Het piramidespel van Flexkom?

Update: Flexkom is daadwerkelijk een piramidespel gebleken. Beloftes maakt Flexkom steeds niet waar en ze zijn een beetje door alle smoesjes heen. Honderden mensen die geld betaald hebben aan Flexkom zijn boos opgestapt en velen van hen hebben hun excuses aan mij aangeboden omdat ze niet allemaal even netjes gereageerd hadden op mijn blog. Lees onderaan deze blog meer updates.

Misschien heb je er al wat van voorbij zien komen. De afgelopen maand zijn er nogal wat mensen die je proberen lid te maken van het Flexkom ‘spelletje’, bijvoorbeeld via Linkedin groepen. Deze discussies verdwijnen echter als het woord piramidespel gevallen is. Zelf spreken de Flexkom agenten over een bedrijf, maar dat is het mijns inziens niet. In deze blog zal ik dat proberen uit te leggen.

Ik werd dit weekend voor het eerst met Flexkom geconfronteerd door iemand die in een Facebook groep voor ondernemers uit mijn regio begon over dit spel. In heel wollige taal vertelde hij dat Flexkom de wereld gaat veranderen en ongeëvenaard bezig is of zal gaan zijn. Wat Flexkom nou concreet deed dat vertelde hij niet. Dus ik voerde Flexkom in in Google en kreeg als eerste resultaat een topic op Tros Radar. Daar valt te lezen dat het een piramidespel betreft met alle gebruikelijke symptomen; Je moet geld betalen om mee te doen, vervolgens moet jij andere leden werven voor het spelletje en je zou er wel ontzettend rijk van worden.

Dus ik in dat facebook topic reageren. De reacties van de agent van Flexkom waren op zijn zachtst gezegd hilarisch. Mocht je die lange post niet helemaal willen lezen; In het kort kwam het er op neer dat ik een beperkt denkraam heb en geen ondernemer ben. Er werd niet ingegaan op de vraag wat Flexkom nou precies is.

In dat topic haal ik deze presentatie van Flexkom aan. (mirror is beschikbaar mocht de presentatie opeens om onduidelijke redenen ook offline gehaald worden). Laten we deze presentatie even ontleden.

Slide 1
Daar wordt al gesproken over “network marketing branche”, oftewel MLM. Daar is je piramide al.
Slide 3
Hier wordt gesproken over “Flexkom International NV”. Eerlijkheidshalve; ik weet niet wat hierover gezegd is in de zaal bij deze presentatie, maar tot op heden -de presentatie is een jaar oud- is er geen Naamloze Vennootschap onder de naam Flexkom of Flexkom International ingeschreven bij de KVK. Er is op dit moment überhaupt geen bedrijf met de naam Flexkom ingeschreven. Dat is best vreemd voor een bedrijf dat “ongeëvenaard” bezig zal gaan zijn. Het is bovendien strafbaar om je voor te doen als een rechtspersoon als je dat niet daadwerkelijk bent. Maar goed..
Slide 16 en 18
Tada, hier zien we de piramide uitgetekend. Het is de bedoeling dat jij mensen gaat werven (Flexkom noemt dit “een team bouwen”) die ook mee doen aan Flexkom.
Slide 20
Het kost veel geld om je plekje in de piramide te kopen
Slide 21
Gelukkig verdien je enorm veel geld en krijg je telkens een grotere Mercedes als je dat gedaan hebt.

Goed, lijkt me al voldoende om gillend weg te rennen. Niet voor iedereen helaas gezien het groeiende aantal mensen dat gewillig geld neer legt om mee te doen met dit spelletje. Laten we nog even wat verder gaan kijken dan.

In Duitsland, waar dit spelletje begonnen is, zijn ze wél ingeschreven, als FlexKom Europe GmbH. Ze zijn gevestigd in een kantoorverzamelpandje in Munchen. Voor de leuk heeft Flexkom daar haar logo op gefotoshopt. Op zich prima, waarom zou je dat niet doen. (Update 8-11: Dit kantoor staat gewoon helemaal leeg als je er spontaan, dus zonder afspraak, langs komt) Leuker wordt het als er gesproken wordt over hun hoofdkantoor, een imposant slot in Kreulingen, Zwitserland. Toevallig hetzelfde pand als het Zwitserse vermogensbeheerder Starcapital Swiss AG. Als dat al geen vraagtekens oproept..

Nog wat dingen om over na te denken;
– Flexkom propageert openlijk dat je er rijk van wordt. (met natuurlijk de stereotype Mercedessen er bij).
– Bekijk deze cijfers van een ander MLM bedrijf eens. Mocht je nog geen argwaan ten opzichte van MLM hebben, dan zou je dat nu wel moeten hebben.
– Piramides waarbij niet de verkoop van een product centraal staat, maar het werven van leden, zijn illegaal. Aldus de Hoge Raad.
– de royalties (de verdiensten van de lagen onder je) vallen onder Box 3 omdat dit als puur speculatief (kansspel) wordt beschouwd. Daarmee vallen ook de verliezen onder Box 3. Oftewel, ze zijn niet te verrekenen met winsten van eventuele andere activiteiten die je onderneemt.

Wat doet Flexkom nou daadwerkelijk?
Graag nodig ik agenten van Flexkom uit om hieronder in de reacties uit te leggen wat Flexkom nou precies doet. De agent uit mijn regio kon dat helaas niet doen, zoals je gelezen hebt in het Facebook topic. Zelf ben ik ook op onderzoek uit gegaan. Sites van mensen die betaald hebben aan Flexkom spreken elkaar tegen als het om de feiten gaat. Instapbedragen varieren van 399 euro tot 1490 + 149 euro jaarlijks. Sommigen volstaan met een enkele webpagina met daarin alleen een soort referral link naar de moedermaatschappij.
Hier is geprobeerd om een en ander uit te leggen. Er wordt begonnen door te suggeren dat je geld verdient door mensen aan te brengen in het netwerk. Zie hier weer het verboden piramidemodel. Verder op de pagina wordt begonnen met rekenmodellen. En hoe. Sommetjes die ik in de kleuterklas deed; “Als een winkel per maand 4000 euro opbrengt, dan verdien je met 10 aangesloten winkels 40.000 euro per maand”. Aha, dus zo zit dat. Het rekenvoorbeeld gaat verder, lees de site als je daar zin in heb. Samenvatting: Jij als “agent” moet eerst voor 1490 euro (+149 euro per jaar) het “recht” kopen om winkels aan te sluiten. Zo’n winkel moet dan vervolgens voor 390 euro een apparaat kopen om de Flexkom kaarten te kunnen accepteren. Vervolgens kan de winkelier voor 1 euro per stuk de kaarten van Flexkom kopen en uitdelen aan haar klanten. Het is dan de bedoeling dat deze winkel klanten met een Flexkom kaart korting geeft. Als de korting 5% van de aankoop is, dan moet de winkel ook 5% betalen aan de Flexkom. Kortom, de winkel is dan 10% van haar omzet alvast kwijt.

De korting die de klant krijgt wordt “gestort op de Flexkom kaart”. Er word, voor zo ver ik heb kunnen vinden, nergens ingegaan over hoe de klant dit kan verzilveren. Maar dat is voor het aanbrengen van nieuwe lagen in het piramidespel natuurlijk niet belangrijk. Daar gaat het om het verdienmodel. En die is als volgt:

Flexkom verdienmodel
Flexkom krijgt 40% en koopt daar auto’s van (wtf?) en de overige 60% wordt vaag verdeelt over bovenliggende piramidelagen. En onthoud dat de winkel eenzelfde bedrag moet uitkeren aan zijn eigen klant!

Ik hoef hier niet bij uit te leggen dat dit model volledig gefinancierd wordt door de aangesloten winkels. Die zijn dus continue sigaren uit eigen doos aan het uitdelen en de bovenliggende lagen aan het spekken. Hoewel de eigenaren van Flexkom waarschijnlijk al blij genoeg zijn met jouw anderhalf duizend euro die je ze gretig betaald hebt.

Ga hier zelf eens mee rekenen. Hoeveel klanten moet je aanbrengen en hoeveel moeten zij uitgeven voordat jij break-even gespeeld hebt? En nog leuker om te berekenen, hoeveel geld heeft het huis, in dit geval Flexkom, daarbij al binnen geharkt?

UPDATE 2-7

Hoeveel levert dit de retailers op die zo’n “POS” apparaat van Flexkom hebben gekocht?
Mensen die je flexkom aan proberen te verkopen -hier ben je je eerste 350 euro alvast kwijt-, vertellen telkens dat je als winkel veel verdient aan het systeem. Want, zo zeggen ze, klanten die jij een kaart gegeven hebt die kopen ook ergens anders en dan krijg jij daar ook weer royalties over! Dat klinkt goed, toch? Eens zien wie die royalties ook alweer betaalt.

In het schema hierboven zie je hoe de commissie voor flexkom verdeelt wordt. Laten we de percentage’s vervangen door eurocenten. Er gaat 40 cent naar flexkom, 60 cent wordt verdeelt over de piramide. De retailer ontvangt (60/0.20=) 12 cent voor elke euro die een collega retailer korting geeft aan de klant, en dus ook moet betalen aan Flexkom.  Dat betekent, dat er van elke euro die er naar Flexkom gaat, 12 cent naar het MKB gaat. Oftewel (1/0.12=8.33) om 1 euro terug te krijgen, moet de retail gezamenlijk 8,33 euro betalen aan Flexkom.

En dan hebben we het nog niet eens gehad over de korting voor de consument, die je als retailer moet storten op de kaart van je klant. Laten we er voor het gemak van uit gaan dat elke klant altijd al zijn tegoed uitgeeft, evenredig verdeelt over alle retailers. Effectief kost het je dan 0. Maar uiteraard zal niet iedereen haar tegoed altijd uitgeven, wordt het nooit helemaal evenredig verdeelt en verlies je bovendien rente aan het geld dat je parkeert op kaarten van de consument! Die berekening acht ik te moeilijk voor nu, maar ik daag jullie graag uit om dat uit te rekenen in de comments hieronder.

