Reactie van Flexkom CEO Asker Sakinmaz

Asker Sakinmaz is inmiddels (2020) veroordeeld tot 40 maanden cel in België. Hij is schuldig bevonden aan fraude die hij pleegde met Flexkom. https://www.hln.be/antwerpen/fraudeurs-zien-433-000-euro-verbeurd-verklaard-na-oplichting-via-getrouwheidskaarten~a01b033a/
Of hij daadwerkelijk gaat zitten is de vraag, Sakinmaz is al jaren geleden gevlucht uit Europa toen het kaartenhuis begon in te storten.

Bekijk ook mijn andere berichten over Flexkom: Het piramidespel van Flexkom?, Flexkom.com zo lek als een mandje en Flexkom faalt in Turkije

Vandaag heeft Flexkom, eindelijk, inhoudelijk gereageerd en mij aangeboden toelichting te geven op hun werkwijze.

Dit is voor mij reden om wat ik over Flexkom geschreven heb op dit moment van mijn blog te verwijderen en in het kader van hoor en wederhoor eerst te kijken of Flexkom mij daadwerkelijk informatie wil verschaffen.

UPDATE 28-8: De blogs staan terug online.
Het heeft eventjes geduurd maar dan heb je ook niks. Ik zal het even in een notendop proberen uit te leggen.
19 juli belde Asker Sakinmaz (CEO Flexkom GmbH uit München) mij op. In dat gesprek werden diverse dingen gezegd. Uiteindelijk spraken Asker en ik helder en duidelijk met elkaar af dat Asker mij een duidelijk en inhoudelijk verhaal zou mailen, waaruit zou blijken dat Flexkom geen piramidespel is. Asker Sakinmaz is blijkbaar geen meneer die zich graag aan zijn woord en afspraken houdt. Hij was de afspraak namelijk al snel weer vergeten, want ruim een week later ontving ik een Duitse brief van iemand die de huisadvocaat van Flexkom zou zijn. Heel onbeleefd vind ik. Ik had een duidelijke afspraak met meneer Sakinmaz en bovendien spreek en lees ik slecht Duits. Ik vond dat niet erg zakelijk en professioneel van Flexkom. Goed, op 13 augustus deed Asker nog een poging, dit maal via een Nederlandse advocaat.

In de brief werd vanalles beweerd, ik zal jullie daar nu niet mee vervelen. Wel werd er onder andere de toezegging gedaan dat ik een openhartige en inhoudelijke toelichting zou krijgen over Flexkom bij hen op kantoor. Voorwaarde was dat ik een geheimhoudingsverklaring zou tekenen. Een mooie list om mij monddood te maken. Zet ik mijn handtekening onder zo’n document, dan mag ik nooit meer over Flexkom schrijven, ongeacht wat ze mij daarna wijs maken. Zelfs al zouden ze daarna doodleuk vertellen dat het inderdaad een piramidespel is, dan mag en kan ik daar niets over zeggen. Daarop deed ik een tegenvoorstel; Ik nu de blogs offline, jullie nu een inhoudelijke reactie naar mij of naar mijn advocaat.

Het advocatenkantoor van Flexkom liet weten dat ze ons bericht in goede orde ontvangen hadden en dat ze begin vorige week (dus circa 20 augustus) met een inhoudelijke reactie zouden komen. Helaas was dat het enige dat we ontvingen. De inhoudelijke reactie bleef uit. Aangezien Flexkom nu bijna twee weken de tijd gehad heeft om inhoudelijk te reageren maar het toch niet nodig vond om te reageren, laat staan inhoudelijk, zet ik de blogs nu weer terug online.

UPDATE 23 – 8:
Kennelijk zijn er grappenmakers die zich voordoen als mij en uit mijn naam beledigingen uiten naar Flexkom licentiehouders via hun websites.
Ik zal vrijwel nooit uit mijn eigen contact opnemen met Flexkom licentiehouders, laat staan dat ik ze zal beledigen in zo’n bericht. Verder zal ik nooit een email contactformulier invullen of in een chatbox gaan zitten om contact te krijgen met Flexkom. Krijg je als Flexkom licentiehouder zo’n bericht waarin staat dat hij van mij zou zijn, dan graag dat bericht plus IP adres forwarden naar mij. Ik zal zorgen dat de persoon die verantwoordelijk is voor dat bericht aangegeven wordt voor identiteitsfraude.

Ik zelf neem alleen contact op via mijn persoonlijke twitter account of per directe email, behorend bij het wouterhol.nl domein.

315 gedachten over “Reactie van Flexkom CEO Asker Sakinmaz”

     1. hij linkt naar het evenement als zijnde het iets waar FlexKom bijhoort. Ik zie alleen de overeenkomst tussen het woord *M-Commerce* op de site van FlexKom en hetzelfde woord op de site van het evenement…

     2. Een asociatie met legitieme ‘M-Commerce’ erbij halen om zelf beter uit de verf te komen… leuk geprobeerd, maar het werkt niet. De persoon die dit soort dingen post, weet dat hij verkeerd bezig is lijkt mij zo…

  1. @devious Ben jij al wat wijzer vwb de Flexapp? Ik heb op een gegeven moment wifi en games signaal uitgezet om te kijken wat de refresh knop zou doen maar dan geeft ie aan dat er geen verbinding is en dat er een fout is opgetreden. Hij ‘lijkt’ dan toch met eoa server contact te willen maken.

  1. Ze zijn niet eens in staat om optijd een reactie aan te leveren, dat zegt wel iets over de overige producten van Flexkom, die nog moeten gaan komen. Laten ze daar ook verstek gaan?

   Ik zeg: blog online!

   1. Wat een cowboys zijn het toch! Je krijgt telkens kostneigingen wanneer je dergelijke troep leest, maar vraagt je gelijktijdig af wat voor soort desperate mensen daar toch maar in blijven stinken!

