb in mijn blog.

   Je zegt dat je de mensen achter Dagcoin persoonlijk kent. Mocht je daarmee willen suggereren dat het daarom wel snor zit met de organisatie, dan wijs ik je graag op de geschiedenis van oplichters in het algemeen. Talloze bekende oplichters gebruikten persoonlijk contact en hun charme om hun slachtoffers in te palmen. Denk aan Madoff bijvoorbeeld. Een hartstikke bekend en geliefd publiek figuur die desondanks de boel belazerde. Of Flexkom, waar ik ook uitgebreid over geschreven heb. De mensen daarachter brachten hun vrouw en kinderen mee naar de bijeenkomsten. “Zo sympathiek, hoe konden die nou de boel oplichten?” vonden de mensen die zich later belazerd zouden voelen door deze oplichters.

   Vraag trouwens gerust eens rond over Flexkom bij Dagcoin bijeenkomsten. Ik heb begrepen dat er best wat mensen die hun geld verloren hebben bij Flexkom het nu bij Dagcoin proberen. Die mensen zullen mij vast ook wel kennen. Eerst was ik de grote boeman en werd ik belachelijk gemaakt bij Flexkom bijeenkomsten vanwege mijn blog. Inhoudelijk reageren op mijn bevindingen kon uiteraard niet, omdat ik vanaf het begin gelijk had; het was een piramidespel. Maar naar gelang de tijd verstreek en de feiten toch bleken te liggen zoals ik ze vanaf het begin al schetste, kwamen de excuses van de Flexkommers. Maar goed, dat is een ander verhaal.

   Je maakt wat opmerkingen over mlm in het algemeen. Graag wil ik daar niet al te veel over uitweiden, om de focus op Dagcoin te houden. Dat gezegd hebbende: De cijfers en onderzoeken naar mlm zijn glashelder en eenduidig; het is een model om de grote massa te laten falen ten gunste van een heel kleine minderheid, de mensen bovenaan de piramide. Pak gerust de cijfers van elk willekeurig mlm bedrijf er bij om dat steeds weer bevestigd te krijgen. Hier 10 op een rij: http://www.mlm-thetruth.com/shocking-statistics-mlm-vs-classic-pyramid-schemes-gambling/

   De twee exchanges die je noemt zijn toevallig allebei interne exchanges van Dagcoin zelf (welke blijkbaar ook nog eens niet eens operationeel zijn). Omdat ze van Dagcoin zelf zijn, zijn ze niet decentraal en dus eigenlijk niet anders dan het ‘Excel sheetje’ dat OneCoin gebruikte om de koers te verzinnen. Ik ben benieuwd of en wanneer Dagcoin daadwerkelijk op publieke exchanges zal gaan komen. Ik ben er vrij zeker van dat dat niet zal gebeuren.

   Je zegt dat de 8 maanden escrow bedoelt is om koersschommelingen tegen te gaan. Dat is onzin. Hoewel er niet eens een publieke koers is -en koersschommelingen dus prima arbitrair door Dagcoin “voorkomen” kunnen worden door de koers gewoon vast te zetten- zou een ieder na die 8 maanden alsnog zn muntjes kunnen dumpen. En het is ook niet iets dat een pump & dump zou kunnen voorkomen. Voor zo ver de interne exchanges al zouden werken, kan een ieder de prijs opdrijven door de muntjes in grote aantallen te kopen om ze daarna weer te dumpen.
   Het feit dat je in die 8 maanden ook nog eens een extreem rendement krijgt, onderstreept mijn punt: dat werkt koersschommelingen alleen maar in de hand. Zelfs al zou het nu nog “slechts” 5% per maand zijn, dan hebben we het alsnog over een rendement van 80% per jaar. Bizar!

   Voor een munt die zich als praktisch bruikbaar presenteert is de 8 maanden escrow een van de meest ironische dingen die ze hadden kunnen verzinnen. Zoals ik in de blog al uitgelegd heb, is het niets anders dan een vertragingstaktiek om te voorkomen dat het kaartenhuis te snel instort als men hun Dagcoin inwisselen voor euro’s en dollars.

   Als de organisatie achter Dagcoin werkelijk een munt voor praktisch gebruik had willen maken, dan had ze dat niet in deze mlm (lees: ponzi) vorm gedaan met extreme bonussen en rendementen. Een iedere buitenstaander, met of zonder verstand van crypto, ziet de Dagcoin scam al van mijlenver aankomen. Bekijk alle cryptocurrency forums maar eens.

   Alleen mensen die betrokken zijn bij de Dagcoin sekte die geloven hier in.

   Kijk maar naar jezelf. Je hebt er nu al geld in gestoken, terwijl Dagcoin nog niks bereikt heeft en alles nog toekomstmuziek is. Dat heb je dus niet gedaan omdat het zo’n praktisch muntje is waarmee je overal zo handig kan shoppen. Dat heb je gedaan uit angst. Angst om de boot te missen. Uit pure speculatie.

   Op zich geeft dat niet, dat is met zo’n beetje alle crypto zo. Maar wees er tenminste eerlijk over; de enige reden dat mensen zich bezig houden met Dagcoin is speculatie.

   Wat vind jij er van dat bepaalde mensen, onder andere die mensen die jij met naam noemt in jouw bericht, nu al grof geld binnen harken over de aanwas van nieuwe leden zoals jijzelf terwijl het hele systeem van Dagcoin zoals dat geschetst wordt, nog niet eens operationeel is?

   1. Beste Wouter,

    We zullen zien.
    Ik heb mijn visie op Dagcoin met je gedeeld. Dat je vasthoudt aan jouw mening is uiteraard begrijpelijk. Ik waardeer je drive om vermernd onrecht te bestrijden. Dan is er nog een hoop werk aan de winkel.

    Voor het moment kies ik ervoor om het te laten bij een ‘laten we de komende tijd eens kijken wat de ontwikkelingen zijn’.

    En dan zit een ‘wordt vervolgd’ ongetwijfeld in het vat.

    Fijne avond,
    Paul

    1. Hoewel ik niet anders had verwacht, vind ik het toch jammer dat je niet inhoudelijk ingaat op de bevindingen in mijn blog en in mijn reactie op de jouwe.

     Afwachten en kijken wat de toekomst brengt dat hoeft helemaal niet.

     De punten die ik maak in mijn blog zijn nog altijd onbetwist en ik ben er vrij zeker van dat ze dat zullen blijven -maar vraag gerust andere Dagcoiners om een poging te wagen om ze te betwisten.

     En we hebben gelukkig ook nog de geschiedenis. Allereerst natuurlijk de geschiedenis van Onecoin. Onecoin noemde zichzelf regelmatig “de meest transparante cryptocurrency”. Ironisch genoeg is het gebrek daaraan blijkbaar de reden dat jij er mee gestopt bent. De hele wereld, behalve (zogenaamd?) de Onecoiners zelf, zag dat het een scam was. “Wacht maar af, wij zijn de volgende bitcoin!” of “jullie zijn gewoon jaloers/negatief/dom/bitcoiners” riepen doldwaze Onecoiners vaak als ze geconfronteerd werden met de feiten. En kijk nu eens wat er van gekomen is..

     Maar ook de geschiedenis van andere mensen in Dagcoin is interessant. De hele piramide aan mensen van Onecoin is volgens mij overgestapt op Dagcoin. De mensen aan de top lijken steeds hetzelfde te doen. Namelijk zichzelf aansluiten bij een nieuw piramidespel (of hem desnoods zelf oprichten), daar ontzettend veel mensen voor werven en blijkbaar daar grof betaald voor krijgen. Dan klapt het hele zootje (jij noemt dat ‘zepers’) en dan gaan ze naar de volgende, om wederom precies hetzelfde trucje te doen.

     Er is daarom geen enkele reden om aan te nemen dat de zaken opeens anders zullen gaan verlopen dan dat ik ze reeds geschetst heb.

   2. Laat ik eens reageren op de stelling van de DagCoin lover hierboven met het uitgebreide betoog, die in zijn verhaal het volgende stelt:

    “In een pre-launch van welke Coin dan ook wordt de exchange pas ‘later’ bekend gemaakt en actief.”

    Even los van het hele MLM gebeuren, waar ik zelf geen tegenstander van ben, stelt de Dagcoin lover hier iets merkwaardigs. Toevallig ben ik zelf ook member van weer een andere coin, ook met een affiliate systeem, maar laat die coin nu binnen een maand na oprichting van het bedrijf al op de Public Exchanges staan. Hoe verklaar je dan de stelling dat DagCoin er pas later op komt.

    Daarbij komt dat DagCoin een jaar geleden al pogingen deed om tot succes te komen, wat compleet mislukte. Dus eigenlijk is het al een mislukt bedrijf, en hebben ze waarschijnlijk alleen overleefd dankzij een financiele injectie van de heren Wahlroos en Igor Alberts, welbekend van de Carthago-travel scam waar hij voor veroordeeld is.

    Ook zit er achter de CEO klaarblijkelijk nog een ander persoon, de uiteindelijke marionettenspeler Juha Parhiala, die op de achtergrond veel macht schijnt uit te oefenen, net zoals hij dat schijnt te doen bij het snel in opmars komende Ormeus, die al een stuk of 10 bedrijven hebben overgenomen.

    De schakeltjes komen weer bij elkaar lijkt me zo.

  2. “Ik heb OneCoin gepromoot, en bij gebrek aan transparantie ben ik daarmee gestopt. Ik ben nog wel eigenaar van OneCoins. En ik hoop, dat de 3,5 miljoen OneCoin bezitters de visie van het bedrijf wel bewaarheid zien worden.”

   Hoi Paul, noem voor de grap eens 2 bedrijven in Nederland waar je met OneCoin daadwerkelijk kunt betalen? Dan praten we daarna weer verder.

 6. Oh oh oh!!! Wat weet meneer het weer goed!! Je oordeelt over iets waar je je nog niet eens in verdiept hebt zowel in OneCoin als in Dagcoin niet!!
  Je hoeft dit niet te doen hoor maar laat iedereen nou even zijn eigen ding doen!!
  Weet je wat jij bent? Een schijtbalk die nergens aan durft te beginnen omdat ie bang is een past honderd euro kwijt te raken. Wat zal jij rijk worden zeg! Een ondernemer ten top 🤪😆😂

  1. Hoi Madeleine,

   Bedankt voor je vriendelijke en diep inhoudelijke feedback. Waarschijnlijk heb je niet eens de moeite genomen om mijn artikel door te lezen, anders had je in de laatste alinea al kunnen zien dat ik jouw komst reeds voorspeld heb.

   Groetjes!

  2. Toch nog even een reactie er bij, want ik ben toch wel geïntrigeerd door jouw reactie. (En omdat ik het gewoon leuk vind, natuurlijk!)

   Je oordeelt over iets waar je je nog niet eens in verdiept hebt zowel in OneCoin als in Dagcoin niet!!

   Als je de moeite had genomen om je even te verdiepen in mijn verhaal en het bijvoorbeeld gewoon even had gelezen, dan had je geweten dat ik mij juist uitstekend verdiept heb in Dagcoin. Alles wat ik beweer is -al zeg ik het zelf- keurig netjes onderbouwd met nota bene materiaal van Dagcoin zelf en publicaties van sites van overheden wereldwijd, met daarbij redelijk simpele wiskunde en economie. Ik gok zomaar dat je een beetje jezelf projecteert op mij, en dat jij hier eigenlijk diegene bent die zich totaal niet verdiept heeft in deze twee scams.

   Je hoeft dit niet te doen hoor maar laat iedereen nou even zijn eigen ding doen!!

   Ik proef hieruit dat je vanwege mijn verhaal moeite hebt met het vinden van nieuwe slachtoffers voor Dagcoin. Graag wil ik je laten weten dat ik hier enorm van geniet en dat mij dit een zeer goed gevoel geeft. Al is er maar 1 slachtoffer minder dankzij mijn artikel, dan vind ik mijn missie al geslaagd!

