Het piramidespel van Flexkom?

Update: Flexkom is daadwerkelijk een piramidespel gebleken. Beloftes maakt Flexkom steeds niet waar en ze zijn een beetje door alle smoesjes heen. Honderden mensen die geld betaald hebben aan Flexkom zijn boos opgestapt en velen van hen hebben hun excuses aan mij aangeboden omdat ze niet allemaal even netjes gereageerd hadden op mijn blog. Lees onderaan deze blog meer updates.

Misschien heb je er al wat van voorbij zien komen. De afgelopen maand zijn er nogal wat mensen die je proberen lid te maken van het Flexkom ‘spelletje’, bijvoorbeeld via Linkedin groepen. Deze discussies verdwijnen echter als het woord piramidespel gevallen is. Zelf spreken de Flexkom agenten over een bedrijf, maar dat is het mijns inziens niet. In deze blog zal ik dat proberen uit te leggen.

Ik werd dit weekend voor het eerst met Flexkom geconfronteerd door iemand die in een Facebook groep voor ondernemers uit mijn regio begon over dit spel. In heel wollige taal vertelde hij dat Flexkom de wereld gaat veranderen en ongeëvenaard bezig is of zal gaan zijn. Wat Flexkom nou concreet deed dat vertelde hij niet. Dus ik voerde Flexkom in in Google en kreeg als eerste resultaat een topic op Tros Radar. Daar valt te lezen dat het een piramidespel betreft met alle gebruikelijke symptomen; Je moet geld betalen om mee te doen, vervolgens moet jij andere leden werven voor het spelletje en je zou er wel ontzettend rijk van worden.

Dus ik in dat facebook topic reageren. De reacties van de agent van Flexkom waren op zijn zachtst gezegd hilarisch. Mocht je die lange post niet helemaal willen lezen; In het kort kwam het er op neer dat ik een beperkt denkraam heb en geen ondernemer ben. Er werd niet ingegaan op de vraag wat Flexkom nou precies is.

In dat topic haal ik deze presentatie van Flexkom aan. (mirror is beschikbaar mocht de presentatie opeens om onduidelijke redenen ook offline gehaald worden). Laten we deze presentatie even ontleden.

Slide 1
Daar wordt al gesproken over “network marketing branche”, oftewel MLM. Daar is je piramide al.
Slide 3
Hier wordt gesproken over “Flexkom International NV”. Eerlijkheidshalve; ik weet niet wat hierover gezegd is in de zaal bij deze presentatie, maar tot op heden -de presentatie is een jaar oud- is er geen Naamloze Vennootschap onder de naam Flexkom of Flexkom International ingeschreven bij de KVK. Er is op dit moment überhaupt geen bedrijf met de naam Flexkom ingeschreven. Dat is best vreemd voor een bedrijf dat “ongeëvenaard” bezig zal gaan zijn. Het is bovendien strafbaar om je voor te doen als een rechtspersoon als je dat niet daadwerkelijk bent. Maar goed..
Slide 16 en 18
Tada, hier zien we de piramide uitgetekend. Het is de bedoeling dat jij mensen gaat werven (Flexkom noemt dit “een team bouwen”) die ook mee doen aan Flexkom.
Slide 20
Het kost veel geld om je plekje in de piramide te kopen
Slide 21
Gelukkig verdien je enorm veel geld en krijg je telkens een grotere Mercedes als je dat gedaan hebt.

Goed, lijkt me al voldoende om gillend weg te rennen. Niet voor iedereen helaas gezien het groeiende aantal mensen dat gewillig geld neer legt om mee te doen met dit spelletje. Laten we nog even wat verder gaan kijken dan.

In Duitsland, waar dit spelletje begonnen is, zijn ze wél ingeschreven, als FlexKom Europe GmbH. Ze zijn gevestigd in een kantoorverzamelpandje in Munchen. Voor de leuk heeft Flexkom daar haar logo op gefotoshopt. Op zich prima, waarom zou je dat niet doen. (Update 8-11: Dit kantoor staat gewoon helemaal leeg als je er spontaan, dus zonder afspraak, langs komt) Leuker wordt het als er gesproken wordt over hun hoofdkantoor, een imposant slot in Kreulingen, Zwitserland. Toevallig hetzelfde pand als het Zwitserse vermogensbeheerder Starcapital Swiss AG. Als dat al geen vraagtekens oproept..

Nog wat dingen om over na te denken;
– Flexkom propageert openlijk dat je er rijk van wordt. (met natuurlijk de stereotype Mercedessen er bij).
– Bekijk deze cijfers van een ander MLM bedrijf eens. Mocht je nog geen argwaan ten opzichte van MLM hebben, dan zou je dat nu wel moeten hebben.
– Piramides waarbij niet de verkoop van een product centraal staat, maar het werven van leden, zijn illegaal. Aldus de Hoge Raad.
– de royalties (de verdiensten van de lagen onder je) vallen onder Box 3 omdat dit als puur speculatief (kansspel) wordt beschouwd. Daarmee vallen ook de verliezen onder Box 3. Oftewel, ze zijn niet te verrekenen met winsten van eventuele andere activiteiten die je onderneemt.

Wat doet Flexkom nou daadwerkelijk?
Graag nodig ik agenten van Flexkom uit om hieronder in de reacties uit te leggen wat Flexkom nou precies doet. De agent uit mijn regio kon dat helaas niet doen, zoals je gelezen hebt in het Facebook topic. Zelf ben ik ook op onderzoek uit gegaan. Sites van mensen die betaald hebben aan Flexkom spreken elkaar tegen als het om de feiten gaat. Instapbedragen varieren van 399 euro tot 1490 + 149 euro jaarlijks. Sommigen volstaan met een enkele webpagina met daarin alleen een soort referral link naar de moedermaatschappij.
Hier is geprobeerd om een en ander uit te leggen. Er wordt begonnen door te suggeren dat je geld verdient door mensen aan te brengen in het netwerk. Zie hier weer het verboden piramidemodel. Verder op de pagina wordt begonnen met rekenmodellen. En hoe. Sommetjes die ik in de kleuterklas deed; “Als een winkel per maand 4000 euro opbrengt, dan verdien je met 10 aangesloten winkels 40.000 euro per maand”. Aha, dus zo zit dat. Het rekenvoorbeeld gaat verder, lees de site als je daar zin in heb. Samenvatting: Jij als “agent” moet eerst voor 1490 euro (+149 euro per jaar) het “recht” kopen om winkels aan te sluiten. Zo’n winkel moet dan vervolgens voor 390 euro een apparaat kopen om de Flexkom kaarten te kunnen accepteren. Vervolgens kan de winkelier voor 1 euro per stuk de kaarten van Flexkom kopen en uitdelen aan haar klanten. Het is dan de bedoeling dat deze winkel klanten met een Flexkom kaart korting geeft. Als de korting 5% van de aankoop is, dan moet de winkel ook 5% betalen aan de Flexkom. Kortom, de winkel is dan 10% van haar omzet alvast kwijt.

De korting die de klant krijgt wordt “gestort op de Flexkom kaart”. Er word, voor zo ver ik heb kunnen vinden, nergens ingegaan over hoe de klant dit kan verzilveren. Maar dat is voor het aanbrengen van nieuwe lagen in het piramidespel natuurlijk niet belangrijk. Daar gaat het om het verdienmodel. En die is als volgt:

Flexkom verdienmodel
Flexkom krijgt 40% en koopt daar auto’s van (wtf?) en de overige 60% wordt vaag verdeelt over bovenliggende piramidelagen. En onthoud dat de winkel eenzelfde bedrag moet uitkeren aan zijn eigen klant!

Ik hoef hier niet bij uit te leggen dat dit model volledig gefinancierd wordt door de aangesloten winkels. Die zijn dus continue sigaren uit eigen doos aan het uitdelen en de bovenliggende lagen aan het spekken. Hoewel de eigenaren van Flexkom waarschijnlijk al blij genoeg zijn met jouw anderhalf duizend euro die je ze gretig betaald hebt.

Ga hier zelf eens mee rekenen. Hoeveel klanten moet je aanbrengen en hoeveel moeten zij uitgeven voordat jij break-even gespeeld hebt? En nog leuker om te berekenen, hoeveel geld heeft het huis, in dit geval Flexkom, daarbij al binnen geharkt?

UPDATE 2-7

Hoeveel levert dit de retailers op die zo’n “POS” apparaat van Flexkom hebben gekocht?
Mensen die je flexkom aan proberen te verkopen -hier ben je je eerste 350 euro alvast kwijt-, vertellen telkens dat je als winkel veel verdient aan het systeem. Want, zo zeggen ze, klanten die jij een kaart gegeven hebt die kopen ook ergens anders en dan krijg jij daar ook weer royalties over! Dat klinkt goed, toch? Eens zien wie die royalties ook alweer betaalt.

In het schema hierboven zie je hoe de commissie voor flexkom verdeelt wordt. Laten we de percentage’s vervangen door eurocenten. Er gaat 40 cent naar flexkom, 60 cent wordt verdeelt over de piramide. De retailer ontvangt (60/0.20=) 12 cent voor elke euro die een collega retailer korting geeft aan de klant, en dus ook moet betalen aan Flexkom.  Dat betekent, dat er van elke euro die er naar Flexkom gaat, 12 cent naar het MKB gaat. Oftewel (1/0.12=8.33) om 1 euro terug te krijgen, moet de retail gezamenlijk 8,33 euro betalen aan Flexkom.