    @ Wouter, is het niet zinvoller om alles naar Tros Radar te verplaatsen. Dit schiet niet bepaald op …..

    Voor het geval de advertentie mocht worden verwijderd.

    22 aug. 2013
    Marketing Manager
    Bedrijf: Flexkom International N.V.
    Stad: RotterdamOmschrijving vacature

    Actieve, enthousiaste en dynamische mensen en/of ondernemers voor Nederlands /Duits bedrijf gezocht om revolutionair gepatenteerd systeem onder de MKB’ers in Nederland en andere EU landen (Duitsland, België, Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk) uit te rollen. Ook met Brazilië en Azië doen we op korte termijn zaken. Kleine investering vereist, maar u zult *Giga-omzet* draaien.

    €5000 a €6000 of meer, (passief) per maand verdienen zal normaal zijn. Jaar in jaar uit. Jouw heel leven lang. The Sky is the limit. Inkomen ook overerfbaar. Auto (Mercedes, Audi) van de zaak. Ook mogelijkheid om grootaandeelhouder te worden en te verdienen over de wereldpot. Daarnaast mogelijkheid om city-coördinator in uw eigen woonplaats te worden en tussen de 10 en 30 Duizend euro per maand er bovenop te verdienen.

    Ons internationaal bedrijf geeft nu franchise-licenties van nog geen 1640 euro uit, om wereldwijd te opereren en binnen 2 jaar met vervroegd pensioen te gaan.

    Een EENMALIGE INVESTERING en daarna levenslang duizenden euro’s per maand, passief verdienen. Wacht niet te lang, want binnen 1 a 2 jaar zijn alle licenties uitgegeven. En dan is het klaar. Reeds in oktober zal Nederland getuige zijn van deze booming revolutionaire business en zult u passief gaan verdienen. Zelf wereldwijd zult u verdienen.

    Er is geen specifieke kennis vereist; wel enthousiasme, gemotiveerd en gedreven zijn en een representatief voorkomen. We helpen u met alles. U werkt niet alleen.
    Vanaf 18 jaar kunt u zich registreren via: http://www.flexkom.com/480833

    Voor meer info: flexkomdeals@gmail.com

    Het loopt storm. Elke dag komen er nieuwe franchisepartners bij. Het aantal franchise-licenties is dus gelimiteerd. Met name mensen uit de regio Rotterdam en Den Haag wordt uitdrukkelijk gevraagd, te reageren.

    Bekijk onze korte video: http://mkbklantenboost.nl/2012/12/17/hello-world/ en laat uw gegevens achter. Reageer snel

    1. Trosradar heeft een veel zwakkere ruggengraat dan dat ik heb als het gaat om bluf van advocaten. Zij hebben het Flexkom topic al eens offline gehaald nadat een licentiehouder het woord ‘advocaat’ liet vallen in een bericht naar de beheerder van dat forum. TROS Radar heeft geen tijd en geld om voor elk topic over elk dubieus bedrijf een advocaat in te schakelen om te reageren op brieven van die bedrijven. Overigens kan je op dit moment gewoon in dat topic (verder) discussiëren over Flexkom, daarvoor hoef je niet te wachten totdat er wat gebeurd op mijn blog. En uiteraard staat het een ieder vrij om zelf ergens anders te schrijven over Flexkom. Dat hoeft niet persee allemaal op mijn blog te gebeuren.

     Ik begrijp dat het frustrerend is voor de meeste lezers dat mijn blog nu even offline is, maar bedenk dat die paar dagen offline niets is op de anderhalve maand dat de blog online gestaan heeft en de impact die dat blijkbaar gehad heeft op het gedrag van de licentiehouders. Wellicht dat mijn blog nog jaren dat de blog online zal blijven staan, als Flexkom er niet in slaagt om een normale toelichting te geven. Nog heel even geduld!

     1. OK duidelijk, we hebben geduld en om nu elders een blog te openen lijkt me ook niet vestandig. In andere landen is alles verspreid over een groot aantal kleine blogs en is de impact daardoor nog zeer gering. Daar barst de bom pas wanneer licentiehouders teleurgesteld afhaken.

      Overigens heb ik mijn reply naar het verkeerde bericht van Jan van Beveren verzonden. Deze moest uiteraard onder de link van die Wild West advertentie uit Rotterdam komen.

 1. Wouter, je gaat ons toch niet net zo lang op het blog laten wachten als dat flexkom jou laat wachten op een reactie? Kom op, zet je blog terug, daarmee kan je tenminste mensen waarschuwen voor de duistere praktijken, flexkom genaamd.
  Naar mijn mening hadden ze je precies waar ze je hebben wilden, namelijk wel van de eerste plaats op Google.
  Dus ik zou zeggen, terug dat blog en snel weer back to top.
  Niet dat er nog meer slachtoffers gaan vallen.
  Want niet elke licentiehouder had een bord voor de kop, die zijn gewoon gemangeld door de gladde praatjes.

 2. Het is inderdaad strafbaar om jezelf als rechtspersoon uit te geven als je dat niet bent. In een presentatie die ik vond op internet stond dat ook al, kennelijk doen ze dat nog vaker. Nog zuurder is het feit dat je moet betalen om “aangenomen” te worden als marketing manager. Tenminste, marketing manager (MM) is een interne ‘rang’ die je krijgt blij Flexkom als je een bepaald aantal andere mensen ingeschreven hebt.

  Ivm. vakantie duurt een en ander mbt. updates van de blog iets langer. Heel even geduld nog 🙂

  1. Vrij gebruikelijk bij dit soort piramidespelletjes. Zulke titels geeft mensen het idee dat ze belangrijk zijn, hoger in de hierarchie staan en bij het clubje mogen horen.

