BeepXtra neemt het stokje van Flexkom over

In de discussies over Flexkom komt BeepXtra vaak ter sprake. Om de discussies beter te kunnen focussen schrijf ik deze blog over BeepXtra, zodat er hier over BeepXtra gediscussieerd kan worden en er in de Flexkom blogs de focus op Flexkom gehouden kan worden.

Uit de as van Flexkom is een nieuw concept opgestaan. BeepXtra weet vele gedupeerden van Flexkom over te halen om hun geluk nog een keer te beproeven in het volgende piramidespel “biljante concept” voor het MKB. Het doel; met zijn allen veel gratis geld krijgen als “passief inkomen” en natuurlijk gaat dit concept het MKB redden van de ondergang. Net als Flexkom kent BeepXtra weinig bescheidenheid. Op hun website staat bijvoorbeeld “The speed of growth will astound people around The World”. Je kan maar zelfverzekerd zijn. Ook zeggen ze “Beepxtra is a fantastic combination of concepts that have historically already been proven to work and the company is dedicated to increasing wealth of people and businesses globally, for free… Today!” Maar natuurlijk, Flexkom is een knallend succes en we gaan iedereen gratis rijk maken. Euh..

Hoe goed is dit “nieuwe” concept nou werkelijk?

BeepXtra is vrijwel identiek aan Flexkom, op een paar punten na. Voor de volledigheid zal ik het businessmodel toch nog even uitleggen. Dit is het businessmodel zoals BeepXtra het uitlegt:

Je kan je gratis aanmelden bij BeepXtra. Dit doe je via een zelfstandige vertegenwoordiger. Je krijgt dan een klantenkaart waarmee je ‘cashback’ krijgt bij aangesloten winkels. Vervolgens kan jij andere mensen aanmelden bij BeepXtra en ben jij ook een vertegenwoordiger van BeepXtra geworden. Naast dat je andere mensen kan aanmelden, kan je ook winkels aansluiten. Een bij BeepXtra aangesloten winkel krijgt via het systeem van BeepXtra (blijkbaar) extra klanten/omzet. De winkel moet 235 dollar betalen (artikel 2, punt B) om aangesloten te worden, waarna het systeem in 1 tot 2 maanden geleverd wordt. Verder dient de winkel 2,75% (artikel 1, punt A) van haar omzet af te dragen aan BeepXtra.

Als vertegenwoordiger van BeepXtra krijg je een deel van de omzet van de winkels en mensen die jij aangemeld hebt uitbetaald. Hoeveel? Nou dat hangt puur en alleen af van de hoeveelheid mensen die je ingeschreven hebt. Zie het compensatie en inkomsten plan van BeepXtra. De kenner ziet gelijk; dat is hetzelfde schema als dat van Flexkom. Heb je 3 mensen ingeschreven, dan ga je een stapje omhoog. Hebben elk van die 3 mensen ook weer 3 mensen ingeschreven, dan ga je weer een stapje omhoog. Om de hoogste schaal te bereiken moeten er zich minimaal (3*3*3*5*5=) 675 mensen na jou inschrijven. En dat is dan het meest ideale geval. Want het moet ook nog precies zo zijn dat jij 5 mensen heb ingeschreven die ook elk weer minimaal 5 mensen ingeschreven hebben, welke ieder weer minimaal 3 mensen ingeschreven moeten hebben, welke ook weer 3 mensen moeten hebben ingeschreven, welke dan ook ieder weer 3 mensen moeten hebben ingeschreven. Alleen dan zit je in de hoogste schaal. Als er iemand in al die schakels in piramide van mensen niet genoeg mensen inschrijft, telt die hele lijn al niet meer mee. In de praktijk zullen vele duizenden mensen zich moeten inschrijven voordat zo’n situatie, waarin iemand zich GSC kan noemen, zich voordoet. Maar goed, een gemiddelde “Beeper” is waarschijnlijk niet zo ambitieus en neemt ook al genoegen met een van de lagere rangen, dus het geeft vast niet dat de bovenste rangen in de praktijk volstrekt onmogelijk zijn om te behalen voor de gemiddelde licentiehouder.

Gratis
Laten we dan gelijk doorgaan naar het grootse speerpunt van BeepXtra en het grote verschil met Flexkom en Lyoness. Het is gratis. Althans, dat is het nu. We zouden natuurlijk kunnen speculeren of dat zo blijft of niet (en BeepXtra zich zodoende alsnog ontpopt als een ordinair piramidespel), maar laten we dat niet doen. Laten we gelijk een stap verder gaan. Betekent het feit dat het gratis is, ook dat het goed is? Welnu, met het feit dat het gratis is, komt ook het volgende feit;
Iedereen kan instappen. Je buurman, je oma, je maffe collega van je “echte” werk. Maar ook daklozen, veroordeelde criminelen, je kleine nichtje, alle scholieren van de lokale middelbare school, zelfs jij kan gewoon instappen. Er is geen enkele barrière om mee te doen. Lees dit Engelstalige artikel over business zonder barrières eens. Je weet nu dat een business waar geen barrières om in te stappen zijn, nooit een goede business is. Je hebt namelijk duizenden concurrenten die precies hetzelfde doen als jij. Dus je weet nu dat het feit dat het gratis is, voor jou geen goed gegeven is als je van plan bent om er daadwerkelijk wat geld aan te verdienen.
Dan voor het bedrijf zelf. Heeft BeepXtra er profijt bij dat het gratis is en dat dus ieder ongekwalificeerd, onbeschoft en dom persoon zichzelf kan aanmelden als vertegenwoordiger van het bedrijf? Wel, ik denk dat deze vraag zichzelf zojuist al beantwoord heeft. Nee, het is niet slim om een heel leger aan zombies te hebben die jouw bedrijf vertegenwoordigen. Het zou zomaar kunnen zijn dat die mensen niet op een gepaste wijze reageren als ze geconfronteerd worden met kritiek of teleurstellingen, zoals in de reacties op de blogs over Flexkom maar al te duidelijk werd. Laat staan dat ze het verhaal van het bedrijf goed door kunnen vertellen. Met hele schakels van vertegenwoordigers die verhalen aan elkaar door vertellen wordt het verhaal gegarandeerd aangepast en aangedikt. Gevolg: er ontstaan geruchten en vooral veel onwaarheden over jouw bedrijf. Bovendien zorgen deze mensen zodoende voor een slechte naam voor jouw bedrijf.
Vervolgens dien je als bedrijf zijnde al deze mensen geld te geven zonder dat ze er iets voor terug doen. BeepXtra belooft namelijk een gedeelte van de omzet van de mensen en winkels die jij aangesloten hebt, uit te betalen aan jou. Dit is het zogenaamde “passieve inkomen”. Inkomen waar je niets voor hoeft te doen. Jij sluit eenmalig een paar winkels aan en gaat vervolgens op je krent zitten om gratis geld te krijgen. Als bedrijf zijnde heb je niets meer aan zulke mensen, maar je moet ze nog wel telkens geld uit betalen. Een enorme kostenpost waar je niets voor terug krijgt. Reken maar uit; duizenden licentiehouders vermenigvuldigt met honderden, misschien zelfs duizenden euro’s per maand. Bedrijfseconomisch gezien is dat heel erg onhandig. Concurrenten die geen gebruik maken van deze constructie kunnen hun dienst veel goedkoper in de markt zetten en/of hebben meer geld om te investeren hun service, marketing, producten en techniek.
Dus nee, als bedrijf  met daadwerkelijk een goed product of dienst zijnde is het geen goed idee om je product of dienst middels MLM in de markt te zetten.

Een veelgehoord argument om wél voor MLM te kiezen is dat het, volgens sommigen, de snelste en goedkoopste manier zou zijn om je product/dienst aan een groot publiek aan te bieden. Mocht je dat daadwerkelijk denken, dan wil ik je graag welkom in 2013 heten. Er is nu TV, er is nu radio, er is nu internet. Het is niet meer nodig om een leger aan zombies te hebben om er voor te zorgen dat mensen horen over jouw product of dienst. Een enkel persoon kan via internet in een paar uur zo’n beetje de complete beroepsbevolking van Nederland bereikt hebben. Hoezo heb jij duizenden vertegenwoordigers nodig? Je argument dat MLM de juiste strategie is, houdt geen stand.

De winkelier
Goed, dus voor jou als gratis licentiehouder en voor BeepXtra zelf ziet het er al niet zo goed uit. Maar wat dan voor de winkelier? Heeft de winkelier wat aan BeepXtra? Welnu, BeepXtra claimt dat ze al een werkend systeem hebben. Daar is tot op heden nog niets over te vinden. Flexkom kwam nooit verder dan een tablet en een smartphone met een app die niet eens een simpele rekensom kon oplossen, laat staan dat het een daadwerkelijk werkend systeem was. Ik mag hopen dat BeepXtra iets meer voor ons in petto heeft. BeepXtra belooft op 1 december, dus al vrij snel, een werkend systeem te kunnen laten zien. Ik ben benieuwd, Ik zal tzt. deze alinea updaten om mijn visie over het systeem van BeepXtra te geven.
Wel is al duidelijk dat het systeem je nu al 235 dollar kost en dat BeepXtra 2,75 procent van je omzet wilt hebben. Dat is een heel groot deel van de omzet van een winkel. Ik ben benieuwd wat BeepXtra daar voor terug denkt te kunnen geven.

Wel zou je alvast over het volgende na kunnen denken:
Stel dat Beepxtra inderdaad een werkend systeem heeft en dat er inderdaad meer klanten in een winkel komen. Wat houdt de winkelier dan tegen om bij het afrekenen niet het Beepxtra kaartje te gebruiken? Want als de winkelier dat doet, dan houdt hij 2,75% meer omzet over! De winkelier zou dat zelfs kunnen delen met de klant. De klant 1% meer korting, de winkelier 1,75% meer omzet. Gevolg is dat zowel Beepxtra als de licentiehouder geen geld krijgen. Flexkom had precies dezelfde zwakte en niemand kon daar een antwoord op verzinnen. Ik ben benieuwd hoe Beepxtra er over denkt en hoe ze dit probleem gaan tackelen.

Ik heb de verdeelsleutel van de bruto inkomsten van Beepxtra nog niet kunnen vinden, dus ik weet niet of het volgende stand houdt. Maar wat als jij als Beeper een winkel bezocht hebt. De winkelier is op zich enthousiast en denkt er nog even een dagje over na. Vervolgens heeft de winkelier bedacht om eerst zichzelf als privépersoon in te schrijven om vervolgens zijn eigen winkel in te schrijven, want dan krijgt hij meer omzet van Beepxtra terug. Hoogst waarschijnlijk is het zelfs verstandiger als hij eerst zijn vrouw inschrijft, die dan vervolgens haar oudste zoon inschrijft. Vervolgens schrijft die oudste zoon hun jongere zoon in. De jongste zoons schrijft vervolgens de vader in, welke op zijn beurt zijn eigen winkel inschrijft. (want zoals je weet, er is geen barrière om in te stappen!) Jij als licentiehouder vangt dan mogelijk een (veel) kleiner deel van de omzet van die winkel terwijl de familie van de winkelier een groter deel van de omzet terug krijgt.

(Voorlopige) Conclusie
Het feit dat BeepXtra gratis is maakt veel goed. Het zorgt er niet voor dat het opeens een goed idee is om er aan mee te doen, maar het zal er wel voor zorgen dat je, financieel gezien, geen risico loopt. Ook zorgt dat er voor dat er hier, naar mijn idee, niet direct sprake is van een piramidespel. Er hoeft namelijk niet betaalt te worden om mee te doen en dus hoef je je geen zorgen te maken over de (on)mogelijkheid om je inleg terug te winnen. Neemt niet weg dat het feit dat het gebaseerd is op de klassieke structuur van MLM er voor zorgt dat het naar mijn idee gedoemd is te mislukken, net als Flexkom en Lyoness. Of er bij BeepXtra ook sprake is van kwade opzet dat weet ik niet, maar er is naar mijn mening op zijn minst sprake van een zeer ondoordacht businessmodel.

Ik ben benieuwd naar de visie van Beepers over dit concept en wat zij vinden van mijn bevindingen. Wellicht hebben zij nog aanvullingen of correcties op mijn blog? MIsschien zit ik er wel naast met mijn mening dat BeepXtra gedoemd is te mislukken? Ik ben benieuwd naar jullie onderbouwde reacties.

In dit artikel ga ik ook wat in op MLM in algemene zin. Wellicht heeft dat bij jou de behoefte gecreëerd om wat te gaan vertellen over MLM. Misschien wil je vertellen dat MLM een goede business kan zijn. Voordat je zulke onzin wilt gaan verkondigen, verzoek ik je met klem om deze twee Engelstalige artikelen te lezen en te begrijpen:
http://www.vandruff.com/mlm.html
http://www.mlmmyth.org/summary-of-common-mlm-myths/
Dan zijn de meest hardnekkige geruchten en misvattingen omtrent MLM alvast ontkracht. Scheelt jou tijd, scheelt mij tijd. Dankjewel.

403 gedachten over “BeepXtra neemt het stokje van Flexkom over”

 1. Nounou Wouter…niet stiekum gaan censureren heej 😉

  En jan, vertel ons eens je standpunt. Ben je pro of contra, doe je mee of ken je iemand die meedoet of ben je van plan om mee te doen. En waarom wil je zo graag beter dan de rest worden bevonden?
  Maar weescht vooral welkom

  1. Wouter had wel gelijk hoor. Iemand die alleen maar komt schelden heeft hier geen plaats. Maar misschien wil Jan ook eens een echte inhoudelijke bijdrage leveren? Want we zijn hier in principe altijd blij met mensen die hands on Beep of Flexkom ervaring hebben.

 2. Waarom moet die korting nou weer op dat kaartje gestort worden? Dat is toch aan alle kanten super onhandig en misleidend? Nouja, behalve aan de kant van Beep dan, die beschikt lekker over al het geld en trekt er wellicht nog wat rente uit.

  Verder moet de klant het volledige bedrag afrekenen -en beschikt dus over minder geld in zijn portemonnee en krijgt bovendien dus eigenlijk géén korting- en kan het gespaarde tegoed alleen bij Beep winkels afgerekend worden (en is het geld dus feitelijk minder waard, want het is geen algemeen geaccepteerde valuta).