En dan hebben we het nog niet eens gehad over de korting voor de consument, die je als retailer moet storten op de kaart van je klant. Laten we er voor het gemak van uit gaan dat elke klant altijd al zijn tegoed uitgeeft, evenredig verdeelt over alle retailers. Effectief kost het je dan 0. Maar uiteraard zal niet iedereen haar tegoed altijd uitgeven, wordt het nooit helemaal evenredig verdeelt en verlies je bovendien rente aan het geld dat je parkeert op kaarten van de consument! Die berekening acht ik te moeilijk voor nu, maar ik daag jullie graag uit om dat uit te rekenen in de comments hieronder.

Flexkom licentie houders durven te zeggen dat dit de oplossing voor het MKB is. Nou, niet voor de retail, zoals je net met mij uitgerekend hebt. (Update 17-7: “Econometrist” geeft nog een goed argument waarom Flexkom niet kan werken.)

Mag dat allemaal zomaar?
In Nederland is deze piramide nog vrij nieuw. Er zijn nog weinig tot geen retailers die mee doen. In Turkije zijn ze al wat langer bezig. Naar zeggen van Flexkom zelf gaat dat enorm goed. Turkse media melden echter dat Flexkom licentiehouders en retailers zich massaal gedupeerd voelen. Het Turske OM heeft zelfs onderzoek(en) lopen naar Flexkom omdat ze verdacht worden van misleiding.

UPDATE 10-7

Inmiddels zijn er meer dan 100 reacties geplaatst. Sommige mensen die Flexkom spelen die deden hun best om netjes uit te leggen wat Flexkom nou precies is. Wat opvalt is dat deze mensen elkaar op de meeste punten volledig tegen spreken. De een vind het uitdrukkelijk geen MLM, de ander zegt dat er bewust voor MLM gekozen is. Zelfs over het product waar het bij Flexkom om zou draaien is grote verwarring. De een meent dat het klantenkaarten zijn, de ander heeft het over een marketing tool, weer een ander beweert zelfs dat er helemaal geen product is. Kortom, er is grote staat van verwarring onder Flexkom licentiehouders.

In geen van de reacties waarin men vind dat ik het niet bij het juiste eind heb dat Flexkom een piramidespel is, kon ook onderbouwd worden waarom dat niet zo is.

Ook kan ik vandaag melden dat de mensen achter Flexkom dezelfde mensen zijn als achter de Lyoness piramide.

UPDATE 15-7

Afgelopen weekend was de lancering van de Flexkom App, oftewel de FlexApp. Als die app gelanceerd zou zijn dan zouden wij wel zien hoe goed Flexkom zou zijn, werd meermaals medegedeeld in de reacties.

De lancering van de app ging, hoewel naar verluid bezocht door maar liefst 1400 man, zwijgzaam op twitter voorbij. Het is uniek te noemen anno 2013 om met een hele zaal à 1400 man gezamenlijk exact 1 hele tweet de lucht in te krijgen. Vooral als je bedenkt dat die zaal vol had moeten zitten met pioniers die nota bene de lancering van een nieuwe app gingen vieren. Daar hadden echt wel een paar honderd twitteraars tussen moeten zitten die live alle quotes vanaf het podium het internet op gooiden. We kunnen slechts gissen waarom het niet lukte (of niet mocht??) om te twitteren. De dag later, vandaag, verschenen wel op diverse Facebook pagina’s foto’s van het evenement. Het evenement heeft dus wel daadwerkelijk plaatsgevonden. Helaas is er op dit moment bizar weinig concrete info over de app te vinden op internet. Volgens enkele bronnen moet je inbellen op een Duits nummer om de app te kunnen gebruiken. Of dat klopt weet ik op dit moment nog niet zeker. Het lijkt mij namelijk erg sterk dat er voor zo’n ..onhandige.. optie gekozen is. De app is wel te downloaden in Google Play. Helaas moet je een speler zijn van Flexkom om hem te gebruiken, zo vertelt anvo ons. Dat maakt het een vrij dure app.

Ik had eerlijk gezegd tegen dit tijdstip, het is nu bijna dinsdag 16 juli, verwacht dat er minstens enkele Flexkom licentiehouders hier kwamen om mij te vertellen hoe ongelijk ik had nu de app te downloaden is op Google Play. Helaas is het oorverdovend stil aan het Flexkom front op dit moment.

Flexkom heeft vandaag ook haar eigen site geupdate. Ze hebben met twee sites, namelijk specials.de en tonytravel.de, affiliate overeenkomsten gesloten zodat er wat hotels en vakanties op de site staan. Boeken is op dit moment nog niet mogelijk. Op de pagina over FlexCall (waarmee je gratis zou kunnen bellen) staat een mooie disclaimer onderaan: Für den Verbindungsaufbau zu den FlexCall Servern können providerabhängige Kosten auftreten. Oftewel voor de verbinding naar de FlexCall server kan je provider kosten in rekening brengen. Maar verder bel je gratis.. (?)

Verder is de Flexkom site nog net zo duidelijk als de licentiehouder die mij in eerste instantie benaderde via Facebook. Het is allemaal geweldig en iedereen wordt er rijk van. Maar hoe dat allemaal werkt? Dat vertellen ze liever niet.

Ook na de ruim 200 reacties is er nog niemand (0) die kon onderbouwen dat ik het niet bij het juiste eind heb in deze blog. Ben benieuwd of daar nog verandering in komt.

UPDATE 25-7

Er is afgelopen week weer veel gebeurd. Wat hoogte- en dieptepunten:
Vrijdag 19 juli heb ik een webinar (live online presentatie) van Flexkom gevolgd. Verslag hier.
Jérôme de R. uit R. (RIP 2019) trok het nu al niet meer en wenste mij kanker toe, omdat hij binnenkort met Flexkom gaat beginnen.
Inmiddels staan er meer dan 500 reacties. Maar je raadt het al; geen van de Flexkom licentiehouders kon onderbouwen waarom Flexkom een goed bedrijf zou zijn..
Omdat de site wat traag en vooral erg langwerpig werd na zo veel reacties, zijn de reacties nu verspreid over meerdere pagina’s. De permalinks naar reacties die gemaakt zijn voordat deze update doorgevoerd werd, werken niet meer. Dus even de reacties doorzoeken als je zo’n dode link tegen komt.

Tot slot.

Ik vind dat een ieder zelf mag beslissen wat hij of zij met haar eigen geld doet. Wel vind ik het schrijnend dat veel mensen blind geloven op dat wat een bedrijf, waar deze mensen nota bene zelf veel geld aan betalen, tegen hen zegt. Ik hoop met deze blog de ogen van mensen wat te openen en ik hoop dat, mocht je overwegen om geld te betalen aan Flexkom, dat je dat ook goed overlegt met onafhankelijke mensen. Baseer je mening niet alleen op wat Flexkom je voorspiegelt. Zij verdienen aan jou en niet andersom, zorg dat je dat snapt. Een gewaarschuwd mens telt voor 2.

UPDATE 9-10
Inmiddels zijn er al meer dan 1200 reacties op de blog, waaronder geen een onderbouwde reactie dat Flexkom géén piramidespel is. Wel zijn er wat leuke documenten (document 1, document 2) naar boven gekomen waaruit blijkt dat een piramidespeler van Flexkom honderden tot duizenden euro’s krijgt als hij een nieuw leden aanbrengt. Flexkom noemt dit “Incentives”. Dat verklaart waarom velen zo heftig reageren; het is leuk geld binnen harken als je nieuwe slachtoffers lid maakt van het spelletje.

UPDATE 19-12
Eind oktober zou Flexkom live gaan. De langverwachte en immer uitgestelde Fase 3 zou dan beginnen. Verrassing!! Fase 3 is wederom uitgesteld en zal nu pas ergens in 2014 beginnen. Flexkom blijft ons verbazen. Of ook niet.

Ondertussen zijn de meeste Flexkommers er achter gekomen dat Flexkom inderdaad de boel aan het flessen is. Diverse ex-licentiehouders zijn acties gestart, onder andere de volgende:
AskerRenzeFredGerda (ook per mail)
Kees Holleman

Ondertussen raken de weinig overgebleven gelovigen in paniek. Alleen al een foto van alweer een nieuwe versie van een POS zorgt er voor dat de trieste gevallen spontaan denken dat er alsnog geleverd is door Flexkom.

Inmiddels lijkt het mij zo klaar als een klontje dat Flexkom over en uit is en dat alle licentiehouders hun geld kwijt zijn. Geloof je er nog steeds in? Niemand is perfect. Voor sommigen is het moeilijk te bevatten dat datgene waar ze maanden in geloofden en waarvan ze hoopten dat het hun rijk ging maken, niet blijkt te bestaan. Weet wel dat veel mensen het je kwalijk zullen gaan nemen dat je nog steeds door gaat met het werven van nieuwe slachtoffers, nu het overduidelijk is dat Flexkom gelijk staat aan oplichting.

Update 12-6 ’14;
Er wordt gestart met een Class Action Lawsuit. Als je je geld van Flexkom terug wilt kan je je hier inschrijven:
Rechtsraad.nl

Lees ook de drie vervolgblogs die ik geschreven heb;
Flexkom zo lek als een mandje. Alle persoonsgegevens van deelnemers lagen op straat.
Reactie van Flexkom. De reactie die er uiteindelijk nooit is gekomen. Loze beloftes alom.
Flexkom faalt in Turkije. Ik heb eens gekeken hoe het in Turkije vergaat met Flexkom.

3.240 gedachten over “Het piramidespel van Flexkom?”