   Weet je wat jij bent? Een schijtbalk die nergens aan durft te beginnen omdat ie bang is een past honderd euro kwijt te raken. Wat zal jij rijk worden zeg! Een ondernemer ten top 🤪😆😂

   Dank voor je aardige woorden over mij.
   Op zich vind ik dat het niet uit maakt wie een bericht schrijft op internet. Iedereen, rijk of arm, dom of slim, anoniem of publiek, kan een goed punt maken en zijn punt onderbouwen.
   Het spelen op de man is altijd een drogredennatie. Jij doet dit uit pure frustratie, omdat je best weet dat ik gelijk heb met mijn verhaal over Dagcoin. Je weet net zo goed als ik dat er niets tegenin te brengen is, want mijn verhaal is -al zeg ik het wederom zelf- keurig onderbouwd met materiaal en feiten van Dagcoin zelf. Dat is reden dat jij en alle andere Dagcoiners er nooit in zullen slagen om een inhoudelijk weerwoord te geven op mijn artikel, zoals jij en jouw collega Paul van Winden hier reeds kwamen demonstreren.

   Voordat je begon aan je drogredennatie had je jezelf misschien ook kunnen verdiepen in mij, om te kijken of het klopt of ik inderdaad een “schijtbalk die nergens aan durft te beginnen omdat ie bang is een past honderd euro kwijt te raken” ben.
   Wist je dat er een site is waaraan je alles kan vragen en die altijd antwoord geeft op al je vragen? Die site heet Google. Je kan die site vinden door in te tikken: http://www.google.nl. Geloof mijn woord, die site gaat nog eens heel groot worden. Vul voor de grap eens mijn naam, (dat is: “Wouter Hol”) in. Naast natuurlijk mijn eigen site, krijg je dan ook andere sites te zien die over mij schrijven. Klik er eens een paar aan en lees die. Gefeliciteerd!! Je hebt nu jezelf enigszins verdiept in mij. Ben benieuwd of je dan nog steeds bij jouw mening over mij blijft.
   Gratis tip: Misschien volgende keer gewoon weer een ouderwets grapje over mijn achternaam? Dat doet het ook altijd goed bij de sekte-bijeenkomsten van Dagcoin! Zo lang je maar niet inhoudelijk ingaat op mijn bevindingen, laat staan er vragen over gaat stellen bij andere leden van jullie sekte. Want dan zou het opeens serieus worden. Dat kunnen ze natuurlijk niet hebben bij een scam!

   Een ondernemer ten top

   Hiermee lijk je te suggereren dat mensen die mee doen aan Dagcoin wel ondernemers zijn. Sorry schat, meedoen aan oplichtingspraktijken zoals een piramidespel als Dagcoin heeft helemaal niks met ondernemen te maken.

 7. Inmiddels krijg ik van mensen die wel enig onderzoek doen voordat ze hun geld ergens in stoppen, wervingmails van Dagcoiners doorgestuurd. De mailtjes zijn te hilarisch voor woorden.

  Ze hebben inmiddels een waterdicht plan gevonden om de talloze onafhankelijke bevindingen van iedereen buiten de Dagcoin sekte, zoals mijn artikel, te ontkrachten. In hun wervingsmailtjes staat namelijk dit:

  p.s. haal uw informatie bij de bron, op internet zwerft veel fake nieuws, zeker over bedrijven die het goed doen.

  HAHAHAHAHA!!

  Je mag niet zelf onderzoek doen, je mag alleen naar de oplichters zelf luisteren om je ‘informatie’ over Dagcoin te verkrijgen! Prima advies voor de suckers die gevoelig zijn voor dit soort scams. Een ieder met een greintje gezond verstand die wordt gelukkig gelijk weggejaagd als zulke onzin geroepen wordt.

  Dit is precies zoals het ook ging bij Flexkom, OneCoin en eigenlijk alle andere scams. Een oplichter wilt niet dat mensen zelf gaan nadenken en dingen gaat uitzoeken. Dan komen de slachtoffers er namelijk achter dat ze opgelicht zijn of gaan worden. Ze blijven zo lekker voorspelbaar he, die scammers.

  Een bedrijf dat wel oprecht goede bedoelingen heeft moedigt mensen juist aan om zelf onderzoek te doen. Men zal er dan immers achter komen dat het een prima bedrijf is. Dat dus in tegenstelling met Dagcoin, die het liefste zoveel mogelijk mind control toepast op haar slachtoffers en niet wilt dat men zelf nadenkt. Dat wordt onderstreept door het feit dat kritische vragen bij de Dagcoin sekte bijeenkomsten niet gewenst zijn. Zoals met elke scam wordt je dan de zaal uit gebonjourd.

  Gelukkig zijn er wel al maar liefst 30 merchants wereldwijd die zogenaamd Dagcoin accepteren. Dat valt een beetje tegen. Zelfs Flexkom wist meer winkels aan te sluiten voordat hun doorzichtige piramidespel instortte. Komop Dagcoiners, jullie kunnen beter!!

 8. Ondertussen is 1 van de grootste promotiesites van dagcoin, http://www.dagcoin.pro, offline gehaald. De DNS is aangepast waardoor de site van het internet verdwenen is.

  Het is gissen naar de reden waarom dat gebeurd is.

  Het zou kunnen zijn dat ze onder druk van andere Dagcoiners of van Dagcoin zelf de site offline moesten gooien. Dat zou kunnen omdat ze niet louter positieve propaganda plaatsten. Zo stonden er ook berichten over de alsmaar dalende interne koers en berichten dat de interne exchanges helemaal niet veilig zouden zijn.

  Hun laatste bericht ging over de Dagcoin exchange Paygety. Paygety zou de prijzen manipuleren. Als dat klopt dan is dat toevallig geheel in lijn met mijn voorspelling in mijn artikel, dat de koers handmatig bijgesteld wordt door Dagcoin. Zie hier een screenshot van de cache van Google:

  Screenshot van Dagcoin.pro over Paygety

  Ook konden mensen kritische reacties achterlaten zonder dat het gecensureerd werd. Zo stonden er reacties van mensen zich ernstig zorgen maken over het aanhoudende uitstel van de beloftes die Dagcoin doet en werd er regelmatig de link naar de voorganger OneCoin gelegd.
  Het vrije woord daar houden scammers vaak ook niet zo van, dus het kan ook prima zijn dat de site daarom offline gehaald is.

  Of het is simpeler en de beheerder van de site had eindelijk ontdekt dat Dagcoin 1 grote scam is.

  Wieweet!

  1. Hoi Coen,

   Dank voor je reactie. Op jouw forum had ik ook al wat reacties achtergelaten inderdaad.

   Als ik daar lees dan begrijp ik dat het nieuwe stokpaardje van de Dagcoin scammers is dat ze een licentie van de Estlandse regering zouden hebben. Denken ze werkelijk dat een kvk inschrijving opeens een garantie is dat de boel niet opgelicht wordt en dat alle punten die ik maak in mijn artikel daarmee te weerleggen zijn? Lijkt mij niet, maar voor de leek kan het er interessant uit zien als er nummertjes van een overheid verbonden zijn aan iets. Hoewel, toen overheden ingrepen bij OneCoin toen was het juist andersom, toen waren alle overheden slecht en was het een heksenjacht op hun geliefde OneCoin.

   Mvg,
   Wouter

 9. Twee leuke updates over Dagcoin;

  Zoals ik in de vorige reactie al aangaf hebben de oplichters een nieuw stokpaardje, welke ze inzetten in de hoop dat ze alle kritiek en belastende feiten niet te hoeven te adresseren. Ze doen alsof ze een banklicentie hebben. Welnu, dat is ten eerste niet waar maar bovendien zegt een banklicentie niets over of ze al dan niet frauduleus bezig zijn. Iemand die een ponzischema opereert kan prima allerlei mooie certificaten en licenties hebben, zo bewees de grootste ponzifraudeur van de wereld, Madoff, reeds.

  Wat de oplichters van Dagcoin doen is een screenshot van hun Estlandse KVK inschrijving laten zien, namelijk deze:
  Neppe banklicentie.. het zijn slechts KVK inschrijvingen.
  Dit zijn bedrijfsregistratienummers, hetzelfde als wat een KVK nummer in Nederland is. Het is slechts een kleine, maar verplichte, formaliteit om je bedrijf te registreren. Dagcoiners presenteren hun KVK inschrijving echter als een zogenaamde banklicentie, in de waan dat dat opeens verklaart waarom ze een ponzischema met extreme bonussen mogen en kunnen voeren.

  De tweede update is nog leuker. De koers op de interne exchange Paygety is in de afgelopen weken gekelderd, precies zoals ik voorspelde. De gesloten promosite dagcoin.pro volgde die koers ook en zag hem ook instorten afgelopen weken.
  De prijs is van een gefixeerde 1 euro per dagcoin naar 0,10 euro per dagcoin gegaan. Opperscammer Kari Wahlroos heeft de oplossing daarvoor op z’n facebook neergezet. Namelijk: Iedereen krijgt vanaf nu 10x het normale aantal Dagcoin als je nu een pakket koopt!

  Gratis 10x zo veel dagcoin voor iedereen!

  Het is niet alleen malloot Kari Wahlroos (malloot ja, bekijk zijn filmpjes maar eens) die dit roeptoetert, maar ook Dagcoin zelf die dit bevestigd op hun site:

  Jeej gratis geld bijgedrukt

  Hahaha, ja geef iedereen maar gewoon meer muntjes, dat zal de inflatie vast verhelpen! (Voor de leek; dat is sarcasme)
  Wat ze blijkbaar gedaan hebben is het aantal beschikbare dagcoins vernegenoudigd door een andere blockchain te gaan gebruiken. Iedereen krijgt echter het tienvoudige aan muntjes, wat volgens Dgacoin zou zorgen voor 11% meer vermogen voor alle Dagcoin houders. Je verzint het niet.

  Hmm.. of wacht.. wie gaf er ook alweer nog meer extra gratis muntjes uit? Oja, de fameuze token-split van Onecoin waarbij iedereen het dubbele aantal Onecoin kreeg! Dat pakte ook al zo goed uit he?

  Paul van Winden maakte hier een opmerking over hoe fiat geld gewoon bijgedrukt wordt. Wel, bij Dagcoin gaat het blijkbaar precies hetzelfde er aan toe. Lekker bezig jongens!

 10. Er zijn wat Dagcoin scammers die proberen om mijn bevindingen over de koers die aan het instorten was uit te leggen alsof dat een oorzaak zou zijn van de nieuwe chain van Dagcoin.

  Niets is minder waar. Voordat dagcoin zijn oude blockchain uit het raam gooide was de prijs al 80% gezakt. Dagcoiners vertellen dat liever niet. Sowieso doen ze liever schimmig over de hele koers, want zoals je na het lezen van mijn artikel begrijpt, is het simpelweg niet mogelijk om een eenduidige koers vast te stellen bij een scam zoals Dagcoin, omdat je meer muntjes per euro krijgt als je er meer koopt.

  Ik dacht dat het wel aardig was om toch even het koersverloop van afgelopen maanden aan te tonen. Er was namelijk een site die dat redelijk goed bijhield, namelijk dagcoin.pro. Die site is inmiddels offline gehaald, zoals ik eerder al melde. Dagcoiners houden blijkbaar niet echt van openheid van zaken ..want dat doet hun piramide versneld instorten.

  De posts die op dagcoin.pro gestaan hebben, staan echter nog wel op hun facebook pagina:

  https://www.facebook.com/dagcointeam/

  Het koersverloop van Dagcoin

  Goed, toen Dagcoin het levenslicht zag toen had de eigenaar de waarde van Dagcoin arbitrair op 1 miljard euro totaal, oftewel 1 euro per Dagcoin, vastgezet. Immers, je kon een pakket van 100 dagcoin voor 100 euro kopen. Kocht je er meer, dan zakte die prijs weliswaar. Daar stond tegenover dat je een enorme rente krijgt, om nog maar te zwijgen van de commissies voor het werven van mensen. Dat even terzijde.
  Goed, op dag 1 is Dagcoin dus 1 euro waard. Dit wordt ook netjes bevestigd:

  Maar dan, een week later..

  Oei, 40% gezakt.

  Begin april schommelt de prijs van Dagcoin tussen de 0.46 en 0.51 euro.

  Op 6 mei zit de prijs op 0.19 euro per Dagcoin. Om verwarring te voorkomen; dat is dus voordat de nieuwe chain met 9 miljard dagcoin er was. Er waren nog slechts 1 miljard muntjes in omloop.

  Precies zoals ik in mijn blog voorspelde, stort de koers van Dagcoin razendsnel in. Dat moet ook wel, om het ponzischema te kunnen bekostigen.