  Ik denk dat het eerlijker is naar de klant als je zegt dat je BeepMoneys spaart en dat je die later kan gebruiken om te kopen bij een Beepwinkel, in plaats van te spreken over korting. Want feitelijk krijg je geen korting; je rekent immers het volle bedrag af.

  1. Klopt denk ik. Het is eigenlijk een spaarsysteem. Net zoiets als airmiles.
   Het maakt allemaal een nogal slecht doordachte indruk. Wat ook niet verwonderlijk is als je de ontstaansgeschiedenis van Beep bekijkt. Ze gaan immers uit van het ‘geniale’ Flexkom concept. Een concept dat nooit bedoeld is geweest om te werken zoals het werd voorgespiegeld, maar alleen dient om de agenten gek te maken. Een oplichtingsconcept dus.

   Deze essentiele waarheid wil maar niet begrepen worden, niet door Fl(ex)kommers en niet door Beepers. Als je dit niet snapt, snap je Flexkom niet. En kun je dus ook Beep niet begrijpen.

 3. Het is me hier wel duidelijk dat sommige mensen echt alleen de voordelen willen zien, ook al is ze duidelijk dat het niet kan. Vreemd, want hetzelfde was met FlexKom het geval en dat is ook zo’n succesnummer geworden. En omdat dit gratis is zou het wel werken? Door geld uit de helft van de piramide te halen, haal je in mijn optiek gewoon een economische laag weg en verdeelt die 60/40 naar onder/top. Waardoor per saldo de top meer overhoudt. Die verdwenen laag is de omzet van de MKB-laag in de demografische-piramide. Dat houdt geen stand, en dat is een bewezen feit. Jawel, bewezen: FlexKom ging u voor, iets met alternatieve champignon-koffie, KaratBar-en-Boos en de rest van Ponzi ltd.
  Wie dat echt wil negeren: prima, maar over een paar maanden zeggen we hier wéér “told you so”. En kom dan niet met smoesjes.

 4. Ik ga het heel even voor mezelf uitleggen. Maar dan vanaf de andere kant, omdat ik een vriend heb gesproken die zelf twee elektronica winkeltjes heeft.
  –Ik ga meedoen, met kaart en leg niets in.
  Biep doet mee, en legt niets in.
  Vriend doet mee, moet een apparaat kopen, kaarten kopen en een deel van zijn omzet afstaan.
  En dat deel krijg ik en Biep. —
  Nee, ik begrijp nog steeds niet waarom het een slagingskans heeft. Vriend moet betalen zogenaamd vanwege de grote hoeveelheid klanten die hij extra krijgt. Maar die zijn er niet.
  Meerwaarde Biep? Nul komma nul. En als er wèl meer klanten zijn, waarom zou dat dan komen vanwege Biep? Vriend heeft zaakjes die uniek zijn op de plek waar ze zitten. Iedereen komt er al naar toe omdat men anders naar de grote stad moet. Mensen uit de grote stad gaan niet speciaal naar vriend omdat de grote stad veel meer van dit soort winkeltjes heeft.
  Biep heeft hier geen extra waarde, het zou geld weggeven zijn voor vriend. Vriend heeft liever een (1) personeelslid/werknemer. Veel gezelliger. En handig omdat er twee winkeltjes zijn.

  Nee, ik begrijp nog steeds niet waarom CaPa zo enthousiast over Biep is. En de boeken die Marcel voordraagt snijden ook geen hout.

  1. Het idee is dat Beep met een app en/of website komt die de mensen naar de Beep winkels gaat sturen. Dat zou de reden moeten zijn dat de winkels zich gaan aansluiten bij Beep.

  2. Dus, lang verhaal kort,
   Jouw vriend is een echte ondernemer, die de kosten en baten tegen elkaar afzet en, alles afgewogen, besluit dat het voor hem *niet* interessant is.
   Da’s zijn goed recht.
   En zo hoort het ook.

   P.S
   Als je wilt, laat nog even weten wat die “gezellige extra werknemer” per maand kost, evt. aan extra omzet oplevert, en aan verplichtingen met zich meebrengt…thnx!

 5. Stel jezelf weer even de vraag waarom een winkelier 2,75% zou willen afdragen aan Beepxtra en dan ook nog eens 60% daarvan aan iemand zou willen afdragen die niets meer zou doen. Per 100 euro OMZET dus € 2,75 afdracht.

  Nu komt er een consultant van Kortingsplek/Scoupy/Xxiyou/etc bij een winkelier langs..

  Een jaar contract, die je maandelijks betaalt.
  De consultant komt 1x langs en het bedrijf vangt elke maand een abonnement..de winkelier heeft geen garantie op omzet maar wel garantie op kosten.

  Kortingsplek of welk ander model dan ook levert niets meer dan Beep alleen vraagt vooraf geld, ze hebben dus nog niets bewezen maar vragen wel geld aan de winkelier.

  Beep over de omzet. Bij de andere systemen blijft de verkoper/consultant salaris vangen van zijn werkgever/opdrachtgever, zonder verder toegevoegde waarde te leveren aan de door hem aangesloten winkel.

  Wat is daarin het verschil bij Beepxtra? Juist de Beepxtra persoon is afhankelijk van de omzet van de winkelier mbt zijn inkomen, dus hij zal zich wel inspannen.

  Dat een winkelier ook nog een verdienmodel aangeboden krijgt bij Beep, gratis, dat laat ik maar even buiten beschouwing.

  Dan nog even over de Korting en daarmee afrekenen.
  Als je daarmee afrekent krijg je over dat product weer korting..kortom je kaart staat nooit op NUL en dus zou je geld weg gaan gooien als je je kaart weggooit. Is ook heel logisch om te doen natuurlijk. Je Freebees pas gooi je ook elke keer weg als je bij de Kijkshop bent geweest..daarna bij de BP vraag je continu weer een nieuwe..ja heel logisch.

  Maar goed dit zijn weer van die echte mooie uitzonderingen die men wel moet bedenken omdat Beepxtra heel goed in elkaar zit. Ik ben blij met elke tegenwerping, daar leren we weer van. Bedankt.

  Een normale consument heeft zeer veel kaarten al in de portemonnee. 63.000.000 zijn er in NL in omloop.. zou het werken denk je…zou een huisvrouw willen besparen denk je?? Nee ik denk het ook niet.

  Laten we gewoon lekker afwachten of het van de grond gaat komen, maak je daar niet druk om, beoordeel het dan gewoon, dat duurt niet zo lang meer.

  Fijn weekend!

 6. Die rekensommetjes vertroebelen het beeld alleen maar. Passief inkomen is een kindersprookje. Het is heel simpel: een systeem waar een heel leger handophouders achter schuilgaat, heeft geen overlevingskans en ook geen bestaansrecht. 90 % van de winkeliers snapt dat meteen, 10 % zal daar the hard way achterkomen.

 7. Wanneer je weken van tevoren vrij demonstratief een website opent die aftelt naar 1 december als startdatum dan creëer je een bepaald verwachtingspatroon. Dan is het eindelijk 1 december en zie je een kaart – die helemaal van slag raakt bij het in- en uitzoomen – met slechts een paar Beep winkeltjes. Dat was een tegenvaller. En dan begint direct het vicieuze MLM-cirkeltje: ‘coming soon’, een verdienmodel dat altijd weer discussies oproept, de eerste kritische blogs, avonden in zaaltjes en overal loopt het in-en-in trieste Flexkom als een rode draad doorheen. Ik gun Marcel eigenlijk wel een succesje na al het werk dat hij voor de vele *meelopers* bij Flexkom heeft verzet, maar vrees ervoor. Zeker wanneer je ziet dat een *glibber* zoals die profeet uit Alkmaar in het kielzog mee is gekropen. Waarschijnlijk heeft hij na Flexkom de Beep notitieblokjes, visitekaartjes, banners en andere prullaria alweer lopen te promoten. Uit zijn hoek kunnen we binnenkort wel weer de bekende drogredenen en valse beloftes tegemoet zien. Dergelijke gasten zullen met hun foute grootspraak altijd voer voor blogs blijven. En da’s niet best voor Beep.

 8. Zoals beloofd zou ik nog een verslagje schrijven over de bijeenkomst van afgelopen dinsdag. Ik ben druk geweest en daardoor niet in staat om dit eerder te doen.

  Het verhaal van Flexkom is een spannend jongensboek. Een mooie titel zou zijn ‘Asker Sakinmaz: Een leven vol leugens en bedrog’. Of het had een nieuwe aflevering van Peppie en Kokkie kunnen zijn.

  Flexkom kenmerkt zich door manipulatie, sociale druk en het misbruiken van onderbuikgevoelens. Dat was ook duidelijk te zien bij de bijeenkomst van eind juni in Houten: Er werden constant drogredenen gebruikt, megalomane beloften gedaan, ingespeeld op de financiële winsten die dit systeem je kon brengen. Achterin de zaal was de applausmachine opgesteld: Een aantal Surinaamse kleuterjuffen klapten en lachten na elke uitgesproken zin van Braboturk Sakinmaz en excuusneger Adebayo Surakatu. Er waren VIP-tickets, waardoor je op de voorste rij mocht zitten. Bij de borrel kon je zelfs op de foto met de grote verlossers Sakinmaz en Surakatu, die na afloop in hun Porsches het terrein weer verlieten.
  Maar de bijeenkomst van BEEP Xtra was heel anders. Allereerst was de opkomst een stuk lager. Ik gok dat er tussen de 60 en 70 mensen aanwezig waren in het zaaltje in Maarssen, van wie het grootste gedeelte een verleden hadden in Flexkom. De presentatie was in handen van Arnout Druyvestein en Marcel Holt. Opvallend vind ik het verschil in stijl: Arnout presenteert zich als zakelijk en degelijk, terwijl Marcel zich profileert als een echte salesman. De presentatie spitste zich toe op de vraag hoe de MKB’er geholpen kan worden met dit systeem. Dat is een groot verschil met de presentaties over Flexkom, die vooral gaan over rijk worden.

  Enkele belangrijke dingen werden verteld:
  – In Nederland waren afgelopen dinsdag 700 licentiehouders ingeschreven.
  – Er zijn speciale spelregels voor franchisehouders. Onder andere dat er niet negatief over de concurrentie gesproken mag worden (Flexkom). Wie dat wel doet, verliest zijn/haar licentie.
  – Nederland is geografisch afgebakend op basis van provincies. Je mag alleen zaken doen binnen je eigen provincie.
  – Het is niet verplicht om een tablet te bestellen via Beep. Je kan er ook eentje kopen bij de Aldi en daarop de software installeren. Dat is een stuk goedkoper.
  Tijdens de avond maakte Arnout nog een leuke verspreking: ‘Het verdienmodel van Flexkom….’. Het kon op gelach en applaus rekenen.
  Conclusie: Ik geloof niet dat de mensen achter Beep Xtra Nederland iets kwaads in de zin hebben. Natuurlijk ben je nog wel afhankelijk van een stel Grieken in de top van de onderneming.
  Zoals ik al eerder aangaf ben ik ook franchisehouder. Ik wil dit idee een kans geven. Ik ben geen netwerker en ik ben al helemaal geen fan van MLM, maar ik geloof wel dat een bundeling van klantenbestanden op termijn voordeel kan opleveren voor de gemiddelde MKB’er. Maar dan moet de uitvoering wel goed zijn. Op dit moment zijn er nog maar 10 bedrijven in Nederland ingeschreven. Dit houdt mij tegen om de kaart uit te gaan delen aan vrienden, want ze hebben er nog niets aan. Tegelijk kan ik ook nog geen winkels inschrijven, want die winkels zijn alleen gebaat bij een groot klantenbestand of winkelkring. Kortom: Er is nog veel werk aan de winkel voor dit bedrijf. Aan het enthousiasme van Marcel en Arnout zal het in ieder geval niet liggen: Met hun bevlogenheid kunnen zij makkelijk de winkeliers overtuigen.

 9. Mooi sfeerverslag, dank je wel. Ook ik denk dat Beep (in Nederland, dat wel) wit is waar Flexkom zwart was. Van mij mag Beep ook een succes worden, dat gun ik ze wel. Ik heb er alleen een hard hoofd in.

  1. Er is nog geen werkend systeem, en er wordt geld verdiend met een piramideconstructie. Wat dat betreft is er geen verschil met Flexkom. Dus BeepXtra nu al succes gunnen gaat mij wat ver, daarvoor had het concept geen piramide-verdienmodel moeten bevatten, en zou er een POS-systeem moeten zijn waarvan ik zeg: wow!! Daar heeft de winkelier en klant wat aan!!

   Maar het concept zie ik niet veranderen, en wat het systeem gaat bieden is inderdaad nog de grote vraag. Ben evengoed benieuwd 🙂

   1. Oeps, bij het nalezen merk ik dat mijn tekst ‘er wordt geld verdiend met een piramideconstructie’ niet helemaal klopt, dit moet namelijk toekomstige tijd zijn.

    Instappen is (op dit moment) gratis voor BeepXtra agentenn. Er wordt op dit moment geen geld verdiend met een piramide-model, maar dat gebeurt zodra winkeliers aangesloten worden en commissie afdragen aan BeepXtra.

 10. Beste Carpe Diem, helaas je hebt je niet bekent gemaakt 😉

  Maar goed even correctie, er zijn geen afgebakende gebieden, je mag wereldwijd werken. Alleen in Nederland zijn er een aantal mensen met een goed netwerk bij winkeliers en ervaring in sales. Vandaar dat deze mensen werden aangegeven per provincie, er is toen direct duidelijk gezegd dat je niet verplicht bent om samen te werken, maar dat dat wel makkelijker is als je krachten bundelt.

  De Spelregels zijn niet van Beep, maar hoe wij om willen gaan met de business. Kortom wij focussen ons op onze business.

  Er is inderdaad veel werk aan de winkel en dat er op beepstores.com nog geen winkels bijkomen is duidelijk, als je hebt opgelet hebben wij gezegd dat wij pas na het zelf in handen hebben van een EPOS van Beepxtra en dat getest hebben wij de ondernemers gaan benaderen.

  Ter aanvulling, er is ook gemeld dat het een informatie bijeenkomst was en geen Event en dat dit de laatste zal zijn. We zullen pas weer iets organiseren als het systeem naar volle tevredenheid draait en winkeliers tevreden zijn.

  Kortom het was georganiseerd om mensen aan elkaar voor te stellen en een paar goed bedoelde adviezen te geven voor samenwerking en strategie.