Flexkom licentie houders durven te zeggen dat dit de oplossing voor het MKB is. Nou, niet voor de retail, zoals je net met mij uitgerekend hebt. (Update 17-7: “Econometrist” geeft nog een goed argument waarom Flexkom niet kan werken.)

Mag dat allemaal zomaar?
In Nederland is deze piramide nog vrij nieuw. Er zijn nog weinig tot geen retailers die mee doen. In Turkije zijn ze al wat langer bezig. Naar zeggen van Flexkom zelf gaat dat enorm goed. Turkse media melden echter dat Flexkom licentiehouders en retailers zich massaal gedupeerd voelen. Het Turske OM heeft zelfs onderzoek(en) lopen naar Flexkom omdat ze verdacht worden van misleiding.

UPDATE 10-7

Inmiddels zijn er meer dan 100 reacties geplaatst. Sommige mensen die Flexkom spelen die deden hun best om netjes uit te leggen wat Flexkom nou precies is. Wat opvalt is dat deze mensen elkaar op de meeste punten volledig tegen spreken. De een vind het uitdrukkelijk geen MLM, de ander zegt dat er bewust voor MLM gekozen is. Zelfs over het product waar het bij Flexkom om zou draaien is grote verwarring. De een meent dat het klantenkaarten zijn, de ander heeft het over een marketing tool, weer een ander beweert zelfs dat er helemaal geen product is. Kortom, er is grote staat van verwarring onder Flexkom licentiehouders.

In geen van de reacties waarin men vind dat ik het niet bij het juiste eind heb dat Flexkom een piramidespel is, kon ook onderbouwd worden waarom dat niet zo is.

Ook kan ik vandaag melden dat de mensen achter Flexkom dezelfde mensen zijn als achter de Lyoness piramide.

UPDATE 15-7

Afgelopen weekend was de lancering van de Flexkom App, oftewel de FlexApp. Als die app gelanceerd zou zijn dan zouden wij wel zien hoe goed Flexkom zou zijn, werd meermaals medegedeeld in de reacties.

De lancering van de app ging, hoewel naar verluid bezocht door maar liefst 1400 man, zwijgzaam op twitter voorbij. Het is uniek te noemen anno 2013 om met een hele zaal à 1400 man gezamenlijk exact 1 hele tweet de lucht in te krijgen. Vooral als je bedenkt dat die zaal vol had moeten zitten met pioniers die nota bene de lancering van een nieuwe app gingen vieren. Daar hadden echt wel een paar honderd twitteraars tussen moeten zitten die live alle quotes vanaf het podium het internet op gooiden. We kunnen slechts gissen waarom het niet lukte (of niet mocht??) om te twitteren. De dag later, vandaag, verschenen wel op diverse Facebook pagina’s foto’s van het evenement. Het evenement heeft dus wel daadwerkelijk plaatsgevonden. Helaas is er op dit moment bizar weinig concrete info over de app te vinden op internet. Volgens enkele bronnen moet je inbellen op een Duits nummer om de app te kunnen gebruiken. Of dat klopt weet ik op dit moment nog niet zeker. Het lijkt mij namelijk erg sterk dat er voor zo’n ..onhandige.. optie gekozen is. De app is wel te downloaden in Google Play. Helaas moet je een speler zijn van Flexkom om hem te gebruiken, zo vertelt anvo ons. Dat maakt het een vrij dure app.

Ik had eerlijk gezegd tegen dit tijdstip, het is nu bijna dinsdag 16 juli, verwacht dat er minstens enkele Flexkom licentiehouders hier kwamen om mij te vertellen hoe ongelijk ik had nu de app te downloaden is op Google Play. Helaas is het oorverdovend stil aan het Flexkom front op dit moment.

Flexkom heeft vandaag ook haar eigen site geupdate. Ze hebben met twee sites, namelijk specials.de en tonytravel.de, affiliate overeenkomsten gesloten zodat er wat hotels en vakanties op de site staan. Boeken is op dit moment nog niet mogelijk. Op de pagina over FlexCall (waarmee je gratis zou kunnen bellen) staat een mooie disclaimer onderaan: Für den Verbindungsaufbau zu den FlexCall Servern können providerabhängige Kosten auftreten. Oftewel voor de verbinding naar de FlexCall server kan je provider kosten in rekening brengen. Maar verder bel je gratis.. (?)

Verder is de Flexkom site nog net zo duidelijk als de licentiehouder die mij in eerste instantie benaderde via Facebook. Het is allemaal geweldig en iedereen wordt er rijk van. Maar hoe dat allemaal werkt? Dat vertellen ze liever niet.

Ook na de ruim 200 reacties is er nog niemand (0) die kon onderbouwen dat ik het niet bij het juiste eind heb in deze blog. Ben benieuwd of daar nog verandering in komt.

UPDATE 25-7

Er is afgelopen week weer veel gebeurd. Wat hoogte- en dieptepunten:
Vrijdag 19 juli heb ik een webinar (live online presentatie) van Flexkom gevolgd. Verslag hier.
Jérôme de R. uit R. (RIP 2019) trok het nu al niet meer en wenste mij kanker toe, omdat hij binnenkort met Flexkom gaat beginnen.
Inmiddels staan er meer dan 500 reacties. Maar je raadt het al; geen van de Flexkom licentiehouders kon onderbouwen waarom Flexkom een goed bedrijf zou zijn..
Omdat de site wat traag en vooral erg langwerpig werd na zo veel reacties, zijn de reacties nu verspreid over meerdere pagina’s. De permalinks naar reacties die gemaakt zijn voordat deze update doorgevoerd werd, werken niet meer. Dus even de reacties doorzoeken als je zo’n dode link tegen komt.

Tot slot.

Ik vind dat een ieder zelf mag beslissen wat hij of zij met haar eigen geld doet. Wel vind ik het schrijnend dat veel mensen blind geloven op dat wat een bedrijf, waar deze mensen nota bene zelf veel geld aan betalen, tegen hen zegt. Ik hoop met deze blog de ogen van mensen wat te openen en ik hoop dat, mocht je overwegen om geld te betalen aan Flexkom, dat je dat ook goed overlegt met onafhankelijke mensen. Baseer je mening niet alleen op wat Flexkom je voorspiegelt. Zij verdienen aan jou en niet andersom, zorg dat je dat snapt. Een gewaarschuwd mens telt voor 2.

UPDATE 9-10
Inmiddels zijn er al meer dan 1200 reacties op de blog, waaronder geen een onderbouwde reactie dat Flexkom géén piramidespel is. Wel zijn er wat leuke documenten (document 1, document 2) naar boven gekomen waaruit blijkt dat een piramidespeler van Flexkom honderden tot duizenden euro’s krijgt als hij een nieuw leden aanbrengt. Flexkom noemt dit “Incentives”. Dat verklaart waarom velen zo heftig reageren; het is leuk geld binnen harken als je nieuwe slachtoffers lid maakt van het spelletje.

UPDATE 19-12
Eind oktober zou Flexkom live gaan. De langverwachte en immer uitgestelde Fase 3 zou dan beginnen. Verrassing!! Fase 3 is wederom uitgesteld en zal nu pas ergens in 2014 beginnen. Flexkom blijft ons verbazen. Of ook niet.

Ondertussen zijn de meeste Flexkommers er achter gekomen dat Flexkom inderdaad de boel aan het flessen is. Diverse ex-licentiehouders zijn acties gestart, onder andere de volgende:
AskerRenzeFredGerda (ook per mail)
Kees Holleman

Ondertussen raken de weinig overgebleven gelovigen in paniek. Alleen al een foto van alweer een nieuwe versie van een POS zorgt er voor dat de trieste gevallen spontaan denken dat er alsnog geleverd is door Flexkom.

Inmiddels lijkt het mij zo klaar als een klontje dat Flexkom over en uit is en dat alle licentiehouders hun geld kwijt zijn. Geloof je er nog steeds in? Niemand is perfect. Voor sommigen is het moeilijk te bevatten dat datgene waar ze maanden in geloofden en waarvan ze hoopten dat het hun rijk ging maken, niet blijkt te bestaan. Weet wel dat veel mensen het je kwalijk zullen gaan nemen dat je nog steeds door gaat met het werven van nieuwe slachtoffers, nu het overduidelijk is dat Flexkom gelijk staat aan oplichting.

Update 12-6 ’14;
Er wordt gestart met een Class Action Lawsuit. Als je je geld van Flexkom terug wilt kan je je hier inschrijven:
Rechtsraad.nl

Lees ook de drie vervolgblogs die ik geschreven heb;
Flexkom zo lek als een mandje. Alle persoonsgegevens van deelnemers lagen op straat.
Reactie van Flexkom. De reactie die er uiteindelijk nooit is gekomen. Loze beloftes alom.
Flexkom faalt in Turkije. Ik heb eens gekeken hoe het in Turkije vergaat met Flexkom.

3.240 gedachten over “Het piramidespel van Flexkom?”

 1. Nog een leuke om na te denken. Op de CFO van Flexkom na, staat geen van de directieleden ingeschreven bij de Flexkom inschrijving in het Zwitserse register. Zelfs de persoon die volgens Flexkom de “oprichter” is, staat er niet vermeld. Daar heb je wat aan, een directie die niet beslissingsbevoegd is. Ze zouden er toch niet voor de show neergezet zijn?

  Diegene die als eerste een link kan leggen met de enige andere eigenaar/bestuurder (die nogal op de achtergrond gehouden wordt) en andere piramidespelen, wint een luchtgitaar. Prijsvraag loopt tot ergens morgen (woensdag) avond.

  1. Doe ik er nog een paar schepjes bij, Wouter.

   Naast jouw luchtgitaar kan ik een koe-met-gouden-hoorns beloven, compleet met stal in mijn luchtkasteel…

  1. Dat zou kunnen kloppen. Er zit een wereldwijde zwerm van al dan niet lege bedrijven, holdings, en andere constructies rond Flexkom. Zal daar later vandaag iets meer over uitweiden.

