WeeConomy / wee.com; de nieuwe naam van de ramp die Flexkom heette

Flexkom heeft een jaar terug, misschien zelfs al 2 jaar terug, haar naam veranderd in WeeConomy of simpelweg Wee. Dit hebben ze vermoedelijk gedaan omdat het hele internet vol staat met mensen die zich opgelicht voelen door Flexkom. Over Flexkom heb ik de afgelopen drie jaar al genoeg geschreven, lees de zeven blogs over de praktijken van Flexkom gerust eens door. Ik ben er van overtuigd dat als gevolg van mijn blogs de ontmaskering van Flexkom in Nederland een stuk sneller gegaan is dan in andere landen. Nederland is, naast de USA, een van de weinige landen waar zo’n beetje alle kopstukken, kartrekkers en andere figuren uit Flexkom gestapt zijn.

De nieuwe naam Weeconomy is uiteraard in de comments al vaak zat ter sprake gekomen. Nu kan ik me voorstellen dat mensen die nieuw geconfronteerd worden met WeeConomy, geen zin hebben om de bestaande blogs en ettelijke duizenden comments door te lezen. Ik ontvang steeds vaker mail van mensen die benaderd zijn door vertegenwoordigers van WeeConomy om te investeren in WeeConomy, met de vraag of het naar mijn mening een goed idee is om je geld in WeeConomy te steken. Om die mails sneller te kunnen beantwoorden, bij deze mijn mening over WeeConomy.

WeeConomy == Flexkom == Gegarandeerd je geld kwijt

WeeConomy is gewoon de nieuwe naam van Flexkom. Dezelfde dubieuze figuren zitten er achter (met Ehliz nog altijd als kopstuk cq. hoofd stroman), precies dezelfde strategie wordt toegepast met ook weer bizar hoge bedragen die je voorgespiegeld worden als je nu even een paar honderd tot duizend euro neerlegt.

We schrijven nu 7 juni 2016. Op moment van schrijven moet de grote spectaculaire lancering van dit concept in september plaats vinden middels een spectaculair evenement in Duitsland, als ik de mails van de (potentiële) investeerders/vertegenwoordigers mag geloven. Dan gaat iedereen schathemeltje rijk worden. Oja, je moet wel nu alvast even betalen als je rijk wilt worden. Dit is pas de derde of vierde keer -ik ben de tel een beetje kwijt- dat het hele concept van Ehliz na zogenaamd jaren testen spectaculair gelanceerd wordt.

Want, als je even terug de tijd in gaat door de eerste blog van Flexkom plus de eerste paar pagina’s met reacties daarop te lezen (let op, er zijn 22 pagina’s met reacties, variërend van zo’n 100 tot 200 reacties per pagina), dan zie je dat ze in zomer 2013 precies dezelfde voorspelling deden, alleen dan voor september dat jaar. In september vond er toen voor het eerst zo’n groot evenement plaats. Na dat evenement bleef het angstvallig stil en volgde vertraging op excuus op grove leugen, enz. enz.

Als ik me niet vergis hebben ze later in Las Vegas en ook nog in Parijs gelijksoortige grote lanceringen gedaan. Allen met helemaal niets positiefs tot gevolg.

Nu, drie jaar later, is er blijkbaar nog altijd niets gelanceerd. Duizenden mensen zijn aan Flexkom hun geld kwijt geraakt, met diverse persoonlijke faillissementen, een gefaalde class-action lawsuit van gedupeerden en andere droevige zaken als gevolg. Ik ben er van overtuigd dat dit met WeeConomy niet anders zal zijn.

Om dat te onderstrepen zal ik even wat screenshots plaatsen van een presentatie van WeeConomy.

De presentatie is in het Frans (ik kon zo snel geen Nederlandse presentatie vinden.. wat vreemd), maar ik denk dat de plaatjes op zich wel helder genoeg zijn. Je kan op de plaatjes klikken om ze in het groot te zien.