   1. Ze lijkt in elk geval al te snappen dat eventuele verdiensten van Flexkom in Box 3 vallen. Wel zwijgt ze over de kansspeelbelasting die er over geheven wordt. Ook zegt ze dat kvk inschrijving niet nodig is, maar in het contract dat iemand moet tekenen staat juist expliciet dat dat wél moet (puntje 3.9 van RUV). Dat lijkt me trouwens sowieso lastig, je hebt maar 1 opdrachtgever als je verder geen ondernemer bent en alleen maar Flexkom speelt. De fiscus zou een dienstverband kunnen zien, ware het niet dat er geen inkomsten gegenereerd worden. Althans, voor zo ver er sprake is van inkomsten, is dat speculatief. Ben wel benieuwd hoe ze dat precies bedacht hebben.

 3. Vacatures genoeg..

  Flexkom is een Duits bedrijf opgericht in 2010;
  > Het loyaltykaart systeem is sinds 2010 uitgetest en in de markt gezet in Turkije;
  > Wij hebben daar inmiddels een bewezen succes met 4.000.000 klantenkaarten en ruim 40.000 aangesloten detaillisten;
  > Onze verkooporganisatie in Nederland bestaat momenteel uit 800 coördinatoren /​ accountmanagers;
  > Op het hoofdkantoor in München zijn 15 medewerkers actief die garant staan voor excellente service aan onze klanten én coördinatoren;

  Wat hebben wij te bieden?​
  > Een bijzonder succesvol én uniek concept;
  > Interessante commissies / ondernemers inkomen bij het succesvol werven van nieuwe collega coördinatoren / accountmanagers;
  Functie-eisen:

  Waar zijn wij naar op zoek?​
  Om in Nederland een volledige dekking te bewerkstelligen is Flexkom nog op zoek naar ongeveer 1000 coördinatoren /​ franchisenemers die deel willen uitmaken van ons bijzonder succesvolle en unieke concept.​ Nog genoeg werk aan de winkel dus. Het is een tijdelijk project. Als we 2000 franchisenemers hebben met een GTM licentie dan kan de markt open en dan is het werk voor de recruiter in Nederland klaar. Internationaal gezien kun je nog wel verder werken. Het mooie is dat je via de klantenkaart omzet van de door jouw aangebrachte accountmanagers een doorlopend (passief) inkomen houdt.

  Wij hebben heel duidelijk voor ogen wat het profiel is van de consultant /​ recruiter die wij zoeken:
  > MBO/HBO-opleiding;
  > Minimaal 3 jaar succesvolle ervaring in een werving & selectie functie
  > Relatiemanager;
  > Communicatief zeer vaardig en beschikt over een flinke dosis zelfdiscipline
  > Parttime mogelijkheden

  Wat doen wij?​
  Wij bieden de kleine retailers een klantenbindingsysteem om zo een grote vuist te maken tegen de grootwinkelbedrijven en de online verkopen en om zo de economische recessie het hoofd te bieden. De retailers geven de consument een korting, een zelfde bedrag gaat naar Flexkom wat via een verdeelsleutel weer terugkomt bij de retailers en de accountmanagers die deze retailers hebben aangesloten. De retailers hebben bovendien toegang tot een enorme database aan (potentiële) klanten en kunnen op hun marketing budget besparen door gerichte video en sms promoties uit te zetten naar specifieke doelgroepen.

  Interesse?
  Als jij jezelf herkent in het bovenstaande profiel komen wij graag met jou in gesprek.​
  Graag ontvangen wij jouw motivatie en CV per mail:
  jobs@motivation-company.nl t.a.v. Lily Kentie. Wij nemen daarna zo spoedig mogelijk contact met je op.
  Solliciteren:

  Motivation
  Mevr. Lily Kentie
  Postbus 7064
  4800 GB Breda
  Tel: 0765439190
  http://www.motivation-company.nl

 4. Ik heb vandaag beslag weten te leggen op een interessante interne nieuwsbrief van Flutkom Nederland. Het is een nogal lang document, dus ik hou het voorlopig bij enkele alinea’s. Ik proef wel enige ironie in dit schrijven.

  FlutInfo Nr.2013- 026-3974-1579/1-A/23/ce-23/459-7

  Amsterdam, 21 augustus 2013

  Beste betalende Flutkom licentiehouder,

  In deze info wederom informatie, aangescherpte huisregels, richtlijnen en tips waarvan sommige ontgetwijfeld van nut zijn bij de promotie van ons geniale, unieke en gepatenteerde MEGD-NDF-ffi concept (M-commerce, E-commerce, Geo-commerce, Deo-commerce, Networking , Direct sales, Franchising – for fools & idiots) concept.

  Flutkom verschijnt enkel in door ons betaalde of gesponsorde media. Alles wat deze media over Flutkom en haar unieke, geniale en gepatenteerde MEGD-NDF-ffi concept schrijven neemt u voor zoete koek aan! Voorbeeld: in magazine X staat een artikel dat het de doelstelling van Flutkom is om 200 miljoen klanten in 5 jaar te binden en de Obtainer van onze dikke vriend Michael Sander maakt melding van 500 miljoen klanten in 3 jaar, dan is de laatste bindend.

  Onze missie, visie en doelstellingen worden elke morgen om 09.00 uur op onze website http://www.flutkom.com aangepast. Handig om daar dagelijks even te kijken.

  U benoemt altijd specifiek de bakker en de slager (de kapper mag ook) als heel belangrijke slachtoffergroep voor ons geniale, unieke en gepatenteerde MEGD-NDF-ffi concept.

  U bent zich terdege bewust dat bij ons bedrijf de oprichter(s) en het hoogste management wel eens ontzettend abnormaal waanzinnig heel erg schofterig veel Euro’s (nee, geen FlutMoney) gaan verdienen over uw rug als betalende licentiehouder.

  Flutkom accepteert alleen betalingen in Euro’s en Dollars. FlutMoney wordt niet als geldig betaalmiddel geaccepteerd.