  Vervolgens is dus de nieuwe chain van Dagcoin geintroduceerd, waardoor de cap van 1 miljard naar 9 miljard ging. Dat zou dus moeten betekenen dat de koers van 0,19 naar 0.02 euro had moeten gaan. Dat is niet gebeurd. De koers is namelijk naar boven bijgesteld, op 0,11 euro. Dagcoin knalt er dus een nieuwe chain in en vervolgens wordt de koers zo’n 5x hoger dan hij ‘werkelijk’ was, ingezet.

  Vandaag, 24 mei, zien we dat de prijs bij Dagcoin zijn exchange Paygety nog altijd gefixeerd is op 0.11 euro: https://paygety.ee/

  Er wordt dus vrij duidelijk met de koers geknoeid. Geen verassing uiteraard.

  Vraag is nu hoe lang ze dit vol houden. Ik weet niet of Paygety daadwerkelijk uitbetaald, maar als ze echt 11 cent per Dagcoin uitbetalen dan zijn ze binnen de kortste keren failliet.

  1. Hahaha, toeval of niet, Paygety heeft dit weekend de Dagcoin koers van haar homepage verwijderd. Waarschijnlijk helpt een koers die volledig statisch is niet echt mee met het werven van nieuwe zieltjes. Iedere onbenul snapt dat dat niet in de haak is.
   De Dagcoin koers is nu vervangen door het 24h volume aan BTC dat er verhandeld wordt. Een beetje misleidend, want het volume dat ze noemen is het volume dat er wereldwijd over alle exchanges verhandeld wordt. Zie ook https://coinmarketcap.com/currencies/bitcoin/#markets
   Via Paygety wordt er een verwaarloosbare hoeveelheid BTC verhandeld; ze staan niet eens vermeld op Coinmarketcap.
   Ze hebben ook gelijk maar het veld met ‘actieve gebruikers’ (dat waren er circa 5500) leeggemaakt. Vermoedelijk omdat dat zo ongeveer exact het aantal Dagcoiners ter wereld zijn.

   1. Wouter,

    Helaas ben je weer niet goed geinformeerd.
    Swipex is de interne exchange van Dagcoin.
    Paygety is onafhankelijk.
    Site is “under maintenace”, ofwel constant in ontwikkeling.
    Geregistreerde members staan er gewoon op.
    Dagcoin koers is € 0,11

    Daarnaast zijn er nu 130.000 geregistreerde Dagcoin members.

    Dit zijn de laatste FEITEN.
    Daar zou jij je ook meer bezig mee moeten houden, Wouter.
    FEITEN en geen AANNAMES.

    fijne dag nog.

    Ruud

    1. De koers kan redelijkerwijs niet op 11 cent staan, dat heb ik hierboven al uitgelegd. Ik had inderdaad al van horen zeggen dat die exchange al enige tijd gesloten is, zogenaamd vanwege onderhoud. Dat moet ook wel, want een koers van 11 cent is niet vol te houden; het ponzischema zou dan immers te snel instorten. Gezien jij ook al aangeeft dat de site ‘under maintenance’ is, stel ik bij deze vast dat die exchange inderdaad tot nader order gesloten is. Geen verrassing wat mij betreft.

     Ik snap dat jullie graag willen doen alsof Paygety onafhankelijk is. Toch werden op alle Dagcoin websites en door alle Dagcoin promotors, waaronder door jouzelf, al voorspeld er een nieuwe exchange voor Dagcoin, namelijk Paygety, zou komen. Zie ook het bericht van Paul van Winden of jouw eigen reacties op Linkedin. Er valt dus redelijkerwijs aan te tonen dat Paygety van en voor Dagcoin gemaakt is. Niets onafhankelijks dus.

     1. Het is vandaag naar mijn weten eerste keer dat de Paygety site gedeeltelijk under maintance is vanaf start in maart.

      Je kan er gewoon op nu.

      Alleen het Dagcoin gedeelte wordt steeds aangepast, vanwege de snelle ontwikkelingen. (lees : explosieve groei)

 11. Misschien een interessant nieuwtje: De rechtbank Rotterdam heeft een arbeidsovereenkomst van een leerkracht ontbonden die op school reclame maakte voor OneCoin, Lifeplus en nog twee obscure spelletjes.

  Het arbeidsrecht biedt vergaande bescherming voor werknemers. Doorgaans is het ontslaan van een medewerker niet eenvoudig en gaat gepaard met een schadevergoeding. In dit geval oordeelde de rechtbank dat de school geen ontslagvergoeding hoefde te betalen. Door de rechtbank is bovendien overwogen dat het gaat het om piramidespelen.

  Lees de uitspraak hier: http://deeplink.rechtspraak.nl/uitspraak?id=ECLI:NL:RBROT:2018:3115

  Ik vraag me af hoe MLM’ers, bijvoorbeeld DAGcoiners met deze ontwikkeling zullen omgaan. Meestal wordt er op bijeenkomsten gezegd tegen deelnemers: ‘overtuig je familie, overtuig je vrienden, overtuig je collega’s’. Maar het reclame maken voor spelletjes met piramidestructuur kan nu dus leiden tot ontslag zonder vergoeding.

  1. Heel interessante uitspraak! Dat staat haaks op wat Ruud van Trigt zojuist kwam melden; hij is in de waan dat OneCoin vrij van alle blaam is. De rechtbank in Nederland vindt duidelijk van niet.

   Ik denk overigens niet dat dagcoiners hier iets mee doen want ze ontkennen een piramidespel te drijven.

   1. Als ik die leraar was, zou ik in beroep gaan.
    In ieder geval tegen de aantijging van actief te zijn met piramide spellen.
    Er is namelijk geen enkel bewijs dat Onecoin een piramide systeem is.
    Gebaseerd op recente onderzoeken in Duitsland, Bulgarije en Italië, waar Onecoin weer door de overheden is toegestaan.

    Voor het gedeelte van mensen aanspreken op zijn werk, staat hij minder stevig in zijn schoenen. De meeste werkgevers accepteren geen commerciële activiteiten tijden het werk. Lijkt mij logisch.

    1. Er werd in eerste instantie al niet eens verweer gevoerd. Ze konden dus inhoudelijk niets inbrengen tegen de aanklacht dat Onecoin een piramidespel was.

     Bewijzen dat Onecoin een piramidespel is zijn er in overvloed. Klik eens op de links in mijn artikel en je ziet dat alle berichten op de overheidssites waarin over de boetes, veroordelingen en arrestaties van Onecoiners gesproken wordt, nog altijd online staan. Zou wat jij zegt waar zijn, dan hadden die sites allang gerectificeerd geweest. Je gelooft helaas blind in wat jou wijsgemaakt wordt door andere Onecoiners. Laat je eens informeren door onafhankelijke bronnen en autoriteiten zoals de overheden die Onecoin verboden hebben.

    2. Als OneCoin weer in Duitsland toegestaan zou zijn, dan zou dat door de BAFIN (de Duitse AFM) bekend zijn gemaakt.

     Dit is niet het geval, sterker nog, alle verbodsartikelen, zijn nog gewoon te lezen op de website van de BAFIN.

     Ook ik geloofde een paar jaar geleden in OneCoin. Ik ben zelfs nog bij het World-event in Bangkok in oktober 2016 geweest. Dr. Ruja ontmoet, en vele anderen met dubieuze status, maar dat had ik toen nog niet in de gaten.

     LIVE de launch van de “nieuwe blockchain” meegemaakt. Spectaculair……

     Maar toen één van onze teamleden de volgende dag werd uitgenodigd in een hotelzaaltje door Peter Shaw, vroeg hij hem om de blockchain eens op de laptop te laten zien. Dit kon hij niet, dat was niet mogelijk.

     Is Ruud nu nog zo overtuigd van zijn tegelijk, of liegt de Duitse overheid??

  2. Beetje dom van deze leraar om dit op zijn werk te promoten.
   Nooit privé en zaken combineren op je werk.
   Zeker als 90% van de wereldbevolking nog steeds niet het verschil ziet tussen MLM (netwerk marketing) en piramide spellen.

   Piramide spellen zijn wereldwijd verboden en kan zelfs leiden tot gevangenisstraf.

   MLM is een wereldwijd geaccepteerde industrie van meer dan 200 miljard omzet waar ongeveer 200 miljoen mensen in actief zijn.
   Bestaat al meer dan 70 jaar legaal wereldwijd.
   Iedereen heeft wel iets in huis van een MLM bedrijf.
   60% van de wereld bevolking heeft producten in huis waarvan men niet eens weet dat het van een MLM bedrijf komt.
   Tupperware is hiervan het meest bekende voorbeeld.

   Goede MLM mensen overtuigen anderen niet, wij informeren.
   Wat iemand ermee doet, moet die persoon zelf weten.
   Graag of helemaal niet.

   Bij MLM wordt degene die het meeste doet, het meest beloond.
   Lijkt mij het meest eerlijke systeem ooit.

   Ik heb mensen “onder” mij in mijn team, die meer verdienen dan ik.
   Veel meer zelfs.

   Volgens jullie “experts” verdienen toch alleen de mensen bovenin?
   Dat is het essentiële verschil met een piramide structuur.

   Het maakt niet uit waar je zit of wanneer je start.
   Je wordt beloond naar prestatie en niet naar positie.

   Wanneer gaan jullie het eindelijk een keer snappen ?

   Veel wijsheid toegewenst!

   Nog een fijne dag.

   met vriendelijke groeten,

   Ruud van Trigt

   1. Leuk verhaaltje Ruud, maar je negeert het feit dat de Rechtbank vind dat Onecoin een piramidespel is en dat de verdachte en haar advocaat daar niet eens inhoudelijk verweer op hebben gevoerd.

    Je zegt dat als je meer kan ‘verdienen’ dan iemand boven jou in de piramide, dat het dan opeens geen piramidespel kan zijn. Je weet in dat geval niet wat een piramidespel is. Een piramidespel is een constructie waarin het geld dat jij verdient, in grote mate afhankelijk is van het aantal mensen dat jij weet te werven en het aantal mensen dat onder jou geworven wordt. Dat je daarmee meer geld kan overhouden als iemand boven jou in de piramide is een irrelevant detail en bovendien een misvatting die MLMers vaak hebben. Bij deze weet je dat dat er dus niet toe doet.

    Ook herhaal je de woorden van Paul van Winden met de cijfers van MLM. Ik ging er toen niet echt inhoudelijk op in, omdat dat verder niet relevant is voor dagcoin. Pak eens je rekenmachine er bij en reken eens uit hoeveel omzet er per MLMer wereldwijd gedraaid wordt als 200 miljoen mensen zorgen voor een omzet van 200 miljard. Als je rekenmachine het goed doet dan kom je uit op een bedrag van 1000 euro per MLMer gemiddeld. Ik hoef jou niet uit te leggen dat er een klein groepje mensen is die tientallen, soms zelfs honderden miljoenen euro’s per jaar verdienen aan MLM. De mediaan zal dus veel lager dan 1000 euro omzet per MLMer zijn. Zoals keer op keer ook aangetoond wordt, maakt zo’n beetje iedereen zware verliezen met MLM. De cijfers waar jij mee komt opdraven bevestigen dat weer eens. Dat is dus met geen mogelijkheid een serieuze industrie te noemen. Dat nog los van de economische onmogelijkheden die elke MLM kent, zoals bijvoorbeeld de onbeperkte concurrentie.

    Maar goed, zoals jij ook al zei, heeft een legale MLM niets te maken met een piramidespel of ponzischema, dus het is niet nodig om daar een discussie over te voeren onder het verhaal over Dagcoin.

    1. Om een beetje een idee te krijgen over de MLM industrie Wouter, moet je eens gaan verdiepen daarin.

     Kijk eens op de site : Business for Home.
     Krijg je een beetje een idee.
     De omzet is hoger dan de film, muziek en sportindustrie bij elkaar…
     Om een idee te krijgen.

     Je vergelijkt namelijk appels met peren.
     Als fatsoensridder probeer je alles over 1 kam te scheren, helaas.

     Goed dat er echte illegale praktijken worden opgerold ,misschien wel mede door jou blog.
     Je slaat alleen bij Onecoin en Dagcoin helaas een beetje door.

     Je hebt de klok horen luiden, maar……..