Weeconomy-autos
Net als bij FLexkom zijn er verschillende niveaus waar je terecht kan komen als deelnemer aan dit spel. De hoogste met dikke Mercedessen als bonus.
Net als met Flexkom, wordt de kijker/luisteraar lekker gemaakt met bizarre bedragen waar precentages van naar WeeConomy en/of hen zouden gaan.
Net als met Flexkom, wordt de kijker/luisteraar lekker gemaakt met zeer grote bedragen waarvan “slechts” kleine percentages naar WeeConomy en/of hen zouden gaan.
De aap komt uit de mouw, je moet andere mensen recruiteren. Ze noemen dat netwerkmarketing. De volksmond spreekt liever over piramidespel
De aap komt uit de mouw, je moet andere mensen werven om net als jou mee te doen met WeeConomy, die ook weer mensen moeten werven, enz.. Ze noemen dat netwerkmarketing. De volksmond spreekt over piramidespel.
Er komen bizarre bedragen ten tonele. Je zou 8 ton PER MAAND kunnen verdienen.. Joe..
Er komen bizarre bedragen ten tonele. Je zou 8 ton PER MAAND kunnen verdienen. Mits je bovenaan de piramide staat natuurlijk.

Zoals je kan zien, is het concept nog altijd identiek aan Flexkom. En het mag duidelijk zijn hoe dat afgelopen is voor de mensen die daar in geïnvesteerd hebben.

Maar, maar het EES certificaat dan?

Flexkom grossierde in zogenaamde certificaten en zegeltjes van louche en/of niet-bestaande organisaties zoals EBCON en liet zich graag zogenaamde prestigieuze prijzen uitreiken door vrienden en zakenrelaties. Dit alles in een poging om vertrouwen te winnen van potentiële investeerders of om het stroman argument “wij zijn betrouwbaar want ons zegeltje/certificaat/prijs” te kunnen brengen.

Onder de naam WeeConomy doen ze vergelijkbare zaken. WeeConomy heeft zich bijvoorbeeld ingekocht in EES, een lobbypartij en netwerkclubje van grote Europese bedrijven. Dat is op zich geen verkeerde organisatie, in tegenstelling tot waar WeeConomy/Flexkom zich vroeger graag mee profileerde, maar inhoudelijk is de waarde van zo’n lidmaatschap voor een willekeurige deelnemer van WeeConomy nog altijd 0. Er vindt geen check plaats op legaliteit, haalbaarheid of gezondheid van een bedrijf, laat staan dat het als argument zou kunnen worden gebruikt dat het verstandig is om je geld aan WeeConomy te geven.

Met een zak geld en een pretentieuze verschijning kan elk bedrijf aansluiten bij de EES.

Heren van WeeConomy met EES certifcaat voor een EU banner.
Heren van WeeConomy met EES certifcaat voor een banner van het Europees Parlement.

Vervolgens zie je op de foto dat de heren van WeeConomy poseren met een certificaat voor een banner van de Europese Unie. Daarmee proberen ze te hinten dat er enig verband bestaat tussen de Europese Unie en WeeConomy. Echter, niets is minder waar. De EES is een onafhankelijke partij, zoals ze ook prominent op hun site vermelden.

Het EES verhaal is slechts weer een poging om zand te strooien in de ogen van deelnemers en/of om schone schijn te maken met certificaat dat verder compleet waardeloos is voor de mensen onderin de piramide van WeeConomy.

Mijn bindend advies luidt dus ook;

Blijf weg van WeeConomy.

Mocht je naar aanleiding van deze blog de neiging voelen om te reageren vanuit, namens of ten faveure van WeeConomy, dan vraag ik je toch om even de vorige blogs van Flexkom door te lezen en als het kan ook de 4200 (!!) reacties. Niet zozeer om je te pesten, maar juist om er voor te zorgen dat je niet voor joker komt te staan. Ik kan namelijk die reacties doorzoeken en citeren, waaruit zal blijken dat jouw argument, hoogstwaarschijnlijk, al vaker gebruikt is en door mij of anderen grandioos onderuit gehaald is.