  Voordat u op een of ander forum wenst te reageren haalt u de spellingcontrole over uw tekst om deze vervolgens nog eens extra te laten controleren door iemand uit uw directe omgeving. In elke regel een taalfoutje kan nog, maar het moet niet te gek worden. Ook wenst u forumleden die kritisch zijn op ons geniale MEGD-NDF-ffi concept niet direct een dodelijke ziekte toe. Een flinke migraine of enkele gebroken ledematen volstaat. Bij niet noemenswaardige kritiek kan een griepje of verkoudheid al afdoende afschrikken. Gaat het echt de spuigaten uitlopen dan wordt de wens om het Gilles de la Tourette Syndroom te krijgen via een aangetekend schrijven door de directie van Flutkom Nederland GmbH naar de forumeigenaar verzonden.

  U bent vorige week al per mail geïnformeerd om, op straffe van een gele kaart, per omgaande onze bedrijfsnaam uit uw URL te verwijderen. We zijn een MLM bedrijf en geen serieus bedrijf! Helaas is Flutkom Nederland gedwongen om deze stringente maatregel ook door te trekken naar uw privéleven. Dus gebruikt u ook thuis (een deel van) onze bedrijfsnaam, dan past u dit direct aan. Een voorbeeld om het voor u wat duidelijker te maken: stel dat uw jongeheer een koosnaampje heeft; iets als FlutHenkie, FlutStamper, FlutKnots, FlutJoekel of FlutWurmpie dan haalt u gewoon de eerste vier letters weg en heet hij weer net als voorheen weer gewoon Henkie, Stamper, Knots, Joekel of Wurmpie.

  U kent alle ins en outs van onze geniale, unieke en deels gepatenteerde Flutkom producten zoals FlutApp, FlutBall, FlutSmart, FlutPos, FlutHotel, FlutNavi, FlutCar, FlutTV, FlutRadio, FlutCinema, FlutMotor, FlutHoliday, FlutBizz, FlutShit, FlutFake en FlutFlut. U schiet niet in de lach wanneer u deze geniale producten, samen met FlutMoney, FlutBack en ons unieke en gepatenteerde MEGD-NDF-ffi concept bij de bakker en de slager gaat promoten. Zelfs wanneer het woord FlutKobi valt houdt u uw gezicht strak in de plooi (zo niet, een directe rode kaart). Voor het laatste staat nog een stevig rollenspel in de planning. Bereid u thuis alvast voor.

  Eindelijk! Zoals bij alle Flutkommers bekend moet zijn staat, na zo’n acht maanden vertraging, vanaf 26 oktober het licht definitief op groen voor Flutkom Nederland. De geweren worden geladen en we gaan massaal de jacht op FlutKobi’s openen. Let wel op dat u eerst de gezonde afschiet, die leveren veel meer op. Voor de eerste drie dagen is het target vastgesteld op 32.969 FlutKobi’s. Dit aantal moet met behulp van ons geniale, unieke en gepatenteerde MEGD-NDF-ffi concept eenvoudig te realiseren zijn, dus we leggen de lat niet al te hoog.

  Namens Flutkom Nederland GmbH
  Enzer Dartseel

 5. Flexkommers stelen onderling ook teksten van elkaar. Want, waarom ook niet?

  https://www.facebook.com/photo.php?fbid=282708635200659&set=a.282708628533993.1073741828.281304322007757&type=1

  Versus

  http://www.ibosocial.com/roliveira/blog.aspx?blogid=294862

  Hoppa, andere naam er onder en knallen met die handel. Inhoudelijk wordt er niets gezegd in de hele lap tekst. Alleen maar fantasieen over hoe het zou gaan moeten worden van iemand die het boekje Blue Ocean Strategy gelezen heeft, of wellicht alleen de cover daarvan bekeken heeft.

 6. Heb vandaag wat meer informatie over eventueel te nemen stappen tegen Flexkom gekregen. Om een officieel onderzoek van de grond te krijgen zouden we allemaal contact op moeten nemen met de consumenten autoriteit. Zij hebben de kennis, ingangen en mankracht om hier verder in te duiken. Ook internationaal mocht dat nodig zijn. Hoe meer meldingen hoe groter de prioriteit voor hen wordt. Oftewel… Zij leveren de munitie aan waar justitie mee kan schieten in dit soort gevallen. Ik ga hier zelf morgen mee aan de slag. Wie volgt!?
  https://www.acm.nl/nl/

  1. Maar het is inderdaad wel typisch dat juist Nevada uitgekozen is. Daar gelden nogal wat uitzonderingen op de wetgeving in USA als het om kansspelen gaat.

   Want, ben je immers een vooruitstrevend m-commerce bedrijf dan is het overduidelijk dat je een kantoor in Silicon Valley moet hebben, tussen Facebook, Twitter en Google in..

    1. Ja, die Lyonness blog waar ook Flexkom in voorkomt was me ook al opgevallen. Tot nu toe zijn het overal, m.u.v. de blog van Wouter, slechts snippertjes. Onderstaande reactie van de Lyoness blog geeft eigenlijk in een notendop weer hoe het er altijd weer aan toe gaat. Er worden geen kritische vragen gesteld of ze worden niet beantwoord. Betalen bij fase 1 en fase 3 wordt nooit bereikt.

     Anonymous19 August 2013 15:08

     The FlexKom buzz has hit the US and a lot of people are getting ready to join and put $2,200 US into buying a license. I have two distinct problems with all of this and you should too.

     1. The fact they collect your money first and tell you it will be several months before anything happens should cause you to see red flags. This delay tactic (their 3 phase approach) would allow them to collect millions of dollars in all of the countries they are moving into before anyone would realize there is a problem. Think about this. Look at the timing of their Phase I for Germany and the UK and USA. They will have collected all of the upfront money before any of these countries roll into Phase III which is putting terminals in retailer’s shops.