     Succes met jou kruistocht.
     Advies : blijf bij de FEITEN

     1. Ik blijf het fantastisch vinden dat de MLMers altijd keihard roepen om bij de FEITEN (altijd in hoofdletters) te blijven, maar dat ze er geen van allen in slagen om zelf met feiten te komen. Dat in tegenstelling tot mensen die niet verstrengeld zitten in MLM, die feilloos de feiten weten aan te tonen.

      Kom eens met bewijs voor jouw bewering dat alle onderzoeken naar Onecoin afgerond zijn.

  1. Ook in dat bericht geen enkele onderbouwing, laat staan feiten. Je zegt dat die link alle bewijzen levert die er zijn. Er staan er exact 0 in het bericht. Kunnen we eindelijk vaststellen dat het een broodje aap is dat alle onderzoeken naar Onecoin afgerond zijn zonder strafbare feiten te vinden?

   Leuk detail, wel plaatst Ted, dat is de eigenaar van Businessforhome.org, een redactionele noot midden in het bericht omdat de auteur van het bericht de website Business For Home aanvalt. Ted noemt het B.S., dat is een afkorting voor bull shit. Het is dus overduidelijk een ingezonden persberichtje.

   Je kan overigens Businessforhome gewoon betalen om positief te schrijven over jouw bedrijf, ook al is het aan alle kanten oplichting. Zo schreven ze ook positief over Flexkom, Telexfree, USI-Tech, Zeek Rewards, enzovoort enzovoort. Stuk voor stuk piramidespellen en ponzischema’s die al verboden of ingestort zijn. Is Businessforhome dus betrouwbaar en onafhankelijk? Nauwelijks..

   Extrabonus; leuk stukje achtergrond; de haat-liefde verhouding tussen Onecoiners en Businessforhome. Diezelfde haat-liefde verhouding wordt ook door hardnekkige Onecoin supporters bevestigd op hun eigen forum Onecoin-debate. (Ook leuk om te lezen dat Dagcoin daar afgefakkeld wordt)

   Je zult met iets beters moeten komen dan een ingezonden persberichtje zonder feiten, Ruud.

 12. Behind MLM is de grootste haat blogger die er rond loopt en kan niet serieus genomen worden.

  Kom jij ook nog met iets serieus, of blijft het bij horen zeggen en/of ik vermoed?

  Jij hebt mij nog geen enkel feit laten zien, alleen maar aannames.

  Blijft een feit dat Onecoin weer operationeel is en weer is toegestaan in Bulgarije (hoofdkantoor), Italië, Duitsland en de rest van de wereld.
  Ga dat maar eens onderzoeken.

  Ik heb ruim honderd mensen zowel in mijn Onecoin als Dagcoin team en IEDEREEN is tevreden.
  Niemand voelt zich opgelicht en IEDEREEN heeft winst gemaakt.
  Waarom zou je dan gaan klagen ?

  WIN WIN WIN

  Beter als de LOSERS, die alleen maar commentaar hebben en alles afkraken wat ze niet snappen.

  Einde discussie, wat mij betreft.

  Ik kom nog 1 keer terug, op 8 oktober als Onecoin publiek gaat en ik met de VUT op mijn 57e.
  En velen met mij!!

  1. Blijf het fascinerend vinden hoe je alles negeert en slechts aanslaat op 1 linkje in mijn bericht, om dat vervolgens af te doen als een hater.

   Maar ik vind het een prima afspraak, ik noteer 8 oktober in mijn agenda!

  2. 8 oktober is voorbij. Ruud heeft hier niet gereageerd. Strikt genomen heeft hij zich daardoor aan zijn woord gehouden en daarbij bevestigd dat zelfs hij inziet dat OneCoin een scam is. Hij zou immers op 8 oktober reageren als onecoin publiek gaat. Dat zal Onecoin nooit doen en Ruud bevestigt dat indirect door hier niet meer te reageren.

   Het zal de lezers geen verrassing zijn dat er gisteren, na jaren van uitstel en smoesjes, wederom totaal niets gebeurd is bij OneCoin. De spannende teller op hun website heeft de 0 aangetikt en dat was het. Verder gebeurde er niks, niets, nada. Op het forum voor de aluminium-hoedjes types van Onecoin is paniek uitgebroken, maar ook zijn de complottheorieën weer flink aangesterkt. Live meegenieten kan hierrr. (Pas op, de pure domheid op dat forum kan hersenschade veroorzaken. Je bent gewaarschuwd)

   Dat er vandaag niets zou gebeuren wist iedereen met ook maar een klein beetje gezond verstand reeds in 2014 al. Onecoin is immers niets meer dan een scam, zoals steeds weer uit alles blijkt. Keer op keer komen ze hun beloftes niet na en er zal dus effectief nooit wat gebeuren. Onecoin zelf, of liever gezegd, een van de weinig overgebleven pooiers in de top van de piramide, had overigens eind juli al bekend gemaakt er 8 oktober niks zou gebeuren. Op hun evenement in Argentinië zei ie dat het voor onbepaalde tijd uitgesteld was en dat er daarvoor in de plaats een nieuwe ICO kwam van Onecoin waarin mensen hun geld konden verliezen (Onecoiners noemen dat “investeren”) Het is dus al 2 maanden bekend dat er op de zoveelste magische datum waarop alles met OneCoin goed zou komen, niets zou gebeuren. Nou zou het dus ergens in 2019 moeten gebeuren. En zo gaat het dus al vanaf 2014.

   Ik hoop dat Ruud en de weinig andere overgebleven mensen die mogelijk ietwat verblind zijn door hun honger naar geld of gebrek aan gezond verstand eindelijk wakker geworden zijn. Ik hoop dat ze hun gebrek aan kennis ze iets meer laten hinderen. Hopelijk snappen ze nu eindelijk dat OneCoin vanaf het begin een scam is en dus nooit live, publiek of wat dan ook zal gaan want het is niets meer dan een scam.

   Zoals overduidelijk mag zijn is Dagcoin van hetzelfde laken een pak. Ook daar is je geld gewoon weg want het is niets anders dan een scam.

 13. Ondertussen doet Dagcoin.pro het weer een beetje. De site laadt langzaam, maar als je wat geduld hebt dan kun je hun site weer bezoeken.

  Het bericht over Paygety van Dagcoin.pro is interessant. Ik citeer het volledige bericht van 6 mei even:

  Like we said and warn in past. Dont deal with PAYGETY OÜ.

  From last week dagcoin exchange PAYGETY manipulates with prices. Price down over 80%. Now they are buying with 0.19 eur but selling 0.33 eur per dagcoin. Thats over 42% differents between prices. What exchange do like that?

  People have been sending us emails all this week.They are waiting to get btc withrawal but still paygety holds peoples money.

  In Paygety business, there is no logical business structure.

  Is there problems in paradise? Is there pankropt coming?
  Its scam! People be warned and dont give your money yo them anymore.

  Let op, dit bericht is dus van voordat het aanbod van Dagcoins vernegenvoudigd is van 1 miljard naar 9 miljard. De koers waarvoor muntjes door de scammers verkocht werden lag dus op 1 euro per stuk op dat moment.

  Ze vragen zich dus af waarom de exchange Dagcoin koopt voor 19 cent en verkoopt voor 33 cent, oftewel, als jij een Dagcoin zou willen kopen dan kost dat 33 cent, maar als je hem verkoopt dan is hij maar 19 cent waard. Dat is inderdaad een vrij extreem verschil. De reden dat ze dat doen ligt voor de hand. Alle dagcoiners zijn zo snel mogelijk hun dagcoins aan het dumpen, in de hoop hun verlies in te perken zo snel mogelijk hun inleg terug te krijgen. Om die mensen te kunnen betalen liggen de koersen voor het kopen en verkopen nogal ver uit elkaar.

  Verder valt er te lezen dat Paygety dus blijkbaar begin mei al problemen had met uitbetalen. Onder het bericht op Dagcoin.pro staan ook meerdere klachten van mensen die nog duizenden euro’s in bitcoins moeten krijgen van Paygety, maar ze niet ontvangen hebben.

  Ruud van Trigt zijn mededeling dat de Paygety site gesloten is voor onderhoud sluit daar mooi op aan; ze moeten nu de uitbetalingen verder vertragen en wat is er nou een mooiere smoes dan de boel dichtgooien voor onderhoud?

  Het hele kaartenhuis begint nu al in te storten. Dat is sneller dan in verwacht had, gezien de 8 maanden wachttijd die er op het opnemen zit.

 14. Hoe onafhankelijk is Business for Home??
  Ted Nuyten heeft zelf vele malen zalen vol gevuld voor OneCoin meetings, samen met Igor Alberts.

  Dus Ted Nuyten is zelf één van de grote OneCoin investeerders.

  HOE ONAFHANKELIJK IS “ONAFHANKELIJK ” DUS???

 15. Steeds meer Dagcoiners zelf zijn het ook eens met mijn voorspellingen over de waarde van hun fictieve muntje, namelijk dat die de waarde van 0 zal benaderen.
  De mensen achter Dagcoin.pro bijvoorbeeld. Zij verwachten dat de prijs van Dagcoin op korte termijn zal gaan zakken naar 0,001 Euro. Ze adviseren mensen om hun Dagcoins snel in te wisselen voor een ander muntje:
  https://dagcoin.pro/dagcoin-market/dagcoin-exchange/

  Swap your dagcoins at our Team Exchanges i-ex.eu We anticipate a drop in Dagcoin price to 0.001 Euros.
  Compare today i-ex.eu at the switching point: 10.60 DAG = 1 SPH
  Forecast after 1 month. 1000 DAG = 1 SPH It is recommended to exchange today’s rate.

  Op dit moment staat de waarde al op Swipex op 0,01 euro als je je Dagcoin wilt verkopen. Al zijn er nog wel wat mafkezen die nog steeds joelen dat de waarde van 1 Dagcoin 11 cent zou zijn. Wat kan ik er van zeggen, het blijven toch scammers, he?

 16. Om de onvermijdelijke crash af te wenden hadden ze bij Swipex een lumineus idee; alle koop/verkoop orders onder de 0,11 EUR/DAG gewoon afkeuren. Want ja, als je niet onder 11 cent per Dagcoin kan verkopen dan kan de koers ook nooit instorten.

  It cant be worthless if you cant sell it for less!
  Als je het niet voor minder kan verkopen dan kan de koers ook nooit lager uitkomen!

  Today, the price of the Swipex Pro rise to an extraordinarily high level of .11 € / DAGcoin. We also predicted that.

  Everyone who has orders under 0.11 please delete them and but 0.11 and more. Becausethese orders are declined and not going to compete.

  https://dagcoin.pro/team-work/swipex-pro-news-2/

  In een MLM fantasiewereldje zou zoiets vast werken. Maar we leven nou eenmaal niet in een MLM fantasiewereldje. Met zo’n bizar stupide idee gaat alles in de echte wereld met een rap tempo aan stront. En ja hoor, een week later is het al raak:

  Unfortunately, many letters have been received to us that when it comes to paying Swipex Pro money. We have tried to communicate with the owners of the Company and, unfortunately, there has not been a clear answer to that. In the absence of responses, we suspect money problems.

  All EURO payments are pending over 5 days.

  If tomorrow transactions are not complete, we notice Estonian media.

  Write us to support or write a comment below.

  https://dagcoin.pro/breaking-news/swipex-pro-is-having-money-problems/

  En in de comments daaronder zijn om te smullen!

  Dan komt er ongetwijfeld binnenkort iemand van Dagcoin hier melden dat het allemaal onder controle is, dat het allemaal een complot was en dat we moeten wachten tot ergens ver in de toekomst wanneer alle Dagcoiners op magische wijze alsnog rijk worden, net zoals met Onecoin.

 17. Nils Grossberg is a CEO of Success factory. He blocks around 20000 user accounts at Success factory and would not like investor to get cash back. Be careful for this platform. Nils is not a good guy, and he will take your cash into his personal wallet.

  Success factory sells education platform and sell Dagcoin. But this Dagcoin can not launch at any public exchange platform. Nils build a swipex exchange platform, but investors can not get BITCOIN out from this platform.

  Both OneCoin and DagCoin are marketed via MLM based pyramid scheme and they both have ponzi coins offered as a giveaway attached to purchase of an education package. The education packages sold by DagCoin have prices varying from 100 € up to 25.000 €. The content of each education package is very briefly described on DagCoin’s webshop. However, those brief texts don’t really justify the price tags included and there are no specific information about the education available. It’s of course obvious that no one is buying this for the sake of education but for the coins attached. – Just like victims of OneCoin did.