  Groet,
  Marcel

 11. Martin,

  Even een comment in de juiste blog…

  In principe kan ik nog een heel eind met je verhaal meekomen, behalve dan de kosten.

  http://wouterhol.nl/flexkom-faalt-in-turkije/comment-page-2/#comment-3079

  Natuurlijk zijn er winkeliers die staan te springen om gerichte info te sturen naar hun klanten. Het probleem is alleen: Ben jij al zo’n systeem tegengekomen, dat inderdaad goed werkt? Als klant zijnde, ik in ieder geval niet.
  Al vele grote bedrijven hebben zich hiermee bezig gehouden en tot nu toe zonder resultaat. En als ik de toonzetting in de promotiefilmpjes van BeepXtra bekijk, waar alles wordt ingezet op het vergaren van een gigantisch passief inkomen en de angst de boot te missen, en niets over de mogelijkheden van het systeem wordt verteld, krijg ik het idee dat de functionaliteit van ondergeschikt belang is. Maar wellicht is het voorbarig om daar nu al een conclusie uit te trekken, dit wordt gewoon (heel lang?) afwachten.

  Maar dan nog: welke winkels ik bezoek, dat hangt geheel af van de service, het assortiment en de plaats waar de winkel zich bevindt. Denk je echt dat klanten hun keuze laten bepalen door een paar procent korting?
  Het wordt pas interessant een blokje om te rijden als er kortingen van 40 procent of meer wordt gegeven, denk bijvoorbeeld aan de Bonus aanbiedingen van Albert Heijn (2 voor de prijs van 1).

  Weet iemand wellicht hoeveel de winkelier aan BeepXtra moet betalen als hij 50 procent korting aan de klant wil geven (ik kan daar geen rekenmodel van vinden)?
  Is dat een vast percentage, of loopt dat ook op, evenredig met de korting die de klant krijgt?

  1. Weet iemand wellicht hoeveel de winkelier aan BeepXtra moet betalen als hij 50 procent korting aan de klant wil geven (ik kan daar geen rekenmodel van vinden)?

   Dat wordt dan 52,75 procent. 50 procent krijgt de klant dan gestort op zijn kaart, 2,75 procent wordt verdeelt over de piramide aan mensen/bedrijven die boven de winkel zitten in het Beep systeem.

   Houdt daarbij wel in het hoofd dat een klant altijd het volledige bedrag moet betalen. Feitelijk krijgt de klant dus geen korting. Hij spaart als het ware punten waarmee hij later een keer iets bij een Beepwinkel kan kopen.

   1. eh. Dus er is nog helemaal geen voordeel met Biep voor een klant? Het wordt steeds gekker en ik begrijp er steeds minder van. Maar ik vind het niet gek dat het niet gaat werken, want rekenen kan ik nog wel een beetje.
    Maar goed, ik zie het wel/niet vanzelf

 12. Als je de klant vraagt, wat heb je liever: 10% cash korting of 10% op een kaart welke je elders uit kunt geven, dan zal momenteel een heel groot percentage voor het eerste kiezen. Voor de ondernemer is het van belang dat het geld in de ondernemingen gaat rouleren, en niet elders besteed wordt. Hij krijgt wel zijn korting Wouter, maar niet direct. De winkelier kan nooit concurreren met een supermarkt met 2 halen, 1 betalen, maar kledingzaken geven ook wel tot 70% korting. Veel winkeliersverenigingen zijn nu bezig om zoiets op te zetten, maar dat kost altijd meer en is maar lokaal. BeepXtra wil dit regionaal opzetten. Groter dus, en in mijn ogen interessanter. Maar het moet wel goed opgezet worden, dat is een feit. Gebeurt dat, dan is er in mijn ogen niets mis mee, en kunnen we er allemaal van profiteren.

 13. Quote: “BeepXtra wil dit regionaal opzetten” Nee, het is nog veel erger. BeepXtra wil dit internationaal opzetten. Dat is leuk binnen de euro-landen maar hoe gaan ze dat doen met b.v. de Britse Pond of Amerikaanse Dollar. Welke waarde komt er op je kaart te staan. Daar zit de grote fout in dit systeem. Hoe vang je dat op (Bitcoins misschien, maar ja die zijn nog veel erger aan schommelingen onderhevig).
  Ik geloof absoluut in regionale samenwerking van kleine ondernemers, ik zie absoluut wel iets in zoiets als “Regiogeld”, zelfs een systeem met spaarkaarten als BeepXtra als het regionaal zou worden opgezet. Juist dat het zogenaamd “internationaal” zou zijn (je kan tenslotte deelnemers werven over de gehele wereld) maakt dat het niet kan werken zolang er geen duidelijkheid is over in welke munteenheid we praten waarin gespaard wordt.

 14. Volgens mij wordt gewoon de munteenheid van het betreffende land gebruikt. Maar hoe als ik met mijn Nederlandse kaartje in euro’s ga shoppen in Amerika, goeie vraag. Misschien bouwen ze wel een omrekentabel erin, haha.

  1. Ja, ze zouden een omrekentabel kunnen nemen maar ja, wie neemt er dan het wisselrisico? Of kan je dadelijk alleen in de BeepStore dit geld uitgeven aan veel te dure spullen zoals die fantastische ING-punten of voor fantastische kortingen op de bruto prijs (die eigenlijk veel te hoog is) zoals Airmiles.
   In elk geval lijkt mij dit nog steeds een probleem waar ik voorlopig nog geen oplossing voor zie.

   De rest (zoals de ongelofelijke omzetten die bereikt moeten worden om voor een enkeling een inkomen er aan over te houden) laat ik maar in het midden.

  2. Misschien bouwen ze wel een omrekentabel erin, haha.

   Ja, haha, blij dat jij er ook om kunt lachen.

   Hoewel… stoort het jou op geen enkele manier dat er over dit soort dingen geen duidelijkheid is? De tegoeden op die kaart vertegenwoordigt namelijk geld. Jouw geld, dat je er op hebt gekregen door de volle prijs te betalen in de winkel, waarvan een gedeelte als tegoed op jouw kaart terecht komt.

   Geldverkeer is op geen enkele manier een sinecure die je zomaar even weg kunt lachen. Geldverkeer trekt boeven aan, en moet dus op en top gecertificeerd en beveiligd worden. Financiële instellingen moeten als eigenaar van zo’n systeem verantwoordelijkheid nemen en garant staan voor als er iets mis gaat. Het Ministerie van Financiën moet vergunning verlenen en de AFM houdt toezicht.

   Dit moet allemaal geregeld zijn vóórdat jij met je aansluitformulieren de hort op kan. Maar IS het ook geregeld? Je weet het niet, hè? Evenmin weet je wie de grote investeringen heeft gedaan die nodig zijn om de dure voorzieningen van dit betalingssysteem te ontwikkelen. Compleet met wisselkoersmechanisme tussen Europese en buitenlandse Beeprekeningen.

   Of liever gezegd weet je het eigenlijk wel, net als ik. Maar je steekt er liever je kop voor in het zand. Dit soort zaken is iets voor over 10 maanden, als er mensen wakker geworden zijn en beginnen op te sommen wat er allemaal al nooit geklopt heeft. Dat is iets voor later, in de volksmond noemen we dat: fase 4…

 15. Nou, econometrist, jij kunt een grap ook niet waarderen. Werk jij bij een bank of zo. Natuurlijk weet ik niet het fijne daarvan, moet dat? Ik ben niet de bedenker, maar mag ik dan niet aannemen dat dit in orde is. Jij controleert je baas toch ook niet of hij alles op rij heeft staan, wel dan. Het is heel belangrijk dat dit allemaal gescreend is, maar daar ging het gesprek niet over. Of gooi ik het nu weer op een andere boeg, krijg ik dat commentaar.
  Het ging over de korting. Als een winkelier nu geen korting geeft betaal je ook de volle prijs. We denken in dit gesprek dat alles in de korting zit, maar dat is niet zo. Een gedeelte gaat in de korting, en de klant krijgt dat op zijn kaart. Gewoon korting dus, en niet de volle prijs. Hij kan dit elders besteden, goed voor de winkelier. Dat is het. Ik praat ook niet over gigantische bedragen, en ik neem aan dat jouw baas ook veel meer verdiend dan jij. Natuurlijk zit die hoger, nou en. Kan ik met mijn inzet hiervan wat bijverdienen, mooi toch. Er wordt veel te veel aan de top en het verdienen van de partners gedacht in plaats van aan de ondernemers. Het doel is het MKB te helpen, vooral de kleinere zelfstandigen. Als dit systeem daar geschikt voor is, wat ik wel denk, wat is dan het probleem. Als er iets beters is, hoor ik het graag.
  Kom in plaats van die eeuwigdurende kritiek op MLM eens met een antwoord, wat jullie zouden doen om het MKB te helpen, of moeten er straks 1 op de 3 winkels hun deuren sluiten, wil je dat.

  1. Kom in plaats van die eeuwigdurende kritiek op MLM eens met een antwoord

   Het antwoord daarop staat op de twee sites die ik in de laatste regels van de blog link. MLM is nooit een oplossing, MLM is een probleem.

   Dat mensen die MLM bedrijven dat niet willen snappen is een andere zaak. Vermoedelijk werkt het feit dat het vaak als enige optie om nog iets van geld te kunnen verdienen gezien wordt niet mee om de ogen te openen.

   Maar kijk eens naar Flexkom. Flexkom vond je eerder nog een nobel streven. Hoe vind je dat dat uitgepakt heeft? Denk je nog steeds dat Flexkom inderdaad het MKB wilde helpen of ben je het inmiddels met mij eens dat het eigenlijk ging om het vullen van de zakken van de mensen die Flexkom opgericht hebben, door mensen via een MLM constructie te laten betalen?

   1. “MLM is nooit een oplossing, MLM is een probleem.”

    Mooi en kernachtig gezegd. MLM doet me denken aan de manier waarop communistische landen werkloosheid bestrijden. Je zet bij een hotel gewoon 5 portiers neer ipv één. MLM is een omslachtige manier om iets met heel veel mensen te doen wat ook net zo goed of beter zelfs met veel minder mensen kan. MLM is gewoon niet efficient, en heeft daarom geen economisch bestaansrecht.

    “of ben je het inmiddels met mij eens dat het eigenlijk ging om het vullen van de zakken van de mensen die Flexkom opgericht hebben”

    Dit is iets minder kernachtig. Het kan ook in één woord: oplichting!

    Hoe krijg je trouwens van die mooie grijze kadertjes om een stuk tekst heen? Wat jij doet als je iemand aanhaalt?

  2. Maar als je het geld op de kaart schrijft en dat geld als korting aanbied aan de klant dan heb je dus eigenlijk een creditcard waarbij de MKB-er garant moet staan. En dat kan niet. Vanwege een heleboel economische redenen. Dus de FK/Biep kaart kàn niet slagen en kan zeker geen oplossing voor het MKB zijn. Je haalt daar immers geld weg.
   Verdorie, nu bemoei ik me er toch weer mee..

  3. Ik ben niet de bedenker, maar mag ik dan niet aannemen dat dit in orde is. Jij controleert je baas toch ook niet

   Martin, je mag van mij aannemen wat je wilt. Maar aannemen is m.i. iets wat MLM-ers al iets te vaak doen. Behalve wanneer er iemand iets roept over dingen die wel eens niet in orde zouden kunnen zijn. Dan worden de mensen die voorheen alles over het geweldige systeem en het snel rijk worden voor zoete koek slikten, uitermate kritisch en willen opeens dingen bewezen zien en zo.

   De plannen zoals die jullie worden voorgespiegeld ontstijgen nogal die van mijn baas. Jouw vergelijk gaat hier dan ook een beetje mank. En bovendien houd ik wel degelijk signalen in de gaten die er op zouden kunnen duiden dat er iets niet in orde is.

   Misschien herinner je de aanloop naar de introductie van de Ov-kaart nog. Hier lag al in de fase van de tekentafel het betaalsysteem al onder vuur, en dat was dan nog maar een systeem dat alleen in Nederland werkt. BeepXtra gaat straks wereldwijd, dan vindt er nogal wat betalingsverkeer plaats via die kaart. Dan is het toch niet zo raar dat men zich nu al eens het oor te luisteren legt t.a.v. de veiligheid van zo’n kaart?

   Dit alles is nog afgezien van het concept zelf. Het idee om het MKB te willen redden door datzelfde MKB, -dat in sommige gevallen nu al moeite heeft het hoofd boven water te houden- te laten betalen om meer korting te mogen geven waarbij massa’s mensen hun hand ophouden die nooit meer enige toegevoegde waarde bieden, is op zich al te gek om los te lopen!!

 16. Kom in plaats van die eeuwigdurende kritiek op MLM eens met een antwoord, wat jullie zouden doen om het MKB te helpen, of moeten er straks 1 op de 3 winkels hun deuren sluiten, wil je dat.1 Koop lokaal in plaats van bij de grote ketens.
  2 Heb je een winkelpand te huur vraag realistische prijzen.
  3Regio-geld: http://qoin.org/nl/regiogeld-2/

  Allemaal goede oplossingen. BeepXtra en Flexkom zijn beide geen oplossing voor het MKB, alleen voor de zakken van de oprichters.

 17. Flexkom lijkt inderdaad op een zakkenvullende organisatie af te stevenen, dat moet ik toegeven. Maar het concept staat mij nog steeds aan.
  Ramon, bedankt voor je ideeën, maar vind je het RegioGeld niet erg lijken op het concept van Flexkom,BeepXtra? Het grote nadeel voor de ondernemer is dat hij zijn RegioGeld niet in euro’s kan wisselen zonder 5% omwisselkosten te betalen. Wie zijn hier weer de grote winnaar, dat zijn hoogstwaarschijnlijk de banken.
  En dat is nu net wat wij niet willen. Ook daar het lokaal is, geeft minder profijt voor de koper. Lokaal kopen is prima, ben ik voorstander van. Ook lokaal vakmensen inhuren is belangrijk. De prijzen van winkelpanden zijn in mijn ogen aan het dalen, maar het blijft leeg. Het pand niet alleen maar al wat er bij komt maakt het te kostbaar en te onzeker om iets te starten.
  De ondernemer moet openstaan voor oplossingen, maar welke oplossing het juiste is, daar heeft iedereen zijn mening over. Ik kan niet zeggen dat die van mij het grote profijt gaat bieden, maar ik steun het concept, zoals Ramon het RegioGeld steunt en Wouter weer een ander oplossing heeft.