     2. Where is the infrastructure to support all of this? I haven’t seen a single person ask this question. If this system was real and it was being postured to support millions of transactions daily worldwide wouldn’t you (if you owned FlexKom) be touting your system as robust, secure, redundant, reliable, etc.? I haven’t seen one mention of the technology behind the magic and nobody seems to be asking. Furthermore, where are the people who are employed by FlexKom to manage this magical system? I can’t find any. And doesn’t it seem the company would be actively recruiting people for all of this? I can’t find a single shred of evidence that FlexKom is hiring anywhere in the world – only recruiting marketing people who have to pay to join.

     Can anyone provide evidence to the contrary?

 7. Dit is ook een giller:
  https://sites.google.com/site/flexkomreview/

  Hij stelt dat hij iemand gesproken heeft die ook weer iemand gesproken heeft, en dat Flexkom daarom dus een goede zaak is.
  Dat is het klassieke verhaal; men heeft nooit zelf geverifieerd, maar verwijst altijd naar iemand die weer via een derde de informatie aangereikt heeft gekregen. Dat maakt het achteraf altijd makkelijk ontkennen dat je verantwoordelijk bent voor je beweringen. Jij hebt immers ook alleen maar van horen zeggen, en niet zelf onderzoek gedaan.

  Verder stelt hij dat er veel kritiek is. Maar geen nood. Dit is zijn inhoudlijk commentaar op de kritiek op Flexkom:

  Then I realized that these claims were unfounded and people will be people. They will bash everything they can find.

  Nou, als dat je verweer is op kritische vragen dan weet je genoeg. Weg blijven.

  1. Dit klinkt erg op het verhaal dat ik kreeg te horen van een Flexkom licentiehouder. Hij had het aan zijn boekhouder voorgelegd en die heeft vastgesteld dat het een waterdicht verhaal was. Toen ik vervolgens om de cijfers vroeg die hij aan zijn boekhouder gegeven had, kon hij mij enkel naar een presentatie op internet verwijzen, uhm en boekhouder gaat toch over cijfertjes niet niet over presentaties…? Dusja overduidelijk een leugen.

   Vervolgens werd mij verteld dat ik mee moest doen omdat hij dat ook deed. ‘ik ben toch niet dom? ik stop elke maand 30.000 euro in het bedrijf’, Ik kende Flexkom toen nog niet, maar na mijn eerste google poging dacht ik er toch wel anders over.

   Dus iemand anders die meedoet wordt intern gezien als het belangrijkste argument om mee te doen. ‘Als ik het doe….’ ‘Ik ben echt niet dom hoor….’ Wegrenargumenten noem ik dat!

 8. See his stupidity here:

  Visitor 33671605
  3:18 PM
  Hi, when starts the sales of the physical product? The connecting of retailers i mean.
  Amin Sadak has joined.
  Amin Sadak
  3:18 PM
  Its not going to happen in Vietnam
  Vietnam is not open with FlexKom
  Visitor 33671605
  3:19 PM
  I am on holiday from holland.. 😉
  Amin Sadak
  3:19 PM
  I see. Then it will be Sept/October
  Have you signed up already?
  Visitor 33671605
  3:20 PM
  Not yet.. But is there any forecast on how many retailers will be interested?
  Amin Sadak
  3:20 PM
  If you take Turkey as an example, then thousands upon thousands will be interested
  Visitor 33671605
  3:21 PM
  Oh, but ive heard that turkey didn’t went so well because of the culture there
  Amin Sadak
  3:21 PM
  Who said that? It went extremely well
  Amin Sadak
  3:22 PM
  over 50,000 retail outlets in southern part alone and over 4 million card customers
  Visitor 33671605
  3:22 PM
  People and retailers didn’t like cards or someething, somebody told me that turkey is a bat example for europa in that way
  Amin Sadak
  3:23 PM
  It was because of the success in turkey that the company is now rolling it out across Europe and other countries. Turkey was and still is a massive success
  Visitor 33671605
  3:23 PM
  A flexkom holder renze deelstra.. Is a dutch guy
  Amin Sadak
  3:23 PM
  Probably got some wrong info
  Visitor 33671605
  3:23 PM
  Who?
  Amin Sadak
  3:23 PM
  I’m saying that he may have some bad info
  Visitor 33671605
  3:25 PM
  Well i toldiam gonna join flexkom but after a websearch i found out that there was a lot of trouble in turkey and a lot of unsatisfied flexkommers. So ri told my contactprrson for flexkom (renze) and he told me that it was not in the nature of the turkisch people to make it a succcces.
  Amin Sadak
  3:26 PM
  No, thats not correct
  Amin Sadak
  3:27 PM
  There was some trouble at the beginning, but they were unfounded problems because FlexKom won all court cases.
  When the Turkish government found out what FlexKom was doing, they decided to give them an award
  Visitor 33671605
  3:27 PM
  Oh. But there are a lot of articles in wellknown turkish newspapers who tell me different
  Amin Sadak
  3:27 PM
  Yes, you will find that because of the early troubles
  Visitor 33671605
  3:27 PM
  Oh ok!
  Visitor 33671605
  3:29 PM
  Did you know this conversation will be on a scamreport site? Greetings from wouterhol.nl I just want to show the world that al you flexkomfools tell a different story so in the end you all fail.. But thanks!
  Amin Sadak
  3:29 PM
  ok
  Visitor 33671605
  3:30 PM
  See you on wouterhol.nl, googletranslate will make it accesible for you. Donkey
  Amin Sadak
  3:30 PM
  lol

 9. Ik kreeg zojuist dit mailtje in mijn inbox:

  You seem to think I give a shit about what you write. People will join and make millions regardless of what you print. So go ahead and waste your time by shoving your head up your ass.

  On 23 Aug 2013, at 15:34, Wouter wrote:

  From: Wouter
  Subject: Flexkom System

  Message Body:
  Enjoy the latest updates about the flexkomscam on wouterhol.nl, updates available through googletranslate with ultimate lol quotes from the biggest flexkomdonkey in holland. Renze Deelstra! Enjoy!

  Oh, and please get a real job you wanker!