 18. De heren van Bitcoin Update hebben in januari een uitzending gemaakt over het einde van OneCoin en de overgang van DagCoin. Ook Ruud van Trigt wordt uitgebreid in de uitzending besproken. Op zijn LinkedIn pagina had hij alle informatie over OneCoin veranderd in informatie over DagCoin. In de uitzending sturen de heren van Bitcoin Update een bericht naar Ruud van Trigt. Ben benieuwd of hij daar al op gereageerd heeft.

  Bekijk de uitzending hier: https://www.youtube.com/watch?v=J96Sfoxe3WI

  Het is opmerkelijk dat Ruud van Trigt blijkens zijn reacties op deze blog nog steeds OneCoin aanhangt. Maar we gaan snel zien wie gelijk gaat krijgen. Op 8 oktober zal OneCoin ‘live’ gaan en zullen alle mensen die zijn ingestapt rijk worden.

 19. Jullie begrijpen er niks van Igor Alberts verdient legaal miljoenen en gaf
  zelfs namens de company aan Roald Mailly en Patricia Numan een nieuwe auto!
  (j.l op 25 nov te v/d Valk Almere – het bewijs is daar)
  Het is allemaal echt en tastbaar.. ik zou zeggen kom eens naar de meeting
  ipv alleen maar bloggen.

  1. Als het niet zou kloppen wat er vermeld staat dan had jij dat wel inhoudelijk weerlegd, Eddy. Dat je dat niet doet komt omdat het volledig klopt wat ik beweer. Daar valt niets aan te weerleggen.

   Het enige argument dat je brengt is dat de ene oplichter aan de andere oplichter een auto geeft. Dat zou opeens op magische wijze moeten aantonen dat het allemaal legaal is en klopt wat er gebeurd bij Dagcoin?

   Die auto is betaald met jouw centjes, Eddy! Jouw argument toont slechts aan dat je een vrij serieus gebrek aan gezond verstand hebt, maar meer niet. Dat maakt jou tot het ideale slachtoffer van dit soort scams.

   Er kan nog nergens betaald worden met Dagcoin, er is geen enkel bewijs dat het een legale bezigheid is, laat staan ooit operationeel zal gaan worden, en alle argumenten dat het een ponzischema en een piramidespel is staan nog altijd overeind. Toch verdienen mensen er blijkbaar al miljoenen aan. Dat is slechts alweer een overduidelijk teken dat je je bezig houdt met een piramidespel.

  1. De betrouwbaarheid van die site is hier al ter sprake gekomen, leuk dat je de moeite neemt om alles te lezen.

   Wederom ga je niet inhoudelijk in op mijn bevindingen. Geen verrassing natuurlijk, maar ik stip dat graag wel altijd even expliciet aan. Dagcoiners zijn namelijk niet in staat om zelf na te denken, laat staan inhoudelijk te discussiëren. Ze geloven maar gewoon blind datgene wat ze wijs gemaakt wordt door de pipo’s op het podium. Nogmaals, dat maakt ze juist tot het ideale slachtoffer voor dit soort scams.

   Maar misschien wil je alsnog toelichting geven hoe het feit dat een oplichter schijnbaar veel geld overhoudt aan zijn activiteiten opeens moet bewijzen dat het een bonafide business is? Of was dat niet het punt dat je wilde maken?

 20. Het ontmaskeren van een scam zoals Dagcoin is alsof je snoep van een baby steelt, dat mag duidelijk zijn. Maar toch is het leuk als keer op keer weer blijkt dat je gelijk hebt als je iets aanmerkt als scam. Zo ook met Dagcoin!

  Zoals je weet nadat je dit artikel en bijbehorende reacties gelezen hebt, is Dagcoin slechts een façade om een piramidespel en een ponzischema te kunnen drijven. Enkele fanatieke maar dubieuze mensen bovenaan de piramide verdienen willens en wetens geld ten koste van alle andere (domme) mensen onderaan de piramide.

  Is het daarom noodzakelijk dat de zogenaamde ‘software’ van deze niet-bestaande cryptocurrency bijgewerkt wordt? Nee, natuurlijk niet. Zolang het er maar een beetje echt uit ziet voor de leek, is het voldoende om domme mensen op te lichten. Eens zien of dat ook het geval is bij Dagcoin.
  De software van Dagcoin wordt bijgehouden op Github. Dat ziet er serieus uit voor de leek, want veel software projecten staan op Github.
  Github geeft ook ons mooi inzicht in hoe en wanneer de code van Dagcoin bijgewerkt is. Onderstaande grafieken laten mooi zien hoe alle ontwikkelingen aan de code van Dagcoin reeds in de zomer van 2018 gestaakt zijn.

  De Dagcoin Wallet, daar is voor het laatst aan gewerkt in de week van 19 augustus 2018. Daarna gebeurt er helemaal niets meer:

  De Dagcoin Core, dat de basiscode van Dagcoin, daar is voor het laatst aan gewerkt in de week van 22 april 2018. Daarna gebeurt er helemaal niets meer:

  Ook alle andere repositories van Dagcoin liggen al sinds de zomer van vorig jaar, of zelfs ver daarvoor, stil. Het is over en uit met de ontwikkeling van de software van deze zogenaamde cryptocurrency. Niet verrassend natuurlijk, want nogmaals, voor de scam is het helemaal niet nodig dat er aan de software ontwikkeld wordt. Er hoeft maar eenmaal iets neergezet te worden dat voor de leek echt genoeg lijkt, en meer niet. Sterker nog, ontwikkeling van de software bij een scam als Dagcoin is altijd weggegooid geld, want de aanwas van nieuwe slachtoffers wordt alleen maar minder. Het piramidespel van Dagcoin zal binnenkort klappen, voor zover dat niet al gebeurd is.

  Domme mensen geloven misschien nog blind datgene wat de pipo’s op het Dagcoin podium roepen, maar als je dus even zelf onderzoek doet dan zie je dat het slechts list en bedrog is wat de mensen bovenin de Dagcoin piramide uitoefenen. Zelfs als je dus een beetje dom bent, kan je er achter komen dat je opgelicht bent.

 21. Leuk nieuws van de voorganger van Dagcoin, Onecoin: Amerikanen arresteren leider van cryptocurrency-project OneCoin

  Hoogstaande Dagcoin Promotors zoals Paul van Winden die roeptoeterden dat OneCoin prima business was. Ruud van Trigt vond dat alle strafrechtelijke onderzoeken naar Onecoin afgerond waren en dat er niets aan de hand was. Uiteraard hadden deze gladde jongens geen gelijk, zo blijkt wederom!

  Extrabonus; In de comments onder het bericht op Tweakers wordt gesproken over de opvolger van de Onecoin Scam; Je raad het al, Dagcoin!

  Een gebruiker van Tweakers.net was bij de grote Dagcoin bijeenkomst van Dagcoin en herkende meteen dat het een scam is.. zoals een ieder met een beetje gezond verstand doet:

  Ik was verleden jaar bij een Dagcoin conference in Amsterdam en ik heb me werkelijk kapot gelachen (of geschaamd) hoe de mensen daar in de maling werden genomen met prijspaketten. Het is zo ongelofelijk overduidelijk een scam dat die mensen het eigenlijk verdienen om genaaid te worden. Ik heb op die dag mijn vriendin (die me dus uitnodigde om mee te gaan) eindelijk ervan kunnen overtuigen dat het allemaal een piramideschema was.

  1. Ik las het inderdaad, zie ook de vorige comment 😉

   Over Igor en een villa die hij gekocht zou hebben weet ik niks. Maar pronken met huurauto’s, gehuurde kleding en andere luxe zaken die helemaal niet werkelijk in het bezit zijn van de ‘succesvolle’ mensen boven in de piramide is goed gebruik bij dit soort scams. Dat zagen we bij Onecoin en bij Flexkom ook maar al te vaak. Dus als die clown pronkt met een villa die helemaal niet van hem is dan zou me dat niets verbazen.

   EDIT voor de lol even opgezocht, volgens mij staat die villa inderdaad te huur voor een bescheiden 7 ruggen per maand; http://www.mijnhuren.nl/woonhuis-te-huur/Naarden/Meentweg-18/745032/overzicht

 22. Misschien wordt het eens tijd de Nederlandse autoriteiten in te lichten, voordat Igortje ‘m ook naar Dubai smeert, zodat hij niet uitgeleverd kan worden.

  Nu na de arrestatie van Sebastian Greenwood vorig jaar november en nu Konstantin Ignatov afgelopen week, zal het vele OneCoin miljonairs / huidige DagCoin promotors ongetwijfeld te heet onder de voeten worden.

  Ze zijn in ieder geval allemaal mooi exposed op deze Ponzi Wall of Shame:

  https://behindmlm.com/companies/onecoin/the-onecoin-ponzi-wall-of-shame/#more-47927

  Toch ook wel even handig om deze sites te vermelden met al het officiele nieuws over de arrestatie. De OneCoin/Dagcoin lovers kunnen nu in ieder geval niet gaan roepen dat het fake nieuws is……Dit is nu eens informatie rechtstreeks vanuit de bron:

  https://www.justice.gov/usao-sdny/pr/manhattan-us-attorney-announces-charges-against-leaders-onecoin-multibillion-dollar

  https://www.reuters.com/article/us-crypto-currency-onecoin/u-s-charges-alleged-leaders-of-onecoin-pyramid-scheme-idUSKCN1QP1WF

  Ga er maar vanuit dat Greenwood en Ignatov een dealtje zullen sluiten met de Amerikaanse justitie in ruil voor veel meer namen en verblijfplaatsen van de andere grote jongens.

  Wat mij betreft mag de criminele tak van de FIOD ook wel even bij Igortje Alberts op visite gaan.

  1. Of die blog ook in handen is van Igor dat weet ik niet, ik betwijfel dat eerlijk gezegd omdat zijn naam niet staat op het kvk uitreksel van de holding die eigenaar is van businessforhome.org.

   Maar ik geloof gerust dat tedje en igor vriendjes zijn en elkaar wat toeschuiven om elkaars scam te promoten.

   Dat gezegd hebbende, het is heel sneu als die bedragen echt zouden kloppen. Dat geld is gestolen van goedgelovige mensen die geïnvesteerd hebben in Dagcoin.

   Het zwaar ironische is dat Dagcoin zich probeert voor te doen als een ‘bruikbare’ cryptocurrency en zelfs expliciet zegt dat ze niet bedoelt is om te investeren cq. traden. Op hun homepage staat momenteel groot: “The first cryptocurrency designed for using, not trading – exactly the way money is supposed to be!”.

   Groter kon de ironie niet zijn: de coin staat nog altijd op geen enkele publieke exchange, laat staan dat hij ergens daadwerkelijk te gebruiken is. Ja, behalve als er opeens een camera in de buurt is om een promofilm te maken, dan is de munt opeens zogenaamd echt te gebruiken. (Dat is overigens precies zoals het met Flexkom ook ging.) Laat staan dat Dagcoin überhaupt enige waarde vertegenwoordigd. Toch zijn er blijkbaar al wel figuren die er miljoenen aan verdienen. Nogmaals, precies zoals het ook ging met Onecoin, Flexkom, en elk ander piramidespel/ponzischema.

   Maar ja, zo gaat dat met scams. Een paar mensen worden rijk ten koste van de overgrote meerderheid die te dom of te wanhopig is om hun gezonde verstand te kunnen gebruiken. Triest.

   PS. goed te zien dat je inmiddels 180 graden gedraaid bent en blijkbaar nu inziet dat Dagcoin een scam is!

   1. Wat mij dan weer verbaasd is dat Daniel Visser op de lijst staat voor 110.000,- per maand terwijl hij nog steeds heel bescheiden in een aftandse Renault Laguna (model 2001-2007) rondrijdt. Dik doen op internet, maar in de praktijk..?