21 gedachten over “WeeConomy / wee.com; de nieuwe naam van de ramp die Flexkom heette”

 1. Weet je iets meer over dat falen van die Class action rechtszaak tegen Flexkom van FKclaim? Ik constateer slechts dat de pagina ww.fkclaim.com uit de lucht is. En ook de facebook pagina van Liesbeth Bakker, FK Global is uit de lucht. Liesbeth Bakker en Francis Vermeulen waren de mensen achter de rechtszaak. Jammer dat hier niet s uit gekomen is. En slecht toch wel om zomaar het licht uit te doen, zonder ook maar enige verantwoording naar buiten.

  1. Het fijne weet ik er niet van. Als ik zou moeten gokken dan zou ik zeggen dat het niet gelukt is om de rechtszaak te financieren en/of dat ze niet helder konden krijgen wie ze nou precies moesten aanklagen, vanwege de vele stromannen en de wirwar van (offshore) bedrijven die er om Flexkom/Weeconomy heen hangen.
   Wel weet ik dat op gegeven moment, toen duidelijk was dat de rechtszaak niet zou lukken, een foto van mijn hoofd gebruikt werd op die facebook pagina met daarbij iets van de tekst in de trant van “bedankt voor je kritische blik”. Ik heb ze verzocht om die foto weg te halen aangezien zo onterecht de indruk gewekt zou kunnen worden dat ik iets met die pagina te maken zou hebben.

 2. Ian Driscoll, de country manager van Flexkom UK, wilde toch nog graag wel even zijn handen proberen schoon te wassen. Hij wil graag nog even in de oplichters wereld van de MLM blijven, en komt daar natuurlijk weer de Flexkom slachtoffers tegen. Daarom is het belangrijk dat die geloven dat hij er allemaal echt niks aan kon doen. En net zo’n groot slachtoffers is als zijn. Nee, een veel groter slachtoffers eigenlijk. Hij claimt 230.000 pond verloren te zin aan Flexkom. Afijn, lees zelf maar:

  Ian Driscoll
  May 5
  STATEMENT OF FACT FROM IAN DRISCOLL RE FLEXKOM INTERNATIONAL
  Please find with sadness this account of events regarding Flexcom and my involvement with this company. My intention is not to steal anyone’s dreams or goals, but as usual gossip rumour and people making things up to say as they go along is now rife. People in Europe that have nothing to do with this have been interfering!!!! So in order to put the record straight is why I do this. I advised Flexcom that I would have to do this and hoped that we would announce this jointly but they have refused to have contact with me and for saving my Home and Family no regards. So to answer all the people that are asking me what is happening.
  I was working with another Company that was going well off the rails and had issues. My confidence with this company collapsed in August 2012 due to several things that happened. I was advised by them to promote for other companies and when I started Promotion for Flexcom they closed my whole account down after saying that they would not do that !!! So We took legal actions against them for breach of all contracts. This legal case led to the Winding up of this company a full Global Liquidation ensued and still is ongoing with the people all being investigated under oath and the outcome will be forthcoming. I wanted to stop people being scammed and losing more and more monies with them as they were Internet based products a smoke sceen had been set up. So I wanted to get back to my roots with a product driven company
  So 22 people went to Turkey to attend an Academy Event by Flexcom and to see the shops that were using the Flexcom Cashback System. At that event a conversation with the Board and we were invited to become the UK Country Manager to provide Promotion and support to assist Flexcom to expand into the UK. I saw that their Vision to create a Global Cashback System that helped customers save money, the Business Owners to generate more customers and the Partners to make a good monthly Income !! So things seemed perfect and this was October 2012. I asked at that time why it could not be just a software based system and was told that it had to be a POS based system !?!? I am not prepared to go into all the challenges ongoing from there, but they were considerable. Communication was the biggest of all. By working around the clock and doing miles of travelling and flying all over we developed a large International Team of Partners. The first Major issue was in August 2013 when Flexcom launched their Flexapp and it was a disaster and simply would not work. Lots of people at that point lost all belief in Flexcom and joined another Company.
  That is not even counting the May 2013 POS 2 issue with 100 people coming to a Meeting at Heathrow to learn how to use the POS 2 ( Plastic Box ) to at that point be told that they would not be going into any shops !! So the point of that was ????
  Then in November 2013 Flexcom after 12 months launched their POS 3 units. Whilst we have the issues I thought that Flexcom would get there in the end. We purchased 230 of the POS 3 / 4 machines to ensure that we would have units available. Hardly anyone could afford to buy them so we allowed people around the UK to obtain the units FOC. Some People did take advantage of our offer and others also abused it I am afraid but at least we did have the POS units in shops around the UK and showing on the App. And me going all round the UK grinding the base plates on the POS 3 so the Camera could see the cards again all at our expense. Many more issues developed and I also admit that some of them were not down to Flexcom, but were legal issues on a global scale. Then after the complete failures in America Volker Wainig became responsible for 3 countries with the UK being one of them. Volker then announced the creation of the Power Team if people did certain criteria. The people that did achieve this were simply then ignored with nothing being done for them. Volker announced at the Meeting he did in Birmingham that people had to STOP putting the POS into the shops. So my personal apologies to the Power Team members and all of the people that bought the KTM POS units “ Concept “ and they are sat in your houses not in the shops, losing money not making money. Then came Flexation and the people that attended were so very disappointed and we then got yet another “ Concept “ the WeeConomy.
  Well I did NOT join Flexcom to be a WeeJobber at all. So due to the fact that the merchants can now have a simple download on their Smart Phone Laptop or Tablet it really means that the POS units are not even required anymore. So due to people simply giving up with Flexcom over that period there was not much left at all.
  I get pitched on 10 businesses a day and so many are just rubbish. I like to stay focused on one. So in November last year Lesley was invited to look at a European Cosmetics company that were looking to come into the UK. Due to the fact that we needed to generate some income having spent £230,000 of our own money ( Flexcom have not put even one penny into the UK ) in Promoting and Supporting Flexcom and the Partners in our Global teams. Having always to request and request monies from our back office to be paid. I am sick and tired of requesting monies that people in the teams earned but Flexcom would not pay out. I have been trying to find out and have paid to the SD’s and ND bonuses from 2013 & 2014 and NONE of that Bonus has been paid AT ALL. That is one of my biggest issues with Flexcom NO ONE HAS MADE MONEY in over Two and a Half years We all joined Flexcom to make money not lose money did we not ??
  So We told Flexcom that Lesley has seen another Company that is NOT competitive to Flexcom in any way as it’s a Cosmetics Company and it would be that I would support her as we will end up bankrupt without generating some income as all my eggs were in the Flexcom basket and that is wobbly to say the least. So in November when we asked Volker was that ok the answer came back as OK. Then gossip started of course so we had another Skype conversation with Volker and Rudolf Englesburger I offered to stand down as UK Country Manager if Flexcom felt that there was conflict and I could then continue as ND to work with Flexcom so common sense and reason would prevail. I was then given the most outrageous proposed agreement that in order that Flexcom would pay the outstanding monies in my back office I had to sign to agree in essence that I would not do ANY other type of Networking Business and was NOT ever allowed to assist Lesley in her business either.
  I have never heard anything like it in my life. My Lawyer even had a laugh at that one because if they want to control my entire life it is unlawful that I am not allowed to make money, This was a clear case of holding me to ransom in order to acquire monies that Flexcom were owing to me. What kind of ethics are these ??
  It follows that I of course would not agree to that would you ????? So what happened next was yet another shock that people that I have tried to deal with for two and a half years then chose to BLOCK ACCESS to my back office and refuse to communicate with me at all !!!. Despite several weeks in attempting communication with them nothing!! I have been awaiting a conversation with Volker since Flexation along with the Flexphone and was told he was busy ( Since the 19th January Yea sure ) ! and the phone that was paid for and promised still is not delivered along with the vision. So Volker looked to get someone else in the UK to carry the flag and give a reward to them that was not deserved in any way as you will start to see. I could recount so many things along the way of other things that are NOT RIGHT. No one in the UK has made money with Flexcom, people have only lost money to greater and lesser extents, please inform me if I am wrong on this
  Suffice it to say that after two and a half years of our total dedication to the Flexcom Vision around the world £230,000 of our money that has been spent and my accounts prove that. Having everyone’s personal and bank details being compromised as per Data Protection flaws. Seeing some of the very best people I have known either walk away or get kicked out of Flexcom. I know reasons why many of the initial Country Managers are no longer with Flexcom I see the Partners suffer and request their money back it truly saddens my heart and soul to have to put this out for people. I am left with no choice but to work with Lesley ( She certainly has as you all know fully supported me with Flexcom ) to try to save the roof over our heads ( Flexcom have no care about that in refusing to pay what is rightly owed. Shame Shame Shame on them ) So while there are many things I have not put here and there are plenty more believe me, but I do not at this point wish to disclose right now. It also seems that there can be data protection issues related to the WeeJobber “ Concept “ Its not for me.
  If you are prepared to continue with Flexcom I wish you good Luck
  Flexcom did this not US !!!!!!!
  Things should NEVER be like this and no one knows what next ! But there is no time to cry over spilt milk, lost time, money spent or hopes dashed. The only option is to move on and get back on a live horse and ride it. So that is how all this came about its “ Crazy “
  We will of course continue in the Industry as we have done this for the last 25 years and help as many people as possible change their lives for the better and help and support people in the future with Lesley’s business in looking good and keeping slim and healthy.
  Thank You Ian