 1. Het lijkt er sterk op dat voor een aantal Flexers fase 3 idd begonnen is. Het resultaat is wat we altijd voorspeld hebben: Flexkom is onverkoopbaar. Het blijkt onmogelijk om ook maar één echte winkel (dus geen eigen toko van een Flexkom GTM’er) te strikken. De Flexers hebben zelfs al de conclusie getrokken dat dat ligt aan dit blog. Dat is de halve waarheid. Minstens zo belangrijk is dat Flexkom hier zelf geen enkele info tegenover wil/kan zetten. In de praktijk zal het ongeveer zo gaan: winkeliers ontvangen het verkoopteam, gaan daarna even googelen en vinden behalve dit blog eigenlijk niks over Flexkom. Niks in de media, niks op onafhankelijke sites en zelfs niks op Flexkom’s eigen site. En hoe zou dat nou toch komen? Kom dat misschien omdat Flexkom wat te verbergen heeft?
  Dus trekken ze vrij snel de volgende conclusie: Het zaakje stinkt! Op het blog van Wouter Hol hebben ze waarschijnlijk gelijk. Wegwezen!
  Ze trekken de juiste conclusie. En dat zullen 99,9 % van de winkeliers doen. en ook blijven doen, zelfs als dit blog weg zou vallen. Fase 3 gaat dus idd de ontmaskering en de doodklap voor Flexkom zijn, zoals we altijd hier al dachten.
  Dat betekent mijns inziens ook dat Paul van Montfoort misschien toch een gelovige is en dus misschien toch te goeder trouw. Anders had hij deze totale ontmaskering wel voorkomen.
  En nu willen ze dus de boodschapper (dit blog) gaan aanpakken. Met ingezameld geld van de GTM’ers, want de glibbers weten wel beter. Ongelofelijk primitief. Alsof Flexkom dan wel betrouwbaar zal zijn. Alsof er niet genoeg andere sites zijn waar de waarheid over Flexkom te vinden is. Alsof het überhaupt mogelijk zou zijn de waarheid over Flexkom te onder de pet te houden.
  We zitten dicht bij het einde denk ik.

  1. Het barst van de piramide spelen,daar zijn hele geldstromen mee gemoeid.
   als je googled op ” rijk worden” kom je veel van dat soort zaken tegen,ook via facebook.
   Sites als Heelcool.nl is er ook zo een .Het product word zogenaamd steeds duurder,en als je meerder mensen strikt,deel je in de winst,maat de meeste winst is natuurlijk voor de beginners van de piramide.

 2. Folg Reni…folg…folg…folg… en u zult vele winkels niet gaan aansluiten… Als je haar maar goed zit..je kan altijd nog bij Marja Olf terecht voor een beltraining of Gert Jan Louwe… voor acteurs lessen..hoe je verdriet de baas kunt zijn.. Kom FlexKommers… aan de bak…je laat je toch niet kisten…gewoon die Tablets weggegeven aan ondernemers..leuk voor de kinderhoek…kunnen ze ff wat spelletjes erop spelen.

 3. https://www.facebook.com/487245768009069/photos/a.487551964645116.1073741831.487245768009069/645842732149371/?type=1&theater

  At 23. March 2014 I was able to model entrepreneur and billionaire, Richard Branson meet in person. For over 10 years I have been following the success of the billion dollar company Virgin, and of course his Mega Vision, Virgin Atlantic. It was the day, where I was confirmed that we are on the absolute right way. FlexKom & FlexAction

  Was getekend: Pipo Tsjengiz

  Voor 25 Euro mocht onze FlexClown met Richard Branson op de foto. Sapperdeflap, ik zie het al voor me; Richard Branson gebiologeerd luisterend naar Pipo die uit zijn grote scamboek voorleest over zijn visionaire, unieke, geniale, bewezen, briljante , gepatenteerde en meermaals onderscheiden Flexkom Mickey Mouse concept, in 2016 goed voor 500 miljoen klanten en 300 miljard Euro omzet.

 4. Ook leuk om te bedenken;
  In NL zijn er 2000 of misschien wel veel meer licentiehouders die elk 1500 tot 2200 euro betaald hebben. In totaal dus minimaal drie miljoen euro. Hoeveel winkels hadden ze daar niet gewoon mee kunnen kopen? Dat ze gewoon een bakkerij, kledingzaak of wat dan ook binnen lopen en zeggen; Joe, wij kopen de hele handel.
  Het lukt ze nog niet eens om gratis een tablet er neer te zetten terwijl ze makkelijk enkele tientallen winkels hadden kunnen kopen. Gewoon halteflats, alles overnemen. Echt, incompetentie krijgt met Flexkom een hele nieuwe betekenis. Onee. Flexkom licht de mensen gewoon op.

 5. De tablets zijn al onder de kerstboom geweest .. ze zijn al binnengekomen…. ze zijn al verkocht met woekerwinsten aan de licentiehouders…… alleen het laatste belangrijke puntje 🙂 ze zijn worden niet eens gratis aangesloten wij de winkeliers! Dit concept faalt…. Mijn inziens werkt gratis sowieso niet … Een ondernemer moet investeren in een tool of materiaal , dan zal deze gemotiveerd zijn om de boel te gebruiken. Maar al zouden de winkeliers betaald hebben voor een tablet wat mij onmogelijk lijkt dan werkt, het hele concept nog steeds niet. De commissies en en het verdien model zijn niet kloppend dus gen ondernemer stinkt erin. Hoe zit het met je 1200 winkels in Amsterdam Asker ? Hoe is Ede bestorm na de zoveelste Grand Opening ? Vragen waar geen antwoorden op zijn ….En Flexkom gaat maar door met trucjes en uitstel !

 6. En we blijven de moed erin houden we moeten wel immers al onze spaarcenten zitten in FK, echter niets hoeveel winkels er zijn aangesloten . We leren zoveel van al die meetings en de dagen dat we op pad gaan 🙂 :
  Face book :
  Patricia Hobo
  9 april
  Moe maar voldaan mijn bedje in. Wat een succes volle dag voor ons team. Ondernemers erg enthousiast. We hebben veel geleerd vandaag.
  Bedankt voor jullie hulp team Zaandam. En Paul en Paul bedankt voor de top presentatie. Den Bosch start met de mooiste straat in hartje Den Bosch. Inzet word beloond!thanks team — met Paul Van Montfoort en 4 anderen.

 7. Wanneer gaat het nu eens echt gebeuren ik lees dat al de spaarcenten van de mensen erin zitten
  gaat er bij die mensen dan geen belletje rinkelen al die mensen moeten eens een om denk cursus
  gaan volgen.

  Waar zijn dan die minimaal drie miljoen Euro gebleven van Nederland mensen denk daar eens goed
  over na voordat je verder gaat.

 8. Waarom is de Grand Opening in Papendal niet vol trots door het team van FlexTube opgenomen.. ook lachen want op het kanaal http://www.flextube.eu vermeld FlexKom het grootste bedrijf ter wereld is als het gaat om een shopping community… ongelooflijk wat zal Tjengiz er uitzien..met al die veren in zijn eigen…..zie hier de tekst…FlexTube ist das Online-Videoportal für die FlexKom International Holding Ag, dem weltweit größten Unternehmen im Bereich Shopping- Community und Mobile- Commerce.

  Ja de Grootste…zeker in het ophalen van gelden overal ter wereld…

 9. Wat een gezeur hier toch steeds de hele tijd! LAAT ONS MET RUST! Wij geloven WÉL in Flexkom. Wij hebben al zoveel dekking in alle grote steden met zo ontzettend veel winkels dat wij net op tijd onze VIP licenties hebben verkocht,. Deze Very Important Person licentiehouders mogen straks in FASE 9 alleen die winkels aansluiten die NIET MEER in aanmerking komen voor een gewone POS4S.

  Die winkels zijn dus te laat, maar kunnen nog wel alleen hun korting afstaan aan al die honderdduizenden Flexkom klanten die dagelijks de deur plat lopen. Maar ze kunnen niet meer meeverdienen aan hun klanten bij andere winkeliers. Zij krijgen dus een ‘geknepen’ versie van de POS4

  Ik ga jullie ook niet mijn Paycheck laten zien van al mijn commissies en Cashback op mijn Flexkom kaart want dat geloven jullie toch niet. Ik heb niet voor niets mijn full time baan opgezegd. Nu kan ik gewoon mijn hypotheek betalen en slaap ik gerust, niet bang dat ik uit mijn huis zal worden gezet…

  Ik dank onze CM nog elke dag op mijn blote knieën dat hij mij bijna twee jaar geleden belde en dat ik mee ben gegaan naar Turkije. Zoveel machientjes gezien in een winkelcentrum, en vooral die van zilversmid was zo overtuigend… Je zag die winkelier gewoon met het uur rijker worden. Dat was voor mij de doorslag… Dus laat mij lekker met rust, ik ben superblij met Flexkom en mijn gezin ook!!

  Pretttige wedstrijd allemaal.

  Geisha Zeiss.

  1. Ik ga ook mijn Flexkom kaart halen…. Kan niet wachten om te gaan shoppen bij al die winkels :):):). ware het niet dat die winkels er niet zijn…. Verdraaid, wat een pech heb ik toch!