  1. Nee, Regio-geld lijkt voor geen meter op BeepXtra (of Flexkom), het is namelijk geen spaarprogramma maar een lokale munteenheid.
   Het omwisselen kost inderdaad, de bedoeling van dit regiogeld is ook dat het zelf ook weer in de regio wordt uitgegeven. Denk bijvoorbeeld aan een slager die in regiogeld betaald heeft gekregen dit regio-geld zelf weer uitgeeft bij de groenteboer die vervolgens met dit regiogeld bij een lokale boer appels koopt, die boer gaat vervolgens met dat regiogeld weer naar de schoenmaker die vervolgens weer bij de slager gaat kopen. Dat het niet de euro volledig kan vervangen is duidelijk maar er is berekend bij een programma in de VS dat bij de dollar minder dan 20ct in de regio bleef en bij Regio-geld dat bedrag boven de 60ct lag. Doordat het in de regio blijft zullen veel meer kleine ondernemingen hier profijt van hebben.
   Bij BeepXtra (en flexkom) zou het een reclame-kanaal zijn die extra omzet moet regelen waarbij ook betaald moet worden, namelijk elke keer dat er een transactie plaats vind. Dan is die 5% omwisselingskoers (bij teruggave naar euro) snel veel lager. Die 5% zorgt juist dat het geld regionaal uitgegeven blijft worden. Ik zie in BeepXtra geen enkel profijt voor de lokale ondernemer, het is namelijk een internationaal systeem.
   Daar zit voor mij ook gelijk de grootste valkuil.
   Verder dat iedereen zich in kan schrijven om “winkels aan te sluiten” maakt dat het niet echt professioneel over komt.
   Laten we wel zijn. Er zijn 6miljoen huishoudens (dus ongeveer 6 miljoen spaarkaarten mogelijk) die allemaal maar een bepaald bedrag aan dit zullen uitgeven. Laten we het ruim nemen € 2500,00 per jaar aan winkels aangesloten bij BeepXtra. 6.000.000*2.500*2.75%*24%= 99.000.000/30.000
   Zelfs als we een hoge uitbetaling nemen dan is maar ruimte circa 3300 inkomens. Dat betekend dus dat er maar een beperkt aantal deelnemers kan zijn om voldoende inkomen te genereren als iedereen meedoet en er een toch aanzienelijk bedrag wordt uitgegeven.
   Als eerste zal niet iedereen meedoen, als 2e zal dat bedrag zeker niet zomaar gehaald gaan worden. De kans dat er dus veel overblijft voor deelnemers zoals jij is zeer klein.

 18. Je geeft een uitleg dat de ondernemers onderling bij elkaar kopen. Maar waar komt het geld vandaan, zoals jij het verteld lijkt het op ruilhandel. Bij BeepXtra kan de ondernemer gewoon cashen zonder commissiekosten. Hij geeft 2,75%, maar dan alleen als hij wat verkoopt, daartegenover krijgt hij veel terug. Ik zeg niet dat het niets gaat kosten voor hem, maar het is de bedoeling dat hij een beter systeem krijgt en daardoor meer klanten en meer omzet, waardoor we bij het punt van het concept komen.

  Inderdaad, door gratis te zijn krijg je een wildgroei van deelnemers, en dat komt inderdaad niet professioneel over. Dat is ook waar ik tegen aan loop, en waar ik het mijne van wil weten voor ik hier daadwerkelijk iets mee ga doen.
  Ik heb ook nooit gezegd dat ik er een groot inkomen aan over ga houden, een aanvulling op mijn pensioen straks zal welkom zijn.

  1. Wat is geld anders dan een ruilmiddel. voorbeeld: Vroeger: Jij bent appelboer, ik werk voor jou dus jij geeft mij appels, ik ruil een deel van die appels voor een kip. Ruilhandel.
   Nu, Jij bent appelboer, ik werk voor jou dus jij geeft mij geld van wat jij verdient aan de verkoop van de appels, ik ga naar de poelier waar ik vervolgens van dit geld een kip koop. Ruilhandel. Het enige verschil, doordat wij een waarde hebben gegeven aan dat geld hoef ik niet op zoek naar een poelier die appels nodig heeft maar naar een poelier die geld accepteert.
   Regiogeld heeft een vast kapitaal tegenover zich staan. In het geval van het aangegeven voorbeeld van chiemgauer geld is dat 1 euro voor 1 chiemgauer. Het doel hiervan is dat het geld lokaal wordt besteed en dat het geld niet wordt opgepot. Dit gebeurt ook als we de onderzoeken lezen. Dit is werkelijk een voordeel voor de kleine ondernemer.
   BeepXtra biedt geen van beide. Niet dat het geld lokaal wordt uitgegeven en niet dat het in de economie blijft, erger nog het is juist een spaarsysteem, het haalt juist geld uit de economie.

 19. Ramon, sorry. Ik zie echt geen verschil met chiemgauer(wat een naam) en BeepXtra. Ook daar is het de bedoeling dat het geld rond blijft gaan en niet opgespaard wordt. Heb ik al eerder aangegeven. maar ik denk dat we deze discussie beter kunnen stoppen. We hebben allebij ons systeem, onze voordelen en visie hierin, en we wijken beide daar niet van af. Laten we er geen welles/nietes spelletje van maken. Ik wens je veel succes met RegioGeld(klinkt beter).

  1. Dat jij geen verschil ziet zegt meer over jou dan over de systemen. Er is geen enkele overeenkomst tussen Chiemgauer en BeepXtra (wat een naam). Het 1 is een lokale munteenheid die lokale ondernemers en verenigingen probeert te binden en helpen doordat geld zoveel mogelijk continu in de economie wordt gehouden, sparen is taboe, en is bedacht en ontworpen door Economie-studenten als een project om meer regionale productiviteit te creëren.
   BeepXtra is een kopie van een niet-werkend systeem wat is bedacht door een stel oplichters om vooral populair te roepen dat het “de oplossing” is voor het MKB zonder ook maar 1 enkele onderbouwing waarom dit zou zijn.
   Het helpt niets regionaal, het geeft zelfs juist aan Internationaal (globaal, wat het tegenovergestelde is van regionaal) te werken en het onttrekt juist geld aan de economie door dit geld in vorm van een spaartegoed op een kaart te zetten (en het leeuwendeel op hun eigen bankrekening). Jij krijgt helemaal geen residueel inkomen, jij gaat alleen maar werken om hun zakken te vullen en vervolgens gewoon buiten spel te worden gezet.

 20. Devious, weet jij hoeveel winkelverenigingen, centrummanagers e.d. bezig zijn om iets op te zetten waar elke ondernemer baat bij heeft. Dat gebeurt in bijna alle gemeenten. Maar iedereen heeft zijn eigen middeltje, met munten, sparen, cadeau’s enz.
  En ze houden er allemaal aan vast dat hun middel de beste remedie is tegen de teruggang bij het MKB.
  Ik denk dat er veel winkeliers zitten te springen om een goed systeem, maar omdat het in blogs zoals deze alleen maar gaat over de negativiteit van de bedenkers, haakt iedereen hier van af. Het punt waar het om draait wordt aan voorbij gegaan, en daarom zal dit nooit of te nimmer een succes voor het MKB worden, omdat er te veel tweespan is.
  Vraag een ondernemer of hij de mogelijkheden aan zou grijpen, als het systeem werkelijk zichzelf heeft bewezen, en daarvoor een kleine investering wil doen, dan grijpt hij die met twee handen aan. Marcel heeft te kennen gegeven dat hij eerst het systeem wil testen, en als het goed is en daadwerkelijk werkt, dan zullen wij het aan de ondernemers voorleggen. Degenen die de kansen zien zullen deze zeker grijpen.

  1. Als je je alleen laat weerhouden door een blog zou je van mij helemaal geen ondernemer mogen zijn. Geloof je zeker ook alles wat er in de Suske en Wiske staat. Nou, de gyronef is nep en de luminiserende ogen van Jerom ook. Of zou hij 15000k LEDs in de oogballen hebben? Enfin…
   Ik weet echt wel wat er gaande is bij het MKB, maar dit geBiep is echt te doorzichtig. het heeft helemaal niet tot doel het MKB te helpen. Het is weer een opzetje om geld uit een systeem te halen om daar rijk van te worden. Dat heeft niets te maken met het MKB. Daar moet geld IN om het te laten bloeien. En dat staat los van het persoonlijke fortuin van deze of gene

   1. Verstand van strips heb je wel zoals ik lees, maar als je weet wat er gaande is bij het MKB geef dan response op wat ik schrijf en kom niet met stripfiguren opzetten, of ben jij degene met de oogkleppen. Ik heb ook aangegeven dat er geld in moet, door te zeggen dat het geld moet rouleren in het MKB en niet elders gebruikt moet worden. Je komt steeds weer ingekopt met persoonlijk fortuin en dergelijke, terwijl ik daar juist niet over praat. Geef je visie op het feit dat al veel gemeenten bezig zijn met een gelijkwaardig systeem, maar dan enkel lokaal. Geef je visie op het feit dat het MKB zit te springen op een goed systeem. Geef daar antwoord op in plaats met kinderboeken te strooien.

    1. Geef je visie op het feit dat al veel gemeenten bezig zijn met een gelijkwaardig systeem, maar dan enkel lokaal. Geef je visie op het feit dat het MKB zit te springen op een goed systeem.

     Dat is allemaal heel goed, leuk en aardig, maar dat is niet waar het zwaartepunt van BeepXtra ligt. Het zwaartepunt (namelijk exact 60% van de bruto inkomsten van BeepXtra) ligt bij het genereren van al dan niet passief inkomen voor vertegenwoordigers. Help je het MKB echt als je ze tot in lengte van dagen geld laat afstaan aan mensen die geen meerwaarde (meer) toevoegen, of maak je het ze eigenlijk alleen maar onnodig duurder?

  2. Als eerste bedacht ik mij opeens dat ik weet wie je bent. Ik hoop dat je met je fotografie voldoende inkomen hebt om de 3000 goed te maken die je aan Flexkom hebt verloren. We hebben hier al over gediscuseerd op Linkedin (ik dacht aan het begin van het jaar, jammer genoeg is die discussie verdwenen). Het is simpel, als er een perfect systeem zou er nauwelijks een discussie zijn maar wordt het geaccepteerd. Helaas is er niet 1 enkele oplossing die alle problemen van MKB gaat oplossen. Daarom zijn er ook zoveel initiatieven om het toch te proberen. Het eerste dat moet veranderen voor het MKB is de regeldrang van de overheid maar dat is een andere discussie.
   Het feit dat BeepXtra wordt aangevallen is omdat het ontstaan is uit een systeem waarvan meerdere mensen al vanaf het begin riepen dat zijn voorganger “Flexkom” oplichting was. Deze mensen werden letterlijk door het slijk gehaald (als jij de martin bent die ik vermoed heb je dat ook bij mij gedaan) en werd er geroepen dat wij wel ons ongelijk bewezen zou krijgen.
   Nu is het zover dat wij gelijk bleken te hebben over Flexkom, vervolgens geven wij aan waarom de opvolger “BeepXtra” niet zal werken. Vervolgens beginnen we bijna weer van voren af aan.
   Ik zal niet zeggen dat er 1 of meerdere systemen zijn die “de oplossing” zijn voor de problemen van het MKB. Ik durf wel te zeggen dat “beepXtra” het in ieder geval niet is. Net als Flexkom het niet was en het ook Lyonness het niet is (nog zo’n voorganger).

 21. Korting geven is op zich aardig, maar een totaal verkeerd principe om te hebben als uitgangspunt. Korting geven is in de basis verkeerd, volgens veel professors, autoriteiten, enzovoorts. Ongeacht wat je daar van vindt, zou een ieder het eens moeten zijn met het feit dat je meer verdient als je hetzelfde product voor meer geld kan verkopen. Lijkt mij duidelijk, toch?

  Nu zie ik steeds voorbij komen dat BeepXtra zal gaan werken omdat winkels korting geven. Leuk, maar niet nieuw en volgens vele zienswijzen zeker niet het ei van Columbus.

  Wat ik mis is concrete informatie over hoe het systeem van BeepXtra concreet werkt. En daarmee bedoel ik de technologie, niet het bedrijfseconomische systeem. De site van Beep ziet er leuk uit, maar is in de basis niet veel meer dan wat Flexkom tot nu toe heeft laten zien:

  – Beepstores.com is dan weliswaar live, maar meer dan “coming soon” staat er eigenlijk niet op.
  – Komt er nou wel of niet een app?
  – Op welke manieren kan een winkel nou concreet adverteren op het BeepXtra systeem?

  1. Wat ik er tot nu toe van begrijp is dat Biep het briljante systeem van FlexKom gebruikt, maar dan zonder AskerDiplomaSak-en-As en de rest van de “top”. Geen events, webinars,Holidays,Calls…alleen de FKBeep-card en de FKBeep-App. Verder hetzelfde. Succes verzekerd, want , zoals Mike al zei “het is een compleet systeem!”

   1. Ja en dat is natuurlijk wel curieus, want het bedrijfsmodel Flexkom nooit ontworpen om daadwerkelijk te werken. Flexkom is slechts ontwikkeld om mensen geld uit hun zakken te kloppen. Om dat beter te kunnen doen is onder andere een overdreven ingewikkeld vergoedingssysteem bedacht. Voor een gemiddelde MLM-er werkt dat heel goed, want die redeneert als volgt:

    Ik ben niet de bedenker, maar mag ik dan niet aannemen dat dit in orde is.

    Als het ingewikkeld wordt dan gaan ze er van uit dat het wel in orde is, want zelf begrijpen ze het niet of niet helemaal.

    Echter, dat Beep hetzelfde systeem gebruikt is erg vreemd en zou een alarmbel bij mensen moeten laten afgaan.

    Maar goed, dit gaat weer over het bedrijfseconomische model, niet over het operationele systeem dat gebruikt zou moeten gaan worden.

    1. “Flexkom is slechts ontwikkeld om mensen geld uit hun zakken te kloppen. Om dat beter te kunnen doen is onder andere een overdreven ingewikkeld vergoedingssysteem bedacht”

     Exactly. Maar dit fundamentele inzicht ontbreekt ten ene male. De Beepers gaan er van uit dat het concept van Flexkom goed was. Ze realiseren niet dat dat concept gemaakt is vanuit een oplichtings gedachte.
     Ze proberen nu dus een oplichtingsconcept aan het MKB te slijten dmv een MLM methode. Hoe kansrijk.

