Reactie van Flexkom CEO Asker Sakinmaz

Asker Sakinmaz is inmiddels (2020) veroordeeld tot 40 maanden cel in België. Hij is schuldig bevonden aan fraude die hij pleegde met Flexkom. https://www.hln.be/antwerpen/fraudeurs-zien-433-000-euro-verbeurd-verklaard-na-oplichting-via-getrouwheidskaarten~a01b033a/
Of hij daadwerkelijk gaat zitten is de vraag, Sakinmaz is al jaren geleden gevlucht uit Europa toen het kaartenhuis begon in te storten.

Bekijk ook mijn andere berichten over Flexkom: Het piramidespel van Flexkom?, Flexkom.com zo lek als een mandje en Flexkom faalt in Turkije

Vandaag heeft Flexkom, eindelijk, inhoudelijk gereageerd en mij aangeboden toelichting te geven op hun werkwijze.

Dit is voor mij reden om wat ik over Flexkom geschreven heb op dit moment van mijn blog te verwijderen en in het kader van hoor en wederhoor eerst te kijken of Flexkom mij daadwerkelijk informatie wil verschaffen.

UPDATE 28-8: De blogs staan terug online.
Het heeft eventjes geduurd maar dan heb je ook niks. Ik zal het even in een notendop proberen uit te leggen.
19 juli belde Asker Sakinmaz (CEO Flexkom GmbH uit München) mij op. In dat gesprek werden diverse dingen gezegd. Uiteindelijk spraken Asker en ik helder en duidelijk met elkaar af dat Asker mij een duidelijk en inhoudelijk verhaal zou mailen, waaruit zou blijken dat Flexkom geen piramidespel is. Asker Sakinmaz is blijkbaar geen meneer die zich graag aan zijn woord en afspraken houdt. Hij was de afspraak namelijk al snel weer vergeten, want ruim een week later ontving ik een Duitse brief van iemand die de huisadvocaat van Flexkom zou zijn. Heel onbeleefd vind ik. Ik had een duidelijke afspraak met meneer Sakinmaz en bovendien spreek en lees ik slecht Duits. Ik vond dat niet erg zakelijk en professioneel van Flexkom. Goed, op 13 augustus deed Asker nog een poging, dit maal via een Nederlandse advocaat.

In de brief werd vanalles beweerd, ik zal jullie daar nu niet mee vervelen. Wel werd er onder andere de toezegging gedaan dat ik een openhartige en inhoudelijke toelichting zou krijgen over Flexkom bij hen op kantoor. Voorwaarde was dat ik een geheimhoudingsverklaring zou tekenen. Een mooie list om mij monddood te maken. Zet ik mijn handtekening onder zo’n document, dan mag ik nooit meer over Flexkom schrijven, ongeacht wat ze mij daarna wijs maken. Zelfs al zouden ze daarna doodleuk vertellen dat het inderdaad een piramidespel is, dan mag en kan ik daar niets over zeggen. Daarop deed ik een tegenvoorstel; Ik nu de blogs offline, jullie nu een inhoudelijke reactie naar mij of naar mijn advocaat.

Het advocatenkantoor van Flexkom liet weten dat ze ons bericht in goede orde ontvangen hadden en dat ze begin vorige week (dus circa 20 augustus) met een inhoudelijke reactie zouden komen. Helaas was dat het enige dat we ontvingen. De inhoudelijke reactie bleef uit. Aangezien Flexkom nu bijna twee weken de tijd gehad heeft om inhoudelijk te reageren maar het toch niet nodig vond om te reageren, laat staan inhoudelijk, zet ik de blogs nu weer terug online.

UPDATE 23 – 8:
Kennelijk zijn er grappenmakers die zich voordoen als mij en uit mijn naam beledigingen uiten naar Flexkom licentiehouders via hun websites.
Ik zal vrijwel nooit uit mijn eigen contact opnemen met Flexkom licentiehouders, laat staan dat ik ze zal beledigen in zo’n bericht. Verder zal ik nooit een email contactformulier invullen of in een chatbox gaan zitten om contact te krijgen met Flexkom. Krijg je als Flexkom licentiehouder zo’n bericht waarin staat dat hij van mij zou zijn, dan graag dat bericht plus IP adres forwarden naar mij. Ik zal zorgen dat de persoon die verantwoordelijk is voor dat bericht aangegeven wordt voor identiteitsfraude.

Ik zelf neem alleen contact op via mijn persoonlijke twitter account of per directe email, behorend bij het wouterhol.nl domein.