  1. Dat klopt inderdaad.
   Ik zal het even uitleggen voor diegene die nog niet even wat ingetikt heeft in Google:

   Naast Hasan Süslü is er nog 1 (één) andere bestuurder van Flexkom International AG, namelijk Guido Gmür.

   Dit zijn/waren zijn bedrijven. In de meeste bedrijven werkt hij samen met Wolfgang Maute. Dat is de directeur van vermogensbeheerder StarCapital, het bedrijf waar Flexkom “toevallig” ook haar hoofdkantoor in Zwitserland mee deelt, zoals je gelezen hebt in mijn blog.

   Zowel Gmür als Maute zijn/waren verbonden aan bedrijven zoals First Tax, First Advisory en zulke bedrijven. Dat zijn bedrijven van Ivan J. Ackermann, één van de drie oprichters van Lyoness (samen met Max Meienberg en Uwe Proch).

   Zo is het cirkeltje weer rond.

 2. Dank je wel aan alle flexkomagenten die hier een poging deden het goed uit te leggen. Voor mij waren de tegenstrijdigheden minimaal en was de uitleg eerder complementair. Ik heb er zelf ook al enkele presentaties opzitten en vond het fijn nog eens duidelijk uitgelegd te zien. De toon gezet door de tegenstanders vond ik eerder agressief en onaangenaam, hetgeen me niet heeft overtuigd dat zij, de tegenstanders, gelijk zouden hebben. En het klopt: Edison, Einstein… ze verkochten allemaal lucht.
  mvg Elena

  1. Hoi Elena,

   De feiten zijn wellicht hard, maar toch zeker niet agressief. Zoals je kunt lezen zijn het juist de flexkom agenten die in eerste instantie agressief uit de hoek komen en een onaangename toon zetten. Bovendien vertelt elke agent een compleet ander verhaal. Eentje heeft het over de verkoop van klantenkaarten, een ander over een marketingsysteem, de ander meent dat er geen product is. Dan zijn er nog agenten die zeggen dat er uitdrukkelijk geen MLM systeem is terwijl anderen juist betogen dat er uitdrukkelijk wél een MLM systeem is.

   Op welke manier zie jij die tegenstrijdige info van Flexkom agenten als complementair?

   1. Elena,

    De vergelijking met wetenschappers is wel heel erg ver gezocht. FlexKom is niets wetenschappelijks, puur financiëel. Beter had je de link kunnen leggen naar een amerikaans bedrijf dat echt “gebakken lucht” verkoopt aan de NASA en de Airforce. Weinig klanten, miljardenomzet.

  2. Elena,
   en nu even los van de toon, en voorop gesteld dat de presentaties en de uitleg van de agenten het je helemaal 100% duidelijk hebben gemaakt; baart het jou dan verder geen enkele zorgen meer dat achter Flexkom exact dezelfde poppetjes zitten als die van programma’s uit het verleden waarover vriend en vijand het inmiddels eens is dat het hier pure oplichting betrof?

   Volkomen objectieve en vrij toegankelijke informatie zoals het Zwitserse equivalent van de Kamer van Koophandel leggen de namen bloot van de mensen die hierachter zitten en waarvan bekend is dat die zich eerder bezig hebben gehouden met piramide scams. Ben jij er dan helemaal gerust op dat dit nu wél een reguliere marketing constructie is?

 3. Wouter,

  Kan ik jou maandag de Flexapp toesturen, dan zie je met je eigen ogen wat het is. Daden zeggen meer dan al deze voorafgaande woorden. Ik heb dan wel even je e-mailadres nodig

 4. Dat weet ik nog niet, ik ben punt een, niet zo thuis in die dingen, en punt twee, zondag komt hij uit, en weet ik pas meer. Maar je krijgt hem wel als het je interesseerd, en met een begeleidend schrijven wat hij kan, en wat jij er aan hebt,

   1. Mooi, weten we dat ook weer.

    De FlexKomApp draait op Linux en Windows 3.11
    EN FlexKomkommers ( die zich dus met e-,i- en m-commerce moeten bezighouden ) hebben geen idee wat een platform met hun eigen app te maken heeft. Ineens heb ik zoveel vertrouwen in die organisatie!

  1. Hoi Corrie,

   Nee. Zullen we hier eens niet mee ophouden. Mocht je wel of juist niet geloven in Flexkom, dan mag je mee doen aan deze discussie. Liefst heb ik dat je dat doet door middel van steekhoudende argumenten en/of feiten te plaatsen.

   Groeten,
   Wouter

 5. Wouter, sorry dat ik je hele blog onderspetter, maar ik heb een hilarisch avondje. Wat op zoek naar de meta(de vries)van de FlexKomApp en “boing” kom ik dit tegen:
  Een very diepgaand interview met Cengiz Ehliz, die man die zo eng lacht op de foto’s. Hou je vast, C&P werk..
  **Cengiz Ehliz Flexkom Interview Overview

  Here are some of the questions and answer about flexkom by Cengiz Ehliz Flexkom CEO and Michael Scheibe CMO Flexkom Europe

  Below you find a link to the interview video. If you are in the Netherlands and like to join Flexkom let us know by sending an e-mail for more details info@flexkomfranchise.nl

  cengiz ehliz

  1: Is flexkom private company? Private, Cengiz Eliz is 99% shareholder as PT’s are getting shares as well. 20% of shares are reserved for successful leaders who become PT.

  2: Will you go public? Within the next 5 years Flexkom will go public. Chengiz will always be the boss.

  How long has Flexkom be in business? History of Cengiz, technician who started his sales career, he build up more 63k partners with 1.85 mln clients in energy market

  4: When did Flexkom start: august 2010, but the concept started 10 years ago in his mind. He never gave up on his big idea, now the timing is right. He never wants outside financial investors or business partners. He buys them if he thinks they are good partners.

  7: Has Flexkom International or anyone related been refused to do business? No

  8: How reliable is the network (he means POS)? The tools inside the machine are patented like fingerprint, NFC etc …. Lawyer is registering the patent.

  10. How secure? Very secure

  11. Will data be sold to outside partners? No, secure and confidential to Flexkom.

  12. Where are hosting servers located? 3 in Germany, 1 in Turkey, 1 in Switzerland

  13. Service Level agreements in place? they hardly understand the question but “yes”. They move all stuff to Germany now.

  16. What is fastest growing city in Turkey? Not the big cities but the smaller ones. Least performing? You cannot say really. It is up to our leaders. 50 business partners are growing fast but in a 50 million pop city

  19. do you have any unpaid bills. No, daily payments to customers and partners?

  20. Any complaints to Flexkom? We get problems, network marketing leaders were worried and jumped over (some are fighting it probably). Turkish competitors are trying sometimes. Some journalism needed corrections. Check http://flexkom.org/

  25. Any up starting problems? Mobile connections, new machine looks like Ipad all solved …

  27: What problems do you expect for the UK? Flexkom will do their part. Partners should do their part. Leaders will emerge (my own words)

  Some more questions to Cengiz Ehliz Flexkom

  30: What is the 5 year plan; biggest mall on earth. Build a community with 500 million+ customers who can shop with our cards, top 10 company in the world. In their minds everything is already done. We make entertainment (not sure if Michael is translating now). According to Michael Mr. Cengiz will be the next Bill Gates. But he needs the right people to grow.

  35: What applications (or something like that) do you have? The future is M-Commerce. It is top secret. Goal is that butcher can sell gas (and more).

  37: Marketing system in relation to Pyramid schemes or MLM or network marketing? No we are different, we are after customers, real customers. We use MLM techniques only for phase 1 to find the right partners. Number of licenses is limited. You don’t need to build a team, you can bring customers in phase 3. From TM to PT you need Kobi’s (shops) to get customers. 10 TM’s build 100 shops who bring in 100k customers. Many in Turkey have 100,000 + customers. We really get residual income. We don’t have to do anything (in phase 3).

  45: What advice can you give to the people in UK?: There are 3 phases and they are very important for the success of the company. In phase 1 (now) focus 100% on building your team. Then these TM’s will spread out to the shops (phase2). Be passionate about building a team. We need GTM, then the connect that will spread out to phase 2 (connect retailers and online marketing) who will bring us the customers in phase.

  48: Example UK: 60m pop = 30k customers = 30k FlexKobi’s = approx. 3k active business partners (GTM’s). We need FlexKobi’s in phase 2. Phase 3 is about getting customers and internet marketing. 500 million + customers can shop online and off line worldwide. You pick your piece of the cake of 500 million customers. In one year this will be done. The market is open right now. In one year there will be 30 million customers in the UK. What will be your piece?

  50: some final words. Living is giving. The biggest thing is to get happy customers. Of every 10 euro discount given by retailer, 5 is for customer,5 for us and the company.

  Hope this helps, feel free to share with the world …

  check the full video now http://player.vimeo.com/video/59786616.

  Outline video with Cengiz Ehliz Flexkom CEO (beginning of the video a bit too much on the IT, an IT guy who is interviewing you can fast forward in the interview)

  Flexkom Nederland page for more information in Dutch http://www.flexkomfranchise.nl***

 6. Ik vind het zo jammer voor die mensen die helemaal los gaan op deze “geweldige opportunity” Het wachten is op de telleurstelling en alsdan blijkt dat ze het veel energie en geld heeft gekost…en hun verlies moeten nemen.

  Probeer helder te kijken en te denken. Kijk kritisch naar de mensen die achter dit concept zitten, kijk jezelf goed aan in de spiegel en vraag: gun jij jezelf deze miskleun?

  Neem de waarschuwingen, achtergrondinformatie en feiten ter harte en laat je niets wijs maken….

  MLM mensen spreken altijd in voor- en tegenstanders…. Nooit gedacht aan het gegeven dat er mensen zijn die je willen behoeden voor veel ellende? Probeer daar eens naar te kijken!

 7. Devious, niet iedereen is overal even goed in, maar ook jij mag de app hebben maandag, en kijken wat je er mee aankunt. Stuur me je e-mailadres maar. Daden zeggen meer dan woorden, en Wouter, natuurlijk mag je er over schrijven en je mening geven. Graag zelfs.