  This mail is sent via contact form on FlexKom System http://www.flexkomsystem.com

  Welke idioot doet zich voor als mij en valt Flexkom licentiehouders lastig uit mijn naam?

 10. De kennis die mij had meegenomen naar een bijeenkomst van Flexkom, waarin ik in de andere blog al iets over had geschreven, is nu lid geworden van de Club van 100. Dat is de groep van mensen die het meest succesvol is met het aanmelden van nieuwe mensen. Zij krijgen straks een inkomen van minimaal 100K euro, vandaar de Club van 100.

  Hij vertelde mij dat Flexkom binnenkort een nieuw product lanceert, de FlexBank. Bij deze bank wordt het mogelijk om je Flexmoney te beheren, door bijvoorbeeld de mogelijkheid om het geld over te maken naar andere leden/klanten. Tevens wordt het mogelijk om leningen af te sluiten. Deze kan dan terugbetaald worden door meer inkopen te doen bij Flexkomwinkels. Volgens Flexkom zijn de eerste gesprekken over het verkrijgen van een banklicentie in Den Haag al gevoerd en zijn de politici zeer enthousiast. De bankdirecteur in Nederland wordt niemand minder dan Renze Deelstra.

  Iemand die meer weet over de FlexBank?

  1. maar iedereen met de FlutApp krijgt toch minimaal 100K per jaar? Dat er bij die Flutmensen geen belletje gaat rinkelen blijf ik maar gek vinden.
   Een bank beginnen. En FlutKom heeft al zoveel. En nergens kun je iets zien, alles begint over 2 maanden , als fase 3 uit wordt gerold. Maar bij die Flutbank kun je zeker alvast je geld storten zodat het over 3 maanden ineens het drievoudige waard is èn eenzelfde bedrag aan FlutMonies. Spaarzegeltjes plakken en hoppa: Miljonair geworden in 4 maanden.

   Hallo Flutters&FlexKomkommers… wakkerworre!

  2. Voor het oprichten van een bank moet je naar DNB in A’dam!!!!
   Niet naar politicie in Den Haag, mooi kul verhaal. De enige bank waar Renze Deelstra ooit directeur van word is de BCCI (Google maar, Bank of Crooks and Criminals Incorporated jaren 80)
   Zo ik ga weer naar lala land.

   PS die geventileerde stoelen in een MB zijn echt lekker

 11. Wouter, je kan toch op je vingers natellen dat dit een actie is uit de verkeerde kant van het flexkomkamp?!
  Laat je niet gek maken door dat stelletje malloten.
  En AUB zet je blog weer gewoon online!!

  1. als ze ècht exact hetzelfde gaan doen als hier in Nederland en daar in Turkije dan hebben ze een ontzettend groot probleem. Zo groot zelfs dat de hoge heren voor ongeveer 270 jaar het gevang in gaan daar in Nevada. En dat is geen staatsgevangenis, maar een particuliere gevangenis… En ontzettend FlexGezellig…

  2. Geen verkeer in de VS vind ik niet zo heel vreemd. In NL zijn ze ook al langer actief dan dat de grafiek weergeeft. Pas vanaf enig significant zoekvolume begint die grafiek te bewegen.

   Wat ik zelf opvallender vindt is dat er in Turkije de laatste maand nog maar zo’n 5% van het zoekvolume is van wat het ooit was. En die lijn is dalende. Dat betekent dat er op dit moment 95% minder gezocht wordt op het woordje “flexkom” in Turkije in vergelijking met hun piekperiode, namelijk januari 2012. Sinds 2012 is het een sterk aflopende zaak. Dat staaft het beeld dat ik op dit moment heb van Flexkom in Turkije; namelijk dat ze dat land verlaten hebben.

   Weet iemand wanneer Turkije de befaamde “fase 3” ingegaan is? Zou mij niets verbazen als dat oktober 2011 geweest is.

  3. Te zien aan het woordje “Flexkobi” is fase 3 vermoedelijk in januari 2012 ingegaan in Turkije. En daarna is het compleet afgebrokkeld. Er wordt de afgelopen maanden vrijwel niet meer op gezocht.

   1. Daar lijkt het inderdaad verd… veel op. Sterker, ik denk dat het zo is. Vreemde naam trouwens FlexKobi. Geen idee wat de achterliggende gedachte hierbij is.

   2. We kunnen met Google Trends dus feitelijk zeggen dat het met Flexkom (bewezen) om een MLM pyramidespel gaat. Het piekt, men doorziet de scam, waarna iedereen er mee stopt en er vervolgens niet meer wordt gezocht naar Flexkom. Laten wij hopen dat Interpol, Europol en de Nationale Recherche hier eindelijk iets aan doen… Oplichting moet hard worden aangepakt. Iedereen die labiel is of een beetje naief doet mee en verliest hiermee spaarcenten die beter kunnen worden besteed…

  1. Inderdaad, Google Trends is een leuke tool om een beetje inzicht te krijgen in zoekgedrag, maar als bunkerhard bewijs kan je dat nooit opvoeren lijkt mij.

   Wel maakt het voor de internet gebruiker zeer aannemelijk dat Flexkom niets meer voorstelt in Turkije. Immers, als iets populair is ergens, dan kan je aannemen dat er veel op gezocht wordt in Google.

  1. Dit is niet de ‘officiele’ website van FlexKom zelf.
   Dat is http://us.flexkom.com. Dit is weer een zelf in elkaar geprutst dingetje van een licentiehouder.

   Dat is ook de reden dat ik niet begrijp dat FlexKom dit niet in zijn voorwaarden heeft opgenomen. Zulke websites beschadigen toch je reputatie?

   1. Sinds een week of 2 is het de Nederlandse licentiehouders ook verboden om een website te hebben waar ‘Flexkom’ in de URL staat. Elke website schreeuwde dat je slapend rijk werd met Flexkom als je jezelf via de eigenaar van die website inschreef op Flexkom.