315 gedachten over “Reactie van Flexkom CEO Asker Sakinmaz”

 1. Juridisch gezien zou ik dan alsnog kunnen publiceren, ja. Maar het principe dat ze mij toch verzoeken om dat niet te doen, staat mij niet aan. Dus ga ik ze ook niet bellen. Sowieso is het bizar dat ze het initiatief bij mij neerleggen. Ik heb anderhalve maand terug duidelijk met Sakinmaz afgesproken dat hij mij per mail toelichting zou geven over Flexkom zodat ik zou snappen dat het goede business is. In de plaats daarvan komen ze met dreigementen via advocaten, en als dat niet werkt dan moet ik ze bellen? Dacht het niet.

  1. Uit betrouwbare bron kan ik melden dat niet alleen MKBers financieel gedupeerd zijn door Flexkom tevens loonvorderingsprocedures ex werknemers zijn opgestart binnen Global Expo(sure) BV huidige dekmantel Flexkom, hetgeen ertoe heeft bijgedragen dat genoemde misstanden inmiddels bekend zijn bij zowel Dun & Bradstreet als de Crimininele Inlichtingen Dienst (CIE).

   Bent u gedupeerd en/of heeft u bruikbare tip(s) die net als in Turkije zou kunnen leiden tot de aanhouding van eindverantwoordelijke(n) Flexkom Nederland ondermeer in relatie tot Global Expo(sure) BV (Lylantse Plein 1 in Capelle a/d IJssel)? Neemt u dan contact op met de regionale politie (Afdeling Recherche fraudebestrijding) of de Criminele Inlichtingen Eenheid tel.nr. 079-345 8999. Bvd.

   Kent u Johan B. of S. K. en/of weet u waar zij momenteel verblijven?

   MODEDIT: Namen zijn weggehaald omdat Fraudebestrijding zelf weinig kan onderbouwen over zijn beweringen over het al dan niet bekend zijn van deze personen bij de CIE.

    1. “fraudebestrijding” is maar een bijnaam, Jan. Als je echt bij de politie o.i. werkt mag je je er niet eens over uitlaten. En dat doe je ook niet.

    1. Vraag ik mij eerlijk gezegd ook af. Gebruiker “fraudebestrijding” is redelijk anoniem. Misschien leest hij/zij nog mee en kan hij hier wat meer over zeggen? Wie is bijvoorbeeld de betrouwbare bron die meent dat de CIE inderdaad inlichtingen zoekt over deze personen? Normaal gesproken zou de politie daar geen uitlatingen over doen, lijkt mij.

     1. mij ook, vandaar mijn reaktie…Toch ga ik even navraag doen over protocol bij een bekende van me die een hip baantje bij de kit heeft…

     2. Ja precies. Bovendien komt hij zelf al met een adres waar ze gevestigd zijn en dagelijks aanwezig zijn. Lijkt me allemaal niet zo ingewikkeld dan.

     3. Ik vermoed dat ‘fraudebestrijding’ een (ex-)werknemer is van de firma die hij noemt in zijn bericht en op zoek is naar medestanders. Ik ben wel benieuwd naar de link tussen deze firma en Flexkom, anders dan dat de vermoedelijke eigenaren van deze BV (ook) mee zouden doen aan het Flexkom spel.

      Jan van Beveren zegt een meneer te kennen, wellicht kan Jan ons ook al van enige context voorzien?

     4. S K is diegene die mij over probeerde te halen om deel te nemen aan Flexkom. Gehaaid mannetje met een iets te vlotte babbel. Het type dat een kartonnen doos als villa weet te verkopen.

      Een bijzonder figuur die overal handel in ziet, alleen nooit echt iets goed aanpakt. Op de 100 k site kan je hem ook vinden als je het regiokantoor Rotterdam selecteert.

  1. Ik snap dat het intern bij Flexkom simpelweg weggezet wordt als “negativiteit” of dat er verteld wordt dat ik en anderen die inzien dat Flexkom niet werkt bang zouden zijn voor concurrentie, dom zijn, of gewoon een zielig figuur zouden zijn. Zo lang er maar niet inhoudelijk en concreet ingegaan wordt op wat ik bevonden heb lijkt het allemaal te kloppen in de beleving van de Flexkom volgelingen.

   Nou Marguerite, verblijdt ons dan eens met positiviteit en kom met inhoudelijke reactie op alles wat er bevonden is op dit blog. Dan zien we snel genoeg of het simpelweg “negativiteit” is of dat het er gewoon niets klopt bij Flexkom.

  2. Maar neem gerust je tijd hoor, Marguerite. De andere volgelingen en Flexkom zelf doen al zo’n twee en een halve maand over het inhoudelijk reageren. Dus als je ergens over een maand reageert met een verhaal over wat er niet klopt over mijn bevindingen, ben je nog steeds enorm veel sneller dan de rest! Al weten jij en ik best dat je niet meer zult reageren, net als de rest. Of wel dan?