 10. Hallo ik ben er weer http://image-store.slidesharecdn.com/e4c88f92-c1ac-11e3-9dbe-12313b090d61-large.png en ook geef ik weer een spetterende webinar lieve mensen… ik moet wel weer recruiten want mijn cheque werd met de dag minder…dacht ik dat er nu al duizenden winkels zouden zijn en miljoenen klanten..maar nee..dus nu moet ik weer zelf aan de slag.. Doe jij al mee? Meld je dan nu aan.. Wat een grapjurk..het is ongelooflijk dat ze denken nog iets te kunnen bereiken…geen winkelier gaat tekenen..sterker nog..de zaak is in voorbereiding..binnenkort valt het doek in Nederland en dan als domino../ kaartenhuis../ piramide stort het in elkaar…

 11. Dit is wel heeeeeeeeel triest , in het artikel : The most valuable app in the world……..
  Die gasten lijden echt aan grootheidswaanzin…… , is er nu niemand in hun omgeving die eens opstaat en zegt: Jullie zijn totaal mesjogge met al die kreten en onzin awards ….!

  1. Jawel, maar die worden door de Flexkommer gezien als kwaadaardig. Bekijk maar eens een facebook pagina van een doorsnee Flexkommer. Allemaal plaatjes met quasi-diepzinnige quotes over “naysayers” en hoe de Flexkommer het Licht gezien heeft. Sektarische bende. Je verliest best wel het vertrouwen in de mensheid als je ziet hoeveel vriendschappen en relaties er stuk gegaan zijn door schema’s zoals Flexkom.

   1. Beste wouter,

    Deze blog omtrend flexkom is waar. Ik heb een heel groot team aan hun geleverd omtrend met doel om geld te verdienen. Geld verdienen zou er nog gedaan moeten worden maar helaas hebben wij duizenden euro’s geïnvesteerd maar geen rooie cent terug ontvangen.

    De mensen die in mijn team waren reageren straks op deze blog ook want we zijn bezig om dit in de media te laten belanden en dat de mensen niet van hun geld worden afgeklopt zoals ons is overkomen!

    Intussentijd zijn de concurrenten van flexkom vele malen verder en hebben een eerlijk systeem en hoef je niet eens licentie voor te betalen, hebben meerdere winkels en zijn eerlijk in hun doen en laten! Geen scheinheilige gedoe als flexkom!

    Met vriendelijk groet,

    Bas

    Ps. Je doet het goed en hoop dat je er meer over schrijft want flexkom moet weg!

  1. Nou, die zijn er wel hoor. Dat zijn nl de glibbers (=FK management) zelf. De door de schapen ingebrachte licentiegelden, honderden miljoenen bij elkaar, zullen door Cengiz , Asker en de andere gladjakkers consumptief besteed gaan worden op een mooi bounty eiland ergens in de Pacific. Van andere MLM oplichters hebben we daar al regelmatig foto’s van mogen bewonderen, o.a. van de Lyoness glibbers.
   En ik heb ook wel eens foto’s van Cengiz zijn huis en van zijn vrouw gezien. Dat zijn beiden ordinaire bling bling pakhuizen. Toonbeelden van op hol geslagen pronkzucht en wansmaak, door een geesteszieke ekster volgehangen met goud en zilver. Dat zegt wel het een en ander over de drijfveren van de ekster in kwestie, Cengiz zelf dus.

 12. Het wordt eigenlijk steeds stiller rond Flexkom. Dit is het tegenovergestelde van wat er volgens de gelovige schapen ging gebeuren, nl dat iedereen van Flexkom zou gaan horen, of hij het nou leuk vond of niet. Ook Flexkom zelf doet er niets aan om de stilte te doorbreken. Geen mediacampagnes, geen journalisten die worden benaderd. Zelfs de eigen website en FB pagina’s zijn leeg of zwijgen in alle talen. Sinds 9 januari heeft Flexkom het niet meer nodig gevonden de FB pagina up te daten, en de nieuwe website bevat eigenlijk alleen maar plaatjes. Niet echt het gedrag van een bedrijf dat wereldwijd markten wil veroveren.
  De GTM’s komen daar nu ook langzaam achter, en ontdekken dat Flexkom onverkoopbaar is aan het MKB. Dat verklaard ook de hernieuwde belangstelling van gelovige Flexers voor dit blog. Iemand moet tenslotte de schuld krijgen van het zich voltrekkende debacle, en dan is de boodschapper altijd een dankbare zondebok. Dus nu leggen de schapen botje bij botje om te proberen ons hier juridisch het zwijgen op te leggen. Hoe primitief is dat? De glibbers van Flexkom zelf betalen hier natuurlijk niet aan mee. Dit weten wel beter.
  Wat zijn de glibbers eigenlijk aan het doen? Ze zijn in de V.S. wel zo’n beetje uitgespeeld. Zijn ze de koffers al aan het pakken voor de Virgin eilanden of willen ze toch ook graag nog wat slachtoffers in Azië maken? Ik denk het laatste. Of zijn ze misschien bang in China de kogel te krijgen o.i.d.? Ik kan me zo voorstellen dat ze in veel Aziatische landen iets minder consideratie hebben met oplichters dan wij hier in het Westen.

  1. Nou in de wereld waarin de meneer achter “MKB Samen Sterk” leeft is het blijkbaar al losgebarsten met Flexkom:
   MKB Samen Sterk op Facebook
   Een plaatje met daarin de diepzinnige tekst “Don’t talk, act. Don’t say, show. Don’t promise, prove”. Nou, veel verder had hij de plank niet mis kunnen slaan.
   Tot nu toe zijn het alleen maar praatjes van Flexkom zonder enig bewijs en vol met loze beloftes.

 13. Iemand nog wel eens iets van Aldatma gehoord? Die heeft zich al een paar maanden niet meer gemeld. Hij zei toen dat hij op het punt stond om een artikel in een landelijke krant over Flexkom te publiceren…

 14. Uit een mail van UK country manager Ian Driscoll:
  “KOBI POINT OF SALE LITERATURE PACK
  Every POS unit needs to have the approved Flexkom literature pack to assist in customer generation as per below.”

  Dit is dus Flexkom’s antwoord op de ontmaskering van hun POS tablet hier door Wouter. Het verplichten van dat literature pack is een slecht verhulde poging om Flexers te beletten hun eigen tablets in te zetten als POS.
  De glibbers maken dus nog steeds handig gebruik van dit forum. Ze lezen kennelijk nog steeds goed mee hier. Ze laten ons zwakke punten in het Fexkom verhaal ontdekken en dichten die gaten dan vervolgens vaak weer. Zo is het ook gegaan met de leugen over het patent (dat wordt niet meer geclaimed), de fake tellertjes (die zijn weggehaald van de website) en de onbedoeld kritische artikelen in de propaganda blaadjes (ook weggehaald). Het is al vaker geconstateerd, maar dit zijn dus geen domme jongens.

  Al met al denk ik toch dat de positieve werking van dit blog toch nog veel groter is. Zie bijv. de moeite die de GTM’ers hebben om winkeliers te strikken. Dat is voor een groot deel aan de waarschuwende kracht van dit blog te danken. Zeker voor de situatie in Nederland.

 15. Licentiegeld terugontvangen van de upline voor de twee dames die ik heb gesteund!!

  Na 7 serieuze bedreigingen aan zowel mijn vrouw en kinderen inclusief beschadigde auto (welke op de oprit stond!) heb ik gas teruggenomen.

  Flexkom heeft een staartje maak je geen zorgen.

  De dames zijn diverse malen telefonisch met grove bewoordingen bedreigd. Voor hen een zeer traumatische ervaring en angstige momenten en willen Flexkom ver achter zich laten.

  Het achterhaald concept van Flexkom bestaat alleen op papier en het management heeft zich op ontoelaatbare en schandalige wijze willens en wetens verrijkt ten koste van de licentiehouders!

  Flexkom bestaat uit loze verhalen en valse beloftes. Show me the Money

  1. Heel netjes dat je dat geld hebt weten terug te krijgen! Jammer alleen dat het van die upline is en niet van Flexkom zelf. Of zat die upline al dicht tegen het glibberniveau aan?
   En die bedreigingen, hoe ging dat? Per mail? Heb je een idee van wie die kwamen?

 16. Zwicht nooit en nooit voor intimidatie! Ze zijn nog kwalijker dan ik dacht…. denk dat men nu nog meer tegengas krijgt!
  Bedreigingen zijn een bijzonder laag middel, als men nu met argumenten komt doe het ” tegendeel” bewijzen van het forum dan wil ik best luisteren. Maar dat is de zwakte…FK werkt niet en zal niet gaan werken anders hadden we al lang kunnen shoppen!

 17. Zeg Wouter.. Kun jij dat FlexKom proggie niet naar een apk-bestandje terugzetten en dan ergens delen? Eens kijken hoe gek we ze kunnen krijgen..

  1. De Flexkommers wachten al een maandje of 9 ongeduldig en wanhopig totdat ik een keer een steek laat vallen. Het delen van hun software zou zo’n steek kunnen zijn. Laten we dat dus maar niet doen.

   1. maar als er een apk opduikt van FK hoeft dat nog niet per ze van jou af te komen. Ik vraag me ook af of FK wel auteursrechterlijk is beschermd en als zodanig is geregistreerd… Maar goed, dan wacht ik wel op mail uit de States…

 18. Aldatma, neem toch aan dat jullie aangifte hebben gedaan…??
  Eerste week van mei gaan alle flexkommers Den Haag in om alle winkels te veroveren…
  Ingrid Linthout heeft al de eerste 3 winkels zelf gedaan en let op..als zij dat kan dan kan echt iedereen het..dus ze gaan het nu helemaal maken..wat opvalt is dat de winkeliers in Leipzig zich helemaal niet bewust waren van het feit dat zij de korting moesten verdubbelen.. zo had het Restaurant van de Asker USA promo movie al de POS weggehaald na het bezoek van de Amerikanen..Zal ook in Den Haag zo gebeuren..of de consument gaat wel 1% korting krijgen..nou das echt de moeite waard om je App voor op te starten… niet dus.. Dus eerste week mei..dan gaat het gebeuren…

  En stiekem hebben ze al heel veel winkels..alleen nog niet in de App gezet, want dan zou zomaar iemand ze kunnen gaan bellen.. wordt in de reclame wereld niet anders gedaan..de verkoper van Krant A, belt de klant van Krant B en visa versa… waar zijn ze toch zo bang voor..als je overtuigd bent van je product of dienst is concurrentie gezond en heb je niets te vrezen..