 3. Weeconomy had een beetje een slechte naam gekregen, dus nu noemen ze zichzelf wee.com.

  Fun fact is dat je die site in een tiental talen kan bekijken, maar niet in het Nederlands. Om een of andere reden is er in Nederland niet heel veel steun te vinden voor dit bedrijf. Hmmm.. hoe zou dat komen?

  Daarnaast pretenderen ze “bekend” te zijn van Duitse media zoals ZDF en RTL. Onzin, uiteraard.

  1. De televisiecampagne begint toch pas in november, dan is het geen onzin meer. Was je erbij in München bij de convention? Ik wel. Ik geloof ondertussen al wat meer achtergrondinformatie te hebben, die ervoor zorgt, dat ik hier bij wil zijn. Ik geef toe dat ook ik eerst sceptisch was, had in het verleden ook een slechte ervaring met iets waar ook Ehliz bij was, maar ben nu blij dat ik me toch heb laten overtuigen. Ik ben ervan overtuigd, dat mijn klanten hiervan voordeel zullen hebben. Wie een kostenloze weeCARD wil hebben om het te testen, kan mij graag zijn adres sturen, kaart komt dan per post.

   1. Grootse conventies houden ze elk jaar wel een paar keer. De boodschap op elke conventie was, en is blijkbaar nog steeds, telkens hetzelfde. Over enkele maanden gaat de hele wereld kennis maken met het fantastische concept dat Ehliz en consorten bedacht heeft. Dat dus al ruim 5 jaar lang.

    Je geeft zelf ook al aan dat je een slechte ervaring met Ehliz hebt.

    Mijn vraag aan jou is: Waarom denk je dat het nu opeens anders is en wel zal gaan werken?