 2. Je hoeft toch niet zo heel slim te zijn om in te zien dat dit pure oplichters zijn! Knap dat je dit blog maakt Wouter! Bewondering voor! Petje af! Misschien bespaar je een hoop mensen leed! Waren er maar meer mensen zoals jou!!!

 3. Ik ben bang van niet! Sommige mensen zijn wel heeeeel erg onnozel! Ik ken iemand die er ook is ingestonken en mij er ook bij wou betrekken. Kwam via Google bij jou uit om te kijken wat het inhield. Zag direct al dat het “piramidecriminelen” waren maar na het lezen van jou gedegen en onderbouwde informatie wist ik helemaal genoeg! Helaas veel mensen dom,naïef en onnozel Wouter!

 4. Ik ben het met Maarten eens, veel mensen blijken enorm onnozel. Zelf ben ik absoluut niet thuis in zoiets als wat de FlexFlutClub nu op poten gezet heeft, maar als je toch alleen maar heel veel tekst voorgeschoteld krijgt met geen of minimaal concrete zaken en waarvoor je op voorhand zoveel geld moet investeren, dan gaan er toch alarmbellen rinkelen, daar hoef je toch niet de een of andere intellectueel voor te zijn?!
  Maar nee, verstand op nul en blik op oneindig, precies zoals de geslepen mannen het bedacht hebben, en als schapen achter de kudde aan, daarbij een ieder die niet klakkeloos wenst mee te rennen als een enorme dombo bestempelend.
  Ik hoop net als jullie dat deze blogs veel mensen zullen behoeden voor een duik in het ongewisse, maar als ik dan op de FB-pagina van FKNL het volgende lees, vrees ik daar toch voor.
  Op de prominent prijkende foto van hun onvolprezen Asker Sakinmaz wordt als volgt gereageerd:
  “Die kerel ziet er best rijk uit”
  waarop de volgende reageert met
  “Hij is zeker rijk! Hij heeft een hart van goud!”
  en daarvan krijg ik de ontzettend nare smaak van sektegedrag in mijn mond.

  1. Weet je of de politie en/of het OM en/of de fiscus al onderzoek doet naar de frauduleuze praktijken van Flexkom? Lijkt me de moeite waard om hen aan te geven, desnoods via Meld Misdaad Anoniem…

   1. Ik weet niet of er al onderzoek gedaan wordt. Wel zijn er een handjevol mensen die mij gemeld hebben dat ze aangifte bij de politie gedaan hebben. Wat daar vervolgens mee gedaan is/wordt dat weet ik niet.

    Wat ik wel weet is dat de ACM (Autoriteit Consument en Markt) onderzoek gedaan heeft. Zij hebben bevonden dat Flexkom een kansspel is. Daarmee valt het niet onder de scope van ACM maar onder die van de Kansspelautoriteit. Wat de Kansspelautoriteit er vervolgens mee gedaan heeft of mee gaat doen dat weet ik niet.

    Probleem is naar mijn idee een beetje; Voor welk strafbaar feit zou je Flexkom aan willen geven? Als je betaalt hebt aan Flexkom dan heb je een bepaald contract getekend. Daar is op zich niet zo veel strafbaars aan. Verder doet Flexkom vooral beloftes over iets wat ergens in de toekomst plaats moet gaan vinden. Op dit moment kan je daar als aspirant-gedupeerde volgens mij niet zo veel mee.

    Wel zou ik een ieder die nattigheid voelt willen adviseren om langs te gaan bij het juridisch loket bij je gemeente. Zij kunnen je vast van waardevolle informatie voorzien.

 5. Deze kreek ik, van een goede kennis:

  “Hee xxx
  Wil je laten weten dat ik en anderen gestopt zijn met Flexkom. Het voelt niet goed meer
  Tot gauw
  Xxx