  Maar na de bedreigingen aan het adres van Aldatma en de 2 dames zou ik zeggen, aangifte doen! Dat kan bij Milan Serdic..Licentiehouder en ook nog Politie beambte .. Die snapt inmiddels ook wel dat integriteit, misleiding en het niet nakomen van de overeenkomst met licentiehouders FK de das om zal doen..aangezien mensen niet stil zitten..er staat wat te gebeuren..FK Brace Yourself..

 19. Jawel..FlexGold.. wat een verhaal..ook waarom Suslu er niet meer is.. er is gerommel..die Rudolf is ook niet de slimste..want dan had hij zijn vingers hier niet aan gebrand… Waar is Hotel, Holiday, Outlet, Deal, Shop… het is er niet..en dat na 4 jaar ..Slowest Mover in FlexDit FlexDat FlexZus en zo.. maar om mensen nog langer aan het lijntje te houden en geen antwoord te geven op vragen waar de hotels en holiday gebleven zijn..starten ze nu met FlexGold en Paul van Montfoort gaat dat wel even haarfijn uitleggen..is weer iets anders dan Koffie Paul… http://www.derfflinger.de/index.php/vertrieb/rudolf-engelsberger-lotet-chance-fuer-flexmoney-und-flexgold-rechtlich-aus

 20. https://nl-nl.facebook.com/GlobalFK

  30 april een Mastermind in Nieuwegein met veel nieuws. Paul van Montfoort zal er veel nieuws brengen uit Munchen, oa over FlexGold. Be there

  Paul heeft weer een rek vol braadworsten uit München meegenomen die hij zijn laatste hongerige schaapjes op 30 april voor zal houden.

  Worst 1: FlexGold. Dat wordt lachen, waarschijnlijk moet iemand eerst een X-bedrag aan FlexMoney opbouwen om deze vervolgens tegen een veel te lage dagprijs om te kunnen wisselen tegen FlexGold. Trouwens, er zijn helemaal geen klanten. De volgende FlexFlop is in de maak.

  Worst 2: Paul zal het net als zijn collega uit UK, ex Banners Broker scammer Ian Driscoll, ook gaan hebben over de Flexkom Smartphone die volgend jaar op het ‘Mega Event’ in Las Vegas wordt onthuld. Dat is al over zo’n 9 maanden, dus dat schiet lekker op! Die briljante telefoon belooft natuurlijk de heeeeeele wereld te veranderen. Uiteindelijk zal het net als de POS-4S een of ander goedkoop Chinees prul worden met een schandalig duur Flexkom sausje erover. De kans dat ie er nooit zal komen is natuurlijk nog veel groter.
  http://thefutureofbusinessintheuk.com/flexkom-updates/

  Don`t forget the Global Event on the 3rd January 2015 as this will be a day that will change the world with the launch of the Flexkom Smart Phone in Las Vegas! There are only 18,000 seats available and tickets will be on sale on the 15th May in your back office.

 21. Na al die tijd nog steeds regio’s vrij. Hoe kan dat nou?
  http://flexkomsupport.nl/sitemap.htm

  Regio 10: Alkmaar
  Regio 11: Haarlem is nog vrij
  Regio 12: Haarlemmermeer
  Regio 13: Ed Boon en Martin Zondag
  Regio 14: Milan Serdic
  Regio 15: Vikash Dhingra
  Regio 16: Raoul Akal
  Regio 17: Vidjai Bhawan
  Regio 18: Richard Brehler
  Regio 19: Frans Nandlal en Marco van Daalen
  Regio 20: Capelle is nog vrij
  Regio 21: Joan Millerson
  Regio 22: Alexander Millerson
  Regio 23: Orlando Willemzorg
  Regio 24: Ingrid Lindhout
  Regio 25: Stephanie Hopman
  Regio 26: Veenendaal – Ede
  Regio 27: Hein Reusken en Brend Jansen
  Regio 28: Zeist
  Regio 29: Frank van Eijndhoven
  Regio 2: Yvonne Kleijssen
  Regio 3: Caroll Ho-A-Tham
  Regio 4: Lilian de la Mar/ Anne Ramos
  Regio 5: Liesbeth Bakker
  Regio 6: Prakash Madari en Martien van Huet
  Regio 7: Reni Folge
  Regio 8: Carmelita Vry
  Regio 9: West- Friesland is nog vrij
  Regio 1: Jacob van der Linde

  1. “Na al die tijd nog steeds regio’s vrij. Hoe kan dat nou?

   Ik denk door het grote verloop. Er zijn natuurlijk al de nodige Flexers gestopt.

   1. Was sarcastisch bedoeld Jaap. Flexkom is – niet geheel onverwachts zullen we maar zeggen – op een enorme flop (scam) uitgelopen. Uiteindelijk is ruim 2/3 van de licentiehouders afgevallen en gaan ze met die paar honderd overgebleven sekteschaapjes, waarvan de meesten alleen nog maar passief meedoen onder het mom van “je weet maar nooit…”, de winkeliers lastig vallen. Aan bekende MLM-spreuken geen gebrek maar daar houdt het mee op. Wat een afgang.

 22. Regio 19 wordt grappig..Frans is helaas blind, maar wel Regio Coördinator.jawel FlexKom geeft iedereen een kans..iedereen die investeert… Als je de verhalen hoort. Frans was de snelste SD ooit..ofzo iets..maar dat kwam doordat mensen dubbel registreerden betaalden etc etc..dat is een hele REL geweest op de Ditlaar 7 .. Renze had geen goed woord voor de Hindi Gemeenschap binnen FlexKom over.. Dat bleek ook wel toen er een Fase 3 Certificering was geweest waarna de Teams Marketing, IT en Sales samengesteld werden en de RC mensen bekend werden.. ene Vikash Dhingra had al een VIP licentie gekocht toen hij in Turkije was..waar ook alles in scene was gezet..en die mocht niet als eerste zijn REGIO kiezen..terwijl dat juist bij die VIP licentie hoorde..je zou dan voorrang krijgen op andere FK mensen..omdat je er als een van de eerste in geloofde..Hij was helemaal over de zeik..want hij kreeg een achteraf buurtje in Den Haag terwijl hij juist het beste deel wilde.. Maar niet getreurd Vikash..nu kun je nog Haarlem, Alkmaar West Friesland etc etc erbij krijgen..5% over NUL blijft toch altijd NUL…

  Ps. wie schut nu eens de eigenaar van Stout wakker..waar de BOM wordt georganiseerd.. Straks denken ze nog echt dat het een integer bedrijf is dat FlexKom.. Zodra de rechtszaken starten zullen ze ook wel afhaken of wanneer iedereen met de Groupon Voucher komt en ook nog FlexGold ofzo wil sparen..want ze geven al 75% korting..dus FK past goed bij ze… http://www.groupon.nl/deals/den_haag/lunchroom-stout-1/34448125 … maar goed het is waarschijnlijk familie van een van de Hindoestanen als we de lunchkaart bekijken..

  Maar let op als je deze persoon ziet..Drs. Prakash Madari.. https://www.prakashayurveda.com/PrakashM2.jpg een voorbeeld Glibber.. door naar je te kijken kan hij je al genezen..misschien moeten alle overgebleven FlexKom Beliebers nog even bij hem langs om genezen te worden van het FlexKom virus..

  Volgens mij als je naar de lijst kijkt dan zijn dat alle FK mensen die er nog zijn…

  1. Vikash Dhingra is de kartrekker van de Hindoestaanse gemeenschap binnen Flexkom. Hij heeft een tijdje geleden zendtijd gekregen bij Vahon FM, een bescheiden radiozender die zich voornamelijk richt op Hindoestanen in de Randstad.

   Hij maakt tevens deel uit van The Board of Dutch Leader Speakers (te zien op foto: https://scontent-b-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-ash4/t1.0-9/1503891_592315927489344_700624810_n.jpg), een groepje waarvan ik voorheen dacht dat zij de rol van de Flexkomkantoren die naar BeepXtra zijn overgestapt zouden overnemen. Kennelijk is dat niet het geval en daarom begrijp ik de woede van Vikash wel.

  1. Misschien heeft ze een schop van Flexkom gekregen? Bij Flexkom zijn ze nogal vlug met het eruit werken van uit de pas lopende GTM’ers. Als je een keer lelijk kijkt of een verkeerde vraag stelt is dat voor Flexkom al een reden om je licentie af te nemen. Dat mag natuurlijk niet maar daar hebben ze schijt aan.