 4. Ik was op 1 mei 2016 op een conventie aanwezig. Ik was ervoor al verschillende keren naar presentaties geweest. Aangezien ik sceptisch stond ten opzichte van het concept, ging ik niet in op een voorstel om 5.000 euro te betalen. Ik had advies gevraagd aan externe personen en ze gaven me door dat ik moest opletten omdat ze vrij zeker waren dat het over een piramidesysteem zou gaan. We moesten zelf voor transport zorgen om in Parijs te geraken. We kwamen om 12u30 in Parijs aan. Er werd zelfs geen lunch, noch drank aangeboden. We hebben in het hotel dan maar zelf een broodje en drank besteld. De presentatie is gestart om 14u00. Aan de ingang van de zaal stonden er plastieken flesjes water van Everyday. Deze waren heel snel uitgeput. Wat vreemd was tijdens de presentatie, is dat er geen mogelijkheid was om vragen te stellen. In de namiddag waren er twee pauzes van 20 minuten en ook tijdens die pauzes werd er zelfs geen drank voorzien. De deelnamekost aan de conventie bedroeg 60 euro per persoon. De kost om ons te verplaatsen, bedroeg 50 euro per persoon. In totaal spendeerden we 40 euro aan eten en drank. Er waren ongeveer 600 mensen aanwezig. De inkomsten voor de organisatie van de conventie bedragen 36.000 euro. Wat gebeurt er met dit geld? Gemakkelijk verdiend, neen? Ik ben thuisgekomen en heb beslist om niet verder op hun voorstellen in te gaan. Ze leggen ook een enorme druk dat je enkel aan een interessante prijs kan intekenen binnen een bepaalde periode. Maar die periodes worden ook telkens verlengd. Op 18 september 2016 ging er opnieuw een conventie door in München waarbij de toegangsprijs 100 euro bedroeg. Opnieuw moest men zelf voor het transport zorgen. Tijdens die bijeenkomst zou Wee Economy officieel wereldwijd gelanceerd worden. DIt was weer niet het geval maar er waren wel een 12.000 mensen aanwezig. Via mensen die ik ken, werd er opnieuw niets voorzien wat catering en drank betreft. Al een berekening gemaakt wat zo een conventie aan de organisatie opbrengt? Het valt ook op dat de conventies steeds op een zondag worden georganiseerd. Dan is de huur van de zalen immers een stuk lager dan op zaterdag. Mij kunnen ze op geen enkele manier meer overtuigen. Ik heb hun piramidespel helemaal door. Wat erg is, is dat sommige mensen zelfs niet het kapitaal hebben om hun bijdrage te betalen. Die mensen gaan dan extra gaan werken om zeker te zijn dat ze in het concept kunnen stappen. Het ergste is dat iedereen op het einde van de rit hun geld zal kwijt zijn. De mensen die bovenaan in de piramide staan, zijn de mensen die met het geld gaan lopen. Het ergste is dat de lancering van Wee Economy steeds wordt uitgesteld en dat er op die manier steeds meer geld in het laatje komt. Hier moet snel een stop aan komen. Maar hoe?

  1. Het ergste is dat de lancering van Wee Economy steeds wordt uitgesteld en dat er op die manier steeds meer geld in het laatje komt.

   Er zal nooit wat gelanceerd gaan worden. Het is allemaal een façade om het piramidespel te maskeren.

   Zo lang er mensen zijn die er in blijven geloven, zal Wee.com dit soort conventies blijven organiseren om geld af te troggelen van goedgelovige mensen. Dat is niet te stoppen. In het utopische geval dat de firma opgedoekt wordt door de autoriteiten, komt er wel weer een nieuw piramidespel voor in de plaats.

 5. Ongelofelijk, zijn ze nou nog steeds niet dood? Hierbij Nederland dus wel, morsdood al meer dan twee jaar. Maar bestaat Flexkom dan nog in de rest van de wereld? Er waren veel gelovigen in Italië, in Slovenië en Polen. Maar die mensen zijn ws toch ook al lang wakker geworden?

 6. De blogs over WeeConomy werken ruim drieënhalf jaar later nog altijd prima, zo bleek vorige week weer eens. Ik ontving een aangetekende brief van Moszkowicz advocaten uit Maastricht, namens Flexcom International AG uit Kreuzlingen, het bedrijf dat Wee.com/WeeConomy beheert. In de brief staat de sommatie om de blogs weg te halen en te vervangen door een rectificatie, waarin ik aan zou moeten geven dat alles wat ik bevonden had, niet waar is en dat het beslist géén oplichters zijn en dat ze géén piramidespel bedrijven.

  Extra leuk detail is dat de advocaat in de brief meermaals aangeeft dat WeeConomy volgens henzelf een volkomen legaal “spel” is. Ze zijn dan al redelijk afgegleden; van voorspellingen over het worden grootste bedrijf van de wereld in welke alle noodlijdende winkeliers zou gaan helpen, naar slechts een spelletje..
  Wel, ze komen daar in Kreuzlingen al bijna in de buurt van de waarheid. Nog even het woord piramide er voor, en ze komen er zelf eerlijk voor uit over wat ze zijn.