  2. Zoals Marcel verteld heeft, zal hij het systeem eerst grondig testen. Ook zal hij kijken wat de backoffice betekenen kan. Hij heeft ook geleerd van het verleden, en zal zich niet twee keer aan dezelfde steen stoten. Wouter, ik wacht de resultaten hiervan af, en daarna zal ik een besluit nemen. Even geduld nog.

  1. Gewoon met personeel, website, app en wat conventionele marketing instrumenten zoals bijvoorbeeld een krant of tijdschrift die een item aan je wijdt vanwege je unieke systeem, of simpelweg de verschillende brancheverenigingen aanschrijven, werkt inderdaad efficiënter, goedkoper, professioneler en minder omslachtig dan werken met zelfstandige consultants.

   Maar goed, dat is natuurlijk niet de insteek van BeepXtra..

  1. Zijn verhaal klopt niet, lijkt mij?

   Vanaf ongeveer 1.40 begint hij te vertellen;
   We geven mensen een 14 dagen “cooling off” termijn, wat we hier in NL zichttermijn noemen.
   Ook geven we mensen een 60 dagen een zestig dagen “niet goed geld terug” garantie.
   We leveren na 60 dagen.
   Mensen betalen morgen al.

   Dus de niet goed geld terug garantie en de zichttermijn zijn al vervallen, het geld is 2 maanden terug al betaald, en dan pas gaan ze leveren?

   Vanaf 5.30 begint ie toch wel zulke onzin te raaskallen over miljonairs die hem spontaan geld wilden geven omdat ze zijn idee zo geniaal vonden dat ik hem kort daarna afgezet heb. Heb ik iets gemist?

   1. Of je na 5:30 iets gemist heb… ja en nee 🙂 

    Hij roept ook nog dat honderden mensen hier miljonair mee gaan worden.

    En hij spoort zijn toehoorders aan vanavond vijf personen te bellen die op hun beurt ook weer vijf personen bellen etc. etc.
    De bedoeling is om die aanmeldingsmail met animatiefilmpjes, die ze ‘geweldig zullen vinden’, door te sturen.

    Farrington benadrukt dat één ding heel belangrijk is: Iedereen zal accepteren, omdat het gratis is. Dat is iets dat hij blijft herhalen: ‘Because It Is Free’.
    Er is eenvoudig géén reden om te weigeren, behalve als die persoon een hekel aan je heeft. En spartelen ze toch tegen, dan bel je gewoon iemand anders.

    Verder geeft hij ook nog tips om ervoor te zorgen dat die vijf personen op hun beurt ook snel vijf personen uitnodigen: zeg dat je binnen een uur terugbelt! En daar blijft het niet bij, want diezelfde avond bel je wéér om te vragen of die persoon inderdaad óók vijf personen gebeld heeft, of kan hij misschien wat hulp daarbij van jou gebruiken?

    Maar van die money-back garantie van 60 dagen, dat klopt volgens mij inderdaad ook niet. Als winkeliers nú (het was toen 1 december) tekenen, dan hebben ze een geld-terugperiode van 60 dagen, dus is volgens Farrington 1 januari vroeg genoeg om het systeem te introduceren. Dat houdt dus in dat als de winkelier het systeem ontvangt, de eerste 31 dagen daarvan al verlopen zijn.

    Hij roept ook nog ergens dat hem 32 miljard geboden is voor een overname van BeepXtra, maar dat is weer in een ander filmpje blijkbaar. Ik ga de komende dagen nog wel kijken of ik nog meer onzin kan vinden.

    1. Ja dat van die “bel 5 mensen die ook 5 mensen bellen” had ik eerder ook al eens voorbij zien komen.
     Diegene die met dat idee kwam dacht dat een ieder dan binnen 6 dagen 15000+ mensen in zijn team had zitten. Inmiddels heeft zijn facebook pagina al een knallende 38 likes, dus dat systeem werkt kennelijk niet.

     Als dit filmpje op 1 december opgenomen is dan klopt zijn verhaal al helemaal niet. Hij heeft het er over dat ze 60 dagen nadat een winkel aangesloten is, gaan leveren. 1 januari is niet 60 dagen na 1 december.. Rekenen kan ie wellicht niet?

     1. Maar het heeft verder niets met FK te maken…

      Wij zoeken mensen en/of detaillisten en DEEL JIJ MEE IN HET VERDIENMODEL DOOR DIT BRILJANT CONCEPT.

      Belangstelling?, STUUR DAN jouw mail MELDT JE AAN.
      GARANTIE: GEEN VERDERE KOSTEN VOOR JOU.

      http://www.beepxtra.com

      Met vriendelijke groet,
      Mark Klokhuis
      Website:
      http://www.beepxtra.com
      Website:flexholiday.flexkom.com/653807

     2. Hey, dat is ook een oude bekende. Hij was “erg onder de indruk in positieve zin” over Flexkom. Verder kwam ie met wat ongefundeerde uitspraken over waarom ik het niet snapte en waarom Flexkom geweldig zou zijn. Blijkbaar is ie stiekem toch maar even geswitched.

     3. Hij zegt: If someone came along and offered me 32 billion pounds, what would you say?

      Maar die “if” slikt ie wel bijna helemaal in. Het was dus niet meer dan een grapje.

      Wel beweert ie in de andere video dat er door Beep honderden miljonairs zullen bijkomen. Dat is toch ook behoorlijk enthousiast, zullen we maar zeggen.

    2. “Hij roept ook nog ergens dat hem 32 miljard geboden is voor een overname van BeepXtra”

     Jammer. Met dit soort dingen maken ze zichzelf belachelijk. Mijn indruk wordt bevestigd dat Beep in Nederland misschien wel van goede wil is, maar dat met zulk directors geen vijanden meer nodig hebt.

     1. @Bart
      Het ligt toch iets anders. Hij heeft het zo niet gezegd van die 32 billion (38 miljard euro). Hij verteld dat iemand hem vroeg of hij Beep ooit zou verkopen. Dan maakt hij de grap dat als iemand 32 billion zou bieden dat hij er dan best een paar kwartier over na wil denken. Maar er is dus geen sprake van dat hij dat zelf zou beweren o.i.d.

     2. @Jaap

      Bedankt voor de toelichting. Na een paar keer terugluisteren denk ik inderdaad dat het geen écht bod was.

      Hij zegt letterlijk ‘Someone came along and offered me 32 billion pounds’ en dat zette me even op het verkeerde been.

 22. Op beepstores.com is een aantal winkels toegevoegd waar je inmiddels gebruik kan maken van een BEEP card. In Nederland is het aantal acceptatiepunten inmiddels 24.

 23. Het lijken me nou niet bepaald winkels waar een gemiddelde consument snel terecht zou komen. Wat vage acceptatiepunten om het maar zo te noemen. En dan die kaart….. je ziet 667 adressen die bij verder inzoomen als sneeuw voor de zon verdwijnen. Waar blijven die?

  1. Het zijn clusters die uiteenvallen in kleinere clusters naarmate je verder inzoomt. In de Benelux zijn het er 24 en Nederland 20. Als je dan nog verder inzoomt zie je ook hoe de winkels heten. Verrassend veel MLM clubjes, zoals Vemma of EB Products. Dat gaat echt een succes worden, want MLM produkten hebben altijd al bekend gestaan om hun grote kortingen op de toch al voordelige produkten.

   In de regio Rotterdam zitten er zelfs 2 op één adres, allebei MLM-tokos. Verder 3 naamlozen, waarvan je dus kan uitgaan dat die er niet zijn, en een tweedehandswinkeltje, ook altijd goed voor de kortingen…

   Het zal voor winkeliers wel erg aantrekkelijk worden om mee te doen met BeepXtra als je bedenkt de kassa te horen rinkelen elke keer als er iemand bij Tejprint Ltd in Zeewolde iets komt kopen. Ook leuk is de oude bekende in de regio Nijmegen, zoom daar zelf maar even in 🙂

   Kan je eigenlijk de BeepXtra kortingen combineren met de Flexkomkortingen?

   1. Ja die clusters begrijp ik. Maar wanneer je helemaal uitzoomt dan zie je 657 Beepstores staan. Op dat aantal kom je nooit meer uit wanneer je gaat inzoomen. Benelux 24, UK + Ierland 34, Letland 2, Oekraine 2, etc… En die andere honderden? Ga maar in- en uitzoomen, er klopt niks van die kaart.

 24. Beep claimt het mkb te willen redden, net als Flexkom. Maar waar komt de concurrentie van het bakstenen mkb vandaan? Van het digitale mkb! Van online winkels dus. Waarom winnen die het van de bakstenen winkels? Omdat ze veel goedkoper zijn!
  Dus Beep wil het mkb helpen door ze een systeem in de maag te splitsen waardoor ze nog duurder worden dan hun online concullega’s. En het dus nog sneller af zullen leggen.
  Beep wil net als Flexkom, natuurlijk vooral zichzelf verder helpen. Het helpen van het mkb is slechts een schaamlap, net als de zielige kindertjes die ze zeggen te gaan redden.

  1. Een bakstenen winkel die alleen maar *op prijs* wil concurreren met een online conculega kan beter meteen zijn deuren sluiten.

   Wat bakstenen winkels (zoals je delicatessenwinkel) voor hebben is dat ze rechtstreeks klantcontact hebben en advies, service en produktkennis kunnen overdragen.(als die tenminste aanwezig is.)
   Niet voor niks dat steeds meer online bedrijven op zoek zijn naar geschikte lokaties om een bakstenen vestiging te openen.
   En bovendien hebben bakstenen winkels een ander groot voordeel nl. dat ze – heel raar – artikelen *in voorraad* hebben, die je – ook handig- kunt betalen en meteen mee naar huis kunt nemen.
   Handig als je niet wilt of kunt wachten tot morgen of later als het om ?? uur wordt afgeleverd.

   En hoe je er bij komt dat produkten *duurder* worden door het gebruik van Beep ??
   Een winkelier levert wat marge in, en dan nog alleen op produkten die daar voor in aanmerking komen.
   Zet dat even af tegen de webwinkelier die marge inlevert door “gratis” verzending (en vaak ook nog )retourneren aan te bieden op zijn *hele* assortiment.(plus de *kosten* van die retouren!)
   Want dat doet zijn concurrent ook en dus….
   Zijn produkten worden toch ook niet duurder?

   Beep is dus niet bedoeld (maar kan best gebruikt worden!) om te concurreren met online aanbieders, maar voor de *zelfstandige* bakker, slager, delicatessenwinkel, etc. de K in mkb, om een loyaliteitsprogramma aan te kunnen bieden om nieuwe klanten te krijgen en vast te houden.

   1. CaPa. Ik vind het echt heel bijzonder om te zien dat jij het blijkbaar niet wil zien. Wat begrijp je niet? Geld uit het MKB halen om te verdelen aan anderen die daar niets voor doen, met als smoes dat het MKB daar dan klanten voor terugkrijgt. Het kan niet, is onaantrekkelijk en niet uit te leggen aan een ondernemer. Daarom zijn er nu al veel winkels waar je terecht kunt met je biepkaart.
    * waarom reageer ik ook alweer?*

    1. “* waarom reageer ik ook alweer?*”

     Ja precies!…waarom ?
     Ik was al blij dat ik op je ignore(??) lijst stond..
     Maar je kon het toch niet laten he!

     Nou niet meer reageren he?
     Beloofd?

     Prettige Kerst enzo… 🙂

   2. “Een bakstenen winkel die alleen maar *op prijs* wil concurreren met een online conculega kan beter meteen zijn deuren sluiten”

    Ben ik met je eens. Maar waar komt dan toch die gedachte vandaan dat er een grote klanten toeloop zou komen vanwege die paar procent korting die zo’n bakstenen winkel met Beep gaat geven? Ze concurreren immers heelmaal niet op prijs?
    Als ze dat, met of zonder Beep, toch gaan proberen, zullen ze het razendsnel afleggen tegen hun online concurrenten. De filosofie achter Beep klopt dus gewoon niet.

    “En hoe je er bij komt dat produkten *duurder* worden door het gebruik van Beep ??”

    De kosten voor de winkelier worden hoger door Beep. Over het algemeen rekent hij die door in zijn product. Hoeft ie niet te doen, hij kan idd ook zijn marge inleveren. Maar ook daarvan is het effect dat hij zwakker komt te staan tegenover zijn concurrenten.

    1. “De kosten voor de winkelier worden hoger door Beep.”

     Verklaar je nader…

     “Over het algemeen rekent hij die door in zijn product. Hoeft ie niet te doen, hij kan idd ook zijn marge inleveren.

     *Alle* verkoopbevorderende activiteiten zorgen voor kosten, of dat nou adverteren, Beep, aanbiedingen etc. zijn.

     “Maar ook daarvan is het effect dat hij zwakker komt te staan tegenover zijn concurrenten. ”

     Huh?
     M.a.w. hij kan geen enkele activiteit uitvoeren om zijn omzet te verhogen, want hij word er alleen maar slechter van?

     Bij Beep zijn de kosten zeer gericht, en ze worden pas gemaakt als een product daadwerkelijk word verkocht.
     Bij een advertentie moet ie maar afwachten of en hoeveel zijn omzet toeneemt, en zouden de kosten per verkocht product wel eens aanzienlijk hoger kunnen zijn.

     1. De kosten worden hoger doordat hij een POS set meot kopen, korting moet geven en 2,75 % omzet moet afstaan aan Beep.

      Dat hij via reclame van de Beep app omzet zou winnen zou kunnen in theorie, maar lijkt me een beetje voorbarig om daar al van uit te gaan. Die app is er nog niet eens. Ongewenste reclame heet gewoon spam, ook op een smartphone. Bovendien bestaat dit allemaal alleen nog maar op papier. En zelfs dat niet, want op de hele Beep site komt het woord app niet voor. Dus zolang er nog niet eens plannen voor zijn, zou ik me maar niet rijk gaan rekenen.

      Ik snap sowieso niet hoe je je na het Flexkom debacle meteen in de volgende MLM kan storten. Een MLM bovendien die het concept van Flexkom zowat één op één heeft overgenomen. Een concept dus dat bedacht is met het doel mensen op te lichten.
      Dat lijkt niet zo verstandig, omdat het eens mild uit te drukken….