 6. Dear FlexKom Partner, we have just surpassed another record month!
  In September, together we have realized the thus far strongest month in terms of sales since the start of FlexKom Europe. The entire FlexKom Company would like to thank you for your hard work and effort. We can only say – KEEP IT UP!
  Today‘s issue of the Newsletter features: (perhaps linked by hyperlink directly)
  • Successful launch of the new M-commerce modules
  • Now the time has come…
  • Innovations in FlexApp & FlexCall
  • Successful start for the FlexKobi development
  • The start of FlexCard deliveries
  • Turbo-success with the new license „Global Team Member VIP“
  • A brief look into the future
  M-commerce modules
  The European IT team programmed for nearly 12 months two main areas: the innovative M-commerce modules & the entire FlexKom IT system. These were fundamentally new structured.
  The software that was developed three years ago in Turkey could not be used for M-commerce. At the same time, new software that is in agreement with the international requirements of our company has been developed and tested by our programming team in Munich over the past months.
  During the past four weeks, we have switched up to 90% to the multi-functional European software. The special performance of our programmers worth mentioning is the implementation of this transfer during full operation of the system because we were unable to stop our existing operation due to the enormous sales dynamic.
  Both teams were able to complete this switch successfully. Now, 90% of the FlexKom system runs on the new software. The remaining 10% will be enabled during the coming months after the internal tests have been successfully completed.
  All of Turkey will switch over to this strong software foundation over the coming weeks. It will allow our Turkish pioneers to use all M-commerce modules and to expand their business further with the POS version 3.
  Of course, this comprehensive yet successful switch did not come without tiny glitches so common in any IT & technology company. As you know, over the past weeks one of the largest IT corporations in the work had massive problems with new updates. „Not every apple is just as much fun“ Security has priority. Our old system keeps running in the background and all data and processes are checked and compared by both systems. So, nothing can get lost! Our IT team has found these little errors rather fast and has optimized the system for most part. The following areas have been renewed over the past weeks:
  • The FlexCloud system with the international plug and play module
  • The global high security service with cluster structures
  • Installation of the M-commerce software
  • The international bookkeeping system was integrated, work is still continuing at full force
  Now, all basic processes are up and running. The authorization structures for the admin area and the leader information are being developed at top speed. In this context, we worked parallel on the workforce required for the company processes and we have hired qualified personnel for our head office in Munich, the technology development and for our headquarters in Switzerland.
  We kindly request your support because our young teams have yet to be familiarized with the processes and procedures. We are sure that you will see day-by-day the intensive work of the last weeks and months.
  The new Bookkeeping / Backoffice System
  We are currently optimizing our accounting system and the related commission payouts. For that reason it might have a duration of up to 6 days in the following weeks until the payouts can be done.
  Due to the switch to the new system, the payouts will be automatized, but have to be controlled manually at the moment. Then the system is going to work quicker and the payouts will be done daily again.
  We apologies for any inconvenience this may cause but however, we would ask your understanding.
  Now the time has come…
  … to provide European sales the necessary information & tools to be even more successful. For this purpose, the European top sales team and FlexKom Academy will have one road show in October and in November. All unanswered questions will be clarified on site and training on the new tools will be provided in Holland, Belgium, France, England, Germany, Switzerland, and Austria. Over the coming days, we will coordinate the dates and locations with all country managers.
  Please send your unanswered issues and questions to your country manager. Next week, we will be in touch with our country managers to improve communication and the flow of information.
  Flexkom America
  Flexkom won another top-class personality for its company in the USA. Our new man, Todd McDonald, who after working for decades at the biggest business consultancy worldwide, switched as a CEO and CFO to FlexKom America Inc. to strengthen from now on the US headquarter. We are very happy to welcome Mr. Todd McDonald at FlexKom.
  FlexKobi development
  The FlexKobi development in the East German and Austrian region was successfully started. These regions have completed the start for Europe. In addition, the first acceptance places are online and you and your customers can use your FlexApp or FlexCard to go immediately shopping and collect FlexMoney.
  We would like to say thank you to all the pioneers who were able to use the new M-commerce module for optimizations in FlexKobi for all partners. In this context, it is remarkable that the start of the FlexKobi development has been started together with the switch. Of course, this was accompanied by small challenges, which we were able to solve in the meantime.
  Check it out: Enter Leipzig on the „map“ of your FlexApp. Immediately, you will see the strongest growing city in the FlexKobi development in Europe. New FlexKobis are created nearly hourly and you can track this development live in your „map“.
  Again, thank you to our entire East German and Austrian FlexKobi team that has provided to us the foundation for smaller optimizations. We are now well prepared for all other countries.
  FlexApp & FlexCall
  After a long period of waiting, our FlexApp update is now also available at the Apple store. Download your update and you are able to call free via Internet from FlexCall-to-FlexCall. Over the coming weeks, our IT team will prepare another larger update so that you will get improvements and optimizations in the applications and many new tools.
  FlexCard Delivery
  The FlexCard will be delivered for Europe starting next week (after 07 October). This FlexCards are personalized for your ID numbers so that you are passively participating for a lifetime on all customer registrations and their sales in shopping. After you receive the cards, you will see all card numbers in your BackOffice. After the customer registers, then you can view the customer for each card number. We have finished another step in the right direction. Let us start now!
  GTM VIP
  Because the demand is very large and still does not subside, company management has decided to extend the special promotion (€ 100.00 bonus) for the upgrade until 09 October. From 09 October, the customer bonus of your team can be viewed in the BackOffice and it will be available for payout after 30 days. Use the customer bonus in the coming days and your team will get a performance bonus for your success; it will take only 5 frontliners for an income of up to € 4,500.00. In order for you to provide professional information to your sales partners, you can contact our „old hands“ during the next few days. Please contact your country manager & Mr Savas Uzun by e-mail so that you may receive prompt answers to your questions.
  A brief look into the future… INNOVATION and STANDARDS.
  We would like to say thank you for your understanding and patience. We are also proud of our partners, with whom we will develop the FlexKom vision. It has never been our vision to sell on the market a new type of juice or miracle pill. We wanted to create something truly big, which is worldwide one of its kind and therefore unique.
  We now link the offline world with the online world (e-commerce) with our finished M-commerce module. The basis for FlexCommerce is created. While the customers shop at the store with FlexApp, they can use the collected FlexMoney also online (FlexHotel, FlexHoliday, and FlexCall) and vice versa. The FlexKom Enterprise Mobile Commerce Solution uses now the first standards. Now, with FlexApp customers can enjoy enormous benefits in the offline and online world.
  We will pave the way together
  We advance together in accordance with the motto: GROW TOGETHER BY GROWING TOGETHER! We wish you logs of success and a power month