  De onderbouwing voor hun mening was dit keer ook weer ijzersterk en waterdicht. Er zou namelijk een ‘expertopinie’ zijn waaruit zou blijken dat alles van WeeConomy legaal is en dat er geen sprake is van een piramidespel. Zo zo, toe maar!
  Welke zelfverklaarde expert deze ‘opinie’ zou geven en wat die mening dan in zou houden, is uiteraard niet bekend gemaakt. En uiteraard is er verder geen sprake van enige feiten waaruit zou blijken dat WeeConomy geen piramidespel is. Zou ook wel vreemd zijn, want dan hadden ze opeens een poot om op te staan in hun blafbrief. Sterker nog, als er al feiten waren waaruit zou blijken dat Flexkom / Wee.com / WeeConomy legaal zou zijn, dan hadden ze dat 3,5 jaar terug al aangegeven, zodat mijn blogs niet meer zouden bestaan..

  Inmiddels is dit de derde advocaat die een poging doet om, uit naam van Flexkom, mij de mond te snoeren. Heb deze advocaat ook maar weer even vertelt dat ik niet mee zal werken aan hun eisen en dat ze een dagvaarding mogen sturen als ze er werkelijk anders over denken. Joe.

  1. Wouter, ik vroeg me af of hier nog een vervolg op is gekomen. Inmiddels is dit alweer de derde keer dat Flexkom probeert om je de mond te snoeren. Ik meen me te herinneren dat je ook een keer een Duitse blafbrief hebt gekregen.Het moge nu toch wel duidelijk zijn dat je niet zomaar die blogs gaat verwijderen. Is er inmiddels al een dagvaarding gestuurd?

   Ik vind het trouwens frappant en toch weer heel logisch dat men kiest voor dhr. Max Moszkowicz Jr. als raadsman. Blijkens zijn website doet hij civiel recht, bestuursrecht en strafrecht. Ongeveer alle rechtsgebieden die je maar kunt bedenken. Mochten de Flexjongens nog een keer vervolgd worden door het OM hebben ze in ieder geval hun verdediging al geregeld.

   Die class action is trouwens glansrijk gewonnen door Flexkom / Wee. Dit wordt zelfs heel triomfantelijk bekend gemaakt. https://www.facebook.com/notes/wee-business-center-benelux-news-network/class-action-tegen-flexcom-niet-mogelijk/774460399328138/

   WeeConomy is in sommige landen op dit moment booming, maar in ons land is het stil. Weet jij misschien welke andere piramidespelen op dit moment in Nederland in opmars zijn? Rob Buser is al een tijdje inactief. Hij heeft nog wel een interview gegeven in een landelijk dagblad over dat hij nog geld krijgt van PlanB4You. Marouan el Mhassani heeft een aantal maanden geleden een aantal video’s online gegooid over Organogold, ACN en Forever Living Products. In elke video legt hij uit wat het verschil is tussen MLM en een piramidespel en komt vervolgens tot de conclusie dat het allemaal bona fide bedrijven zijn. Daarnaast geeft hij nog steeds trainingen.

   Franka Peels is een relatief nieuwe naam in het MLM-circuit. Is jou bekend of zij ook heeft meegedaan aan Flexkom of Wee?

   1. Uiteraard is er geen vervolg op gekomen.. ze hebben geen poot om op te staan en dat weten ze best.

    Je zegt dat de classaction gewonnen is door Flexkom, maar voor zo ver ik weet en voor zo ver ik kan afleiden uit de link die je geeft, is het nooit zo ver gekomen. Het is ze nooit gelukt om de boel te organiseren, laat staan een advocaat te kunnen financieren.
    Enige bronnen ontbreken bij het facebook bericht dat je plaatst, maar ik vermoed dat ze slechts wat info ingewonnen hebben bij een advocaat over hun kansen als het ooit tot een rechtszaak zou komen, en dat ze nogal blij geplaatst hebben op hun facebook pagina.

    Ik kan alleen maar speculeren over waarom Wee in NL geen voet aan de grond krijgt, maar ik vermoed dat mijn blog daar wel aardig wat mee te maken heeft. De feiten die in de blogs staan zijn helder, glashard en staan onomstotelijk vast. Iedereen die dat leest die weet ruim voldoende om nooit met Wee in zee te gaan.