    Maar goed, de site van Flexkom zelf die bevat ook vrijwel geen informatie. Stel dat ik een Turkse consument ben en ik wil even lekker gaan FlexShoppen in een FlexKobi. Dan ga je eerst naar de site van Flexkom toe om te kijken waar die winkels zijn toch? Immers, de app is niet gelanceerd in Turkije, dus je moet wel. Waarom is er geen overzicht van alle aangesloten Turkse winkels op Flexkom.com? Of zijn die winkels er gewoon niet, zoals telkens het geval lijkt te zijn?

     1. Een linkje plaatsen mag!

      EDIT ik heb net nog even zitten Googlen maar ik kan de lijst nog steeds niet vinden. Ik ben benieuwd naar de link naar deze website. Met daarbij gelijk de vraag waarom die lijst niet gewoon op Flexkom.com staat.

     2. http://www.donaldduck.nl/ is ook niet de website voor Flexkom Turkije. Maar in plaats van alle websites opnoemen die het niet zijn, gaat het wellicht sneller om de site te noemen die het wél is.

      Is dit ook de manier waarop vragen beantwoord worden bij Flexkom? In plaats van het juiste antwoord op de vraag te geven, wordt er een willekeurig fout antwoord gegeven?

      EDIT en ik begrijp dat het stukje “international” uit “Flexkom International” definitief losgelaten is? Niks internationaal, elk land voor zich? Een Nederlander die in Turkije op vakantie gaat en zijn Flexkom pas mee neemt die zoekt het maar uit?

 12. @devious
  Op de een of andere manier is er wel communicatie tussen de FlexApp en Flexkom. Beide geven in het online klantenoverzicht hetzelfde saldo in FlexMoneys aan.

  Op de map zie ik nog steeds geen aangesloten winkels. Nu kan dat komen omdat de app nog niet geupdate is. Dat is even afwachten.

 13. zondag 25 aug. Geen FlexUitleg. Geduld is eigenlijk ook op, knap dat Wouter het volhoudt. Inmiddels zijn de reakties onder dit voorlopige geen-blog ook alleszeggend en een goed alternatief voor het eigenlijke blog. Vreemd dat FlexKom dat ook niet doorheeft. Die mensen hebben überhaupt nooit iets door. Zelfs de Jostiband heeft meer hersenactiviteit. Raar hoor.

  1. En voor welk strafbaar feit zou je naar de politie willen gaan dan? Ik houd je niet tegen hoor, maar het is denk ik een beter idee om naar de ACM te gaan als je je benadeeld voelt door Flexkom.

   1. ACM (autoriteit consument & markt) is nu de juiste weg! Hoe meer meldingen hoe beter. Zij hebben de mankracht en middelen om dit tot de bodem uit te zoeken. Laten wij ze alle reden geven om dit te doen door melding te maken van dit bedrijf.

  1. Ik wil best wat melden, maar ik heb niks met/van FlutKom. Dus ik kan ook niks. Lijkt mij dat de meeste mensen hier niets met dat groepje te maken hebben. Eigenlijk moet er iemand een mailtje van de FK groepsleiders kraken voor om veel mailadressen binnen te harken en juist die mensen te waarschuwen. Die hebben baat bij de ACM melding.

 14. Ben binnenkort bij een openingsfeestje van een kantoor. Het is de bedoeling dat er vanaf nu in Nederland kantoren worden geopend. Evt. kun je toelichting vragen Wouter in privémail.

  1. En laat Flexkom zich eerst eens netjes inschrijven bij de KvK en een Nederlands belastingnummer aanvragen. En waar ik ook benieuwd naar ben, zijn de bedrijfsresultaten van de afgelopen jaren. En bewijs dat ze personeel in dienst hebben. En bewijs van de patenten (ik kan ze niet vinden).

  2. “Binnenkort”, copyright 2013 FlexKom Gmbh.M

   “Binnenkort” impliceert geen datum, tijd, jaar, eeuw of millennium in het verleden, heden, en zeker niet de toekomst.

   “Binnenkort” verschaft geen contract of garantie tussen FlexKom Gmbh en de eindgebruiker.

   “Binnenkort” zal ooit een keer plaatsvinden –
   FlexKom garandeert dat “binnenkort” voor het einde der tijden zal arriveren. Misschien.

   Maak geen plannen gebaseerd op “binnenkort”, aangezien FlexKom niet aansprakelijk is voor enig misbruik, gebruik, of zelfs een speelse blik in de richting van “binnenkort”.

   Vrij naar “soon” van Blizzard Entertainment… 😉

  1. Nog veel gekker is het als je je wachtwoord niet kunt herinneren en ook geen alternatief mailadres hebt opgegeven. Dan moet je contact zoeken met:

   HRB 740843

   Mod edit: Blockquote gefixed.

  2. Er is wel een SSL variant, maar die zegt dit 😉

   Secure Connection Failed

   An error occurred during a connection to mail.flexkom.com.

   SSL received a record that exceeded the maximum permissible length.

   (Error code: ssl_error_rx_record_too_long)

 15. Wouter wanneer staat je blog weer online? Kan de ACM ook meelezen en de feiten checken. Dat scheelt ze heel veel tijd.
  Of verwacht je nog iets van Flexkom??

  1. Of hij gaat over een jaar daar een site openen om met krokodillentranen te vertellen hoe hij juist diegene is die het slachtoffer geworden is van de FlexFaçade.

 16. He, nog een unieke Mobile Cash Back App… http://www.lyoness.net/nl/mobile-cashback.aspx

  Sluit wellicht aan op het gerucht (o.a. http://cc-lyoness.blogspot.nl/2013/07/flexkom-new-lyoness.html) dat CEO Hubert Freidl van Lyoness de grote man achter Flexkom is en Asker Sakinmaz een zijn voormalige directeuren zou zijn. Lyoness staat op klappen en Flexkom zou als opvolger zijn klaargestoomd. Ik weet niet of het waar is, niets over te vinden. Zoals het arbeidsverleden van Asker vrijwel blanco lijkt te zijn, of hij zo’n 3 jaar geleden speciaal voor Flexkom gekloond of zo?