 23. Zie hier mijn nieuwste wervingsactie op linkedin…

  Krentje Steelstra
  The APP That Pays Is The App That Stays ! THE APP THAT PAYS IS THE APP THAT STAY’S !! In Today’s Economy if your Busines does not have a Mobile Strategy You Don’t have a Strategy at all. It is a fact that smart phone users look at their phones at least 1000 Times per Day. The most valuable Real Estate in the World Today is the quarter Inch Space on your Smart Phone Screen ! What if this APP gave your customer’s Valuable Reward’s and allowed you to Monetize their shopping habits when they were shopping at other Businesses ?less
  Schermafbeelding 2014-04-11 om 21.08.38.png
  Like (2) Comment Share 7d ago

  Adam B. Jaffe and Milan Serdic

 24. Mag een ambtenaar zomaar onbeperkt bijklussen..en dat zonder officiële KvK inschrijving.. of heb je als ambtenaar zoveel tijd over om in 3 dingen tegelijk te kunnen storten..Ja meld je aan bij deze Winnaar..die coach jou wel naar succes.. Wat zal deze ambtenaar vreemd opkijken als hij door deze zaken zijn baantje verliest.. maar goed hij zal al een heel groot passief inkomen hebben inmiddels..
  http://www.trafficwithempower.com/index.php/2013/04/02/milan-serdic-joins-empower-network/
  http://mi2uconnecting.nl/startpagina/
  http://www.euphony.nl/euphony/euphonyconsultant/index.php?id=017081779

  1. Oja de Flextram.

   FlexTram

   Wat me een beetje opvalt is hoe weinig reclame Flexkom maakt. Een beetje MLM bedrijf is shirtsponsor van een voetbalclub, denk aan Euphony en Telexfree (verkeren beide in zwaar weer overigens, met name die laatste) en concurrent Lyoness heeft al een paar jaar haar eigen tennis toernooi in Oostenrijk. En waar komt Flexkom mee aan? Een tram met stickers van hun er op!
   Ik had toch echt meer verwacht van Flexkom. Koop eens een voetbalclub, wordt hoofdsponsor van een enorm wielertoernooi of begin eens een schaatsteam en vertel ons dan hoe dat bewijst dat Flexkom echt goeie business is!

  2. Dus iedereen moet stoppen omdat er in Den Haag een tram rondrijdt? Dat is toch onzin om die twee zaken met elkaar in verband te brengen? Flexkom verzint normaal gesproken wel betere en creatievere smoesjes om zijn GTM’ers terug te fluiten.
   Ik denk dat de paniek een beetje begint toe te slaan bij Paul van M en de zijnen. Het lukt niet om Flexkom te slijten aan de winkeliers en daarom trekken ze zich nu al weer terug. Nog voor dat ze goed en wel begonnen waren. In Den Haag zou het dan met ondersteuning van de Flexkom tram wel moeten lukken. Dat zal dus weinig gaan uitmaken. De winkeliers zullen Flexkom nog steeds even googelen na het bezoek van de GTM delegatie. En dan zal de conclusie gewoon dezelfde zijn: het zaakje stinkt!

 25. Brian McGinty heeft zijn negatieve review over Flexkom ws onder druk van zijn site verwijderd. Hij komt nu terug met zijn top 10 van meest onbetrouwbare MLM-bedrijven. Een keer raden welk ‘bedrijf’ bovenaan staat……. Jazeker, met vlag en wimpel de Flexkom-scam van Tsjengiz op nummer 1.
  http://www.pureleverage.com/premierteam/tag/chartfords/

  TOP TEN TO AVOID
  1. Flexkom – I bought a “franchise Licence” from Flexkom in November 2012 as did tens of thousands of others across Europe and The World. They have invented a history of their business in Turkey which never existed. They do endless recruiting meetings where they ask people to part with thousands for something they never deliver. By the time people find out everything they say is lies they move on to another country. They have taken millions from people across the globe and delivered nothing. Just do some Google searches on this one and you will soon work it out. Latest I heard they are trying to open in America. The SEC in the USA and The Daily Mirror UK are currently investigating them. Easily the most sophisticated scam I have seen in eighteen years. Ten out of ten for wool pulling… They caught me out and many more experienced people with me. Never too old to learn! So much negativity online that duplication is near impossible! Nothing + Nothing + Nothing = NOTHING

 26. Wij hebben een echte aanvoerder nu! Eentje die niet alleen het wetboek snapt maar ook alles weet op het gebied van Mobile Commerce. Onze Milan Servic weet maar liefst 50 verstokte Flexkomkommers het hoofd op hol te brengen met een goed verhaal over Mobile Commerce…. ze waren gefascineerd https://www.facebook.com/GlobalFK lees zelf maar!!

  Nu ben ik een recruter zoals jullie wel weten en heb nooit één snars gesnapt van techniek lieve mensen. Dus kan iemand mij even uitleggen waar ik precies dat mobile commerce platform kan vinden van Flexkom?!!. Ik heb overal op internet gekeken, op de site zelf van Flexkom en even in de Flexappelflap gekeken maar daar word ik niet veel wijzer van. Ik wil namelijk ook zo enorm gefascineerd raken over die mogelijkheden. Dat is voor mijn recruter job in de Spaanstalige landen erg belangrijk en maakt het allemaal een stuk makkelijker.

  Zo, nu weer naar de sportschool werken aan mijn 1 pack

  Prettig weekend

  Krentje Steelstra.

  1. Zo te zien is onze verstokte Flexkommer Belg (Francis)een HOLLANDER geworden !?
   Bij mijn weten kleurt het groen als hij uit zijn raam kijkt ,of is hij KLEURENBLIND!???

 27. Bizar hoeveel woorden en energie er aan iets als FlexKom wordern besteed; een oud-hollands gezegde is ook hier van toepassing: “Als iets te mooi is om waar te zijn, dan is het ook te mooi om waar te zijn”. Als je daar dan toch instapt dan wint de hebzucht het van je nuchterheid.

  Verder heeft iedereen het recht om zijn eigen problemen te zoeken en op te lossen.

 28. Bizar hoeveel woorden en energie er aan iets als FlexKom worden besteed; een oud-hollands gezegde is ook hier van toepassing: “Als iets te mooi is om waar te zijn, dan is het ook te mooi om waar te zijn”. Als je daar dan toch instapt dan wint de hebzucht het van je nuchterheid.

  Verder heeft iedereen het recht om zijn eigen problemen te zoeken en op te lossen.

  1. Eigenlijk wil ik dit blog niet gebruiken om specifieke Flexkom mensen te bespreken, maar gezien het email adres en dus het bedrijf waar je voor werkt wil ik het wel even laten staan. Ik ben benieuwd naar of en hoe jij met Flexkom in aanraking gekomen bent en wat jij er van vindt.

 29. Ik wil graag alle mensen die nog actief met FK bezig zijn toespreken en wakker schudden. Ik hoop dat ze dit blog lezen en even de tijd willen nemen om te overdenken. Veel is hier geschreven, veel waarschuwingen en veel is er bewezen van wat niet klopt binnen de FK club.

  Geloven in iets… is op zich een mooi gegeven.
  Het is nobel.
  Zelf onderzoek doen of ‘de waarheid’ De Waarheid is vind ik essentieel en ben je ook aan jezelf verplicht.

  En als je gaandeweg leugens ontdekt en niet één maar een aaneenschakeling van, dan heeft de waarheid geen bestaansrecht… onthoud dat goed!

  En ben je dan ook niet aan jezelf verplicht om de zogenaamde ‘waarheid’ de rug toe te keren? Of wil je dan willens en wetens verder gaan met alle ontdekte leugens?

  Ik hoop dat de goedgelovige mensen die destijds misschien wel hun laatste centjes geïnvesteerd hebben in de aan hun beloofde financiële vrijheid en onafhankelijkheid ook eerlijk naar hun zelf kunnen zijn en de echte waarheid onder ogen willen zien.

  Ik schrijf dit met goede bedoelingen en hoop dat de laatste der mohikanen toch wakker zullen worden.

  Dat de leidinggevende het bij de FK club niet helemaal snappen blijkt wel uit de reclame op de tram die ze van plan zijn te lanceren in Den Haag (voor zover ik begrepen heb). Ik heb echt kostelijk gelachen!! OMG!!! Ik weet niet wie dit bedacht heeft binnen de FK club, maar dit is werkelijk weggegooid geld! Nu zijn de leidinggevende inmiddels wel gewend om veel kostbaar geld weg te gooien van flexkom leden dus wat dat betreft… maar lieve mensen wordt toch wakker!!!

  Nee, dit slaat echt alles!

  Dus een tram die helemaal volgeplakt is met FK logo’s en waar naar een app verwezen wordt moet de consument direct begrijpen en aanzetten om die app te downloaden? En als je deze hork van een app dan download kun je geen winkel vinden… Je begrijpt het al… 99 van de 100 voorbijgangers zullen er echt geen aandacht schenken. En die ene die het wel doet is na 15 minuten flexkom freubelen ook klaar.

  Dit zou alleen kunnen werken als er een totale groots opgezette mediacampagne zou zijn waarbij consument ook op TV met een knallende commercial wordt geconfronteerd en NL al een flinke dekking heeft met winkels. Tram reclame is alleen maar ter ondersteuning voor de herhaling van de totale media campagne.

  Dit bewijst maar weer eens te meer dat er geen commercieel leidinggevende mensen met professionele marketing kennis aanwezig zijn binnen de FK club. Ik vind het heel triest voor de mensen die zoveel geld, tijd en energie steken in ‘mission imposible’ en pas helemaal aan het eind heel naar en zuur ontwaken uit de miljonairs droom. En volgens mij zullen ze dan nog denken; het had zo mooi kunnen zijn, we hebben het in ieder geval geprobeerd. Dikke pech geld weg… Klopt zegt Chengiz en z’n kornuiten…. wij zitten buiten….

  In Dubai…

 30. Beste Wouter,
  Ik begrijp je reactie. Helaas kan ik niet ( op dit forum) uitleggen hoe ik met Flex Kom in aanraking ben gekomen……..
  Wil je mijn reacties verwijderen?