    Over andere piramidespellen weet ik niet zo veel, maar ik zag laatst bij RTL wel een reportage over een piramidespel. https://www.rtlz.nl/tech/piramidespel-vermomt-zich-als-hippe-cryptocurrency

    1. Op de pagina van Wee Nederland is toevallig zojuist wel een bericht verschenen dat ze in september met een “opleiding” gaan beginnen. De eerste 20 plekken zijn gratis! Kannonne wat spannend allemaal. Zouden er echt nog mensen te vinden zijn die hier in trappen?

     1. Nou sterker nog, er lijkt klink wat gaande te zijn. Er zijn namelijk al een paar MKB’ers aangesloten. Dit zijn: Haarwijk GSM & Elektronica (Gorinchem), Huidkliniek Dansys (Den Bosch) en Grand Café Tax (Gorinchem). in deze zaken kan je met Wees betalen.

      Wee Nederland heeft een ambassadrice gevonden in de persoon van Rosanne de With. Zij is een zangeres die artiestenreizen (een beetje a la Tros Muziekfeest) organiseert naar Turkije. Haar grootste hit is Made of Love:https://www.youtube.com/watch?v=zAvSdcc-v7E. In België is Francois van Kan een van de kartrekkers.

      Net als bij andere spelletjes zal ook Wee weer slachtoffers gaan trekken. Maar ik denk dat de animo wel wat minder zal zijn dan bij Flexkom. Mijn voorspelling is dat ook Wee niet van de grond gaat komen en Cengiz Ehliz iets nieuws verzint zodra iedereen is geüpgraded naar het maximale pakket, zoals hij ook bij alle andere spelletjes heeft gedaan. Wat mij bevreemdt is dat er geen enkele juridische actie wordt ondernomen tegen hem, terwijl blijkens de laatste deponeringen bij het handelsregister in Duitsland nog 2 miljoen euro aan kapitaal in Weebusiness GbmH aanwezig is.

     2. Leuk dat Wee.com weer een nieuw B-sterretje gevonden heeft als ambassadeur. In 2013 was het nog Emiel Ratelband die er voor moest zorgen dat op een of andere magische wijze de hele boel toch van de grond ging komen.
      Ik ken deze Rosanne de With verder niet, maar als haar muzikale carrière nog van de grond moet komen is betrokkenheid bij grootschalige fraude misschien niet zo’n goed idee. Ben benieuwd hoe lang zij haar naam hier nog aan durft te verbinden.

      De enige Nederlandse facebook pagina van Wee is trouwens alweer een maand uitgestorven, waar er eerst nog zo’n 10 berichten per maand op geslingerd werden. Einde oefening?

 7. Over MLM gesproken , er bestaat nu iets als skyway.

  Skyway is een monotrain die het transport “revolutionair” gaat veranderen, alsof je aandelen apple koopt in de jaren 80!1!!!1!

  500 km per uur. Jaja, dat is gewoon sneller dan die Japanse kogeltreinen, maar die Wit-Russen(!) Flikken het gewoon.

  Er was ook al een werkend demo model, die ging ongeveer 5km per uur.

  Natuurlijk is deze monotrain goedkoper, beter, sneller en milieu vriendelijker dan de alternatieven.

  Aandelen kosten rond de cent, dat lijkt goedkoop, maar mensen die vaker dan eenmaal een krant hebben opengeslagen, weten dat de stuksprijs van een aandeel niks zeggen of een bedrijf duur of goedkoop is.

  Die aandelen worden natuurlik iets van 5 of 10 of 25 euro waard straks!!!1!!

  http://slapendgeldverdienen.nl/skyway-review/

  1. Die pagina is inmiddels alweer weggehaald zie ik. Wel een ontzettend enge site, de andere ‘bedrijven’ waar die site over schrijft daarvan gaan mijn nekharen recht overeind staan. Maar goed, de titel Slapend Geld Verdienen zegt misschien al genoeg.

 8. Onze grote vriend Cengiz Ehliz hangt tegenwoordig een beetje de weldoener uit in zijn thuisstad Bad Tolz. Hij sponsort er de ijshockey club. Die lopen dus met de naam van een scam op hun borst en het stadion heet er zelfs de Wee arena. Cengiz hunkert kennelijk naar respect. Misschien moet iemand ze toch eens een beetje bijpraten over hun hoofdsponsor….

Geef een reactie