     2. “…korting moet geven en 2,75 % omzet moet afstaan aan Beep.”

      Alleen-Op-Artikelen-Met-Voldoende-Marge!!!

      Kijk nou voor de aardigheid eens op Wouter z’n winkel…kortingspercentages tussen de 9 – 25%.

      Beep App ?…nooit van gehoord.

      En bedankt voor de bezorgdheid, maar ik stort me helemaal nergens in *juist* vanwege het Flexkom drama, waar ik nog nooit van gehoord had voordat ik hier terechtkwam.

 25. Dan nog iets anders. Moet het mkb wel gered worden? Is het eigenlijk erg dat veel winkels zullen verdwijnen?
  Ik denk het niet. De consument heeft een vrije keuze en kiest voor online shoppen. Stel dat de kleine kruideniers van de jaren vijftig (voor de opkomst van de supermarkten) er nog zouden zijn. Zouden we daar nu blij mee zijn? Zouden die nu een overlevingskans hebben? Nee natuurlijk.
  Winkels die zich niet aanpassen aan moderne bedreigingen verdwijnen. En dat is maar goed ook. Er zijn trouwens best wel winkels die zich wel aanpassen. Delicatessen shops bijvoorbeeld. Die houden zich wel staande tegenover de supermarkten.
  Wat er gebeurd als ten dode opgeschreven marktpartijen beschermd worden hebben we met het RSV schandaal gezien. Corruptie en grootschalige verspilling van belastinggeld. Daarom zal geen enkele econoom pleiten voor het redden van mkb winkels die zich niet willen/kunnen aanpassen aan de moderne tijd.

  Een mooi voorbeeld van hoe slecht die bescherming kan uitwerken zijn de supermarkten in NL.
  Wel eens boodschappen in het buitenland gedaan? Ook opgevallen dat de supermarkten daar groter, beter, luxueuzer én goedkoper zijn dan hier? En een veel groter assortiment hebben? En ooit wel eens afgevraagd hoe dat toch komt?

  Door de bescherming die de kleine supermarkt hier krijgt. In Nederland hebben we nl het verbod op zgn weidewinkels. Dat geld voor bijna alle branches, behalve voor de meubelhandel.
  Supermarkten mogen zich dus niet in het buitengebied vestigen en blijven daar door veel kleiner dan hun buitenlandse tegenhangers. Daardoor is de Nederlandse consument slechter af. Hij betaald meer voor zijn boodschappen en heeft minder keus en minder luxe. Een voorbeeld van hoe negatief bescherming kan uitpakken.

  1. Aan de andere kant zijn het juist die kleine winkels die een nivo van kwaliteit, expertise en service leveren die ik als klant toch liever niet kwijt raakt. Als je het prima vindt om met kerst een waterig kippetje te eten dan mag dat, maar ik eet toch liever wat smakelijks.

   Ik ben iemand die vanwege het gemak graag online koopt, maar ik ga toch liever naar een winkel om een nieuwe spijkerbroek te passen en te kopen dan dat ik telkens pakketjes heen en weer moet sturen.

   En vraag in de supermarkt maar eens naar hoe je een varkenshaasje het best klaar kunt maken – ze kunnen je wijzen waar het ligt, zowel ‘vers’ als diepgevroren, maar daar houdt het wel bij op.

   Dus ja – wat mij betreft is het best wel erg als er veel winkels zouden verdwijnen.

 26. Natuurlijk wil iedereen voor de kerstkalkoen best iets meer geld uitgeven in een speciaalzaak. Maar daar kan zo’n zaak niet het hele jaar op teren. En dan nog moet zo’n zaak ecght iets bijzonders te bieden hebben .Gewone bakkers en slagers zijn al in hoog tempo aan het verdwijnen.
  Spijkerbroeken, tuurlijk, die koop je nu nog in een bakstenen winkel. Maar wacht maar totdat je je bodyscanprofiel in kan leveren bij een online spijkerbroekenboer. Die laat dan een op maat gemaakte broek voor jou uit de machine rollen. Daar leggen de bakstenen kledingwinkels het ook tegen af. En dat duurt niet zo lang meer.
  Nee, als je van shoppen houdt kun je maar beter naar een andere hobby gaan uitzien.

 27. Die zullen er best een paar zijn. Maar dat doet niets af aan het feit dat de trend de andere kant op is. Voor sommige webshops is het best handig om ook een afhaal punt te hebben, zoals bijv Bol.com. Anderen willen een plek waar de klant het spul kan bekijken en proberen, bijv. kledingwinkels. Het verschijnsel dat klanten vooral kijken en daarna online kopen is de winkelier toch al bekend.

  Als je het nuchter beschouwd is het ook waanzin dat half Nederland op zaterdag het stadscentrum intrekt. Je betaald je blauw aan het parkeren, je koopt spullen die veel duurder zijn dan nodig, omdat ruimte in het centrum duur is en het vervoer er naar toe ook. Eerst wordt met grote moeite het kleine en moeilijk bereikbare stadshart volgepropt met waren, waarna de consument die er met evenveel moeite op zaterdagmiddag weer uitsleept.
  Dat kan echt stuken efficienter. Je zou de winkel kunnen beperken tot een relatief kleine zaak waar je op een prettige manier de spullen kan bekijken. Belevingswinkels dus. Je besteld dan via het web en laat de boel thuisbezorgen of haalt het ergens af.

  Een bakstenen winkel in het stadscentrum met een grote voorraad achterin het pand is echt hopeloos achterhaald. Die zullen vrijwel allemaal gaan verdwijnen denk ik.
  Ga maar eens kijken in stadscentra in de V.S. Dat is zoals zo vaak ons voorland. Daar is nauwelijks meer een conventionele winkel te bekennen. Maar niet persé ongezellig, door de vele horeca en belevingswinkels.

  1. Ik denk juist dat de bakstenen winkels blijven, maar net als de consument de voorraad online hebben. Je kijkt/past/koopt en het wordt via een muisklik thuisbezorgd.
   Dat hele gegluur naar Amerika moet echt afgelopen zijn. Het is niet te vergelijken. Ik kan gewoon vanaf hier op mijn fiets naar de AH, mijn broer in de States moet anderhalf uur rijden naar de Seven11. Daar zijn stores daar ook wat groter, zodat je maar 1 keer hoeft te rijden. Persoonlijk hou ik wel van dat kneuterige Hollandse winkel-gedoe. En als de familie uit de States op bezoek is.. dan scheuren we van stad naar stad om alle centrums te kunnen bekijken. En dubbelzoute drop van de Jam**. En een koffer vol hagelslag mee terug, lol.

   1. Ik ben ook lang niet voor alles wat vanuit Amerika onze kant op komt. Maar dat het winkelen in NL effcienter kan en moet, en dat dat ook gaat gebeuren, dat is wel duidelijk. In NL zal de klap nog groter zijn dan elders in Europa, juist vanwege de bescherming die de kleine winkelier altijd gehad heeft.
    Schaalvergroting is een logisch antwoord op online concurrentie. Kijk bijvoorbeeld naar Ikea, dat weet mensen nog wel hun huis uit te lokken. Ikea is dan ook succesvol dankzij zijn enorme schaalgrootte. Alleen daardoor zijn de prijzen er zo laag.

    1. Hmm, de lage prijzen bij Ikea worden deels door een magere, of kale CAO bereikt en een minimumloon dat nòg lager ligt dan hier in NL. Een zeer zorgwekkende ontwikkeling in Europa. Maar dat is niet Biep-gerelateerd en Biep kan er ook niets tegen beginnen. Biep zou het wel in de hand werken, maar CaPa ziet dat wellicht anders.

  1. Zoals ook in het Flexkom topic gezegd; filmpjes van zogenaamd aangesloten en werkende winkels gebruikt Flexkom al vanaf het begin, terwijl ze nog nergens operationeel zijn. Wordt eens wakker.

 28. Ik kijk net naar het uitleg filmpje over Beepextra waar uitgelegd wordt dat je bij een winkel 10 korting krijgt (10% minder betaald) WEL wordt die 10% korting als geld op je BeepExtra kaart bijgeschreven en dit wordt als beepextra geld uitgegeven. Probleem is hier dat dit geld nooit betaald is. Er wordt 10 procent geld gecreeerd terwijl er juist 10 procent korting wordt gegeven. Kan iemand mij vertellen wat ik niet snap?

  1. Voor zover ik het begrijp, in het geval van 10 procent korting: De klant betaalt gewoon het volledige aankoopbedrag (zonder korting dus) aan de winkelier, de winkelier betaalt in dit geval 12,75 procent aan Beep, Beep zet 10 procent op de kaart van de klant en houdt 2,75 procent (vast percentage) zelf.

   De klant krijgt dus korting in de vorm van een spaarbedrag dat hij bij een volgende koop kan gebruiken.

   Zelf zou ik als klant liever échte korting krijgen en dus gewoon bij aankoop minder betalen. Maar ‘klant’ en ‘winkelier’ zijn hoe dan ook een ondergeschoven kindje bij Beep en Flexkom.

 29. In principe zullen veel mensen eerder de korting nemen dan de 10 procent op de kaart bij te laten schrijven. Het is weer iets nieuws waar men aan moet wennen, net zoals met destijds het pinnen en de euro. Het gaat erom dat die 10 procent uitgegeven gaat worden bij het mkb en op die manier helpen aangesloten winkels elkaar. De 2,75 procent voor Beextra is de fee voor de andere mogelijkheden die de winkeliers wordt aangeboden zoals de reclame die zij direct kunnen sturen en dus minder uitgeven aan advertentiekosten. Voor de winkelier maakt het niet uit of hij de korting aan de klant geeft of aan Beepxtra. Voor de klant die normaliter toch ook het volle pond betaald is de waarde op zijn kaart interessant. De winkelier bepaald ook zelf waarop en hoeveel hij korting geeft. Voor de kosten hoeven ze het niet te laten. Die zijn bijzonder laag ten opzichte van andere modellen zoals bijv. Franchisebedrijven. Ik denk dat als het goed opgezet wordt het heel goed zou kunnen werken.

 30. In principe zullen veel mensen eerder de korting nemen dan de 10 procent op de kaart bij te laten schrijven. Het is weer iets nieuws waar men aan moet wennen, net zoals met destijds het pinnen en de euro. Het gaat erom dat die 10 procent uitgegeven gaat worden bij het mkb en op die manier helpen aangesloten winkels elkaar. De 2,75 procent voor Beextra is de fee voor de andere mogelijkheden die de winkeliers wordt aangeboden zoals de reclame die zij direct kunnen sturen en dus minder uitgeven aan advertentiekosten. Voor de winkelier maakt het niet uit of hij de korting aan de klant geeft of aan Beepxtra. Voor de klant die normaliter toch ook het volle pond betaald is de waarde op zijn kaart interessant. De winkelier bepaald ook zelf waarop en hoeveel hij korting geeft. Voor de kosten hoeven ze het niet te laten. Die zijn bijzonder laag ten opzichte van andere modellen zoals bijv. Franchisebedrijven. Ik denk dat als het goed opgezet wordt het heel goed zou kunnen werken. Ondanks de negatieve berichten hier.

  1. In principe zullen veel mensen eerder de korting nemen dan de 10 procent op de kaart bij te laten schrijven.

   Het idee van BeepXtra is toch juist dat die korting op de kaart komt? Waarom zo’n omslachtig systeem? En waarom denk je dat dit systeem gaat werken als je zelf ook al weet dat men eerder gewoon direct korting wilt in plaats van eerst betalen om tegoed in een fictieve muntsoort op een kaart te krijgen?

 31. Ik denk dat als het goed opgezet wordt
  Juist… daar heb je het probleem al. Het wordt opgezet met maar 1 doel voor ogen: er zelf rijker van worden. Klant en winkel spelen hier een ondergeschikte rol en het is helemaal niet bedoeld om de MKB uit het slop te halen, maar om vooral cash richting Biep te laten vloeien. Jij begrijp?

 32. Zoals ik al zij, het is weer iets nieuws waar men aan moet wennen. Volgens mij geld dat vooral voor degenen die hier constant commentaar zitten te geven. Niet BeepXtra, maar jullie hebben de oogkleppen op

  1. Niet BeepXtra, maar jullie hebben de oogkleppen op

   Ja, want bij Flexkom zaten “wij” er natuurlijk ook volledig naast?

   Ik neem aan dat je het inmiddels met mij eens bent dat Flexkom gigantisch gefaald heeft en dat je inmiddels in ziet dat Flexkom helemaal nooit ontworpen was (en is) om het MKB er beter van te maken. Er was slechts een erg ingewikkeld vergoedingssysteem bedacht en verder werden er veel sprookjes vertelt om de massa stil te houden en zo veel mogelijk nieuwe slachtoffers te maken.
   Waarom denk jij dan dat een ander systeem, wat -op de bij Flexkom verplichte inschrijfkosten na- volledig identiek is aan Flexkom, opeens wél zou werken?

 33. Met Flexkom zit je hoogstwaarschijnlijk wel goed, ik weet het niet omdat ze nog steeds in de running zijn, maar inderdaad het was erg stil de laatste tijd. Daar heb je je punt mee. Maar ik blijf het een goed plan vinden om het MKB te helpen, ook al ga ik daar ook aan verdienen, maar wie verdiend er niets voor zijn werk, niemand toch?? Daarom vind ik het concept van Flexkom wel goed, maar ze hadden gewoon beter voorbereid moeten zijn, en gaan starten ipv continu ‘betalende’zieltjes winnen. Beep is gratis, dus die scoren daar weer punten mee. Beep wil 1-2 starten, en ik heb ‘ook’daar een goed gevoel bij.
  Wat ik wel jammer vind van je blog, is de steeds terugkerende vernederende opmerkingen van bepaalde personen. Jammer dat je dit soort mensen toelaat op je blog, Wouter. Een goede discussie ga ik niet uit de weg, en dat bedoel ik met de oogkleppen, sommigen WILLEN niets anders horen, en vertellen dan over negativiteit. Daar kun je nooit of te nimmer mee praten, maar dat zal men dan van mij ook wel weer vinden, ben ik ze tenminste voor.
  Goed, we zullen zien waar het heen gaat, jullie kant of die van mij. Is het weer spam, dan zal ik het openlijk toegeven, is het wel wat, dan hoop ik dat hier ook te lezen.