 8. Nou, dit is toch on-ge-loof-lijk ! ! ! Ik heb net een filmpje gevonden van Bouter Hol en hij is in gesprek met Konijntje Knol… het is echt precies helemaal waar deze discussie over gaat!

  http://youtu.be/xcdVNMYrxHI

  Je kan het 1000 keer uitleggen maar het grammofoonplaatje herhaalt telkens hetzelfde, net als die goudvis die 7 jaar in een glazen kom had geleefd. Toen ze hem in de vijver terug gooide bleef hij maar rondjes zwemmen, dat was zijn wereldje…

  Small minds after all..

  Brian.

  1. Hoi Brian,

   In welk opzicht begrijp je niet dat 1500 euro betalen en er niets voor terug krijgen en een “gewone” baan waar je maandelijks voor betaald krijgt, een wereld van verschil is?

   Verder suggereert het filmpje dat je linkt dat je meer zou kunnen verdienen in een spel als Flexkom als je er meer moeite in steekt. Op welke manier kan jij beïnvloeden hoeveel geld je verdient met Flexkom?

   Wat vind je er van dat de 2 eigenaren van Flexkom direct verbonden zijn met bijvoorbeeld Lyones waar de “licentiehouders” na jarenlang betaald te hebben uiteindelijk nog steeds niets tot vrijwel niets verdienen? Waaruit leid jij af dat ze bij Flexkom opeens wel hun beloftes waar kunnen maken en dat jij geld gaat verdienen?

   Begrijp me niet verkeerd, ik heb niet de illusie dat ik jou of de meeste andere volgers van Flexkom van hun geloof af kan praten met valide argumenten en feiten. Je hebt het over small minds, maar jij en veel andere volgers blijven een beetje te veel in het Flexkom cirkeltje hangen zonder zelf helder na te (willen) denken en met onafhankelijke andere mensen te praten over Flexkom.

  2. Ach…als je flauwe grapjes over iemands naam gaat lopen maken heb je inhoudelijk dus helemaal niets zinnigs te melden. Blijf lekker TV kijken, denk ik dan.

 9. Beste mensen wat zijn julli mee bezig, kunnen jullie niet inzien dat Wouter zelf bezig is met een piramide, door al jullie reactie is hij over jullie aan het verdienen, iedere keer dat iemand op zijn blog reageert is hij aan het verdienen…..oooo wat ben jij slim Wouter. Wie had zo iets bedacht om via deze weg wat poen te verdienen.

   1. Nou er staat inderdaad rechts wel een link naar Kabeltje.com. Ik heb afgelopen weken nog geen orders geregistreerd die in rechtstreeks verband te brengen zijn met mijn persoonlijke blog. Maar wie weet komt dat nog. Hoe dan ook, mijn verdienmodel -namelijk kabeltjes verkopen, duurder dan dat ik ze ingekocht heb- is redelijk simpel, eenvoudig maar doeltreffend. Echter staat mijn verdienmodel hier niet ter discussie. Daarentegen, het verdienmodel van Flexkom en, met name, mensen die daar op inleggen, wel.

    1. WAT?! Verkoop jij het materiaal voor meer centjes dan je ze hebt gekocht? Belachelijk!
     Beter kun je eerst je klanten 1200 euri laten betalen om überhaupt een bestelling te mogen doen!

     1. Ja het is nogal een ouderwets concept, winst maken. Tegenwoordig geef je gewoon 1500 euro aan iemand en dan krijg je daar opeens een passief inkomen van. Ik loop hopeloos achter.

    2. wouter

     als jij je nu eens druk gaat maken om je kabeltjes en kijk uit dat je niet met je lange haren in de kabeltjes terrecht komt . Verdiep je eens in je eigen markt ipv andere mensen lastig vallen die er wel in geloven.

 10. Een blog en een forum is altijd leuk om een discussie te voeren. Sommige, van beide kanten, moeten leren om niet op de man te spelen maar beiden in zijn waarde te laten.
  Sommige reacties zijn werkelijk buiten proportie en getuigen niet van enige ondernemerschap.
  Wouter en co hebben het recht op twijfels te hebben, wij als FlexKom hebben het recht om vertrouwen te hebben in het concept.
  De toekomst zal alles uitwijzen. Wees allen groot in je gelijk maar ook groot in je ongelijk.

  Nog een succesvolle week voor iedereen,

  Groeten,

  1. @dennis

   Keurige reactie. Ik zit zelf met beide voeten in het kamp van wouter en co maar ik gun iedereen het beste en heel veel succes.

   Wat ik leer, als ik onpartijdig kijk is “wees kritisch”. En ook al ben je pro of con, dat is altijd slim.

   Veel succes allemaal,

   Micha

 11. Ik lees hier en daar dat Flexkom gecertificeerd zou zijn door het ECC, Europees Consumenten Centrum. Kan iemand dat bevestigen en zo ja, wat houdt zo’n certificering in?

 12. http://www.consuwijzer.nl/over-ons/samenwerking/europees-consumenten-centrum-ecc

  But still I think it’s a piramide scheme… (om in Bouter Nol termen te blijven 😉 )

  Één van de directeuren – John Lunn van PayPal legt uit dat POS systemen + Apps de toekomst zijn – hoor wat hij in de laatste minuut voor advies geeft! http://www.youtube.com/watch?v=WOMjGnE8cEY

  Dit hele forum was gestart met betrekking tot de vraag van Wouter wat FlexKom nu eigenlijk inhoud en wat het doet of kan. Niemand van de FlexKom participanten kon het Wouter uitleggen zo stelde Wouter. Ik heb echter zo ontzettend veel posts gelezen hier die het knip en klaar uitleggen, glashelder!

  Maar men blijft gefocust op het feit dat men maar niet wil begrijpen dat je een licentie koopt er er niets voor terug krijgt…

  “But still I think it’s a piramide scheme…”

  Er worden allemaal dingen geroepen over oplichting, piramidespel, boze Turken met rechtszaken en een Tros Radar forum waaruit zou blijken dat het hier om een gebakken lucht nepfirma gaat die de kluit besodemieterd. Als je dit Tros Radar forum bekijkt en leest zie je weer het zelfde laken en pak, geen enkel bewijs, louter weer speculeren over; zou het een piramide spel zijn. voor en tegenstanders, oeverloze discussies uit onwetendheid.

  Bedenk dit; elk groot plan en project zal altijd tegenstanders hebben, critici die zwartgalg denken en praten, die het niet snappen of niet willen snappen. Alleen maar zoeken naar negativiteit om de boel af te branden. Dat is nu eenmaal altijd geweest en zal altijd zo blijven. Maar gelukkig zijn er ook krachtige moedige pioniers die wél het vliegtuig gebouwd hebben en de lucht in kregen, de auto op elektra kregen en voet op de maan zetten etc. De grootste bruggenbouwers en grondleggers voor alle grote ideeën die onverstoorbaar doorgingen zonder zich van de zwartkijkers iets aan te trekken.

  De zwartkijkers hadden uiteindelijk het nakijken…

  Zie het zo; FlexKom heeft een uniek en wereldwijd gepatenteerd POS systeem. Hierin zit werkelijk alles. van vingerafdruk herkenning, NFC – QR code scanner, instant payment, videomailing, koopgedragmeting zodat de consument straks automatisch aanbiedingen krijgt op zijn FlexApp over bijvoorbeeld een voordelige wintersport vakantie (als hij dat wil ontvangen natuurlijk) en nog veel meer.

  Nu is het nog; de consument zoekt het product. Nabije toekomst zal zijn; het product vind de consument.

  Stel je voor dat je straks wereldwijd bij alle aangesloten FlexKom winkels kunt kopen, bij de bakker, slager, kapper, tankstation, supermarkt, schoenenwinkel, kledingwinkel en CASH spaart op je App of FlexKom klantenkaart. Dit opgespaarde tegoed kun je overal weer uitgeven bij alle FlexKom winkels (ook online) Dus geen zegeltjes, puntjes, air-smiles, badhanddoeken en strandballen, maar CASH!

  Via het POS systeem gaan alle betalingen en overboekingen net als paypal direct real time in milliseconden. Het is voor de consument een winkelplezier van heb ik jou daar! Hij kan via zijn App alle aangesloten winkels en aanbiedingen zien en kopen en instant betalen en sparen.

  Hij kan straks bij 1700 hotels in Europa (vanaf 3*sterren) overnachten met twee personen voor 5 euro.
  Hij kan straks wereldwijd GRATIS bellen via zijn App naar landnummers en mobielnummers.
  Hij kan straks de voordeligste producten vinden via FlexShop
  Hij kan straks de voordeligste vakanties boeken via FlexHoliday
  En een uitgebreid beloningssysteem zal de FlexKom klant belonen met incentive cadeaus.

  Hoe moeten nu al die honderdduizenden winkels aangesloten worden in heel Europa? Precies door ons, de licentiehouders. En dat doen wij niet voor niets, daar willen wij een vergoeding voor hebben. En daar zijn we – be brave – genoeg voor zoals JohnLunn ook zegt. We zijn ondernemers die een licentie gekocht hebben met het alleenrecht om dit systeem te implementeren bij de winkelier.

  En nu hou ik erover op want dit geneuzel duurt al veel te lang. Als je dit niet kunt begrijpen blijf dan gewoon stil en wacht het af en stop met FlexKom af te schilderen als een onbetrouwbaar bedrijf en lekker door het slijk te trekken bij voorbaat.

  FlexKom – Dé nieuwe manier van winkelen wereldwijd.

  FlexKom – The Worldwide Megamall http://www.flexkom.com

  Fijn weekend allemaal.

  p.s. Ik zie uit naar Günzburg aanstaande zondag, dik 2800 enthousiaste ondernemers die de introductie van de revolutionaire FlexKom app zullen meemaken, het blauwdrukplan zullen ontvangen voor de Blitzkrieg de komende maanden en zeer opgetogen huiswaarts zullen keren met goud in hun handen.