 7. Hallo… ook ik ben er een half jaar geleden in gestonken.
  Op zich was het een mooi concept en ik wist dondersgoed dat het een risico zou zijn. Maar stel dat het nu wel echt waar had geweest…
  Ondertussen ben ik er ook achter dat het toch niet waar blijkt te zijn, zeker toen ik Wouter zijn blog ben gaan lezen.
  In principe zouden we volgens Asker 28 oktober jl naar de winkels gegaan zijn en heel Nederland overspoelen met Flexkom. Ik heb alleen nog steeds geen datum doorgekregen voor de 2-daagse ‘cursus’ die je zou moeten volgend voordat je naar de ondernemers zou mogen gaan.
  Het feit dat ze nog niet staan ingeschreven bij Kamer van Koophandel vond ik ook vreemd. Na een mail te hebben gestuurd naar het kantoor in Amsterdam, kreeg ik als antwoord dat dit zou gebeuren bij het ingaan van ‘fase 3’ (naar de ondernemers gaan om deze aan te sluiten)
  Ook de licenties die nog over waren werden na verloop van tijd steeds duurder… ook een beetje raar in mijn ogen.
  Maar goed… in een notendop… ook ik ben door de € 1600 kwijt. Het is jammer van het geld, maar ik geloof best dat een boel mensen hierdoor in financiele problemen zijn gekomen door deze ‘droom’

 8. Het spijt me voor je. Maar beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald. Je bespaart je in ieder geval heel veel tijd door niet meer mee te doen met de flauwe kul.
  Maar vertel eens hoe je er bij kwam. Moest je meteen tekenen tijdens de info-avond? Dat willen ze natuurlijk het liefst, zodat de mensen geen tijd meer hebben om thuis Flexkom nog eens door Google te trekken….

  1. Het in Google opzoeken van Flexkom kan ook in hun voordeel werken. Er zijn namelijk nog altijd meer websites die positief staan tegenover Flexkom. In Nederland zijn Wouter en het Radar Forum de enige sites waarop kritische verhalen staan, voor de rest moeten geïnteresseerden het doen met hun gezonde verstand. En u raadt het al: Vaak ontbreekt die of wordt er goed op ingespeeld.

   Bij eerdere Flexkom bijeenkomsten werden dingen gezegd als dat ‘Woutertje het niet snapt’, ‘Wouter zelf ondernemer is en bang is voor de opkomst van Flexkom’ of dat ‘Woutertje zijn zin wil krijgen als een klein kind’. De die-hard Flexkommers zijn meester in de kunst van het manipuleren. Nog altijd worden per maand honderden nieuwe franchisers ingeschreven. Er worden ook nieuwe kantoren geopend. Zwolle, Utrecht, Breda, Apeldoorn en ja, zelfs Lunteren heeft nu een eigen Flexkom kantoor. Het zal nog wel even duren voordat de bubbel daadwerkelijk barst.