 31. De ratten beginnen het schip te verlaten. Russell Longcore, een seriële MLM pooier die voor Flexkom propaganda bedrijft in de V.S., is overgestapt naar Beep. Zie de site http://www.cashbackapps.net en zijn artikel Is Flexkom a scam? daarop.
  Een reden gaat hij natuurlijk niet geven, maar dit kan als teken opgevat worden dat het einde van Flexkom nabij is. Figuren zoals Longcore (en ook onze eigen Nederlandse MLM pooier Rob Buser) krijgen vaak een seintje voordat de boel echt ten onder gaat. Zodat ze er snel uit kunnen stappen en hun geloofwaardigheid tenminste nog een klein beetje overeind kunnen houden. Die hebben ze nodig om de volgende scam aan te kunnen prijzen. Het is werkelijk intens verachtelijk wat deze beroepsleugenaars doen. Haast nog erger dan de glibbers zelf.

  1. Zo, die had ik niet aan zien komen. Russell was een keiharde vechter voor Flexkom. Hij kocht oa. facebook- en youtube likes om zichzelf en Flexkom belangrijk te laten lijken en reageerde vaak op de Flexkom Scams facebook pagina met zogenaamd bewijs dat Flexkom echt geen oplichting is.
   Hij maakte oa dit filmpje (let op de verhouding likes tegenover views, 1 op de 3,6 kijkers heeft het filmpje een like gegeven. Dat is een extreme verhouding. Nog leuker was het in het begin, toen het filmpje nog maar een paar honderd views en toch 994 likes had). In dat filmpje noemt hij zichzelf “one of the founding partners of the Flexkom America Leadership Team”. Verder zegt hij dat Flexkom geen scam kan zijn want anders waren ze wel veroordeeld. Maar natuurlijk, want zo werkt het rechtssysteem. Je moet eerst veroordeeld zijn voordat je iemand kan oplichten.

   Op zijn facebook pagina is hij een stuk minder subtiel over waarom hij Flexkom de rug toegekeerd heeft. Dit is wat hij schrijft:

   Hype versus Reality: Which Do You Like Best?

   When I was promoting my previous Customer Rewards supplier, we spent most of our time telling our prospective customers (and ourselves) how this disruptive technology was going to work. The smart phone application (app) was going to revolutionize small business. I started telling that story back in August 2013 when the company launched. And here we are at the end of May 2014, and that former company STILL doesn’t have an app that works consistently.

   That former company has been promising a Point Of Sale terminal for the merchants since August 2013 also. And while there are a handful of POS terminals placed in businesses here in the USA, NONE of them work like the company promised. Most of the promised features are still way off in the future.

   So if you are still promoting that company you must ask yourself some questions: What is Hype and What is Reality? Why does that former company not concentrate on their CORE business, which they SAY is a Customer Rewards program for merchants? And despite all the things that the representatives and recorded presentations SAY…how many of those features actually WORK TODAY? And finally…how long are you…the rep…willing to keep telling a story that you CANNOT verify? How much is your own personal reputation worth to you?

   Serious questions to ponder. Let me know if I can help.

 32. Hij doet het voorkomen alsof hij oprecht en eerlijk was in zijn propaganda voor Flexkom, en er nu achter is gekomen dat ook hij bedrogen is. Ik heb toch grote moeite in de oprechtheid van zo’n MLM pooier te geloven. Russell is zeker geen domme jongen en die wist dondersgoed waar hij mee bezig was, net als onze Paul van M. en Gerda Z. Iemand die er anders over denkt?

  1. Uiteraard is hij niet oprecht, anders had hij geen likes gekocht en had hij in plaats van een onsamenhangend en vaag verhaal wel een concreet verhaal over Flexkom opgehangen, toen hij nog bij Flexkom zat. Zie bijvoorbeeld een van zijn bijdrages op de Flexkom Scams pagina. Daar zegt hij onder andere dit:

   I live in Atlanta. I have personally made purchases at FlexKom participating merchants in the Chattanooga area, and the Point-of-Sale terminals work flawlessly.

   Daar verklaart hij dus dat hij gekocht heeft bij Flexkom winkels en dat het systeem prima werkt. Vandaag verklaarde hij dat het systeem nog altijd niet werkt en dat hij daarom vertrokken is bij Flexkom. Linksom of rechtsom is hij dus aan het liegen.

   Ik ken de achtergrond van deze meneer verder niet, ik geloof dat ze op Realscam.com beter op de hoogte zijn van de achtergrond van de Amerikaanse jongens. Daar blijkt dat het meestal gaat om mensen die aan meerdere “get rich quick schemes” mee gedaan hebben en dus dondersgoed weten hoe de vork in de steel steekt.

 33. Ik hoop toch zo dat het nu heel snel afgelopen is met deze club! Voordat er nog meer slachtoffers vallen in het MKB! De ondernemer zit sowieso al in zwaar weer! Echt schandalig!
  Hoelang denken jullie nog dat het duurt eer het doek hier in NL valt?

  1. Het wisselt. Toen ik dit artikel schreef, 1 juli vorig jaar, dacht ik dat de scam wel even mee zou gaan. Concurrent Lyoness (eveneens een piramidespel) draait immers al 10 jaar mee, al hebben zij nooit iets noemenswaardig bereikt.

   Echter bleek Flexkom nog knulliger dan verwacht. Op de datum dat alles live zou gaan en ‘wij van het blog” wel eens zouden zien hoe Flexkom het grootste bedrijf van de wereld zou gaan worden (dat is letterlijk gezegd door meerdere Flexkommers) gebeurde er niets. In november verlieten velen Flexkom nadat ze er achter kwamen dat de pilot in Leipzig ook volledig in scène gezet was. Toen dacht ik dat dat wel het einde van Flexkom zou zijn.

   Echter bleek een klein groepje mensen hun kans schoon te zien en zij denken, of pretenderen althans, dat Flexkom alsnog echt van start zal gaan. Een recente nieuwsbrief van country manager “Met verbindende groet” Paul beweert dat er 6000 POS systemen naar NL komen en dat er dagelijks winkels aangesloten worden. Zoals vandaag weer gebleken is zijn die machines nog altijd nutteloos.
   Echter geeft dat wel aan dat de Flexkom scam nog wel even door zal gaan. Zolang er nog mensen in geloven is er altijd nog geld te halen door het management van Flexkom.

 34. De Nieuwsbrief van de country manager is gewoon gebakken lucht! Hij krijgt van elk verkocht pos syteempje 50 euro commissie. Dan wil je wel roepen dat je elke dag winkels aansluit en op de goede weg bent… Dat is ook weer peptalk voor de nog steeds heilig overtuigde flexkommers die het schip nooit zullen verlaten zolang het nog drijft.

  Hoor nou es… Als dat werkelijk het geval zou zijn dan had FK al lang met deze winkels gepronkt! Daar is het een veel te protserige club voor om dat niet te doen. Je kunt mij niet wijs maken dat ze hun strategie ineens hebben veranderd. De enige pos systemen die verkocht zijn is aan FKommers zelf die deze wederom uit eigen zak betaald hebben.

  Wat zeg je… 6.000 systemen onderweg?! Laat me niet lachen! Dat is propaganda taal omdat de country manager weet dat zijn nieuwsbrief uiteindelijk wel bij Wouter Hol terecht zal komen.

  Hij hoopte dat de inhoud hier bekend zou worden gemaakt. Nou bij deze dan! HEBBEN JULLIE HET AL GEHOORD, FLEXKOM WORDT OP DE KAART GEZET!! Heel Den Haag wordt volgestopt met flexkomwinkels, 6000 stuks word bij de diverse winkeliers neergezet! Het wordt het visitekaartje voor heel Nederland en Amerika!

  Amerika@!? dat is nu toch in elkaar aan het ploffen?! Uh…ja maar wij hier in NL gaag gewoon door!
  Met verbindende groet,

 35. Hier een link naar de laatste internationale nieuwsbrief. Ik heb kostelijk gelachen.
  Nieuwsbrief April 2014
  Het leukste vond ik de foto op de laatste pagina van de nieuwsbrief. Je ziet daar een groot feestje een paar duizend man en Flexkom op het scherm achter het podium.
  In werkelijkheid was dat een conventie van de Democraten in Amerika, uit September 2012. Flexkom heeft daar “OBAMA BIDEN” weggeveegd en een Flexkom logo op het schermpje geplakt! Hahaha.
  Hier het origineel:
  Starcampaign Blogspot

  Veel droever kan het niet worden denk ik.

  1. Tja, weer veel van de gebruikelijke BS over gouden bergen in de toekomst. Verder valt me op dat ze wel erg de nadruk leggen op de 20.000 bestelde POSjes. Alsof het feit dat ze besteld zijn belangrijk is en niet hoeveel er uiteindelijk in de winkel terecht komen. Ze verraden zich daar op een freudiaanse manier. Want voor Flexkom telt inderdaad alleen maar hoeveel de GTM’s er bestellen.

   En die foto is inderdaad hilarisch. Ik denk dat die nog niet eens als echte leugen bedoeld is, maar meer zoiets als van: zo zou dat feest eruit kunnen gaan zien. Flexkom is echter zo gewend aan liegen, snoeven en zaken opgepompt en glimmend te presenteren dat dit soort dingen op de automatische piloot gaan. Een normaal bedrijf zou zo’n foto van een onderschrift voorzien, waarin het duidelijk maakt dat de afgebeelde gebeurtenis niet van hun is en het bijvoorbeeld alleen om de zaal gaat. Niet Flexkom, die kunnen het niet laten om met andermans veren te gaan pronken. Niet verassend, wel tamelijk sneu weer toch.