    1. Doen alsof je succesvol bent terwijl je in werkelijkheid geen rode cent hebt is goed gebruik binnen het MLM wereldje.

     Bij Flexkom zagen we dat ook; hooggeplaatste figuren bij Flexkom waren in werkelijkheid afhankelijk van een bijstandsuitkering of zaten zelfs in de schuldsanering, terwijl ze deden alsof ze duizenden euro’s per maand aan hun MLM avontuur over hielden.
     Zoals je misschien weet: 99% van de mensen die actief aan MLM doet die verliest er geld aan in plaats van dat ze eraan verdient. Omdat hun kans om winst te maken afhankelijk is van het aantal mensen dat na hen mee doet aan het MLM schema, doen de meesten alsof ze veel geld verdienen aan MLM. Zo kunnen ze makkelijker nieuwe slachtoffers werven “andere mensen hun succes gunnen.”

     Dagcoin is daar blijkbaar geen uitzondering op, als het klopt wat jij zegt.

 23. Ik schreef het al in de blog, dat de prijs van Dagcoin volledig arbitrair tot stand komt. Dat is een moeilijk woord wat betekent dat de organisatie van Dagcoin zelf een waarde verzint en doet alsof dat de waarde van hun muntje is. Dit in tegenstelling met hoe een waarde van een crypto in de echte wereld tot stand hoort te komen; door vraag en aanbod op publieke exchanges.

  Een Twitter gebruiker bevestigd dat (onbedoeld). Hij weet namelijk al te vertellen dat de waarde over 2 dagen zal stijgen, zogenaamd omdat “grote bedrijven” zouden toetreden.
  Heb zijn naam geanonimiseerd, omdat ik vermoed dat deze persoon onder de categorie “naïef slachtoffer” valt en eigenlijk niet weet waar hij bij betrokken is geraakt cq. weet waar hij over praat.

  (geanonimiseerd) op twitter.

  De Twitteraar heeft ook een speciale aanbieding voor zijn Twittervolgers; 50% extragratis coins! Zoals ik ook al aangaf in de blog, kan je niet extra gratis crypto weggeven. Dat is omdat crypto een vaste waarde moet hebben. Maar bij een scam hoeft dat niet het geval te zijn; scammers lappen alle economische basisregels aan hun laars.

 24. Beste Wouter,

  Met veel interesse heb ik je artikel gelezen en de threads. Goed onderbouwd en er is geen speld tussen te krijgen.

  Ik ben heel benieuwd wanneer dit kaartenhuis nou eindelijk eens instort. Een kennis van me is helemaal into die dagcoin en gaat zelfs naar zo’n meeting van de Success Factory in Estland in Juni.
  Argumenten inbrengen heeft geen zin. En de duck test ook niet. Het is tegen dovenmansoren gezegd.

  Inmiddels kun je in NL bij maarliefst 14 ‘merchants’ met dagcoin betalen. Gekkenhuis. Ik heb dat lijstje even bekeken en volgens mij zijn dat gewoon bedrijfjes van mensen die zelf in deze scam zijn getrapt en hun goederen/diensten aanbieden in ruil voor die waardeloze ‘currency’ want een normaal rationeel denkend bedrijf accepteert die rommel natuurlijk nooit.

  Maargoed, voorlopig zullen er nog wel wat mensen intrappen vrees ik.

  1. Dank voor je compliment!

   Argumenten inbrengen heeft geen zin. En de duck test ook niet. Het is tegen dovenmansoren gezegd.

   Dat is bij de meeste MLMers het geval. Logisch redeneren, laat staan feiten brengen, heeft geen zin. Zie ook bijvoorbeeld ook de reacties van Paul van Winden en Ruud van Trigt, die beiden niet in staat zijn om inhoudelijk te reageren. In de plaats daarvan komen ze met stropoppetjes en negeren ze de rest.

   De meeste mensen die verwikkeld zijn in dit soort scams, zijn volledig opgeslokt door de MLM sekte en geloven alleen maar datgene dat hun ‘leiders’ ze wijsmaken. Dat ze daarmee financieel en niet zelden ook op sociaal gebied volledig geruïneerd worden, hebben ze niet door, willen ze niet door hebben of nemen ze zelfs voor lief. Ze ontlenen namelijk hun volledige identiteit aan de scam waar ze bij betrokken zijn. Dat is de reden dat ze koste wat kost in hun droom willen blijven geloven. Zouden ze daaruit ontwaken, dan verliezen ze alles waar ze voor staan en wie ze zijn. Een heel interessant psychologisch verschijnsel.

   Dat verklaart ook waarom sommigen, zoals Madeleine of Jérôme de Roo, zo heftig reageren. Ze worden geconfronteerd met het feit dat ze in een droomwereldje leven en dat alles waar ze voor staan en wat ze zijn, gebaseerd is op een leugen. Als ze daarmee geconfronteerd worden, is dat heel moeilijk om te verwerken voor velen.

   Bij Flexkom hadden ze zogenaamd ook winkels waarmee je met de Flexkom kaart kon betalen. Die ‘winkels’ waren ook eigenlijk allemaal vage bedrijfjes van mensen die betrokken waren bij de Flexkom scam.
   Maar zelfs al zouden er daadwerkelijk winkels zijn die Dagcoin accepteren -wees gerust, dat zal nooit gebeuren omdat Dagcoin daar helemaal niet voor ontworpen is- dan nog is dat irrelevant voor het feit dat ze een piramidespel en een ponzischema opereren.

 25. De boeven achter DAG hebben weer een nieuwe manier gevonden om geld uit de zakken te kloppen van de goedgelovige types. Op hun bijeenkomst in Istanbul werd een “ambitieus” vastgoedproject gepresenteerd, een zgn “cryptovillage”. Je kunt met je DAG coins een villa kopen. Sterker nog, je kon er ook nog een verblijfsvergunning bij aanschaffen.
  Uiteraard moet je wel ook gewoon nog een aanbetaling in euro’s doen die varieert tussen de 15.000 en 75.000,=

  https://www.evillage.life/?lang=en

 26. Prachtig dat je alsnog de volledige koopprijs moet bijbetalen in euro’s. Dat illustreert heel mooi hoeveel vertrouwen ze hebben in hun eigen crypto muntje; Precies nul. Hahahaha

  Dit is trouwens ook weer precies zoals het ging met Onecoin. Die oplichters hadden het Dealshaker platform, waar je producten kon kopen met euro’s en dan nog een symbolisch bedrag in Onecoins moest bijleggen. Dat moest dan zogenaamd bewijzen dat Onecoin echt bestond en echt waarde had. We weten allemaal hoe dat afgelopen is. Met Dagcoin is dat precies hetzelfde verhaal, zo ook met dit e-village project.

  Prachtig ook hoe alle contact- en bedrijfsgegevens ontbreken op die website en hoe de foto’s gejat zijn van een Russische aannemer: http://bruceofsev.com/velesa/

  Ben benieuwd wat voor onzin ze nog meer uit de hoge hoed toveren.

  Worden er eigenlijk nog bijeenkomsten in Nederland gegeven?

  1. Dat weet ik niet. Gisteren en eergisteren was er een bijeenkomst in Istanbul waar die kennis van mijn ook aanwezig was dus ik zag weer allemaal onzin in mijn FB-timeline voorbij komen.

   Heeft die Ruud van Trigt ooit nog zijn excuses aangeboden aan je, nu duidelijk is dat OneCoin gewoon een scam was?

   1. Van Ruud heb ik nooit meer wat gehoord, maar dat ligt in lijn met mijn verwachtingen van hem en zijn Dagcoin companen.

    Je excuses aanbieden vereist zelfreflectie en enige mate van (gezond) verstand. Daar heb ik nog niemand die betrokken is bij Dagcoin op kunnen betrappen.

    1. Ik kom hier na de BBC podcast over OneCoin te hebben beluisterd. Echt ontluisterend dat ik een beetje speurende op internet diezelfde namen van NL deelnemers/oplichters weer tegenkom over Dagcoin. Die schoften gingen gewoon weer door alsof er niets gebeurd is. Kennelijk loont dit en zijn de risico’s niet heel groot???

 27. Er is een prachtige podcast van de BBC Sounds over Onecoin – inclusief interviews met Igor Albers en zijn vrouw. Ik weet niet of de makers weten dat hij in een huurhuis zat ten tijde van het interview 😉

  1. Zou deze podcast ook zeker aanraden als verlengstuk van bovenstaand artikel. Vanuit de podcast gaan zoeken naar deze Dagcoin en kwam op deze website terecht.

   Echt ongelooflijk dat mensen daadwerkelijk niet willen geloven dat dit oplichterij is. Maar ook de rede hiervoor komt wel mooi terug in de podcast. Keep up the good work.

 28. Pas een gast ontmoet die me in deze ponchi scheme, kwam pas een gast tegen die zei hoe geweldig het wel niet was en hoeveel mensen hij voor zich had werken. Het zijn allemaal oplichters!!!!!!!!! Trap niet in hun onzin verhalen waarin ze opscheppehn

 29. Goed artikel over deze doorzichtige neppers, dank je wel. Waarom staat een heel deel doorgestreept? Van af “Nu we het toch hebben over de blockchain”.

  1. Het doorgestreepte gedeelte is een betoog dat als je de waarde die Dagcoiners toekennen aan de Dagcoin vermenigvuldigd met het destijds totaal aantal beschikbare tokens in hun ‘blockchain’, je op een bedrag uitkomt dat veel meer is dan al het geld in de hele wereld. Dat zou de absurditeit van de claims van de Dagcoiners nog weer extra benadrukken.

   Echter houdt dat betoog geen stand want hun ‘blockchain’ werkt met 6 cijfers achter de komma. Oftewel, er is 1 miljoen keer minder Dagcoin beschikbaar dan ik een eerste instantie meende af te leiden uit hun ‘blockchain’. Dat is niet meer dan al het geld in de hele wereld, maar nog altijd bizar veel geld voor gebakken lucht.

   Ik schijf blockchain tussen haakjes want de technologie die ze gebruiken is geen blockchain. Ook geen Dagchain trouwens, zoals de Dagcoiners menen. Ze zijn een jaar of wat terug uit het Byteball project geschopt (want Dagcoin is oplichting). Het Byteball project is het project die de technologie waarop de façade van Dagcoin gebaseerd is, maakt. Gezien Dagcoin daar geen deel meer van uitmaakt, wordt hun technologie niet meer bijgewerkt. Ze hebben een kopie van de technologie op een servertje bij Amazon neergezet. Dat betekent dat als Dagcoin besluit om de rekening van hun Amazon webhosting niet meer te betalen, alle dagcoins als sneeuw voor de zon verdwijnen. Niet dat dat veel uitmaakt natuurlijk, want een Dagcoin is sowieso niets anders dan nepgeld.

 30. In juni van dit jaar heeft het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden uitspraak gedaan in een zaak die was aangespannen door een gedupeerde Onelife / Onecoin-deelnemer:

  http://deeplink.rechtspraak.nl/uitspraak?id=ECLI:NL:GHARL:2020:4577

  Het Gerechtshof komt tot de conclusie dat Onelife / Onecoin een piramidespel en dat de betreffende deelnemer het slachtoffer is van een “bijzonder oneerlijke handelsprakijk”. Het verweer dat dit haar eigen schuld is werd door de rechtbank verworpen:

  “De verstrekte informatie over de koers van OneCoin moet daarentegen zelfs als misleidend worden aangemerkt, nu vaststaat dat de OneCoin niet beursgenoteerd en niet verhandelbaar was en is, en enkel een zelf door OneLife bepaald getal betreft. Het beroep van [geïntimeerde] op [appellante] eigen schuld faalt.”

  De deelnemer krijgt haar volledig inleg (bijna EUR 12.000), plus rente en proceskosten vergoed.

  Deze uitspraak betekent goed nieuws voor alle Onecoin-gedupeerden. Belangrijk om te vermelden is dat deze uitspraak niet tegen het bedrijf Onelife is gewezen, maar tegen degene die de betreffende deelnemer had overgehaald om mee te doen. Dat betekent dus dat iedereen die gedupeerd is, een goede kans heeft om zijn geld terug te krijgen.

  1. Dat is heel mooi nieuws! Een hele heldere uitspraak van de rechter, geheel in lijn met wat iedereen die buiten Onecoine staat allang zag; Het is overduidelijk een piramidespel, zo stellen de rechters vast.