   1. Er zijn inderdaad niet zo veel NL sites met kritiek, al komen er wel steeds meer sites bij. Het loont op zich ook niet om tijd te steken in het opschrijven van feiten over piramidespellen. Je verdient er niets aan en je krijgt wel een bak stront over je heen van de schaapjes die heilig geloven in het gelogen verhaal van hun guru. En daarnaast, er zijn in Nederland honderden van dit soort piramidespellen actief. Het is dweilen met de kraan open. Mensen zijn altijd gevoelig voor een kans op veel geld en er zullen dus altijd mensen in blijven trappen. Vrijwel iedereen met enigszins wat gezond verstand zou na het ter kennis nemen van de praktijken van Flexkom zijn schouders ophalen en weer verder gaan met zijn leven.

    Als Flexkom over een maand of 6 -zo gok ik- geklapt is dan zijn de meeste mensen die nu in de top van Flexkom zitten al weer bezig met de volgende scam. Maar er is dan in elk geval alvast 1 blog die de feiten op een rijtje heeft en alles op de voet gevolgd heeft. Wellicht kunnen eventuele nieuwe scams sneller ontmaskerd worden aan de hand van de feiten op mijn site.

   2. Als je Flexkom in Google opzoekt, kom je oftewel op een site die positief is, oftewel op een site die waarschuwt tegen Flexkom. De positieve sites zijn allen afkomstig van Flexkom zelf, licentiehouders, of schimmige bedrijfjes die samenwerken met Flexkom.

    Als die sites bijvoorbeeld die beginnen met ‘Flexkom: oplichting of niet?’, en dan in verschillende talen, zijn allen afkomstig van mensen die twijfel over Flexkom de kop willen indrukken (‘we gaan je hier de waarheid over flexkom vertellen’ zegt al genoeg).

    Er is geen enkele onafhankelijke site die positief over Flexkom is, althans ik heb die nooit kunnen vinden.

 9. Zijn er echt zoveel van dit soort praktijken gaande? Jemig.. Ik kan me alleen Vanilla van lang geleden herinneren. Een familielid vroeg of partner en ik wilde meedoen. Inleg was destijds 25.000 gulden maar na een jaar had je dat allang terugverdiend. Ik wilde toen dat familie wel laten zien dat het een grote fraude was en ben toen meegegaan naar zo’n meeting. Nog nooit heb ik zoveel commentaar gehad op mijn auto als toen we daar aankwamen. Mijn oude Porsche (944) was niet goed genoeg en iedereen zou mij weleens zijn nieuwe Carrera laten zien. Die hadden ze nog niet, maar volgend jaar kwam de rijnaak met geld binnen… Oke, die Porsche was ook behoorlijk rot maar die Carrera’s heb ik nooit gezien..

  1. Nou ik heb ze niet geteld, maar het zijn er echt heel veel. Ze zijn ook lang niet allemaal even groot. Sommigen zijn niet groter dan een paar families die elkaar geld aftroggelen. Op internet zijn er ook zat forums waar ze niets anders doen. Bekijk bijvoorbeeld dit forum eens:
   http://www.moneymakergroup.com/forums.html
   Allemaal Money Cyclers, Money Doublers, High Yield Investment Programs, verzin het maar. Lees voor de grap op dat forum eens het topic over Flexkom. Zelfs daar vinden ze Flexkom helemaal niks.

 10. Ja, ik had me al helemaal vastgebeten in de moneymakersgroup. Niemand daar is rijk geworden van MLM en andere schema’s. Een enkeling krijgt het voor elkaar een goed inkomen te genereren maar dat is dan doordat de persoon zelf zo inventief is. Bij FlexKom zien ze gelijk dat het een bedrijf-zonder-produkt is en als zulke mensen dan al zeggen dat je er van moet wegblijven…

 11. Ik denk dat er steeds meer van dit soort geld money activiteiten plaats gaan vinden en het zal niet stoppen om dat de crisis er ook een rol mee speelt mensen willen nou eenmaal een goed inkomen hebben en er niet op achteruit gaan geld is echt een gevoelig onderwerp in deze maatschappij en ja ook hebzucht .
  Ik zie het bij sommige affiliate marketings ook wel een producten verschijnen met money maker money online earn each day 10.000 dollar.
  Jammer dat er nog steeds geen ene flexkom member een duidelijk inhoudelijk antwoord heeft gegeven op wouter blog het blog is al kilo meters lang geworden het lijkt een beetje op een cirkel die rond draait of afwachten tot dat het is ingestort vraag me af hoe mensen zullen reageren als de hele zooi is ingeklapt .

 12. Ze hebben in ieder geval wel 6 winkels aangesloten (wat denken jullie zouden er 1 zijn zonder licentie?).
  Een ander saillant detail. Op de “nieuwe” facebook pagina van Flexkom Nederland wordt dit exact zelfde filmpje ook getoond.

