FIOD doet inval bij Success Factory (Dagcoin)

Ja, ja. Ik ben weer eens laat op het feestje. Ik weet het. Het FD berichtte hier enkele dagen terug al over maar ik kom er zojuist pas achter. Hoewel, in maart 2018 berichtte ik al dat het slechts een scam van begin tot eind is, dus mogelijk was ik juist extreem vroeg op het feestje en deed de rest er gewoon veel te lang over om op te dagen. Hoe dan ook, de lange arm der wet is op het toneel verschenen. Niet verrassend, maar wel fijn.

Success Factory is de dekmantel van het piramidespel & ponzischema Dagcoin. Onder die naam werden de Dagcoins en de inhoudsloze university pakketten verkocht. Dagcoin is de opvolger van OneCoin, een miljardenfraude waar de kopstukken enkele jaren terug van opgepakt zijn. Figuren uit OneCoin hebben geprobeerd om hetzelfde truckje nog een keer te doen onder de naam Dagcoin.

Ondanks verwoede pogingen van Dagcoin promotors om niet inhoudelijk maar toch zeer fel onder mijn bericht te posten dat ik het helemaal bij het verkeerde eind zou hebben en dat het allemaal bonafide en legaal zou zijn, is de boel bij Dagcoin toch in elkaar gestort en stond de FIOD op de stoep. Bizar hoe het kan lopen, wie had dat aan zien komen?

De FIOD is 18 oktober binnengevallen bij het Success Factory kantoor in Amsterdam. Ze deden dat op verzoek van de Estse autoriteiten. Dagcoin heeft haar origine in Estland. Daar zijn de kopstukken Nils Grossberg en Kris Ress reeds opgepakt in begin oktober.

Hoewel het op zich kinderlijk eenvoudig is om een scam zoals Dagcoin te herkennen, weerhoud dat bepaalde mensen blijkbaar niet om toch zulke scams keer op keer voort te zetten.

Wat ook wel aardig is, is dat het MLM vodje businessforhome.org, alle kopstukken van Dagcoin/Sucess Factory uit hun lijst met zogenaamde top earners heeft verwijderd. Misschien wilden ze liever niet te veel aandacht nu justitie jacht maakt op hun bedrijf?
In september had de CEO van Success Factory, Roals Mailly, daar nog een artikel laten plaatsen met als titel: The importance of a strategic vision. De strategische visie van deze meneer is blijkbaar om een spoor van vernieling achter zich laten door keer op keer weer naar een nieuw piramidespel te springen als de vorige ingestort is. Hij heeft namelijk een verleden bij onder meer ACN en OneCoin. Knap hoor. Het is niet bekend of hij nu achter de tralies zit in afwachting van het proces of dat hij nog op vrije voeten is.

Hoe dan ook, onder het Dagcoin artikel van mij kwamen promotors roeptoeteren dat Business For Home heel betrouwbaar is en omdat zij positief waren over Dagcoin moest het allemaal wel snor zitten. Ik toonde aan dat die site over allerlei andere scams ook gewoon positief publiceerde dus dat dat niet echt een goed teken was. Maar nog mooier, zelfs Business For Home heeft netjes een persbericht geplaatst dat de kopstukken van Dagcoin / Success Factory achter de tralies zitten. Hoppa!

Ik ben benieuwd of de Dagcoin promotors die de moeite genomen hebben om te reageren op mijn vorige blog of die publiekelijk mensen geworven hebben voor Dagcoin, ook de moeite durven te nemen om hieronder te reageren. Ben benieuwd of er nog meer hersengymnastiek gedaan gaat worden of dat men toch tot inkeer gekomen is en durft toe te geven dat ze bezig waren met een scam.

2 gedachten over “FIOD doet inval bij Success Factory (Dagcoin)”

  1. Het zou mij inderdaad verbazen als ze hier nog zouden reageren.
   Ruud van T. inderdaad bijvoorbeeld, hij zou 8 oktober 2018 hier terug komen op het blog om ons er aan te herinneren dat OneCoin dan live gegaan zou zijn. Dan zouden we met zijn allen aanschouwen dat het helemaal geen oplichting was. Hij zou dan met de VUT gaan op zijn 57e, vermeldde hij triomfantelijk. Inmiddels zijn we 4,5 jaar verder en nog altijd is het stil aan zijn kant. Ik gok dat zijn pensioenleeftijd wat opgeschoven is hahaha

   Alhoewel, laten we de wanhopigheid en creativiteit van Dagcoiners niet onderschatten. Ten tijde van het plaatsen van het Dagcoin artikel werden de hooggeplaatste Onecoiners wereldwijd opgepakt. Toch weerhield dat Paul van W. en andere Dagcoiners er niet van om net te doen alsof dat allemaal niets betekende en dat het allemaal vergissingen waren en dat alles legaal was.
   In die zin verwacht ik hier ergens in de toekomst wel een verdwaalde Dagcoiner die roept dat het een complot was en dat de vervolging van Success Factory en Dagcoin op een of andere manier juist aantoont dat ze legaal zijn. In de reacties onder het Dagcoin artikel en de verschillende Flexkom blogs zie je wat voor rare hersengymnastiek een piramidespeler kan toepassen om zijn gedrag goed te praten.

Geef een reactie