  1. ook al ga ik daar ook aan verdienen, maar wie verdiend er niets voor zijn werk, niemand toch??

   Daar is ook op zich niets verkeerd mee. Normaal gesproken krijg je betaald omdat je meerwaarde toevoegt. Meerwaarde in de vorm van uren werk die je verzet voor je baas of meerwaarde je als ondernemer levert in de vorm van een product of dienst. Echter zie ik niet in hoe iemand als “distributeur” in een systeem zoals BeepXtra of Flexkom waarde toevoegt en waarom diegene daar dan dus ook voor betaald moet worden.

   Ja, je zou kunnen stellen dat iemand meerwaarde toevoegt door een winkel aan te sluiten. Op die manier hoeft BeepXtra dat niet zelf te doen. Maar staat die arbeid in verhouding tot het verkrijgen van een levenslange provisie over de omzet van die winkel? Zoals ik al vaker betoogd heb, is die verhouding totaal zoek. Alleen om die reden al zal BeepXtra nooit kunnen werken.

   Wat ik wel jammer vind van je blog, is de steeds terugkerende vernederende opmerkingen van bepaalde personen.

   Ben ik helemaal met je eens. Wel wijs ik je er graag (voor de tweede maal) op dat die vernederende opmerkingen gestart werden door de Flexkommers. Niet dat dat veel uit maakt overigens, maar dat het wel duidelijk is dat dit door beide kanten gebezigd wordt.

   Ik kan er trouwens wel ergens begrip voor opbrengen dat men iets minder zacht omgaat met mensen die bij BeepXtra zitten. Men heeft eerst geprobeerd om uitgebreid uit te leggen dat ze opgelicht werden door Flexkom, hoe dat kan en waarop de oplichting gebaseerd is en waarom Flexkom dus fout is. De slachtoffers geloofden dat in het begin helemaal niet en reageerden vol onbegrip en soms zelfs agressief op deze hulp, ook al was het hen glashelder uitgelegd en onderbouwd. Vervolgens blijkt uiteindelijk dat Flexkom inderdaad fout is, zijn de slachtoffers het er dan mee eens dat ze opgelicht zijn en biedt een groot deel van hen excuses aan naar mij en/of mensen op mijn blog. ..Om vervolgens doodleuk naar een vrijwel identiek schema (BeepXtra) toe te lopen en daar heilig in te gaan geloven. Ik kan me wel voorstellen dat dit op weinig sympathie kan rekenen. Steek je zo veel tijd en moeite in om mensen te helpen, blijkt dit totaal niet te werken bij veel gevallen.

  2. Maar ik blijf het een goed plan vinden om het MKB te helpen

   En de discussie is juist of BeepXtra het MKB zal helpen. Ik zie vooral een dood plan wat het MKB niet helpt.

   Beep is gratis, dus die scoren daar weer punten mee. Beep wil 1-2 starten, en ik heb ‘ook’daar een goed gevoel bij.

   Dus omdat het gratis is is het goed? Ze willen op 1 februari starten, hoeveel winkels doen er nu al meer? Wat is de groei in het aantal winkels dat meedoet?

  3. Beep wil 1-2 starten, en ik heb ‘ook’daar een goed gevoel bij.

   Ik dacht dat ze 1-12 (2013) gingen starten. Ben ik nu zo gek of klopt het dat ik een deja-vu gevoel krijg.
   We starten op 1-12, we gaan 1-2 live. En wat wordt de volgende datum. Ook het aantal al aangesloten bedrijven lijkt al sinds het begin nauwelijks te groeien (zeg maar rustig niet). Toch wel erg vaak een start-datum. Zeker als ze (zoals ze zelf beweren) al een werkend systeem zouden hebben.

   Modedit: quote gefixed

  4. Daarom vind ik het concept van Flexkom wel goed, maar ze hadden gewoon beter voorbereid moeten zijn, en gaan starten ipv continu ‘betalende’zieltjes winnen.

   En daar ga je de fout in. FlexKom was allang gestart. Het ging juist om de betalende zieltjes, die zorgden voor de inkomsten. Het hele verhaaltje was bedoeld als verhaaltje en daar ben ook jij dus behoorlijk ingetrapt. Het was en is nooit de bedoeling geweest om ook daadwerkelijk te draaien in het MKB…
   Begrijp je nu waarom Biep het niet gaat worden? Gebaseerd op iets dat niet zal werken maar met een mooi sprookje eromheen zal alleen dat mooie sprookje ook vertellen en tja…het zal ook niet gaan werken.

  5. Martin,

   Natúúrlijk is het een goed idee om het MKB te helpen, en natúúrlijk mogen degenen die het MKB gaan helpen daaraan verdienen. Dat ben ik honderd procent met je eens.

   Maar dezelfde alarmbellen die bij mij afgingen bij Flexkom, gaan nu ook af bij Beep. Het is gratis ja, in zoverre, registreren is gratis. Ongetwijfeld is de registratie een gigantisch succes en hebben zich wereldwijd ontelbaar veel kundige en onkundige mensen aangemeld. En waarom? Zoals de baas van Beep zegt: Er is geen reden om nee te zeggen, want het is gratis!

   Op dit moment kost Beep extra jou alleen tijd. Denk echter terug aan dit blog en dat van Flexkom wanneer jou in de toekmost door Beep ‘aanbiedingen’ worden gedaan, bijvoorbeeld om je in te schrijven voor een Beep opleiding, of om jet alleenrecht te kopen om in jouw regio winkels aan te sluiten. Ik noem maar wat manieren waarop geld kan worden gevraagd aan iedereen die zich gratis geregistreerd heeft.

   Want dat het systeem van Beep ooit opgeleverd wordt, en bovendien geaccepteerd door klanten en winkeliers zodat jij je geld kunt (terug)verdienen, zie ik werkelijk niet gebeuren.

   1. Oh ja, en mocht ik ongelijk krijgen en Beep levert inderdaad iets dat door klanten en winkeliers geaccepteerd wordt, dan zal ik op dit blog ook zeker mijn ongelijk toegeven 🙂

   2. Denk echter terug aan dit blog en dat van Flexkom wanneer jou in de toekmost door Beep ‘aanbiedingen’ worden gedaan,

    Dat is inderdaad een goede tip. Eerder al viel het op dat veel BeepXtra mensen zich bezig zijn gaan houden met KaratBars. Toevallig verdient Lyndon Farrington (oprichter BeepXtra) vrij goed aan je als je je via Beep inschrijft op dat spelletje.
    Zoals Marcel daarop al zei; “we zullen mensen alleen attenderen op het gratis openen van een goud rekening.” Pas op dat ze je niet verleiden met vals vertrouwen om zo alsnog je portemonnee te trekken. Een ieder die wel zijn portemonnee getrokken heeft nav. een zogenaamde goedbedoelde tip van iemand van BeepXtra die heeft zodoende alsnog uitgevonden hoe BeepXtra je geld afhandig maakt.

    Betaal nooit voor dit soort schema’s, dat is de makkelijkste manier om geld te verdienen. Elke euro die je niet uitgeeft is weer een euro meer op je rekening.

 34. Kortom, even een opsomming van hoe het er nu voor staat met BeepXtra naar mijn idee;

  Het verhaal (een app/POS systeem voor MKB) daar kan ik mij in vinden en lijkt me zelfs een prima idee.

  De uitvoering heeft wat haken en ogen;
  – Iedereen kan het systeem verkopen en dus ook iedereen kan het systeem kraken. Iemand die ‘niet zo representatief’ is kan BeepXtra een slechte naam geven, laat staan als louche figuren zich er in gaan mengen.
  – Ook bij BeepXtra worden er eerst heel veel mensen lekker gemaakt voordat er daadwerkelijk iets geleverd wordt.

  Het verdienmodel voor distributeurs slaat nergens op. Mensen tot in lengte van jaren gratis geld geven is onzinnig. De concurrentiepositie van BeepXtra is daarmee extreem zwak. Vroeg of laat (zeer waarschijnlijk al heel vroeg) gaat dit BeepXtra opbreken.

  De oplossing is naar mijn idee vrij eenvoudig. Schop alle distributeurs er uit en werk met ‘gewoon’ personeel. Dat is goedkoper, minder risicovol en geeft een betere kwaliteit. Mochten ze dat om wat voor reden niet willen, zorg dat in elk geval voor dat het verdienmodel van gratis geld geschrapt wordt en geef de (uitvoerig gescreende) distributeurs een eenmalige, vaste vergoeding per winkel die aangesloten wordt. Alleen dan heeft BeepXtra een kans van slagen.

  1. Heb zijn filmpjes wel eens voorbij zien komen, ook op mijn blog zijn ze wel eens voorbij gekomen. Zijn filmpjes zijn inderdaad nogal ..apart. Hij heeft denk ik een tikje van de molen gehad.

   Hij promoot overigens alles waar ook maar half iets van MLM in voor komt. Bonofa, OptionAlert, Lyoness, Wenyard, Flexkom, noem maar op. Die meneer moet vast miljoenen per maand op zijn rekening bijgeschreven krijgen als alle voorgespiegelde inkomsten van al die schema’s ook maar half kloppen.

 35. Wat is het stil rondom Beep.
  Waar is toch die Beepleider Marcel Holt gebleven, die zulke lange uiteenzettingen produceerde of heeft ie de handdoek ook hier alweer in de ring gegooid?

  1. Ik denk niet dat er verwacht hoeft te worden dat mensen van BeepXtra hier wekelijks updates komen geven over wat er wel of niet gebeurd is, zeker als er verder weinig lijkt te gebeuren bij BeepXtra. Maar wieweet zijn ze achter de schermen druk bezig, dat kunnen we niet beoordelen.

   Mocht er wat noemenswaardig gebeuren dan zullen ze zich neem ik aan wel melden.

 36. Beste Mensen

  Ook een beetje of topic, maar nogmaals een waarschuwing pas op voor M. Ik merk dat hij van de bouw over is gestapt naar het MKB. Maar in de bouw heeft hij zeer veel gedupeerde mensen achter zich gelaten. Meneer heeft altijd zijn argumenten en praatjes klaar. Maar nogmaals mensen dit is een Wolf in schaapskleren. En wat natuurlijk helpt is even googlen op M opgelicht. Er gaat een wereld voor je open.

  1. Okneirt, als ik zoek op ‘M opgelicht’ of ‘M oplichting’ of ‘M scam’, dan krijg ik, behalve de blogs van Wouter, niet meer resultaat dan dit: [link weggehaald]

   Uit dat verslag blijkt sowieso niet van oplichting. Misschien gewoon een slachtoffer van de crisis?

   Wouter, kan jij dit IP natrekken? Misschien is dit iemand van de concurrent die de country manager van BEEP probeert zwart te maken.

   1. Op zich klopt het wel helaas, maar ik vind niet dat mijn blog de plek is om deze vete’s uit het verleden op te ratelen. Dat is door TROS opgelicht al genoeg gedaan en kan eventueel daar verder gebeuren. Dit blog gaat over BeepXtra, niet over wat mensen in het verleden allemaal misdaan hebben.
    Ik heb de namen weggehaald.

 37. Vanavond en morgen zijn er weer informatie-avonden (zogenoemde startschot-meetings) in Maarssen. Er is plaats voor ongeveer 30 man.

  Weet iemand trouwens wat de relatie tussen Flexkom, BeepXtra en Bonofa/Cube7 is? In Nederland en Amerika is Rob Buser druk aan het werven voor Bonofa, terwijl hij tegelijk ook licentiehouder van Flexkom en Beep is!

  1. Wat de relatie tussen die drie exact is weet ik niet. Wel weet ik dat Lyndon Farrington eerst bij Flexkom zat en nu zelf een schema (BeepXtra) begonnen is.

   Rob Buser is slechts een overijverige meneer die ontzettend veel Youtube filmpjes maakt voor alles waar maar half iets van MLM in zit. De meeste filmpjes zitten nog niet over de 20 views dus of hij daadwerkelijk veel mensen werft dat weet ik niet. Hij zal vast wel ontzettend rijk zijn als alle geschetste inkomens van alle schema’s waar hij aan mee doet maar een beetje kloppen.
   Een paar posts terug kwam hij ook al ter sprake.

 38. Benieuwd of het ze zal lukken om ooit nog eens een fatsoenlijke kaart met namen en adressen te maken op http://www.beepstores.com. Tot nu toe werkelijk bagger en ook nog eens gebruiksonvriendelijk. Wereldwijd 837 Beepstores? Nog maar 9 in NL? Probeer die 837 adressen maar eens te vinden. Veel succes!

 39. Aan alle mensen die hier iets posten op dit forum betreffende MLM! Ons dagelijks leven is één piramide systeem en daar blijkt niemand van wakker te liggen en daar werken toch dagelijks heel wat mensen in, niet soms? Mocht ik een ondergeschikte zijn van Wouter en ik zou ontzettend veel verkopen voor zijn webwinkel dan zou ik nooit de kans krijgen zijn positie over te nemen, zo eenvoudig ligt dat, nietwaar Wouter! Dus dagelijks verdiensysteem = aan duidelijke piramide!

  1. Roger, eerder heb je al laten zien dat jij het IQ van een aardappel hebt:
   http://wouterhol.nl/het-piramidespel-van-flexkom/comment-page-1/#comment-156
   En
   http://wouterhol.nl/het-piramidespel-van-flexkom/comment-page-2/#comment-326

   Dus ik houd het even kort en volsta daarom met nog een link naar een eerdere reactie van mij, zodat er een kleine kans is dat zelfs ook jij snapt dat ‘het dagelijks leven’ iets heel anders is dan een piramidespel:
   http://wouterhol.nl/het-piramidespel-van-flexkom/comment-page-1/#comment-112

   En als je nog steeds denkt dat ik de kwade ben in dit verhaal; bedenk eens hoeveel je al verdient hebt met Flexkom en hoeveel winkels er nu al met Flexkom werken.. Juist, 0 en 0. Veel succes.

 40. Ja maar nu ben ik geen Flexkom meer maar BeepXtra! Dus ik geef grif toe dat jullie gelijk hadden maar via BeepXtra doen deze wel effectief wat ze beloven wat van Flexkom niet kan gezegd worden! Hier betaal je niet eens om in te stappen en werken ze met kleinere percentages en als je BeepXtra goed doorneemt dan heeft het grote slaagkans tot succes!