  Brian.

  1. Je linkt naar de site van het ECC. Wat het ECC is dat weet ik. Maar heeft Flexkom volgens ook een of andere certificering van het ECC, en zo ja, wat houdt dat in?

   Verder heb je het over “geen enkel bewijs”. In tegenstelling tot jouw stukje over hoe fantastisch flexkom is en dat je “met goud in je handen” hun bijeenkomst zal verlaten, heb jij daar geen enkel bewijs van en staat mijn blog vol met bewijzen, feiten en logisch geredeneerde argumenten.

   EDIT en je negeert mijn vragen. Of je wilde ze niet zien. Wellicht wil je daar ook nog op antwoorden?

  2. Die term Blitzkrieg, dat kriebelt heel erg bij mij! Heb na het lezen van alle FlexKom stukken wel het zelfde woord een paar keer in mijn gedachten gekregen. Mijns inziens echter is de Blitzkrieg van FlexKom een ander soort dan die van jou.

   Dat gratis bellen van jullie wat voor netwerk is dat 3G, 4G???
   Slapen met zijn 2 voor 5 euri in een 3 sterren hotel??

   Ik hoop het van harte voor alle FlexKommers en jullie mogen er van mij schat hemeltje rijk mee worden. Ik steek mijn duim op als je in die Ferrari voorbij komt.

   Mijn mening na het lezen van heel veel webpagina’s, KVK’s en consumentensites is anders .

   P.S. Vergeet de doelgroep Lyoness ondernemers en klanten niet.

  1. maar..deze blog is niet om duidelijkheid te schaffen, maar om wat vraagjes beantwoord te krijgen waar Wouter mee zit. En alle FlexKomkommers geven geen antwoord. Wel veel woorden.
   En zondag zijn jullie in 1 klap multimiljonair, en dat gun ik jullie van harte, maar alsnog zou ik de vragen graag beantwoord zien.

   1. Op zich komt duidelijkheid en antwoord op mijn vragen op hetzelfde neer. Tot nu toe komen er slechts volledig tegenstrijdige verhalen en de door Flexkom zelf geschetste successen die je in de toekomst zou krijgen als je betaalt aan Flexkom naar voren. Vragen worden steeds genegeerd.

    Ik ben benieuwd of M “Flexkom Noord Holland Noord” L nu eindelijk wel inhoudelijk en op een normale, beschaafde manier kan reageren.

 13. Heeft er iemand een linkje naar het patent voor me?
  Kan het niet vinden op espacenet, waar alle patenten wereldwijd staan en ben toch wel geïnteresseerd

  Frans

  Die iedereen een prettig weekend wenst 😀

    1. 8: How reliable is the network (he means POS)? The tools inside the machine are patented like fingerprint, NFC etc …. Lawyer is registering the patent.

     Zie het zo; FlexKom heeft een uniek en wereldwijd gepatenteerd POS systeem. Hierin zit werkelijk alles. van vingerafdruk herkenning, NFC – QR code scanner, instant payment, videomailing, koopgedragmeting zodat de consument straks automatisch aanbiedingen krijgt op zijn FlexApp over bijvoorbeeld een voordelige wintersport vakantie (als hij dat wil ontvangen natuurlijk) en nog veel meer.

     Er wordt op twee plekken hier, en online op andere plekken gesproken over een patent.

     Ben gewoon geïnteresseerd. Flauwe reactie levert flauwe reactie van mij op.

     De eerste quote lijkt zichzelf namelijk tegen te spreken. Eerst is het gepatenteerd en daarna is een advocaat bezig met registratie van het patent. Los van het feit dat een patent an sich niets zegt zonder de claims en de inhoud te kennen, is een patent dat nog niet eens is ingediend gewoon geen patent.

     Ben dus benieuwd hoe dat zit

     1. nou euh, dan zijn we allebei nieuwsgierig.
      Die app is namelijk ook meta-data-loos…en eigenlijk is dat hetzelfde als lucht

 14. Deze heb ik ook al eens eerder gelezen:
  FlexKom Child
  Foundation
  FlexKom besteedt 10%
  (van zijn aandeel) van alle
  wereldwijd behaalde kortingen
  over de omzet doelgericht aan
  liefdadigheidsprogramma’s
  voor kinderen.
  Toen hete het echter anders! Waar was dat nu ook alweer??? Hmmmm krabbel krabbel krabel OHJA Lyoness

 15. is de app al in de Lucht?

  Lancering Flex-App 14 juli 2013
  1).Member get Member: de feiten over member get member
  FlexKom is het eerste bedrijf ter wereld die Member get Member inzet om wereldwijd klanten te maken via oa Social Media
  Dit is uniek en dus nog nooit eerder vertoond in de wereld. Een Nederlands bedrijf zoals Social Deal heeft ook dit landelijk ingezet om te groeien via via Social Media en met succes. In veel steden zijn zij nu nummer 1 Deal Site ipv Groupon.
  Maar wat maakt FlexKom dan zo uniek? Bij FlexKom hoeft de consument niet eerst iets te kopen om al beloond te worden. Puur op het feit dat hij/zij mond op mond reclame doet en dus de FlexApp deelt met zijn/haar vrienden krijgt hij/zij een beloning.
  Member get Member geldt niet voor jou als FlexKom partner. Als partner deel jij de App met 1 vriend.
  Deze vriend kan jouw App delen met zijn vrienden, hij/zij krijgt dan € 1,00 FlexMoney per vriend per maand.
  Bij 10 vrienden en dus €10,00 FlexMoney kan hij/zij het abonnement van €10,00 betalen om gratis te kunnen bellen via jouw App. Dit geld vloeit dus direct terug naar FlexKom in Luxemburg waar FlexCall is opgericht.
  Heeft jouw vriend 100 vrienden die de App gebruiken willen, dan heeft jouw vriend dus € 90,00 FlexMoney over per maand. Deze kan hij dan besteden voor FelxHoliday en FlexHotel bij de lancering van de FlexApp op 14 juli 2013. Daarna kan de FlexMoney gebruikt worden voor nog veel meer zoals de FlexShop site en natuurlijk in de winkels.
  Zodra de winkels aangesloten zijn en de FlexShop en FlexOutlet open gaan dan kan de consument ook daar terecht. Dat betekent dat jouw vriend € 90,00 per maand als extra besteedbaar inkomen heeft en hij dit alleen bij FlexKom filialen kan besteden. Kortom de bakker,slager etc. krijgen meer omzet, want waar zou jouw vriend nu zijn brood kopen? Niet meer bij de supermarkt.
  Jij als licentiehouder ontvangt een percentage van de bestedingen. Echter, stel; de 100 vrienden van jouw vriend delen de App ook met 10 vrienden omdat ze gratis willen bellen, dan heb jij 1000 klanten en dit staat gelijk aan 1 winkel aansluiten. Kortom het maakt niet uit als je bij FlexKom niet kunt instappen voor de Global gelimiteerde licentie. Ook wanneer je start met een junior pakket kun je veel klanten maken.

  Dus met hoeveel vrienden deel jij de App?
  Denk nu niet dat deze FlexApp een bedreiging vormt voor het MKB, want zij krijgen juist meer klanten met meer besteedbaar inkomen in de vorm van FlexMoney en voor de ondernemer dus kei harde euro’s. Doordat het maken van klanten via mond tot mond uiteindelijk viraal gaat via Social Media is dit niet meer te stoppen als vanaf 14 juli de App live gaat.
  De licenties zullen dan ook snel uitverkocht raken.
  2). Waar komt het geld vandaan voor de Member get Member actie?
  Hoe kan het dat er €1,00 FlexMoney per klant uitgegeven kan worden als marketing geld door FlexKom. Dat is heel eenvoudig. Verdiep je in de telecom branche, daar waar de oprichter van FlexKom al zijn sporen heeft verdiend.Switch je als ondernemer van de ene provider naar de andere provider dan word je als ondernemer beoordeeld op klantenwaarde en dus omzet per aansluiting. Bedragen van € 150,00 per aansluiting worden cash betaald aan de ondernemer als hij over stapt en dan nog 6 maanden gratis abonnement en natuurlijk gratis toestellen. Dus per aansluiting krijgt de ondernemer honderden euro’s en dat alleen maar om marktaandeel te krijgen. Wat doet FlexKom?
  € 1,00 per klant per maand in de vorm van FlexMoney die alleen bij FlexKom filialen besteed kan worden, waarbij de eerste € 10,00 al terugvloeit naar FlexKom voor onbeperkt gratis bellen.
  FlexKom creëert hiermee een totaal eigen economie voor het MKB en de consument, daar dit vanuit Europa start zullen retailers in Europa daadwerkelijk klanten uit heel de wereld krijgen. Immers deelt de bakker in Amsterdam zijn App met 1 van zijn klanten (zie de vele nationaliteiten in onze hoofdstad) dan krijgt hij dus klanten in Marokko,Polen,Amerika etc. Over al hun bestedingen verdient de bakker geld. Kortom het MKB in Europa gaat weer floreren dankzij deze unieke Member get Member actie.
  3). FlexCall: Wat houdt dit in?
  FlexCall: is uitgerust met Voice over IP, dus VOIP. Dit is vergelijkbaar met Skype.
  Call trough:dit is het normale mobiele bellen, alleen dan tegen zeer scherpe tarieven. Bellen vanaf €0,03 per minuut internationaal via het GSM net, dus zonder wifi of data Call Back. Je wilt geen roamingkosten, druk op het contact die jij wilt bellen en druk op Call Back. De App gaat jouw terugbellen en brengt de verbinding met jouw contact tot stand.
  FlexKom trendsetter en meest Innovatieve bedrijf ter wereld.
  Dit is een unieke techniek waardoor de App de verbinding voor jou tot stand brengt zodat de roaming uitgeschakeld wordt.
  Voordeel: Voor € 10,00 onbeperkt bellen dus met Memberg get Member slechts delen met 10 vrienden als klant van FlexKom, dus niet voor partners.
  4). FlexHotel
  FlexKom biedt de consument de unieke mogelijkheid om slechts voor €2,00 tot € 3,00 FlexMoney te overnachten in ruim 1700 4 á 5 sterren hotels. Bij deze hotels is de consument alleen verplicht het ontbijt en diner te nuttigen. Er zijn hotels die ontbijt en diner voor slechts € 28,50 per persoon aanbieden. Dan overnacht je dus met 2 personen voor slechts € 60,00 inclusief ontbijt en diner. Natuurlijk worden hotels ook acceptatiepunten van FlexMoney, dus dan kun je gratis overnachten,ontbijten en dineren. Deel daarom de App met zoveel mogelijk vrienden.
  5). FlexHoliday
  FlexHoliday: is de FlexKom reizenwinkel, kortom van vliegtickets tot aan reizen, je kunt alles boeken en betalen met FlexMoney. De prijzen zijn vergelijkbaar met die van de concurrentie, echter krijgt de klant 10% Cashback in de vorm van FlexMoney op zijn kaart/App als tegoed bijgeschreven. Bijvoorbeeld een reis van € 3000,00 kan resulteren in een Cashback van € 300,00 FlexMoney en ja dit is weer extra besteedbaar inkomen om uit te geven bij de locale FlexKom filialen,FlexOutlet, Flexshop enz. Later dit jaar zullen de FlexOutlet en FlexShop worden toegevoegd online en in de FlexApp.
  Maar eerst gaan we vanaf 14 juli klanten maken via Member get Member met de FlexApp.
  Kortom er staat nog veel te gebeuren in de wereld die FlexKom heet, de strategie is bepaald en vanaf 14 juli zal FlexKom de wereld laten zien wat haar noviteiten zijn op het gebied van de App.