  1. In dit artikel wordt ook verwezen naar het interessante blog van David Brear. Ook hij ziet Flexkom, als opvolger van Lyonnes, als ‘another blatant attempt to obstruct justice in order to continue to commit fraud’,

   Hij baseert zich hierbij op wetenschappelijke literatuur over hersenspoeling en cultvorming. Veel van de methodes die hierbij beschreven worden, worden vervolgens met woord en gebaar in praktijk gebracht door de heer Sakinmaz persoonlijk, in een link naar opnames van een Flexkom-bijeenkomst ter werving van nieuwe licentiehouders.

  1. Er staat daar ook dat er een wetsvoorstel klaar ligt of reeds aangenomen is (?) dat het systeem van Flexkom illegaal maakt en dat er een instantie gemachtigd is om onderzoek uit te voeren en sancties uit te delen. Dat verklaart het ontbreken van Turkse winkels en het feit dat de app niet in Turkije uitgebracht wordt.

 17. Nog maar een keer dan:

  @ Wouter,

  Heb je ze ook een deadline gegeven om een reactie te geven? Dat maakt eea toch veel duidelijker wanneer je blog weer online staat?

  1. Haha, en wederom ga je geen antwoord krijgen.

   Ik snap niet waarom zo iets voor de hand liggend niet beantwoord kan worden. Het lijkt Flexkom zelf wel.

  2. Het nadeel van deadlines vind ik dat de deadline zelf onderwerp van discussie wordt en ingezet wordt bij onderhandelingen. Deadline wordt verschoven, niet gehaald, uitgesteld, vertraagd, er komt een tweede, derde, vierde deadline, enzovoorts. Dat leidt enorm af van de inhoud waar de discussie over ging.

   1. Maar dan kun je het blog toch gewoon weer terugplaatsen en zeggen dat er geen reactie komt en het weer weghalen als er wel een komt?? Wat mij zeer onwaarschijnlijk lijkt!! Of wordt je, zoals elders al gesuggereerd is, persoonlijk bedreigt??

 18. Het maakt nu niet meer uit of het blog wel of niet online komt. Het is al duidelijk genoeg dat er iets aan de hand is met FlexKom. Ook dit niet-blog heeft al over de 200 reakties. Beetje Googelen en dan weet je toch alles?
  Ik ben overigens nog steeds benieuwd naar de FlexReaktie..

  1. Het gaat mij niet per definitie over het blog, alhoewel de onderbouwing daarvan een goede en concrete waarschuwing is voor potentiële deelnemers, maar meer om het idee dat er iets raars aan de hand is.

   Ik ben erg benieuwd waarom er geen update komt, over wanneer iets van Flexkom verwacht wordt. Zijn we eigenlijk wel op een reactie aan het wachten, of is er iets anders aan de hand, zoals een serieuze bedreiging? Er werd immers nogal fel en persoonlijk gereageerd op het blog.

   1. Wouter zou niet de eerste zijn die bedreigd wordt, dus wie weet.
    Maar, ik ben het met je eens, waarom horen we niets?
    Ondertussen worden de mensen helemaal gek gemaakt om in te stappen met filmpjes over Porsches en millionaire bonussen.

   1. Zou dat veel uitmaken dan? Lijkt mij wel duidelijk dat het mijn mening is en dat ik toch wel vrij goed onderzoek gedaan heb om tot die conclusie te komen.

    Heb hem er maar bijgezet, waarom ook niet.

 19. Heb net contact gehad met de Autoriteit Consument & Markt.
  Ik kan niet genoeg benadrukken hoe belangrijk het is om melding te maken van dit bedrijf. Of je nu wel of niet persoonlijk betrokken/benadeeld bent.

  Hoe meer meldingen, hoe hoger de prioriteit tot onderzoek.
  De ACM kan dan via hun website en eventueel die van consuwijzer een waarschuwing uitzetten over Flexkom indien zij daar reden toe zien alsmede gerechtelijke stappen nemen of boetes uitdelen.

  Heb je gerede twijfel over Flexkom of dit een bonafide bedrijf is, maak dan een melding en onderbouw deze. Je kunt altijd verwijzen naar dit blog.

  Hierbij de URL om melding te doen. https://www.acm.nl/nl/contact/tips-en-meldingen/tip-ons/

  1. Dat kan niet. Er ìs geen FlexKom NL en een bedrijf met een Fb-pagina als officiële site is volgens mij geen bedrijf maar nog minder dan je lokale scoutingclub..

  2. Er is geen “officiele” Flexkom facebook pagina. Alle uitingen van Flexkom die je ziet worden gedaan door licentiehouders. Flexkom zelf doet namelijk helemaal niets aan promotie. Alle promotie moet gedaan worden door licentiehouders; De presentaties, webinars, trainingen, bijeenkomsten, allemaal niet door Flexkom zelf maar door licentiehouders. Zo kan Flexkom altijd ontkennen dat ze de boel misleiden. Dat doen hun licentiehouders namelijk voor ze.

 20. Maar… heb je inmiddels al wat te horen gekregen van iemand van FlexFlut? Niemand die jou even kan uitleggen hoe het zit en dat jij&ik het fout hebben?

  1. Nope. Althans, geen poging die ik serieus acht.

   De geheimhoudingsverklaring was niet meer nodig. Maar wel moest het initiatief bij mij liggen. Ik moest iemand bellen en dan zou diegene al mijn vragen gaan beantwoorden. Echter mocht ik dat gesprek niet opnemen en ik mocht er ook niet over publiceren. In mijn boekje is dat hetzelfde als een geheimhoudingsverklaring. Heb dus ook niet de moeite genomen om te bellen.

Geef een reactie