  Er is dus geen eigen filmpje gemaakt van hoe het werkt maar een vooraf opgezet bezoek met vooral beelden over hoe het systeem zou werken zonder echt een goed idee over het werkelijk functioneren.

  Ik zou de winkelier graag eens apart spreken over een maandje of 2. Zien of hij dan nog steeds zo blij is met het systeem.

  1. De Renault dealer is ook een Flexkommer.

   Het is inderdaad raar dat ze zeggen dat ze zelf naar Leipzig geweest zijn en het vervolgens moeten doen met een promofilmpje gemaakt door Asker Sakinmaz. Je zou verwachten dat ze met hun eigen smartphone alles vastlegden om het vol trots te laten zien.

 13. Ik heb het filmpje gezien het is toch duidelijk dat het in scene is gezet maar dat kan ook allemaal makkelijk sticker erop plakken en filmpje maken en na af loop sticker eraf halen en post systeem weer mee nemen.
  En een Renault dealer met flexkom sticker ?? goeie reclame voor Renault dan Renault heeft toch liever zijn eigen kortingen en aanbod ?.

   1. Ja en ze hebben toegegeven fouten te hebben gemaakt in Turkije maar dan gaan ze gewoon weer op de zelfde manier weer verder alleen dan met een iets moderner betaal systeem.
    Het blijft erg amateuristisch als je het filmpje ziet en als een Amerikaan nou in Amerika zou vragen aan een Duitser of tie flexkkom kent want het is in heel Duitsland bekend zullen ze weer zeggen nee maar Duitsland is groot he !!.
    Dit zal exact weer zo gebeuren .

    1. Parisa, ik merk dat je er nog steeds vanuit gaat dat Flexkom van goede wil is. Daar is geen enkele aanleiding voor. Terwijl er des te meer aanwijzingen zijn om van het tegendeel uit te gaan. Dus om aan te nemen dat Flexkom een groots opgezette scam is waarbij het vanaf het begin aan het doel was om jullie, de agenten dus, leeg te schudden.
     Dat hele kaartsysteem en alle bijbehorende flauwekul als flexmoneys, flexkobi’s, flexdit en flexdat is slechts een rookgordijn, een ingewikkelde sideshow. Dat hele circus heeft twee doelen:
     – Zo kunnen ze juridisch overeind houden dat er een product is, en dat het dus geen verboden piramidespel is.
     – Jullie voor de gek houden. Door jullie in het “geniale concept” te laten geloven kunnen ze maskeren dat wat werkelijke doel is, nl jullie zelf. Althans, jullie portemonnees.
     Veruit de grootste groep agenten gaat hier de komende maanden achter komen. Een kleine groep komt hier nooit achter, en die zullen zich nadat Flexkom in elkaar gezakt is fanatiek op de volgende scam gooien. En weer slachtoffer worden.

     1. Niet dat ik voor Parisa wil spreken, maar zoals ik de berichten lees gaat hij/zij er niet van uit dat Flexkom van goede wil is?

 14. Hmm interessant hoor. Nawito, het propaganda blaadje van Flexkom, is ineens kritisch over Flexkom:
  http://www.nawito.de/2013/11/06/flexkom-international-geht-flexkom-praesident-cengiz-ehliz-die-puste-aus/
  Het komt er in het kort op neer dat ze vinden dat er nog veel te weinig flexapps gedownload zijn. Maar veel interessanter is dat ze opmerken dat de kantoren van FK in Munchen leeg zijn! Ze proberen dat daarna ook wel weer goed te praten. Het zou komen omdat alle geniale flexkommers briljante dingen op locatie aan het doen waren, maar toch. Lege kantoren op het europese hoofdkwartier? Voor het bedrijf dat de wereld aan het veroveren is? Dat is toch wel erg ongeloofwaardig.
  Rest nog de vraag hoe wij als kremlinwatchers deze dolkstoot van Nawito moeten duiden. Is er oneigheid tussen FK en Nawito? Is Flexkom misschien een keer vergeten de propaganda rekening te betalen? Is Nawito bang geworden zelf ook opgelicht te worden?

  1. Ik vermoed dat de auteur van het stukje gewoon zwaar teleurgesteld was toen bleek dat het hoofdkantoor van Flexkom alleen bemand (en gemeubileerd?? Het kantoor is helemaal leeg op de foto. Wtf?) Is als er bijeenkomsten gepland zijn. Dat geldt overigens voor alle Flexkom kantoren, ook voor die in NL. Ga maar eens zonder afspraak langs, er is geen hond als er geen bijeenkomst is.