  1. Cool! Hoe meer FlexMoney je verdient bij FlexkKom, hoe meer FlexMoney je bij FlexKom kunt uitgeven!

   Een keer raden wie daar onder de streep aan gaat verdienen… 😉

 16. Dat lijkt mij niet de juiste link, nynke. Sinds enkele dagen is deze app in de lucht:
  https://play.google.com/store/apps/details?id=com.FlexKom&feature=search_result#?t=W251bGwsMSwyLDEsImNvbS5GbGV4S29tIl0.

  Ik heb wat moeite met de machtigingen die ik af moet geven om deze app te mogen installeren, namelijk:

  NETWERKCOMMUNICATIE
  VOLLEDIGE NETWERKTOEGANG
  Hiermee kan de app netwerksockets maken en aangepaste netwerkprotocollen gebruiken. De browser en andere apps bieden mogelijkheden om gegevens via internet te verzenden, dus deze toestemming is niet vereist om gegevens via internet te verzenden.
  TELEFOONOPROEPEN
  TELEFOONNUMMERS RECHTSTREEKS BELLEN
  Hiermee kan de app zonder uw tussenkomst telefoonnummers bellen. Dit kan tot onverwachte kosten of oproepen leiden. De app kan hiermee geen noodnummers bellen. Schadelijke apps kunnen u geld kosten door nummers te bellen zonder om uw bevestiging te vragen.
  UITGAANDE OPROEPEN DOORSCHAKELEN
  Hiermee kan de app uitgaande oproepen verwerken en het nummer wijzigen dat wordt gebeld. De app kan uitgaande oproepen bijhouden, omleiden of blokkeren.
  TELEFOONSTATUS EN -IDENTITEIT LEZEN
  Hiermee kan de app toegang krijgen tot de telefoonfuncties van het apparaat, Met deze toestemming kan de app het telefoonnummer en de apparaat-ID’s bepalen, of een oproep actief is, en het andere telefoonnummer waarmee wordt gebeld.
  CAMERA
  FOTO’S EN VIDEO’S MAKEN
  Hiermee kan de app foto’s en video’s maken met de camera. Met deze toestemming kan de app de camera altijd gebruiken, zonder uw bevestiging.
  MICROFOON
  AUDIO OPNEMEN
  audio opnemen
  UW SOCIALE INFORMATIE
  UW CONTACTEN LEZEN
  Hiermee kan de app gegevens lezen over de contacten die zijn opgeslagen op uw apparaat, inclusief de frequentie waarmee u heeft gebeld, gemaild of op andere manieren heeft gecommuniceerd met specifieke personen. Met deze toestemming kunnen apps uw contactgegevens opslaan, en schadelijke apps kunnen zonder uw medeweten contactgegevens delen.

 17. Ha, ik had de Flexkom app afgelopen vrijdag 12 07 al in bezit, maar ik moest even door de data heen spitten.Het is een waardeloos stukje geworden helaas. Werkt ook alleen met duitse telefoonnummers en wil om de een of andere reden heel graag bellen met een oostenrijks betaald nummer. Zo een waar je ongeveer 3 euri per minuut aan kwijt bent. En omdat het een buitenlands betaald nummer is,komt ie niet gelijk op de opvolgende factuur maar een of twee facturen later. Verder zitten er linkjes in naar andere apps die je wel eerst moet hebben. Leuk bedacht, dat wel,maar uiteindelijk niks vernieuwends. En al verschillende malen gerapporteerd bij Google als “scam”, dus als je em wil hebben wees er dan snel bij: hij is zo weg.

  1. Is dat echt waar? Probeert hij betaalde Oostenrijkse nummers te bellen en is hij al meerdere malen gerapporteerd als scam?

   Ik zal eerlijk zijn, ik durf deze app niet op mijn enige Android toestel, tevens mijn zakelijke telefoon, te installeren uit angst voor malware. Flexkom zou bijvoorbeeld de contactgegevens uit mijn toestel kunnen downloaden -daar geef je immers toestemming voor als je hem installeert- en ik hoef niet te hebben dat mijn relaties al dan niet “uit mijn naam” lastig gevallen worden door Flexkom.
   Ik zal eens kijken of iemand uit mijn omgeving een ongebruikt Android toestel heeft zodat ik de app alsnog kan testen.

   1. lol

    Gij zijt gewaarschuwd.. Het lijkt overigens NIETS te doen op een nederlands netwerk. Maar goed, mijn Androids zijn rooted en echt alleen ìk heb full access. App sputtert wat tegen, maar dat zijn we wel gewend.

    1. Kan je misschien wat schreenshots plaatsen van dat hij een Oostenrijks nummer probeert te bellen en/of dat de app gerapporteerd zou zijn als scam?

 18. Dus vandaag was de lancering van de App. Als ik de berichten van Flexkom spelers zelf mag geloven, gingen ze met touringcars tegelijk naar Duitsland. Er is ook 1 (één) foto op twitter verschenen. Volgens insiders wordt de app groter dan Google+, Twitter, Facebook, Pinterest en Hyves bij elkaar.

  Dus er wordt een app gelanceerd tijdens een bijeenkomst waar men met bussen tegelijkertijd naar toe gaat. In de zaal mensen die zich pionier wanen en menen dat ze vooruitstrevend zijn als het om mobiele technologie gaat. Je mag er van uit gaan dat elke bezoeker dus minstens in het bezit is van een smartphone en bovengemiddeld actief is op media zoals Twitter. Waarom zwijgt twitter dan vrijwel geheel over dit hele evenement? Zelfs al zou er geen wifi zijn (al lijkt mij dat een basisbehoefte voor elk evenement anno 2013), dan nog lijkt me dat mensen via de gewone verbinding alsnog alles wereldkundig gemaakt hadden moeten hebben. Wat is er mis gegaan in die zaal? Vergat men massaal hoe twitter werkte? Of was het door de organisatie simpelweg verboden om nieuwe media te gebruiken om de wereld te informeren over de gebeurtenissen aldaar? Heel erg raar dat men niet massaal de gebeurtenissen vanuit de zaal live twitterde.

  1. Ik heb meer foto’s gezien. Vooral die gesjopte 😉 Maar ook weer hier: Veel bla, geen sla… Uiteindelijk is er niks. De app van 7,39 MB “groot” krijgt niet veel voor elkaar hoor. Duitse landnummer staat er ook nog eens vast in. Zou me niks verbazen dat ze dat ding alleen voor de show in de Appstore/Playstore hebben staan.
   Dan kunnen ze zeggen “kijk, hier issie ! Jij kunt em nog niet gebruiken omdat je niet kunt roamen” oid. Roaming is overigens alleen in NL een legale move met je foon. Vandaar dat we ook simlocks hebben in NL 😉 Ach, ik kan nog zoveel zeggen dat de hele FlexKom-app-reclame onderuit haalt, doe ik gewoon niet. Ik laat het gewoon gebeuren…

   1. Heb inmiddels op deze facebook pagina wat foto’s van de opbouw van iets wat een kleine beurs lijkt te zijn gevonden. Geen foto’s of berichtgeving van het geweldige evenement met bezoekers. Er zijn zelfs geen berichten over de FlexApp verschenen. Erg raar. We leven niet meer in 1810 waar het nieuws pas een dag later bekend gemaakt wordt door de dorpsomroeper. In 2013 kan je berichtgeving gewoon live doen op internet via je mobieltje. Ik had nu, begin van maandag 15 juli, al een paar euforische reacties op deze pagina of ten minste veel berichten van de bezoekers van dit Flexkom evenement op Twitter en facebook verwacht. We kunnen op dit moment slechts gissen waarom deze berichtgeving tot op heden totaal ontbreekt, maar positief ten opzichte van Flexkom lijkt me dit niet..

 19. Flexkom zuid Amsterdam heeft wat foto’s op FB gezet. Ik zie elke keer dezelfde heren verschijnen op de foto’s .
  iPhone bezitters moeten voorlopig nog even wachten. Zij vinden dit teleurstellend.

  1. Ah, ik heb ze gevonden. Je gaat mij niet wijsmaken dat niemand van die honderden, zo niet duizenden mensen op die foto’s, twittert. Waarom heeft er niemand van al deze mensen iets getwitterd over het evenement?