   Zoals je inderdaad al schreef is volgens de rechtbank diegene die iemand uitnodigt om mee te doen aan het piramidespel, onrechtmatig bezig jegens diegene die geld inlegt in het piramidespel. De oplichter in deze zaak probeert tevergeefs te verwijzen naar Onecoin/Onelife als diegene die schuldig zou zijn cq. die het geld terug zou moeten betalen aan het slachtoffer.
   Dat ligt geheel in lijn met wat we zagen bij Flexkom. Van de vele gedupeerden zijn er maar zeer weinig die hun geld terug gekregen hebben, maar allen die hun geld terug gekregen hebben kregen dat terug van diegene die boven ze stond in de piramide.

   Nu de rechter vastgesteld heeft dat dat de manier is om recht te doen aan de schade die men lijdt als gevolg van de deelname aan het piramidespel van Onecoin, ben ik benieuwd wat de gevolgen daar van zijn. Een ieder die zijn geld kwijt geraakt is in Onecoin, kan met deze uitspraak van de rechter in de hand gemakkelijk zijn geld terug eisen van diegene boven hem in de piramide. Andersom, als je iemand lid gemaakt hebt in de piramide van Onecoin, zorgt deze uitspraak er voor dat jij het ingelegde geld van diegene moet vergoeden.
   De vraag is of er wel te plukken valt van deze kippen. De meeste mensen die verzeild raken in dit soort piramidespellen zijn straatarm, en bovendien is het geld betaald aan Onelife en zijn de grootste pooiers allang van het podium verdwenen.

   Ik ben benieuwd!

 31. Ik begrijp domme vragen bestaan niet maar heb in dit geval toch een lichte twijfel. 😉
  Maar Hier komt hij…..heeft deze rechtelijke uitspraak gevolgen voor Igor Alberts?
  (Ik ga er gemakshalve vanuit dat er ook aangiftes tegen hem lopen)
  Ik bedoel daar valt blijkbaar genoeg te halen.
  Zou de beschuldigde recruiter weer zijn recruiter kunnen aanklagen om zo bij de top te komen?
  Lastig als je een leek bent en alles wil begrijpen

  1. Het zal gevolgen voor hem hebben als iemand die hij geïntroduceerd heeft bij Onecoin, dus die direct onder hem in de piramide staat, z’n geld terug wilt zien. Het slachtoffer kan dan met de uitspraak van de rechter in zijn hand z’n inleg terug eisen bij Igor. Igor kan dan het geld wel of niet terug geven. Doet Igor dat niet, dan kan het slachtoffer naar de rechter stappen. Gezien de vorige uitspraak ligt het al vast wat er besloten zal worden; Igor zal dan veroordeeld worden tot het terugbetalen van het geld. Hij zal dus kansloos staan in de rechtszaal, maar het slachtoffer moet wel de moeite doen om een advocaat te vinden en een rechtszaak aan te spannen.

   Maar je moet je bedenken dat de mensen die onder Igor in de piramide staan, vrij hoog in de piramide zitten. Zij hebben op hun beurt waarschijnlijk ook tientallen, zo niet honderden slachtoffers gemaakt. Die ze in principe ook allemaal terug moeten betalen. Een groot gedeelte van dat geld is afgestaan aan Onecoin zelf en de rest hebben ze waarschijnlijk zelf al verbrast. De oplichters zullen nooit genoeg geld hebben om al hun slachtoffers terug te kunnen betalen.
   Maar bovendien doen heel veel mensen heel bewust mee aan zo’n piramidespel. Als je alleen al kijkt naar de Dagcoin mensen die op deze blog gereageerd hebben; hun ‘CV’ staat stuk voor stuk bol van de piramidespellen. Als er een piramide instort dan gaan ze gewoon over naar de volgende. Arm of rijk, voor hun zijn piramidespellen gewoon een levensstijl. Daarom acht ik de kans niet heel hoog dat veel deelnemers van de Onecoin piramide geld bij elkaar gaan claimen, laat staan mensen die dichtbij Igor staan. Ze zouden dan namelijk ten eerste moeten erkennen dat hun eigen levensstijl die van een dief en oplichter is, en dus ook voorgoed afscheid moeten nemen van hun wereldje. Die drempel is extreem hoog.

   Of er genoeg te halen valt dat valt trouwens nog te bezien. Allereerst, veel mensen die hoog in een piramidespel zoals Onecoin of Dagcoin staan, die zijn echt niet dom. Hun geld staat waarschijnlijk niet op een bankrekening hier in Nederland. Voor zo ver ze al vermogend zijn, staat hun geld geparkeerd ergens in een belastingparadijs. Zelfs met een veroordeling van de rechter in de hand kan je niet echt aan dat geld komen.
   Maar daarnaast is heel veel van wat je ziet van de top van een piramidespel 1 grote façade. Velen doen alsof ze rijk geworden zijn door hun deelname aan het piramidespel. In werkelijkheid zijn ze dat helemaal niet. Het is allemaal schone schijn om geld van slachtoffers afhandig te kunnen maken. Het zal me niet verbazen dat als de FIOD onderzoek zal doen naar die gasten, ze dan ontdekken dat er bijna geen rooie cent te halen valt.

   1. Dank je wel voor je uitgebreide reactie. Ik moest de informatie even laten zakken. Dus als ze geld teruggeven zijn er geen consequenties zoals gevangenis straf? Of begrijp ik het niet goed?
    Er zijn toch wereldwijd one coin recruiters opgepakt? Is dit per land wettelijk anders geregeld?

    Hebzucht, fear of missing out, verslavingsgedrag, manipulatie, geloof psychologie…

    Toch blijft het gevoel van totale waanzin dat de politiek deze vorm van mlm scam met zogenaamd financieel product niet veel beter aanpakt. Maak een wet waarin dit onmogelijk wordt en klaar is Kees. Ik ben naïef i know
    Of wordt het als wettelijke gokspellen/ kansspelen gezien? Nee toch?
    Het is blijkbaar erg gemakkelijk voor die oplichters om de verslaving in stand te houden.

    Hoeveel van die toplaag mlm-ers bestaan er wel niet? Hoe meer je er over leest hoe groter die bovenlaag wordt.

    Iedereen is wel ooit gevraagd te investeren in een mlm “product” maar de financiële mlm scams zoals deze dagcoin zijn echt heel eng.

    Ik begrijp het niet dat deze waanzin.

    Ik begrijp het zelfdestructief gedrag ook niet.
    Iedere dag weer bezig zijn met bewuste oplichting. Als je geen anti sociale persoonlijkheid stoornis hebt gaat het toch ooit knagen aan je geweten?

    1. Dus als ze geld teruggeven zijn er geen consequenties zoals gevangenis straf?

     Deze uitspraak is in een civiele rechtszaak gedaan. Dat betekent dat twee partijen onderling het ergens over oneens zijn, en er dan een rechter naar laten kijken. Een rechter in een civiele rechtszaak gaat niet over het opleggen van straffen. Dat is anders dan een strafrechtszaak, waar het Openbaar Ministerie een verdachte laat vervolgen en er dus inderdaad sprake kan zijn van een gevangenisstraf die opgelegd wordt door de strafrechter. In andere landen is het justitieapparaat inderdaad duidelijker en rigoureuzer aan het werk met het oprollen van scams, zo lijkt het althans. Toch worden ook in Nederland nog best wat mensen die een piramidespel drijven gepakt en het zal me niets verbazen als er in de toekomst alsnog arrestaties gaan plaatsvinden onder promotors van Onecoin en Dagcoin.

     Maak een wet waarin dit onmogelijk wordt en klaar is Kees

     Die wet is er al. Maar net zoals er een wet is die zegt dat je niet te snel mag rijden op de weg, rijden toch nog veel mensen te hard. Hetzelfde geldt voor piramidespellen. Die zijn bij wet verboden, maar dat betekent niet dat mensen het daarom niet doen.

 32. Ik kan helaas je antwoord niet lezen vanaf mijn telefoon. De lay-out van je website gooit het derde antwoord helaas half uit beeld.
  Ik probeer de computer later.

  Overigens enige minpuntje van deze site. Wat leer ik veel dank!

 33. Wauw.

  Ben net benaderd door een totaal onbekende via Linked-In.
  Verhaal over DagCoin. Stuurde wat filmpjes door en die business for home-website.
  Mijn God, die foto’s ook van al die mensen. Die komen echt allemaal uit een Russische budget crimi-serie! Het ziet er zo bizar en totaal over de top-patserig uit.
  Die filmpjes hadden alles van een echt promotie-filmpje behalve dat er geen touw aan vast te knopen was. Heel veel warrige dubbelzinnen, om een soort mist op te trekken. Dat doen ze hierboven ook. Zodat mensen het niet snappen, lijkt me.

  Maar kennelijk zijn er toch heel veel mensen die niet perse hoeven te snappen, maar toch geld investeren.
  Maar klinkt ook een beetje als hersenspoeling en toepassing van wat psychologische tactieken (isoleren, ander financieel afhankelijk maken van mate van eigen geloof erin).

  Ik moet nog antwoorden op deze persoon, maar ben vooral zo benieuwd of dit zelf een oplichter of iemand is die er zelf tot de nek toe inzit. Die mensen die hier komen zijn volgens mij wel echte oplichters. Toch? Mensen kunnen toch niet echt geloven dat zulk gewauwel zin heeft? Zelfs zonder dat je weet waar het over gaat, kun je zien (aan de mate van op vragen/tegenargumenten ingaan) wie gelijk heeft.

  Dan hadden ze nog beter helemaal niet kunnen reageren en kunnen zeggen tegen hun eigen aanhang dat Wouter zelf een oplichter was DagCoin’s succes wil afpakken.

  Ik zat ook eens wat verder te zoeken, ook op MLM. Wist niet echt hoe dat werkte. Hoe kijk jij daar tegenaan? Zijn bedrijven die zich hiermee bezighouden per definitie louche? Tupperware doet het ook, ken iemand die werkt voor Oriflame, welke ook behoorlijk groot is.

  Tot slot: wat een parel van een website en oh, wat heb ik ontzettend genoten. Die mensen ook van DagCoin. Ik kan me alleen maar voorstellen hoe hard je zelf achter je computer stuk ligt.
  En je verdient credits. Ik denk dat die oplichters zo ontzettend balen van jou.
  En vooral van je positie tussen de zoekresultaten.

  Nou, ik heb mijn lachspieren weer getraind.

  Groet,

  MD

  1. ben vooral zo benieuwd of dit zelf een oplichter of iemand is die er zelf tot de nek toe inzit

   Het een sluit het ander niet uit. De rechter is daar heel helder in in de uitspraak die Carpe Diem eerder plaatste, onder punt 5.11:

   Al deze handelingen kunnen niet anders worden aangemerkt als handelingen ter beheer en aanbeveling van het piramidesysteem, aldus ten behoeve van OneLife die in rechtstreeks verband staan met de deelname van [appellante] in OneLife. Dat kwalificeert [geïntimeerde] als ‘degene die ten behoeve van hem handelt’ en maakt hem daardoor een handelaar in de zin van artikel 6:193a BW. Dat [geïntimeerde] zelf (daarnaast ook) deelnemer in OneLife is, zoals hij stelt, maakt dat niet anders.

   Een ieder die iemand werft voor een piramidespel handelt onrechtmatig. Oftewel, is een oplichter. De mensen die hier gereageerd hebben zijn dus oplichters. Net zoals diegene die jou probeerde te werven.

   Dan hadden ze nog beter helemaal niet kunnen reageren en kunnen zeggen tegen hun eigen aanhang dat Wouter zelf een oplichter was DagCoin’s succes wil afpakken.

   Dat is wat ze tegenwoordig doen, althans, wat betreft het niet reageren. Bij Flexkom werd wel geroepen dat ik de boeman was. Daar werd mijn naam op het podium door het slijk gehaald door de oplichters. Nu weet ik niet of dat bij Dagcoin ook zo is maar ik kan me voorstellen dat Dagcoin een stuk kleiner is dan dat Flexkom ooit was. Flexkom had meerdere ‘kantoren’ in NL met tientallen wervingsbijeenkomsten per week. Mijn ontmaskering van hen sloeg destijds in als een bom. Dat is niet het geval geweest bij Dagcoin want zoals de titel van het artikel al zegt, is Dagcoin de zoveelste crypto scam die om het hoekje komt kijken. Een groot deel van de mensen die gevoelig zou zijn voor de Dagcoin scam is al eerder in aanraking geweest met andere crypto scams en zal niet meteen voor Dagcoin vallen.

   Ik zat ook eens wat verder te zoeken, ook op MLM. Wist niet echt hoe dat werkte. Hoe kijk jij daar tegenaan?