  2. En dan denkt dien domme Belg (Vermeulen ) dat hij t,groot lot gewonnen heeft !
   IK mag je graag lezen Wouter ,ik heb ook eens kunnen lachen ,merci ! Grtjes.

  3. Inderdaad, ook de foto van een mega-bijeenkomst in de VS is weer puur bedrog door Flexkom. Het lijkt wel een spelletje voor ze! Kijken wie er allemaal intrapt…

 36. Wouter, niks meer gehoord van de GTM spaaractie om dit blog van het web af te blazen neem ik aan? De Flexkom GTM kudde ging botje bij botje leggen om advocaten tegen dit blog in stelling te brengen, zo schreeuwden ze overal rond. Was gewoon weer de gebruikelijk Flexkom incompetentie en bluf. De Glibbers zouden het nog kúnnen doen, maar die zien dat niet zitten omdat ze bang zijn voor publiciteit. De gelovige GTM’ers schreeuwen maar wat. Die kunnen het ook niet eens.

  1. Lijkt me niet dat dat nog van de grond komt, inderdaad. Hoe lang moet het duren om met ze allen even een paar meijer de neus op tafel te leggen? En dan nog, stel dat ze er nog wel mee bezig zijn maar lekker de tijd er voor nemen; wat willen ze doen? Nog een brief van een advocaat sturen met dat ik laster pleeg, waarop ik uitleg dat dat niet zo is en dat al mijn uitingen, in tegenstelling tot die van Flexkom zelf, gestaafd en onderbouwd zijn, waarop Flexkom de communicatie wederom staakt?

   1. hoho, de communicatie werd niet gestaakt hoor! er was gewoon ff niet genoeg funding om een advocaat een volgende brief te kunnen laten sturen … 😉

 37. Gm als ik het goed begrijp zijn er 6000 systemen onderweg die eerst betaald moeten
  worden voordat ze afgeleverd worden en dan ontvangt die country manager er €50 per stuk van
  leuk bedrag 6000 maal €50.

 38. Beste Wouter,
  Zou jij ons alsjeblieft willen promoten? Want we hebben in Sofia Bulgarije een nieuw bedrijf opgezet omdat de FlexMoneys zo zijn tegen gevallen..komt misschien door de belabberde FlexGold koers.. Daarom gaan we maar weer op de oude tour..en ja iedereen is met ons mee gegaan hoor. Dus niemand is meer bij FlexKom.. Je kan alle foto’s goed bekijken, zoals deze hier.. https://www.facebook.com/thexprojectinternational/photos/a.231215673745380.1073741828.228610524005895/231216763745271/?type=1&permPage=1

  Dan zie je dat echt iedereen het geloofd wat wij aan het doen zijn met http://www.the-x-project.com

  Onder het mom van wij gaan Bulgarije openen zijn wij, Francois en Renze, regelmatig afgereisd naar Bulgarije..daar zouden wij FlexKom op de kaart zetten, maar al snel wisten wij dat dat nooit zou gebeuren en hebben we een nieuw geniaal product wat wij gaan lanceren wereldwijd..ja echt waar..We hebben er ook een hele mooie naam voor bedacht..
  De X-Pool Detox Foot Spa.. en je kan bij ons nog geen FlexMoneys sparen..want wie geloofd daar nu nog in ..Toch Wouter?

  En ja iedereen doet mee, zo is de Regio bij FlexKom wat rondom Meppel ligt..ook stil gelegd..Want Frank van E. doet ook met ons mee en Gerda Z., die eigenlijk al binnen had moeten zijn omdat in December al een paar honderd winkels zouden draaien..maar ook zij heeft voor ons X project gekozen.. Zo ook Ann R. en Carol Ho a T. dus Amstelveen en Amsterdam ZO zijn nu ook van de FlexKom kaart gevlogen..

  Sorry Paul van Montfoort, maar het duurt allemaal zo lang dat we een ander MLM bedrijf zijn gestart, daar waar iedereen de giftige FlexKom bacteriën kan laten ontdoen via onze Detox Foot Spa..

  Dus wouter zou jij ons geweldige product ook een aparte Blog willen geven, want we doen zo ons best, bekijk de vele mooi foto’s van ons feestje in Almere.

  Bedankt,
  Danny en Vinus..COUNTRY MANAGER.. dan kunnen Renze en Francois een beetje achter de schermen blijven..want die hebben nu al zoveel tegenslagen gehad als Country Mangers van Nederland en Spanje dat ze het nu aan de no no’s van FK overlaten..Danny voor België en Vinus voor Nederland.. wat een spreker is man wat een spreker is die man..

  Met hartelijke groet Fed, de trouwe volgeling in alles wat Renze doet..en als hij straks echt nog een keer rijk wordt hoop ik dat hij het met mij zal delen..

  1. Haha, Project X …… moet er even van bijkomen. Denk je alles gehad te hebben en dan zijn daar ineens een stelletje ex Flexkom-sukkels met ‘iets’ wat zo armoedig, zo amateuristisch, zo slecht en zo triest is. Hier gelden geen normale selectiecriteria. Je moet enkel het IQ van een aardappel hebben, anders mag je niet meedoen. 100% kansloos en een blog onwaardig.

  2. Interessant om te zien hoe kopstukken van Flexkom nu opeens met compleet andere dingen bezig zijn. Ik dacht dat Flexkom het grootste bedrijf van de wereld zou worden en dat iedereen dat wel eens zou gaan aanschouwen. Blijkbaar moeten de kopstukken van Flexkom nog wel even bijbeunen bij andere schema’s om nog wat geld in het laatje te krijgen.

   Ik heb zelf helaas weinig verstand van voetenbaden dus een blog over project X Detox Foot Spa zal er niet komen, althans, niet van mijn hand. Wieweet krijg je wel wat leuke reacties als je een topic opent op tros radar of andere van zulke forums.

 39. Haha, moet ik jullie nu gaan vertrouwen weer? Dit is trouwens geen plek om reclame te maken. Anders post ik ook even een link van mijn bedrijf.

 40. Huh….Nee dat geloof je toch niet!!!!

  Dus Renze, de man die multimiljardair zou worden met flexkom en die duizenden mensen in Nederland financiële vrijheid beloofd met een luttele investering van slechts 1680 euro samen met Geisha Zeiss, Carol Ho a T en zelfs mevrouw S.Hopman verkopen nu plastic teiltjes met geïntegreerd ventilatortje er in?!

  Wat een innovatief product zeg!! Lijkt helemaal niet op zo’n Tell Sell prullaria ding.
  En wat staat die Carol alweer met haar duim omhoog op de foto? Zou zij haar eerste teiltje al verkocht hebben… 3.75 euro commissie.

  Lieve mensen het zegt ons eigenlijk alles over het karma van deze mensen. Linksom of rechtsom, je hoeft geen raketgeleerde te zijn om de rekensom te maken. Ze hebben twee jaar keihard en intensief mensen gerekruteerd voor flexkom met mooie beloftes en JA ze geloofde er zelf ook in. Nu blijkt dat flexkom niet werkt zoeken ze naar wat anders en was er een mede teamlid die weer het volgende gouden ei had gevonden, gouden teiltjes…. En dat terwijl er 6.000 uiterst geavanceerde POS machientjes onderweg zijn volgens Paul van M. die bij de diverse winkeliers weggezet gaan worden. Wat een sukkels zeg dat ze nu net voordat het schip met gouden appelen binnen vaart er vanaf springen.

  Ik zou me niet bezig gaan houden met gouden teiltjes maar als een idioot Flexkom machientjes weg proppen. Want daar komt toch een commissie uit vandaan dat wil je niet weten!!!

  Oh… wil je het wel weten? Kijk maar op de sheets. 6 winkeltjes, kapper bakker slager enz x 2.000 kaarten x 1 euro commissie per maand en….hatsikidee!!!

  Pfffff. mien voeten doenzo’nzeer…. die kutkapper zat in Sofia, die bakker in Leizig en die slager in Nairobi….

  Wat zeg je…?

  Teiltje met bubbeltjes?

  Oh ja heerlijk, doe maar ff….!!!

 41. Heeft iemand nog wel eens wat van die 100 K club gehoord van flexkom? Dat was ook zo’n project- X dat gedoemd was te mislukken. Naar het schijnt komt er nu een 6.000KKK club. Allemaal 1 POS machientje bij de winkelier brengen en ….voila!

  Trouwens… zou die Renze en Gerda nog in zo’n dikke BMW en Mercedes huurauto rondrijden, iemand die dat weet? Of zijn ze beiden weer op de fiets? Hoe ging dat liedje ook alweer…Spring maar achterop bij mij, achter op mijn fiets…. want voor de rest heb ik helemaal niets.

  Het is toch triest dat je met een imponerend ‘diamanten’ speldje rondloopt dat de functie van ND reflecteert bij alle Flexkom Meetings, trainingbijeenkomsten en Grand openings, (wat die funcite dan ook mogen betekenen) En dat je dan daarnaast nog moet beunen met voetenbadjes… of zie ik dat verkeerd?

  Zou die Paul v M nu ook van die power pep retoriek ala Renze gebruiken om de laatste der Mohikanen aan te sporen te blijven geloven dat flexkom succesvol gaat worden. Over een maand blijkt dat er geen 6.000 machientjes zijn geleverd. Let maar op!

  1. “Over een maand blijkt dat er geen 6.000 machientjes zijn geleverd. Let maar op!”

   Flexkom komt geen enkele belofte na, en dan denk je dat er op deze blog mensen zijn die denken dat flexkom nu wel zijn beloften nakomt?

Geef een antwoord