   En ja, Apple is iets strenger als het gaat om apps. Als je er pas gebruik van kan maken door in te bellen via een Duits nummer, zoals ik ook bevestigd zie in de reacties en inmiddels op twitter, dan zal Apple daar inderdaad niet zo blij van worden. De Flexkommers zelf ook niet, denk ik. Nou wordt het spelletje nog duurder.

 20. Goedemorgen, gisteren zelf niet mee naar Duitsland geweest.
  Maar zojuist wel deze blog gelezen.
  Ik ben ook een franchise licentiehouder van flexkom.
  En na hier alles gelezen te hebben en sommige flexkom facebookpagina’s bekeken te hebben ben ik gaan bellen met ECC…het Europees Consumenten Centrum.
  Flexkom doet ons geloven dat zij daar een certificaat van in handen heeft.
  Verbazingwekkend genoeg vertelde de behulpzame dame aan de telefoon mij, uw vraag hebben wij al meerdere keren ontvangen…mijn vraag was dus of dit klopte.
  Nou…er worden door het ECC never nooit certificaten uitgereikt.
  Humm tjah…waarom ben ik niet eerder wakker geworden?!

  1. Ik ben ook heel benieuwd wanneer de site weer in de lucht is van flexkom…hele tijd error melding.
   Ik wacht deze week nog af hoe en wat en anders ga ik begin volgende week officieel aangifte doen bij de politie van oplichting!

    1. Mijn totaal zit ondertussen op 1449 + 149
     Maar, heb zojuist de app geinstalleerd en mijn eigen QR-code binnengehaald.
     Ben benieuwd, ga dus nog even uitvogelen hoe of wat.

 21. Laten we positief blijven en er vanuit gaan dat het kick-off feest een beetje uit de hand gelopen is en iedereen nog met een kater onder de tafel ligt voordat het grote feest begint en iedereen gaat binnen lopen.
  De webmaster is dan denk ik ook met zijn dronken kop tegen het serverrack gevallen en die ligt er nu dus eventjes uit. Maar zodra hij ontnuchterd is kunnen we weer op de site…

  1. Laat ik die dan maar zelf inkoppen; linksom of rechtsom zullen ze inderdaad een kater hebben.

   Laten we even afwachten inderdaad, totdat we duidelijkheid krijgen van meer ingewijden.

 22. Beste Wouter,

  Als jij je nu eens met dat bezig houd waar jij succesvol in bent en jij ons nu eens laat begaan in waar wij succesvol mee zijn, zou het je dan niet sieren niet langer een blog te voeren die op één bepaalde groep duid! Voor mij ben je een grote meeneer met je webwinkel nadat ik je video zag leek het mij duidelijk dat je 39 mensen aan het werk hebt voor jouw webwinkel en dit in een degelijk magazijn. Top dat je dit voor elkeer gekregen hebt!

 23. Yves? Michel? Brian? Zijn jullie al wakker? Is het champagne ontbijt al ingedaald?
  Wie mogen we het eerst het woord geven om verslag te doen van de feestelijkheden? Stromen de Flexkom dollars al lekker binnen?

   1. We krijgen alleen niets zeggende foto’s te zien.
    Zie FB Flexkom Den Haag / Gerda Zeiss .
    Ik zie geen informatie over de Flexkom app verschijnen
    Gisteren was toch de introductie van unieke app in Duitsland?

 24. Beste devious,

  Moet je wel de juiste App installeren. Nu heb je er een die niets met Flexkom te maken heeft. Anders had je gezien dat je niet kunt inloggen omdat je een nummer mist wat jij niet kunt hebben op 12-07-2013
  Als je dan wil bloggen moet je wel het juist vertellen.

  1. Wacht even – als die app zou verschijnen, dan zouden we wel even zien hoe geweldig het hele concept was, maar nu hij er is moeten we eerst lid van FlexKom worden voordat we iets kunnen zien? Da’s een dure app, dan…

   Maar ja – dan heb je natuurlijk wel gratis VOIP… 😉

  2. maar ik heb dat allemaal niet nodig. De app heb ik gewoon “afgebroken” en dan kom je vanzelf bij de metadata. En dan zie je dat die app helemaal niet in Nederland kàn werken omdat +49+31(9 cijfers) geen correct telefoonnnummer is. Bovendien vind ik een belserver die begint met +43 nogal vreemd als die in Duitsland wèl zou werken. Maar goed. App is verwijderd en ik ben er verder klaar mee. FlexKom heeft nergens bewijzen staan, doe ik gewoon mee.

 25. Aan de verdedigers van dit blog!

  Blijkbaar hebben jullie tijd zat om negativiteit de wereld in te sturen, blijkbaar moet Wouter niet zoveel werk in zijn webwinkel steken want volgens mij geniet hij de ganse dag van dit blog wat op nergens slaat! Als ik zaakvoerder mocht zijn, al is dat een webwinkel, dan zou ik mijn eigenwaarde niet naar beneden halen door hier te argumenteren als kleine kinderen en een hoopje peuters die deze heer volgen in zijn redeneringen en ‘bewijzen’ om er nog een schepje bovenop te doen! Nee meneer Wouter Hol, van jou geen kabels meer! Denk eerst na voor je met deze onzin naar buiten komt!

  1. De oplettende lezer had waarschijnlijk al door dat Roger zichzelf na “Baloo de beer” nu Paco noemt. Verdere reactie op deze meneer lijkt mij niet nodig.

  2. >>Aan de verdedigers van dit blog!<<

   Aan de mensen die al sinds het begin deze scam doorzien hebben bedoel je? En die, juist nu het grote feest begonnen had moeten zijn, constateren dat het aan het Flexkom-front wel erg oorverdovend stil is geworden…

   Je mag dan inmiddels zijn overgestapt op de strategie van de persoonlijke beschadiging, voor who-ever dat enige biet kan schelen door een piramidespel adept, maar dat neemt niet weg dat het met de grootspraak verhalen dat we het binnenkort wel even zouden meemaken toch wel heel erg abrubt is afgelopen. Nog sneller denk ik dan de meesten hadden verwacht moet ik wel toegeven.

   Blijkbaar is men aan de Flexkom kant niet meer zo heel erg zeker van de zaakjes, en is inmiddels het kwartje gevallen met betrekking tot de simpele vraag waar nou eigenlijk het geld vandaan zou moeten komen dat we met z'n allen willen gaan verdienen? Korting is leuk en aardig, en Flexkom dollars uitgeven in Flexkom winkels is uiteraard heel goed om mee in de spulletjes te komen zitten, maar daar betaal je de hypotheek uiteindelijk niet mee. En voor die €1598 had je jezelf ook heel wat spulletjes kunnen aanschaffen.

   Flexkom is niet het eerste MLM-internetwinkelkortingverdiensysteem waarvan de hele tent de bietenbrug op gaat. Vanuit dat oogpunt zijn jullie in ieder geval geen ezels, want die stoten zich NIET twee keer aan dezelfde steen, al dan niet gepatenteerd. Gezien uit die invalshoek is het bestaan van een forum als dit al gelegitimeerd, als waarschuwing. Hoewel het natuurlijk altijd maar de vraag blijft of de MLM-adepten daar überhaupt gevoelig voor zijn. Immers; there's one born every minute….

 26. Heb de blog zojuist geupdate.

  Ik wacht nog op concrete informatie over;
  – De werking en functies van de app (hoewel dat eigenlijk bijzaak is in dit hele verhaal.)
  – Het verdienmodel van de licentiehouder en hoe hij hier invloed op uit oefent.
  – Het verdienmodel van de retailer ofwel een ontkrachting van mijn berekening dat Flexkom voor de retail alleen maar heel veel geld kost.
  – Onderbouwde ontkrachting van de stelling “Flexkom is een piramidespel”. Want laten we niet vergeten dat na 200 reacties deze stelling nog steeds staat. De stelling staat nog sterker dan toen ik de blog schreef, durf ik wel te beweren aan de hand van de informatie over Flexkom die na publicatie van de blog opdook.

 27. Ik vraag me af hoe het komt dat er bepaalde mensen er zo erg in geloven? Er is tot nu toe niks bewezen. Alles is gebaseerd op een droom. De kvk inschrijvingen zijn niet te zien, de patenten niet opvraagbaar en hoe kan je bewijzen dat het in turkije echt werkt? Ze zeggen dat ze er in engeland ook bezig mee zijn maar ook daar is er geen enkele pos systeem in een winkel. In NL zou er eind mei de eerste bedrijfje zijn met een Flexkom pos kastje, maar ook dat is er (nog) niet van gekomen.

  Het concept vind ik wel interessant, maar hoe kan je erin investeren als je niks weet? Ik geloof niet dat het allemaal gokkers zijn omdat er mensen echt in geloven (zie posts van licentiehouders).

 28. We zijn ook allemaal reuze benieuwd naar de succes-verhalen. Maar het enige dat we horen is dat iemand iemand kent, en die heeft een neef en daar de broer van , die heeft een burman met zes zussen en een daarvan is getrouwd met iemand die werkt met die ene jongen van 19 die 907 winkels heeft aangesloten in Turkije en nu rijdt die jongen rond in een prachtige auto. Ofzo.

  Ik gun echt iedereen zijn miljoen, maar ik vrees dat we uitkomen bij faillisementen. Hopelijk laten die mensen dan ook nog wat van zich horen. Hulp kunnen ze sowieso gebruiken.

 29. Heb je een Androidtoestel, scan dan deze QR code, geef ‘m door aan min. 10 familieleden e/o vrienden/bekenden (waar ook ter wereld) ect. Jij verdient dan 1FM (= €1) per gemaakt contact per maand, en je kunt dan gratis wereldwijd mobiel bellen ZONDER INTERNET!!!

  ?????????????????????