 15. ja ok. Dat die gewone kantoren af en toe leeg staan dat zal wel. Maar het europese hoofdkantoor van Flexkom , het geniale bedrijf dat bezig is de wereld te veroveren, dat bestaat niet dat dat leeg is. Dat kan alleen maar betekenen dat het ‘product’, nl de kaart/app en het cashback systeem, gewoon een wassen neus is en van geen enkel belang voor Flexkom is. Dus weer een bevestiging van de stelling dat Flexkom een ordinair piramidespel is en dat het ‘product’ er alleen maar voor de show is.

  1. Nou ja ,de prijs was wel degelijk voor 2013, maar de Obtainer had geen zin of tijd gehad om nieuwe prijsjes te laten maken, dus hebben ze gewoon die van vorig jaar gerecycled. Kijk maar eens op die filmpjes, er staat gewoon 2012 op die prijs. Wat ook nog kan is dat gewoon het hele filmpje van 2012 gerecycled is , dat is natuurlijk nog wat efficiënter. Bij de Obtainer zijn ze ook niet in hun eerste leugen gestikt, net zomin als bij Flexkom.

   1. Kijk onderaan video, award is vanaf 2012 tm 2014. Dus volgend jaar winnen ze hem opnieuw.
    http://www.youtube.com/watch?v=X1ZU4eSFq0Q&feature=youtube_gdata

    Oh nee, dat kan niet want dan is er geen Flexkom meer. Op filmpje zie je ook Schultenberg & Schenk op het scherm staan. Zij hebben een een verklaring opgesteld dat Flexkom niet frauduleus is. Vergeet niet; bij Flexkom is niets wat het lijkt.
    http://flexkom.com.tr/content/Download/Avukat_raporu_almanya_tr.pdf

     1. Ik heb dat document ook in het Nederlands in mijn bezit. Allereerst valt op dat het document, welhaast vanzelfsprekend, opgesteld door een meneer die zelf ook fanatiek in de MLM wereld is, naast dat hij blijkbaar een advocaat is.

      Vervolgens staat er wel mooie tekst in het document, maar de definities ontbreken. Er wordt gesproken over “reële waarde” of “real value”. Maar de definitie daarvan ontbreekt. Daarmee is het een waardeoordeel van iemand.
      In het document zelf wordt de reele waarde overigens wel een klein beetje ontmaskerd; De waarde is gebaseerd op de apps en/of kaarten die uitgedeeld worden, je krijgt een X aantal apps/kaarten om uit te delen voor je investering. In het document wordt vervolgens vertelt dat die dingen gratis uitgedeeld worden. Deze meneer vindt 0 euro dus een reële waarde voor je investering van 1500 euro..
      Daar komt bij dat het document gebaseerd is op een concept van het marketing plan van Flexkom. Dat is niet persee het marketing plan zoals hij uiteindelijk gepresenteerd wordt aan de piramidespelers.

 16. Beste Wouter,

  De volgorde van ingezonden berichten op je blog wijken af.
  Is voor de lezer waaronder mijzelf moeilijk te volgen.
  Zijn er manieren om dit aan te passen.
  Voor de rest niets dan lof voor je initiatief. Je durft wel je nek uit te steken en getuigt van lef en ondernemerschap.

  1. De volgorde wijkt af omdat je kan reageren op elk bericht, tot maximaal 5 niveau’s. Als je onder een bericht op “reply” klikt en dan een bericht schrijft, dan antwoord je op dat specifieke bericht. Zo kan er een iets diepere discussie ontstaan. Als het 1 lange lijst geweest was dan is het moeilijker om langer over 1 punt de discussiëren.

   Dank voor je complimenten 🙂

  1. Dat is nou nog eens een reactie die van intelligentie getuigt!
   Precies het volk dat ze bij Flexkom goed kunnen gebruiken, TOPPER! Jij gaat er vast helemaal komen, NOT!

  2. Dus je leest mijn blogs, verwerkt de informatie en feiten die je zojuist geleerd hebt en je acht jezelf klaar om een reactie te typen. Dit is het beste waarmee je tevoorschijn kan komen? Je collega Flexkommers zullen vast trots op je zijn en je een speldje en natuurlijk een ‘thumbs up’ geven.

   Hier nog wat extra lessen over hoe je nog meer intelligente, doordachte en respectvolle reacties moet plaatsen:
   https://www.youtube.com/watch?v=J66VLmyF2PU

  3. Met zo een REACTIE bevestig jij Jacco W het GELIJK van Wouter!
   Hopelijk hou jij er genoeg aan over om jou familie degelijk te onderhouden !!!!
   Lien uit BE.

Geef een reactie