  1. Ik vind het tof dat je toegeeft dat Flexkom inderdaad gefaald heeft.

   Verder is er al genoeg gezegd over de overeenkomsten tussen Flexkom en BeepXtra en dus zou je als lezer van dit blog vrij eenvoudig moeten kunnen concluderen hoe klein de kans is dat BeepXtra van de grond komt en indien dat zo is, hoe lang BeepXtra het vol gaat houden.

  2. Maar Roger, waarom heeft Beep volgens jou dan wel een kans van slagen? Omdat het gratis is? Serieus, ik begrijp echt niet hoe je je zo in het volgende MLMdebacleavontuur kunt storten. Het is exact hetzelfde praatje,verhaaltje&plaatje.
   Please, en ik meen het, kun je mij uitleggen waarom?

   Ik heb een bedrijf. Echt waar. en als ik met een project mijn neus stoot en we draaien uiteindelijk alleen maar verlies, dan zal ik dergelijke projecten zeker niet nogmaals aannemen. Of anders heb ik wel collegae,werknemers,mensen-in-piramide èn de schoonmaakster die mij even uit de droom helpen. Hoezo kun jij dat dan toch wel? Dat begrijp ik echt niet.

  3. “Ja maar nu ben ik geen Flexkom meer maar BeepXtra! ”

   Zo dan, Roger. Ze kunnen in ieder geval niet van je zeggen dat je een ezel bent, want die stoot zich NIET twee keer aan dezelfde steen…

  4. Roger, je hoeft inderdaad niet te betalen om in te stappen. Ik ben reuzebenieuwd waar jij wél voor moet gaan betalen, nu of in de toekomst, want zo’n piramide aan contactpertsonen wordt in mijn ogen niet voor niets opgezet.

   Mijn tip is om na te denken of BeepXtra nog steeds zo’n goed idee is zodra jou gevraagd wordt geld over te maken, om wat voor reden ook. Ik heb begrepen dat de Beepers al een fijne aanbieding gehad hebben om in Karatbars te stappen…

 41. Op het Tros Radar forum lees ik dat BeepXtra nieuwe deelnemers werft op vacaturesites, door mensen die werk zoeken aan te schrijven.

  Wees gewaarschuwd! BeepXtra probeert mensen die ingeschreven staan bij vacaturesite Jobbird te strikken. Van het begin af aan voelde ik dat er een luchtje aan deze club zit, maar vraag me niet waarom. Hieronder de email zoals ik die ontving. Mijn achternaam heb ik om privacyredenen weggehaald.

  ” Meppel, 27 januari 2014

  Geachte Bart xxxxxx,

  Ik ben wellicht op zoek jou. Ben jij gemotiveerd om een nieuw en GRATIS marketingconcept helpen te lanceren? Sinds november 2013 is dit concept onstaan en we zijn bezig om dit wereldwijd te verspreiden.

  Jouw CV op Jobbird.com heeft mijn interesse gewekt. Ik zou je daarom graag willen vragen om contact met mij op te nemen en te kijken of dit wellicht iets voor jou is. Inschrijving is GEHEEL kosteloos en het enige wat ik van je vraag is tijd. De inkomsten ligt aan je eigen inzet en kunnen behoorlijk (snel) oplopen.

  Voor meer informatie kunt je met mij contact opnemen. Bel 06- of stuur een mail naar @gmail.com.

  Ik hoop snel wat van je te horen.

  Met vriendelijke groet,

  R
  Regio Manager BeepXtra
  Vacature: Uitdagende baan bij een internationaal oriënterend bedrijf
  Werkgever: Greveling Financiële Dienstverlening “

  Dit vind ik een heel kwalijke zaak. Die mensen zoeken werk, niet een uiterst kleine kans op winst door mee te doen aan een MLM systeem. Is het benaderen van werklozen het beleid van BeepXtra?

  1. Hoi Wouter,….ben ik weer even..

   Beep zelf werft sowieso niet..

   Uit de code of conduct van Beep..

   This program is provided for the convenience of members to receive commissions. It is strictly forbidden to promote in the public domain this program as a method to entice potential members to join the company. The definition of public domain is as follows but this list is not exhaustive and is supplied for clarity

   You tube videos
   Facebook, Twitter, Google+ any social media
   Vimeo videos
   Freely circulated presentations on PowerPoint or any other presentation media
   Forums & Blogs
   Webinars
   Seminars
   Public meetings
   Advertisements

   Ik hoop dat degene die deze “Regio manager” (??) in zijn downline heeft hier meeleest en hem heel gauw op zijn vingers tikt…
   Zeer triest als je op deze manier aan deelnemers probeert te komen..

 42. Voor de liefhebbers van Beepmeetings:

  https://www.facebook.com/events/448380188596083/ in Staphorst of all places… en natuurlijk op het hoofdkantoor van Arnout de Actioncoach Maarssen http://www.eventbrite.nl/e/tickets-beep-informatie-avond-10246570769

  Ze zijn flink aan de weg aan het timmeren. Beep lijkt het helemaal te gaan maken volgens de FBpagina Help het MKB https://www.facebook.com/help.het.mkb.nu?ref=ts&fref=ts

  Zouden de Beepers gaan “winnen” van Flexkom, afgaande op de Flexberichtgeving hier? Wat denken jullie.

  1. Ik heb ook al wat mails ontvangen van winkels die benaderd zijn door BeepXtra. Opmerkelijk, want ik had begrepen dat de winkels pas benaderd zouden worden op het moment dat het systeem 100% zou werken. Daar heb ik nog geen enkel bewijs van gezien.

  2. De kaart deugt nog steeds niet bij in- en uitzoomen. Het zijn er geen 25 maar 22 waarvan een aantal vage bedrijfjes die gelieerd zijn aan ex FK-ers. Wel erg armoedig en (nog) geen enkele uitstraling naar de gemiddelde consument. Ik kan me nog steeds niet voorstellen dat Beep ook maar enige kans van slagen heeft, maar wie weet gaan ze ons verrassen?

   EB Cleaning Products
   Ledgarant
   L Reclame
   L Drukwerk
   Art Ideas (L)
   A Refined Palette
   Shoppingroutes
   Help Retail
   ActionCOACH
   Flex-Sales
   Van Goggengogh
   Yami Yami
   The Golden Elephant
   3SM Health Solutions
   Vemma
   Koemba
   Hotel The Champs
   De Laminaatfabriek
   De Boxspringfabriek
   ISN Modern Coins
   W. de Witte Services
   R.N.V.

   1. Alleen de bedrijven die hun gegevens *volledig* invullen zie je terug op de kaart.
    Een deel wacht waarschijnlijk met adresgegevens invullen totdat tablets of Epos integration en kaarten binnen zijn.

    Kijk voor de aardigheid maar eens onder Latest Stores.
    En over een uur nog een keer, dan zie je hoe veel en hoe snel er zich bedrijven aanmelden.

    De 2 nieuwe video’s over de tablets en de Epos trouwens al gezien die sinds vandaag op beepxtra.com/video’s staan?

    1. Een paar maanden gelden stond op http://www.beepxtra.com demonstratief een klok in beeld die wekenlang aftelde naar 1 december. Dan zou *het* gebeuren; Beep zou op die datum live gaan en we zouden direct honderden (?) aangesloten winkels kunnen bewonderen. Nu zijn we alweer ruim 2 maanden verder en precies 22 winkels in NL op een dramatisch slechte en warrige kaart, maar dat heb ik al eerder geschreven. Bovendien ondernemingen die nu niet bepaald gericht zijn op de gemiddelde consument, om het maar netjes uit te drukken. Nu las ik weer ergens dat het 6/8 weken kan duren voordat een ondernemer die zich *nu* aansluit daadwerkelijk live kan gaan. Gisteren een trotse mededeling dat de site nu ook in NL te lezen is, een dag later niet meer mogelijk. Ofwel, de opportune mededelingen volgen elkaar in rap tempo op en het wachten en uitstellen (‘coming soon’) is alweer begonnen.

     Ik vraag me af hoe het toch mogelijk is dat ik – inmiddels niet zo piepjong meer en zakelijk redelijk door de wol geverfd – vrijwel geen enkel MLM bedrijf ken. Hou voor de aardigheid eens ergens op een drukke winkelstraat een spontane enquête onder 1000 mensen naar de naamsbekendheid van 5 van de grootste MLM bedrijven ter wereld: Avon, Amway, Herbalife, Natura Cosmetico en Vorwerk. Ik denk de uitslag te weten: ergens tussen de 0 en 2 procent.

     De minst onbekende MLM-loyaltiecard in NL zal neem ik aan die van Lyoness zijn. Bestaat inmiddels zo’n 10 jaar en komen overal in de Top 100 MLM lijstjes voor. Toch zal ook hier de naamsbekendheid nihil zijn. Buiten de inleggelden van licentiehouders zal de kaartomzet te verwaarlozen zijn.

     Een loyaltiecard voor consumenten is gedoemd om te mislukken wanneer het niet binnen een redelijk korte termijn het grote publiek weet aan te spreken en een zekere dichtheid van aangesloten winkels in een bepaalde stad/plaats/regio bereikt. Om dit te verwezenlijken is o.a. een gerichte marketingstrategie, specifiek geschoold (kundig) personeel en niet te vergeten….. een forse investering vooraf noodzakelijk.

     Nu begaat Beepxtra ook nog eens de (bewuste?) MLM-fout, of is het grootheidswaanzin, om zonder dat het businessmodel ook maar in de verste verte klaar is, in elk land waar een licentiehouder toevallig een bekende heeft direct van start te gaan. Typisch MLM (want misschien heb ik straks een heel land in mijn ‘downline’…) maar een zinloze missie.

     Wanneer ik er echt ervoor ga zitten (maar dat doe ik niet) dan wordt het een wel een erg lange lijst argumenten. Cyprus, Britse Maagdeneilanden, Lyndon Farrington (o.a. Banners Broker, Flexkom, Karatgold, etc.) en een niet geheel onbelangrijk punt; zijn winkeliers/ondernemers (en dan niet die enkeling) überhaupt bereid om 2,75% van de omzet af te staan….. zie eerdere discussies op dit blog. Is hier vooraf degelijk (en inzichtelijk) onderzoek naar gedaan? Ik geloof er niks van.

     Beep is minder lachwekkend dan Flexkom. Bovendien (nog) gratis en aan de drive van de Nederlandse initiatiefnemers zal het zeker niet liggen. Toch zie ik geen enkele reden waarom Beep ook maar een beepkleine kans heeft om enigszins succesvol te worden. Laat staan dat honderden of duizenden licentiehouders er daadwerkelijk een inkomen aan overhouden, de bekende 1 à 2% van de top daargelaten.

     Mocht ik alles totaal foutief hebben ingeschat dan zal ik tzt mijn nederige excuses maken 🙂

     1. *Wat* een ongelooflijk slecht stuk weer…

      “Wanneer ik er echt ervoor ga zitten (maar dat doe ik niet)”

      Da’s ook meteen een beetje het probleem he ?
      Wel de tijd uittrekken om zo’n ellenlang hilarisch slecht stuk in elkaar te flansen,
      maar niet de moeite genomen om de vooruitgang te volgen in de afgelopen slechts 3 maanden ?

      Als je alleen al de moeite zou hebben genomen om mijn reactie hierboven te lezen, zou je kunnen weten *waarom* er zo weinig bedrijven zichtbaar zijn..
      Of om de 2 van de inmiddels 9 video’s te bekijken waarin – alweer – kristalhelder word uitgelegd hoe e.e.a. in zijn werk gaat ?
      Of weten dat op 29 Jan. jl. de eerste kaarten zijn uitgeleverd “Keurig met mail van Beepxtra ivm activatie” (FB help.het.mkb) ?

      “redelijk zakelijk onderlegd”
      Je kunt gewoon aan sluiten in het rijtje wat niet verder komt dan: …ik vind…ik denk…volgens mij… in plaats van te onderzoeken en af te gaan op feiten.

     2. Neem me niet kwalijk zeg, maar dat BeepXtra is, als je je verstand een béétje gebruikt, toch niet serieus te nemen? Hoeveel plausibele argumenten zijn er nou al niet voorbijgekomen die dat systeem compleet met de grond gelijkmaken?

      Ik kan mensen die nog steeds volledig op dit soort bezigheidstherapietjes vertrouwen omdat ze
      a. hun baan zijn kwijtgeraakt
      b. passief inkomen willen vergaren zonder al te veel moeite en zo hun eigen leven willen gaan creëren
      c. hun verkooptechnieken nergens anders kunnen uitoefenen
      of
      d. denken dat ze een bijdrage gaan leveren aan een nieuwe revolutie
      echt niet meer begrijpen.

     3. @ Capa “Alleen de bedrijven die hun gegevens *volledig* invullen zie je terug op de kaart. Een deel wacht waarschijnlijk met adresgegevens invullen totdat tablets of Epos integration en kaarten binnen zijn” -> Leg nu eens precies eens uit waarom ze die gegevens niet *nu* invullen. En waarom schrijf je”waarschijnlijk”? Zelf ook geen idee? Ik wil de ‘bedrijven’ die er nu op staan wel stuk voor stuk voor je doorlichten hoor, dan gaat het pas echt hilarisch worden, maar dat besef je zelf ook wel.

      “Kijk voor de aardigheid maar eens onder Latest Stores.” -> speciaal voor jou daarnet even gedaan. Ik werd er stil van, er gaat een Tsunami op ons afkomen.

      “De 2 nieuwe video’s over de tablets en de Epos trouwens al gezien die sinds vandaag op beepxtra.com/video’s staan?” -> sorry maar die hosanna MLM-filmpjes trek ik niet meer.

      Van helphetmkb.nu: “Vandaag 2 topclubs uit de eredivisie zeer enthousiast gereageerd met dank aan familie Strijker en oud prof voetballer JV. Bedankt!” -> kijk ik op jouw verzoek bij de Beep latest stores zie ik daar als nieuwkomer CVCS Coevorden staan. Da’s wel wat anders dan een topclub uit de eredivisie… Die topclubs gaan er natuurlijk nooit van z’n leven komen, of ben jij echt zo naïef? Ex Flexkommer soms?

      Noem eens een paar MLM-bedrijven die in Nederland succesvol zijn + een positief imago hebben. Succes ermee.

Geef een antwoord