 30. Ook hier valt thans te concluderen dat Flexkom (MLM) een hardnekkig virus is en een ordinair piramidespel. Waarom virus? Omdat veel mensen geen afweersysteem hebben ontwikkeld voor de mooie gouden bergen die worden beloofd. Mensen, veelal in een uitzichtloze positie, worden door de gladde jongens gepaaid en uitgekleed. De hardnekkigheid zit hem vooral in het feit dat de MLM’ers niet openstaan voor goed onderbouwde kritiek. Weer een concept wat de wereld gaat veroveren……omkleed door fantastische reizen en blinkende bolides, mooie presentaties en relatief eenvoudige rekensommetjes… Alleen, wanneer er kritische vragen worden gesteld gaat men zich in allerlei bochten wringen om maar niet te hoeven antwoorden.(lees: toegeven dat men zelf niet doordacht heeft gehandeld) Je kunt een virus te lijf gaan met medicijnen maar het virus wat MLM heet valt enkel te bestrijden met gedegen argumenten en bewijzen.

  Laat nu net de gemiddelde MLM’er niet in staat zijn om de aangevoerde argumenten te wegen en daaruit conclusies te trekken. Valt dat hen te verwijten? Nee, ik denk het niet. Ze blijven steevast geloven dat hetgeen ze is verteld ook een keer waarheid zal worden. We kunnen alleen maar hopen dat de kritische noten en het gedrag van de aanhangers, middels dit blog, ze toch uiteindelijk bij zichzelf te rade zullen gaan. Dat ze er eens achter gaan komen dat ze worden bedonderd is een vaststaand feit. De factor tijd is hierbij de variabele.
  Dit blog is in ieder geval een waarschuwing voor diegene die nog geen deel uit maakt van de Scam die Flexkom heet!

  Betekent dit alles dat MLM altijd slecht is? Nee, zeker niet. Het kan een leuk concept zijn om een centje bij te verdienen, maar zeker niet meer dan dat. Wil je wat bijverdienen? doe dit dan in ieder geval bij bedrijven die een echte trackrecord hebben…..en niet bij een club die je gelijk kunt stellen aan SCAM!

 31. Owh, het lijkt me hier zo stil, zou die call app dan toch werken? De kabelvretertjes zijn even weg, of mss zitten ze ergens op een flexkom presentatie! Hopelijk lachen ze harder en harder met ons, argumenteren ze nog meer met ‘harde’ bewijzen! Owh, het maakt me zoveel sterker, waar blijft die kritiek in hemelsnaam! Nu lijkt het dat het blog niet meer toegankelijk is zoals men hier gisteren over de flexkom website allerlei verzinsels de wereld instuurden!
  whahahahaha 🙂 🙂 🙂

  1. Ik stel dat men er niet in geslaagd is om de stelling dat Flexkom een piramidespel is te ontkrachten na ruim 200 reacties, vervolgens blijft het stil. Jij ziet dat als dat als een overwinning voor flexkom gelovigen? We hoeven niet elke dag nogmaals te bevestigen dat Flexkom een piramidespel is. Of heb je dat liever wel? Ik wil gerust morgen nog een keer zeggen dat Flexkom een piramidespel is, mocht je morgen alweer vergeten zijn hoe het ook alweer zit.

  2. Wel vreemd dat je niet in de gaten hebt dat je jezelf belachelijk maakt. Wij beargumenteren en motiveren daarbij onze antwoorden. Soms komen er inderdaad bewijzen voorbij. Maar geen enkele Flexkomkommer heeft een bewijs in handen of op zijn bankrekening staan dat het “gepatenteerde” ding functioneert en geld oplevert. Wat dat ding is laat ik maar in het midden. Die app is het zeker niet. Je kunt als kaartnummer gewoon iets intikken, de app accepteert het gewoon. Wordt niet gecontroleerd oid.
   Ik blijf afwachten en uitkijken naar de eerste Flexkomkommer met een zelf verdiend miljoen. De parkeerplaats naast mijn MB is nog steeds gereserveerd…

  3. In plaats van je gebruikelijke hersenloze gereutel zou je voor de gein ook eens kunnen proberen inhoudelijk te worden, Roger – heb je app zelf al gebruikt? Kun je er in Nederland mee bellen? Wordt er contact gelegd met een nummer in Oostenrijk?

   Lees op je gemak nog even de overige reakties hierboven terug m.b.t. de app, en wees zo goed om ons uit te leggen hoe het zit, alstjeblieft.

 32. @ Peter ik hoef niet te antwoorden op je haterige mail want dat is net jullie probleem! Bang dat E-commerce overgenomen word door M-commerce! Hoe klein denkend zijn jullie wel niet!
  Kom het zelf uit testen als jullie het willen weten!

  1. Roger, huiswerk voor jou om over onbepaalde tijd in te leveren;
   Denk eens na in hoeverre het ons probleem is dat jij in de Flexkom piramide getrapt bent en in hoeverre je daar daadwerkelijk mee zit gezien je nu al 16 (zestien!) reacties hier geplaatst hebt zonder in ook maar één van al die reacties te kunnen onderbouwen waarom jij er goed aan deed door je geld aan Flexkom te geven. Je reacties komen naast kinderachtig en soms ronduit schofferend, ook gefrustreerd en machteloos op mij over.

   Mocht je in een volgende reactie weer eens demonstreren dat je niet over de benodigde capaciteiten beschikt om op een serieuze en volwassen manier mee te doen aan deze discussie, dan zal ik je de mogelijkheid daartoe ook ontnemen. Kan jij je weer in alle rust focussen op het terug verdienen van je geld en kunnen wij weer op een normale manier verder met deze discussie.

  2. Ik verdien mijn boterham met het maken van websites, en of dat nou voor E- of M-commerce is zal me volledig aan mijn onderrug oxideren.

   De enige reden dat ik hier post (niet mail) is omdat ik FlexKom niet vertrouw, en ik het belangrijk vind dat mensen naast jullie jubelverhalen ook een andere kant van het verhaal kunnen lezen, zodat ze een weloverwogen beslissing kunnen maken m.b.t. hoe ze hun spaarcentjes besteden.

   Als je vindt dat ik daar ongelijk in heb hoor ik met alle plezier waarom.

 33. Wouter je snapt Roger niet, je ziet het allemaal veel te klein Flexkom is een soort arabische lente, ineens is het er en iedereen doet mee alleen niemand weet waarom en uiteindelijk allemaal verliezers

 34. Als jullie iets niet vertrouwen moeten jullie het ter plaatse uitzoeken en dan pas kritiek spuien en niet een organisatie door het slijk halen waar jullie niets van afweten kortzinnige bloggers!
  Laat dit nu voor eens en altijd duidelijk zijn! Ik heb nog geen seconde spijt gehad van de aanschaf van mijn globalpack! Nogmaals als jullie iets niet vertrouwen kom het dan met eigen ogen bekijken en stel alle vragen, maar nee, doen jullie niet want dan hebben jullie geen blogverhaal meer! Zielig vind ik jullie een voor een! Jullie lachen met de car incentives welke zelfs in het privé bedrijfsleven geschonken worden en tevens zegt Wouter in een filmpje op youtube dat het leuk is je boterham te verdienen en een mooie auto ook leuk is! Mij persoonlijk zegt een auto minder dan andere waarden maar moet ik mij daaraan storen? Laat iedereen doen wat hij/zij graag doen! Als ik deze beslissing voor mezelf neem, hebben jullie er dan iets aan om mij te willen behoeden? Ik zeg toch ook niet dat je minder kabels in stock hoeft te nemen, dat er in websites bouwen veel concurrentie bestaat! Maar ja, met Flexkom genieten klanten een uitzonderlijk goedkoop aanbod om video’s te versturen via smartphone en beschikken ze tevens over een website die volledig door onze diensten onderhouden worden! Heb je dit goed gelezen Peter! Jullie kunnen gewoon de zon niet zien schijnen voor anderen! BANG VOOR VERANDERING dat is jullie probleem!

  1. “Als ik deze beslissing voor mezelf neem, hebben jullie er dan iets aan om mij te willen behoeden? ”
   Neen, daar hebben wij niets aan.
   Sommige mensen maken zich hard voor zeehondjes die doodgeknuppeld worden, anderen voor babysterfte in Afrika. Zelf hoop ik wat dichter bij huis, namelijk gewoon in Nederland, mensen te behoeden voor een onnodige uitgave aan een piramidespel zoals Flexkom.

 35. Wat een geweldige verhalen, maar het is allemaal heel simpel, bedrijven met goede ideen die kloppen aan bij investerings maatschappijen.
  Als het zo een geweldig idee is dan komen ze echt niet bij Jan modaal uit.
  Ook de hoogte van de Licensies zijn ongeveer wat de gemiddelde Jan boeren lul zich kan veroorloven.
  Echte software licensies kosten gemakkelijk €30.000 per retailer.
  Wat een bullshit allemaal denk is na Flexcom luitjes jullie zijn allemaal genaaid.
  Echte software bedrijven halen hun geld op bij Silicon Valley niet bij gewone Nederlanders.
  Kijk is op linked in, er staat geen ene CEO op, tik de mannen van Flexcom maar is in er is niks, er is geen bedrijfsstructuur en die website ziet er niet uit.
  Als je ook zo een naam hebt kom probeer dat is wereld wijd te verkopen iedere klant tikt het verkeerd in.
  Ik heb ruime ervaring met webwinkels en E commerce zoals het wel hoord dit is gemaakt door amateurs en hele slechte.

  1. Dat klopt, met name het gedeelte over de gebruikte/gemaakte software. Ik denk dat een middelbare scholier zich daar tijdens de les informatica in de brugklas nog voor zou schamen. Binnenkort wellicht iets meer daar over, mochten er mensen zijn die denken dat ik nu een grapje maak.

 36. Er is mij hierboven gevraagd jullie op de hoogte te houden.
  Wil ik graag doen maar weet nog niet veel meer.
  Zodra ik meer te weten kom zal ik dit uiteraard met jullie delen.
  En of dat voor mij nu positief of negatief uit gaat pakken, het globalpakket heb ik toch al.
  Heb dus niets te verliezen om het, mocht het een echte luchtbel betreffen, met jullie te delen.

  1. Dat had ik gevraagd – als je niks te vertellen hebt hoef je natuurlijk niets te zeggen. We zijn gewoon benieuwd naar je ervaringen, of die nu posititef of negatief zijn.

Geef een reactie