   De cijfers van MLM waarin daadwerkelijk de verkoop van een product centraal staat zijn glashelder en eenduidig; vrijwel niemand, namelijk minder dan 0,5% van de mensen die er actief voor werkt, houdt er meer geld aan over dan dat ze er in stoppen. MLM is dus een manier om geld af te troggelen van goedgelovige mensen. Wat betreft kan je beter mee doen met een piramidespel waar geen product verkocht wordt. De kans dat je daar winst aan overhoudt is circa 10%. Dat is nog niet zo’n grote winkans als een potje Roulette, maar toch.

   Zijn bedrijven die zich hiermee bezighouden per definitie louche?

   Ja, want hun verkoopmodel is zo opgezet om mensen te laten falen. Als die bedrijven niet louche zouden zijn dan hadden ze de mensen die voor ze werken gewoon loon uit betaald in plaats van die mensen te laten betalen om voor ze te werken en ze vervolgens helemaal uit te melken. En dan heb ik het nog niet eens gehad over de sektarische bijeenkomsten die ze hanteren.

   1. Goed artikel. En goed onderbouwd.
    De volgen crypto mlm is alweer gestart .”safemoon” iets andere structuur. Maar ook alle signalen met dit verschil dat het bij een enkele exchange met voorwaarde lis gehandeld kan worden met een 10% fee wanneer men verkoopt. Er is wel een soort koers verloop maar of het echt is?
    Een hoop metname jonge mensen vallen hiervoor en zien het als een crypto. Misschien nieuw onderzoek project? Ook omdat er verschillen in zitten.

 34. Als u winst wilt maken met uw cryptocurrency-investeringen, dan moet u daytrade en ik raad u aan autobothandel te overwegen met Sarah Barton.Ik handel al ruim 1 jaar in bitcoin via haar platform en het gaat goed met mij. via haar e-mail,

 35. Hoi Wouter,

  Komende dinsdag om 20.30u komt Igor op SBS6 in het programma ‘the sky is the limit’ Erg benieuwd of het een kritisch programma wordt of een schaamteloze promotie…

  1. Hoi Alex,

   Dat ik heel negatief zou zijn over hun product is nogal een understatement. Ik heb Dagcoin volledig ontmaskerd aan alle kanten en het is niets meer dan ordinaire oplichting. Er is helemaal geen product of wat dan ook bij Dagcoin. Het is gewoon een ponzischema waar geld gepompt wordt van de vele mensen onderin de piramide naar de zakken van een paar mensen in de top. Mocht je mijn woord er niet op geloven, kijk dan alleen naar de tijd die inmiddels verstreken is. Mijn blog is ruim 3 jaar oud en er is helemaal niets veranderd. Het is en blijft niet meer dan gebakken lucht en mooie beloftes voor de toekomst. Het is een identieke kopie van Onecoin, in alle opzichten.

   Dat gezegd hebbende, elke hoge pief bij Dagcoin mag vrijuit reageren op mijn blog, net zoals enkele Dagcoin promotors dat in het verleden al gedaan hebben. Ik weet al dat de oprichters van Dagcoin geen interesse hebben in een gesprek want ze weten dondersgoed waar ze mee bezig zijn. Maar verras me gerust en haal ze over om hier te reageren!

   Groetjes,

 36. Dagcoin begint al lekker uit elkaar te vallen. Ze zijn met een razend tempo de vele klachten aan het wegpoetsen op hun social channels. Mensen klagen steen en been dat ze hun geld (niet te verwarren met Dagcoin, ze proberen Dagcoin te verkopen voor euro’s) niet uitgekeerd krijgen en dat Dagcoin nog nergens geaccepteerd wordt. Ja, alleen bij een verdwaalde Dagcoiner zelf, in Nederland op moment van schrijven bij maarliefst 21 adressen, vrijwel allemaal coaches en andere luchtfietserij. Toevallig doet dat lijstje zeer veel denken aan Onecoin en Flexkom. Rara hoe kan dat?

  Maar het mooiste is nog hun blog waar ze de veelgestelde vragen proberen te beantwoorden en mensen vooral op het hart te drukken om niet te proberen om hun Dagcoins uit te laten betalen. Immers, doen te veel mensen dat, dan stort het Dagcoin ponzischema in. Daarom hebben ze blijkbaar een programma waar je je zogenaamde Dagcoins voor meerdere jaren vast kan zetten tegen rente. Ingenieus zijn de oplichters toch. Zoiets zagen we alleen nog maar bij elk ponzi schema ooit..

  Anyway, hier is het artikel:
  https://dagcoin.org/your-burning-dagcoin-questions-answered

  Het hele artikel is op zich de moeite waard om te lezen. Het is prachtig en hilarisch om te zien in welke onmogelijke bochten Dagcoin zich probeert te wurmen in een poging om dat wat krom is, recht te lullen. Tevergeefs uiteraard.

  Ik zal even wat mooie quotes er uit halen, omdat ik denk dat die blog uiteindelijk offline gehaald zal worden.

  1. Some of you have expressed confusion regarding the fact that changing your dagcoins to fiat currency isn’t as smooth a process you’d imagine it to be. Let us explain why!

  Today, Success Factory has become one of the most popular methods of purchasing dagcoins. As a result, the supply on the official dagcoin exchange platform SwipeX is currently higher than the demand.

  However, once all three billion dagcoins have found an owner, SwipeX will become the primary exchange platform and dagcoins can no longer be purchased through Success Factory.

  For the moment, however, depending on the total number of dagcoins purchased, they must initially (and can also later) be deposited for 12, 24 or 36 months. According to the months deposited, buyers will then be rewarded with a certain percentage of coins.

  Hier adresseren ze het feit dat ze al tijden blijkbaar niet uitbetalen -dat zagen we in 2018 ook al- en dat je je Dagcoins maar voor 1 tot 3 jaar vast moet zetten. Het is immers de meest bruikbare cryptocurrency ooit, dus dan kan je het maar beter vast zetten voor meerdere jaren, niet? HAHAHAHA

  4. And now the exciting part: how is dagcoins price calculated?

  Today, the price of dagcoin depends on the balance of the community: the number of individual users and merchants of dagcoin which together determine its value as follows:

  – 10,000 new dagcoin users = € 0.01 added to the price

  – 100 new companies that accept dagcoin = € 0.01 to the price

  […]

  At first sight, this might seem in contradiction to the principles of the free market, which requires the price to be determined on the basis of supply and demand. However, after the market analysis in 2017, we realized that in order to change the cryptographic market, we need to take a different approach.

  HAHAHAHAAHAHAHAHAHA
  Ze laten hier wel heel extreme hersengymnastiek zien om hun volledig arbitrair gekozen waarde te verklaren. Zoals ik in het artikel al schreef is de waarde van Dagcoin helemaal nergens op gebaseerd en dat bevestigen ze hier nog maar weer eens.

 37. Ik ben verbaasd dat ze het nog zo lang volhouden.
  En als de boel instort holt de meute weer naar de volgende mlm/crypto scam.
  Je had gelijk Wouter; voor velen is het een manier van leven.

 38. Dag Wouter,
  Complimenten voor jouw zeer degelijke artikel.
  Ben ook ooit op een soortgelijke manier benaderd voor Dagcoin, en heb vriendelijk bedankt.

  Duurde het lang voordat je zo hoog in Google stond? Want je staat nu al een hele tijd zeer hoog in de zoekresultaten van Google met dit artikel.

  Groeten,
  Victor

  1. Hoi Victor,

   Dank voor je compliment! Het artikel stond al vrij snel na publicatie vrij hoog, want Dagcoin zelf heeft niet echt interessante content om hoog te ranken in Google. Ze spammen immers steeds dezelfde onzin. Dat mijn artikel als sinds het voorjaar 2018 op plek 2 of soms zelfs 1 op het keyword Dagcoin staat weerhoudt sommige mensen er helaas niet van om er gewoon in te stappen, bewust of onbewust. Wel zie ik dat op Facebook er steeds meer mensen aan het klagen zijn dat Dagcoin zijn beloftes steeds maar niet waar maakt. Geen verassing voor ons natuurlijk, maar toch fijn om dat bevestigd te zien.

   Mvg,
   Wouter

 39. Inmiddels zijn we ruim 4 jaar verder na de publicatie van deze blog. Wie zou er gelijk hebben? De GRoTe BozE WoUteR met zijn NeGaTivE bLOg of toch de aanhangers van Dagcoin?

  Als we de Dagcoiners in 2018 mochten geloven dan zouden we op dit moment met zijn allen overal met Dagcoin moeten kunnen betalen. Het zou immers zo’n praktisch bruikbare crypto moeten zijn, aldus de promotors. Zou dat zo zijn? Nou, laten we eens kijken dan.

  Als we in de Merchant Finder van Dagcoin kijken, dan zien we daar 19 adressen staan in Nederland. Daarmee zijn er 2 adressen minder dan in augustus 2021, toen er nog maar liefst 21 adressen in stonden.
  Zonder uitzondering zijn dat allemaal de zijprojectjes van de Dagcoin promotors zelf. Van de 21 dagcoiners zijn er dus 2 al vertrokken. Er staat geen enkele legitieme winkel bij Dagcoin op de site. Veelbelovend allemaal hoor!

  Laten we dan eens een kijkje nemen op de facebook pagina van Dagcoin. Misschien ziet het er daar beter uit?
  Hoewel Dagcoin nog redelijk actief berichten plaatst, spreken de vele comments daaronder boekdelen. Dagcoin lijkt niet eens meer de moeite te nemen om alle kritiek en berichten van mensen die zich opgelicht voelen weg te poetsen.
  Bijvoorbeeld in hun bericht van 6 maart. Daar kondigt Dagcoin triomfantelijk aan dat de waarde van Dagcoin die dag 0.84 euro zou zijn. Waarop deze waarde gebaseerd is vertellen ze uiteraard niet. De waarde is in elk geval nergens te verifieren want Dagcoin is nog altijd niet publiekelijk te verhandelen op een normale exchange, in tegenstelling tot de beloftes die ons 4 jaar terug gedaan zijn. Dat ligt in lijn met mijn bewering dat Dagcoin de waarde arbitrair vastlegt. Arbitrair is een moeilijk woord voor dat er ergens in een donker hok een ventje met een excel sheetje zit en daar vandaag 0,84 euro uit zijn duim gezogen heeft als waarde voor Dagcoin. Maar dat terzijde.

  Onder het bericht maar liefst 39 reacties. Tussen de reacties van bots die andere scams proberen te pluggen, zien we ook veel mensen die klagen dat ze hun Dagcoins nergens kunnen inwisselen voor echt geld en dat ze zich opgelicht voelen.

  Verrassing? Ben ik helderziend dat ik dit in 2018 al aan zag komen? Dom geluk misschien? Nee natuurlijk niet. Het was zo klaar als een klontje dat Dagcoin zich op deze manier zou ontwikkelen, zoals ik al uitgebreid betoogd heb. Ben benieuwd wanneer de oplichters in de top van de Dagcoin Piramide het zinkende schip verlaten en welke scam ze nu weer zullen presenteren aan ons.

 40. Success Factory, een van de façades van Dagcoin, stort ook al lekker in elkaar. Topmensen, inclusief Igor Alberts, zijn hun land uitgevlucht en schuilen nu blijkbaar in Dubai.

  https://behindmlm.com/companies/success-factory-falling-apart-igor-alberts-flees-to-dubai/

  De villa die Igor huurde staat te koop. Quote vond uit dat de villa nooit van Igor Alberts geweest is, maar dat mag voor de lezers van mijn blog geen verrassing zijn.
  https://www.quotenet.nl/vastgoed/qasteel/a41421606/igor-alberts-villa-te-koop-voor-euro4-miljoen-naarden/
  Maar goed, de markante inrichting staat nog wel in de villa. Je kan hem op funda bekijken:
  https://www.funda.nl/koop/naarden/huis-42963835-meentweg-18/

  1. Deze villa werd gehuurd van eigenaar John de Mol, mediamagnaat in Nederland…waar meetings werden gehouden en aan mensen werd getoond hoe succesvol je wel niet kan worden als je maar genoeg mensen in je netwerk binnenhaalt….dit huis had 7 etages met zwembad onder het huis ingebouwd waar hij maar graag mee wilde pronken aan nieuwe leden

Geef een reactie